#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Ενας βλάκας και μισός.

 Βοηθάτε!! Ακόμα κι ένας βλάκας έχει...απορίες!!
Ακόμα κι αυτός δικαιούται απαντήσεων...


- Είναι σωστή η άποψη που λέει πως  δ ε ν  μου ανήκει τίποτα;;

Ούτε το σώμα,ούτε το πνεύμα,φυσικά ούτε η...τσέπη;;

 - Ποιός διόρισε τον Παπαδήμο...Επαρχο;;
Η δικιά μας τρόϊκα ή των Ξένων;;

 - Λένε πως η "κυβέρνηση" είναι συγκεκριμένου έργου και χρόνου.
Γιατί χρειάζονταν 48 Γουρούνια;;

 - Τα συντρόφια άρχισαν να ροκανίζουν το Γιωργάκη.
Αφού έσωσε την Ελλάδα...γιατί δεν τον αφήνουν να σώσει και

το Πασοκ;;

 - Ο Καστανίδης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης κατά 44/48.
Εξαίρεσε τους 4 ακροδεξιούς,γιατί "αντέδρασε η συνείδησή του"!! 

Την Εξαθλίωση,την Εξάρτηση,την Ανεργία κλπ...θα τις ψηφίζει...

κατά 44/48;;

Επιστροφή στο 1936


Του Δημήτρη Καζάκη*

Ημέρες του  1936  θυμίζει η Βουλή αυτή την εποχή. Όπως ακριβώς τον Απρίλιο του 1936 αναδείχθηκε ως «υπερκομματική» η κυβέρνηση Μεταξά καθ' υπόδειξη της μεγάλης φίλης και συμμάχου Βρετανίας, αλλά και του τοποτηρητή της βασιλιά Γεωργίου Β', έτσι αναδεικνύεται και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Υπό το κράτος των εντολών και των απειλών των φίλων, συμμάχων και εταίρων της Ελλάδας, συντελείται έναανοιχτό πραξικόπημα με την ίδια δικαιολογία: την αντιμετώπιση βαθύτατης εθνικής κρίσεως.

Το 1936 χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε μήνες για να βγει ο δήθεν «μεταβατικός» και «υπερκομματικός» πρωθυπουργός Μεταξάς και να εξαγγείλει την πλήρη κατάλυση του κοινοβουλευτισμού. Την εποχή εκείνη ο Μεταξάς δικαιολόγησε την κατευθυνόμενη έξωθεν και άνωθεν πράξη του ως εξής:
«Η κυβέρνησίς μου, η τελείως ακομμάτιστος, κληθείσα εις την αρχήν τον Απρίλιον του έτους τούτου και διαγνώσασα ευθύς εξ αρχής τους κινδύνους τους οποίους διέτρεχεν η ελληνική κοινωνία και ευθύς εξ αρχής αποφασισμένη να λαβή άπαντα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε δια των προγραμματικών αυτής δηλώσεων, τα αποσκοπούντα εις την ηθικήν και υλικήν βελτίωσιν απάσης της κοινωνίας και ιδιαιτέρως των αγροτών, των εργατών και των πενεστέρων εν γένει τάξεων, εις μάτην ήλπισεν ότι θα είχεν έκθυμον και ειλικρινή την υποστήριξιν των πολιτικών κομμάτων εις τον υπέρ της ελληνικής κοινωνίας αγώνα της, μολονότι και εις υποχωρήσεις και συγκαταβάσεις προέβη προς τα αντιμαχόμενα ταύτα κόμματα, τα οποίας υπό αλλάς περιστάσεις δεν θα έκαμνε».

Με άλλα λόγια ο Μεταξάς κατέλυσε τότε τον κοινοβουλευτισμό για να διατηρήσει η κυβέρνηση του τον «ακομμάτιστο» δήθεν «εθνικό» χαρακτήρα της, ο οποίος κινδύνευε από τις κο-ματικές αντιδικίες και υπονομεύσεις. Κρατήστε το αυτό επειδή θα σας χρειαστεί για να καταλάβετε πού πάνε τα πράγματα.

Βγάζουν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει!

Ξεπουλούν τα πάντα!
Οσα με ιδρώτα έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός λεηλατούνται από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες (τι μίζες έχουν να πέσουν στους «αρμόδιους» δεν λέγεται!!). Αυτό που λένε για «αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» δεν είναι παρά ένα ατέλειωτο πλιάτσικο και ήδη φτιάχτηκαν οι πρώτες «συμμαχίες» ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών Ομίλων για να λεηλατήσουν –με τις ευλογίες του μαύρου μετώπου που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμα- τον κρατικό πλούτο. (Θα γράψουμε ποιο αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησή μας)

Για να δώσουμε την εικόνα για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί ας αντιγράψουμε απ’ την εφημερίδα της Κυβέρνησης (4 Νοέμβρη 2011) όλα όσα θα ξεπουληθούν: