#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Επίκαιρη όσο ΠΟΤΕ!

Γεώργιος Κασιμάτης: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν τολμάει να εκδώσει απόφαση για τη νομιμότητα του Μνημονίου»

Όλες οι επαχθείς συμφωνίες της Ελλάδας με την τρόικα είναι παράνομες και «στον αέρα», διάτρητες νομικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «νόμιμες» με ανακοίνωση που μοίρασε στα μέσα ενημέρωσης την παραμονή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου...
χωρίς αυτή να συνοδευτεί από την έκδοση επίσημης απόφασης μέχρι και σήμερα! 
 
Αυτό αποκαλύπτει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, στη συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» και τον Κώστα Χαρδαβέλλα τονίζοντας ακόμη ότι:
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, για την εφαρμογή της οποίας δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, έγινε ουσιαστικά για να κατοχυρώσουν οι ξένες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών μας, τον απόλυτο έλεγχο της Ελλάδας. Όλη η αποκαλυπτική συνέντευξη του έγκριτου συνταγματολόγου στον Κώστα Χαρδαβέλλα στα «Επίκαιρα», στο τεύχος 108, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο καιρός της περιφρόνησης

Η μοναδική ενοχή που πρέπει να μας διακατέχει είναι γιατί δεν βάλαμε ακόμη το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ευρώπης.
2. Ο τηλεμαραθώνιος τρομοκρατίας των ημερών λόγω, υποτίθεται, της απόφασης του γνωστού κρετίνου για δημοψήφισμα είχε το χαρακτήρα εξετάσεων από την πλευρά των ΜΜΕ με κριτή την Τρόικα. Η Ελλάδα χανόταν αυτές τις μέρες σε μια αφηρημένη κατάσταση μακριά από το κέντρο που αποφάσιζε για τη μοίρα της, ως ένα εξάρτημα άσχετο, παρανοϊκό και επιβλαβές για τη λειτουργία της Ευρώπης. Οι γνωστοί δημοσιογράφοι, ξεπερνώντας ο ένας τον άλλο σε κυνισμό, διασκέδαζαν με τον τρόμο μας δίνοντας το περίγραμμα της κατάρρευσής μας και προσπαθώντας να ρυθμίσουν τη συμπεριφορά μας μπροστά στις θυσίες στις οποίες πρέπει να υποβληθούμε αν θέλουμε να πάμε παρακάτω.
Και δεν σταματούσαν οι «αστέρες» των Μίντια το θαυμαστό έργο τους μέχρι να βεβαιωθούν πως το χαμόγελο της Μέρκελ θα επανερχόταν στη θέση του.

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ

«Να καταλάβουμε τα πάντα»!Του Κώστα Φουρίκο Το Occupy κίνημα, το κίνημα των καταλήψεων στις ΗΠΑ και όχι μόνο, αποτελεί πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει. Εξαπλώνεται ταχύτατα, ριζοσπαστικοποιείται προχωρώντας στο Όκλαντ σε γενική απεργία μετά το βαρύ τραυματισμό διαδηλωτή του occupy από την αστυνομία, ενώ γρήγορα θα κληθεί να αναμετρηθεί με κρίσιμα και καθοριστικά για την προοπτική του ερωτήματα. Πρόκειται για μια μεγάλη και πρωτότυπη κοινωνική διεργασία, που έβαλε κοινωνικό φραγμό στην ανάπτυξη του δεξιού επικίνδυνου λαϊκισμού του Tea Party. Σ’ αυτή τη φάση συνδυάζει στοιχεία κριτικής στη διαφθορά, το 1% των τραπεζών, της Γουόλ Στριτ και των χρηματοπιστωτικών κολοσσών, σε αντιπαράθεση με το 99% της κοινωνίας.

«Ομάδες περιφρούρησης» από τη ΓΕΝΟΠ για να μην κόβεται το ρεύμα

Σε πολλές "ανταγωνιστικές" χώρες, ένα μεγάλο μέρος των κατώτερων τάξεων είναι τόσο φτωχό, που δεν έχει καν ρεύμα (πχ Κίνα, ή και Βουλγαρία, κτλ). 
Αυτό είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον που προτιμούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οι κεφαλαιοκράτες. Θα τους αφήσουμε;

Ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου», συγκροτεί η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) της ΔΕΗ, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της με τις διακοπές ρεύματος στα άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν πληρώνουν την εισφορά στα ακίνητα.

Σήμερα θρηνεί ο Παγκόσμιος Κλασσικός Αθλητισμός και η Ελλάδα…

Στον σημερινό 29ο Κλασικό Μαραθώνιο απουσίασαν ο εκφραστής των Λαϊκών Αγώνων, τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Δ. Δρούτσας, τέως υπουργός των Εξωτερικών και σήμερα Ευρωβουλευτής, η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη τέως υπουργός Περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπός μας στον ΟΑΣΑ, το επιτελείο αιχμής της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού και της αταξικής κοινωνίας.

Πετρελαική κρίση: Η Ελλάδα ως αδύναμος κρίκος "προπορεύεται"

Η είδηση που θα δούμε πέρασε σχετικά "στα ψιλά", όπως όλες σχεδόν οι ειδήσεις από την αγορά πετρελαίου και χρυσού (παρότι το πετρέλαιο είναι η #1 πηγή ενέργειας/ανάπτυξης της σημερινής κοινωνίας, και ο χρυσός είναι διαχρονικά η #1 αποθήκη του πλούτου της ανθρωπότητας!).

Εμείς βέβαια έχουμε ξανά και ξανά γράψει για μια επερχόμενη "πετρελαϊκή κρίση", και μάλιστα πολύ πιο έντονη από την πετρελαϊκή κρίση του 1973. Για όσους δεν έχουν διαβάσει παλιότερα άρθρα μας επί του θέματος, προτείνουμε να διαβάσετε
αυτό, στο οποίο καταλήγαμε στο εξής συμπέρασμα:
...σήμερα έχουμε μια επανάληψη αυτής της κατάστασης σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα: Η αξία του δολαρίου πέφτει δραματικά, και οι πετρελαιάδες δεν το θέλουν - ως εκ τούτου, θα απαιτήσουν να πληρωθούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό, με πρώτο και καλύτερο υποψήφιο το χρυσό. Και η δύση ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, τουλάχιστον όχι σε τιμές όπως αυτές που το είχε μέχρι τώρα->κατάρρευση παραγωγής->τρομερή έξαρση της κρίσης. 
Περιληπτικά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Κράτος και ΕπανάστασηΑναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το έργο του Λένιν "Κράτος και Επανάσταση" μέσω του blog "leninreloaded":


Κεφάλαιο 1: Ταξική κοινωνία και κράτος

1. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΠΡΟΙΟΝ ΤΩΝ ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

Με τη διδασκαλία του Μαρξ συμβαίνει σήμερα ότι συνέβηκε επανειλημμένα στην ιστορία με τις διδασκαλίες των επαναστατών στοχαστών και αρχηγών των καταπιεζόμενων τάξεων στην πάλη τους για την απελευθέρωση. Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσασμένο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατο τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε άβλαβα εικονίσματα, σα να λέμε, να τους αγιοποιήσουν, να δώσουν κάποια δόξα στο όνομα τους για "παρηγοριά" των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωση τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, στομώνοντας την επαναστατική της αιχμή, εκχυδαΐζοντας την. Με τέτοια "επεξεργασία" του μαρξισμού συμφωνάνε σήμερα η αστική τάξη και οι οπορτουνιστές μέσα στο εργατικό κίνημα. Λησμονούν, σβήνουν, διαστρεβλώνουν την επαναστατική πλευρά της διδασκαλίας, την επαναστατική ψυχή της. Προωθούν στην πρώτη γραμμή, εξυμνούν εκείνο πού είναι αποδεχτό ή που φαίνεται πώς είναι αποδεχτό για την αστική τάξη. Όλοι οι σοσιαλσωβινιστές είναι σήμερα "μαρξιστές" - χωρίς αστεία! Και όλο και πιο συχνά οι Γερμανοί αστοί επιστήμονες, χθεσινοί ειδικοί στην εξόντωση του μαρξισμού, μιλάνε για τον "εθνικό-Γερμανό" Μαρξ, που διαπαιδαγώγησε τάχα τα τόσο περίφημα οργανωμένα για τη διεξαγωγή του ληστρικού πολέμου συνδικάτα των εργατών!

Οι γιοι του σκότους!

Τους είδατε τι ωραία τα κατάφεραν;
Μας εξαπάτησαν τόσες και τόσες φορές. Παίζοντάς μας - γαλάζιοι και πράσινοι - πιγκ-πογκ. Και σουτάροντάς μας ο ένας στον άλλο.
Κι εμείς άβουλοι και τυφλοί ακολουθούσαμε την τροχιά στην οποία μας εκσφενδόνιζαν. Ελπίζοντας, κάθε φορά, πως η ρακέτα της Σκύλας θα είναι πιο φιλόξενη από εκείνη της Χάρυβδης. Και μετά την καθεμιά απογοήτευση ανανεώναμε την εμπιστοσύνη μας στο ναρκωτικό της νέας μας αυταπάτης. Κοκ…
Κι αφού, με το πήγαινε-έλα της εξαπάτησης, έπλεξαν γύρω μας το δίχτυ της αδιέξοδης εξαθλίωσής μας, έβγαλαν τις μάσκες. Και είδαμε τα ειδεχθή τους πρόσωπα.
Πρώτα των πράσινων, που δυο τώρα χρόνια, ολοένα και περισσότερο μαυρίζουν τη ζωή μας. Ενώ οι γαλάζιοι φορούσαν, μέχρι πρότινος, το προσωπείο της αντίστασης, τάχα, στη βάρβαρη επιδρομή των-υποτίθεται- αντιπάλων τους.
Έτσι ώστε να μας κάμουν να ξεχάσουμε τον οχετό των σκανδάλων, με τα οποία μας περιέλουσαν, κατά την προηγούμενη θητεία τους. Και να τους ξαναεμπιστευθούμε, για να μας σπρώξουν ακόμη βαθύτερα στο βούρκο της εξαθλίωσης.

ΕΕ- Σενάρια διάσπασης του Ευρώ

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον τους

Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας ή και άλλων κρατών από την Ευρωζώνη, όπως και τα σχέδια για διάσπαση της Ζώνης του Ευρώ, δίνουν και παίρνουν από την αρχή της εκδήλωσης της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα, τα σενάρια αυτά πολλαπλασιάζονται, κάτω από το βάρος των ασίγαστων ανταγωνισμών, που ενισχύονται υπό το βάρος της κρίσης ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τα κράτη εντός της ίδιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, αλλά και στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας.


Καταλύτης για τις εξελίξεις είναι η αγιάτρευτη ανισόμετρη ανάπτυξη των καπιταλιστικών κρατών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, καθώς και οι αυξανόμενες δυσκολίες της αστικής τάξης να διαχειριστεί την κρίση με τα παλιά εργαλεία. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, το γεγονός ότι συγκροτήθηκε από έθνη - κράτη με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης και ανταγωνιστικά συμφέροντα καθιστά τεχνητή τη συγκόλληση με το ενιαίο νόμισμα και τις Συμφωνίες που το συνοδεύουν.

Νέο Πολυτεχνείο

Οι ευρωπαϊκοί Λαοί οδηγούνται στον αφανισμό.
Σε μιά Ευρώπη των Ολίγων,των "αγορών",των τοκογλύφων και 
των τραπεζών, ο κυρίαρχος γαλλογερμανικός άξονας επιβάλλει 
κυβερνήσεις συνεργασίας/επιτροπείας και μακροχρόνιες πολιτικές 
άγριας Λιτότητας.
Οι Λαοί υποτάσσονται σε κυβερνήσεις,δοτές ή "εκλεγμένες" και οι 
κυβερνήσεις στις αγορές και τα συμφέροντα του Κεφαλαίου.
Η Ευρώπη αποκτά σταθερά δυό "ταχύτητες",που διευρύνουν τις
ανισότητες και γεννούν μεγαλύτερη ύφεση,ανεργία,φτώχεια.
Οι ευρωπαϊκές συνθήκες οδεύουν προς αναθεώρηση,στα μέτρα
των Κυρίαρχων,πολιτικά και οικονομικά,Δυνάμεων.
Οι αδύναμες και εξαρτημένες χώρες-κράτη απειλούνται με σοβα-
ρές συνέπειες,εφ'όσον εμφανίζονται δημοσιονομικά "απείθαρχες",

Μια σημαντική, αλλά θαμμένη ιστορία, από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης – Διαδώστε την!

