#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Η 6η δόση στους τοκογλύφους και το μεγάλο ψέμα


Γραφει ο Δημήτρης Καζάκης
Για την 6η δόση θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό ότι χρειαζόμαστε την 6η δόση για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η 6η δόση χρειάζεται για να πληρωθούν αποκλειστικά τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια.
Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και έντονα γραμμάτια (3,3 δισ. για τον Νοέμβριο και 12,2 ευρώ για το Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και  αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές, από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι  τα περισσότερα νυν και πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων της «εθνικής συνεννόησης» έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα με κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Τους κόβετε για τύπους που δίνουν .. του αγγέλου νερό; Λέτε να μην κόπτονται να εισπράξουν πάση θυσία τα κουπονάκια από τα ομόλογα ή να εξοφλήσουν στο άρτιο τα έντοκα γραμμάτια που έχουν αγοράσει οι ίδιοι ως «επένδυση» ή κάποιοι άλλοι γι’ αυτούς;
Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να φορτώνονται στα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 8 δισ. ώστε να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους έως τις 31/12 του 2011.
Κράτος-μεσάζοντας

Ωσαννά,ρε!! 


Το βλέπω στο πρόσωπό σας!!
Ανακουφιστήκατε!!
Ενα βάρος έφυγε!! 
Μετά από άγρια προπαγάνδα και ασταμάτητη κινδυνολογία...
Από Σαμαρικές κωλοτούμπες και πρασινογάλαζα θέατρα...
Από τον επώδυνο εξευτελισμό και την θυελλώδη δημοσιοκαφρίλα!!
Ανακουφιστήκατε!!
Κληθήκατε στα βαφτίσια του νέου...Δονητή!!
Του νέου Δονητή που,εισερχόμενος στα οπίσθια μας (βαθιά-βαθιά),
θα προκαλεί ρίγη άφθονης ηδονής και συναινετικού πατριωτισμού!!
Ενα βάρος έφυγε!! Ενα άλλο ήρθε!!
Ανακουφιστήκατε!!
Που η Δημοκρατία λειτουργεί!! Που δεν έχει αδιέξοδα!!
Που υπάρχουν ακόμα εθνοσωτήρες!!


Σιγά που νοιάζεστε που ΟΛΑ γίνονται ερήμην σας!!
Πίσω από τις πλάτες σας και τις...ψήφους σας!!

Αρκεί που έχουμε εταίρους με Αρνίδια...
Που κυβερνούν τη Διεφθαρμένη Χώρα Μας...
Που όρισαν νέο 'Επαρχο...Επίσημο μπάστακα.
Ανακουφιστήκατε!!
Τώρα μπορείτε να ξεχάσετε τη Βαρβαρότητα!!
Να ελπίζετε σε "καλύτερες μέρες"!!
Καμιά μείωση μισθού και σύνταξης δεν έγινε!!
Καμία νέα δεν θα...γίνει!!
Κανένα χαράτσι...κανένας κεφαλικός φόρος δεν μπήκε!!
Κανένας νέος δεν θα υπάρξει!!
Ανακουφιστήκατε!!
Που η Ανεργία (η "επίσημη") φτάνει στο 18,4%!!
Που ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας μπορεί να ανοίξει ιατρείο!!
Που "λείπουν" 3 δις από τον προϋπ/σμό του 2011!!
Που οι Συγκυβερνήτες θα υπογράψουν Μέτρα/Δεσμεύσεις για
περισσότερο από 10 χρόνια!!
Που θα ξεπουλήσουν ιδιωτική και εθνική περιουσία!!
Που εκχωρούν τα...Πάντα!!

Ωσαννά...Σωτήρες!!

ΝΑΙ, ρε!!
Σε σένα μιλάω!!
Σε σένα που διαβάζεις!!

 

http://politikokoraki.blogspot.com/

Παπαδήμος: Πραξικόπημα νέου τύπου (Νέας Τάξης)

Η Τάξη αποκαταστάθηκε: Η Ελλάδα κυβερνιέται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τους τραπεζίτες τοκογλύφους (τους νέους αποικιοκράτες), δίχως πολιτικούς διαμεσολαβητές (τους μεταπράτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας).

Οι «νονοί» του χρήματος επέβαλαν και εγκατέστησαν δικτατορικά και τελετουργικά τον πρωθυπουργό τους: Ένα ωμό πραξικόπημα που καταλύει και τα ισχνά υπολείμματα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, για να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην κτηνωδία της ολοκληρωτικής λεηλασίας μας και στις κατοχικές «στρατιές» (οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές) των διεθνών «αποικιοκρατών-μαφιόζων» της τοκογλυφίας.

Το σημερινό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ δεν είναι σαν τα παλιά: Δεν περιέχει άμεσα το στοιχείο της κλασσικής στρατιωτικής ή πολιτικής δικτατορίας.

Το διαφορετικό στοιχείο που το χαρακτηρίζει είναι τούτο: Ότι τα ίδια τα λείψανα του αστικού κοινοβουλευτισμού, τα κόμματα και τα προπαγανδιστικά ιερατεία της «δημοκρατίας» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ενεργά στο πραξικόπημα εναντίον των δομών και θεσμών του αστικού κοινοβουλευτισμού, εναντίον της δικής τους συνταγματικής νομιμότητας, ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ οικειοθελώς τις διαμεσολαβητικές εξουσίες τους (μεταπρατικές) ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους τραπεζίτες και τους «νταβάδες»-αποικιοκράτες…

«Ο αγώνας για ανατροπή συνεχίζεται και με την κυβέρνηση Παπαδήμου»

«Κυβέρνηση δεξιάς, ακροδεξιάς και νεοδεξιάς»
 
