#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Τζιαντζής: Μηνύματα απ’ τον αντιδικτατορικό αγώνα

Του Κώστα Τζιαντζή 
Οι αντίπαλες παρατάξεις 
Η αντιδικτατορική πάλη χωρίζεται σε δύο περιόδους και σε δύο γενικά παρατάξεις, αντίθετες μεταξύ τους, αλλά και σφιχταγκαλιασμένες στον πολιτικό χώρο και στο χρόνο. Η πρώτη είναι η περίοδος και η παράταξη των λυγμών της προδομένης δημοκρατίας. Η δεύτερη (κυρίως από το ‘71 περίπου και μετά) είναι η περίοδος – η παράταξη μιας νέας επαναστατικής επαγγελίας που αρχίζει να σιγοτραγουδά σε διάφορες παραλλαγές.
Στην πρώτη ηγεμονεύουν οι διαμαρτυρίες για τον κατα­ποντισμένο εκσυγχρονισμό του μεταπολεμικού αστικού συστήματος. Περισσεύουν οι κατάρες», οι αλληλοκατηγορί­ες και οι μικρομεσαίες προσδοκίες του ευρύτερου «δημο­κρατικού στρατοπέδου» (αντιδεξιού και αριστερού) γύρω απ’ την επιστροφή της χαμένης άνοιξης (ή του Καραμανλή), την εθνική συμφιλίωση και τον εξευρωπαϊσμό (δυτικόστροφο, αριστερόστροφο ή ανάμικτο), γύρω απ’ τα πολύμορφα οράματα των κοινωνικών συμβολαίων και τα εξόριστα στι­χάκια του εκδημοκρατισμού.
Η δεύτερη παράταξη φωτίζεται απ’ τις παλιές και τις καινούριες υποσχέσεις των αντάρτικων, απ’ τον κόκκινο Οκτώβρη και τα μαύρα μάτια του Τσε, απ’ τις ξαναγεννη­μένες, σοφές και ταυτόχρονα αμάθητες, επαναστατικές απόπειρες σαν του Μάη. Είναι αυτή που γεννιέται μες στα χαράματα μιας νέας ιστορικής εποχής, της καθ’ αυτό, θα λέγαμε, «εργατικής εποχής» της ανθρωπότητας, με λίγα λόγια της σημερινής εποχής.
Στο πρώτο επίπεδο κυριαρχούν οι ήρωες. Ο Μανδηλαράς, ο Ελής, ο Μίκης, ο Γέρος της δημοκρατίας, ο Μουστακλής, ο Καράγιωργας, ο απροσκύνητος Παναγούλης, ο άλλος Αντρέας της ταράτσας, «τακ-τακ εσύ, τακ-τακ κι εγώ».

Το «αριστερό» εμπόριο της ευρω-κατοχής και καταστροφής
Όταν ακούς τον Καρατζαφέρη να μιλά για «μπέσα» και «φιλότιμο» γελάς…

Γελάς και με τις ταχυδακτυλουργίες των ανδρεικέλων, καθώς και με τους «ηρωισμούς» των ποικίλων τυχοδιωκτών και καριεριστών: Ο Σαμαράς που βρήκε τη «φόρμουλα» να ρίξει στα μαλακά την «ανταρσία» του Καμμένου, ο Καστανίδης που «δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στους ακροδεξιούς της κυβέρνησης(!!!) Και στα «παλικάρια» (Καμμένος και Κατσούρας) που καταψήφισαν…

Το καθεστωτικό τοπίο καταρρέει με πάταγο, τα σκάφη των κομμάτων βυθίζονται και οι «στασιαστές» πληθαίνουν για να διασωθούν και να διεκδικήσουν μια θέση στον αυριανό καθεστωτικό ήλιο: Γνωστό, συνηθισμένο και πολλές φορές παιγμένο αυτό το θέατρο των πολιτικών σκακιστών και απατεώνων, μέσα στην ελληνική ιστορία…

Το κακό βρίσκεται άλλού: Είναι πολλοί οι ανιστόρητοι οι οποίοι μέσα στη μαύρη απελπισία τους ελπίζουν σε εκλογικούς εμπόρους και θεατρίνους.

Τα «κοράκια» επιστρέφουν στην Ελλάδα

Τι συμβαίνει με τους διαχειριστές των μεγάλων ξένων funds, η επιστροφή των οποίων στη χώρα μας, είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός
Η επιστροφή τους είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. 
Ο λόγος αφορά στους διαχειριστές των μεγάλων ξένων funds, τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την επενδυτική τοποθέτηση σε επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, έναντι, εννοείται, μικρού τιμήματος. 
 Τι κάνουν δηλαδή: προσεγγίζουν τους βασικούς τους μετόχους και τους προτείνουν να εξαγοράσουν ένα καλό ποσοστό από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, προκειμένου να «βοηθήσουν» στην έξοδο της από την κρίση.
Πώς; Ενισχύοντας κατ' αρχάς τη ρευστότητα της, που δεν υπάρχει, και προσελκύοντας και τρίτους επενδυτές στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Εναλλακτικά, η πρόταση γίνεται στις τράπεζες, όπου η εταιρεία χρωστά μεγάλα ποσά. 
Ουσιαστικά εξαγοράζουν τα δανεικά, έναντι ενός σχετικά καλού τιμήματος και αναλαμβάνουν δράση.

Ενίοτε κάνουν πρόταση εξαγοράς και ολόκληρων πακέτων δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες, με σκοπό να τα εισπράξουν οι ίδιοι αργότερα προσδοκώντας στο κέρδος που θα προκύψει από τη διαφορά.

Όλα τα παραπάνω, εννοείται, σε εξευτελιστικές τιμές.

Γι' αυτό και διεθνώς τα εν λόγω funds είναι γνωστά και ως «κοράκια».


Σπύρος Σαμοϊλης, ένας αγωνιστής !!!

Αυτό  το  Βίντεο  είναι  ένας  ελάχιστος  φόρος  τιμής  στους  χιλιάδες   αγωνιστές  της  εποχής  της  Δικτατορίας...
Σπύρος  Σαμοϊλης,  ένας  από  αυτούς...

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΤΗ Η ΩΡΑ.

"Ο ταμενος" - τα λιανοτραγουδα


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

 

Ότι είναι η κοπριά είναι και το φτυάρι που την φτυαρίζει

Είναι αυτοί που  όταν απολύθηκαν από τον flash, μπήκαν σαν ζήτουλες  στην ΕΡΤ και μετά από λίγο ελέω ΝΔ και Παναγόπουλου,  έφτασαν να παίρνουν 1000 ευρώ μεροκάματο (324.000 το χρόνο).
"Ο κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια" λέει  ο λαός. Έτσι λοιπόν όταν  στέρεψε η "κάνουλα", μαζί με το τσιράκι του Ρουσόπουλου που  εκτελούσε καθήκοντα  προέδρου της ΕΡΤ  και κάμποσα άλλα αρπακτικά, ξεκουμπίστηκαν  από την δημόσια τηλεόραση  και πήγαν στο  αγαπημένο κανάλι  του  Σόρος και του Μόσιαλου.

Αυτοί οι δύο  τηλεπαλιάτσοι  δεν φτάνει που  έχουν γίνει ρεζίλι των σκυλιών αλλά βγαίνουν  δεξιά και αριστερά με ύφος 10 λόρδων και μιλούν για την  "αξία" τους  που χωρίς αυτήν δεν  θα υπήρχε  καν η λέξη  "δημοσιογραφία" στα λεξικά.Ο  αρχοντοχωριάτης κυνηγός  που στέκεται κάθε πρωί  δίπλα  στην καρικατούρα  με το  επίτηδες τροτσκιστικοφανές μουσάκι είπε πρόσφατα  στο τηλέραμα:  "Φοβάμαι μάλιστα πως δυστυχώς θα υποστούμε και άλλη μείωση προσεχώς… Όλοι θα πέσουμε πολύ κάτω από τη αξία μας"
Ποια αξία σας ρε καραγκιόζηδες;
Από πότε  απόκτησαν αξία  οι νερόμπαλες της  εξουσίας;
Την αξία σας  την έχει περιγράψει εδώ και χρόνια ο σοφός ελληνικός λαός  με την παροιμία " Ότι είναι η κοπριά είναι και το φτυάρι που την φτυαρίζει"

Εtienne Balibar- Έθνικισμός-Ρατσισμός

μετάφραση: Τάκης Καναβάρος

Το κείμενο που ακολουθεί, με τίτλο «Έρευνες πάνω στον εθνικισμό και το ρατσισμό», είναι το σύνολο των εισηγήσεων του Ε. BALIBAR κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 20 σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκε στην Ecole Pratique des Hautes Etudes en Sciences Sociales (έτος 1987-88). Το κείμενο αποτελείται από 13 κεφάλαια, τα οποία συγκεντρώνουν, με τη μορφή κάποιων θέσεων υποθέσεων, τις βασικές ιδέες γύρω από τις οποίες οργανώθηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Με αυτή την έννοια, το κείμενο δεν αποτελεί συμπύκνωση θέσεων ή συστηματοποίηση ερευνών γύρω από τη σχέση ρατσισμού εθνικισμού, αλλά περιγράφει, με τη μορφή προτάσεων για συζήτηση, τις διαστάσεις αυτού του σημαντικού πολιτικού και ιδεολογικού ζητήματος.


