#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Τραπεζίτης για τη σωτηρία του “έθνους”! Αυτοί δηλαδή που χρεοκόπησαν την ανθρωπότητα!


Είναι σχεδόν άγνωστη ποια είναι η “μεγαλειώδης” συνεισφορά του νέου πρωθυπουργού που διατείνονται τα ΜΜΕ. Το γεγονός ότι ήταν άμισθος οικονομικός σύμβουλος του GAP κι όλη η κατάσταση έφτασε στη χρεοκοπία, είναι οι χειρότερες περγαμηνές του. Εφόσον ισχύει το λαϊκό γνωμικό “πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι”, o LouPap είναι η αδελφή ψυχή του ευρωπαϊκου καπιταλιστικού οικοδομήματος, η λύση που επέβαλε το σύμφωνο της 27ης Οκτωβρίου, όταν ο GAP δεν κούρεψε μόνο το χρέος αλλά κρέμασε και τα παπούτσια του στα αποδυτήρια κι έκατσε στο πάγκο.
Η “εθνική” τους συναίνεση έχει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας και την κονωνική οργή που θα γνωρίσει νέους δρόμους αναζητώντας διέξοδο στο απόλυτο αστικό αδιέξοδο.

Αποτελεί τραγελαφικό το γεγονός ότι ένας επικεφαλής της επιτήρησης των ελληνικών τραπεζών και μετά αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, καλείται να σώσει το έθνος και τη χώρα, όταν ο τραπεζικός και χρηματιστηριακός κλάδος, η υψηλότερη έκφραση της κυριαρχίας του κεφαλαίου σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας, μπαίνει επικεφαλής του ξεφτιλισμένου ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος για να εφαρμόσει σε κάτι το οποίο διαφωνούσε, δηλ. το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, όταν η Ιταλία βυθίζεται στην ελληνική τραγωδία και Γαλλία αρχίζει να ζει το δικό της δράμα.

Το βρώμικο 36'

Χτες το αστικό παζάρι κατέληξε στο όνομα του πρωθυπουργού που θα τεθεί επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν με το ζολώτα το 89'. Το οποίο πέρασε στη συλλογική μνήμη ως βρώμικο, από τους βρομοπασόκους του κοσκωτά, ενώ εμείς γίναμε κολυμπήθρα του σιλωάμ και μας έμεινε η ρετσινιά.

Αλλά ο σημερινός συνειρμός οδηγεί δια της τεθλασμένης στο εθνοσωτήριο –για το έθνος των αστών- 1936 και τις απανωτές περίεργες συμπτώσεις εκείνης της χρονιάς. Που ίσως θυμίζουν σε επιμέρους πτυχές τους και τα σημερινά γεγονότα.

Οι εκλογές του γενάρη του 36’ δεν έδωσαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε κανένα αστικό κόμμα. Η ηγεσία του κουκουέ, θορυβημένη από την πρόσφατη παλινόρθωση της βασιλείας, ήθελε πάση θυσία να σχηματίσει λαϊκό μέτωπο ενάντια στο φασισμό. Η διαπραγμάτευση με τον τσαλδάρη του λαϊκού κόμματος ναυάγησε, αλλά αυτές με τους φιλελεύθερους έδωσαν το σύμφωνο σοφούλη-σκλάβαινα. Ο σοφούλης εκλέχτηκε πρόεδρος της βουλής με τις ψήφους των βουλευτών του παλλαϊκού μετώπου, αλλά αρνήθηκε να γίνει πρωθυπουργός με τη στήριξη των κομμουνιστών και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη συμφωνία που υπέγραψε.

ΑΣ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΙΔΟΥ ΠΩΣ!

