#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Δραχμή: η μόνη λύση

 Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.
Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.

Στα σκαριά νέο Βατοπέδι


Ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Γ. Παπακωνσταντίνου διάλεξε την 9η Νοέμβρη του 2011, μέρα που η προσοχή του κόσμου ήταν στραμμένη στα τσαλιμάκια του Γ. Παπανδρέου για το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να προσφέρει σε αγγλικών συμφερόντων εταιρία ως δώρο το δάσος του Εξάρχου Φθιώτιδας, προκειμένου να το τσιμεντοποιήσει. Το δάσος του Εξάρχου δεν είναι το μοναδικό δώρο που πρόσφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Για μερικά από τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε σε διπλανές στήλες.

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι η «ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», η οποία πασχίζει από το 2005 να εμφανίσει ένα δάσος 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαρχος του Δήμου Αταλάντης ως γεωργική έκταση ιδιοκτησίας της.

V.I Lenin-Ποιό πρέπει να είναι το όνομα του κόμματος

Ποια πρέπει να είναι η ονομασία του κόμματός μας για να είναι επιστημονικά σωστή και να βοηθάει πολιτικά το ξεκαθάρισμα της συνείδησης του προλεταριάτου;

Περνώ στο τελευταίο ζήτημα - στην ονομασία του Κόμματός μας. Πρέπει να ονομαστούμε Κομμουνιστικό κόμμα, όπως ονόμαζαν τον εαυτό τους ο Μαρξ και ο Ενγκελς.

Πρέπει να επαναλάβουμε ότι είμαστε μαρξιστές και παίρνουμε για βάση το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", που η σοσιαλδημοκρατία το πρόδοσε και το διαστρέβλωσε σε δύο βασικά σημεία: 1) οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα: η "υπεράσπιση της πατρίδας" στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι προδοσία του σοσιαλισμού, 2) η διδασκαλία του μαρξισμού για το κράτος διαστρεβλώθηκε από τη ΙΙ Διεθνή. Η ονομασία "σοσιαλδημοκρατία" επιστημονικά δεν είναι σωστή, όπως το έχει αποδείξει πολλές φορές ο Μαρξ, ανάμεσα στα άλλα και στην "Κριτική του προγράμματος της Γκότα" το 1875, και όπως το επανέλαβε πιο εκλαϊκευμένα ο Ενγκελς το 1894. Από τον καπιταλισμό η ανθρωπότητα μπορεί να περάσει άμεσα μονάχα στο σοσιαλισμό, δηλαδή στην κοινή κατοχή των μέσων παραγωγής και στη διανομή των προϊόντων ανάλογα με τη δουλιά του καθενός. Το Κόμμα μας βλέπει πιο μακρυά: Ο σοσιαλισμός πρέπει αναπόφευκτα να εξελιχθεί βαθμιαία στον κομμουνισμό, που στη σημαία του είναι γραμμένο: "Ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του".

Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Goldman Sachs και τα CDS-στοιχήματα

Πολλοί στην Ελλάδα κατηγορούν την Γερμανία, ότι βρίσκεται πίσω απο τα παιχνίδια που γίνονται εις βάρος της χώρας μας. Λάθος. Και η Γερμανία, όπως και η Ελλάδα, είναι θύμα. Διαβάστε να δείτε γιατί

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα εγγυηθεί τα 8000% των κερδών που θα αποκομίσουν οι banksters από τα ελληνικά ομόλογα. Περί ηλιθίων, κλεφτών και εγκληματιών
Σήμερα θέλουμε να σας δώσουμε ορισμένα παραστατικά μαθήματα για το πώς εξέχοντες ηλίθιοι εγκληματίες μεταβιβάζουν με κλοπες τις αποταμιεύσεις του πολίτη στο εγκληματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταστρέφοντας την οικονομική ύπαρξη των Γερμανών.
  Γράψαμε επανειλημμένα για τους Εβραίους που κινούν τα νήματα, γι’ αυτούς που ανήκουν στην ελίτ εξουσίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ιμπεριαλισμού της Wall Street και βλέπουν τους Γερμανούς σαν "χαζούς" και "ηλίθιους" (ο Fuld και ο Lippman). Η κατηγοριοποίηση τών Γερμανών απο τους κυνικούς Εβραίους της εξουσίας, φαίνεται να χτυπά ιδιαίτερα για τους γερμανούς πολιτικούς του συστήματος διάνα. Το λόμπι, όπως λέει ο κόσμος, μπορεί να δίνει τους μοχλούς της πολιτικής εξουσίας προφανώς στους πιο βλάκες. Αυτούς, που είναι απόλυτα παραδομένοι. Και αυτή φαίνεται να είναι η προϋπόθεση για να γίνεις γερμανός πολιτικός, ώστε ευλογώντας αυτά που χρειάζονται στο Κοινοβούλιο να περνάς μια καλή ζωή.