1. Δομή και συγκυρία


Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο του οποίου οι μορφές έκφρασης, οι φορείς, τα αντικείμενα (ή θύματα) και τα αποτελέσματα εξαρτώνται και καθορίζονται από την εκάστοτε ιστορική συγκυρία. Οι ποικίλες μορφές εμφάνισης και έκφρασης του ρατσισμού καθιστούν προβληματική τη χρησιμοποίηση μιας και μόνης κατηγορίας (ο ρατσισμός) για την περιγραφή αυτού του πολύπλοκου φαινομένου. Για να κατανοήσουμε το φαινόμενο ρατσισμός πρέπει να αποφύγουμε να τον θεωρήσουμε ως μια ουσία διϊστορική ή ως έκφραση μιας άλλης «κρυμμένης» ουσίας (καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, εθνικισμός). Αντίθετα, είναι προφανές ότι ο σύγχρονος ρατσισμός δεν αποτελεί απλώς και μόνο ένα επεισόδιο ή μια επιβίωση παλαιών μορφών, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο με ιστορικές ρίζες, το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς.

Τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν

Αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από την πρώτη παρτίδα των 251.000 λογαριασμών έχουν πληρωθεί περίπου οι μισοί.  Περισσότεροι από τους μισούς λογαριασμούς της πρώτης παρτίδας που έχει στείλει η ΔΕΗ και στους οποίους είναι ενσωματωμένο το χαράτσι για τα ακίνητα δεν έχουν πληρωθεί παρότι έχουν λήξει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τους 125.000, από τους 251.000 που εκδόθηκαν μεταξύ 10-11 του Οκτώβρη. Συνολικά έχουν εκδοθεί κάτι παραπάνω από 3,1 εκατ. λογαριασμοί με το ειδικό τέλος ακινήτων, οι οποίοι και θα λήγουν, σταδιακά, τις επόμενες μέρες. Από αυτούς εμφανίζονται να έχουν πληρωθεί οι 380.000 λογαριασμοί, συνολικού ύψους 72 εκατ. ευρώ.

Είναι γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε αναβρασμό. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πολυκατοικίες, παντού, άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το απαράδεκτο αντιλαϊκό χαράτσι, αλλά ακόμα κι εκείνοι που έχουν, αλλά θα στερήσουν την οικογένειά τους από φαΐ, γιατρό, κάλυψη άλλων βασικών αναγκών για να πληρώσουν το χαράτσι, συζητούν και ψάχνουν τρόπους αντίστασης σε αυτό το μέτρο, με δεδομένο μάλιστα ότι η μη πληρωμή του συνεπάγεται διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών


«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.
Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2011 : "Συνηθισμένοι άνθρωποι"Της Σοφία Νασ.*


Κάθε χρόνο θέλω να γράψω ένα Χρονικό για το Πολυτεχνείο όπως το έζησα, νεαρή κοπέλλα τότε.  Θέλω να θυμηθώ, τους νεκρούς αγωνιστές που είδα δίπλα μου στην οδό Αβέρωφ στην προσπάθεια κατάληψης του τότε χουντικού Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Θέλω να θυμηθώ τον φίλο μου Γρηγόρη Γρηγοριάδη που  μια σφαίρα ντουμ-ντουμ (ξέρετε αυτές που εκρήγνυνται μέσα στο σώμα) τον βρήκε στο πόδι και του το διέλυσε. Θέλω να θυμηθώ πόσοι συνελήφθησαν για να βρεθούν τα ίχνη εκείνων των αγωνιστών που κρύφτηκαν αναγκαστικά τότε. Θέλω να θυμηθώ την Πέπη Ρηγοπούλου που ένα βαρύ κάγκελο της συνέτριψε τα πόδια όταν μπήκε το τανκς στο Πολυτεχνείο. Θέλω να θυμηθώ φίλους που πέθαναν χωρίς να προλάβουν να δουν το ΟΡΑΜΑ τους για Πανανθρώπινη Ελευθερία να πραγματοποιείται. Και τέλος θέλω να θυμηθώ τον ρόλο της "παραδοσιακής αριστεράς" τα χρόνια εκείνα και την "εξαργύρωση" των ευσήμων της για εκείνη τη συμμετοχή.
Κάθε χρόνο "κρατιέμαι" για να μην "αναμοχλεύσω τα πάθη". Ποιο πολύ για την δική μου ισορροπία. Σήμερα θα σηκώσω όμως "μπαϊράκι" και θα το κάνω. Γιατί κάθε χρόνο δεν κοιμάμαι αυτές τις ημέρες.
Γιατί η γενιά του Πολυτεχνείου που τόσα της προσάπτουν ξαφνικά ΔΕΝ είναι αυτή που εξαργύρωσε με πολιτικούς θώκους αυτή την εξέγερση. Όπως δεν είναι η γενιά του 1940 αυτή που έθρεψε τους Ράλληδες και Τσολάκογλου.

Συνάπτουν νέα δάνεια ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Στη λύση του νέου δανεισμού, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, φαίνεται ότι κατέφυγαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα τα ήδη καταχρεωμένα κόμματα να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις σχετικές καθυστερήσεις στη Ν.Δ. να φθάνουν στον ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η πάγια τακτική του παρελθόντος, αυτή της «προείσπραξης» εσόδων μέσω δανεισμού με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πλειστάκις στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Σε ανακοίνωση του κόμματος, εγείρεται και ζήτημα διαφάνειας, καθώς στη μεν Τράπεζα Αττικής ισχυρό ρόλο έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώ, ούτως ή άλλως, ουδεμία βεβαιότητα μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά;» σημείωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συμμαχίας.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε


 
Στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν μερικές χιλιάδες ωραίοι και γενναίοι νέοι…
…εσένα πώς κατάφεραν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι εμείς είμαστε λίγοι;
Ιράν, το σενάριο της καταστροφής

     Iran's Shahab Missile system

Με τόνο ενός παραμυθά, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε ότι «εάν η χώρα αναγκάζεται να κάνει πόλεμο» έναντι του Ιράν, δεν θα της στοίχιζε «100 χιλιάδες ή 10 χιλιάδες ή ακόμη και 1000 νεκρούς, αλλά μόνο 500 και ακόμα λιγότερο αν ο καθένας θα μείνει κλειστός στο σπίτι του».
Δεν περιλαμβάνονται σε αυτό τον μακάβριο υπολογισμό, όλους τους άλλους νεκρούς.
Σύμφωνα με Βρετανούς υψηλούς αξιωματούχους, η επίθεση κατά του Ιράν θα μπορούσε να λάβει χώρα μεταξύ των Χριστουγέννων και της αρχής του νέου έτους, με την υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα βομβαρδιστούν από πυραύλους και μαχητικά-βομβαρδιστικά, μέσω τριών εναέριων διάδρομων: ένας άμεσος μέσω  Ιορδανίας και Ιράκ, ένας νότιος μέσω Ιορδανίας και Σαουδικής Αραβίας, ένας  βόρειος μέσω Μεσογείου και Τουρκίας (συνημμένο χάρτη). Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα βομβαρδιστούν από βόμβες διείσδυσης με μη πυρηνικές κεφαλές, όπως τις Blu-117 που ήδη προμηθευτήκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μπορούν να εκτοξευτούν από απόσταση περισσότερο από 60 χλμ. και κατευθύνονται αυτόματα στο στόχο.

Διάλυση κρατών υπέρ ευρώ;

Από το Μαρικάκι

Την ώρα που η τύχη του ευρώ διεθνώς σχεδόν προεξοφλείται ότι δεν θα είναι και η καλύτερη και τα διάφορα σενάρια δίνουν και παίρνουν εδώ, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας συνδέει την τύχη ολόκληρης της χώρας με τον σκληρό πυρήνα τις ευρωζώνης. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.


Σε πρόσφατη ομιλία της σε εκδήλωση της ΚΝΕ η Αλέκα Παπαρήγα σημείωνε:
«Σε λίγους μήνες θα δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί, που χειροκροτούν την κυβέρνηση σωτηρίας, όταν θα αρχίσουν ακόμα πιο καθαρά, όχι πια τα σενάρια, αλλά οι προγραμματισμένες, ενδεχομένως, επιλογές διάσπασης της Ευρωζώνης ή αναγόρευση εθνικού ευρώ σε κάθε κράτους μέλος της Ε.Ε., με διαφορετικές ισοτιμίες μεταξύ τους ή όταν θα δρομολογήσουν (ως σκέψη το λέμε τώρα) τη μετατροπή της Ε.Ε., της διακρατικής ένωσης, να λειτουργεί ως ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, όπου θα χαλαρώσει η εθνοκρατική οργάνωση.

Αυτά τα σχέδια δεν μπορούν να περάσουν, ιδιαίτερα το τελευταίο είναι σχέδιο επί χάρτου, αλλά εν πάση περιπτώσει να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί, που υποστηρίζουν ότι θα μας σώσει η κυβέρνηση»...

ΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΡΕ ΦΙΡΦΙΡΙΚΟ; Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ;

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
¨Φιρφιρίκος¨, όπως εύστοχα τον ονόμασε ο λαός της Κοζάνης, ξεπουλά από το βήμα της βουλής…
Πουλάει 4 μονάδες της ΔΕΗ, πουλάει ορυχεία, αναγγέλλει την μείωση των ποσοστών του Δημοσίου, την πώληση μεριδίων των θυγατρικών Μεταφοράς και Διανομής της ΔΕΗ, με το επιχείρημα ¨προς όφελος των καταναλωτών¨…
Θεωρεί τη ΔΕΗ προσωπική του περιουσία;

Θεωρεί ότι τον πιέζει ο χρόνος, γι’ αυτό βιάζεται να ολοκληρώσει την καταστροφική του πολιτική και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας;
Όσο για το ψέμα ¨προς όφελος των καταναλωτών¨, είναι γνωστή η ¨αξιοπιστία ¨ του … που φτάνει στο ύψος που φτάνουν τα ραδίκια!
Προκαλεί κατάπληξη κατ΄ αρχήν το γεγονός, ότι ο αρχιτέκτονας της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και της εξαθλίωση του λαού, ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης όλων των εποχών έμεινε στο κυβερνητικό έκτρωμα του κ. Παπαδήμ(ι)ου με την ανοχή της δήθεν αντιμνημονιακής Νέας Δημοκρατίας…

Ανίερες Συμμαχίες.
Το εκσυγχρονιστικό Πασοκ του Σημίτη αγκάλιασε και ευλόγησε τη
Διαπλοκή και τα  λαμόγια.
Τους εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές.
Το μεγ. Κεφάλαιο και τους καναλάρχες.
Μετατοπίστηκε σταθερά και σχεδιασμένα σε συντηρητικές θέσεις 
και επιλογές.
Το πατριωτικό Πασοκ του Γιωργάκη προχώρησε ακόμη πιο πέρα,
καταλήγοντας σε ακραίες/στυγνές νεοφιλελεύθερες πολιτικές,
προσφέροντας κυβερνητική νομιμοποίηση στην Ακροδεξιά.
 -Το Πασοκ όλων των χρόνων και αρχηγών,με την αντιδεξιά ρητο-
ρική του και τα "σοσιαλιστικά" του οράματα κατάφερε να παγι-
δεύσει ευρύτατα κοινωνικά στρώματα.