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΚΑΠΕΡΔΑ,   καθηγητή οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
Ενώ οι New York Times, όπως όλες οι μεγάλες εφημερίδες στον κόσμο, εδώ και καιρό, έχουν ανοίξει τη συζήτηση για την ευρωζώνη, ακόμα και για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ, στην Ελλάδα, αυτή η συζήτηση, θεωρείται, περίπου, παράνομη και επιβάλλεται μια απίστευτη ευρω-τρομοκρατία σιωπής.  
Αναδημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Στέργιου Σκαπέρδα στους New York Times, μεταφρασμένο από το ΒΗΜΑ, με το οποίο ο συγγραφέας του, έγκριτος, διεθνούς κύρους  οικονομολόγος, εκφράζει τεκμηριώμενα την άποψη για στάση πληρωμών επί του χρέους και έξοδο της χώρας από το ευρώ ως θεμελιώδη συστατικά διεξόδου από την κρίση:
Οδηγούμενη σε μια όλο και χειρότερη δίνη από την ευρωζώνη και την ίδια της την κυβέρνηση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα δύο επιλογές, αμφότερες οδυνηρές: ή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ή θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα εξέλθει από την νομισματική ένωση.
Κάθε δρόμος παρουσιάζει δυσκολίες και αβεβαιότητες, αλλά μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει αμφιβολία πως η στάση πληρωμών, και η επιστροφή στην δραχμή, προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

Αυτήν την σύμβαση (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;

Αυτήν την σύμβαση (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;
Η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.

Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!

Πετράλωνα: Συνεχίζονται οι συνελεύσεις ενάντια στα χαράτσια, οργανώνονται οι αντιστάσειςΠραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής που μας πέρασε η καθιερωμένη, πλέον, συνέλευση στα Πετράλωνα με βασικό θέμα τα χαράτσια που πάνε να υφαρπάξουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το θέμα φυσικά απασχολεί πολύ κόσμο στη γειτονιά και αυτό φαίνεται τόσο από τη μαζικότητα που έχουν οι συνελεύσεις που αναδεικνύουν ως κυρίαρχο αυτό το θέμα αυτή την περίοδο (όλες οι σχετικές συνελεύσεις είχαν πάνω από 100 άτομα, μία προηγούμενη συνέλευση με πάνω από 150 άτομα κατέληξε και σε πορεία), όσο και από την ποικιλία του κόσμου που συμμετέχει, κοινωνικά, ηλικιακά, πολιτικά.

Τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα στη γειτονιά είναι η πλατιά προπαγάνδιση του να μην πληρωθεί κανένα χαράτσι και να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Σιδεροκέφαλος!

Υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Εθνικού Σωτήρα Λουκά Παπαδήμου είναι ο Μάκης Βορίδης. 
Ο κ. Βορίδης ανέκαθεν είχε μια αγάπη στις υποδομές και γι’ αυτό κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας με τσεκούρι.
Ας μην σπεύσουν οι κακοπροαίρετοι να τον κρίνουν για τις νεανικές του τρέλες – ποιος από εμάς δεν κυκλοφορούσε στα νιάτα του με τσεκούρι στην Ακαδημίας για να ανοίγει κεφάλια;
Γελοιογραφία…2g-thumb-large.jpgΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» παραμένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ, το 2006. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ μετά την απολογία του για τέσσερα κακουργήματα (απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία) όπου ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ο Καπράνος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία,και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο δημοσιογράφος φέρεται ότι αγόρασε με τα λεφτά του Ταμείου δομημένο ομόλογο ύψους 136 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006 και από αυτή την αγοραπωλησία αποκόμισε περιουσιακό όφελος καθώς σε λογαριασμούς του (και στην Ελβετία) βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται να προκύπτει και από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, στο όνομα του Καπράνου εμβάστηκαν λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου ποσά ύψους 1,887 σε λογαριασμούς του στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης.

Δείτε σπιτάκι που είχε φτιάξει απο τις λαμογιές ο Καπράνος:

"Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις τις Τράπεζες.Υπακοή εις τα CDS και... " ¨Ολος ο όρκος του Λουκά Παπαδήμου

Το Πάμε Λουκέτο σας προσφέρει τον όρκο του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στη σημερινή ορκομωσία:


Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις τις Τράπεζες.

Υπακοή εις τα CDS  και τους νόμους και τα  ομόλογα του κράτους.
...

Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ

Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.

Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του χρέους μας  τας δανειακάς υποχρεώσεις μας


Και να διάγω εν γένει ως πιστός και μεταβατικός στρατιώτης΅

Αμήν να σωθούμε!"

Το ζεϊμπέκικο της εξουσίας

Της εξουσίας τα σκολειά σου τα 'πανε παιδεία
και των εμπόρων τα σκαλιά σου τα 'παν εκκλησία
Μα λέξη δε σου είπανε
και σκόπιμα σου κρύψανε
το ζεϊμπέκικο του νου που φέρνει ελευθερία
γιατί το ξέρουνε καλά κρυμμένη είν' η ουσία
Οι μεν σου τάζουνε στη γη οι άλλοι στα ουράνια
και της ελπίδας τίμημα περίσσια περηφάνια
Κι οι μάγκες εκ του ασφαλούς έχουνε πονηρέψει
γιατί δε γύρισε κανείς ρέστα να τους γυρέψει
Μες στο μυαλό σου όποιος μπει σε κάνει ό,τι θέλει
κι αντί για ζεϊμπέκικο χορεύεις τσιφτετέλι
σαν την αρκούδα με τριχιά
στου κόσμου το παζάρι
και γίνεται η αλήθεια σου λιμαρισμένο ζάρι
Και το κελί που σ έριξαν, σαν τη θηλιά στενεύει
το βολεμένο σου μυαλό άλλο κελί γυρεύει
Γυρεύει μεγαλύτερο, γεμάτο με καλούδια
κι εμένα απ' έξω σαν τρελό
λεύτερα να σου τραγουδώ
της φυλακής τραγούδια
της φυλακής που σ' έριξαν γεμάτη με καλούδια
Στα λεύτερα τα βήματα
χαίρεται ο Θεός χορεύει ένας άνθρωπος, απλά αληθινός
Άκου λοιπόν το μυστικό, κι αγάπα την ουσία
να δεις πως τούτος ο χορός είναι αυτογνωσία
κι άντε να δούμε ύστερα πώς θά 'χουν εξουσία.....

απο τη Γιαγια Αντιγονη

Σαν σήμερα το 1990 πεθαίνει ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος

«Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα/ χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι αγκάθια,/ για να σας φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα. Την ομορφιά/ ποτές μου δεν την πρόδωσα. Όλο το βιος μου το μοίρασα δίκαια./ Μερτικό εγώ δεν κράτησα. Πάμπτωχος. Μ' ένα κρινάκι του αγρού/ τις πιο άγριες νύχτες μας φώτισα. Να με θυμάστε»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Ο μεγάλος μας αυτός ποιητής γεννήθηκε στη Μονεμβασιά τη Πρωτομαγιά του 1909 και πέθανε στην Αθήνα το 1990, σε ηλικία 89 ετών. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι το τέλος της, στάθηκε πρωτοπόρος στους λαϊκούς αγώνες, μαζί με την εργατική τάξη, στην πάλη της για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συντάχθηκε με το κομμουνιστικό κίνημα στην εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία του '30, αφού πριν, στα σανατόρια απ' τα οποία πέρασε (ως άπορος, αυτός, το πρώην αρχοντόπουλο), σπούδασε τις μαρξιστικές ιδέες και συγχρωτίστηκε με τους επαναστατημένους της εποχής.


Η στράτευση του στο κομμουνιστικό κίνημα είχε σαν αποτέλεσμα να φυλακιστεί, να εκτοπιστεί και να εξοριστεί πολλές φορές. Τόποι εξορίας του υπήρξαν η Μακρόνησος και ο Αγ Στράτης παλιά, ἡ Γυάρος, η Λέρος και ἡ Σύρος στην επταετία της χούντας.

