#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

"Το Σάλιο της Μύγας"

Από το υπό δημιουργία νέο βιβλίο του Πέτρου Αργυρίου "Το σάλιο της μύγας"


Μισός αιώνας αμερικάνικου νεοβαρβαρισμού

Η μύγα δεν έχει γνάθο.

Δεν έχει δόντια.
Δεν μασάει –τίποτε.
Για να τραφεί η μύγα «φτύνει» την τροφή της για να τη διαλύσει με τα οξέα της, να τη ρευστοποιήσει και να τη ρουφήξει.
Το ίδιο κάνει και ο καπιταλισμός.
«Μυγοφτύνει» κοινωνίες και έθνη, τις διαλύει με τα πολεμικά ή τα οικονομικά οξέα του.
Επί δεκαετίες, οι δυνάμεις του μιλιταριστικού «ιμπεριαλισμού» σε πλήρη συνέργεια με τους φαραώ του οικονομικού ιμπεριαλισμού, εξορμούμενοι κυρίως από το λημέρι τους τις ΗΠΑ, επιδράμουν και χρησιμοποιούν τα όπλα τους ενάντια σε αθώους πληθυσμούς, όπλα άλλοτε συμβατικά και άλλοτε ραδιενεργά, άλλοτε οικονομικά και άλλοτε πολιτικά, άλλοτε έξυπνα και άλλοτε τυφλά, προσχηματιζόμενες άλλοτε την προάσπιση της δημοκρατίας, άλλοτε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοτε την οικονομική σταθερότητα ή ακόμη και πρόοδο.
Διανύοντας το 2011 είμαστε πλέον να γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια αθώων σκοτώθηκαν άμεσα ή έμμεσα από τον αμερικανοκινούμενο «ιμπεριαλισμό». Εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντων στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από αυτούς που «η αυτοκρατορία» του κακού δολοφόνησε, επιλεκτικά ή μαζικά, άμεσα μέσα των όπλων ή έμμεσα μέσω των οικονομικών όπλων.

Φάρσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ιδιωτική εταιρεία ναύλωσης ελικοπτέρων ζητά επίμονα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την άμεση παραχώρηση άδειας προσγείωσης για το ελικοδρόμιο της Βουλής, κατ' εντολή του Μεγάρου Μαξίμου. Έχει όμως καύσιμα μόνο για λίγες ώρες με τον κίνδυνο η παραμικρή καθυστέρηση να μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμα και για τους βουλευτές. Η αποστομωτική απάντηση του Υπουργείου... στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Πηγή: tvxs

Η πτώση της Ευρώπης

Συμβολές στην Ευρώπη και την Γερμανία να παραιτηθούν απο τις γεωπολιτικές τους βλέψεις. Που πάει ασορτί με τίς επιθέσεις που γίνονται τελευταία εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης

"Europas Abstieg"
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
Ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχουν οι προσπάθειες για την πρόληψη δια της βίας της αναφαινόμενης στον ορίζοντα γεωπολιτικής παρακμής της Ευρώπης. Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια «σχετική παρακμή», εξηγεί ο καθηγητής Δρ Eberhard Sandschneider στο german-foreign-policy.com. Λάθη πολιτικής, που γίνονται πάντα "μια τέτοια διαδικασία παρακμής", θα μπορούσαν "να οδηγήσουν  ανελέητα στην καταστροφή"."  Ο Sandschneider, Otto-Wolff-διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου της  Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik - DGAP (Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής), κάνει αναφορά στα στρατηγικά έγγραφα από το Πεντάγωνο βιβλία, τα οποία αποκαλούν την ανερχόμενη Κίνα σαν την δεύτερη μεγαλύτερη «στρατιωτική πρόκληση» των Ηνωμένων Πολιτειών αμέσως μετά τη διεθνή τρομοκρατία. Είναι της γνώμης, ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν προσπάθειες αποτροπής της σχετικής παρακμής με στρατιωτικά μέσα, αλλά, αντίθετα, μιας αποδοχής της με βάση την συνεργασία. Σε ένα βιβλίο του, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, υπερασπίζεται αυτή τη θέση του, υποστηρίζοντας μια γερμανική ηγεσία στην Ευρώπη. Το Βερολίνο δεν θα έπρεπε να αναζητήσει μια πρώτη θέση στον κόσμο, θα έπρεπε όμως να συνεχίσει να αναβαθμίζεται στρατιωτικά για να μπορεί να  επιβάλλει τα συμφέροντά του εάν είναι απαραίτητο και με τη βία. Όσον αφορά την  εσωτερική πολιτική, ο Sandschneider εξηγεί, ότι υπάρχουν ήδη σοβαρές αμφιβολίες για την  αποτελεσματικότητα του δημοκρατικού συστήματος: "Σιγά-σιγά ερχόμαστε εδώ στη  Γερμανία σε μια συζήτηση για τη δημοκρατία".

Καμμένος: Θα καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση με κάθε κόστος

ΕΥΓΕ!
Καμμένος: Θα καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση με κάθε κόστος
Την πρόθεση του να καταψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξέφρασε, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος είπε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι στο κόμμα του δηλώνει ανοιχτά πως πρόκειται περί λάθους κι ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει όλους στη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν πρέπει να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση καθώς, πέραν όλων των άλλων, νομιμοποιεί το αρχικό Μνημόνιο με την τρόικα.
Δήλωσε αισιόδοξος, ότι στο τέλος θα πείσει τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης και η αντίθεση στη νέα δανειακή σύμβαση θα υιοθετηθεί ως επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, διευκρίνισε ο «γαλάζιος» βουλευτής, ακόμη κι αν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, θα την καταψηφίσει στην Βουλή, δηλώνοντας έτοιμος να υποστεί όποιες συνέπειες και κυρώσεις αυτής της απόφασής του.

Αντιδράσεις ενάντια στα χαράτσια - Πολιτικό πρόστιμο σε αντιμιλιταριστές

Η Άρνηση της νεολαίας για τον στρατό και κάθε καταπιεστικό κρατικό μηχανισμό διευρύνεται.

Η νεολαία όχι μόνο κατανοεί και οργίζεται για το ρόλο αναλώσιμου που τις επιφυλάσσει το αστικό καθεστώς εξουσίας ώστε να ξεπεράσει την τεράστια καπιταλιστική κρίση που δημιούργησαν και να επιβάλλουν το νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.


Ταυτόχρονα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του εθνικισμού και τηςπατριδοκαπηλίας περί Στρατιωτικής Θητείας ύψιστο Καθήκον, αποκρύπτουν το Παράλογο του Στρατού, την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων στο εσωτερικό του, η μετατροπή της νεολαίας σε ένστολους δολοφόνους για την εξυπηρέτηση των πολιτικών και οικονομικών σχεδίων της άρχουσας τάξης, τη μετατροπή του Στρατού σε Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και Δύναμη Καταστολής των Κοινωνικών Αγώνων!

Πρόεδρος Γκιζίκης υπηρεσιακός Ανδρουτσόπουλος 2011
Εθνικοσωτήριοι βρικόλακες του 1973, ξαναζούν μέσα από Παπούλια, ΛάΟΣ, Μητσοτακέικο της Siemens, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Σα να μην πέρασε μια μέρα... "Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκην το έθνος" μας έλεγαν, "ζήτω η δημοκρατία" μας έλεγαν, "επέστη η στιγμή παραμερίζοντες όσα μικρά και...

Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω  e-mail

Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον υπερεθνικισμό. Έχει αποδειχτεί στην πράξη πως όσοι από τους συνεργάτες των Γερμανών, από τους κουκουλοφόρους, από τους μαυραγορίτες κλπ παραπέμφθηκαν στα αρμόδια δικαστήρια δωσίλογων, αθωώθηκαν (πλην ελαχίστων) με το καινοφανές επιχείρημα πως ό,τι έκαναν το έκαναν για να προετοιμάσουν τον τόπο να αντισταθεί κατά του κομμουνιστικού κινδύνου!! Δηλαδή οι άνθρωποι (κατά τις αποφάσεις των δικαστηρίων) συνεργάστηκαν με τις αρχές κατοχής και τις υπηρέτησαν προδίδοντας την πατρίδα και συμμετέχοντας στο μακελειό του λαού μας από πατριωτισμό! Κάτι ανάλογο αλλά χειρότερο έκαναν οι διάδοχοί τους νεοδωσίλογοι στην Κύπρο το 1974 με το πραξικόπημα, παρέχοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να εισβάλλουν. Και τούτο ανεξάρτητα από όποιες ευθύνες έχουν και «άλλοι» από τον πολιτικό κόσμο για τη συνέχεια της συμφοράς. Δικαστήρια δεν λειτούργησαν ποτέ γι’ αυτά, δυστυχώς!

Κάλεσμα Ε.ΠΑ.Μ. - Όλοι σήμερα στο Σύνταγμα

Για να «μπουν στο ελικόπτερο» Παπανδρέου-Βενιζέλος

Τα ανθρωπάρια, που παριστάνουν την κυβέρνηση στην βάση των προ διετίας κλεμμένων ψήφων ενός τμήματος του λαού, καταρρέουν, αφού πρώτα με την παρουσία τους και μόνο στις θέσεις των επισήμων κατά την διάρκεια των παρελάσεων εξύβρισαν το μήνυμα του μεγάλου ΟΧΙ.


