#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

"Το πατριωτικό καθήκον" τους, ο αφανισμός των εργαζομένων.

Ο Samuel Johnson είπε: Ο πατριωτισμός είναι
το τελευταίο καταφύγιο του καθάρματος*

"Ολοένα και πιο έντονες γίνονται οι φωνές από τα αστικά επιτελεία που προεξοφλούν το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και το πέρασμα στη «νέα εποχή» των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Με αφορμή τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., δεν προσπαθούν μόνο να καλλιεργήσουν προσμονή και αυταπάτες στο λαό, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει δήθεν προς όφελός του, αλλά επιπλέον, επιχειρούν με ανελέητη προπαγάνδα να πείσουν ότι η αναμόρφωση στο πολιτικό σκηνικό, με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, συνιστά «πρόοδο» που δρα εξυγιαντικά για το αστικό σύστημα στο όνομα δήθεν της «κάθαρσης» από το διεφθαρμένο σύστημα των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Κρύβουν ότι η συγκυβέρνηση, τώρα και στο μέλλον, αποτελεί επιλογή της αστικής τάξης, με στόχο πιο αποτελεσματικά, να προωθείται η πολιτική που απαντάει στα δικά της συμφέροντα επειδή βρίσκει εμπόδια στην πάλη του λαϊκού κινήματος.
Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο το κεφάλαιο εντός και εκτός Ελλάδας, επέβαλε την κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο. Ήταν τέτοιο το ζόρι τους να διαχειριστούν τις λαϊκές αντιδράσεις, την οργανωμένη ταξική πάλη και τους μαζικούς εργατικούς αγώνες, που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης, που η πιο επιθετική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων ήταν μονόδρομος για την πολιτική τους.

ΠΑΣΟΚ : Με χάντρες και καθρεφτάκια κυβέρνησε τους Έλληνες ιθαγενείς!

Μετά από τόσα χρόνια παραμύθια και ψεύτικες υποσχέσεις το συμπέρασμα είναι οτι για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες, πρέπει να στείλουμε σπίτι τους όλους αυτούς τους επαγγελματίες αστούς πολιτικούς που έχουν εύκολο το ψέμα και προτάσσουν την δική τους ευημερία πάνω από την ευημερία των πολιτών, που συντάσσουν νόμους για να τους προφυλάσσουν από την ανομία τους αλλά και δημιουργούν κοινωνικές δομές που θα τους αφήνουν ατιμώρητους και για θέματα που ακόμη και οι γέροι στα καφενεία χασκογελάνε θυμωμένα, αλλά οι εισαγγελείς κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.


“Οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, τη δημιουργούν όμως όχι όπως τους αρέσει, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι διαλέγουν, μα μέσα σε συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν. Η παράδοση όλων των νεκρών γενεών βαραίνει σαν βραχνάς στο μυαλό των ζωντανών”. (Κ. Μαρξ, από τη 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη).
 

Η επιστολή παραίτησης της Βάσως Κιντή από τη Δημοκρατική Αριστερά

Ολόκληρη η επιστολή:

Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς διότι την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα δεν μπορώ να συμπράττω και να υποστηρίζω μία πολιτική ακροβατικών ισορροπιών όπου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός συνυπάρχει με την υπονόμευσή του και η μεταρρυθμιστική ρητορική με την άρνηση κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. 

Συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις στην ίδρυση και τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς γιατί, όπως και άλλοι πολίτες, είχαμε την ελπίδα ότι το κόμμα αυτό θα μιλούσε καθαρά στον ελληνικό λαό και θα είχε την τόλμη να μην κρύβεται αλλά να υπερασπίζεται με σθένος όχι το κομματικό αλλά το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν. 
Προτεραιότητα για τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, δεν αποτελεί η διάσωση της χώρας και η επί της ουσίας υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων αλλά η εικαζόμενη κομματική επιβίωση στις εκλογές. Ενώ το φάσμα της χρεοκοπίας προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα, με συντριπτικές συνέπειες για τη ζωή όλων, η ΔΑ θέτει ζήτημα άμεσων εκλογών, αίτημα καταφανώς επιζήμιο σήμερα και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, ακολουθώντας την πεπατημένη της λεγόμενης αριστερής αντιπολίτευσης που ενδιαφέρεται μόνο να καταγράφει ποσοστά έστω και σε ένα σκηνικό ερειπίων.

Η Αριστερά στο γερμανικό κοινοβούλιο και οι άκυροι εκβιασμοί της Μέρκελ

Σε μια ομιλία-κεραυνό κατά της πολιτικής της Μέρκελ (CDU) και των προηγούμενων γερμανικών κυβερνήσεων, η βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Sarah Wagenknecht, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι γερμανικές τράπεζες -συγκεκριμένα η Deutsche Bank- και οι λοιποί "οικονομικοί καρχαρίες", όπως τους αποκαλεί, κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα μέσω αυτών των "πακέτων διάσωσης" που αποταμιεύουν για την Ελλάδα, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, αντί της διάσωσης θα μας επιφέρουν την καταστροφή.