Η Ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει


thumbΤου Δημήτρη Μυ
Παρακολουθούμε – μάλλον χωρίς να συνειδητοποιούμε την επικίνδυνη σημασία της – τη γερμανική προσπάθεια για την αναθεώρηση των Συνθηκών που συνθέτουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Θα δείχναμε όλοι μας μεγαλύτερη προσοχή αν βλέπαμε τις Συνθήκες της Ε.Ε. ως την πολιτική αρχιτεκτονική της (αν)οικοδόμησης της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ενδιαφέρον μας – και η ανησυχία μας – θα έπρεπε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν είχαμε κατά νου ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος προέκυψε ως αποτέλεσμα των Συνθηκών (σκληροί όροι συνθηκολόγησης) που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Γερμανία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα η κυρίαρχη στο οικονομικό επίπεδο Γερμανία θεωρεί πως έφτασε η ώρα να ξαναγράψει (αναθεωρήσει) κατά το συμφέρον της τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και να επιβάλει τον πολιτικό της έλεγχο σε όλη την Ευρώπη. Το Βερολίνο, αν και δεν θα έπρεπε, ξεχνά ότι σπανίως τέτοιας έκτασης αναθεωρήσεις Συνθηκών γίνεται απλώς με μελάνι....
 
Η Γερμανική Ευρώπη
Το Βερολίνο, αξιοποιώντας την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σπεύδει να επιβάλει την (πολιτική) ηγεμονία του. Η αλλαγή των Συνθηκών που προωθεί μοιάζει με όρους που επιβάλλονται σε ηττημένους.
Από διπλωματικής άποψης (σύμφωνα με τον ορισμό της Βικιπαίδεια) Συνθήκη (Convention ή Treaty) χαρακτηρίζεται κάθε συμφωνία που παρέχει συγκλίνουσες βουλήσεις ή σύμπτωση δύο ή περισσοτέρων υποκειμένων (μερών) του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και το έγγραφο, στο κείμενο του οποίου διατυπώνονται αυτές.

Διώξεις για ξέπλυμα και απάτη για τον «Μεγάλο αδελφό της ΕΥΠ» Οι άγνωστες έρευνες για την προμήθεια του πανάκριβου συστήματος υποκλοπών


Διώξεις για ξέπλυμα και απάτη για τον «Μεγάλο αδελφό της ΕΥΠ» Οι άγνωστες έρευνες για την προμήθεια του πανάκριβου συστήματος υποκλοπών

Τα δύο συστήματα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν περίπου 2.000 σταθερά και κινητά τηλέφωνα και περίπου 200 συνδέσεις του Ιντερνετ. Στις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν εξιχνιασθεί την τελευταία τριετία από τις διωκτικές αρχές -όπως την απαγωγή του κ. Περικλή Παναγόπουλου, την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το κύκλωμα των στημένων αγώνων, την υπόθεση των 216 νονών της νύκτας, των συμμοριών των φυλακών, των κυκλωμάτων σωματεμπορίας και λαθρεμπορίου τσιγάρων και πολλά άλλα- τα δύο συστήματα υποκλοπών είχαν το καθοριστικότερο ρόλο.
Στον 15 όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη είναι εγκατεστημένο το ένα εκ των δύο συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η αγορά των οποίων στοίχισε περίπου 7εκατ. ευρώ.
Ποινικές διώξεις για μεγάλη απάτη σε βάρος του δημοσίου και για ξέπλυμα χρήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Αθηνών για το μεγάλο σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο «Μεγάλος Αδελφός» των διωκτικών αρχών που χρησιμοποιείται για την εξάρθρωση δεκάδων κυκλωμάτων εμφανίζεται να συσχετίζεται με μεγάλο σκάνδαλο διασπάθισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με ανακύκληση ύποπτου χρήματος, με την σύμπραξη κρατικών παραγόντων και ιδιωτών.

Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών

Αρκετά γνωστό το θέμα αυτό.Θέλαμε εδώ και καιρό να το περάσουμε.Το πετύχαμε μαζί με μία ενδιαφέρουσα υποσημείωση, στο Κουτί της Πανδώρας[...] Ο δεκάλογος περιλαμβάνει κοινές αλήθειες που όλοι έχουν  βιώσει στο πετσί τους, όπως ότι το σύστημα γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να τα ελέγχει περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους. [...] Το κείμενο γράφτηκε απο την γαλλική
 αναρχική εφημερίδα Le GrandSoir.Το κείμενο «οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά στο Διαδίκτυο σε διάφορες γλώσσες και αποδίδεται στον αμερικανό φιλόσοφο Noam Chomsky. Στις αρχές του 2010, μεταφράζεται και στα ελληνικά, δημοσιεύεται σε πολλά μπλόγκς και οι αναρτήσεις και τα likes δίνουν και παίρνουν. Το συγκεκριμένο κείμενο σε χρόνο ρεκόρ ανακηρύσσεται σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας.Πράγματι, διαβάζοντας το κανείς, δύσκολα θα μείνει ασυγκίνητος. Ο δεκάλογος περιλαμβάνει κοινές αλήθειες που όλοι έχουν  βιώσει στο πετσί τους, όπως ότι το σύστημα γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να τα ελέγχει περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.

ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 

Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Από τους Γάλλους και τους Ιταλούς ως τους Ελληνες, τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους, πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εσχάτως κατά της Γερμανίας με αφορμή την κρίση του δημόσιου χρέους και του ευρώ. Θεωρούν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ επιδεινώνει δραματικά τις συνέπειες του προβλήματος και οδηγεί προς την κατάρρευση ακόμη και της Ευρωζώνης. Οι όροι του Βερολίνου εκλαμβάνονται ως απαίτηση "γερμανοποίησης" της Ευρώπης και υπαγωγής των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ σε καθεστώς γερμανικής επικυριαρχίας, μετατροπής τους σε "επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ". "Ο φόβος της "γερμανικής Ευρώπης" επανεμφανίζεται μεταξύ των Γάλλων ηγετών" έγραφε στον τίτλο ολοσέλιδης ανάλυσής της η γαλλική εφημερίδα "Μοντ" την περασμένη εβδομάδα. "Πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία οι επικρίσεις εναντίον του Βερολίνου, το οποίο φαίνεται να κρατά το κλειδί του μέλλοντος της Ευρωζώνης" επεσήμαινε ο υπότιτλος.

Φτάνει σύντροφοι...Παραδίνομαι!!

Ενας μετά τον άλλον οι "σύντροφοι" δηλώνουν παρών.
 
Στον ακήρυκτο πρασινοπόλεμο της διαδοχής...
Τελευταίος μάς πρόκυψε ο "σύντροφος" Γ.Ραγκούσης.
Παλιός δήμαρχος,τέως και νυν υπουργός. 
Sir έντιμος. Πρώην Κολλητάρι του Γιωργάκη.
Μέλος της τριμερούς επιτροπής Σωτηρίας.
Προηγήθηκαν τα άλλα δύο μέλη της: Λοβέρδος,Αννούλα.
Η εν λόγω τριάδα συνέστησε Ο.Ε.
Το φαβορί θα πάρει το χρίσμα.Οι άλλοι δύο θα το στηρίξουν.
Απλές συμφωνίες, αμοιβαία οφέλιμες.
Εβγαλε και μιά ιδρυτική διακήρυξη πριν 4 βδομάδες,ξεφτιλισμένο
κουρελόχαρτο.
 Η πρωτιά ανήκει στον σ.Μ.Χρυσοχοίδη.
Ανύπαρκτος υπουργός,κλακαδόρος από γεννησιμιού.
Ισόβιος σοσιαλιστής. 
 Στο παιχνίδι συμμετέχει και ο μπατσοΠαπουτσής.
Νοσταλγός του σοσιαλισμού,ετούτος.
Θυμήθηκε τη φτώχεια των ευρωπαίων,αφού πρώτα φρόντισε για
τη φτώχεια των Ελλήνων.
 Δεν ξεχνάμε τον χοντροΠροδότη Βενιζέλο.
Δυναμικός.Χορευτής.Μετριόφρων.Συνταγματάρχης.
Διώκτης μισθών και συντάξεων.
Στήνει κώλο για την...Πατρίδα.


ΟΛΟΙ αυτοί,λοιπόν,είναι εν δυνάμει σωτήρες...
"Εσωσαν" την Ελλάδα...
Υπέγραψαν την Εξόντωση μας.
Την Παράδοση της Χώρας στους τοκογλύφους.
Την Υποταγή της στους Ξένους.
Τώρα θα "σώσουν" και το Πασόκ.


Αϊντε σύντροφοι...με το καλό!!
Εγώ...Παραδίνομαι!!