#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ


Η νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ -ΛΑΟΣ, δε δίστασε να δείξει το αποκρουστικό της πρόσωπο, με τη βίαιη επέμβαση στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος και τη σύλληψη συνδικαλιστών της ΔΕΗ και αλληλέγγυων που συμμετείχαν στην κατάληψη. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα, το κεφαλαίο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θέλησε με αυτό τον τρόπο, να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται και απειθαρχεί, πως, θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την επιβολή της κοινωνικής εξόντωσης του κόσμου της εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα να υψωθεί ένα μεγάλο, δυνατό και αποφασιστικό τείχος υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων που η κυβέρνηση θέλει να θέσει στην παρανομία. Σήμερα χωρίς καμία αναστολή συλλαμβάνουν εργαζόμενους της ΔΕΗ, αύριο θα επιχειρήσουν στη Χαλυβουργία και σε κάθε αγώνα που θα αναπτύσσεται σε κάθε εργοστάσιο, γειτονία, υπουργείο, σχολείο ή σχολή.

Παύση πληρωμών, οι επόμενες ώρες: H ομιλία του συνταγματολόγου Γ. Κατρούγκαλου
Χαλύβδινος αγώνας κατά απολύσεων και μείωσης μισθών


Ξεκίνησε ως μια απεργία σε ένα εργοστάσιο. Η εργοδοσία έθεσε τους εργαζομένους προ του διλήμματος: μείωση μισθών ή απολύσεις περίπου των μισών. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία είπαν «όχι» και στα δύο. Εγιναν απολύσεις «για να μας τρομοκρατήσουν» και η απεργία ξεκίνησε.

Σύντομα όμως, ένας ολόκληρος κόσμος είδε στα αιτήματά τους τα δικά του προβλήματα και ταυτίστηκε με τον αγώνα τους. Από τις κινητοποιήσεις αναδείχθηκε κάτι μεγαλύτερο. Στην πύλη του εργοστασίου οι επί 25 μέρες απεργοί στην Ελληνική Χαλυβουργία βλέπουν τόνους τροφίμων να φτάνουν. Χιλιάδες ευρώ για ενίσχυση και μηνύματα συμπαράστασης από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του κόσμου όλου.

«Υποταγή»

Στις 12 Οκτωβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση προσωπικού. «Μας έκαναν όμως προτάσεις μήπως βρεθεί κάποια λύση. Είπαν για πεντάωρη και πενθήμερη εργασία με 40% μείωση αποδοχών ή απολύσεις 180 εργαζομένων σε σύνολο 378», λέει ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. «Κάναμε γενική συνέλευση αποφασίζοντας ομόφωνα να απορρίψουμε και 5ωρο - 5ήμερο και απολύσεις. Εσείς ζητάτε υποταγή, εμείς δεν το δεχόμαστε.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ο λόγος αφορά στο ποσοστό των οικογενειών που ζουν σήμερα χωρίς να έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος.
Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Τράπεζας της Ελλάδας έχει φτάσει στο 13!
Δηλαδή, περισσότερες από 1 στις 10 οικογένειες στην χώρα μας σήμερα, «τη βγάζει» με την ελεημοσύνη συγγενών και φίλων και με τα κάθε είδους επιδόματα που εισπράττει μειωμένα (ανεργίας, προνοιακά κλπ).
Η συνέχεια εδώ
Για να ασχοληθούμε λίγο με τα ουσιαστικά ποσοστά. Γιατί ειλικρινά δεν μου καιίγεται καρφί τα ποσοστά δημοσιότητας του κάθε κηφήνα,  ούτε τις πολιτικές κολοκυθιές που παίζουν μεταξύ τους.

Η κοινωνία αυτή τη στιγμή χωρίζεται άγρια. Αποσυντίθεται. Κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού καταδικάζεται σε μια αγριότητα που δεν έχει κανένα έλεος. Κι εμένα με ενδιαφέρει ακριβώς εκείνο το μέρος της κοινωνίας που θα τσακιστεί από τις επιλογές και τους σχεδιασμούς των ανίκανων και αδιάφορων για τη συμφορά που φέρνουν πολιτικών ηγεσιών.

Ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει σε ποια μεριά θα βρεθεί. Τι μας νοιάζει τελικά περισσότερο.  Τι μας λέει η συνείδησή μας. Αν είμαστε άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για το γενικό καλό ή για το τομάρι μας απλά. Γύρω μας πληθαίνουν εικόνες αθλιότητας. Δίπλα στις ηλίθιες ειδήσεις και τα παιχνίδια των μεγαλομπεμπέδων της εξουσίας υπάρχουν ειδήσεις απίστευτα τραγικές.