Δείτε το βίντεο:
 

Έκτακτον: Αι τηλεοπτικαί δυνάμεις του ΛΑΟΣ, κατέλαβον τας τηλεοπτικάς οθόνας της χώρας

 Ελληνικέ λαέ 
Από της 11ης βραδινής της σήμεραν (χθες) αι τηλεοπτικαί δυνάμεις του ΛΑΟΣ κατέλαβον τας τηλεοπτικάς οθόνας της χώρας. 
Έλληνες, παραδοθείτε. 
Δεν γλιτώνετε με τίποτα, τον καταιγισμόν εμφανίσεων εκπροσώπων του ΛΑΟΣ.
Εντός ολίγου θα ορκισθεί ο κ. Βορίδης εις τον κύριον Πρετεντέρην, ενώ περιστέριον θα καθίσει..εις ώμον Αλεξίου Παπαχελά.  
Ζήτω το ΈθνοΖήτω το ΛΑΟΣ 
Ζήτωσε το τσεκούριον του κ. Βορίδη 

Ο ήχος της σιωπής κάτω από το φώς του λυχναριού

"Ο Γιαροσλάβ τραγουδούσε τώρα ένα τραγούδι για την αγάπη και γώ 
ένιωσα ευτυχισμένος μέσα σε αυτό το τραγούδι (μέσα στη γυάλινη 
καμπίνα αυτού του τραγουδιού) που η λύπη δεν είναι εύκολη, το γέλιο 
δεν είναι ψεύτικο, η αγάπη δεν είναι γελοία και το μίσος δεν είναι δειλό. 
Όπου οι άνθρωποι αγαπούν το σώμα και την ψυχή, που όταν μισούν 
σηκώνουν το μαχαίρι ή το σπαθί, στη χαρά χορεύουν και όταν απελπίζονται 
καταφεύγουν στις όχθες του Δούναβη, όπου η αγάπη ακόμα είναι αγάπη 
και ο πόνος πόνος, όπου οι αξίες δεν είναι ακόμα ερημωμένες. 
Και μου φάνηκε πώς μέσα σε αυτό το τραγούδι βρίσκομαι στο σπίτι μου, 
πως ο κόσμος του είναι το αρχικό μου στίγμα..."
Μίλαν Κούντερα Το Αστείο

     Ένα-ένα σκοτεινιάζουν τα σπίτια στις πόλεις και τα χωριά. Σπίτια χαρατσωμένα από τους στόχους ενός μνημονίου, σπίτια που τα τιμώρησε η ΔΕΗ - θεματοφύλακας και αυτή των στόχων - φέρνοντας την εποχή των λύχνων ξανά στο προσκήνιο. Με μιάς ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, βίντεο, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, εκτυπωτές, τοστιέρες, αποχυμωτές, φριτέζες, και ένα σωρό άλλες συσκευές περνάνε στην  αχρηστία. Για να φανεί το επίπλαστο ενός πολιτισμού αλλά και το φρικώδες σκελέτωμα μιας ευημερούσης και ισχυρής Ελλάδας.

      Και όταν το 20 ή το 30% των ελληνικών σπιτιών θα φωτίζονται με τα λυχνάρια, θα ζεσταίνονται και θα μαγειρεύουν με τα κάρβουνα, θα παγιώνεται η πίστη πως σε τούτη τη χώρα έδιναν τα φώτα τους εργολάβοι ενός ολέθριου πειράματος. Πως οι κυβερνήσεις και οι οικονομικοί σχεδιαστές της άλλη έγνοια δεν είχαν παρά το πως θα παγιδέψουν τον λαό της σε ένα μοντέλο κατανάλωσης που θα αύξανε με θεαματικό τρόπο τα κέρδη των βιομηχανιών και ελάχιστα τα έσοδα του κράτους, σφυρηλατώντας τα δεσμά της δουλείας και της εξάρτησης της χώρας και των πολιτών της.  Και πως ο εργαζόμενος πολίτης της, σαν ο κόμπος φθάσει στο χτένι και η εργασία του απαξιωθεί έως μηδενισμού, δεν έχει πια να πληρώσει, αυτόματα περνά στην άλλη όχθη: του άχρηστου πολίτη. Κύκλος που ολοκληρώνεται σε τρείς φάσεις: από άχρηστος και σε πλεόνασμα εργαζόμενος, ανίκανος καταναλωτής, άχρηστος πολίτης.

Αποκωδικοποίηση της πολυετούς συγκυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο

του Νίκου Γεωργαντζά

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ελληνικό μας κόσμο έχουμε μείνει άφωνοι, δίχως λαλιά, εμπρός στην ανακοίνωση γιά την αναμενομένη συγκυβέρνηση διετίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο (Πηγή: “ΤΟ ΑΡΘΡΟ”, Κυριακή 13/11/2011).