Τα (επίσημα) οικονομικά είναι αυτή τη στιγμή η περισσότερο απ-ανθρωποποιημένη και α-νόητη κοινωνική επιστήμη. Και το δεύτερο εξαρτάται αναλογικά και πλήρως από το πρώτο. Όσο πιο μαθηματικοποιημένα και εξ αυτού απάνθρωπα είναι τα οικονομικά, τόσο πιο πολύ ανόητα γίνονται. Αυτό βασικά συμβαίνει γιατί η προσπάθεια μαθηματικοποίησης του κόσμου φτωχαίνει την προσπάθεια κατανόησης του, αφού οι μεταβλητές είναι άπειρες και εκείνοι που εγκαταλείπονται σε κάποιες απ’ αυτές (απειροελάχιστες αναγκαστικά),  σύντομα χάνουν την ικανότητα μιας περισσότερο εποπτικής ματιάς, που αναγκαστικά είναι μη μαθηματική.
Δείτε τώρα κάτι με τον νέο πρωθυπουργό: Οι περισσότερες σπουδές του Λουκά Παπαδήμου είναι στη Φυσική και μετά με διδακτορικό στην Ηλεκτρολογική Μηχανική. Μόνο μετά απ’ αυτά ασχολήθηκε με τα οικονομικά και βεβαίως με τα οικονομετρικά μοντέλα που θέλουν πολλά μαθηματικά.
Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο για τις εξισώσεις που νομίζω ευδιάκριτα υπάρχουν στις παραπάνω δύο παραγράφους. Μόνο αυτό: Όποιος γνωρίσει από κοντά οικονομολόγους του στυλ Παπαδήμου, καταλαβαίνει πόσο πολύ είναι στην κοσμάρα τους, όπου κυριαρχούν οι αριθμοί σε βάρος των ανθρώπων. Και σύντομα θα σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης μαζί τους. Έχω την εντύπωση ότι η σκέψη τους έχει καταστραφεί και κανονικά αξίζουν ασύλου. Π.χ. το άσυλο του τρόμου με τους έγκλειστους οικονομολόγους.
Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαδήμος αγνοεί ιστορίες σαν την παρακάτω και αν κάποιος αναλάμβανε να του την διηγηθεί, στην καλύτερη περίπτωση θα τον άφηνε βαθιά αμήχανο…
Η ιστορία τώρα:
Μια μεγάλη απόφαση

Ματωμένη Κυριακή

Σαν σήμερα, στις 13/11/1887 είχαμε την πρώτη "Ματωμένη Κυριακή" της ιστορίας, στην Αγγλία. Πολλοί ξέρουν τη "Ματωμένη Κυριακή" για την οποία τραγούδησαν οι U2 το ομώνυμο τραγούδι, με τους Άγγλους να αιματοκυλούν Ιρλανδούς διαδηλωτές που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία τους. Ή ίσως και να ξέρουν και τη "Ματωμένη Κυριακή" στη Ρωσία, με τον τσάρο να σκοτώνει διαδηλωτές που διεκδικούσαν "ειρηνικά" ψωμί και στοιχειώδης πολιτικές ελευθερίες, γεγονός που πείσμωσε το λαό και τον έστρεψε οριστικά στο δρόμο της Οκτωβριανής Επανάστασης λίγα χρόνια αργότερα.

Η πρώτη όμως "Ματωμένη Κυριακή" σημειώθηκε στην Αγγλία 100 -και βάλε- χρόνια πριν. Οι εργάτες -τι περίεργο- διεκδικούσαν ψωμί γιατί ζούσαν μέσα στη φτώχεια, και το κράτος έστειλε την αστυνομία και το στρατό και τους σκότωσε. Αυτό οδήγησε στο να ξεπεράσουν οι εργάτες πολλές από τις αυταπάτες τους, και να ιδρύσουν το εργατικό κόμμα - που σήμερα βέβαια έχει εκφυλιστεί πλήρως.

ΝΑ ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ

Να πώς στήθηκε η υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη και πως εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στις τσέπες υπαλλήλων του και στα ταμεία εταιρειών απευθείας. Από τη... Δικαιοσύνη περιγράφεται πως «κατασκευάστηκαν» εταιρείες για να εισπράξουν τα δάνεια εκατομμυρίων από την Proton, αλλά αποδίδεται και οργάνωση εγκληματικής ομάδας σε στελέχη και τον ίδιο τον Λ. Λαυρεντιάδη στην προσπάθεια να εξαπατηθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το βούλευμα -κόλαφο για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους τριάντα επιχειρηματίες-συνεργάτες του στην τράπεζα ή στις εταιρίες που δανειοδοτήθηκαν από την Proton Bank με 701.200.000 ευρώ αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα. Πρόκειται για το βούλευμα με το οποίο απαγορεύτηκε η κίνηση όλων των λογαριασμών στις τράπεζες και κατασχέθηκαν τα ποσά που βρίσκονταν στις θυρίδες για τους: Λαυρ. Λαυρεντιάδη, Αντ. Αθανάσογλου, Αθ. Παπασπηλίου, Δημ. Σαραμάντη,Σμ. Λιαρμακοπούλου, Τρυφ. Κολλίντζα, Γραμ. Αρβανίτη, Πετρ. Κυριακίδη, Σοφ. Ρόβλη, Κων. Μπαλλή, Αντ. Ρογκόπουλο, Ιωάννα Τόρη, Νικολ. Κόρμπη, Ηλ. Μακρή, Κων. Μούτσο, Γ. Γεωργάρα, Κων. Χριστοδούλου, Άννα Παριανού, Νικ. Λινάρδου, Βασ. Γραβάνη, Στυλ. Κυμπαρίδη, Απ. Μελισσίδη, Αγγ. Παναγιωτίδου, Δημ. Βασιλόπουλου, Ανδρ. Μίχου, Αρμ. Βωβού, Αικατερίνη Παπαδοπούλου και Διον. Μπίθαρη.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ… «ΝΟΜΙΜΑ»Με αφορμή τα διάφορα «χάπενινγκ» που ετοιμάζονται με πρωταγωνιστές φοροφυγάδες που θα οδηγούνται στο αυτόφωρο κλπ. Αισθάνομαι την ανάγκη αγαπημένε μου αναγνώστη να μοιραστώ μαζί σου δυο – τρία πράγματα.
Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και τα σκάνδαλα θα σέρνονται σαν φίδι πάντα, παντού όπου υπάρχουν καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.
Οι καταχρήσεις θα οργιάζουν και κάθε τόσο, μια νέα λίστα από φοροφυγάδες, ένα νέο πακέτο από μίζες, υπεξαιρέσεις, δωροδοκίες με αναμιγμένους, όπως πάντα, και κρατικούς λειτουργούς, θα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Ο Τύπος, γραπτός και ηλεκτρονικός , για λόγους εντυπωσιασμού, κυκλοφορίας, θεαματικότητας, αλλά και προπαγάνδας, για να πιστέψει ο λαός ότι: «να, πιάνουν και τους κλέφτες» θα δίνει πάντα με θεαματικό τρόπω όλες τις λεπτομέρειες τέτοιων υποθέσεων, αλλά θα κρύβει με επιμέλεια τις αιτίες που γεννούν συνεχώς τους φοροφυγάδες, τους διεφθαρμένους και τα σκάνδαλα τους.

Κάτω η νέα εθνικο - σοσιαλιστική κυβέρνηση


του Γιώργου Ρούση
Πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί ούτε λεπτό ανοχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, όχι μόνον από τους πολιτικοποιημένους αριστερούς πολίτες, αλλά ακόμη από κάθε στοιχειωδώς ορθολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο ο οποίος έχει υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής που αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει. Ετσι λοιπόν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μικρή σημασία έχει για το μέλλον του λαού μας. Αυτός θα είναι στο ίδιο έργο θεατής. Και αυτό θα συμβεί διότι αυτή η κυβέρνηση:
  • Είναι προϊόν της ξεδιάντροπης, εκβιαστικής, κατοχικού τύπου, επέμβασης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου για συναίνεση στην κορυφή, έτσι ώστε αυτή να μπορέσει, όσο γίνεται, να αντισταθμίσει τη δεδομένη απώλεια κοινωνικής συναίνεσης από τη βάση. Αυτό είναι αναγκαίο για να συνεχιστεί, όσο πιο απρόσκοπτα για τους κυρίαρχους, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
  • Η ιδέα του σχηματισμού της υιοθετήθηκε και στηρίχθηκε μεπάθος από τους ιδεολογικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης και με λιγότερη ή περισσότερη θέρμη από τις συνιστώσες του μπλοκ αστικής εξουσίας, δηλαδή από το κατέχον το πρώτο βραβείο νεοφιλελευθερισμού ΠΑΣΟΚ, το προς στιγμήν «δεν σε παίζω με την μπάλα μου» κυβερνητικό εξαπτέρυγο ΛΑΟΣ, τη δήθεν αντιμνημονιακή Ν.Δ., τη δήθεν ταγμένη στη συναίνεση, για να επιβιώσει πολιτικά, «Δημοκρατική Συμμαχία», και πιο χαλαρά από τους Πασόκους με πολιτικά της αστικοθεσμολάγνου «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Πολυτεχνείο ανατροπής της νέας χούντας

 του Θάνου Ανδρίτσου

Οι μέρες μας να θυμίσουν ‘73 όχι ‘67, με μεγαλειώδεις πορείες του λαού 

Χρόνια ολόκληρα υπενθυμίζουμε ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο. Όχι, δεν την πατήσαμε όπως ο ψεύτης βοσκός. Το εξεγερτικό σινιάλο του Νοέμβρη, που διασχίζει τις δεκαετίες, όφειλε να σαλπίζει όλα τα χρόνια, να σφυρηλατεί τους νέους ονειροπόλους, να τρομάζει τους κυρίαρχους. Ίσως μάλιστα αν έφεγγε συχνότερα και αν συνδεόταν περισσότερο με τις καθημερινές αναμετρήσεις μας να μη φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

Σήμερα, που είναι αναγκαίος ένας νέος «αντιδικτατορικός» αγώνας, ενάντια στο μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, την κυβέρνηση των τραπεζιτών και την υπερεθνική χούντα ΕΕ και ΔΝΤ, το Πολυτεχνείο είναι εικόνα από το μέλλον. Κάτι έχει αυτός ο λαός με την ιστορία του, δυνατό και συχνά ηρωικό. Στις 28 του Οκτώβρη οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε λαϊκές διαδηλώσεις, επαναλαμβάνοντας το «Όχι» ενάντια στην εξαθλίωση, και έδωσαν ένα τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Τώρα, τη 17 Νοέμβρη, ένας νέος ξεσηκωμός οφείλει να διατρανώσει τον αέρα της ανατροπής που θα συντρίψει και την επιθετική ανασύνταξη της αστικής πολιτικής με την πραξικοπηματική κυβέρνηση του κεφαλαίου. 

Πτώχευση κομητείας της Αλαμπάμα με κανόνι 4,23 δισ.

Τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα χρεοκοπία στην ιστορία του αμερικανικού Δημοσίου κήρυξε προχθές η κομητεία Τζέφερσον στην πολιτεία της Αλαμπάμα, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις ταμειακές υποχρεώσεις της, λόγω του τεράστιου χρέους που έχει συσσωρεύσει προς τους δανειστές της, ύψους 4,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Με ψήφους 4 υπέρ έναντι 1 κατά, το εκλεγμένο συμβούλιο της κομητείας αποφάσισε να θέσει τις οικονομικές υπηρεσίες υπό την προστασία του άρθρου 9 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Η απόφαση θεωρήθηκε αναπόφευκτη ύστερα από ένα χρόνο σκληρών αλλά άκαρπων διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες της Wall Street για τη χορήγηση νέου δανείου. Οι ίδιες τράπεζες δάνειζαν αφειδώς την τελευταία δεκαετία την κομητεία με ποσά που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν, αναφέρουν τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων.

Δημοσιονομική Κρίση, ή η Νεο-Φιλελεύθερη Επίθεση στη Δημοκρατία?

της Judith Butler

 Φυσικά, είναι πάντα πιθανό, και πολύ συχνά έτσι ακριβώς συμβαίνει, τα κυρίαρχα ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι μια “δημοσιονομική κρίση” έχει προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες, και νέες μορφές πολιτικής κινητοποίησης στην Ελλάδα. Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχει δημοσιονομική κρίση, δεν θα έπρεπε αυτή να γίνει κατανοητή σαν μια περιοδική δυσκολία που μια χώρα ή μια περιοχή περιοδικά διέρχεται, ώστε μόνο τότε να επανεξετάσει το οικονομικό στάτους κβο. Αυτό που αναδύεται με γρήγορο και μανιώδη τρόπο είναι ένας αστερισμός νεοφιλελεύθερων οικονομικών πρακτικών που εγκαθιδρύουν ένα νέο παράδειγμα σκέψης γύρω από τη σχέση ανάμεσα σε οικονομικές και κοινωνικές μορφές, όπως και τρόπους ορθολογικότητας, ηθικής και διαμόρφωσης υποκειμένου. Και το πρόβλημα, το οποίο σπρώχνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο, δεν είναι απλά η ανάδυση τεχνολογικών τρόπων εργασίας και νέων τρόπων υπολογισμού της αξίας της εργασίας και της ζωής. Περισσότερο, ο νεοφιλελευθερισμός λειτουργεί παράγοντας αναλώσιμους πληθυσμούς · εκθέτει πληθυσμούς στην επισφάλεια · εγκαθιδρύει τρόπους εργασίας που προϋποθέτουν ότι η εργασία θα είναι πάντα προσωρινή · αποδεκατίζει θεσμούς της σοσιαλδημοκρατίας που υπήρχαν για χρόνια, αποσύρει κοινωνικές υπηρεσίες από αυτούς που είναι οι πιο ριζοσπαστικά απροστάτευτοι – οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι αδήλωτοι – επειδή η αξία των κοινωνικών υπηρεσιών ή των οικονομικών δικαιωμάτων για βασικά εφόδια όπως στέγη και τροφή έχει αντικατασταθεί από έναν οικονομικό λογισμό που προκρίνει μόνο τις επιχειρηματικές ικανότητες των ατόμων και ηθικολογεί ενάντια σε όλους αυτούς που είναι ανίκανοι να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους ή να κάνουν τον καπιταλισμό να δουλέψει γι’ αυτούς.

Το παράδειγμα μιας χώρας που αντιστέκεται…ΒΑΣΤΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ !

Τις προηγούμενες μέρες ο Ούγγρος πρωθυπουργός ( αυτός που έβαλε φόρο στις τράπεζες αντί για τον λαό) είπε πως με τις παρούσες συνθήκες η χώρα του θα εξετάσει με σοβαρές πιθανότητες αναθεώρησης την είσοδο στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ…
Μόλις σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P), σε σημερινή του ανακοίνωση έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) «υπό αρνητική επιτήρηση».
Όπως αναφέρεται  ”λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας έγινε “απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας”.

Mουρμουρα Δωστα ΟΛΑ

Γράφει ο Πόρτα Πόρτα
Τις αρμοδιότητες της νεοσυσταθείσας Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
Η εταιρια του Γιουνκερ !!! Για διαβαστε παρακαλω !!
– τ’ αφεντικο της ο Detlev Karsten Rohwedder δολοφονηθηκε 1/4/91…! μετα τα μετρα
– ιδιωτικοποιησε 8.500 κρατικες εταιριες με 4 εκ υπαλληλους απο τους οποιους απελυσε τα 2.5 εκ !!!!
– πηρε 2.4 εκ εκταρια Αγροτικης γης και Δασων !!!
– μεχρι και την ληξη της λειτουργιας της το 1994 ειχε μαζεψει 260-270Δις Μαρκα Χρεους.-
– Μετα το κλεισιμο, τα εργα και τα asstes περασαν στις BvS, TLG και BVVG.
Οι TLG και BVVG ηταν ποι μεγαλυτεροι ιδιοκτητες ακινητων στη Χωρα. Μεχρι το 2007 ειχαν πουλησει 45.000 Ακινητα !!! μεσα στο προγραμμα “active portfolio management” με σκοπο να φερει κερδη στη Νεα Ομοσπονδιακη Γερμανια!!
Ταμειο/Αποτελεσματα ??
– εσοδα απ τα 45.000 ακινητα 1.5 Δις Ευρω!! τα επανεπενδυσαν σε 1.500 νεα ακινητα υπο διαχειριση αξιας 1.4 Δις Ευρω
Το 2008 οταν και ιδιωτικοποιηθηκε πληρως και η BVVG, εισεπραξε 3.5 Δις Ευρω!
ΠΩΣ ?

Η Λιάνα Κανέλλη σε δελτίο ειδήσεων του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


epamwebtv on livestream.com. Broadcast Live Free

Eχουν το θράσος να ζητάνε και τα… ρέστα

Τα εκφυλισμένα και χρεοκοπημένα κόμματα του κεφαλαίου, αυτοί που κυβερνoύσανε τόσα χρόνια και χρεοκόπησαν την Eλλάδα, το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και η δεξιά ΝΔ του Σαμαρά, μαζί με το φασιστοειδές ΛΑ.Ο.Σ του κωλοτούμπα  Καρατζαφέρη, σχημάτισαν κυβέρνηση. Υστερα από τραγελαφικές σκηνές απείρου κάλλους και παρασκηνιακές βυζαντινές ίντριγκες, αντάξιες ενός παρακμιακού καθεστώτος, αφού ο Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να… παραιτηθεί, κι αφού ο Bενιζέλος προσπάθησε να "κάψει" τον μέχρι πρότινος σύμβουλο του Παπανδρέου Παπαδήμο, τελικά… Habemus Πρωθυπουργό! Έναν μεγαλοτραπεζίτη, τον Παπαδήμο.

O κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, όταν η καπιταλιστική κρίση έχει αχίλλεια πτέρνα την κρίση του τραπεζικού συστήματος - των τραπεζών που απομυζούν όλη την οικονομία και πολλαπλασιάζουν την δημοσιονομική κρίση με τα αλλεπάλληλα κρατικά δάνεια κι έχουν το θράσος να ζητάνε και τα… ρέστα.
O κύριος Παπαδήμος με υπουργούς τους Πασόκους, από τον Bενιζέλο ως τον ανεκδιήγητο Λοβέρδο και την φράου Διαμαντοπούλου και τους νεοδημοκράτες Aβραμόπουλο και Δήμα κι άλλους λιγότερο γνωστούς, και τα φασιστοειδή συμπληρώματα… Στο πλευρό του, υπερακοντίζοντας, και εκλιπαρώντας για κάποια υπουργική καρέκλα και η κόρη του του ακατανόμαστου. Kαι τα αφεντικά του συνδέσμου βιομηχάνων είδαν το "μεσσία" τους, όπως και οι αγορές των κερδοσκόπων και διεθνών δανειστών.

Προπαρασκευαστική δοτή κυβέρνηση-αναπαραγωγή σάπιας σποράς, σάπια σπορά θα φέρει

Τώρα που πέφτουν τα φύλλα…
FREE photo hosting by Fih.gr Βάιος Φασούλας
Τώρα που πέφτουν τα φύλλα και αραιώνει η κομματική αιθαλομίχλη, φαίνεται καθαρά και η ανασύνταξη ή η ανασυγκρότηση και ο επαναπροσδιορισμός της Δεξιάς (εδώ το Πασόκ βρήκε το δρόμο του), όπως φαίνεται και η γύμνια της Αριστεράς. Είναι αδιανόητο να συλλάβει ένας υγιής νους μια σύμπραξη, έναν συνασπισμό ενός ακροδεξιού κόμματος, ενός φιλελεύθερου-συντηρητικού και ενός «σοσιαλιστικού» να επιλέγουν, με τη σύμπραξή τους, τραπεζίτη πρωθυπουργό, με φάκελο καλό μεν για την Ευρώπη και τα κόμματα που τον επέλεξαν, κακό δε για τους έλληνες Πολίτες, πιστεύοντας, οι άμοιροι, πως έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Επίσης, είναι αδιανόητο για έναν υγιή νου, αριστερό ή προοδευτικό ή και ακομμάτιστο αν θέλετε, να βλέπει τα κόμματα της Αριστεράς που οι αποκλείσεις τους δεν είναι του ίδιου μεγέθους όπως ο εν λόγω συνασπισμός (ακροδεξιά, δεξιά και η Νέα Δεξιά (δικός μας όρος) του Πασόκ) και να μη μπορεί να τα βρει μεταξύ της, ιδιαίτερα αυτήν την κακή και άσχημη εποχή.

Μήπως οι …ρυθμιστές της κοινο-βουλευτικής αριστεράς προπαντός δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι με τις πολιτικές τους συντηρούν και παράσχουν τις δυνατότητες παραμονής στην εξουσία των 37χρονων κομμάτων της ΝΔ και του άλλοτε Πασόκ και ότι για τον διασυρμό της Ελλάδας και των Πολιτών της και το άνοιγμα του τάφου της κράτησαν και αυτοί, «δογματικοί» και «ανανεωμένοι» τα φτυάρια του λάκκου της; Δεν έχουν καταλάβει ακόμα, οι δύστυχοι, δυο απλά πράγματα: Ότι πρώτον συνεχώς διασπούν και διχάζουν το λαό και δεύτερον δημιουργούν μια αντάρα ικανή να τη χαίρεται ο λύκος και να κατασπαράζει τα πρόβατα;

Χουντοδημοψηφισμα 1973 - ΠΑΠΑΔΗΜΟσκοπησεις 2011...Σαν να μην περασε μια μερα

Χουντοδημοψήφισμα 1973

Εγγεγραμμένοι 5.840.981
Ψήφισαν 4.992.032 85,47%
Άκυρα ψηφοδέλτια 57.608 1,15%
Έγκυρα ψηφοδέλτια 4.934.424 98,85%


Ψήφοι Ποσοστό
Ναι 3.870.124 78,43%
Όχι 1.064.300 21,57%
Αποχή 14,53%

                   ΠΑΠΑΔΗΜΟ-ΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

               Στο 72,9% η αποδοχή του Λουκά Παπαδήμου

Είναι σαν να έπεσε ο Παπαδόπουλος και να τον διαδέχθηκε ο... Ιωαννίδης...

Η ολιγαρχία πήρε τ' όπλο της...
Αν ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δηλώσει κατ' ευθείαν απόγονος του Μεγαλέξανδρου, 46ος στη γραμμή του αίματός του, αποκλείεται να μας τον εκδώσουν οι Σκοπιανοί.
Μα, θα πουν ορισμένοι δύσπιστοι, ο Αλέξανδρος παρ' ότι Μακεδών (μακεδνός, ψηλός), ο ίδιος ήταν κοντός, ενώ ο Μάκαρος όρθιο καδρόνι. Ε, με τους αιώνες βελτιώθηκε το Γένος. Για παράδειγμα ο κ. Καρατζαφέρης! Στα χρόνια του Αλέξανδρου θα ήταν συνεργάτης των Περσών (όπως χιλιάδες Ελληνες άλλωστε), διότι το τότε ΔΝΤ έδρευε στα Σούσα. Ενώ σήμερα ο...
κ. Καρατζαφέρης είναι απλώς με το Μνημόνιο. Ωστε όταν πωληθεί η Ακρόπολη (διότι το Μνημόνιο έχει επιβάλει άρση της Ασυλίας της χώρας) να υπάρχει ένας κάποιος μεσίτης να «κάνει τη δουλειά» -ο Γιωργάκης «στο τέλος της ημέρας» απεδείχθη άχρηστος...
Δεν είναι όλα αυτά μια βελτίωση του Γένους;
Είναι σαν να έπεσε ο Παπαδόπουλος και να τον διαδέχθηκε ο... Ιωαννίδης.
Τότε βεβαίως είχαμε στρατιωτική χούντα.
Τώρα έχουμε οικονομική χούντα.