FREE photo hosting by Fih.gr«Είναι ευνόητο ότι ένα μέρος της κοινωνίας, μέσα στην κατάσταση απελπισίας που βιώνει, να θέλει απεγνωσμένα να ανακαλύψει την ελπίδα μέσα από την οποιαδήποτε μεταβολή συμβαίνει, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά στη θέση του πρωθυπουργού. Κι όταν μάλιστα αυτή η ελπίδα τρέφεται με άφθονο λίπασμα από μέσα μαζικής ενημέρωσης, επαγγελματίες στην εξαπάτηση και τη χειραγώγηση του λαού, ακριβώς τα ίδια που ζητούσαν από τον λαό να πιστέψει στον Παπανδρέου, στο Μνημόνιο, στη Συμφωνία του Ιουλίου, στη Συμφωνία του Οκτωβρίου. Είναι όμως υποχρεωτικό για το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής να διατυπώσει με ειλικρίνεια τις σκέψεις του για την μεταβολή αυτή και για την ανάγκη ανατροπής της πορείας προς την πλήρη καταστροφή της χώρας και της οικονομίας μας. 
 
Δεύτερο: Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν προέρχεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα, είναι «καθαρός» από τη διαφθορά του και την αναξιοπιστίας του, «τεχνοκράτης», αποδεκτός ως συνομιλητής στην Ευρώπη. Προέρχεται όμως από το χώρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αντιπρόεδρός της μέχρι πριν λίγο καιρό, που τροφοδότησε και συγκάλυψε τον παρασιτισμό, την ασυδοσία, την πολιτική καζίνο των ιδιωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες αποτελούν την αιτία και την εστία της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι ακόμα ο νέος πρωθυπουργός είναι από τους «σκληρούς» ευρωτραπεζίτες, αντιτασσόμενος δημοσίως σε οποιαδήποτε περικοπή του ελληνικού χρέους για να μη κινδυνεύσει το ευρώ και η ευρωζώνη, με την χαρακτηριστική και χλευαστική για τον λαό έκφραση «όχι δωρεάν γεύματα στους οφειλέτες».

Να ποιός είναι ο Παπαδήμος

Ορμή και Θύελλα
αναδημοσίευση από τους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα
Σύσσωμο το μπλοκ των αστικών δυνάμεων λοιπόν βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission.
Πρόκειται για όργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τις τρεις ισχυρότερες τότε περιοχές του πλανήτη (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
”H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να ‘διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική’ σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η TC εξέδοσε έκθεση με τίτλο ‘Η Κρίση της Δημοκρατίας’, βασικός συγγραφέας της οποίας ήταν ο Samuel Huntington [θυμ. ‘σύγκρουση των πολιτισμών’ και άλλα αντιδραστικά] και δήλωνε ότι ‘κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία’. Η έκθεση είπε επίσης ότι ‘χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός μετριάσματος της δημοκρατίας’ και ακόμα ότι ‘η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων’.”

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – NA ENDLICH – Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ - ΑΤΗΕΝ IN DEUTSCHER HAND !Αυτή την στιγμή το αρχικό και βασικό ¨πουλέν ¨ των μ.μ.ε, και όχι μόνο , της Γερμανίας , ο " Expert " , Λουκάς Παπαδήμος , στο ¨Προεδρικό Μέγαρο" . Στις 28 Απριλίου 1941 ο " Λαϊκός Παρατηρητής " ( όργανο του Ναζιστικού Κόμματος , "Voelkischer Beobachter " ) , είχε τίτλο :  
" Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ " ( " ATHEN IN DEUTSCHER HAND " ).
Την ίδια ώρα , μόλις υψώθηκε η Γερμανική σημαία στην Ακρόπολη και ο λοχαγός Jacοby έστελνε για το γεγονός ¨περήφανο χαιρετισμό ¨ στον Χίτλερ , αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα  , προ – γιαγιά του Αντώνη Σαμαρά… 
ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
¨ΤΕΛΟΣ¨ - ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΝ !

Ας διαβαστεί και το παρακάτω επίκαιρο άρθρο από τον
 EU -Observer

Οι Έλληνες χρηματοδοτούν την Γερμανία!

Σύμφωνα με όσα  ισχυρίζεται ένας οικονομολόγος της ING, η Γερμανία κέρδισε περίπου €9 δις από την κρίση της ευρωζώνης τα δυο τελευταία χρόνια.

«Για αρκετό διάστημα, η γερμανική οικονομία είναι από τους ελάχιστους κερδισμένους της κρίσης χρέους. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει χρηματοδότηση από τις αγορές σχεδόν δωρεάν», λέει ο Carsten Brzeski της ING στο Βέλγιο.

Όταν το καπιταλιστικό σύμπαν τραντάζεται με επιβαλλόμενους...

 πρωθυπουργούς απο τους τοκογλύφους που κανένας δεν εξέλεξε δημιουργώντας ένα νέο τύπο πολιτεύματος των αγορών…το κυπριακό ποντίκι βρυχάται και ρεύεται στον κόσμο του


 Πλέον στην Ελλάδα ούτε το πιο πάνω δεν ισχυεί!

Τον Παπαδήμο δεν τον εξέλεξε κανείς!! 
Ούτε καν με την καλποπανήγυρι που στήνεται κάθε λίγα χρόνια ώστε να ψηφίσει ο κόσμος τους αυτοκράτορες/δικτάτορες του

Τον Παπδήμο τον επέβαλαν αυτοί που θέλουν να αποστραγγίσουν τους πολίτες ώστε να πληρωθούν τα δάνεια αέρα που έκαναν τα αφεντικά του δηλαδή οι τοκογλύφοι
Αλλωστε και ο ίδιος είνα τοκογλύφος ως πρώην αντιπρόεδος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας
πιο κάτω παραθέτω άρθρα που τον αφορούν και ένα αποσπασμα σχετικό
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα [1] και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου).