Ναζιστική κυβέρνηση με δικτάτορα τραπεζίτη

Όταν πρίν από μια εβδομάδα είπα ότι θα είναι ο Παπαδήμος ο επόμενος πρωθυπουργός δεν το είπα ούτε επειδή είχα πληροφορίες ούτε επειδή αυτόν ήθελαν κάποιοι μέσα από τα κόμματα. Τον Παπαδήμα τον προωθούσαν οι δανειστές οι ίδιοι εφόσον είναι άνθρωπός τους, εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Προσωπικώς, δεν ενδιαφέρομαι ούτε για φήμες ούτε για υποθέσεις και συναισθηματισμούς ή αφορισμούς. Προσωπικώς προσπαθώ να αναλύω τα πράγματα με βάση την λογική και μόνον.
Ο άνθρωπος που μαγείρεψε τα στατιστικά ώστε να μπει στην ΟΝΕ η Ελλάδα, ο άνθρωπος της FED και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως και τις τράπεζας της Ελλάδος (όλες ιδιωτικές τράπεζες που ανήκουν στις επενδυτικές και εμπορικές τράπεζες όλου του κόσμου) είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος. Μέσα από μια διαδικασία τελείως αντισυνταγματική (μη πολιτικό πρόσωπο επιτρέπεται νά’ναι πρωθυπουργός ΜΟΝΟΝ σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία και ΜΟΝΟΝ μετά από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αυτού) οι τραπεζίτες επέβαλαν τον δικό τους άνθρωπο.
Η κυβέρνηση αυτή είναι δικτατορική από πολλές οπτικές γωνίες και η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου δεν πρόκειται (δικαίως) να την αναγνωρίσει. Από αυτή την στιγμή και μπρος η αντίσταση κατά της κυβέρνησης αυτής με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσον από τους πολίτες είναι όχι απλώς νόμιμη αλλά και υποχρεωτική κατά το Σύνταγμα. Οι άνθρωποι αυτοί σέρνουν πλέον την χώρα σε πολύ ακραίες και βίαιες καταστάσεις. Αυτό πιστεύω είναι συνειδητή επιλογή επειδή νομίζουν πως μόνον μέσω της βίας που αναμένουν να υπάρξει από τον λαό κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που έχει εγκαθιδρυθεί, θα μπορέσουν να επιβάλλουν την θέλησή τους για την κινεζοποίηση της κοινωνίας.
Μέχρι στιγμής έχω δυστυχώς επαληθευθεί σε ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Μέχρι προσφάτως αισθανόμουν σαν Κασσάνδρα, φέροντας την κατάρα να μην με πιστεύει κανείς. Τους τελευταίους μήνες όμως βλέπω πως όλο και περισσότερο (ιδιαιτέρως νέος) κόσμος ξυπνάει και συνειδητοποιεί τι συμβαίνει στο παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό σύστημα. Συνειδητοποιεί πως η δημοκρατία ήταν μια ψευδαίσθηση και πως πλέον οι ολιγάρχες δεν έχουν κάποιον λόγο να κρατούν καν τα προσχήματα. Το μέλλον θα είναι εκρηκτικό και οι αλλαγές ραγδαίες. Όμως το νερό έχει πλέον μπει στο αυλάκι. Οι νέοι που τόσο λοιδόρησαν οι προηγούμενες γενεές ως τεμπέληδες, απολιτικούς και απαθείς, αποφασίζουν σε όλον τον κόσμο πως θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα χωρίς αρχηγούς και πεφωτισμένους δικτάτορες. Οι παλαιότερες γενεές έχουν δύο επιλογές. Είτε θα ενισχύσουν την συντήρηση και να προσπαθήσουν βίαια να διατηρήσουν τις ολιγαρχίες που ως σκοπό έχουν την κινεζοποίηση όλου του κόσμου, είτε θα κάνουν το θαρραλέο βήμα και επιτέλους θα μιλήσουν ανοικτά και θα παραδεχτούν πως εδώ και 3 δεκαετίες είχαν γίνει υποχείρια ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Το μόνο βέβαιο είναι πως το παγκόσμιο αυτό καθεστώς θα καταρρεύσει υπό το βάρος της νέας γενιάς που πλέον ξέρει να ενημερώνεται, να ανταλλάσσει απόψεις, να σκέφτεται και να δρά. 
sxoliastesxwrissynora.wordpress.com
 

ESM ή Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Το μεγάλο κόλπο

από την περιγραφή του βίντεο στο youtube: Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη “σωτηρία” των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας! Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ;

Τις τελευταίες μέρες και μετά την άρνηση του ελληνικού λαού στη νέα σύμβαση, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου! Ένα θέατρο που ίσως δεν έχει προηγούμενο με κατάλυση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε λαϊκής βούλησης…

Η αγωνία τους ότι ο Ελληνικός λαός, που σημειωτέον αποτελεί και το πειραματόζωο όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να οδηγήσει και σε κατάρρευση του ευρώ… ήταν αυτό που πυροδότησε όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό: Να επιβάλουν πάση θυσία τη νέα δανειακή σύμβαση που θα οδηγήσει στην εκχώρηση της χώρας στους ξένους μέσω της ύπατης αρμοστείας αλλά και να κρατήσει οπωσδήποτε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν το κόλπο που έχουν στήσει για “την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”…

Ολοκλήρωση ή ολοκληρωτισμός…;