#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ακούμε...βλέπουμε...σωπαίνουμε
-  Από την ώρα που ανέλαβε το Οικονομικών ο ΧοντροΠροδότης
Βενιζέλος έδωσε πολλές υποσχέσεις.

Να βάλει πάτο στο βαρέλι...να κάνει ντου...να μας σώσει.

Κι αν αυτά μοιάζουν με κουβέντες ενός φαφλατά μαλάκα...

η "δέσμευσή" 
του να προωθήσει ένα νέο εθνικό φορολογικό σύ-
στημα,ήταν η 
πιο "σοβαρή"...
Η πιο σοβαρή και επείγουσα...

Ενα νέο φορολογικό σύστημα που θα αποκαθιστά αδικίες και

ανισότητες δεκαετιών...έτσι έλεγε!!

Εθετε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα κατάθεσης/ψήφισης του σχε-

τικού νομο
σχέδιου στη Βουλή...αρχικά το Σεπτέμβρη,μετά τον 
Οκτώ
βρη και...τελικά "έφτασε" στην άνοιξη του 2012!! 
Δεν θα υποδείξουμε σε ένα Προδότη πως να κάνει τη δουλειά του!!

Πως να κυνηγάει τους φορομαλάκες και να απαλλάσσει τους φορο-

φυγάδες και φοροκλέφτες!!

Την ξέρει και την κάνει καλά τη δουλειά του...


Η τρέλα της ανεργίας

Δηλώνει αδυναμία στο να πληρώσει τους φόρους και τα έκτακτα τέλη. 
Απειλεί πως η έσχατη καταφυγή του θα είναι το ντουφέκι. Απέναντί του θα βρει τον καθεστωτικό αρθρογράφο που θα στηλιτεύσει την ενδεχόμενη βία του. 
Είναι αυτός που θα γράψει στα εγχώρια και τα εξωχώρια έντυπα για τους βανδαλισμούς στα λύκεια και τη βία εναντίον των καθηγητών των ΑΕΙ!
Ο ίδιος γραφιάς δεν θα βρει ούτε μια λέξη συμπάθειας για τη γυναίκα που τρελάθηκε στη Δ. Γούναρη ή για τη μωρομάνα που αυτοχειριάστηκε στην Πάτρα. Η ενδοβολή της δυστυχίας δεν τον αφορά.
Ο ζωντανός θάνατος να μην έχεις να θρέψεις τα όνειρα των παιδιών σου δεν τον ενδιαφέρει. Το θέμα του είναι τα δημοσιονομικά ελλείμματα και όχι η ανθρωπιστική καταστροφή. 
Ο πατριωτισμός του είναι συναφής με την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ οι Έλληνες που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, οι Έλληνες της τρίτης θέσης και του καταστρώματος αλλά και της δεύτερης θεωρούνται σκουπίδια, άχρηστο φορτίο, που πρέπει να πεταχτεί στη θάλασσα για να μην βουλιάξει το πλοίο.
Στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011 γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η κατάθλιψη, το καταφύγιο στην τρέλα είναι γεγονός.

Karl Marx-Για την εργάσιμη μέρα

.. Η εργάσιμη ημέρα επομένως δεν είναι σταθερό, αλλά μεταβλητό μέγεθος. Το ένα από τα μέρη της καθορίζεται βέβαια από το χρόνο εργασίας που απαιτείται για τη συνεχή αναπαραγωγή του ίδιου του εργάτη, το συνολικό μέγεθός της όμως αλλάζει μαζί με το μάκρος ή τη διάρκεια της υπερεργασίας. Επομένως η εργάσιμη ημέρα μπορεί να καθοριστεί, είναι όμως αυτή καθεαυτή ένα ακαθόριστο μέγεθος.