Εκλογές ή τραβάτε σπίτι σας

thumb
Των Δημήτρη Μυ -Σταύρου Χριστακόπουλου
Ή πολιτική διακυβέρνηση ή ξεφτίλα, εκτροπή και πολιτική κατάρρευση. Αυτό έλεγε το «Π» ήδη από την άνοιξη του 2010, πριν ακόμη η χώρα δεσμευτεί υπό την τρόικα. «Όχι στις εξωθεσμικές λύσεις» λέγαμε από τότε. Πριν όλοι αρχίσουν να μιλούν για την κρίση, ζητούσαμε, ως εφημερίδα, με άρθρα και πρωτοσέλιδα, να παραμείνει η διαχείρισή της σε πολιτικά χέρια. Τι κορόιδα ήμασταν!
Πού να φανταστούμε τότε πως σήμερα, δυο χρόνια μετά, τα δυο μεγάλα κόμματα με το ζόρι θα έπαιρναν αυθόρμητη ψήφο στις δημοσκοπήσεις 35% και τα δυο μαζί – το πάλαι ποτέ... 85%. Πού να φανταστούμε τη σημερινή ξεφτίλα. Πού να φανταστούμε τις δύο σημερινές εναλλακτικές λύσεις για την πρωθυπουργία της χώρας:
● Ο πρώην τραπεζίτης της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος από τη μία. Της «τράπεζας των τραπεζών», που υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Τον εκλεκτό της Μέρκελ, σύμφωνα με τους... υποστηρικτές του! Αυτόν θέλουν κάποιοι να μας εκπροσωπήσει στη «διαπραγμάτευση» με τις τράπεζες για την υποτιθέμενη μείωση του χρέους. Τον υπάλληλο (σύμβουλο) του Παπανδρέου!
● Κι ο βουλευτής Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος από την άλλη, με την αυθαίρετη πισίνα στο χωριό του. Που είναι και πρόεδρος της Βουλής – άγνωστο γιατί. Που θα πρέπει να πάει σε σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο για να μας εκπροσωπήσει ανάμεσα στα θηρία που διψάνε για την «τιμωρία» μας.
1. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, η Διαμαντοπούλου, ο Ραγκούσης, οι φίλοι τους, ο Καρατζαφέρης και οι Μητσοτάκηδες, τασσόμενοι αναφανδόν με τον Παπαδήμο.
2. Ο Παπανδρέου και οι δικοί του, με τον Φίλιππο, να υπερασπίζονται την... πολιτική και «θεσμική» εκδοχή της τροϊκανής πρωθυπουργίας. 
3. Κι ο Σαμαράς αμέτοχος στη μέση, κρυπτόμενος πίσω από το δάχτυλό του, επειδή τυπικά ο αρμόδιος να ορίσει τον πρωθυπουργό της συγκυβέρνησής τους (φτου κακά) είναι ο Παπανδρέου.
4. Και οι δυο μαζί να προσπαθούν να συμμαζέψουν τα κόμματά τους. Και να αλληλοκατηγορούνται, υπό το βλοσυρό και εξευτελιστικό βλέμμα των τηλεπαρουσιαστών, για το ποιος... δεν θέλει τον Παπαδήμο. Για τον οποίο κανείς δεν παραδέχεται ότι τον πρότεινε – εκτός από τα ΜΜΕ και τη θεσμοποιημένη διαφθορά - διαπλοκή.

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχολιασμός των δηλώσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, από την σημερινή γελοιογραφία του Στάθη που υπάρχει στο περιοδικό «Επίκαιρα»: «Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες».
Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε είναι τα όσα προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της δημοκρατίας. Εκεί σημειώνεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Είναι φανερό δηλαδή ότι όλα όσα ακουγόταν τις προηγούμενες μέρες ειδικά από την Ν.Δ –ότι δηλαδή θα συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση μόνο για να υπογράψει για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και το νέο δάνειο- είναιπαραμύθια της Χαλιμάς.
Ακόμα και από το ίδιο το ανακοινωθέν της Προεδρίας επιβεβαιώνεται ότι πέρα απ’ την ψήφιση αυτών των αποφάσεων η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει και όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού στα τάρταρα.
Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι στις δηλώσεις Παπαδήμου αλλά και στο ανακοινωθέν της προεδρίας της δημοκρατίας  δεν αναφέρεται ρητά πότε προβλέπονται να γίνουν βουλευτικές εκλογές κάτι που μας λέει ότι πιθανόν να μην είναι τόσο προσωρινή αυτή η κυβέρνηση όσο αρχικά είχαν αφήσει να διαφανεί.
ΠΗΓΗ: Βαθύ Κόκκινο

Δήλωση Παπαδήμου


Ο τραπεζίτης και εντολοδόχος 
πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος 
-εξερχόμενος από το προεδρικό 
μέγαρο- έκανε την ακόλουθη 
δήλωση:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον 
ελληνικό λαό πως σε όλη μου τη ζωή ποτέ δεν με 
ενδιέφεραν οι καρέκλες. Μόνο τα χρήματα.»http://pitsirikos.net/

Ο Καθηγητής του Χάρβαντ Νίκος Σταύρου αποκαλύπτει !(Διαδώστε το παντού!!!)

“Τα κράτη μετατρέπονται σε αστυνομικούς και τοποτηρητές της παγκόσμιας δικτατορίας των τραπεζών”!!!

8 δισ. ευρώ η «6η δόση» - 15,5 δισ. τα τοκογλυφικά!


Πρώτος στόχος της νέας κυβέρνησης - είπε χτες ο κ. Παπανδρέου στο τελευταίο του (;) διάγγελμα ως πρωθυπουργός - είναι
«να διασφαλίσει άμεσα την καταβολή της 6ης δόσης»...
*
Δήλωση που αποτέλεσε και το κερασάκι στην προπαγανδιστική τούρτα των τελευταίων βδομάδων.
Διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει πολιτικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που να μην τον έχουμε δει να κλαίει και να οδύρεται στο ενδεχόμενο
«μη και χαθεί η 6η δόση»...
*
Δεν υπάρχει τηλεαστέρας που να μην κόπτεται για τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού και να μην τον έχουμε ακούσει να θέτει το αδυσώπητο ερώτημα:
«Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί αν δεν πάρουμε την 6η δόση;»...
*
Δεν υπάρχει τηλεβόας της καθεστωτικής προπαγάνδας που να μην επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, που δεν τον καλεί να υποταχθεί στις απειλές, στους εκβιασμούς, στις πολιτικές απάτες και όλα τούτα στο όνομα της διασφάλισης της 6ης δόσης που
«αν δεν εκταμιευτεί τότε δεν θα καταβληθούν τα μεροκάματα και οι συντάξεις»...
***
Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι υπάρχει πάτος στην αθλιότητα και στα ψέματά τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙΟι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα μνημόνια, τις νέες δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα κατοχής και υποτέλειας της χώρας μας συσπειρώνονται επιχειρώντας συνταγματική εκτροπή. 
 
Η προσπάθεια στήριξης μιας κυβέρνησης "εθνικής ενότητας και ομοφωνίας" αποτελεί το επιστέγασμα των πολιτικών πρωτοβουλιών που, από το ΛΑΟΣ μέχρι τη Δημοκρατική Αριστερά, και από το ΠΑΣΟΚ και τους πρόθυμους της Ν.Δ. μέχρι τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, κατατείνουν στην οικοδόμηση ενός κλίματος συναίνεσης στα εκβιαστικά διλήμματα των τοκογλύφων "πιστωτών" και του Γαλλο-Γερμανικού Δ' Ράιχ. 
 
Απέναντι σ' αυτή την εφιαλτική για τη χώρα μας και το λαό μας προοπτική, που συνυπογράφεται από όλες τις παραπάνω δυνάμεις, και στη συνέχεια του πατριωτικού και λαϊκού "μεγάλου ΟΧΙ", που αντέταξε η ελληνική κοινωνία κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου,
 
ΚΑΛΟΥΜΕ το σύνολο των αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων της χώρας, προσωπικότητες, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών, από τη λαϊκή "δεξιά", μέχρι τα κόμματα της αριστεράς και τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, να συσπειρωθούν για τη δημιουργία ενός μαζικού παλλαϊκού μετώπου του ΟΧΙ. 
 
Οι διαχωριστικές γραμμές χαράκτηκαν και το κυρίαρχο δίλημμα τέθηκε πια ξεκάθαρα: ή με τους σύγχρονους δωσίλογους και τα αφεντικά τους, ή με τον λαό για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη! 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΧΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 12.00, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18, 1ος ΟΡΟΦΟΣ. 
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Γραμματεία Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου: 210 34 66 224, 6943 83 80 01, 6945 02 70 27 και 6942 65 50 10.
 
 
http://seisaxthia.blogspot.com/

Οδός Ελλήνων - Παπακωνσταντίνου Βασίλης

Καληνύχτα Ελλάδα - Καληνύχτα Δημοκρατία

Συνταγματική εκτροπή ο διορισμός Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού.

Γράφει ο Στάθης Διομήδης 
 
Η Προεδρία της Δημοκρατίας με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00».

Τεράστια ερωτηματικά ανακύπτουν από αυτή την επιλογή καθώς φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΆΟΣ) δε διστάζουν να προχωρήσουν σε θεσμικό ατόπημα.

Τα ερωτηματικά είναι τεράστια:

1ον. Πως δίνεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο πρόσωπο χωρίς να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός;

2ον. Πως δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιον όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του πλειουψηφούντος κόμματος δεν έχει προτείνει κανέναν όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 38 του Συντάγματος παράγραφος 1;

3ον. Πως γίνεται να υπάρχει εν ενεργεία Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να υπάρχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον;

4ον. Πως ορίζεται ημερομηνία και ώρα ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης χωρίς να έχει παραιτηθεί η προηγούμενη;

5ον. Πως δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Προεδρία της Δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Βάση ποιου Συντάγματος λαβαίνουν χώρα...
όλα αυτά τα θεσμικά ατοπήματα;

Ποιο κάτω παραθέτω τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος που αφορούν στο Διορισμό Πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Ακόμη παραθέτω την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120 που ορίζει ότι: «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
 Αρθρο 37: (Διορισμός Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης)

12 το μεσημέρι το Σάββατο σταματάμε τα σκουλήκια!


 
Το πρώτο κάλεσμα βγήκε… “Αντιφασίστες από την περιοχή του Πειραιά”  καλούν στις 12 το μεσημέρι στο περιβολάκι της Νίκαιας.

Σήμερα το βράδυ θα βγουν και τα καλέσματα από τα σωματεία και τα κόμματα… Ή μήπως ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια για… τις εκλογές και “δεν μπορούν”;
Τα βοθρολύματα της Κρίσης πάνε να απλωθούν και στη Νίκαια. Οι φασιστικές ύαινες της Χρυσής Αυγής πάνε να κάνουν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, το Σάββατο 5 το απόγευμα.

Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις….

Σωματεία εργαζομένων και κόμματα της αριστεράς καλούν σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο παλαιό δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας Γερβασίου & Γρεβενών 7μ 1ος όροφος  για να οργανώσουν την αντισυγκέντρωση των μαζικών φορέων.

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο κόμμα από το πιο μικρό ως τον ΣΥΝ και το ΚΚΕ να λείψουν το Σάββατο το απόγευμα..

