#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Σύγχρονος καπιταλισμός: έχει οργανωμένο σχέδιο ή στηρίζεται σε πήλινα πόδια;

Έχοντας επίγνωση ότι η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης βλέπουν πίσω από τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση την ύπαρξη ενός καλά επεξεργασμένου σχεδίου που έχει ως στόχο την υπερσυγκέντρωση του κοινωνικού πλούτου στα χέρια λίγων και την επιστροφή σε έναν «εργασιακό μεσαίωνα», σ’ αυτό το άρθρο θα επιχειρηθεί να υποστηριχθεί η άποψη ότι από τις σημερινές επιλογές του παγκόσμιου καπιταλισμού και της προμετωπίδας του, του τραπεζικού κεφαλαίου, προκύπτει ξεκάθαρα το αντίθετο: ότι δηλαδή δεν υπάρχει «Διευθυντήριο» του κεφαλαίου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και ότι πίσω από τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν υπάρχει ένα γενικό μακροπρόθεσμο σχέδιο με καθορισμένους στόχους, αλλά μάλλον μια τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και μια λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Το σύστημα, κατά κοινή ομολογία, είναι ολοκληρωτικά μπλοκαρισμένο και οι πολιτικές ηγεσίες φαίνονται ανίκανες όχι μόνο να αντιδράσουν αλλά ακόμα και ν’ αντιληφθούν το πρόβλημα – γεγονός που προκύπτει από την έλλειψη κοινής γραμμής και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. αλλά και της Ε.Κ.Τ., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δ.Ν.Τ.

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

http://redflyplanet.blogspot.com/

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 
ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Έρχεται η D-Day των τραπεζών


Ο λογαριασμός της κρίσης πλησιάζει και σύμφωνα με τις πλέον έγκυρες εκτιμήσεις, θα είναι ακριβός. 
Η συμφωνία της 26 Οκτωβρίου για «κούρεμα» 50% στους κατόχους ελληνικών ομολόγων πέραν των τεχνικών προβλημάτων προκύπτει πλέον και το πολύ πρακτικό θέμα του κόστους ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Μελέτες κατέδειξαν πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να στηρίξουν τις τράπεζές τους με πολλά δισ. ευρώ για να αποτρέψουν την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος της Γηραιάς Ηπείρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UBS, η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών (πλην των ελληνικών) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε 46 δισ. ευρώ, με τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες να έχουν θέσεις 9,4 δισ. και 7,9 δισ. αντίστοιχα.

Με τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι αγορές φοβούνται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος», ενός απρόβλεπτου ντόμινο εξελίξεων που θα καταλήξει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!

Η ΙΔΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΕΛΟΙΩΔΩΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ!
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΥΠΟΤΑΓΗΣ", ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ, ΜΑΤΑΙΩΣ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ 50%
Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, από τα πρώτα βήματα που κάνει, στη συγκυβέρνηση παρωδία του Λ. Παπαδήμου.
Η κρίση της ευρωζώνης μέρα με τη μέρα παροξύνεται, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την τραγική θέση της Ελλάδας.
Ακόμα και η Γερμανία δεν μπόρεσε να καλύψει την Τετάρτη (23/11) την έκδοση δεκαετών τίτλων της (βλέπε εδώ).
Η αόρατη "συμφωνία" της 26ης Οκτωβρίου για το “κούρεμα” του 50% του ιδιωτικού ελληνικού χρέους, κάθε μέρα που περνάει βρίσκεται όλο και περισσότερο στον αέρα, με τον ΟΔΔΗΧ να τρέχει απελπισμένα να κλείσει συμφωνία απευθείας με τους πιστωτές, χωρίς τον “πολύ” κ. Νταλάρα προσφέροντας ως αντάλλαγμα ληστρικό, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, επιτόκιο, που φτάνει το 6%!!! (βλέπε παρακάτω).

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; ...ΘΑ Μ` ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΩ;

Να μη βγάλουν αυτοί τα Χριστούγεννα…

Ζούμε σε κρύα σπίτια, έχοντας ξεχάσει τη θέρμανση…
Με μισθό σαν ψέμα, περικεκομμένο από μειώσεις και αναδρομικά, πληρωτέα όλα το μαύρο τρίμηνο Οκτ-Νοε-Δεκ , μισθός, λέει, να μη φτάνει ούτε για το στεγαστικό…
Και το ενιαίο… με τα νέα αναδρομικά του να ‘ρχεται καταπάνω μας σαν καινούριος εφιάλτης- από ποιο μισθό θα κόψουν κι άλλα αναδρομικά οι αγιογδύτες;
Χωρίς γιατρούς, χωρίς εξετάσεις, χωρίς φάρμακα και πώς να τα πληρώσεις;
Και με τις δόσεις της εφορίας να ‘ρχονται μαζί με απειλές, γιατί δεν πλήρωσες την πρώτη: «η ΙΔ ΔΟΥ θα κινηθεί δικαστικώς, αν δε σπεύσετε σε 10 μέρες από τη λήψη της παρούσης». Έξω μαυραγορίτες! 10 να΄ναι  οι…

Χριστούγεννα...και πως θα τη βγάλουμε;
Και με το άγος ότι θα αφήσεις τα παιδιά σου χωρίς ρεύμα… Πλήρωσε και τ’  άλλο το χαράτσι, πρέπει  να ΄χει η «εθνοσωτήριος» κυβέρνηση λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Έξω ψεύτες, κλέφτες, εκβιαστές, έμποροι της ανθρώπινης ανέχειας, δραγάτες των τοκογλύφων! Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Έλα, Βενιζέλο, πάρε το φασίστα Καρατζαφέρη και τους πραίτορες του Παπουτσή,  για να μας κόψετε το φως και θα καλοπεράσετε. Κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι, Κερατέα…

Ευαισθησίες Γουρουνιών

Εάν έχετε αναρωτηθεί τί άλλαξε με την τρίχρωμη "προσωρινή"
κυβέρνηση, υπάρχει απάντηση: 
Διευρύνθηκε η κοινοβουλευτική βάση της Βαρβαρότητας,
μιας και τα πράσινα Γουρούνια απόκτησαν...συγκάτοικους!!
Βέβαια,υπάρχει και "ανάποδη" ανάγνωση:
Αυξήθηκαν οι κοινωνικά ευαίσθητοι βουλευτές μαςμιας και
τα πράσινα Γουρούνια έπαψαν νάναι μόνα τους στο χοιροστάσιο!!
............................................................................
  "Μόνος σου ούτε στον παράδεισο", έλεγε ο πατέρας.
Κάτι τέτοιο είχε υπόψη του ο θεόσταλτος σωτήρας Παπαντρέας.
Ξόδεψε εγωϊστικά δυό χρονάκια,ώσπου να προσλάβει και βοηθούς
στο εθνοσωτήριο έργο του.
Οι κυβερνήτες και τα Γουρούνια,λοιπόν,πολλαπλασιάστηκαν.
Πολλαπλασιάστηκαν και οι Φωνές τουςΤα μουγκρητά τους.
Οι βρωμιές και οι ακαθαρσίες τους
Οι "ευαισθησίες" τους!!
Των γαλάζιων και μαύρων Γουρουνιών.
Συνάμα...πολλαπλασιάστηκε και η Σιωπή τους. Η 'Ενοχη.
Αυτή που "ξεπλένει" τη Βαρβαρότητα των μέτρων που...
ΔΕΝ ψήφισαν!!

Το πρόβλημα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» είναι πρόβλημα όλης της εργατικής τάξηςΑποφασισμένοι να γυρίσουν στη δουλειά «με ψηλά το κεφάλι» δηλώνουν οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που μπαίνουν στην 24η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. 
Οχι μόνο δεν υποκύπτουν στις εργοδοτικές απειλές, στην τρομοκρατία και τις διασπαστικές της τακτικές, αλλά, αντιθέτως, δυναμώνουν τον αγώνα τους. Γνωρίζουν πως από αυτήν την απεργία κρίνεται η ίδια τους η ζωή, το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους. 
Γνωρίζουν πως αν υποκύψουν στην εργοδοτική πίεση και αποδεχτούν το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις, η εργοδοσία θα γίνει ανελέητη. Θα συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα. 
Ολοι οι εργάτες, μια γροθιά, αγωνίζονται σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συλλογικών τους συμβάσεων, το 8ωρο, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις.

Βρείτε τρύπες να κρυφτείτε και... αεροπλάνα για να φύγετε

Προδότες, ψεύτες, κλέφτες και "λοιποί" συγγενείς… αρχίστε να ψάχνετε από τώρα…
Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα θυμίζει ολοένα και περισσότερο την λαϊκή παροιμία “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”.
Από την μια έχουμε τους υπερόπτες και αλαζόνες Ευρωπαίους οι οποίοι προεξεχόντων των αλητήριων Γερμαναράδων (απογόνων της “Άριας” φυλής της Χιτλερικής ιδεολογίας) μας εκβιάζουν και μας απειλούν ευθέως (σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους) και από την άλλη έχουμε τους ξεπουλημένους εγχώριους πολιτικούς ηγήτορες μας οι οποίοι ολοένα και υποχωρούν προς χάριν της δικής μας “σωτηρίας” η οποία ως φαίνεται θα μας καταστήσει στο μέλλον καμαριέρες και κηπουρούς στη δική μας περιουσία την οποία θα απολαμβάνουν οι βόρειοι Ευρωπαίοι … φίλοι μας!

Όλοι τώρα στην κατάληψη!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 (Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 190-194)
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.  
Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.   
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

vathiprasino

Αποτυχία σε δημοπρασία ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ομολόγων - Γίνεται ανεξέλεγκτη η κρίση στην Ευρώπη !

Είδηση – σoκ
Πρόκειται για τη χειρότερη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων όλων των εποχών
- Το Γερμανικό Δημόσιο μάζεψε λιγότερα και από τα 2/3 του ποσού που στόχευε
- Έπεσε κάτω από τα 1,34 η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Μόλις 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που άντλησε το Γερμανικό Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων ενώ αναζητούσαν 6 δις ευρώ.

Το επιτόκιο στη δημοπρασία ήταν της τάξης του 1,98%.Η πρωτοφανής αυτή αποτυχία έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως έγινε κάτι τέτοιο την ημέρα μάλιστα που πέφτουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια και συνεπώς γίνεται ακόμα πιο ελκυστική η επένδυση στα πλέον ασφαλή, όπως χαρακτηρίζονται τα γερμανικά ομόλογα


Η ειδηση απο εδω
 

Πόλεμο θέλουν; Θα τον έχουν! Εσύ διάλεξες στρατόπεδο;

Από το διάλογο του Πολυτεχνείου:
Πόλεμο θέλουν; Θα τον έχουν! Εσύ διάλεξες στρατόπεδο;
«Τώρα έχουμε πόλεμο», μας λένε κυνικά και απροκάλυπτα οι δωσίλογοι κυβερνώντες του χρηματοπιστωτικού άξονα. Ας το συνειδητοποιήσουν λοιπόν καλά όσοι σπεύδουν (ασχέτως προθέσεων: από ωμό συμφέρον, από εκβιασμούς και πιέσεις, από ιδιοτελείς στρατηγικές επιβίωσης, από άγνοια, από αφέλεια, από κοινωνικό αναλφαβητισμό, από απλή βλακεία) να συστρατευθούν σήμερα με το στρατόπεδο των ύπουλων επιτιθεμένων, απατεώνων, καταχραστών εξουσίας, με τη χούντα των δωσίλογων και τους Νόμους Πλαίσιο της Νέας Κατοχικής Τάξης τους.
Οι αδίστακτοι επιτιθέμενοι, αποφάσισαν να θυσιάσουν την παιδεία, την υγεία, τις εργασιακές σχέσεις, την περίθαλψη, την ασφάλιση, και κυρίως: μερικές γενεές του λαού μας, τη νεολαία μας, τα αγέννητα παιδιά, με όρους γενοκτονίας, για να εξευμενίσουν τα αφεντικά τους: τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους!
Ας μην ακκίζονται κάποιοι με λεκτικές ακροβασίες και υπεκφυγές: ο κοινωνικός πόλεμος που έχει πρακτικώς και επισήμως κηρυχθεί, έχει στρατούς και στρατόπεδα που οριοθετούνται όσο προχωρά η σύγκρουση ζωής ή θανάτου με μεγαλύτερη σαφήνεια:

Το κρυφό σχολειό του ΔΝΤ

Ευλόγησον Κύριε να μάθω… γράμματα! Στην Ελλάδα του 2011, μαθητές του Δημοτικού αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσα σε εκκλησία που οι αρμόδιες Αρχές «βάπτισαν»… σχολείο!
Στο μικρό χωριό Γεράνι (στο Ρέθυμνο) οι φορείς εδώ και περίπου δυόμισι μήνες έχουν μετατρέψει το ναό του Αγίου Γεωργίου σε σχολική αίθουσα ελλείψει κανονικού σχολείου. Οι μαθητές της Δ′ τάξης του Δημοτικού μαθαίνουν γράμματα δίπλα σε αναμμένα κεριά και με το λιβάνι να ευωδιάζει την ατμόσφαιρα. Ενας άσπρος πίνακας έχει τοποθετηθεί δίπλα στα στασίδια έτσι ώστε να θυμίζει τουλάχιστον μια φυσιολογική τάξη(!). Ο δε δάσκαλος, όρθιος τις περισσότερες ώρες, προσπαθεί να «περάσει» στα παιδιά τη δίψα για μόρφωση…
Οπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα», πίσω από το τραγελαφικό της υπόθεσης κρύβεται η αναλγησία του κράτους. Το σχολείο έχει χτιστεί το 1898. Τον περασμένο Ιούνιο -όπως λέει στον Ελεύθερο Τύπο- ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κουτάντος, μετά από μηχανική έρευνα η κεραμοσκεπή του κτιρίου κρίθηκε ετοιμόρροπη και επικίνδυνη. Οι εργασίες επισκευής της «κόλλησαν» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Η δημοπράτηση του έργου και οι ενέργειες επισκευής ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επειδή, όμως, ο καιρός ήταν βροχερός, οι εργασίες καθυστερούσαν και το αποτέλεσμα ήταν έντεκα παιδιά της Δ′ Δημοτικού να μεταφερθούν στην εκκλησία και τα υπόλοιπα έντεκα στο ιατρείο του Γερανίου», λέει ο κ. Κουτάντος.

Απαντάμε με καταλήψεις των γραφείων της ΔΕΗ πανελλαδικά ,αν χτυπήσουν την κατάληψη της ΔΕΗ στον Χολαργό !

Η Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι ) θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του Λαού και της ΓΕΝΟΠ ενάντια στα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια καλεί : τις λαϊκές συνελεύσεις , τις συλλογικότητες και τα άτομα που συμμερίζονται το δίκαιο του αγώνα ενάντια στα χαράτσια , να απαντήσουν σε τυχόν κατασταλτικό χτύπημα στην κατάληψη της ΔΕΗ στον Χολαργό , με καταλήψεις των γραφείων αλλά και των υποδομών γενικότερα της ΔΕΗ σε όλη την χώρα !

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι )   22-11-2011

www.plateiamolaon.wordpress.com                                  

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Να ‘ναι σίγουροι οι “δικαστές” της τρόικας, ότι θα τους δικάσει & καταδικάσει ο Λαός!Φωτόπουλος: Δεν λύνουμε την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ


 

Είμαστε όλοι χαλυβουργοί!


Oι συνάδελφοι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διανύουν την τέταρτη βδομάδα απεργίας. Αποφασισμένοι και οπλισμένοι με την αστείρευτη δύναμη που τους δίνει η πίστη στην αποτελεσματικότητα του αγώνα τους. Με μπόλικο κουράγιο που το ατσαλώνει η πρωτοφανής αλληλεγγύη των άλλων εργαζομένων και τμήματος της κοινωνίας. Κάθε μέρα που περνάει ο αγώνας τους αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις.

Έχει ξεφύγει πια από τα στενά πλαίσια του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», γίνεται σιγά σιγά υπόθεση όλο και περισσότερων εργαζομένων. Ψηφίσματα συμπαράστασης φτάνουν στον Ασπρόπυργο από συνδικάτα, σωματεία, σχολεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, από όλη την Ελλάδα. Κάθε μέρα εκφράζεται όλο και περισσότερο η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από διάφορα μέρη του πλανήτη. Παράλληλα φτάνει και βοήθεια, οικονομική ή με τη μορφή υλικών αγαθών.

Κομβικό σημείο στην έκβαση αυτού του απεργιακού αγώνα, είναι το κατά πόσο οι απεργοί εργάτες θα «κρατήσουν». Πόσο θα αντέξουν να μη δουλεύουν και να μη πληρώνονται με αυτά τα λίγα έστω χρήματα του μισθού τους, που τους επιτρέπουν να «την παλεύουν». Το ηθικό τους μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή ανεβασμένο, το βάρος όμως που σηκώνουν στις πλάτες τους είναι τεράστιο.

Όλοι εκφράζουμε τις προσδοκίες μας στον αγώνα τους. Βλέπουμε στα αποφασισμένα τους πρόσωπα τους δικούς μας εαυτούς που θα θέλαμε (;) αλλά δεν βρισκόμαστε στη θέση τους. Περιμένουμε να νικήσουν ξέροντας πως αυτό θα ευνοήσει κι εμάς που έχουμε ακόμα τη δουλειά μας και στο τέλος της βδομάδας ή του μήνα πληρωνόμαστε τα μεροκάματά μας. Και τους φορτώνουμε τις δικές μας ταξικές αδυναμίες, τις δικές μας ταξικές ανασφάλειες. Οι χαλυβουργοί δείχνουν να μη «μασάνε». Αποφάσισαν να «ξεβολευτούν», να μη συμβιβαστούν όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, με τις απολύσεις, το πετσόκομμα του μισθού τους και την εκ περιτροπής «απασχόληση». Δεν έσκυψαν το κεφάλι. Αντέχουν. Για πόσο όμως;

Θεωρίες συνωμοσίας

Του Δημήτρη Μυ

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γοητευτικές, καθώς επιχειρούν να δώσουν μια απάντηση στο ανεξήγητο:

Πώς είναι δυνατόν, για παράδειγμα, η τέταρτη (Ιταλία) και η τρίτη (Ισπανία) σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης να είναι αντιμέτωπες με την χρεοκοπία;

Πώς είναι δυνατόν η δεύτερη σε δύναμη χώρα της ευρωζώνης (Γαλλία) να απειλείται από τους οίκους αξιολόγησης με υποβάθμιση;

Πώς είναι δυνατόν η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, οι ΗΠΑ, να έχει το μέγιστο χρέος;

Μήπως, τελικά, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων εκ πεποιθήσεως συνωμοσιολόγων η ύπαρξη μιας εφιαλτικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης η οποία, ελέγχοντας το δημόσιο χρέος, επιβάλλει τη θέλησή της πραξικοπηματικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη;

Σπατάλη εκατομμυρίων για... ιστοσελίδες


Ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.
Στο βωμό του «λεφτά υπάρχουν» και των περίεργων συνδιαλλαγών μεταξύ δημόσιων φορέων και εταιρειών διαφόρων «ημέτερων», ιστοσελίδες-φαντάσματα εμφανίζονται να κοστίζουν χρυσάφι. Πιο τρανταχτό παράδειγμα εκείνο της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, το www.ika.gr, που κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ!
Μια απλή περιήγηση του επισκέπτη στην εν λόγω ιστοσελίδα πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο ιστότοπος δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ. Και αυτά τραβηγμένα… Η χρηματοδότηση, βέβαια, εμφανίζεται να έχει βαρύνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους.

Την 23η Νοεμβρίου, ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος με βεβαιότητα δεν θα είναι μόνος.


FREE photo hosting by Fih.grΤην 23η Νοεμβρίου, (αύριο) ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος αντιμετωπίζει μια δικαστική σκευωρία με σημαίνουσα κοινωνική και πολιτική σπουδαιότητα. Την 23η Νοεμβρίου, ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος με βεβαιότητα δεν θα είναι μόνος. Εμείς, οι σύντροφοί του, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, θα βρισκόμαστε μαζί του. Θα βρισκόμαστε εκεί, από το πρωί, στην οδό Λουκάρεως στο Β΄ Τριμελές Εφετείο, όχι μόνο νοερά αλλά πρακτικά. Όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στον σύντροφο Παναγιώτη Βήχο, αλλά για να συμπαραταχθούμε μαζί του. Να συμβάλουμε με την παρουσία μας και τις μαρτυρίες μας ν’ αποκαλυφθεί -και μέσα από τη συγκεκριμένη δικαστική σκευωρία- η καθολική ανάγκη για ουσιώδεις δημοκρατικές αλλαγές, και στο χώρο της δικαστικής εξουσίας. Ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος διώκεται και ταλαιπωρείται δικαστικά επειδή, ακριβώς, θέλησε ν’ αποκαλύψει τους μηχανισμούς της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς και να εκπροσωπήσει μέσα από το ηθικό «εγώ» το ηθικό «εμείς», επειδή θέλησε να βοηθήσει να ξεφύγουν, απ’ τα πλοκάμια της διαφθοράς, άτομα που δεν είχαν την δυνατότητα ν’ αντιπαρατεθούν σε διεφθαρμένους αξιωματούχους της κρατικής εξουσίας.

Η ζωή είναι διαλεκτική κοινωνική ενότητα και ταυτότητα, μόνον όταν εκφράζει την κοινότητα ως την αναπαλλοτρίωτη υπόσταση των ατόμων, καθένα εκ των οποίων γίνεται ένα Εγώ που είναι Εμείς, και ένα Εμείς που είναι Εγώ.
Στη σημερινή ταξική κοινωνία, όπου το «εγώ» αντιπαρατίθεται στο «εμείς» και το ατομικό συμφέρον αντιστρατεύεται το συλλογικό, η δικαστική περιπέτεια του Παναγιώτη Βήχου είναι ένα ακόμη μετερίζι του αγώνα ενάντια στον ατομικισμό, ενάντια στον ωχαδερφισμό, ενάντια στις εκμεταλλευτικές κοινωνικές δομές, ενάντια στη σήψη και τη διαφθορά της κρατικής εξουσίας.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ, ΤΟ ΠΡΩΙ (09:00) ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, ΣΤΟ Β΄ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ 

ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ- Δωρεάν μαθήματα αδελφοσύνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων


 
Αν και είμαι άθεος -ή σε αναζήτηση θεού-, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ τους Αιγύπτιους διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ· οι μουσουλμάνοι προσεύχονται και οι χριστιανοί κάνουν αλυσίδα γύρω τους, για να τους προστατεύσουν. Αυτό συμβαίνει από την αρχή των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, αν και είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της εξουσίας να στρέψει τη μια θρησκευτική ομάδα κατά της άλλης.

«Παπαδήμο παρατήσου πάρε την τρόικα και άντε και γαμήσου» (Βίντεο)

Φτιάξαμε ένα βιντεάκι με αποσπάσματα απ’ την ραδιοφωνική εκπομπή του διαδικτυακού ρ/σ μας ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ που είχε θέμα την κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΗ από τους εργαζόμενους. Πέρα απ’ τις ενδιαφέροντες συνεντεύξεις που ακούγονται απολαύστε τα ευρηματικά συνθήματα των συγκεντρωμένων που δεν πρόκειται να ακουστούν από κανένα ΜΜΕ. Κάποια απ’ αυτά είχαν και την .. σεξιστική τους διάσταση όπως το «Ηρθε η ώρα να φύγετε απ’ την χώρα. Δεν σας παρακαλάμε, γαμιόντας θα σας πάμε» ή το «Παπαδήμο παρατήσου πάρε την τρόικα και άντε και γαμήσου». 

Θυμάσαι να ψηφίσαμε εμείς Παπαδήμο;

Οι εργάτες δεν κάνουν πίσω...
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!