Μόλο, λοιπόν, που η εργάσιμη ημέρα δεν είναι σταθερό αλλά ρευστό μέγεθος, δεν μπορεί ωστόσο παρά να κινείται μέσα σε ορισμένα όρια. Τα κατώτατα όριά της όμως δεν μπορούν να καθοριστούν. Βέβαια..... έχουμε ένα κατώτατο όριο και συγκεκριμένα το μέρος της ημέρας που ο εργάτης πρέπει υποχρεωτικά να εργάζεται για τη δική του συντήρηση. Στις συνθήκες, όμως, της κεφαλαιοκρατικής παραγωγικής η αναγκαία εργασία μπορεί πάντα ν' αποτελεί μόνο ένα μέρος της εργάσιμης ημέρας του και γι' αυτό η εργάσιμη ημέρα δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί ως αυτό το κατώτατο όριο. Αντίθετα, η εργάσιμη ημέρα έχει ένα ανώτατο όριο. Δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από ένα ορισμένο όριο.

Η σημαία και τα κοράκια

της Μαριάννας Τζιαντζή
Μαύρη κωμωδία θύμιζαν τα όσα ξετυλίχτηκαν φέτος στις 17 Νοέμβρη, με την αγωνιώδη προσπάθεια των ανδρών της φοιτητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να τεθούν επικεφαλής της πορείας του Πολυτεχνείου υπό την προστασία δεκάδων ανδρών των ΜΑΤ.
Και όλα καταγραμμένα σε βίντεο. Με την ιστορική σημαία στην κωλότσεπη, με τη σημαία ένα κουβάρι μες στο μπουφάν, τρέξε, τρέξε, μικρούλη, τρέξε να βγεις μπροστά.
            Μια λαμπρή ευκαιρία να τεντώσουν επικριτικά το δάχτυλο όλοι όσοι δεν ανέχονται τα καπελώματα, ιδίως όταν αυτά προέρχονται από τους άλλους. Ας μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, όχι για να δικαιολογήσουμε την κουτοπόνηρη ΠΑΣΠ, αλλά για να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο, δηλαδή ότι αυτή τη στιγμή μάς έχει επιβληθεί το πιο χονδροειδές καπέλωμα στα μεταπολιτευτικά χρονικά: ένας πρωθυπουργός που δεν τον ψήφισε κανείς και ένα ακροδεξιό κόμμα στην κυβερνητική εξουσία. Την ελληνική σημαία σήμερα δεν την κράτησαν μόνο οι κυβερνοφοιτητές. Πάνω της έχουν γαντζωθεί μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά –και δεν χρειάζεται να πούμε το όνομά τους.

Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της γερμανιας προς την Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.

Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα - άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Oι πιάτσες του θανάτου:" Κόλλησέ με AIDS να πάρω τα 700 ευρώ"


Εδώ πραγματικά ταιριάζει το Κοινωνία Ώρα Μηδέν
 
Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας , κυρίως χρήστες ναρκωτικών, επιχειρούν να νοσήσουν από την ανίατη ασθένεια του AIDS, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα των 700 ευρώ.

Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι η θανατηφόρος ασθένεια του aids είναι πολύ πιθανό να μπει και στα σπίτια της ελληνικής κοινωνίας, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, συγκριτικά και με τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του “Ερυθρού Σταυρού”, κ. Μάριου Λαζανάς:

Για 23η μέρα συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας

 Για 23η μέρα συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Το κύμα συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί είναι πρωτόγνωρο κάτι που ατσαλώνει τους απεργούς που δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι την τελική νίκη.

Το μπλοκ και η ιστοσελίδα μας στάθηκε με κάθε τρόπο δίπλα στους απεργούς –μπορείτε να ακούσετε την συγκεκριμένη εκπομπή που έκανε ο διαδικτυακός μας ρ/σ στην ενότητα «επιλεγμένες εκπομπές» κάτω από το εικονίδιο του ρ/σ μας και να παρακολουθήσετε στο τέλος της ανάρτησής σχετικό βίντεο-.

Ο αποφασιστικός αγώνας τον εργατών έχει κάνει ήδη ορατά τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η εργοδοσία.

Τώρα και γιατροί σε εφεδρεία!

Εκτός από διοικητικούς υπαλλήλους που αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, φαίνεται πως κάποιες διοικήσεις νοσοκομείων προχωρούν και σε απομακρύνσεις γιατρών.
Σύμφωνα με αποκάλυψη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς.
 Παρότι το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο εξαιρεί ρητά τους γιατρούς του ΕΣΥ από την εφεδρεία, παρ αυτά ορισμένες Διοικήσεις Νοσοκομείων άρχισαν να στέλνουν έγγραφες ειδοποιήσεις σε γιατρούς ότι σε 6 μέρες από σήμερα τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας!
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: "Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει ο πανικός της κυβέρνησης και οι χυδαίοι εκβιασμοί του Μνημονιακού υπουργού Υγείας προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να βγάλουν πάση θυσία εργαζομένους σε εφεδρεία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να μην δικαιούνται τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα".

Ήρθαν για την μεγαλύτερη ληστεία του αιώναΚυβέρνηση εγκληματιών!
Στο 1 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης...!


Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι πλέον στο 1 Ευρώ το λίτρο, από την “λαοπρόβλητη” κυβέρνηση, τα ΜΜ”Ε” όμως σιωπούν.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο τραγικό: Οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά 50%!!

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν Έλληνες που δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει πως κάποιες οικογένειες θα ξεπαγιάσουν λογω της κυβέρνησης των ανάλγητων, οικονομικών δολοφόνων που απομυζούν κάθε περιουσιακό στοιχείο των πολιτών. Αφήστε που το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα μέτρα των “ηλιθιών” απέτυχαν παταγωδώς αφού τα έσοδα του κράτους παραμένουν ίδια.

Λύση Αφανισμού
  "Ανθέλλην" και μίασμα μπορεί να είμαι...
Τετραπέρατος δογματικός. Βολεμένος του καναπέ...Μπορεί.

Βλάκας,όμως,δεν είμαι...

Οπως δεν είναι και εκατομμύρια Ελλήνων.

Παρακολουθούμε,λοιπόν,μιά συνολική επιχείρηση κατατρομο
κρά-
τησης και αποπροσανατολισμού από τους ευρωπαίους, την τρί-

χρωμη "κυβέρνηση", 
τα καθεστωτικά ΜΜΕ και επιστήμονες/ειδι-
κούς,σε ότι αφορά την 
6η δόση του δανείου της φιλλεληνικής 
τρόϊκας.

Ως προϋπόθεση για την καταβολή αυτής της δόσης είχε τεθεί η

ψήφιση του Πολυνομοσχέδιου, κάτι που έγινε.

Παρ' ότι "η Ελλάς τηρεί τις υπογραφές της" (αγαπημένη έκφραση 

των 
Παπαντρέα και Σαμαρά), η 6η δόση δεν "εκταμιεύεται".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μητσοτάκης – ο Υπουργός Οικονομικών των Ξένων Τοκογλύφων


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μητσοτάκης – ο Υπουργός Οικονομικών των Ξένων 
Τοκογλύφων

 Του Πετρόπουλου Δ. Βασιλείου

Μεταπτυχιακού φοιτητή στο Exeter (Αγγλία)

Ο πρώην Πρωθυπουργός μας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «ο Επίτιμος», που μέσα σε μόλις 3 χρόνια υπερδιπλασίασε το έλλειμμα μας (το 1990-1993) έχει «παρελθόν» με οικονομικές… αναρρυθμίσεις. Το 1964αναγνώρισε το προπολεμικό χρέος στο άρτιο της αξίας του (άσχετα εάν είχαμε πτωχεύσει επίσημα δύο φορές το 1893 και το 1932). Μα καλά, θα πείτε, και τι είμαστε μπαταχζίδες, λαμόγια; Δανειστήκαμε να το πληρώσουμε!Μα το είχαμε πληρώσει σε μεγάλο βαθμό με τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΝΤ της εποχής) που μας επιβλήθηκε. Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της.
Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια. Νόμος ΒΦΙΘ (2519) ΦΕΚ/Α/28/23.12.1898 περί συστάσεως τού Διεθνούς ‘Ελέγχου. Κατεβάστε το: εδώ
Ο ΔΟΕ (το ΔΝΤ της εποχής) ξεζούμισε την Ελλάδα και το δημόσιο της Ταμείο. Μετά μεσολάβησε ο Ά Παγκόσμιος πόλεμος, η χρεοκοπία του 1932, βέβαια είχε προηγηθεί ηΜικρασιατική καταστροφή όπου οι φίλοι και συμμαχοί μας, μας άφησαν να σφαγιαστούμε για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην Μ. Ασία και Μ. Ανατολή. Μετά ακολούθησε ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος και η ήττα των φασιστών- ναζιστών. Η Ελλάδα ήταν η πλέον κατεστραμμένη Ευρωπαϊκή χώρα μετά το τέλος του πολέμου ύστερα από την Σοβιετική Ένωση. Η Ελλάδα λοιπόν ξεπλήρωσε και με αίμα τους διεθνείς τοκογλύφους… αλλά δεν έφτανε αυτό. Οι τοκογλύφοι ήθελαν και άλλα…