Γιατί ο κόσμος που θα λιώσει τα όποια σκουλήκια εμφανιστούν, θα τους τοποθετήσει στην  πιο μαύρη λίστα του…Το χρήμα στην Ελεύθερη Ελλάδα

Από το καλοκαίρι του 1943, ο σχηματισμός της Ελεύθερης Ελλάδας σε μια σχετικά σταθερή βάση καθιστά αναγκαία τη μελέτη των χαρακτηριστικών αυτής της επικράτειας που, χάρη στη δράση του ΕΛΑΣ, συγκροτείται σε ένα οιονεί κρατικό μόρφωμα. Στις μέχρι τώρα μελέτες του φαινομένου της Αντίστασης, και της ιστορίας της περιόδου γενικότερα, η μεγαλύτερη έλλειψη εντοπίζεται στο πεδίο των οικονομικών λειτουργιών, τόσο της χώρας επί Κατοχής γενικά όσο και της Ελεύθερης Ελλάδας ειδικότερα. Όμως η παρουσίαση της πολεμικής δράσης και των κατορθωμάτων του ΕΛΑΣ και των λαϊκών θεσμών αυτοδιοίκησης και δικαιοσύνης και των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΕΑΜ μένει μετέωρη και ανολοκλήρωτη, στο βαθμό που δεν συσχετίζεται με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του χώρου και των ανθρώπων που έζησαν και έδρασαν την ίδια περίοδο.

Οι δυσκολίες για αυτό το εγχείρημα είναι μεγάλες, καθώς οι πηγές είναι συγκριτικά λιγοστές και οι μαρτυρίες φειδωλές, αν τις συγκρίνουμε π.χ. με την εξιστόρηση πολεμικών ανδραγαθημάτων, μικρών και μεγάλων μαχών ενάντια στους κατακτητές. Παρ’ όλα αυτά, η εξέταση αυτής της διάστασης είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς μπορεί να μας δείξει τις δυνατότητες και τα όρια του «εαμικού» εγχειρήματος, αλλά και των κοινωνικών συμμαχιών και αντιθέσεων, τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις τους, να ερμηνεύσει εν τέλει τις επιλογές του ΕΑΜ και της ΠΕΕΑ, τον επίσημο λόγο τους, τις σταθερές και τις αλλαγές της πολιτικής τους.

Περί νάνου και Λεβιάθαν

Το φυλλάδιο του Σέξμπυ, μας λέει ο Τζέιμς Χόλστεν [James Holstun], διήγαγε μια μακρά και ενδιαφέρουσα ζωή επανεκδόσεων και μεταφράσεων, προσαρμογών και σιωπηρών διακειμενικών οικειοποιήσεων κατά τον δέκατο όγδοο και δέκατο ένατο αιώνα. Ο ίδιος ο Μαρξ, όπως ανακαλεί ο Χόλστεν, θα μνημόνευε το φυλλάδιο του Sexby στον τρίτο τόμο του Κεφαλαίου (1894):

Από τον Οχτώβρη κιόλας του 1855 ο Λέοναρντ Χόρνερ παραπονιέται για την αντίσταση που προβάλλουν πάρα πολλοί εργοστασιάρχες στις διατάξεις της νομοθεσίας για τους προφυλακτήρες στους οριζόντιους κυλίνδρους, παρόλο που αποδείχνεται συνεχώς ο κίνδυνος απ’ αυτούς με νέα ατυχήματα, τα οποία είναι συχνά θανατηφόρα, οι δε προφυλακτήρες ούτε ακριβοί είναι ούτε εμποδίζουν κατά κάποιο τρόπο τη λειτουργία της επιχείρησης. [...] Οι εργοστασιάρχες για ν’ αντισταθούν ενάντια στην εργοστασιακή νομοθεσία, συγκρότησαν τότε ένα «συνδικάτο», τη λεγόμενη «Εθνική Ένωση για τα την τροποποίηση των Εργοστασιακών Νόμων» […] Θέλαν οι επιχειρηματίες να αποδείξουν ότι σκοτώνω δε θα πει δολοφονώ [‘killing no murder’] όταν αυτό γίνεται χάρη του κέρδους.[72]

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που αξίζουν μια προσεκτικότερη εξέταση σε αυτό το απόσπασμα: πρώτον, ο Μαρξ απορρίπτει το γενικό πλαίσιο του φυλλαδίου του Σέξμπυ, διατηρώντας μόνο τον τίτλο του και αφήνοντας το έργο της αποκατάστασης της αρχικής του σημασίας στο ευσυνείδητο συντακτικό χέρι του Ένγκελς.[73] Δεύτερον, και σε άμεση σύνδεση με αυτή τη χειρονομία δραστικής αποπλαισίωσης, ο Μαρξ αντιστρέφει την αντιστροφή που η φράση του Σέξμπυ αρχικά ενσωμάτωνε: η θανάτωση χωρίς φόνο δεν είναι πλέον το όνομα μιας λαϊκής παράδοσης που στοχεύει στον περιορισμό των καταχρήσεων της κυρίαρχης εξουσίας, αλλά το όνομα της βίας που πλήττει τα σώματα των εργαζομένων από αυτό που ο Μαρξ ονομάζει «οικονομία στη χρησιμοποίηση του σταθερού κεφαλαίου».

Eric Hobsbawn: Γιατί πέτυχε η επανάσταση στη Ρωσία


Στη συνέχεια του αφιερώματός μας για τα 20 χρόνια από το «τέλος της ιστορίας», απόσπασμα από το γνωστό βιβλίο του βρετανού ιστορικού «η Εποχή των Άκρων». Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Hobsbawn αναλύει τις συνθήκες τις οποίες έφεραν τους Μπολσεβίκους στην εξουσία αλλά και την εμβέλεια της Ρώσικης Επανάστασης (τα bold δικά μας)

του Eric Hobsbawn

Η Ρωσία, ώριμη για κοινωνική επανάσταση, με φανερή την κόπωση του πολέμου και στα πρόθυρα της ήττας, ήταν το πρώτο από τα καθεστώτα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που κατέρρευσε κάτω από τις εντάσεις και πιέσεις του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Η έκρηξη αναμενόταν, μολονότι κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει την ακριβή χρονική στιγμή και τη συγκεκριμένη περίπτωση της πυροδότησης. Λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει η Επανάσταση του Φεβρουαρίου, ο Λένιν, εξόριστος στην Ελβετία, διερωτάτο εάν θα ζούσε ο ίδιος να δει την επανάσταση. Πράγματι, η εξουσία του Τσάρου κατέρρευσε όταν διαδήλωση εργατριών (στην εθιμική διαδήλωση του σοσιαλιστικού κινήματος την «Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου) συνδυάστηκε με ένα λοκ άουτ στη βιομηχανία, στη μεταλλουργία Putilov -περιβόητη για τη μαχητικότητα των εργατών της- για να καταλήξει σε γενική απεργία. Οι απεργοί εισέβαλαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, διασχίζοντας τον παγωμένο ποταμό, με αίτημα βασικά ψωμί.

Το Μεγάλο μας Τσίρκο…Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν’ ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ’ την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Ο Τελευταίος Δημοκράτορας

Ο τελευταίος Δημοκράτορας
Μέρος 1: παραπολιτικός μύθος: ένας αλλόκοτος Μεσσίας
Ο παραπολιτικός μύθος λέει, πως τις τελευταίες αυτές μέρες, πρωθυπουργός εθεάθη στο Ζάππειο, να πίνει το καφεδάκι του, απολαμβάνοντας ωσάν απλός πολίτης κάποιες από τις λίγες χαρές που έχουν απομείνει στους συμπολίτες του. Λύπη μοιρασμένη, μισή λύπη. Χαρά μοιρασμένη, διπλή χαρά. Χαράτσι διπλό, τετραπλή λύπη.
Ίσως σε αυτή τη μυθική αφήγηση ο αντι-ήρωας μας να βγαλε από την τσέπη διστακτικά να πληρώσει τον καφέ του με Ευρώ. Διστακτικά γιατί ίσως το Ευρώ να χει συλλεκτική αξία μετά από μερικά χρόνια. Ίσως και ο λαός που ο καλός πρωθυπουργός κυβέρνησε να χει συλλεκτική αξία μετά από μερικά χρόνια. Γιατί μετά την Ελλάδα τώρα και το ευρώ απειλείται με εξαφάνιση. Μνημειακά είδη, μνημεία της ευρωπαϊκής Ατλαντίδας…
«Αφήστε κύριε Πρωθυπουργέ. Κερασμένος ο καφές από μένα. Άλλωστε μαζί τα φάγαμε, μόνοι τον ήπιαμε», ίσως να σκέφτηκε η γκαρσόνα, ένα από τα τελευταία είδη εργαζόμενων ελληνίδων γυναικών. Όσο υπάρχει ο καφές της παρηγοριάς -όσο πικρός και αν είναι αυτός- θα υπάρχουν και γκαρσόνες. Όταν τελειώσει και αυτός, ε δε χάθηκαν και τα κωλάδικα εκτός Ελλάδος. «Ο λογαριασμός στο λαό» μπορεί να σκέφτηκε η γκαρσόνα μα ίσως και να δάγκωσε τη γλώσσα της. Καλύτερα σιωπηλή και θλιμμένη παρά αθυρόστομη και φυλακισμένη…

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να ονομάζεται Μέρκελ – Εξευτελισμός, λεηλασία, εξαθλίωση…

Του Βασίλη Βιλιάρδου 

 Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ονομάζεται στην πραγματικότητα Merkel – τόσο ο σημερινός, όσο και ο επόμενος, είτε προκύψει από μία διαδικασία αντίθετη με το Ελληνικό Σύνταγμα, είτε από εκλογές


Πιστεύω ότι ένας λαός δεν πρέπει να εκτιμά τίποτα περισσότερο από την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της ύπαρξης του – ότι η ντροπή μίας δειλής υποταγής δεν ξεπλένεται με τίποτα…..Δηλώνω ότι θεωρώ την ψεύτικη σωφροσύνη, η οποία αποσκοπεί στην αποφυγή του κινδύνου, ως το πλέον επικίνδυνο αποτέλεσμα του φόβου.
Ο κίνδυνος πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος, με ήρεμη και σταθερή απόφαση, καθώς επίσης με καθαρή συνείδηση. Ένα έθνος δεν μπορεί να εξαγοράσει την ελευθερία του από τις ξένες δυνάμεις, με τεχνάσματα και στρατηγήματα – αλλά μόνο εάν ριχτεί άφοβα στη μάχη, θυσιάζοντας χίλιες ζωές για ένα πολλαπλό κέρδος ζωής” (Carl von Clausewitz).
Άρθρο
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche, τα σχέδια δημοψηφίσματος του πρωθυπουργού, τα οποία κατηγόρησαν σύσσωμοι σχεδόν οι Έλληνες, ενώ διακωμώδησε ο άρρωστος Γερμανός υπουργός Οικονομικών (διασύροντας και εξευτελίζοντας ακόμη μία φορά τη χώρα μας διεθνώς), συζητήθηκαν σαν να επρόκειτο να αντικατασταθεί η Δημοκρατία από μία «ρωσική ρουλέτα».

Έσω-καθεστωτική ναυμαχία σε μια σκάφη νερό…

Μη μας παρασύρει η άθλια παράσταση που δίνουν οι κάκιστοι ηθοποιοί των «νταβάδων»: Σκηνοθετημένη ναυμαχία μέσα σε μια σκάφη νερό για τον εγκλωβισμό των τρομοκρατημένων αφελών σε ψεύτο- διλήμματα του τύπου: Πετσάλνικος ή Παπαδήμος!!!

