#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Περί «εθνικής αξιοπρέπειας»!!!

Ή το παιχνίδι της αναπαλαίωσης…

Καταρχήν είναι αστείο και αυθάδεια υποκρισίας να μιλάει κάποιος για «εθνική αξιοπρέπεια», όταν έχει νομιμοποιήσει και στηρίζει και σήμερα τον αρχιδωσίλογο πρωθυπουργό αυτής της χώρας (το δολοφόνο κάθε εθνικής μας υπόστασης και κάθε «εθνικής αξιοπρέπειας»), όταν αποδέχεται ΚΟΙΝΗ κυβέρνηση μαζί με αυτούς τους εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» της Ελλάδας ΚΑΙ όταν ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ τη «Δανειακή Σύμβαση» που μετατρέπει την Ελλάδα σε ΑΠΟΙΚΙΑ…

Για ποια «εθνική αξιοπρέπεια» μπορεί να μιλούν τα καθεστωτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους, όταν δεν έχουν βγάλει άχνα, ακόμα και για το κουρέλιασμα του Συντάγματος, και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που συντελείται με τη δικτατορική καθοδήγηση των διεθνών κέντρων εξουσίας;

Τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια μόνο στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξουν όπου τα κόμματα και οι πολιτικοί του καθεστώτος είναι ατόφια ανδρείκελα…

Η Αριστερά ολιγωρεί μπροστά στη «νέα κατοχή» ενώ ο λαός αντιδρά στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας

Κάνε κλικ στην εικόνα!
Του Χρίστου Καραμάνου
Μεγαλειώδης υπήρξε η παρέμβαση του λαού στις παρελάσεις. Αποκαταστάθηκε το αληθινό νόημα της 28ης Οκτώβρη, διαπίστωσε εύστοχα ο Μανώλης Γλέζος. Κεντρικό σύνθημα σε όλη την Ελλάδα ήταν το «Όχι στη νέα κατοχή». Μία μέρα πριν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει, στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε. για τη λεγόμενη «εποπτεία», δηλαδή για την ουσιαστική ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους «επόπτες» της Ε.Ε. Οι πρώτοι έχουν ήδη εγκατασταθεί και επικεφαλής τους είναι ο γνωστός μας πλέον κύριος Χορστ Ράιχενμπαχ. Ήδη μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη μια ομάδα 100, περίπου, στελεχών του ευρωεποπτικού μηχανισμού ήρθαν στην Ελλάδα. Και πρόκειται μόνο για ένα μέρος του μηχανισμού.
Ο λαός μας είχε το αισθητήριο από την πρώτη στιγμή να καταλάβει ότι «εποπτεία» ίσον «απώλεια της εθνικής κυριαρχίας». Φώναξε με στεντόρεια φωνή και πάθος ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη. Κατάγγειλε και έδιωξε αυτούς που ευθύνονται για αυτήν την ταπείνωση από τις εξέδρες της παρέλασης. Η Αριστερά; Δυστυχώς η Αριστερά, σε επίπεδο ηγεσίας, δεν έχει ακόμη καταλάβει πόσο σημαντικό ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία. Οι ηγεσίες της Αριστεράς δεν έχουν καταλάβει ότι μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπίσει τη χώρα, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά της, την πραγματική Δημοκρατία, απέναντι σε μια μεγαλοστική τάξη που παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.

Τελικά ο πιο σοβαρός Σαμαράς αυτής της χώρας είναι ο Τρύφων!

Κυκλοφορεί εδω και λίγη ώρα στα social media και σπάει...κόκαλα: 
Τελικά ο πιο σοβαρός Σαμαράς αυτής της χώρας είναι ο Τρύφων!

New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.


Του Μαρκ Μαζάουερ*


Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.


Εκατό ημέρες και μια αιωνιότηταΌποιος την ιστορία αφουγκράζεται 

διόλου δεν παραξενεύεται 

από αυτά που συμβαίνουν 

και από αυτά που έρχονται.


Αναθέματα στην ιστορία του από βαρβάρους δεν δέχτηκε κανένας λαός. Ύβρεις στον πολιτισμό του, δεν άφησε ατιμώρητες κανένας λαός. Όταν και αν, αυτός ο λαός, μάζευε σαν φυλαχτά από τη ρημαγμένη γή του τα σπασμένα μάρμαρα των ηρώων του, τα αναθήματα στους τάφους των νεκρών του, τις εικόνες των αγίων του, τις μυρωδιές της γής του, τους ήχους της πλάσης του.

Σήκωσαν λιθάρια λήθης αλάξευτα οι βάρβαροι να ρίξουν πάνω από τους τάφους της ιστορίας λαών που θέλησαν να αφανίσουν. Να σβήσουν κάθε μαρτυρία μαρτύρων, να ξεθωριάσουν τα χρώματα που τυλίγουν τα στεφάνια τους, να χλωμιάσει το φώς στα πρόσωπά τους.

Βαρβάρων τρομώδεις οιμωγές για το σκίρτημα της Δημοκρατίας, την οποία δανείστηκαν ατόκως και μας την επιστρέφουν λαβωμένη, αλλήθωρη και ξεπνοημένη. Δημοκρατία στα μέτρα των Αγορών τους. Αξίες που γκρεμίζονται για να στηθούν τα ειδώλια  πρόσκαιρων θεών με πήλινο σώμα, ατσάλινη βούληση και βάρβαρη ψυχή.

Βία στη βία της κοινωνίας

 Η 17η Νοεμβρίου είναι κοντά. Πολύ κοντά. Τόσο όσο η νέα πολιτειακή εκτροπή που συμβαίνει τώρα. Και είναι εκτροπή μεγάλου μεγέθους. Το όλο επικοινωνιακό περιτύλιγμα που έχει, ξεκινώντας από την "απειλή" δημοψηφίσματος και φτάνοντας στο "θρίλερ" της επιλογής πρωθυπουργού, είναι απλώς μια ρελάνς στην 28η Οκτωβρίου.Το σύστημα αντιδρά και αποκαλύπτει τα χαρτιά του κλιμακώνοντας, προσπαθεί τουλάχιστον, τον τρόμο. Η βία που θα απλωθεί στην Ελληνική κοινωνία δεν θα έχει προηγούμενο, και αυτό θα γίνει σε πολύ μικρό χρόνο και σε μεγάλη κλίμακα. Δεν κινδυνολογώ, ούτε προτρέπω. Προσπαθώ να εξετάσω τα δεδομένα που έχουν προκύψει, να εκτιμήσω τις δηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και ψυχανεμίζομαι τον απλό άνθρωπο, δηλαδή σαν εμένα - και εμένα.
Θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση. Ο άνθρωπος λειτουργεί συναισθηματικά. Δηλαδή το ψυχολογικό όργανο προσλαμβάνει τα ερεθίσματα και το υποσυνείδητο τα φιλτράρει, τα ταξινομεί και τα μεταφράζει σε συναίσθημα, σύμφωνα με την προσωπικότητα του καθενός μας.

Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων

Η Ελλάδα και επίσημα σε πλήρη καραντίνα υπό το κλίμα Εμφυλίου

Δημήτρης Καζάκης
 
Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους, υποστήριξε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle (19/10). Η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «τείχους προστασίας» για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης χρέους.
Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε αυτό που δύο από τους υπουργούς της είχαν υπαινιχθεί πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή ότι κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους. Μπορώ να φανταστώ, φέρεται να είπε η καγκελάριος, ότι θα υπάρχει ένα είδος «διαρκούς τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην σύσκεψη, υπάρχει η θέση, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσια διοίκησης και κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών να υπάρχουν ομάδες τεχνοκρατών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες. Θα ασκείται τρόπον τινά μια «μόνιμη επιτήρηση», με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. «Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.

Γουρνοχαρά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μόνο 37 χρόνια χρειάστηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας για να
επισημοποιήσουν τη σχέση τους...

Τριάντα επτά χρόνια...αρραβωνιασμένοι. 

Αποφάσισαν επιτέλους...να παντρευτούν!!

Παραδέχονται πια τα κοινά τους χαρακτηριστικά.

Τη "συμφωνία χαρακτήρων".

Το "κοινό μέλλον" (και παρελθόν) που τους δένει

   Η σχέση τους,λοιπόν,"νομιμοποιείται" ενώπιον των Ελλήνων.
Ενώπιον του Λαού και των Ξένων κουμπάρων. 

Απομένει η αποστολή των  υπογραφών στο ιερατείο της ΕΕ/ΔΝΤ.

 - Η αναγγελία του "χαρμόσυνου νέου" ικανοποίησε πολλούς.
Εντός και εκτός Ελλάδας.

Πλήθος γαλαζοπράσινων Γουρουνιών παρελαύνουν για μέρες από

τα καθεστωτικά ΜΜΕ,επιδεικνύοντας το δαχτυλίδι της Υπόσχεσης

και τον ανομολόγητο 'Ερωτα τους!!

Χαμόγελα,χαϊδολογήματα,φιλοφρονήσεις,ματιές θαυμασμού!!

Η ευτυχία τους ολοκληρώνεται και εξακοντίζεται στα ουράνια από

τον αναμενόμενο τοκετό.

Βουλή των πιθήκων...


 
wonderjlawwall.
 

Αρμέγουν το νέο πακέτο των 30 δισ. ευρώ οι τράπεζες

Ούτε σταγόνα σε δάνεια, φτερά 10 δισ. ευρώ έβγαλαν οι καταθέσεις


Στις πλάτες του Δημοσίου ανέβηκαν από την περασμένη Παρασκευή οι τράπεζες για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, την ίδια στιγμή που η έντονη αβεβαιότητα προκαλεί ρίγη ανατριχίλας σε καταναλωτές, επενδυτές και αποταμιευτές.

Τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί περιγράφουν εύγλωττα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) για μείωση του ετήσιου ρυθμού της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σε -2,2% τον Σεπτέμβριο του 2011 από -1,3% τον Αύγουστο του 2011 και 0,0% τον Δεκέμβριο του 2010.

Συνολικά τον Σεπτέμβριο του 2011 η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1.059 εκατ. ευρώ (Σεπτέμβριος 2010: θετική καθαρή ροή 1.197 εκατ. ευρώ).

Η καθαρή ροή προς τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν αρνητική κατά 584 εκατ. ευρώ, προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 108 εκατ. ευρώ και, επίσης, αρνητική κατά 367 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή χρηματοδότηση προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

Οι μπολσεβίκοι διαγράφουν τα χρέη της Ελλάδας στη Ρωσία


Ηταν Τετάρτη 7 Νοέμβρη (25 Οκτώβρη) του 1917.
Χτες, συμπληρώθηκαν 94 χρόνια.
*
Οι Μπολσεβίκοι, με την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, δεν περιορίστηκαν να εξασφαλίσουν για το λαό τους φαΐ, στέγη, εργασία, Παιδεία, Υγεία, ελεύθερο χρόνο, αξιοπρεπή γηρατειά κι άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας.
Εκαναν και τούτο:
*«Ενα άλλο οικονομικό μέτρο της σοβιετικής εξουσίας ήταν η μη αναγνώριση του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι κυβερνήσεις της προεπαναστατικής Ρωσίας (...). Το Γενάρη του 1918, η σοβιετική κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η τσαρική και η Προσωρινή κυβέρνηση».
*
Ετσι αντιμετώπισαν οι Μπολσεβίκοι τα χρέη, με τα οποία ο τσάρος και οι αστοί είχαν φορτώσει τις πλάτες του ρωσικού λαού.
***
Ομως, οι Μπολσεβίκοι, επειδή ακριβώς ήταν κομμουνιστές, δηλαδή και πατριώτες και διεθνιστές, την ώρα που οι πολιτικοί προπάτορες του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη και των υπολοίπων, έστελναν στρατό εναντίον τους, εκείνοι, όσον αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, να επίσης τι έκαναν:
*
«Ενα άλλο οικονομικό μέτρο της σοβιετικής κυβέρνησης στον εξωτερικό τομέα ήταν η παραίτησή της από το Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο (ΔΟΕ), που επέβαλαν το 1897, μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, οι Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα (...) από την Οκτωβριανή Επανάσταση η Ελλάδα απεκόμισε οικονομικά οφέλη.

Επανασυνδέσαμε ρολόγια της ΔΕΗ

Mία ομάδα από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω προχώρησε στην επανασύνδεση ρολογιών της ΔΕΗ σε διάφορα σπίτια στη περιοχή μας με οδηγό τους καταλόγους που πάρθηκαν από την παρέμβασή που έγινε στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ στις 31 Οκτώβρη. Στα επασυνδεδεμένα ρολόγια κολλήσαμε αυτοκόλλητη "σφραγίδα" της συνέλευσής μας ούτως ώστε να φανεί η συλλογική κάλυψη της κίνησής μας.. Η κίνησή μας αυτή ήταν καθολικά κοινωνικά αποδεκτή. Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι δεν είμαστε εργολάβοι επανασύνδεσης των ρολογιών και ότι πρέπει  όλοι μαζί να απλώσουμε αυτή την πρακτική αντίστασης αλλά και κάθε άρνησης υποταγής στην καπιταλιστική λεηλασία των ημερών μας. Θα συνεχίζουμε ακάθεκτοι.


 
http://lasynaigaleo.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/
 

JA - JA / JES - JES - ¨ΙΔΟΥ Ο " EMBETED " ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ¨ !

του  Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ - Ο EMBETED ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΣ !

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί σε όλη αυτή την υπόθεση αναζήτησης πρωθυπουργού της… ¨Ελλάδας¨ , συζητάμε για κάποια πρόσωπα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΣΤΟΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η΄ΕΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Η΄ΑΛΛΩΝ ¨ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ¨ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ ;


ΓΙΑΤΙ ;

Υπάρχουν δύο εξηγήσεις :


Η, από τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της Ελλάδας δεν υπάρχει κανείς που να θέλει ν΄αναλάβει αυτό το θλιβερό καθήκον …


Η΄ , δεν επιτρέπεται από τους Αποικιοκράτες ¨συμμάχους ¨ να αναλάβει κανείς, ούτε δεξιός , ούτε κεντρώος , ούτε αριστερός , που δεν έχει επίσημα ¨διαπιστευτεί¨ , δεν έχει υπηρετήσει ¨στενά¨ τις ¨ημέτερες συμμαχικές δυνάμεις¨ …

Χωρίς να ξεχνάμε - ποτέ- το έργο της ¨πατριωτικής¨ Δεξιάς , Τσολάκογλου , Ράλλη , Κανελλόπουλος ( Στρατηγέ Βαν-Φλητ , ¨Ιδού ο Στρατός σας¨ ! ) Κ. Καραμανλή (" Συμφωνίες Ζυρίχης" για το ξεπούλημα της Κύπρου ) Στρατιωτικής Χούντας ( Απόσυρση Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο , θεωρία Ελληνο-Τουρκικής Ομοσπονδίας , Πραξικόπημα - διαμελισμός Κύπρου ) , αυτή η ιστορία με την ¨μεταφύτευση¨ στην Ελλάδα από τους ξεκ…. και εξων… της ¨ ελληνικής ομογένειας¨ από την οικογένεια Παπανδρέου , ιδιαίτερα του Γεωργίου του Β ¨ που κουβάλησε όλη την κουστωδία της ¨We won’t a Global-Goverment ” . 

Ο Τζιμάκος σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις και τον νέο πρωθυπουργό (Βίντεο)


Στην τελική φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που θα αναλάβει να βάλει ταφόπλακα σε κάθε εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει, που της ανατίθεται ο ρόλος να βάλει την υπογραφή της για το ξεπούλημα του ελληνικού λαού και του τόπου. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι την αρχιμαριονέτα στην νέα κυβέρνηση θα την αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά γ’ αυτή την επιλογή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Καλύτερα όμως να παρακολουθήσουμε το βίντεο που παραθέτουμε και στο οποίο ο Τζίμης Πανούσης, με τον δικό του τρόπο κάνει … ολοκληρωμένη πολιτική ανάλυση για τις τελευταίες εξελίξεις.
 

Όταν το παντελόνι φτάνει στα γόνατα...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Ο ΓΑΠ είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του δεν θα δοθεί σε δρόμο αλλά σε αδιέξοδο»! Αυτή η ατάκα, που γράφτηκε στο twitter την ώρα που μιλούσε ο... τέως πρωθυπουργός μας στη Βουλή ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για να φύγει, απεικόνιζε άψογα την πολιτική κατάσταση της χώρας. Ένα απίστευτο πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο θα μπορούσε να λυθεί μόνο με εκλογές, καταλήγει αυτές τις ώρες σε ένα ακόμη μεγαλύτερο...

Ο πρωθυπουργός με την πιο καταστροφική θητεία και ο εν αναμονή διάδοχός του (35% των ψήφων έχουν απολύτως εξασφαλισμένο και οι δυο μαζί στις δημοσκοπήσεις και περιμένουν τους «αναποφάσιστους» για να πάρουν τα όποια ρέστα) αποφάσισαν χθες ότι θα συγκυβερνήσουν... χωρίς οι ίδιοι, ως άτομα, να συμμετέχουν.

Αυτά τα δύο παλικάρια, κάποτε συμφοιτητές και ακόμα φίλοι, αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν μαζί μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πολιτικός.

Την ώρα που η κοινωνία και η χώρα διαλύονται υπό το βάρος της χρεοκοπίας, ενώ η επίσημη πτώχευση κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας σαν δαμόκλειος σπάθη, ενώ απ’ όλους διαπιστώνεται ότι η ελληνική κρίση είναι σε τεράστιο βαθμό πολιτική, δύο απίστευτοι τύποι, οι οποίοι ηγούνται των δύο μεγαλύτερων (;) κομμάτων, αποφασίζουν ότι την κρίση αυτή πρέπει να τη διαχειριστούν μη πολιτικά πρόσωπα.

ΑΝ ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ

Είναι ΛΑΘΟΣ ότι το  «μνημόνιο» και το «μεσοπρόθεσμο» απέτυχαν.

Σε συνθήκες τόσο μεγάλης και βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, το γεγονός ότι οι μεγάλες πολυεθνικές υπερασπίζονται – διατηρούν και σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνουν (!!!) τα κέρδη τους, οφείλετε στην ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ των μέτρων της ελληνικής αστικής κυβέρνησης και των συμμάχων της, Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ κτλ.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι το «μνημόνιο» το «μεσοπρόθεσμο» και όποιο άλλο μέτρο παρθεί στην πορεία της καπιταλιστικής κρίσης έχει κάποιο άλλο στόχο εκτός από την θωράκιση του μεγάλου κεφαλαίου… «καλή νύχτα και όνειρα γλυκά».
Πάντως όπως δείχνουν οι εξελίξεις φαίνεται ότι το «τέρας» δεν γιατρεύεται.
Όμως γιατί θα πρέπει σαν εργαζόμενοι άνθρωποι αυτού του τόπου να έχουμε αγωνία για την «υγεία» του τέρατος που θέλει να φάει εμάς και τα παιδία μας;
 http://aliatas.blogspot.com/