Η προηγούμενη τρόικα έμεινε 80 χρόνια (1898-1978)


Η 
προηγούμενη τρόικα έμεινε 80 χρόνια (1898-1978)
Είναι αλήθεια ότι σε μερικά γεγονότα πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε τις διαστάσεις και τη σημασία τους. Όταν έρχεται η ώρα της γνώσης και της ενημέρωσης, τότε βλέπει κανείς πόσο κοντά μας είναι διάφορα πράγματα αλλά και πόσο ταλαιπωρημένος είναι αυτός ο τόπος.
Ποιος άραγε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η τελευταία τρόικα που υπήρχε στον τόπο έμεινε 80 χρόνια, από το 1898 έως και το 1978, και ότι εγκατέλειψε τα γραφεία στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι ύστερα από νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Θανάση Κανελλόπουλου.
Ηταν ακριβώς τότε που έκλεισε – για να θυμηθούν και λίγο οι παλαιότεροι – το περίφημο «Μονοπώλιο», που είχε υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και πουλούσε το αλάτι, το καθαρό οινόπνευμα, το καθαρό πετρέλαιο, καθώς και τα σπίρτα, και τα έσοδά του πήγαιναν κατευθείαν στους ξένους δανειστές μας…
Είναι αλήθεια ότι σε μερικά γεγονότα πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε τις διαστάσεις και τη σημασία τους. Όταν έρχεται η ώρα της γνώσης και της ενημέρωσης, τότε βλέπει κανείς πόσο κοντά μας είναι διάφορα πράγματα αλλά και πόσο ταλαιπωρημένος είναι αυτός ο τόπος.

Οι δαιμονολογικές ερμηνείες για τον εφιάλτη που ζούμε

(από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Ιντιπέντεντ)
Την πήραμε από Press-gr


Πολλοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τις «συμπεριφορές» των ισχυρών ιμπεριαλιστών, καθώς και τις «συμπεριφορές» των ανδρεικέλων τους…

Η «κακή» Γερμανία που «συμπεριφέρεται» αλλόκοτα και διαλύει την ευρωζώνη διαβάζουμε και ακούμε από πολλούς…

Η «μοχθηρία», λοιπόν, της Μέρκελ, οι εκβιασμοί των αξιωματούχων της ΕΕ, και των τραπεζιτών, καθώς και η «δυστροπία» και «ανικανότητα» των ηγετών της ΕΕ να «συνεννοηθούν» είναι τα «δαιμόνια» που μας καταστρέφουν και μετατρέπουν τα έθνη κράτη και τους λαούς σε ερημιές και νεκροταφεία…

Οι δαιμονολογικές ερμηνείες αυτού του είδους παρακάμπτουν και παρασιωπούν το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι βρισκόμαστε στο μέσον μια άγριας, παγκόσμιας πολεμικής θύελλας, στο μέσον ενός νέου αδυσώπητου παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η γραμμή τραβήχτηκε


Αρκετά με τις πολιτισμένες κουβέντες. Τελικά για να καταλάβουν όλα αυτά τα σκουλήκια που κατοικοεδρεύουν στην πατρίδα των λίγων Ελλήνων πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χέρια μας και εφόσον τα χέρια μας έμειναν ορφανά από κασμά, από σφυρί , από ο,τιδήποτε θα έκανε αυτή την χώρα να μπορεί να σηκωθεί όρθια με καθαρή παραγωγή και δημιουργία, είναι καιρός να χρησιμοποιηθούν για την δεύτερη χρήση που τους δόθηκαν από την Φύση: Την βία εναντίον όσων περνούν την διαχωριστική γραμμή της ατομικής αξιοπρέπειας, της ατομικής επιβίωσης αλλά και της προσωπικής δικαιοσύνης.
Το αλάνθαστο φίλτρο ήταν αυτή η οικονομική πτώχευση της χώρας. Με μία χωρίστηκαν τα ξερά από τα χλωρά. Μέσα σε λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, είδαμε όλοι τι λαός είναι οι Νεοέλληνες. Έχουν μεταλλαχθεί τόσο από τον πασοκικό ιό που το μόνο που έχει αξία για αυτούς είναι η τσέπη τους και το τι θα χάσουν σε ατομικό επίπεδο. Είναι μπασμένοι σε μία δεκάδα κόμματα που ανήκουν καθαρά στο σύστημα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δεν υπάρχει ουδεμία εξαίρεση.

Γιατί μια μπλόγγερ από το Κάιρο ανεβάζει γυμνές της φωτογραφίες;

Τη στιγμή που οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο έχουν φτάσει τις μερικές δεκάδες, η Αιγυπτιακή κοινωνία διχάζεται (ίσως το διχάζεται είναι ευφημισμός, γιατί μάλλον υπάρχει σαφής πλειοψηφία) και από τις γυμνές φωτογραφίες μιας μπλόγγερ. Το θέμα της Αλία (το όνομα της μπλόγγερ) έχει μάλιστα πάρει διεθνείς προεκτάσεις. Και οι νεκροί, είναι δυνατόν να έχουν μικρότερη αξία ή και ίση;
Η γνώμη μου είναι ότι οι αντιπαραθέσεις (λεκτικές για την ώρα) με αφορμή τις γυμνές φωτογραφίες, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος των συγκρούσεων στη μαρτυρική πλατεία Ταχρίρ. Μόνο, που αναρωτιέμαι αν οι περισσότεροι από τους εξεγερμένους το κατανοούν…
Διαβάστε το σχετικό κείμενο:
Πάρτε τη γνωστή ιστορία με την όμορφη κοπέλα που γδύνεται κάθε βράδυ μπροστά στο παράθυρό της, ενώ οι ένοικοι της πολυκατοικίας συνωστίζονται στο απέναντι δωμάτιο και την παρακολουθούν, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την προκλητικότητα και την ξεδιαντροπιά της. Μεταφέρετε τώρα αυτή την ιστορία, παραλλαγμένη φυσικά, στον αραβικό κόσμο. Το αποτέλεσμα που θα έχετε είναι εκρηκτικό, εμπρηστικό και ασφαλώς εξίσου υποκριτικό.

Και όμως, σ' αυτούς τους ανθρώπους, και εγώ κάποτε ακούμπησα το όνειρό μου...

Στην αρχή μας μιλούσαν γιά Σοσιαλισμό.... Μετά το γύρισαν στη σοσιαλδημοκρατία.... Στη συνέχεια σκαρφίστηκαν τον εκσυγχρονισμό, γιά να περάσουν στην Κεντροαριστερά. Λίγο αργότερα πέρασαν το κατώφλι του φιλελευθερισμού και θρονιάστηκαν στο σαλόνι του βάρβαρου Θατσερισμού. Σήμερα θα τους βρήτε αγκαλιά με τη Δεξιά και τους φασίστες.
Μήπως θα τους δούμε και πάνω σε κάποιο άρμα να ορμούν στην πόρτα του Πολυτεχνείου;
Και όμως, σ' αυτούς τους ανθρώπους, και εγώ κάποτε ακούμπησα το όνειρό μου...

Stratakis Mixalis