Το σκουληκιασμένο αυτό καθεστώς που καταρρέει από τη σήψη του οξύνει τις διαμάχες μεταξύ των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), συνακόλουθα και των ανδρεικέλων τους, καθώς επίσης πολλαπλασιάζει και τα μικροκομματικά παιχνίδια των υστερικών δούλων της εξουσίας.

Τέτοια παιχνίδια εντός του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ έχουν φουντώσει επιδημικά.

Η κατάρρευση ενεργοποιεί όλων των ειδών τα ανδρείκελα-μνηστήρες στον αδυσώπητο αγώνα της προσωπικής πολιτικής διάσωσης και επικράτησης…

Τα τελευταία γεγονότα και οι θεαματικές καιροσκοπικές υπαναχωρήσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν πυροδοτήσει παρόμοιες μικροπολιτικές μανούβρες και στο εσωτερικό της ΝΔ…

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν το ΤΕΛΟΣ αυτού του κομματικού χάρτη και ετοιμάζονται πυρετωδώς για να κερδίσουν μια θέση στο εκκολαπτόμενο αυριανό στερέωμα της καθεστωτικής αναπαλαίωσης (θα τη βαπτίσουν «ανανέωση»).

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟΛΩΝ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΟΖ, ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ, «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ»
Δεν Πληρώνουμε την Κρίση τους-Δεν Πολεμάμε για τα συμφέροντα τους - Λέμε όχι στην «Εθνική Ενότητα»-Κλιμάκωση των Ανατρεπτικών Ταξικών Αγώνων
FREE photo hosting by Fih.grΕκδήλωση με συμμετοχή αγωνιστών από Ελλάδα-Τουρκία, Τουρκοκύπριους-Ελληνοκύπριους συντρόφους μέλη Αντιπολεμικών και Αντιμιλιταριστικών κινημάτων, τη Παρασκευή 11/11/2011, στις 7.00 στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Ξαφνικά ο χώρος της Ανατολικής Μεσογείου μετατράπηκε στην πιο Στρατοκρατούμενη ζώνη του πλανήτη. Η μοιρασιά των κυπριακών κοιτασμάτων δεν προκάλεσε μόνο την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών της περιοχής Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-Τουρκίας, αλλά και τις ορέξεις μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που στέλνουν πρωτόγνωρα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μακελειό στην Συρία, όπου η σφαγή των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών χρησιμοποιείται ως αφορμή  για την εκδήλωση της παράνομης Τουρκικής επέμβασης που έχει την στήριξη των ΗΠΑ-Ε.Ε., δυνάμεις που αρχίζουν να φλερτάρουν με την ιδέα εκδίωξης του Άσαντ, ενός ακόμη κρίκου στον «Άξονα του Κακού»!
Συνέπεια των παραπάνω είναι η αποστολή μιας σημαντικής ρωσικής αρμάδας από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου  Admiral Kuznetsov, με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και βέβαια, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για "ενεργητική" ανθυποβρυχιακή προστασία. Η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει το "παρών" στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και ως μέσο ανάσχεσης επίθεσης κατά της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν τρείς μήνες και θα κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Αναλυτές θεωρούν ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά.

Για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός μας σώζει την "Πατρίς"

 Δύο νέες προσωπικότητες, υψηλού κύρους και αποδοχής!
 
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι αλήθεια, ότι καταβάλει για τέσσερις μέρες  απεγνωσμένες προσπάθειες για την εξεύρεση προσώπου κοινής εμπιστοσύνης και αποδοχής, ικανού να διαχειριστεί τα τεράστια προβλήματα και τις ευθύνες, τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα αναλάβει απέναντι στους εταίρους μας.

 Είναι αλήθεια ότι η Πατρίς κινδυνεύει και ο Πρωθυπουργός μας  με βαθύ αίσθημα ευθύνης δίνει  μέχρις εσχάτων την μάχη για την εξεύρεση αξιόπιστης πρότασης , για την σωτήρια της Πατρίδος και του λαού για τον οποίο πονάει, υποφέρει.
 Υποφέρει και ταυτόχρονα αισθάνεται υπερήφανος για την στάση του Ελληνικού λαού,για τις θυσίες του  για την ανοχή του στα μέτρα που του επιβάλλει το συμφέρον της ..."Πατρίδος"

Σήμερα το απόγευμα στις 5 ήταν το ραντεβού με τον έτερο Καππαδόκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Θα συνομιλούσαν και θα ανακοίνωναν το όνομα του αξιόπιστου του ικανού να αντεπεξέλθει στις ανάγκες,νέου Πρωθυπουργού.
Το ραντεβού αναβλήθηκε για τις 6 και μετά από λίγο  για τις 7.
Αναβλήθηκε και πάλι,για τις 8.

Μόλις ακούσαμε για τις 8,σιγουρευτήκαμε. Δεν μπορεί στις 8 θα παρθεί η απόφαση και θα ανακοινωθεί το όνομα του Πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Δεν μπορεί, στις 8 είναι οι ειδήσεις των 8 και στις ειδήσεις των 8, δεν είναι ικανός κανείς να αφήσει ακάλυπτους τους δημοσιογράφους που περιμένουν  να ανακοινώσουν μετά Βαΐων και κλάδων,πρώτον  την σωτηρία της Πατρίδος και του λαού,γιατί γι΄αυτά αγωνιούν και παλεύουν και κατά δεύτερον, το όνομα του άξιου, ικανού πρωθυπουργού,της νέας κυβέρνησης.

Νάτη.... Νατη η πρωθυπουργός

«Νάτη Νατη η πρωθυπουργός» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς η Γερμανίδα Καγκελάριος κυβερνά ήδη τη χώρα, τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί πλακώνονται άγρια σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.

Πλούσιο παρασκήνιο για τις ίντριγκες και τους καβγάδες προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια συγκυβέρνησης:
  • Πως βρέθηκε στον αέρα η συμφωνία για Πετσάλνικο.
  • Το μεγάλο παιχνίδι και οι άνωθεν πιέσεις για την «λύση Παπαδήμου».
  • Οι κρυφές συμφωνίες Γιώργου με Βενιζέλο.
  • Πως προέκυψε η δήλωση υποταγής στις Βρυξέλλες και το ζόρι του Σαμαρά.
  • Υπουργοί και βουλευτές στα κεραμίδια, σκηνικό άγριας κρίσης σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας  

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ επισημαίνει πως η ελληνική πολιτική τάξη σύρεται πίσω από τη Γερμανία για να εφαρμοστεί στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας η συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art». H Φωτεινή Βαξεβάνη,  σκηνοθέτης της «Ντενεκεδούπολης» και συνθέτρια, δηλώνει ότι «όλοι έχουμε ανάγκη από μια μεγάλη αγκαλιά» για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ακόμη: Το «κούρεμα» των μουσείων, Florence And The Machine, Βασιλοπούλες με laptop στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΣΑΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ


Όταν ένα αστείο επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι όχι μόνο κακόγουστο, αλλά και εκνευριστικό. Σαν κι αυτό που εξελίχθηκε περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τι σημαίνει όμως κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Ενότητα των κομματικών δυνάμεων που μας οδήγησαν ως εδώ. Στην ουσία περί αυτού πρόκειται, ενώ ο πολίτης δεν ρωτήθηκε για αυτή την αλλαγή προσώπων που δεν εκλέχθηκαν από την ψήφο του. Αυτό συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Oι πολιτικοί ηγέτες έπαιζαν και παίζουν παιχνίδια εξουσίας. Ο ΓΑΠ έχοντας όλο αυτό το διάστημα την υποστήριξη των ξένων ελίτ και της ντόπιας ολιγαρχίας είχε την δυνατότητα να εκτρέπεται συνταγματικά, χωρίς να κουνιέται από την καρέκλα. 
Ο Σαμαράς από την άλλη με μόνη φράση στο μυαλό του “θέλω να γίνω πρωθυπουργός”, συνέχισε να αναδιπλώνεται και να δημαγωγεί. Θα στηρίξει το μνημόνιο και θα υπογράψει κάθε δανειακή σύμβαση, άσχετα αν υποκρίνεται για το αντίθετο, προκειμένου να πείσει ψηφοφόρους. Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα, είναι ότι ταξική συνείδηση φαίνεται να έχουν μόνο τα αστικά κόμματα. Αυτά συμμάχησαν για να διαιωνίσουν τους συσχετισμούς εξουσίας. Αντιθέτως τα κόμματα της αριστεράς παρέμειναν εγκλωβισμένα στον δογματισμό τους, προστατεύοντας καθένας το μαγαζάκι του. Αδυνατούν να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο που θα προσφέρει εναλλακτικές στον λαό και όχι μια εκ του ασφαλούς κριτική ή να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

H ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ

Προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση που όλα τα κανάλια και τα φερέφωνα της διαπλοκής κλαίνε και τσιρίζουν εκκωφαντικά μόλις έγινε γνωστό ότι επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Βουλής κ.Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σε λίγο μάλιστα , ετοιμάζονται να στήσουν λαϊκά δικαστήρια για να αποδώσουν ευθύνες για το γεγονός , ότι δεν έγινε πρωθυπουργός ο αγαπημένος του Κ.Σημίτη , ο άνθρωπος που εμπλέκεται (έστω και με την αδράνεια του) στα greek statistics , στο σκάνδαλο
Goldman Sachs , στη απίστευτη απάτη του χρηματιστηρίου κλπ ( δείτε εδώ για όλα ) ο κ.Λουκάς Παπαδήμος .
Θέλουν να μας τον εμφανίσουν ως.... σωτήρα για τον τόπο. Όπως το ίδιο σύστημα καρκίνωμα της Ελλάδας τις τελευταίες 2 δεκαετίες ,είχε εμφανίσει τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Κ.Σημίτη ως σωτήρα. Σωτήρας για μας μπορεί να μην ήταν αλλά για τις 6 οικογένειες μάλλον τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ -πλεον- Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΛΥΣΗ!


Η παραμονή μας στο ευρώ σηματοδοτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. 
Οι εκβιασμοί της τρόϊκας είναι καθημερινό μενού, με την εθνική ταπείνωση και τον εξευτελισμό των Ελλήνων να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. 
Ας πάψουν πια οι εγχώριοι πολιτικοί απατεώνες σαν τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, να εκφοβίζουν τον λαό ότι θα επέλθει η συντέλεια της χώρας εάν φύγουμε από την ευρωζώνη και επιστρέψουμε στη δραχμή. 
Η ολοκληρωτική καταστροφή μας επέρχεται καθημερινά με την συνέχιση της παραμονής μας στο ευρώ. Το νόμισμα αυτό, στα χέρια της Γερμανίας χρησιμοποείται ως όπλο εκβιασμού, υποδούλωσης του λαού μας και αρπαγής από μέρους της, τής δημόσιας περιουσίας μας. 
Με το ευρώ έχουν -ήδη- καταλυθεί οι δημοκρατικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού στην εργασία.
Όταν η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει αναιδώς στο Κοινοβούλιό της ότι "οι χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος πρέπει να χάνουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους", τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για προκειμένου να γίνει αντιληπτή η μετάλλαξη της Ευρώπης σε οργάνωση με φασιστικά στοιχεία όπου η τοκογλυφία καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού;

ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’, ΠΟΝΗΡΟΙ…

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?) Η διαδικασία αυτή αποτελεί το υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !)

Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !

Άρα λοιπόν, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΤΟΚΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΡΙΑ), ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ …