#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Δύση και Ανατολή προβλέπουν Αρμαγεδώνα

Η ζώνη των "17" κινδυνεύει να διασπαστεί σε δύο ή περισσότερα κομμάτια, θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και την ίδια τη μελλοντική ύπαρξη της ΕΕ των "27", προβλέπει με καταστροφολογικούς τόνους η μεγάλη πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ. Για "επερχόμενο Αρμαγεδδώνα" κάνει λόγο το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ σε ανάλογα καταστροφολογικό τόνο κινήθηκε και το βρετανικό περιοδικό Economist τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλό του ένα ευρώ που πέφτει ωσάν φλεγόμενος μετεωρίτης. Στο στόχαστρο η καγκελάριος Μέρκελ για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ στο BBC, Ρόμπερτ Πέστον, προειδοποιεί ότι το 2012 θα είναι η πιο επικίνδυνη χρονιά για την εκδήλωση κραχ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, το επόμενο έτος οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέη που φτάνουν τα 810 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τύχες μας στα χέρια μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα όσα σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας είναι αποκαλυπτικά:

1) Η Κρίση στην Ευρώπη είναι συστημική. 
  Την αφορά και συνολικά και την κάθε χώρα χωριστά.
   Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα,ούτε μεταδόθηκε από αυτήν.
2) Οι όποιες προσπάθειες γίνονται για την αντιμετώπισή της, κα-
  θορίζονται/αποφασίζονται/επιβάλονται κυρίως από τη Γερμανία,
  με πιστό (ίσως και αδύναμο) συνεργάτη τη Γαλλία.
  Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί (Κομισιόν,κοινοβούλιο κλπ) παραμερίζονται,
  υποβαθμίζονται ή πατρονάρονται από τον Αξονα. 
  Στην ουσία καταλύονται.
  Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ αποδεικνύονται ανίσχυ-
  ρες,υπάκουες και αδύναμες να υπερασπιστούν εθνικά κυριαρχικά
  δικαιώματα. Υποτάσσονται,από πρόθεση ή φόβο ή αδυναμία,στις
  γενικές νεοφιλελεύθερες επιλογές του Αξονα και του ιερατείου των
  Βρυξελλών.Αρνούνται να συστήσουν μπλοκ κοινών στόχων και
  συμφερόντων.
  Οι ευρωπαϊκοί Λαοί...παύουν να υπάρχουν!!
  Απογοητευμένοι,φοβισμένοι και παγιδευμένοι...με ανύπαρκτα μα-
  ζικά κινήματα,με σαφή έλλειψη αξιόμαχων/δημοκρατικών/προο-
  δευτικών ηγεσιών υπάρχουν μόνο ως...Αποδέκτες Βαρβαρότητας.
3) Τις συνέπειες της Κρίσης καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι
   Λαοί,καταδικασμένοι σε διαρκή και άγρια Λιτότητα.

ΕΤΣΙ ΔΕΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ!!!


Χρυσοφόρα άκρα του τάφου σιωπή για την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας!
Μαθαίνουμε από τα κανάλια με λεπτομέρεια για τους χωρισμούς των καλλιτεχνιδών που βγάζουν το πόδι έξω. Μαθαίνουμε για το «δράμα» των πλουσίων φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται (και αφήνονται). Μαθαίνουμε για τις ηρωικές ενέργειες στελεχών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Μαθαίνουμε με λεπτομέρεια τους όρους του κ. Μίχαλου για τον μεσαίωνα που πρέπει να επιβληθεί στους εργαζόμενους. Μαθαίνουμε κάθε λεπτομέρεια για τον πρίγκιπα του ΠΑΟ και τον Τσάκα!

Δεν μαθαίνουμε τίποτα από τα κανάλια για την απεργία των εργαζομένων στη Ελληνική Χαλυβουργία.

Αντι-ιστορικές και επικίνδυνες και αναλύσεις στη ΝΕΤ

• Η ιστορία ξαναγράφεται! Οι πόλεμοι δεν είναι αποτέλεσμα των κρίσεων του καπιταλισμού. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος έγινε γιατί τα τρένα… έφυγαν νωρίς και ο δεύτερος γιατί ο Χίτλερ δεν κατάλαβε ότι στη Συμφωνία του Μονάχου δεν υπήρχε η λέξη «Πολωνία» δίπλα στη λέξη «Τσεχοσλοβακία»! Αυτό θα διδάσκονται πλέον οι λαοί;

Τον κ. Καπόπουλο τον γνωρίζουμε από χρόνια. Τελευταίως είναι και αναλυτής διεθνών εξελίξεων στη ΝΕΤ. Σήμερα, 25/11/11, κατά τις 08.00 (ώρα μεγάλης ακροαματικότητας) μετά από διάλογο με τον Κ. Αρβανίτη που κατέληγε ότι η κατάσταση κρίσης θυμίζει άλλες ζοφερές εποχές που κατέληγαν σε πόλεμο, ο Αρβανίτης του κάνει ερώτηση για τα σενάρια που οδήγησαν στον 1ου και 2ου παγκόσμιο πόλεμο όσον αφορά τις οικονομικές συγκρούσεις και τη κρίση.

Ο Καπόπουλος άρχισε ένα παραμύθι να σου πέσουν τα μαλλιά! Είπε σε συνοπτική καταγραφή τα εξής:

-Ο 1ος παγκόσμιος έγινε γιατί δολοφονήθηκε ο διάδοχος της Αυστρουγγαρίας στο Σαράγιεβο και μετά η μια χώρα έμπλεξε τα τελεσίγραφα με την άλλη και όταν ξεκίνησαν τα στρατεύματα της Αυστροουγγαρίας για το μέτωπο ήταν αργά να τα ανακαλέσει ο αυτοκράτορας και έτσι τα τρένα πήγαν στο μέτωπο και έγινε ο… πόλεμος!!!

Επιστροφή στην απολυταρχία

Ιδρυτικός μύθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι αποτελεί το ιδεώδες πλαίσιο εδραίωσης της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινωνιών, στην ήπειρο που κατεξοχήν έχει δοκιμαστεί από ανθρωποκτόνους πολέμους, αυταρχικά καθεστώτα, φασισμούς και αντιδημοκρατικές εκτροπές. Αυτό αποτέλεσε και το θεμελιώδες επιχείρημα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ όταν αποφάσισε, με νωπή ακόμη την εμπειρία της δικτατορίας, την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

Ένας λίγο μεταγενέστερος μύθος, καλλιεργημένος και διανθισμένος με πλούτο επιχειρημάτων από τους γκουρού του φιλελευθερισμού και αργότερα του νεοφιλελευθερισμού, λέει πως όχι απλώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς γενικότερα, αυτός που προβλήθηκε αλλά και επιβλήθηκε σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι ασύμβατος με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό καθεστώς πέρα από τη δημοκρατία. Αγορά και δημοκρατία, λένε, είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Η μία είναι alter ego της άλλης. Στο έδαφος αυτής, άλλωστε, της δοξασίας ενθαρρύνθηκε η κατάρρευση των αυταρχικών καθεστώτων του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Και με την ίδια δοξασία ο νεοσυντηρητισμός επένδυσε στις πολεμικές επιχειρήσεις «εξαγωγής της δημοκρατίας» στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Για πόσες μέρες;...

Όταν ο δωσιλογισμός ανυψώνεται σε «πατριωτισμό»


Το «διάγγελμα» Καρατζαφέρη θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο σαν μαργαριτάρι γλοιώδους γελοιότητας, αλλά και σαν υστερία δωσιλογισμού.

Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση-ανδρείκελο, σε μια κυβέρνηση που επέβαλαν, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, οι ευρω-δικτάτορες, σε μια κυβέρνηση των νέων αποικιοκρατών (οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι) και έχει το απύθμενο θράσος, αυτή η «ακροδεξιά» καρικατούρα, να μας παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού…

Συμμετέχει σε αυτό το δικτατορικό, κυβερνητικό έκτρωμα των ευρω-ληστών και ευρω-δημίων που ισοπεδώνουν, ανελέητα και δολοφονικά, τον ελληνικό λαό και την εθνική υπόσταση της Ελλάδας, ΚΑΙ μας λέει ότι το κάνει για χάρη της … «σωτηρίας της πατρίδας»!!!!!

Γλείφει, σαν σκύλος που δεν συγκρατεί τα σάλια του, τούς τροϊκανούς- διοικητές της κατοχής μας και τα αφεντικά τους (τραπεζικές μαφίες), και αυτή την άκρως αντιαισθητική, χυδαία και αηδιαστική «χειρονομία» του λακέ, τη βαπτίζει «πατριωτισμό»!!!!

ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗ-ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ

(σκέψεις υπό διαμόρφωση)
FREE photo hosting by Fih.gr  Γιώργος Παπανικολάου
Η νέα τεχνολογία (κινητά, ίντερνετ, τηλεφωνία κλπ) απελευθερώνει τον άνθρωπο απ τους περιορισμούς του τοπικού κοινωνικού περιβάλλοντος και παρέχει πρωτοφανείς δυνατότητες σύνδεσης (και κοινής δράσης) των ανθρώπων με βάση κοινωνικές ιδιότητες που τους ενδιαφέρουν. Δηλαδή έχουμε μια τεράστια επέκταση των κοινωνικών σχέσεων (και ποιοτική αναβάθμιση). «Ακρωτηριάζει τον εργάτη και τον μετατρέπει σε κάτι το τερατώδες, καλλιεργώντας, όπως μέσα σ ένα θερμοκήπιο, μόνο μια ειδική δεξιοτεχνία του, πνίγοντας όλο τον υπόλοιπο κόσμο του, έναν ολόκληρο κόσμο από παραγωγικές κλίσεις και χαρίσματα» (Ο Ένγκελς για την εργασία στον καπιταλισμό). Οι σημερινές τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα σ ανθρώπους με ελάχιστα έξοδα ή και καθόλου, ν’ ασχοληθούν και να δημιουργήσουν, πολλές φορές εντελώς ερασιτεχνικά και χωρίς την ανάγκη ειδικών γνώσεων (που απαιτούνταν πριν την εμφάνιση των σημερινών τεχνολογιών) σε τομείς πολυποίκιλους και σε άλλες εποχές απρόσιτους στο ευρύ κοινό (πχ. Μουσικές συνθέσεις σε οικιακό στούντιο με ατελείωτες δυνατότητες, ψηφιακή δημιουργία ταινιών, εκπαίδευση και εικονική οδήγηση αεροσκαφών και κάθε είδους οχημάτων, εικονικές εγχειρήσεις, ψηφιακές βιβλιοθήκες προσιτές από κάθε γωνιά του πλανήτη κ.α.).