Όχι όμως και ο Αριστοφάνης. Εκείνος είχε πιθανώς προβλέψει την πολυετή συγκυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, εκφράζοντάς την ως ακολούθως:

“Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτο-κατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδο-κιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών…"

Τούτη βέβαια είναι όντως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο, βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 στο έργο ‘Εκκλησιάζουσες’ του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές. Έχει καταγραφεί και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Ως ένας λεξιλογικός ‘σιδηρόδρομος’, μάλλον είναι δύσκολο να διαβαστεί τούτος απνευστί, αλλά με μία μικρή προσπάθεια μπορούμε να τον μεταφράσουμε ως ακολούθως:

Ακροδεξιός Μπουμπούκος παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια!

Η ακροδεξιά τηλεοπτική περσόνα, η αποκρουστική μισάνθρωπη προσωπικότητα που ακούει στο προσωνύμιο «μπουμπούκος», όπως επιβλήθηκε από τους διαφημιστές πολιτικών προϊόντων να τον προσφωνήσει η εξίσου αναιδής και μανιώδης στη διεκδίκηση των κάθε είδους νούμερων, συναγωνίστρια του, ξαναχτύπησε.
 
Αυτή τη φορά ως υφυπουργός απέδειξε ότι ο έρωτας, ο βήχας και ο πωρωμένος ακροδεξιός δύσκολα κρύβεται. Μιλώντας στο «Ράδιο 9» και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε εσωτερικό και εξωτερικό η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Ναυτιλία, έδωσε ένα στίγμα λέγοντας ότι «Κάποιοι Έλληνες το 1940 έλεγαν το Μεταξά φασίστα»...
Προκαλεί έκδηλα ερωτηματικά η συστηματική σύγκριση που επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του ιδίου, εν γένει του ΛΑΟΣ, με το φασίστα δικτάτορα Μεταξά.
Φυσικά, θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε ΛΑΟΣ και Μεταξά. Ο Σύγχρονος Ολοκληρωτισμός τείνει το χέρι στο δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά θυμίζοντας ότι και τα δύο θέλησαν να «σώσουν την πατρίδα», θεώρησαν εχθρούς το εργατικό κίνημα και την Αριστερά ακολουθώντας πολιτική εξόντωσης συνεχίζοντας όμως τα βήματα των προγενέστερων κυβερνήσεων (Ιδιώνυμο Βενιζέλου κλπ), υπήρξαν και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις χάρης την στήριξη των ΜΜΕ, του κόσμου του πλούτου και των Μεγάλων Δυνάμεων, ενώ πρώτη τους έννοια ήταν η ικανοποίηση των τοκογλύφων και των εργοδοτικών συμφερόντων.

Ρε φίλε, δώσμου τα πνευματικά διαιώματα...

''Εγκλήματα σκοπού'' στον Ποινικό Κώδικα και ''σοσιαλιστική οικοδόμηση'': εξέταση σε επίπεδο λογικών μορφών

                                           Εισαγωγή
    Στο κείμενο αυτό θα επιχειρηθεί μία αντιπαραβολή των ''εγκλημάτων σκοπού'' του ΠΚ (και της παραδειγματικής περίπτωσης της κλοπής), με το σοσιαλισμό-κομμουνισμό ως μετάβαση από την τελευταία ταξική κοινωνία (τον καπιταλισμό) προς τον ορίζοντα της αταξικής κοινωνίας, του ''ώριμου κομμουνισμού''. Ο σκοπός αυτής της αντιπαραβολής είναι να καταδείξει μια κοινότητα ''λογικής'', ''μορφικής'' φύσεως ανάμεσα στα αντιπαραβαλλόμενα μέρη, ανάμεσα δηλαδή στα ''εγκλήματα σκοπού'' και την εννοιολογική σύλληψη του Μάρξ για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
    Η κοινότητα αυτή σε επίπεδο λογικών μορφών, κατά τη γνώμη μου επιτρέπει μια αρκετά εναργέστερη από τη συνήθη (εν είδει τσιτάτων), λογική εξέταση του χαρακτήρα της σοσιαλιστικής μετάβασης, η οποία θα προσπαθεί να υπερβεί τα λογικά αδιέξοδα ευρέως διαδεδομένων απόψεων και τις ασυνέπειες τους. Αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει μέσω του λογικού παραλληλισμού της σοσιαλιστικής μετάβασης με κάτι απτό, γνωστό, συγκεκριμένο, θεσμοποιημένο και εφαρμοζόμενο στην δικαιική και κοινωνική πράξη, όπως συμβαίνει με τα ''εγκλήματα σκοπού'' του ΠΚ. Προυποτίθεται βεβαίως η εύλογη αναλογία μεταξύ των αντιπαραβαλλόμενων μερών, με βάση μια γενικά κοινή άρθρωση του ''λογικού'' σκελετού τους.

Το σκιάχτρο


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στην Ελλάδα επιβλήθηκε κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης. Ένας παγκόσμιος τραπεζίτης, άγνωστος στο λαό (θα ήταν ήδη μισητός εάν ήταν γνωστός) ανέλαβε χρέη πρωθυπουργού, χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ, ούτε καν σαν διαμερισματικός σύμβουλος. Τρία κόμματα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, και απ’ αυτά τα δύο μεγάλα είχαν κατέβει στις προηγούμενες εκλογές ζητώντας από τον κόσμο να τα ψηφίσει για να κυβερνήσουν μόνα τους. Αν θυμόμαστε (έχουν περάσει πολλές δεκαετίες ιστορικού χρόνου από τότε), κέρδισε τότε τις εκλογές το κόμμα το οποίο είχε υποσχεθεί άμεση βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζόμενων. Δηλαδή φτιάχτηκε μια κυβέρνηση ενάντια στην συνολική εκλογική απόφαση του λαού και επίσης φτιάχτηκε για να μην γίνουν εκλογές.
Οι κριτικές εναντίον αυτής της κυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι περισσότερες εστιάζουν στις πιέσεις της Ε.Ε. και των “αγορών”, με τις οποίες προέκυψε αυτή η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που επέβαλλαν οι “αγορές”, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Ε.Ε. κτλ. για να περιορίσει τη δημοκρατία και να υπογράψει συμφωνίες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Η εικόνα μιας χώρας υπό κατοχή φαίνεται να ολοκληρώνεται.
Στην πραγματικότητα όμως την τρικομματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με ένα τραπεζίτη πρωθυπουργό δεν την επέβαλλαν εξωτερικοί παράγοντες. Την επέβαλλε το εργατικό κίνημα. Είναι μια κυβέρνηση-όπλο της αστικής τάξης εναντίον του εργατικού κινήματος. Από αυτή την ιδιότητά της πηγάζει ο αντιδημοκρατικός της χαρακτήρας και όχι από την παραβίαση κάποιων συνταγματικών διατάξεων.

Goldman Sachs: ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στους Mario Draghi, Mario Monti και Λουκά Παπαδήμο

Του Marc Roche από τη LeMonde
Πρώτη δημοσίευση radiobubble news(μετάφραση Кроτ)
Τι κοινό έχουν ο Mario Draghi, o Mario Monti και ο Λουκάς Παπαδήμος; Ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πιθανολογούμενος επόμενος Ιταλός Πρωθυπουργός και ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός αποτελούν σε διαφορετικό βαθμό “μέλη” της ευρωπαϊκής “Κυβέρνησης Sachs”. Η αμερικάνικη τράπεζα πράγματι έστησε εδώ και καιρό ένα δίκτυο μοναδικής επιρροής στην Ευρώπη, υπόγειο όσο και δημόσιο.
Οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η ιεραρχία. Την πρώτη θέση κατέχει φυσικά στο Mario Draghi, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, αρμόδιος για την Ευρώπη, μεταξύ 2002 και 2005. Με τον τίτλο του συνεργάτη, είναι υπεύθυνος για “εταιρίες και κυρίαρχα κράτη”. Με αυτή την αρμοδιότητα, ένα από τα καθήκοντά του είναι να προωθεί το χρηματοπιστωτικό προϊόν ”swap”, που επιτρέπει την αφομοίωση μέρους του δημοσίου χρέους, όπερ και επέτρεψε το μασκάρεμα των ελληνικών λογαριασμών. Επόμενος έρχεται ο Mario Monti, διεθνής σύμβουλος από το 2005. Και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος, άρτι διορισθείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος, ως Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας μεταξύ 1994 και 2002, συμμετείχε στις εργασίες μαγειρέματος των ελληνικών λογαριασμών, που διενεργήθηκε από αυτή την Goldman Sachs. Διαχειριστής του ελληνικού χρέους είναι εξάλλου κάποιος Πέτρος Χριστοδουλου, πρώην συνεργάτης της εταιρίας.

Δημοκρατία ή Βanks...

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσιν αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχεν εισέλθει. Από μακρού χρόνου η αδυναμία συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων είχεν δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθεί η χώρα από την εκτροπή των εθνικών εκλογών. Αι ημέτεραι δυνάμεις των τραπεζιτών δεν θα...
μπορούσαν παρά να επέμβουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή κατά την οποία ο λαός πιθανόν να έκανε κακό εις τον εαυτό του.

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων

  Του Δημήτρη Καζάκη 

Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».
Με άλλα λόγια, και μόνο η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τις εντολές ξένων δυνάμεων και προς διευκόλυνση των δικών τους συμφερόντων εναντίον της χώρας και του λαού της, θεωρείται πράξη δωσιλογισμού και εθνικής προδοσίας χωρίς καν να χρειάζεται οποιαδήποτε απόδειξη δόλου ή προθέσεων. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος συμμετέχει ή στηρίζει μια δοτή κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμού ξένων δυνάμεων, τότε μπορεί να δικαστεί ως δωσίλογος ή εθνοπροδότης ανεξάρτητα με το τι νομίζει ο ίδιος για την πράξη του αυτή ή τι θεωρεί ότι εξυπηρετούσε.

H δίκη του 1945
Αυτά βέβαια ίσχυαν με βάση τον μετακατοχικό «Νόμο περί δωσιλόγων». Για την ιστορία, θα πρέπει να πούμε ότι, με βάση αυτήν τη Συνταχτική Πράξη, συγκροτήθηκε τελικά το Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε του δωσίλογους της ναζιστικής κατοχής. Η δίκη τους διήρκεσε από την 21η Φεβρουαρίου 1945 έως την 31η Μαΐου ίδιου έτους, οπότε και εκδόθηκε η σχετική απόφαση «περί επιβολής κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού». Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κηρύσσει ένοχους τους παρακάτω για το συγκεκριμένο αδίκημα: «1) Γ. Τσολάκογλου, 2) Κ. Λογοθετόπουλον, 3) Ι. Ράλλην, 4) Π. Δεμέστιχαν, 5) Δ. Πολύζον, 6) Σ. Γκοτζαμάνην, 7) Ἕκτορα Τσιρονίκον καί 8) Ι. Πασσαδακήν τοῦ ὅτι ἐν Ἀθήναις καί κατά τάς κατωτέρω ἀναφερόμενας χρονολογίας, καθ’ ἄς οἱ μέν τρεῖς πρῶτοι ἤσαν Πρωθυπουργοί, οἱ δέ λοιποί Ὑπουργοί καί διακεκριμένως ἕκαστος τούτων ἐγένετο συνειδητόν ὄργανον τοῦ ἐχθροῦ πρός διάδοσιν τῆς προπαγάνδας του, ἐξαίρων τό ἔργον τοῦ κατακτητοῦ καί προκαλῶν τήν ἠττοπάθειαν παρά τῷ Ἑλληνικῶ Λαῶ καί τήν περιφρόνησιν τοῦ Ἐθνικοῦ καί συμμαχικοῦ ἀγῶνος». Καταδικάστηκαν, δηλαδή, γιατί λειτούργησαν ως όργανα των κατακτητών, προωθώντας το έργο τους και προκαλώντας την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό.

ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ

Το χρηματοπιστωτικό τέρας είναι η υπέρτατη απειλή της ανθρώπινης ζωής και του πλανήτη και ο αφέντης των ηγεσιών των κοινωνιών του ανθρώπου...
από anarmodios

με αφορμή ένα κείμενο του Π. Χασάπη

Προσπαθούμε μέσα από τα ιστολόγια να ενημερώσουμε τους έλληνες για την διαφθορά και την κατάντια του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη αλλαγών στο πολίτευμα.


Και συχνά, όλοι μας, ξεχνάμε να αναφέρουμε πως πίσω από το λεγόμενο “πολιτικό προσωπικό”, αλλά και ανάμεσα σε αυτό, βρίσκεται
το μακρύ χέρι των τραπεζών (ολες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές) και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κανένας λαός και κανένα έθνος, όποιες αλλαγές κι αν κάνει στο πολίτευμά του, όσο κοντά στην
δημοκρατία και αν φέρει το πολίτευμά του, δεν πρόκειται να δει προκοπή και ελευθερία, όσο οι τράπεζες λειτουργούν όπως λειτουργούν και κάνουν ότι κάνουν στις κοινωνίες.

Οι τράπεζες συνιστούν ένα παγκόσμιο δίκτυο αναδιανομής
του παραγόμενου πλούτου προς όφελος μιας μικρής ολιγαρχίας που τις κατέχει, μέσα από ένα δαιδαλώδες μετοχολόγιο, τις πιο πολλές φορές κρυφό, άγνωστο και ανεξερεύνητο.

Τρικομματική κομπίνα.

Αυτά που ακούσαμε χτες βράδυ δεν ήταν "προγραμματικές"
δηλώσεις.
Ηταν ανάγνωση/υπενθύμιση ψηφισθέντων αντιλαϊκών νόμων
και απαρίθμηση νεοφιλελεύθερων στόχων.
Αυτός που τα διάβασε δεν ήταν ο κύριος Παπαδήμος,που το παίζει
πρωθυπουργός
Ηταν ένα πιστό αντίγραφο του παραιτημένου Παπαντρέα.
Ενας υπάλληλος.
...........................................................................

Ο Επαρχος Παπαδήμος ηγείται μιας κυβέρνησης/τερατογέννησης
που κατασκευάστηκε άρον-άρον για να ξεπλύνει Ευθύνες και 
Ντροπή των τριών αστικών κομμάτων.
Μιας κυβέρνησης που έχει σα μοναδικό σκοπό να ολοκληρώσει το
έργο που άφησε η προηγούμενη/αδύναμη και επικίνδυνη για το
υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Ουδόλως μας ενδιαφέρει αν ο απαγγέλων...δεν είναι πολιτικός,
αλλά τεχνοκράτης, αν το στυλάκι του προκαλεί ανία ή χειροκρο-
τήματα.
Μας ενδιαφέρει το παραμύθι που σερβίρισε.
Διανθισμένο από τρομοκρατικά διλήμματα,άφθονες πατριωτικές
κορώνες και κοινωνικές ευαισθησίες του κώλου.

Καζάκης: "Είμαστε η πρώτη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο που δεχόμαστε να εγκατασταθεί Γκαουλάιτερ στο έδαφός μας"

Δείτε το βίντεο...

anti-ntp.blogspot.com

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ και η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ


  Το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη…  
Φίλοι, πολλές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν αυτά που συμβαίνουν. Τόσο είναι σοκαριστικά σε ποσότητα, αλλά και σε εγκληματική ποιότητα. Είναι η στρατηγική του σοκ.
Δεν συνηθίζουμε να μιλάμε με συνθήματα, αλλά ο τίτλος του κειμένου είναι δυστυχώς ακριβέστατος: ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ και ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεσκεπάζουμε τις διάφορες περιπτώσεις ελπίζοντας ότι θα διαδωθούν για να ξεσκεπασθεί σε όλους ο χαρακτήρας της “βοήθειας” που μας προσφέρουν οι “εταίροι” μας.
Παραθέτουμε δύο κείμενα :
1. Ψήφισμα του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (9-11-11), το οποίο αναφέρεται στο κούρεμα των ομολόγων του ασφαλιστικού τους Ταμείου. Αυτό το ψήφισμα, βέβαια, απηχεί την πραγματικότητα όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Προσέξτε ότι τα χρηματικά διαθέσιμα του συγκεκριμένου ταμείου (και κατ’ επέκταση όλων) μετατράπηκαν με αναγκαστικό τρόπο σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου…

17η ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 - 2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ !

 σύνθημα στους τείχους της Κύπρου
 κατά την διάρκεια του Αντιαποικιακού - Αντιβρετανικού Αγώνα
Του  ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
Τώρα το πως καταλαβαίνει ένας δεξιός , αριστερός και αναρχικός την Ελευθερία είναι ένα άλλο ζήτημα... Πάντως σε κάθε περίπτωση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την οποία την είχαν στις σημαίες τους και οι επαναστάτες του 1821 ( ανεξάρτητα τα τι καταλάβαιναν με αυτή την λέξη , θα έλεγα πως σε κάθε εποχή σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό) , δεν θα ήταν κακό να την επικαλούμαστε, όπως και ο Ν. Καζαντζάκης και οι ¨αρχαίοι ημών¨ , ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ στο υποσυνείδητο ! 

Τους ¨πάλαιο- φασίστες - νοσταλγούς¨ δεν τους προσθέτω , διότι αυτοί από μόνοι τους αποκλείουν όχι μόνο την έννοια της , αλλά και τον όρο ακόμα. Όσο για τους πραγματικούς Νέο- Φασίστες του φονταμελιστικού  ( ολοκληρωτικού ) καπιταλισμού της ¨ ελεύθερης¨- αγοράς και της ¨ανταγωνιστικότητας¨, τους οποίους ορισμένοι τους ¨απαλάσσουν¨ σήμερα  με ¨αντιφασισμό ¨ , γράφοντας πως , ¨O mon Dieue" - για ¨πρώτη φορά¨ ( ! ) συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση ¨ακροδεξιοί ¨ ( ¨this is terrible" θα έλεγα ) , αυτοί οι Νεοφασίστες ( που είναι και ¨democracy" ) δεν έχουν επίσης τίποτα να κάνουν με την Ελευθερία.

17 Νοέμβρη: Ανοικτή επιστολή από ένα γονιό

[Αναδημοσίευση] Το γράμμα

Ανοιχτή Επιστολή

Είμαι κι εγώ άλλος ένας γονιός γεμάτος αγωνίες για το μέλλον των παιδιών μου. Προσπαθώ να ενημερώνομαι όσο περισσότερο μπορώ για την πολιτική και οικονομική κατάσταση και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά όσοι είναι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ή επαρκές, κυρίως λόγω χρόνου.
Πρόσφατα λοιπόν, και με αφορμή το σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης, άρχισα να διαβάζω διάφορα άρθρα αναφορικά με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που ορίστηκαν (τα βιογραφικά τους, ποια η μέχρι τώρα πολιτική ή κομματική τους πορεία κλπ). Να σημειώσω ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν υπήρξα ποτέ μέλος κάποιου κόμματος, αλλά ήμουν και είμαι πολιτικά ενεργός.
Όπως οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτή την επιστολή, έτσι κι εγώ πήγα δώδεκα χρόνια στο σχολείο. Κάθε χρονιά, από το 1981 και μετά, στις 17 Νοέμβρη τα σχολεία τιμούσαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Έτσι και φέτος, τα σχολεία θα τιμήσουν τα παιδιά του Πολυτεχνείου που σκοτώθηκαν για να ρίξουν την χούντα του Παπαδόπουλου. Του δικτάτορα Παπαδόπουλου που ως τιμωρία για το πραξικόπημα που έκανε, το βασανισμό πολλών συνανθρώπων μας και το θάνατο των συγκεκριμένων παιδιών μπήκε φυλακή. Του δικτάτορα Παπαδόπουλου που, μέσα από τη φυλακή, ίδρυσε ένα φιλοχουντικό κόμμα, την ΕΠΕΝ. Γενικός γραμματέας της νεολαίας του κόμματος αυτού ήταν ένας άνθρωπος που σήμερα έχει γίνει υπουργός της χώρας. Θα μου πείτε, βουλευτής εκλέχθηκε, κυβερνητικό στέλεχος όμως δεν έγινε από ψηφισμένη από το λαό κυβέρνηση.
Και έρχομαι στο απλό ερώτημα:

Δύναμη ευθύνης...


Η Συνωμοσία των Αυτόχειρων (αναδημοσίευση)


Από τον εξαίρετο κύριο ΚΙΜΠΙ

Τα παρακάτω κείμενα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή την 5/11/2011

Είστε υπέρ ή κατά; 
Έστω, απαντήστε, μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι. 
Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί. 
Πιστεύω, ασφαλώς, πως σας βασάνισε. 
Τα πάντα βασανίζουν στη ζωή. 
Παιδιά, γυναίκες, έντομα. 
Βλαβερά φυτά, χαμένες ώρες. 
Δύσκολα πάθη, χαλασμένα δόντια. 
Μέτρια φιλμ. Κι αυτό θα σας βασάνισε, ασφαλώς. 
Μιλάτε υπεύθυνα, λοιπόν. Έστω, με ναι ή όχι. 
Σ’ εσάς ανήκει η απόφαση. 
Δε σας ζητούμε, φυσικά, να πάψετε 
τις ασχολίες σας να διακόψετε τη ζωή σας. 
Τις προσφιλείς εφημερίδες σας, τις συζητήσεις 
στο κουρείο, τις Κυριακές σας στα γήπεδα. 
Μια λέξη μόνο. Εμπρός λοιπόν: 
Είστε υπέρ ή κατά; 
Σκεφτείτε το καλά. Θα περιμένω.
Μανόλη Αναγνωστάκη, «Η απόφαση»

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της εβδομάδας, από τις ελάχιστες που υπήρξαν, είναι η ανακοίνωση Αυστραλών επιστημόνων ότι πλησιάζουν ταχύτατα στη δημιουργία θεραπείας αντιγήρανσης που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ζουν μέχρι τα 100, ίσως και τα 150 χρόνια. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μ’ έναν συνδυασμό θεραπείας βλαστοκυττάρων που βοηθούν το σώμα να «επισκευάσει» τον εαυτό του και με τη χρήση συνθετικών μορίων που βασίζονται στη χημική ουσία ρεσβερατρόλη και ενεργοποιεί τις πρωτεΐνες σιρτουίνες που παρατείνουν τη ζωή των κυττάρων. Τέλος πάντων, οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία εδώ. Σημασία έχει πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε 5-10 χρόνια θα έχουμε στη διάθεσή μας τα μαγικά χαπάκια που θα μας προσθέτουν χρόνια ζωής. 
ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ στο σημείο αυτό ότι η είδηση προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον της τρόικας και των ηγεμόνων της Ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον τους δεν έχει τόσο σχέση με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ή με το κόστος του συστήματος υγείας, όσο με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μετά τα δημόσια πανηγύρια για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, που ακολούθησε τον τρίμηνο κλαυσίγελο για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και τους αλλεπάλληλους τραγέλαφους των προηγούμενων «τελικών λύσεων», η τρόικα, σε συνεργασία με τους πιστωτές που καλούνται να φανούν γενναιόδωροι με το «κούρεμα» 50%, έκανε τους δεύτερους και τρίτους υπολογισμούς τους για την εξέλιξη του τέρατος. Υπολόγισε λοιπόν ότι, αφού, βάσει της τελευταίας συμφωνίας, σε μια δεκαετία από τώρα το χρέος θα βρίσκεται θεωρητικά εκεί που ήταν το 2009, δηλαδή στο 120%, με βάση τις συνήθεις αποκλίσεις των μέχρι τώρα μνημονίων, το ελληνικό χρέος το 2020 αποκλείεται να βρίσκεται κάτω από το 140%. Αν λοιπόν στο μεταξύ δεν έχουν καταρρεύσει η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, ίσως η ίδια η Γερμανία και τελικά όλη η Ευρωζώνη, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν μερικά ακόμη μνημόνια, κουρέματα και «τελικές λύσεις» (φυσικά με όλα τα παρελκόμενα, δηλαδή γερές δόσεις λιτότητας, περικοπών, συρρίκνωσης του κράτους κλπ), για να επανέλθει το χρέος σ’ ένα βιώσιμο επίπεδο 130% (όπως βλέπετε, ο πήχυς βιωσιμότητας ανεβαίνει κάθε εβδομάδα). 

Θεμέλιο της επαναστατικής πράξης

Ο Οργισμένος.

Ετσι χαρακτηρισμένος εμφανίστηκε τώρα σαν Μεσσίας.
Έχει πυκνή οργή και ακριβή που την κρατά σφιχτά.
Και αυτή μοιράζεται από χέρι σε χέρι σαν ένα κάποιο απόκρυφο
ψηλαφητό υπερόπλο τους.

Ο Οργισμένος είναι μεγαλόσωμος, όχι όμως περισσότερο
από την οργή που τον κινεί.
Ολοπόρφυρος, είναι ό,τι απέμεινε
από τους πρόσφατα εσφαγμένους.
Ποτέ κανένας άνθρωπος δεν χρησιμοποίησε
με τόση σύνεση τους εφιάλτες του.
Κάθε εφιάλτη του τον προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού
και έτσι παραγεμισμένος ο νους του από δαίμονες και σύμβολα
είναι προετοιμασμένος για το πιο απάνθρωπο και αναίσχυντο.
Έχει ακάλυπτο το στήθος του σημαδεμένο
με μια μακριά χαρακιά σαν τσεκουριά που ξεκινά
απ'τον δεξί βγαλμένο ώμο του και καταλήγει στο αριστερό του ισχύο.
Και μένει έτσι καταματωμένος και επιδειχτικά λαβωμένος
δεν καθαρίζεται καμία στιγμή δεν ξαποσταίνει γιατί
είναι εικόνα της Ιστορίας τους και έμβια η ανθρώπινη ύλη.
Το Ανθρώπινο Έμβλημα.

Time: Πραξικόπημα των τραπεζιτών σε Ελλάδα και Ιταλία;

Σχόλιο Praxis: μέχρι και οι αμερικανικοί Times-στα πλαίσια βέβαια των ενδοαστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ) υποστηρίζουν ότι προωθούνται πραξικoπήματα σε Ελλάδα και Ιταλία.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «Αλλαγή καθεστώτος στην Ευρώπη: Ανέρχεται σε πραξικόπημα των τραπεζιτών σε σε Ελλάδα και Ιταλία;» αμερικανικό περιοδικό Time αναφέρεται με καυστικό τρόπο στις αλλαγές των κυβερνήσεων σε Αθήνα και Ρώμη

«Η φωνή του λαού δεν είναι κάτι που οι αγορές φαίνεται να θέλουν να ακούν αυτές τις μέρες. Αρχικά ήταν η Ελλάδα, το λίκνο της ίδιας της δημοκρατίας, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα η παραμικρή αναφορά σε δημοψήφισμα που θα προσφέρει στους πολίτες της έναν λόγο σε μία σειρά από μέτρα σφοδρής λιτότητας ήταν αρκετή για να στείλει τις αγορές σε μία δίνη. Το τελικό αποτέλεσμα: Η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η απόρριψη οποιασδήποτε θεωρίας να έρθουν οι προτάσεις ενώπιον του λαού, και η εγκαθίδρυση μίας μεταβατικής κυβέρνησης υπό την αρχηγεία του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Harvard» υπογραμμίζει το περιοδικό και σημειώνει τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Το Άγνωστο Βρέφος

 Τα 7 δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης
       της Μαριάννας Τζιαντζή
 
    Ο αριθμός επτά δισ. προκύπτει με τον συνυπολογισμό των αφίξεων και των αναχωρήσεων. Κάποιοι αποχαιρέτησαν για πάντα αυτό τον κόσμο, ενώ άλλοι τον χαιρέτησαν με μια κραυγή, με το διαπεραστικό μωρουδίστικο κλάμα που σηματοδοτεί το πέρασμα από το σκοτάδι της μήτρας στο φως.
Ένα γεγονός, που δεν μπορεί να εντοπιστεί με γεωγραφική και χρονική ακρίβεια, συντελέστηκε στις 31 Οκτωβρίου. Όπως επίσημα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, τη μέρα εκείνη ο πληθυσμός της Γης έφτασε τα επτά δισεκατομμύρια, ένα νούμερο στρογγυλό και ευμνημόνευτο. Το προηγούμενο ορόσημο ήταν το 1998, μόλις 13 χρόνια πριν, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός άγγιξε τα έξι δισεκατομμύρια, ενώ υπολογίζεται ότι γύρω στο 2043 θα φτάσει τα εννέα δισ.
            Στην Ελλάδα η είδηση πέρασε σχετικά απαρατήρητη, αφού τα ΜΜΕ και όλα τα κέντρα εξουσίας προετοίμαζαν τη γέννηση ενός τερατόμορφου βρέφους, παιδιού της τεχνητής γονιμοποίησης ανάμεσα στον δικομματισμό και την ακροδεξιά που βαφτίστηκε κεντροδεξιά.

Καμιά αναμονή! Να φύγουν όλοι!

Ο αγωνιζόμενος λαός στο προσκήνιο!
FREE photo hosting by Fih.grΟι νέοι επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής μπορούν να ηττηθούν!
Ως «Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» καλούμε τους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, τους άνεργους, όλον το λαό και τη νεολαία να πουν και πάλι ΟΧΙ σε κάθε νέο μέτρο καταλήστευσης και εξαθλίωσής τους. Να πουν ΟΧΙ στην νέα δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο λαιμητόμο των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Να πουν ΟΧΙ και στους νέους συνεργαζόμενους διαχειριστές της ίδιας βάρβαρης πολιτικής. Να μη δώσουν καμιά ανοχή και περίοδο χάριτος. Αντίθετα να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα για μια νέα αποφασιστική κορύφωση του λαϊκού ξεσηκωμού! Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να σηκώσουν τους αγώνες τους στο αναγκαίο ύψος των καιρών. Να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ ενάντια στο ευρώ της υπερχρέωσης και στην ΕΕ της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων. Να αποδείξουν στην  πράξη ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος! Είναι ο δρόμος που συνενώνει ήδη χιλιάδες αγωνιστές και λαϊκούς ανθρώπους, που σήμερα κατανοούν την απαίτηση για την διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.