#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση!απο Fimotro. Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση...
Η αδυνατότητα του κευνσιανισμού στο σύγχρονο καπιταλισμό

  Αναδημοσίευση από το praxis ενός κειμένου παλιού αλλά εξαιρετικά επίκαιρου, και ενός μαρξιστή ντούρασελ, που πολύ απέχει από μερικές εγχώριες ''αυθεντίες'' της πολιτικής οικονομίας.


Η οικονομική κρίση και οι αυταπάτες για το ξεπέρασμα της


Το κείμενο  του καθηγητή Γ.Σταμάτη γράφτηκε τον Απρίλιο του 1986 και δημοσιεύτηκε στις Θέσεις, τεύχος 15, περίοδος: Απρίλιος - Ιούνιος 1986


Η σημερινή οικονομική κρίση στις καπιταλιστικές χώρες ξέσπασε στις αρχές της δεκαετίας του '70. Διανύει λοιπόν αισίως τη δεύτερη δεκαετία.

Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τα αίτια της, αλλά με ορισμένες όψεις της που νομίζουμε ότι παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ίδια η κρίση εκφράστηκε αρχικά σε μείωση του βαθμού απασχόλησης του εργατικού δυναμικού, δηλ. σε αύξηση της ανεργίας, και σε μείωση του βαθμού απασχόλησης του κεφαλαίου. Η μείωση του βαθμού απασχόλησης του εργατικού δυναμικού και του κεφαλαίου είχε ως άμεση συνέπεια στασιμότητα και μερικές φορές και μείωση του εθνικού προϊόντος.

GAME OVER

Του Κώστα Βαξεβάνη

Πρόκειται για μια ιστορία που μου την διηγήθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές της εποχής. 
Όταν τον Οκτώβριο του 1981, ο Αντρέας Παπανδρέου κέρδισε εκείνες τις ιστορικές εκλογές, οι οποίες έβαζαν την “Δεξιά στο χρονοντούλαπο της εξουσίας”, ξεχνώντας βεβαίως να κλείσει την πόρτα, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ως ηγέτης του ΚΚΕ, τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί. 

Ο Αντρέας ήταν ευτυχισμένος και πολύ φιλικός μαζί του. “Χαρίλαε, μην χαθείς από τα τηλέφωνα αυτές τις μέρες, θα σε πάρω τηλέφωνο να σχηματίσουμε μαζί κυβέρνηση” του είπε.
Ο Αντρέας βεβαίως δεν πήρε ποτέ.

Ο Γιώργος, βιολογικό και πολιτικό τέκνο του Αντρέα, δεν πήρε κανένα τηλέφωνο τον Κουβέλη, ούτε καμία άλλη από τις προσωπικότητες που εμφανίζονται ως υποψήφιοι για μία θέση πρωθυπουργού. Το μέλημά του ήταν να παίξει επιτυχώς το ρόλο της πολιτικής του επιβίωσης. Μετά από την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος βρέθηκε έκθετος στους ευρωπαικούς εταίρους και αδύναμος στο κόμμα του. Το πιο δυναμικό κομμάτι στο κόμμα του απαιτούσε την αποχώρησή του μιλώντας ακόμη και για “εθνική ταπείνωση”.

Πραξικόπημα live και η αριστερά

Από το Μαρικάκι
 
Σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη ο ορισμός για τη λέξη «πραξικόπημα» έχεις  ως εξής:
«αιφνιδιαστική ενέργεια μιας κυβέρνησης ή ένοπλων στρατιωτικών τμημάτων, που ανατρέπει βίαια την υπάρχουσα (νόμιμη) πολιτική κατάσταση μιας χώρας, παραβιάζει το Σύνταγμα, περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες και σφετερίζεται την εξουσία: Στρατιωτικό / πολιτικό».
Με το ερωτηματικό του πώς θα ορίζαμε το «αιφνιδιαστικό» και του «βίαιο», ο ορισμός προσομοιάζει σε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να καταλήξει σήμερα.
Είναι ένα ερώτημα επίσης αν το πραξικόπημα συντελείται τώρα για πρώτη φορά ή συντελέσθηκε και ουσιαστικά και τυπικά το Μάιο του 2010 όταν υπογράφτηκε η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο κατά παράκαμψη κάθε νόμιμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, και περιέχοντας όρους που άλλαζαν βίαια την νόμιμη πολιτική κατάσταση της χώρας: η πολιτική στο εξής είχε πλοηγό «τις έκτακτες συνθήκες» και όχι τη λαϊκή βούληση (έστω, αυτή την «παραπλανημένη» λαϊκή βούληση που μέχρι τώρα διαθέταμε) κι επιπλέον η εξαναγκαστική επιβολή της είναι εμφανώς υπονομευτική των ζωτικών συμφερόντων αυτής της χώρας και των πολιτών της.

Οι εξελίξεις που θα συνταράξουν την Ευρώπη τον επόμενο χρόνο....


Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε έντονος προβληματισμός σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Οι σχετικές συζητήσεις ξεκινούσαν από δύο λογικότατες σταθερές, καθώς τα προγράμματα διάσωσης κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο. Η μία σταθερά ήταν ότι η μόνη περίπτωση μη χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν η οικειοθελής έξοδος από το ευρώ, αφού στην περίπτωση αυτή τα ομόλογα θα αποπληρωνόταν στην ώρα τους στο νέο εθνικό νόμισμα με την αλάνθαστη συνταγή του τυπώματος. Η δεύτερη σταθερά ήταν ότι η τυχόν διάσωση της Ελλάδας ήταν τόσο ακριβή, ώστε τα ανταλλάγματα θα ήταν αφόρητα σκληρά σε σημείο που κανένας πολιτικός δεν θα ήταν σε θέση όχι απλά να τα εφαρμόσει, αλλά ούτε καν να τα προτείνει.
Βέβαια οι μήνες πέρασαν, γίναμε όλοι σοφότεροι και πλέον αρκετά πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο, ώστε να ξέρουμε πια με βεβαιότητα ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί χίμαιρα και αυτό θα συμβεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

Οταν οι τράπεζες θα καίγονται

Habemus Papam - Κάν' το όπως στο Βατικανό


Η μάσκα του "εθνοσωτήρα" νέου πρωθυπουργού είναι από την σειρά ταινιών τρόμου "Chainsaw", όπου ο δολοφόνος, προτού σκοτώσει τα θύματά του, τα περνούσε πρώτα από μια σειρά δοκιμασιών με βασανιστήρια.

Όπως και στο Βατικανό, όπως και σε κάθε άλλο καθεστώς όπου απουσιάζει η Δημοκρατία, έτσι και εδώ.

Μαζεύτηκαν στην Καπέλα Σιξτίνα, βλέπε Προεδρικό Μέγαρο, και αποφάσισαν για το ποιός θα έχει το αλάθητο όταν θα εφαρμόζει τις λαοκτόνες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.


Δηλαδή ποιός θα επιβάλλει τα "σωστά" ληστρικά οικονομικά μέτρα στους πολίτες.


Οι "σωσμένοι" πολίτες, φυσικά, απλοί και αμέτοχοι θεατές.

Ας παίξουμε τις κουμπάρες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ε!! εσείς...εκεί στο Πασοκ και το αδελφό κόμμα της ΝΔ...
Είπαμε να κάνετε εθνική κυβέρνηση...

Αν είναι να "αξιοποιήσετε" το σημιτικό κεφάλαιο...να το πείτε

καθαρά...θα το δεχτώ!!

Δεν σώζεται η Ελλάς χωρίς "εκσυγχρονιστές"...Ποιός θα είναι κυβέρνηση και ποιός αξιωματική αντιπολίτευση;;

Εναλλάξ,το πιο τίμιο. Ανά μήνα.

37 χρόνια παίζουν αυτό το παιχνίδι!! Τόχουν στο πετσί τους.Οι ηρωϊκές υποχωρήσεις των δύο μονομάχων με συγκλόνισαν και

με προβλημάτισαν.

Δεν μπορεί Αυτοί να σώζουν την Πατρίδα κι εγώ να ασχολούμαι με

υλικά αγαθά (φαί,ηλεκτρικό,παιδιά).  
Το αποφάσισα...
Θα τους παραχωρήσω και το υπόλοιπο μηνιάτικο!!

Για την πουτάνα την Πατρίδα,γαμώτι μου.

Ο Σαμαράς ξεσκεπάζεται...

Πρόεδρος της Δημοκρατίας : η πιο ακριβή γλάστρα της Ευρώπης

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους
βασιλιάδες της Ευρώπης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει

-772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-30.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" (εδώ γελάνε!)
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα του Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ.
Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα "θέσης ευθύνης" και "οικογενειακής παροχής" που βλέπουμε.
Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση. Όλοι αυτοί οι δημοκράτες κλέβουν μεζέ απ' τα σκατά που 'χαν στην πάνα τους!
Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια και επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας. Εκεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά το ποσό των 834.000 ευρώ! Υπάλληλος του ΔΝΤ ο νέος πρωθυπουργόςΟ Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με πιθανότητες που αγγίζουν το 100%.