Η ΝΙΚΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πλησίασαν τους 1000 οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας που από τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της περιοχής. Την Συγκέντρωση κάλεσαν Σωματεία Εργαζομένων, Δημοτικές Κινήσεις, Αντιρατσιστικές Οργανώσεις και Κοινότητες μεταναστών, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της περιοχής. Ήταν μια εξαιρετικά μαζική απάντηση ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων και νέων της Κοκκινιάς, στην πρόκληση θλιβερών νεοναζί της Χρυσής Αυγής – οπλισμένων σαν αστακούς – που συγκεντρώθηκαν φρουρούμενοι από αστυνομικούς για να παρακολουθήσουν ομιλία ρατσιστικού μίσους του φύρερ της συμμορίας Μιχαλολιάκου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, λίγα μέτρα από το ιστορικό σημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς!

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με συγκολητική ουσία τους φασίστες με γραβάτα του ΛάΟΣ (που πλέον παριστάνουν τους υπουργούς & τους υφυπουργούς), έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής της. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν αρχικά να εμποδίσουν την αντιφασιστική πορεία να ξεκινήσει και στη συνέχεια την μπλόκαραν στα στενά της Κοκκινιάς πολλές φορές, προστατεύοντας την περιοχή περιμετρικά από τη φασιστική συγκέντρωση σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων μέτρων.

Η Αριστερά και η καθοριστική στιγμή

  Με αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η «κανονικότητα» αποκαθίσταται στη χώρα; Δεν αρκεί η (επανα)υπογραφή «δηλώσεων νομιμοφροσύνης» των κομμάτων των μνημονίων, όταν π.χ. το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας έχει ήδη καταπιεί(«ανεπιστρεπτί», σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο) ολόκληρο το Ελληνικό και «πακέτα» αεροδρομίων, λιμανιών, ακινήτων, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λπ., χωρίς αυτό να έχει ακόμα «αποδώσει».

Ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο, με «γκαουλάιτερ» σε κάθε υπουργείο να μετρούν στην πηγή την υστέρηση των «πρωτογενών πλεονασμάτων», ώστε να ετοιμάζεται κατευθείαν κάθε «νέο» κύμα απολύσεων και περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών που θα φέρει «ίσα βάρκα» τα ταμεία του κράτους, απαιτεί κοντινότερο συντονισμό. Χρειάζεται ν' ανέβει η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού λεηλασίας των ζωών των ανθρώπων όσο και η θωράκιση του απέναντι στην εικονοκλαστική «μανία» που γεννά η απελπισία και η οργή.


Χρειάζεται, προσπερνώντας τη συμβολική «κατάληψη» των επετείων από το μέγα πλήθος -το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 2011 αναβαπτισμένο λαϊκά, το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» του Νοέμβρη 2011 αναχρονιστικά ολοζώντανο- να εγκαθιδρυθεί ένα θωρακισμένο σύστημα καταπτόησης του λαϊκού παράγοντα: μεταξύ ανασφάλειας, φόβου και συντριπτικής φθοράς στον καθημερινό αγώνα για τον επιούσιο.

Anonymous: "έχουμε αστυνομικές ταυτότητες κουκουλοφόρων" !!! (video)

Οι Αnonymous έχουν στη διάθεση τους μια μεγάλη λίστα
από αστυνομικές ταυτότητες "κουκουλοφόρων"
Το video που ακολουθεί έχει σταλεί από την Αμερική και έχει ήδη δημοσιευθεί στους Anonymous της Γαλλίας, της Σουηδίας και σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ενημέρωσης των Anonymous με σκοπό τον συντονισμό τους στη νέα επιχείρηση "Οperation Greece" με μεγάλο θύμα,αυτή τη φορά, τηνΕλληνική Αστυνομία.

Δείτε το video των Anonymous και διαβάστε το μήνυμα τους:

«Πολίτες του κόσμου,>>>
Ένας καρκίνος έχει πλέον φανερωθεί στο κοινό μέσω φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ελλάδα.
Ένας πολιτικός καρκίνος που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική ηγεσία, αν και τυπικά είναι υπό την αρχηγία των διευθαρμένων πολιτικών.
Αυτός ο καρκίνος ονομάζεται "κράτος εν κράτη"

Πολλοί από εμάς έχουμε δεί αυτές τις περίεργες φιγούρες μέσα στο πλήθος φορώντας κράνη μηχανής, κρατώντας μπάρες ξύλινες η και σιδερένιες, σκορπισμένοι στο πλήθος ώστε να κάνουν τη "δουλειά" τους.

ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΤΩΡΑ ΜΕ BANKS

Πιστεύαμε ότι ζούμε μια εποχή όπου τα ισχυρά οικονομικά τμήματα του κεφαλαίου παρεμβαίνουν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό με σκοπό να προωθήσουν ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα ελέγχοντας έτσι την «δημοκρατική» δικομματική εναλλαγή στην εξουσία.

Και όμως οι κεφαλαιοκράτες απέδειξαν ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό που θα τους εμπόδιζε να τσακίσουν τους μέχρι πρότινος αγαπημένους υπάλληλους τους, μια και στάθηκαν ανίκανοι, εδώ και δυο χρόνια, να βρουν πρόσχημα προκειμένου να εξασφαλίσουν κοινωνική συναίνεση.