Η υπογραφή και το λιλί


   Δυό βδομάδες την παλεύουμε αυτή την υπογραφή...
Δέκα πέντε μέρες πιέζουμε το Σαμαρά να την...βάλει...
Αγανάχτησε ο άνθρωπος. (Μάς) την έβαλε...
Τώρα μένει να (μάς) βάλει και το λιλί !!

Μέγα θέμα ένα ανύπαρκτο θέμα.
Οχι πως δεν θα την έβαζε...
Χρόνο ήθελε. Φόρμουλα διευκόλυνσης έψαχνε.
Να μην ταυτιστεί με το Γιωργάκη...
Να μην χρεωθεί καμιά στραβή...
Οι πασόκοι μαζεύτηκαν. Οι νεοδημοκράτες ηρέμησαν.
Ο Καρατζαφύρερ ετοιμάζει τη δική του υπογραφή/επιστολήεξηγώ-
ντας από το κανάλι του στους ψηφοφόρους του, τους "εθνικούς λό-
γους" που τον οδηγούν σε μιά γραπτή δήλωση "νομιμοφροσύνης"
προς τους αχόρταγους "εταίρους"μας,που δεν αρκούνται στη...
μπέσα και το φιλότιμό του!!

Βίντεο με τις δηλώσεις Φωτόπουλου κατά τη σύλληψή του 24-11-2011


Διονύσης Τσακνής 

http://antipetroula.blogspot.com/

Την αποθέωση γνώρισε ο Αδωνις στην πρώτη επαρχιακή Υπουργική του εμφάνισηhttp://antipetroula.blogspot.com/

Πώς οι πολυεθνικές απαξιώνουν το νερό της βρύσης

Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Τις τελευταίες δεκαετίες το νερό, από ένα φυσικό και ευρέως διαθέσιμο αγαθό, έχει μετατραπεί σε ένα εμπορεύσιμο και συχνά ιδιαίτερα ακριβό προϊόν. 

Σήμερα στον πλανήτη 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πηγές καθαρού νερού και η υπερκατανάλωση του δυτικού κόσμου οξύνει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

Η κρίση του νερού κι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι και ένας από τους λόγους που οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο εμφιαλωμένο νερό, οι πωλήσεις του οποίου έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία εικοσαετία.

Υπολογίζεται πως 200 δισεκατομμύρια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού το χρόνο πωλούνται παγκοσμίως ενώ μόνο στις ΗΠΑ οι πωλήσει αυτές φτάνουν τα 50 δισεκατομμύρια μπουκάλια ετησίως.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΟΔΟ»

(Εθεάθη στο blog του Καρτέσιου και για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να μην το αναδημοσιεύσω. Η αγιογραφία να το πω, πολιτική απολύμανση και απεντόμωση να το πω, εξουδετέρωση (με τη χημική έννοια) να το πω, του μορφώματος του λΑος συνεχίζεται..)
βρε... βρε... βρε...

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση, o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, εξέφρασε την άποψη ότι «η ένταξη της άλλοτε άκρας Δεξιάς στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο, αποτελεί πρόοδο». «Γιατί είστε υποκριτές; Ο Καρατζαφέρης εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς.
Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε χρήσιμες. Για φανταστείτε να υπήρχε η ακραία άκρα Δεξιά, η φασιστική, εν μέσω κρίσης και να λέει ότι χρειάζεται ένας λοχίας να έρθει στα πράγματα; Είναι μια πρόοδος», υποστήριξε και ταυτόχρονα ευχήθηκε να συμμετάσχει «και η τρομοκρατική, η κουκουλοφόρος Αριστερά στο δημοκρατικό τόξο με προγράμματα, θέσεις κτλ.»

Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Όλοι θέλουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου και να πάρουν και την προίκα του, περί προικός πρόκειται και όχι περί σεμνότητας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM, και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δική του ευθύνη έγινε παίγνιο περιστάσεων που τον ξεπερνούν. Αλλωστε, συμπλήρωσε, αυτό ήταν προγραμματισμένο.

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!! Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή 

Ν. Χουντής: Το κράτος που παρανομεί και δεν σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ηλεκτρική ενέργεια, δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες που υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!!
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα,  ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι  σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν  «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).» Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής:

Τα ΜΑΤ, οι πραίτορες της κατοχικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ απώθησαν τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην κατάληψη του Χολαργού…


Τα όργανα του φασιστικού καθεστώτος συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ!
Οι τροϊκανοί δικαστές είναι υπόλογοι στο ίδιο επίπεδο με τα ΜΑΤ και τους ξεπουλημένους στο τραπεζικό σύστημα πολιτικούς!
Κάλεσμα του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου για συμπαράσταση από εργαζόμενους και συνδικάτα. «Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», τόνισε.
Είναι πλέον ζήτημα τιμής για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους έλληνες πολίτες η παραμονή στην κυβερνητική εξουσία των υπαλλήλων τραπεζιτών (ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ).
Είναι η ώρα της σύγκρουσης των εργαζομένων και με την ξεπουλημένη ηγεσία της δήθεν ΓΣΕΕ, που...
σιωπά ένοχα μπροστά στην ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Η στάση της ΓΣΕΕ (εδώ έχει σοβαρές ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συνδικαλιστές του που δείχνουν απύθμενη «ανοχή» στον Παναγόπουλο των χιλιάδων ευρώ το μήνα) είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ίσως είναι η ώρα να γίνει ουσιαστική η ρήξη και να μείνουν στην κυβερνητική ΓΣΕΕ οι καλοταϊσμένοι εργατοπατέρες με τα κουστουμάκια τους και τις γεμάτες τσέπες τους.
Ρήξη και σύγκρουση με το καθεστώς της κατοχικής κυβέρνησης των ταγματασφαλιτών του 2011!
 
http://seisaxthia.blogspot.com/

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ & ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΙΠΤΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ! ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:30 ΜΕΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!
Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ με 10 αυτόφωρες προσαγωγές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και 5 αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 στο κατειλημμένο κτίριο της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων!
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εισβολή των ΜΑΤ, αρκετός κόσμος μετέβαινε (και παραμένει ακόμα - 11:30) έξω από το κτίριο της ΔΕΗ αλλά και έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου (πίσω από το "ΥΓΕΙΑ") όπου έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες. Εκεί υπάρχει μια de facto "ενωτική" συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία πλαισιώνουν αγωνιστές από λαϊκές συνελεύσεις, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, μετέβησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος κατευθύνθηκε και προς το ΑΤ Αμαρουσίου), ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

ΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ..._ΟΥΣΤΗΣ


 
 

Το νόημα των λέξεων

Τις μέρες που περνάμε όπως είναι φυσικό οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Εδώ και μήνες έχουμε πάθει overdose από διάφορους πατριώτες που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο γιατί θέλουν σώνει και καλά να σώσουν την χώρα. Και δεν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να συμφωνεί και η χώρα για κάτι τέτοιο. Βέβαια το τι θέλουν να σώσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι το καταλαβαίνουν πια…
Διασκευή από την αφίσα της ταινίας του Μichael Μoore “Capitalism a love story”. Πόσο ίδια είναι η απάτη σε όλες τις χώρες…

Με αφορμή τον προϋπολογισμό, άκουσα αρκετές φορές την απειλητική φράση “επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων”. Και την ευγενική διαπίστωση ότι αν δεν κάνουμε όλα όσα μας λένε, θα παρθούν κι άλλα μέτρα… ενώ αν τα κάνουμε όχι..; Όταν  ακούω “δημοσιονομικοί στόχοι”, ανθρώπινο κρέας μου μυρίζει…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ....


Αγαπητοί τροικανοί κλπ..

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει στείλει επιστολή συμόρφωσης ή μη συμόρφωσης στο κουστούμι που ετοιμάζετε. Μια μικρή λεπτομέρεια που δεν έχετε λάβει ίσως υπόψη σας.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει υπογράψει τίποτα. Και δεν έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει κανένα μνημόνιο αν θυμάστε.
Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που απαριθμεί κάποια εκατομύρια.

Ομως αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι που θα πρέπει να εφαρμόσει στην ουσία τα μέτρα. Δηλαδή να πληρώσει. Και για πρώτη φορά ο λαός έχει ένα άλοθι που τις άλλες φορές δεν είχε. Δεν υπογράφονται όλα αυτά από μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Κανείς δεν ψήφισε τον εν λόγω πρωθυπουργό, κανείς δεν ψήφισε αυτό το κυβερνητικό σχήμα.

Ζητήσατε και εξασφαλίσετε υπογραφές από μια εσωτερική τρόικα η οποία σχηματίστηκε ερήμην του λαού που εκπροσωπεί και ακολουθεί ένα σχέδιο για το οποίο κανείς δεν είχε ούτε την ελάχιστη ευαισθησία να ρωτήσει τους ανθρώπους που θα υποστούν τις συνέπειες.

Ωραία λοιπόν και η υπογραφή του κ.Σαμαρά, όμως τελικά όλη η συνέχεια εφαρμογής ή μη του προγράμματος θέλετε δεν θέλετε ανήκει σε αυτόν που δεν δεσμεύτηκε ποτέ.

Για το Τσίπουρο στο Βελβεντό Κοζάνης...

Εκδήλωση για το Τσίπουρο στο Βελβεντό Κοζάνης
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ο Παπανδρέου απάλλαξε τον κ. Παπαδήμο από τα καθήκοντά του (του συμβούλου του πρωθυπουργού) στις 10-11-11. (βλ. ΦΕΚ)!

Δηλαδή αυτός που συμβούλευε πώς θα καταστραφεί η Ελλάδα, τώρα προήχθη σε πρωθυπουργό για να αποτελειώσει το έργο του!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ!

Διαδώστε το!
Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας! 
  Η ηρωική μάχη που δίνουν οι 400 απεργοί της Χαλυβουργίας, δεν είναι μόνον δικός τους αγώνας.
Είναι ένας αγώνας ταξικός, που υπερασπίζεται τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
Δικαιώματα που με όλα τα μέσα επιχειρεί το κεφάλαιο, η εργοδοσία και οι πολιτικοί τους εκφραστές να τα πάρουν πίσω, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση τους.
 
Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν για 25 συνεχείς μέρες.
 
400 οικογένειες με 3-4-5 παιδιά, για 25 μέρες και ο κάθε απεργός έχει  πάρει από την αλληλεγγύη των εργαζομένων που εκφράζεται με όλους τους τρόπους, από δυο τσάντες με τρόφιμα και από 50 ευρώ.
 
Αυτή η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι που δίνουν δύναμη και ατσαλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν. 
 
Αυτός ο αγώνας είναι και πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας.

Από αύριο υπάρχει λογαριασμός στον οποίο μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει,αυτό που μπορεί, ώστε αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί ,να δικαιωθεί και να βάλει φραγμό στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Θα είναι μια περήφανη νίκη και θα ανήκει σε όλους μας για να ανοίξει καινούργιους δρόμους αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Ο αριθμός καταθέσεων είναι :
200/623301-52 στην Εθνική
 
http://blackbedlam.blogspot.com/

Μας κάνει η υπερπληροφόρηση δυστυχισμένους;


Στην στήλη Ideas του περιοδικού Time, o Dr. Andrew Weil δίνει οδηγίες για μια διαφορετική δίαιτα. Δεν πρόκειται για τη νέα θαυματουργή φόρμουλα με την οποία οι νέες στάρλετ του Χόλιγουντ χάνουν 4,5 κιλά σε 17 λεπτά, αλλά για μια «δίαιτα» που θα ωφελήσει πρωτίστως την ψυχολογία και τη διάθεσή σας. «Για να βελτιώσετε την ευεξία σας, περιορίστε την πρόσληψη δεδομένων» προτείνει ο Dr. Weil. ..

«Ο σύγχρονος καταιγισμός πληροφοριών είναι, εν πολλοίς, άχρηστος περισπασμός, και το μέγεθός του μας πνίγει» εξηγεί ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η επανάσταση στη διάδοση της πληροφορίας δεν μας προσφέρει στην πραγματικότητα χρήσιμες πληροφορίες. Αντιθέτως, όπως το έθεσε ο Francis Heylighen, διαδικτυολόγος του Free University των Βρυξελλών, μας εκθέτει σε «άσχετα, ασαφή και εσφαλμένα θραύσματα πληροφοριών», ή αλλιώς σε ένα «νέφος πληροφορίας».

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΝΕΟΛΑΙΟ & ΑΝΕΡΓΟ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι ,
Το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται , παρά τα χιλιάδες προβλήματα και τις απειλές , από την Κυριακή το βράδυ (όχι για το τι αύξηση θα πάρουμε αλλά καθαρά για το καυτό κοινωνικό θέμα του εκβιασμού με το ειδικό τέλος ακίνητων) εδώ και πέντε ημέρες έχει καταλάβει το κτίριο της Δ/νσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, ώστε να εμποδίσει να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι .Είμαστε εδώ και κρατάμε. Όμως το πόσο θα κρατήσουμε δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από όλους μας!!