#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Αρνείται να στρατευτεί στα κατεχόμενα

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πραγματικά Αντικατοχικός Αγωνιστής ο Αντιρρησίας Συνείδησης Μουράτ Κανατλί, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.

Τον υπέροχο και σημαντικό αγώνα του συνεχίζει ο συναγωνιστής Μουράτ Κανατλί, που με θάρρος και πίστη στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών της Κύπρου, αντιστέκεται στο Μιλιταρισμό και στα αστικά κατεστημένα που μαζί με τις επεμβάσεις των Μητέρων Πατρίδων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δίχασαν και συνεχίζουν να διχάζουν. Που αρνείταιμε αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο τη Διχοτόμηση και το Κατοχικό Καθεστώς που έχει επιβάλλει η Τουρκία και οι αντιδραστικές δυνάμεις των Τ/Κ στη Βόρεια Κύπρο.

Κουρέματος συνέχεια....


ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
 
 
«Κουρεύουν» τους μισθούς για να κερδίσουν τα μονοπώλια

Η μισθοδοσία αναδρομικά από την 1η Οκτώβρη πρέπει να είναι μικρότερη κατά 35%, σε σχέση με το 2009

Λεηλατημένους μισθούς για τους εργατοϋπαλλήλους και για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο κερδοφόρες πρώην ΔΕΚΟ φέρνει η χτεσινή απόφαση, με την οποία η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. έρχεται να κλιμακώσει τον αντιλαϊκό πόλεμο και να επεκτείνει τις διατάξεις του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου» που είχαν ήδη ψηφίσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκυβέρνηση πετά και τις τελευταίες μάσκες. Δεν επικαλείται καν το πρόσχημα των ελλειμμάτων. Βαρά κατ' ευθείαν στο ψαχνό, καρατομεί μισθούς, καταργεί εργατικά δικαιώματα και για τους εργαζόμενους στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους που αποφέρουν στους μεγαλομετόχους τους κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Η Κραυγή

             Edvard Munch: The Scream


Ακούστε λεχρίτες, εισπράκτορες των αγάδων σας.

Αν θέλετε τη ζωή μου, πάρτε την.

Έτσι κι' αλλοιώς στον δικό σας κόσμο δεν χωράει. 

Όπως δεν χωράνε και οι ζωές των παιδιών των παιδιών μου.Ακούστε εγκάθετα ανδράποδα των τοκογλύφων

Τη σύμβαση του έργου σας δεν την έχω υπογράψει. 

Δεν δεσμεύομαι για τα περαιτέρω και δεν με αφορούν οι χρεωκοπίες σας.Ακούστε υποδουλωτές της χώρας μου. 

Δεν πρόκειται να σας παραδώσω τα κλειδιά από ό,τι μου ανήκει. Ακούστε κατοχικοί ρουφιάνοι, σπόνσορες της αποβλάκωσης του λαού.

Για τα γρόσια των αφεντικών σας, πολύ ρισκάρετε το κεφάλι σας.


Πού είναι, επιτέλους, αυτή η Αριστερά;

  Δέσποινα Κουτσούμπα, Παναγιώτης Μαυροειδής
Κυβέρνηση έχουμε, αλλά η πολιτική κρίση είναι ανοιχτή. Οι πάνω δεν μπορούν να κυβερνήσουν και οι κάτω δεν θέλουν να κυβερνηθούν. Ελάχιστο τμήμα της κοινωνίας αναγνωρίζει σήμερα τα συμφέροντά του στην ακολουθούμενη πολιτική κι ας έχει επιστρατευτεί για τη «σωτηρία» του όλος ο αστικός θίασος της νέας «εθνοσωτηρίου» συγκυβέρνησης.
Αυτή ακριβώς την πολιτική στιγμή, αντηχεί πιο ηχηρό το ερώτημα: τι κάνει επιτέλους η Αριστερά; Ακούγεται στους χώρους δουλειάς, στα καφενεία, προκύπτει στην ανάγκη του νέου για δουλειά, του εργαζόμενου για μισθό, του φτωχού για ψωμί, του συνταξιούχου για φάρμακα. Είτε το ερώτημα διατυπώνεται ως πραγματική απορία, προσμονή, απελπισία, είτε ως άλλοθι για την απραξία, η τόσο συχνή αναπαραγωγή του ίδιου ερωτήματος από τόσα στόματα, οφείλει να μας προβληματίσει.
Πού είναι, λοιπόν, η Αριστερά; Στην πραγματικότητα, δεν είναι γενικώς η Αριστερά αυτό που λείπει, ειδικά στη χώρα μας. Αντιθέτως, η Αριστερά σε όλες της τις εκδοχές, και παρά τις ανεπάρκειές της, υπάρχει: κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες, κινήσεις, συνδικαλιστές, κοινωνικοί αγωνιστές. Από την πλατεία ως την απεργία, από το σωματείο ως το «Δεν Πληρώνω», δεν λείπουν οι αριστερές απόψεις και πρακτικές. Με τις καθυστερήσεις, τους χωριστούς δρόμους, την ευρωλαγνεία ή τις αυταπάτες για τον κοινοβουλευτικό δρόμο. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε τα ζητήματα της αριστεράς, έχει χυθεί πολύ μελάνι. Ας το δούμε κι από την άλλη: υπάρχει μια αριστερά για κάθε γούστο. Κι όμως, το ερώτημα «πού είναι η Αριστερά;» τίθεται ακόμη και από τον ίδιο το «λαό» της Αριστεράς. Δε φανερώνει αυτό και μια σαφή κριτική;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