Ο κύριος αυτός είναι υπάλληλος του ΔΝΤ. Μήπως χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός;
 
Πιστεύουμε πως όχι...

Για την ιστορία, να πούμε πως κλασσική συνταγή του ΔΝΤ είναι να χρησιμοποιεί τους πρωθυπουργούς που το καλούν, μέχρι αυτοί να "καούν" και στη συνέχεια τοποθετεί πρωθυπουργούς της αρεσκείας του, το δυνατόν υπαλλήλους του.

Να θυμίσουμε, πάντως, πως υπάρχει ένα κακό παρελθόν. Παπανδρέου και Ρουμελιώτης ήταν μαζί στο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε, ο κύριος Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε (για το σκάνδαλο Κοσκωτά) επειδή είχε προλάβει να γίνει Ευρωβουλευτής και η Ε.Ε. δεν ήρε την ασυλία του...!

Πρέπει να σκεφτούμε "καληνύχτα Ελλάδα" ή μήπως πρέπει να πούμε "και τώρα αρχίζουμε εμείς τον πόλεμο που εσείς μας κηρύξατε";

ΚωνσταντίνοςΤο μπλόκο της Κερατέας ξαναζωντάνεψε!

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε πόλεμο με τους τραπεζίτες!
 

 πρωτοβουλία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σήμερα το μεσημέρι όταν στο κάλεσμα τους για ανοιχτή συνέλευση στο Άπαρτο Κάστρο στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ, ανταποκρίθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, δημιουργόντας έτσι σε όλους μας την πεποίθηση, ότι μπορούμε να ξαναζήσουμε τις "μαγικές" στιγμές των 128 ημερών του νικηφόρου αγώνα μας.

Η ανοιχτή συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:


1) Επαναδραστηροποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και τακτικές συνεδριάσεις της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών.


2) Κάλεσμα των συμπολιτών μας την ερχόμενη Κυριακή 13/11 στον ίδιο χώρο, με προτάσεις για τον τρόπο που θα δράσουμε την ημέρα της επετείου (11/12/2011) της εισβολής των ΜΑΤ στην περιοχή μας.

Ισχύς τους η απάτη!

Το καθεστώς της απάτης συνεχίζεται!…
Η πολιτική έπρεπε να είναι η τέχνη και η επιστήμη της αλήθειας και του δίκιου.

Και οι τωρινοί πολιτικάντηδες του χειρίστου είδους την κατάντησαν καθεστώς απάτης και ληστείας.
 
Έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι σκοποί και τα συμφέροντα τα δικά τους και των πατρώνων τους τοκογλύφων.
Έβαλαν-προεκλογικά-οι απατεώνες, προκειμένου να εξαπατήσουν το λαό, το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».
Και επέβαλαν σε βάρος του οι αδίστακτοι το δολοφονικό καθεστώς της χείριστης νομικής, αστυνομικής και οικονομικής βαρβαρότητας.
Και, όταν διαπίστωσαν ότι η βαρβαρότητά τους δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τη δίκαιη οργή και την ιερή αγανάκτηση του λαού προσέφυγαν στην απάτη του δημοψηφίσματος. 
Προκειμένου να τον παγιδεύσουν και να τον αναγκάσουν να σκύψει και να γονατίσει μπροστά στην κατοχική τους ιταμότητα.

Επιτέλους!
Μίλησε κανείς για αστική δημοκρατία;


Ύστερα από μία εβδομάδα συμπύκνωσης της πολιτικής κρίσης κι έπειτα από τις ωμές προτροπές των δανειστών κι ουσιαστικά του κεφαλαίου (εθνικού-διεθνούς) εγένετο μάλλον κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης (κεα) καθώς Παπανδρέου-Σαμαράς κατέληξαν σε συμφωνία. Φυσικά αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις γύρω από τη μορφή αυτής της συνεργασίας που ισοδυναμεί με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα βοναπαρτίστικου τύπου. Η τυπική παραβίαση της συνταγματικής τάξης (νέα κυβέρνηση χωρίς την παραίτηση της προηγούμενης και χωρίς διερευνητικές εντολές του Παπούλια στα λοιπά κόμματα), αλλά και το γεγονός πως οι διαδικασίες δεν εξελίσσονται θεσμικά, απλά επιβεβαιώνει την ουσιαστική μεταλλαγή της αστικής δημοκρατίας την εποχή της κρίσης σε μια σύγχρονη μορφή κράτους έκτακτης ανάγκης. Αν τελικά τα πράγματα οδηγηθούν εκεί ακριβώς που τα προδιαγράφει ο σκληρός πυρήνας της αστικής τάξης και της διεθνούς του κεφαλαίου πρωθυπουργός-καίσαρας θα είναι ο τραπεζίτης Παπαδήμος-εκλεκτός των περίφημων «αγορών» και η κεα θα έχει ως αποστολή να επιβάλλει τα συμφωνηθέντα που θα συνιστούν ένα νέο κύμα κοινωνικής αντεπανάστασης.

Κυβέρνηση αστικής ενότητας. Εμείς;

του Παναγιώτη Μαυροειδή

Είναι κάποιες οριακές στιγμές  στο θέατρο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, που οι πρωταγωνιστές απογυμνώνονται από τα  ρούχα  των ρόλων τους  και εμφανίζονται με τα δικά τους .

Το ΠΑΣΟΚ, για δεκαετίες ολόκληρες έχτιζε το ρόλο της σοσιαλδημοκρατικής φιλολαϊκής λύσης. ‘’Για μεγάλες περιπέτειες δεν είμαστε, αλλά κάτι το καλύτερο για το λαό θα το σπρώξουμε…’’.  Και τώρα είναι η ηγετική δύναμη του κοινωνικού κανιβαλισμού του κεφαλαίου σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας. Επικεφαλής της χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Η ΝΔ πούλησε αντιμνημονικό αγώνα με ‘’νέο μίγμα’’ κοινωνικής πολιτικής για να δρέψει κοινωνική δυσαρέσκεια. Και έτρεξε τώρα, την ώρα του τριγμού, τη στιγμή της κατάπτωσης της κυβέρνησης Παπανδρέου στη λαϊκή συνείδηση, να προσφέρει τις πλάτες της, εν μέσω της απαραίτητης και υποκριτικής τσιριμόνιας και παζαριών της δεκάρας.

 Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, πούλησε αντίσταση στο ‘’σάπιο πολιτικό σύστημα και στους διεφθαρμένους πολιτικούς’’ και αποδείχτηκε στους αφελείς οπαδούς του, απλό μαντρόσκυλο του συστήματος, που πίεζε σταθερά για τη λύση έκτρωμα που τελικά δόθηκε.

Να λοιπόν που η κοινωνική και πολιτική  πραγματικότητα του ενωμένου περισσότερο από ποτέ  αστικού μπλοκ εξουσίας, εμφανίζεται με την πολιτική  μορφή μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με υποστήριξη και ΛΑΟΣ.

Ο ιδανικός

Ο επικρατέστερος για πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα -έναντι των πολιτικών- που τον καθιστά ιδανικό για να ηγηθεί της χώρας. 

Ο κ. Παπαδήμος είναι εντελώς άγνωστος στους Έλληνες, οπότε μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσά τους, αφού δεν θα τον αναγνωρίζουν και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να τον σπάσουν στο ξύλο.

Εκλογές την Κυριακή της Αποκριάς...
Σύμφωνα με το εορτολόγιο στις 19 Φεβρουαρίου του 2012 εορτάζεται η Κυριακή της Αποκριάς. Εκείνη η Κυριακή δόθηκε χθες από τα επιτελεία των δύο κομμάτων ως η επικρατέστερη για....
την εκλογική διαδικασία.
Το σουρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό
στη χώρα μπορεί κάλλιστα να στήσει τα εκλογικά παραβάν με κομφετί και σερπαντίνες.
Από το http://spnews.gr/

άρε... μασκαράδες!!!
 g d g

Επιλεκτική Δημοκρατία.Τα παζάρια τέλειωσαν. Η συμφωνία έκλεισε.
Απομένουν οι ανακοινώσεις.
Να ενημερωθεί ο κυρίαρχος Λαός!!
Η δήθεν νευρική δήλωση Σαμαρά "οι μάσκες έπεσαν" αφορά τον
ίδιο και τους συγκυβερνήτες του.
Η όψιμη δημοκρατική ευαισθησία του Παπαντρέα "να αποφανθεί
ο Λαός" με το δημοψήφισμα,αποδείχτηκε επιλεκτική και αναποτε-
λεσματική για τον ίδιο,αφού του στοίχισε την καρέκλα.
 - Η Εξουσία διαμοιράζεται στους δύο Μονομάχους, σε μια συναι-
νετική κυβέρνηση.
Η σωτηρία της Χώρας από την χρεωκοπία και την καταστροφή
είναι υπόθεση αυτών που την οδήγησαν ακριβώς εκεί.
Η μέχρι σήμερα Βαρβαρότητα με τις τεράστιες ευθύνες αυτών
που την άσκησαν...αποχρωματίζεται.
Συγκαλύπτεται και αθωώνεται.

Οι εταιρείες που κυβερνούν την Ευρώπη

thumb
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπαζού
∆υστυχώς, δεν πρόκειται για θεωρίες συνωµοσίας, αλλά για την τραγική πραγµατικότητα που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι δοµικές, οι θεσµικές αποφάσεις σε όλους τους κρίσιµους τοµείς λαµβάνονται κάτω από την ισχυρή πίεση - καθοδήγηση των συµφερόντων που εκπροσωπούν τους µετρηµένους στα δάχτυλα µεγάλους παίκτες των αγορών. Τα λόµπι των µεγάλων συµφερόντων είναι πανίσχυρα στις Βρυξέλλες και οριοθετούν χειρουργικά το πλαίσιο και τους ευρωπαϊκούς νόµους που διέπουν τον χρηµατοπιστωτικό τοµέα και τους τοµείς της ενέργειας και του πετρελαίου. Τοµείς που χαρακτηρίζονται είτε από την έλλειψη κανόνων και διαφάνειας είτε από την υιοθέτηση µέτρων που ευνοούν, σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τις πολυεθνικές, τις πανίσχυρες τράπεζες επενδύσεων και γενικά αυτό που τελευταία προσδιορίζεται γενικά και αόριστα ως «αγορές». Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρηµατοπιστωτικό λόµπι έχει καταφέρει να οδηγήσει την Κοµισιόν στη µη λήψη κανόνων διαφάνειας για τη ρύθµιση των αγορών, ενώ το λόµπι του άνθρακα έχει υποχρεώσει την Κοµισιόν σε δειλά βήµατα για την αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής και στη δηµιουργία µιας ακόµα κερδοσκοπικής αγοράς σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, αυτήν της εµπορίας των ρύπων. Τη λειτουργία των λόµπι παρακολουθεί εδώ και χρόνια η οργάνωση Corporate Europe Observatory(CEO ) -Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών -, ένα ερευνητικό παρατηρητήριο που στόχο έχει να εκθέσει και να αµφισβητήσει την προνοµιακή πρόσβαση που απολαµβάνουν και την επιρροή που ασκούν συγκεκριµένες εταιρείες στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Μεγαλώνει το ρεύμα ενάντια στο χαράτσι

Από την "Ελευθεροτυπία":
Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία

Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.


Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα. 

Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει διαγραφή όλου του χρέους!

Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει διαγραφή όλου του 
χρέους!
Εμένα δεν θα με καλέσει κανένας στο Προεδρικό Μέγαρο. Αν όμως με καλούσαν θα διαμήνυα σε εκείνους που μας απειλούν:
«Κύριοι, έξοδος από το Ευρώ και επιστροφή στην δραχμή σημαίνει και πλήρης μονομερής διαγραφή του χρέους. Συνεννοηθήκαμε;»
antinews

Κυβέρνηση χουντικής συνεργασίας


Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης χουντικής συνεργασίας κατέληξαν  ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο άντρες θα συναντηθούν  για να καθορίσουν τον πρωθυπουργό της νέας χουντικής κυβέρνησης.
Δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί ηγηθεί και της κυβέρνησης χουντικής ενότητας, αφού πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα – η κυρία Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να πάει να σώσει και την Ιταλία.

Ταφόπλακα η 26η Οκτωβρίου

Του Δημητρη Καζακη
Για μια ακόμη φορά οι κρατούντες της ευρωζώνης μας έσωσαν με νέα συμφωνία. Διάσωση νούμερο 4 ή κάτι τέτοιο. Έχουμε χάσει πλέον τον αριθμό. Μόνο τα θύματα των διασώσεων μπορούμε να μετράμε. Κι αυτά ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια. Μιας κι ένας ολόκληρος λαός έχει τεθεί υπό κατάσταση γενικευμένης πτώχευσης, πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά δεδομένα της χώρας, επειδή το επιβάλει το συμφέρον της ευρωζώνης. Έτσι είναι, άμα είναι να επιλέξεις ανάμεσα σ’ ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα – όπως είναι το ευρώ και η ευρωζώνη – και σ’ έναν ολόκληρο λαό, τι το πιο λογικό; Διαλέγεις το εγκεφαλικό κατασκεύασμα μόνο και μόνο γιατί συμφέρει τις αγορές, τις τράπεζες και τους ισχυρούς της ευρωζώνης. Αυτό το τερατούργημα αποκαλείται σήμερα «Ευρώπη» και «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας.

Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι για μια ακόμη φορά σωθήκαμε από τους φίλους και εταίρους μας. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστέψουμε όλοι αυτοί που μέχρι χθες μας έλεγαν άλλα. Πρώτα όμως θα πρέπει να διευκρινίσουμε τι περιλαμβάνει η περίφημη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ελάχιστα πράγματα. Να η ουσία όπως διατυπώθηκε στην Δήλωση της Συνόδου Κορυφής (26/10):

Ευχολόγιο «διάσωσης»

Παίζουν την κολοκυθιά γύρω από την υπογραφή του θανάτου μας 
Μόνο ένα καθεστώς ακραίας πολιτικής αχρειότητας και ασύδοτης πορνείας των κομματικών ανδρεικέλων μπορεί να αναδίδει τέτοιου είδους πνιγηρές αναθυμιάσεις, σαν και αυτές που ζούμε αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα σήμερα (Κυριακή)…

Η αφηνιασμένη τρομοκρατική υστερία των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των «νταβάδων» του MEGA, ήταν ένας ανελέητος βομβαρδισμός για την «εθνική ιστορική στιγμή» που κρίνεται η «σωτηρία» της Ελλάδας!!!!

Είναι περιττό να πούμε ότι «σωτηρία της Ελλάδας» για όλα αυτά τα παπαγαλάκια, από κοινού με τις πολιτικές πόρνες των καθεστωτικών κομμάτων, είναι η τελευταία πράξη του τελεσίδικου θανάτου της Ελλάδας, Η συνεννόηση, δηλαδή, των δύο κυβερνητικών ανδρείκελων (ΓΑΠ-Σαμαρά), ώστε να επικυρωθεί, μέσα από κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας(!!!), η «Δανειακή Σύμβαση»: Η ληξιαρχική πράξη της αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας και της «εκτέλεσης» του ελληνικού λαού…

Το σάβανο των νεκρών το εμφανίζουν σαν ζωή, σαν «σωτηρία» της Ελλάδας…

Πάνω σε αυτό το «σάβανο» παίχτηκε από τα δύο ανδρείκελα (ΓΑΠ-Σαμαράς) ένα απίθανο, γελοίο και αποκρουστικό παιχνίδι της κολοκυθιάς: Μια θεατρική παράσταση ΑΠΑΤΗΣ δίχως ιστορικό προηγούμενο…

μια εικόνα χίλιες λέξεις

 
 
 

Και για όσους τυχόν δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι γίνεται...


«Δημοκρατία:
Kαμία διέξοδος.
Βγήκαν οι μεγάλες ψωλές.
Θα γαμήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους.
Φυλάξτε τα νώτα σας.»
-Χάρολντ Πίντερ (Φεβρουάριος 2003)


CIOANT1

Παπαποιός;

Νομίζω ότι αφού έτσι κι αλλιώς ο Λουκάς Παπαδήμος, που λένε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα με τον Γιώργο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει ο πρωθυπουργός. Άλλωστε ο Γιωργάκης και καλώς καμωμένα μας είπε ότι τα έκανε όλα για την σωτηρία της πατρίδας και ψήφο εμπιστοσύνης πήρε. Γιατί να φύγει λοιπόν; Αν επιμένουν οι αγορές ας περάσουμε έστω σε μια δημιουργική σύνθεση των δύο προσώπων. Για σύνθεση της πολιτικής τους δεν θα χρειαστεί να κουραστούμε. Οι τραπεζίτες κυβερνάγανε μέσω πολιτικών, οι τραπεζίτες θα κυβερνάνε, μέσω τραπεζιτών. Ο παρονομαστής είναι κοινός. Μιας και περάσαμε λοιπόν στην εποχή των πρωθυπουργών του σωλήνα, συνέθεσα κι εγώ έναν να προτείνω…