Έτσι οι εκπρόσωποι των αγορών, μια και η οικονομία πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσε ο Φρίντμαν και που πρώτα εφαρμόστηκαν σε δικτατορικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής,δε δίστασαν να επιβληθούν με σκοπό να διατηρήσουν το σύστημα και να προωθήσουν το αναδιαμορφωμένο νεοφιλελεύθερο σύστημα.

Η μεγάλη απάτη που μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ

Από σήμερα έχουμε πλέον και επίσημα κυβέρνηση με επικεφαλής τον έμπιστο άνθρωπο της διεθνούς τοκογλυφίας, τον έμπιστο άνθρωπο του 4ου ΡΑΪΧ, τον έμπιστο άνθρωπο της παγκόσμιας φασιστικής αντίδρασης.

Η προπαγάνδα που προηγήθηκε πριν του «αναθέσουν» την πρωθυπουργία (πιο σωστά πριν τα - πέραν του Ατλαντικού - αφεντικά τους ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ) δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας. Τα σε απόλυτο βαθμό πλέον διεφθαρμένα ΜΜΕ ξεπέρασαν κάθε όριο βλακείας, δουλικότητας και χαμέρπειας.

Τα πολιτικά απολιθώματα των παλιών αστικών κομμάτων σαν αποστραγγισμένοι νεοταξίτικοι μηχανισμοί, φτάνοντας στο τέλος του ζημιογόνου βίου τους, προχώρησαν στο τελευταίο και πιο αποφασιστικό βήμα προδοσίας αυτής της χώρας. Κι αυτό το τελευταίο βήμα το έχουν χρεωθεί πλέον ξεκάθαρα όλοι τους. Πολιτικοί λακέδες, καθεστωτικά ΜΜΕ, και δημοσιογράφοι. Είναι ένα χρέος που όταν έρθει η στιγμή θα πληρωθεί μέχρι και την τελευταία δεκάρα….

Stratfor: Η κρίση ξαναγράφει τους κανόνες της ΕΕ

Τα γεγονότα στην Ευρώπη τις τελευταίες 72 ώρες ήταν το λιγότερο εκπληκτικά.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αντί να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία και τα συναλλαγματικά αποθέματα ύψους 500 δισ. δολαρίων της, συμβουλεύει τη Μόσχα να προστατευτεί από την κατάρρευση από την κρίση της Ευρώπης. Οι αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν επιτιμώνται πλέον από τους εταίρους τους όταν μιλούν δημοσίως για ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπαγορεύουν άμεσα στους Έλληνες και στους Ιταλούς πώς θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να είναι οι κυβερνήσεις τους. Και στη Βρετανία υπάρχουν αιτήματα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να επιλέξουν επιτέλους κάποιον που να τεθεί επικεφαλής των πάντων.

Τα γερμανικά “εργαλεία” και το EFSF

Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, αυτή θα είναι η Γερμανία – η οποία όμως αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί μια εργαλειοθήκη που δεν είναι ούτε μισογεμάτη. Δεν θέλουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίζει διαρκώς τις προβληματικές χώρες με το να αγοράζει άμεσα ομόλογα, καθώς το Βερολίνο θεωρεί ότι έτσι επιβραβεύονται οι… κακές συμπεριφορές.

Κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις της νεολαίας στο έδαφος της κρίσης

της Ειρήνης Γαϊτάνου

Η περίοδος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε αναδιατάσσει ριζικά τους κοινωνικούς όρους ένταξης ευρύτερων στρωμάτων, τα οποία εξωθούνται εκτός κοινωνικού ιστού. Αυτή η διαδικασία αφορά κατά βάση τα πιο ζωντανά στρώματα των κοινωνιών και ιδιαίτερα τη νεολαία. Η περίοδος όμως χαρακτηρίζεται και από την έξαρση των κοινωνικών αγώνων διεθνώς, με τα κοινωνικά και ειδικά τα νεολαιίστικα κινήματα που αναπτύσσονται σε μία σειρά από χώρες να παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα παραδοσιακά κινήματα. Η εξέγερση των προαστίων στη Γαλλία το 2005, ο Δεκέμβρης του 2008 στην Ελλάδα, η πρόσφατη εξέγερση στο Λονδίνο, καθώς και οι αραβικές εξεγέρσεις, αποτελούν κατεξοχήν νεολαιίστικα ξεσπάσματα. Ταυτόχρονα, ο ρόλος της νεολαίας είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος, τόσο ως προς τη φυσική παρουσία του όσο και ως ηγεμονική συνιστώσα αναφορικά με τις μορφές πάλης (π.χ. χρήση μέσων νέας τεχνολογίας) σε κοινωνικά κινήματα που εμπλέκουν ευρύτερα κομμάτια των κοινωνιών, όπως τους «αγανακτισμένους» σε όλη την Ευρώπη.

Καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
Καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ.
Οι πιο ακραίες και επιθετικές ομάδες του τραπεζικού κεφαλαίου, με επικεφαλής έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν τραπεζίτη με «κύρος» ορίστηκαν πραξικοπηματικά, να κυβερνήσουν και να «διασώσουν» τη χώρα.
Τρομοκρατημένοι από τον λαϊκό ξεσηκωμό, τον κίνδυνο ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών τους, από την επίδρασή που θα είχε σε όλη την Ευρώπη, έτρεξαν πανικόβλητοι να ανασυγκροτήσουν το αστικό-μνημονιακό μπλοκ με την παρέμβαση ντόπιων και ξένων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων και την συνδρομή ακόμη και της ακροδεξιάς.
Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και του κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μνημονιακών κομμάτων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, του μαύρου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που ενισχύθηκε και με άλλες πρόθυμες δυνάμεις για τις ανάγκες της «ευρωπαραμονής».
Αποστολή της «προσωρινής» συγκυβέρνησης είναι, η «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στο άρμα των μόνιμων μνημονίων κηδεμονίας και λεηλασίας, η διασφάλιση της άμεσης και απαρέγκλιτης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής της ΕΕ με νέα δανειακή σύμβαση και νέο πιο σκληρό Μνημόνιο φτώχειας, ανεργίας και ύφεσης.