Για την εξέγερση της 17 Νοέμβρη 1973

του Γ. Χατζόπουλου

Η προτεραιότητα των γεγονότων
H ε­πι­και­ρό­τη­τα ή το α­νε­πί­και­ρο της λο­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας που σκο­πεύ­ει στην κα­τα­νό­η­ση της ση­μα­σί­ας των γε­γο­νό­των του πε­ρα­σμέ­νου Νο­έμ­βρη και στην ε­πι­σή­μαν­ση των δυ­να­το­τή­των ή των α­διε­ξό­δων, τα ο­ποί­α α­πο­κα­λύ­φτη­καν, κρί­νε­ται α­πό την ι­δε­ο­λο­γι­κή και ψυ­χι­κή κα­τά­στα­ση του κα­θε­νός. Υ­πάρ­χουν πράγ­μα­τι δια­θέ­σεις και άλ­λα συμ­φέ­ρο­ντα που υ­πο­χρε­ώ­νουν ά­το­μα ή σύ­νο­λα σε δια­φο­ρε­τι­κή στά­ση. Άλ­λοι αι­σθά­νο­νται την α­νά­γκη για μια γρή­γο­ρη και ε­ξαι­ρε­τι­κά βια­στι­κή ερ­μη­νεί­α των γε­γο­νό­των, προ­κει­μέ­νου να τα ευ­θυ­γραμ­μί­σουν προς τις προ­κα­τα­σκευα­σμέ­νες πο­λι­τι­κές τους α­πό­ψεις κι έ­τσι να δια­τη­ρή­σουν ά­θι­κτη την προ­σω­πι­κή τους ψυ­χι­κή ι­σορ­ρο­πί­α ή α­νέ­πα­φη την συ­νο­χή της ορ­γά­νω­σης-μη­χα­νι­σμού, την ο­ποί­α διευ­θύ­νουν ή στην ο­ποί­α υ­πο­τάσ­σο­νται: εί­ναι η πε­ρί­πτω­ση των κρα­τι­κών ορ­γά­νων (που πιέ­ζο­νται για να πλη­ρο­φο­ρή­σουν), ό­πως κι ε­κεί­νη των πο­λι­τι­κών σχη­μα­τι­σμών που αιφ­νι­διά­στη­καν τό­σο, που μό­νο με την α­πό­κρυ­ψη και την ε­θε­λο­τυ­φλί­α πα­ρη­γο­ρού­νται κι ελ­πί­ζουν. Α­ντί­θε­τα, άλ­λοι δεν βλέ­πουν την α­νά­γκη για έ­ξαρ­ση και ι­διαί­τε­ρη α­πα­σχό­λη­ση με τα ί­δια γε­γο­νό­τα, τα ο­ποί­α ό­σο απο­μα­κρύ­νο­νται α­πό το κέ­ντρο της πα­ρα­τή­ρη­σης τό­σο το κα­λύ­τε­ρο – υ­πάρ­χει έ­τσι η ελ­πί­δα ό­τι τα πράγ­μα­τα θ’ α­κο­λου­θή­σουν τον δρό­μο τους ό­πως και πριν και ότι πα­ρο­δι­κή ή­ταν η α­να­κα­το­σού­ρα: εί­ναι η πε­ρί­πτω­ση των και­ρο­σκό­πων κά­θε α­πό­χρω­σης κι ό­σων εί­τε δεν τολ­μούν να α­να­συ­ντά­ξουν τον ε­αυ­τό τους εί­τε πα­ρα­δί­δο­νται και πα­θη­τι­κά ε­ναρ­μο­νί­ζο­νται με το κά­θε αύ­ριο. Και οι, χο­ντρι­κά, δυο και α­ντί­θε­τες πα­ρα­πά­νω συ­μπε­ρι­φο­ρές (βια­στι­κή τα­κτο­ποί­η­ση- πα­ρα­μέ­λη­ση) έ­χουν τού­το το κοι­νό: υ­πο­τάσ­σουν το α­ντι­κει­με­νι­κό στο υ­πο­κει­με­νι­κό με την ελ­πί­δα πως θα γλυ­τώ­σουν α­πό τις συ­νέ­πειες. Α­νε­ξάρ­τη­τα ό­μως α­πό τις προσ­δο­κί­ες και τις αυ­τα­πά­τες των υ­πο­κει­μέ­νων τού­των των στά­σε­ων, εί­ναι βέ­βαιο ό­τι η α­να­στο­λή της δια­δι­κα­σί­ας για εμ­βά­θυν­ση στα γε­γο­νό­τα ή η με­μο­νω­μέ­νη και α­το­μι­κή ε­να­σχό­λη­ση συ­νε­πά­γε­ται, με την πά­ρο­δο του χρό­νου, το λι­γό­στε­μα ή και την ε­ξα­φά­νι­ση ο­ρι­σμέ­νων δυ­να­το­τή­των.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου του 73', ευχόμαστε να την γιορτάσει ο Ελληνικός Λαός όπως ακριβώς και την 28η Οκτωβρίου 2011! Να πάρουμε, έτσι, θάρρος και δύναμη!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
Πριν φτάσουμε στην «4η Αυγούστου» είχε προηγηθεί η 16η Απρίλη του 1936.
Τότε τα δυο μεγάλα κόμματα,
το Λαϊκό (σ.σ.: σαν να λέμε η «Νέα Δημοκρατία» της εποχής...) και
το κόμμα των Φιλελευθέρων (σ.σ.: σαν να λέμε το «ΠΑΣΟΚ» της εποχής...),
συνέπραξαν. Και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεταξά.
*
Επρόκειτο για εκείνο το αστείο ανθρωπάκι που δεν διέθετε παρά μόλις 7 βουλευτές στη Βουλή του 1936.
Εντούτοις, με απόφαση του βασιλιά Γεωργίου του Β' και με ισχυρή παρότρυνση του Βενιζέλου από το Παρίσι (σ.σ.: ο οποίος είχε φέρει την οικονομική χρεοκοπία του 1932),
ο Μεταξάς είχε διοριστεί ήδη από το Μάρτη του ίδιου χρόνου υπουργός Στρατιωτικών της κυβέρνησης Δεμερτζή.
*
Κάπως έτσι φτάσαμε στην 4η Αυγούστου και στη δικτατορία του Μεταξά. Κάπως έτσι οικοδομήθηκε το κράτος της «4ης Αυγούστου» που ο ίδιος ο Μεταξάς το περιγράφει στα ημερολόγιά του ως εξής:
«Η Ελλάδα έγινε ένα Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό...».
Για να θυμόμαστε...

Εδώ νεκροτομείο …

Εδώ Πολυτεχνείο.
Εδώ Πολυτεχνείο
Παραφουσκωμένοι σκατόσακοι, φραγκομπουκωμένοι εισοδηματίες, αυτοί που γελάνε πρόστυχα στα μούτρα μας από τα πειρατικά κανάλια των εργολάβων που μπάζωσαν το μνήμη μας με μεσημεριανάδικα και τσοντοπαράθυρα.  Ναι αυτοί είναι εδώ.
Εδώ Πολυτεχνείο

Ξημέρωμα Πολυτεχνείου!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Στην Αθήνα, στις 19/11/1978, στην εκδήλωση για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, ανάμεσα στα άλλα είχε πει και τα εξής:

*
«Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από τότε που τα ηρωικά νιάτα της πατρίδας μας και μαζί τους και ο λαός της Αθήνας, ο λαός της Ελλάδας έδινε τη μάχη ενάντια στη χούντα, στο φασισμό...
Στο αίτημα του λαού μας για περισσότερη δημοκρατία, για κάθαρση και αποχουντοποίηση στη Δικαιοσύνη, στο Στρατό και στην Αστυνομία, για χτύπημα και ξερίζωμα των χουντικών μηχανισμών και του παρακράτους, η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική κάλυψης και ανοχής. Σήμερα οι δολοφόνοι του Πολυτεχνείου και οι βασανιστές της χούντας κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι και μάλιστα αποθρασύνονται και δημιουργούν επεισόδια σε βάρος δημοκρατικών πολιτών.
Σήμερα, χάρη στην ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι χουντικοί σηκώνουν απειλητικά κεφάλι, υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας (...)».

Κι εγιναν μαλλια κουβαρια της βουλης τα παλληκαρια....

       "Αλλαξανε τα γουστα μας και μπλεξαμε τα μπουτια μας" 

ο τιτλος για την χθεσινη συνεδριαση της βουλης.Με τους στιχους ενος παλιου τραγουδιου που τραγουδουσε ο Σακης Μπουλας να μας γυροφερνουν την ωρα που στο βημα της βουλης ρητορευαν ο Αδωνις Βενιζελος, ο Βαγγελης Γεωργιαδης, ο Μακης Λοβερδος, ο Ανδρεας Βοριδης, η Αννα Πλευρη, ο Βαιτσης Διαμαντοπουλου, ο Κυριακος Πρωτοπαπας, ο Χρηστος Βελοπουλος και να επιβεβαιωνουν τους στιχους καποιου αλλου τραγουδιου:

                                 "Κουρελια μαζι που πλυθηκαν κι εχουνε γινει ροζ"

 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Να δούμε ποιοι «σωτήρες» θα προλάβουν να κρυφτούν...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Σε περίπτωση που μια χώρα είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει τους κανόνες που διέπουν το κοινό νόμισμα, τότε της παρέχεται η δυνατότητα – σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – να βγει από την ευρωζώνη, χωρίς όμως να εγκαταλείψει την Ε.Ε.». Αυτή η εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα αναφορά υπάρχει στο κείμενο που υπερψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από το συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στη Λειψία.

Η «εθελοντική έξοδος» από το ευρώ, αλλά χωρίς απαραίτητα την έξοδο από την Ε.Ε., είναι η μεταρρύθμιση που θέλει να επιτύχει η Μέρκελ στην ευρωπαϊκή συνθήκη.

Μέχρι τώρα, για να βγει μια χώρα από το ευρώ, θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση – και κατά συνέπεια από το ευρώ. Η διαδικασία αυτή ήταν πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη για κάθε κυβέρνηση της ευρωζώνης, υπό την έννοια ότι καμιά δεν θα άντεχε εύκολα, αρνούμενη το ευρώ, να κατηγορηθεί πως μετατρέπει τη χώρα της σε... Τρίτο Κόσμο. Όπως άλλωστε ισχυρίζεται και η επίσημη προπαγάνδα στη χώρα μας.

Ποια είναι Η «Ομάδα των Τριάντα»; Το Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίησης!


Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην «Ομάδα των Τριάντα» που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό – νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το Ιδρυμα Ροκφέλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους.

Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: χρειάζεται το ΔΝΤ, γιατί δίχως αυτό η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών -κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού. «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός. Μια ματιά στην «παρέα» του Σκιόπα στην «Ομάδα των Τριάντα» είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.

Τρία διαφορετικά κανάλια έδειξαν την ίδια φωτογραφία εντελώς αλλαγμένη!

Όπως βλέπετε η παραπάνω φωτογραφία έχει προβληθεί από 3 διαφορετικά κανάλια, όμως σε κάθε κανάλη της δίνουν και άλλη ερμηνεία.

To πρώτο κανάλι και μέρος της εικόνας απεικονίζει τη στιγμή πριν την στεγνή εκτέλεση ενός στρατιώτη.
Το μεσαίο μέρος, το Imperiv Studio δείχνει την πλήρη εικόνα, δηλαδή ένας στρατιώτης να σκοπεύει με το όπλο του το στρατιώτη του προηγούμενου μέρος ενώ δίπλα του ένας τρίτος του δίνει νερό.
Ενώ το ''αξιόπιστο'' CΝΝ πρόβαλε μόνο τη σκηνή που ο τρίτος στρατιώης δίνει νερό με το παγούρι στον φανερά ταλαιπωρημένο άνδρα.
Άλλη μια απόδειξη ότι τα ΜΜΕ προβάλουν τα πάντα όπως θέλουν...100 νοικοκυριά τη μέρα μένουν χωρίς ρεύμα

Εκατό οικογένειες κάθε μέρα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ηράκλειο, εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, ενώ οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά θα συνεχιστούν ακόμα και στην περίοδο των εορτών!
Πολίτες, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην ΠάτραΠολίτες, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην ΠάτραΚαθημερινά, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο συνωστίζονται εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και το χαράτσι για τα ακίνητα, ένα μέτρο που τινάζει κυριολεκτικά στον «αέρα» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες δράματος που ξετυλίγονται πάνω στα γκισέ των ταμείων ή στα γραφεία των προϊσταμένων της επιχείρησης, με αμέτρητες περιπτώσεις όπου πολίτες σε απόγνωση ζητούν οποιουδήποτε είδους διευκόλυνση ή διακανονισμό προκειμένου να μη στερηθούν οι οικογένειές τους και τα παιδιά τους το ρεύμα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ: Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ , Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


FREE photo hosting by Fih.grΗ κυβέρνηση του λομπίστα του πολυεθνικού κεφαλαίου, εκλεχτού του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και της Μέρκελ , του ευπατρίδη των τραπεζών Λ. Παπαδήμου είναι πλέον πραγματικότητα. Η κυβέρνηση αυτή είναι το πολιτικό προϊόν της προσπάθειας του ελληνικού καπιταλισμού να κρατηθεί στην ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική αλυσίδα αλλά και να διασωθεί το ευρώ και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πιστωτών από μια πιθανή στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους σε βάρος τους. Συμπυκνώνει επομένως τους κορυφαίους και στρατηγικούς στόχους του ελληνικού καπιταλισμού στο πρόγραμμά της σε μια εξαιρετική , πολύ κρίσιμη στιγμή γι’ αυτόν. Η εκπλήρωση αυτού του στόχου προϋποθέτει την εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου και πολύ χειρότερα ακόμη μνημόνια που θα εδραιώσουν την εξαθλίωση και τη φτώχεια ως μόνιμα καθεστώτα στην ελληνική κοινωνία.

Η συγκρότηση της κυβέρνησης του λομπίστα έγινε και ως προσπάθεια ν’ απαντηθούν τα πολιτικά αδιέξοδα της προηγούμενης περιόδου του μνημονιακού καθεστώτος , με την κατάρρευση της κυβέρνησης Γ.Α.Π και την ανάπτυξη της αντίδρασης του λαϊκού παράγοντα εναντίον της σε επίπεδα που δεν μπορούσε πλέον να ελέγξει το καθεστώς με όργανο την προηγούμενη κυβέρνηση. Από την άποψη αυτή τα γεγονότα με τη γενική απεργία στις 19 - 20 Οκτώβρη και αυτά της αυθόρμητης κινητοποίησης στις 28 Οκτώβρη καταγράφονται ως ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων. Τα περιθώρια για την κυβέρνηση Γ.Α.Π να συνεχίσει είχαν πια τελειώσει έστω και παραπαίοντας , όπως έγινε στην περίοδο μετά το μεσοπρόθεσμο.