 
Στις 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 από τα μέλη 15/μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του. Μεταξύ των κατηγορουμένων και η “τηλεαστέρας-κάτοικος” της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 π.μ. της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη.
Απαιτούμε να καταδικαστούν οι μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι. Αγωνιζόμαστε για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών που σπέρνουν τον τρόμο σε γειτονιές και πόλεις με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας.

Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας. Ιδιάιτερα την ώρα που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε μνημόνια, τρόϊκες και μέτρα βαρβαρότητας.

- Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για αντιφασιστική σύσκεψη που θα γίνει την επόμενη Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15). Καλούμε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και συλλόγους, κατοίκους της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου η αντιφασιστική συγκέντρωση της 12 Δεκέμβρη να συνδιοργανωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα.


Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”


Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
στέλνει περήφανο χαιρετισμό
νέας ανάστασης χτυπάει καμπάνα
μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό
Ο συμβολισμός του όμορφου αυτού αντάρτικου τραγουδιού δεν είναι τυχαίος. Τα σύμβολα στην ιστορία, αποτέλεσμα καταγραφής μεγάλων έστω και στιγμιαίων γεγονότων, έχουν επιδράσει στη λαϊκή ανάταση, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία ψυχολογίας και συνείδησης στις λαϊκές μάζες για να δημιουργήσουν στη συνέχεια ηρωικά κατορθώματα στον αγώνα με σκοπό την επιβολή του δίκιου τους.
Και αν η γέφυρα της Αλαμάνας ήταν για την επανάσταση του 1821 ένα από τα ηρωικά κατορθώματα στον εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό αγώνα των Ελλήνων για την ίδρυση δικού τους αστικού κράτους ενάντια στη φεουδαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου καθιέρωσε στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα του ΕΛΑΣ συνολικά το λαϊκοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ με ψυχή και αιμοδότη το ΚΚΕ, ως τη δύναμή τους για μια νέα λαοκρατούμενη Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Ιταλογερμανούς κατακτητές. Ηταν με μια έννοια καταλύτης στην απελευθέρωση ανεξάντλητης λαϊκής δύναμης σ' ένα αγώνα άνισο, μα πέρα για πέρα δίκαιο, που ως προς την απελευθέρωση οδήγησε το λαό μας στη νίκη. 

Καταδικασμένοι...

 
 Το γνωστό "στρατηγικό" Μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα επικαι-
ροποιείται....
Κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και περιλαμβάνει μέτρα 7 περίπου δις
για την τριετία 2012-15!! 
Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο!!
Θα ψηφιστεί πακέτο με τον Προϋπολογισμό του 2012,μέχρι τις 8 Δε-
κέμβρη,ακριβώς πριν την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες!! 
Τα γενικά πλαίσια του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου (στόχοι,
ποσά,διάρκεια εφαρμογής κλπ) έχουν ήδη συζητηθεί/συμφωνηθεί
με την προηγούμενη μονοκομματική κυβέρνηση Γιωργάκη.
 -  Μέχρι,λοιπόν,το 2015 θα πορευτούμε...πατώντας σε δυό 
βάρκες!! Κάπου πριν...θα χρειαστούμε και τρίτη!!
Η πρώτη αφορά τα ήδη γνωστά μέτρα Βαρβαρότητας που έχουν
ληφθεί με το Μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους που
ισχύουν μέχρι το 2015 (θεωρητικά!!),αλλά και τον Προϋπολογισμό
του 2012:

Η σκλήρυνση της αστικής δημοκρατίας

Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Η σχεδόν απόλυτη πλέον υποταγή του αστικού κράτους στα μονοπώλια είναι η βάση της αυταρχικής μετάλλαξης και η κινούσα αιτία της κυριαρχίας του κατασταλτικού του ρόλου. Κορυφαίο παράδειγμα η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από οικονομικούς παράγοντες καθώς τα οικονομικά κέντρα φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται τους αστούς πολιτικούς, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

Εδώ και μερικές μέρες «έχουμε Παπαδήμο» (κατά το «χαμπέμους πάπαμ» των ρωμαιοκαθολικών καρδιναλίων). Και όπως για τους πιστούς του ο Πάπας έχει το αλάθητο, έτσι και ο Παπαδήμος από τα γκεμπελικά μίντια προβάλλεται νυχθημερόν με την τήβεννο του σοφού και σοβαρού τεχνοκράτη (το λάιφ στάιλ στην πολιτική) που θα σώσει τη χώρα από την καταστροφή, στην οποία όλοι την οδηγήσαμε, πολιτικοί και πολίτες, με την ασωτία και αφροσύνη μας.

Και το σταρ σίστεμ επιχειρείται να «ολοκληρωθεί», όταν ο ίδιος ο Παπαδήμος συστήνει στην Αριστερά να μην τον απορρίπτει αβασάνιστα, επιζητώντας μια βολική για τον ίδιο και το σύστημα που υπηρετεί ανοχή και από το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο επί γης, όπως και εις τους ουρανούς, Μεσσίας, είναι διαρθρωτικό στοιχείο των εκμεταλλευτικών ιδεολογιών που συγκαλύπτουν τη βαρβαρότητά τους μ’ έναν απατηλό μεσσιανισμό.

Economist : Λίγες βδομάδες ζωής έχει το ευρώ!..

Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει.
«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας».

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, το Economist εκτιμά πως η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη απο αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο ενώ θα απειλήσει ακόμα και την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό


Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942 χάρη στην καθοριστική συμβολή των ανταρτών του ΕΛΑΣ και με την καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη έγινε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Μια ενέργεια που ήταν το έναυσμα για μαζική αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, ενώ προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονταν κατά του φασισμού.

Οι συνέπειες για τη Γερμανία και ιδιαίτερα για τη στρατιά του Ρόμμελ στην Αφρική υπήρξαν ανυπολόγιστες, αφού έτσι έκλεισε γιά μεγάλο διάστημα η κυριότερη οδός ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Africa Corp.
Σήμερα αυτή η πράξη είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ένα μήνυμα που σαλπίζει την αναγκαιότητα της ενότητας και πάλης των λαϊκών δυνάμεων, ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, που μαζί με τους ξένους συνέταιρους τους μας εξαθλιώνουν γυρνώντας το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω.Η δύσκολη αλληλεγγύη των λαών – Πως ο Γερμανικός λαός επωφελείται από τους λαούς που η Γερμανική ελίτ εξαθλιώνει


«Ετσι θα γίνονται…
… στο εξής αυτά τα πράγματα», δήλωσε γερμανός αξιωματούχος στην εφημερίδα «Τάιμς της Ιρλανδίας», όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο: Πριν τον υποβάλει στην ιρλανδική Βουλή, πριν τον υποβάλει στον ιρλανδικό λαό, η ιρλανδική κυβέρνηση είχε υποβάλει μυστικά στη γερμανική Βουλή τον προϋπολογισμό της για το 2012. Επειδή αυτή ήταν η γερμανική απαίτηση. Ετσι θα γίνεται στο εξής; Θα είναι οι εθνικοί προϋπολογισμοί των χωρών της ευρωζώνης απλώς ενδεικτικοί, ώσπου να τους εγκρίνει η επικυρίαρχη χώρα;
Οχι μόνον έτσι…
… Για να σιγουρευτεί πως οι κυβερνήσεις των ελλειμματικών χωρών της ευρωζώνης θα συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, το ευρωπαϊκό διευθυντήριο αντικαθιστά τη διακυβέρνηση των ανθρώπων με τη διαχείριση των πραγμάτων. Κυβερνήτες διορισμένοι εκβιαστικά από τους δανειστές παριστάνουν ήδη τους φιλόσοφους – βασιλιάδες, σαν και εκείνους που είχε φανταστεί ο Πλάτων στην ιδανική «Πολιτεία» του. De facto δικτατορίες, με επικεφαλής ανθρώπους των δανειστών, αρκούνται στη «νομιμοποίησή» τους από αμφίβολες δημοσκοπήσεις (όπως ο Μάριο Μόντι με 80%) και όχι από τις κάλπες.

Βίντεο απο την απρόκλητη επίθεση ματατζήδων στην επιτροπή καλλιθέας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΣυναγωνιστές της επιτροπής αγώνα καλλιθέας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μετά από διαμαρτυρία στη ΔΕΗ της Καλλιθέας, έφυγαν συντεταγμένα για να διαλυθούν στην πλ. Δαβάκη καθώς στη ΔΕΗ είχε ΜΑΤ. Καθ΄οδόν προς την πλατεία τους επιτέθηκαν πράσινοι αστυνομικοί και τους χτύπησαν, ενώ συνέλεβαν 8 άτομα. Ένας συναγωνιστής με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής είναι στο ΑΤ Καλλιθέας ως προσαγωγή και δεν έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Η επίθεση των αστυνομικών ήταν απρόκλητη και στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλο το κίνημα αντίστασης κατά των χαρατσιών. Η σημερινή επίθεση συμπληρώνει τη χθεσινή βίαιη εισβολή στο κτίριο της ΔΕΗ και τη σύλληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο Παπαδήμ(ι)ος πρωθυπουργός δεν ανέθεσε στους ματατζήδες νέα καθήκοντα. Αγωνίζονται κι αυτοί για τη σωτηρία της χώρας σπάζοντας κεφάλια και συλλαμβάνοντας.

Ενόψει της γενικής απεργίας την 1η  Δεκέμβρη 

 

οι παπουτσήδες εξασκούνται και 

 

προετοιμάζονται.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 

 http://ergatis.wordpress.com