Ο ελληνικός λαός, τιμώντας την ιστορική μνήμη του, τιμώρησε τους εκπροσώπους της κατοχικής πολιτικής ηγεσίας αποκαθιστώντας το νόημα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία μέσα από μια ποικιλία αυθόρμητων λαϊκών αντιδράσεων.


Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά ανδρείκελα, μετά από την απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν το τομάρι τους που έκαναν με το δημοψήφισμα, πετώντας το γάντι προς την μεριά του λαού, και στην συνέχεια τις τυχοδιωκτικές κινήσεις απόλυτης παράνοιας, κατάφεραν να δώσουν στον δωσιλογισμό νέο ιστορικό νόημα.

Τώρα οι μάσκες έπεσαν, αφού πήραν πίσω, με την ίδια ευκολία που το ανακοίνωσαν, το «δημοψήφισμα» αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για κίνηση πανικού, προσπαθώντας να κερδίσουν πολιτικό χρόνο. Οι τυχοδιώκτες υπηρέτες των διεθνών πιστωτών δηλώνουν κυνικά ότι θεωρούν «επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό» κάθε άμεση έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας που θα έθετε σε κίνδυνο τις «στρατηγικές» επιλογές αποικιοποίησης της χώρας προτάσσοντας πραξικοπηματικές λύσεις ανακύκλωσης σχημάτων δωσιλογισμού.

ΜoneyWeek: «Είναι η Ελλάδα η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;»

Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.

«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

«Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί».

Η βασική υπόθεση σύμφωνα με τη Σόμερσετ Βεμπ, ήταν ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. «Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται. «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

The Nation 21/11/2011

Το παρόν άρθρο του The Nation, είναι άκρως επίκαιρο, σήμερα που ο Παπανδρέου ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους υπαλλήλους του, που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως υπαλλήλους τις κοτούλες που έχεις στα κλουβιά για να σου γεννούν αυγά, ακόμα και αν αναφερόμασταν σε ορνιθοτροφείο των Μεγάρων και όχι στο ΠΑΣΟΚ. Πως όμως αλλιώς να τους πεις και να ταιριάζει, αφού θα του δώσουν την "εμπιστοσύνη" τους, ενώ ακόμα και ένα αμερικάνικο έντυπο, έστω και δι μέσου της ανταποκρίτριας του, έχει από καιρό διαγνώσει, όχι την ακαταλληλότητα του, αλλά την πλήρη ανικανότητα και εθελοδουλεία του ανδρός.

Διαβάζοντας σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση του The Nation, η οποία θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή στις 31/11, θεώρησα πως δε θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει μία πραγματική παραίνεση σε βουλευτή, να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ένοχο για κακουργήματα, μπιστικό του. Έτσι το απέδωσα στα ελληνικά και σας το δίνω για να καταλάβουμε όλοι πως τα χειρότερα όντως έρχονται και μας χτυπούν την πόρτα αξιώνοντας "ψήφο εμπιστοσύνης"

The Nation 21/11/2011 - Greece spins out of control (Η Ελλάδα περιδινίζεται εκτός ελέγχου)
της M. Margaronis

Η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρωπαϊκή συμφωνία αντιμετώπίσης του χρέους, της 27ης Οκτωβρίου, άφησε κατάπληκτα τα μέλη του δικού του κόμματος (του Πα.Σο.Κ., τους Ευρωπαίους ομολόγους του και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, απειλώντας να μετατρέψει μια φλόγα που σιγοκαίει, σε πυρκαγιά.

Μόνη λύση σήμερα η αναστολή πληρωμών

του Σπύρου Μαρκέτου

Είναι αδύνατο να ανακάµψει η οικονοµία στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υιοθετεί πλέον η κυβέρνηση, πιεσµένη από τις «αγορές», οι οποίες επιβάλλουν τις επιλογές τους και στην ΕΕ. Πρiν από καιρό, κι ενώ περί άλλα τύρβαζαν πολλοί που σήµερα κινδυνολογούν, είχα υποστηρίξει ότι πρέπει να κηρυχθεί στάση πληρωµών του δηµόσιου χρέους (ξεπέρασαν τα 41 δις το 2009) και να γίνει αναδιαπραγµάτευσή του. Ειδάλλως θα χρειαζόταν «να περικοπούν όλες οι κοινωνικές δαπάνες και να µπει φυτίλι στη δηµοκρατία και την κοινωνική συνοχή για να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι δανειστές [...] Κάτι τέτοιο, βέβαια, σηµαίνει καταστροφική και βίαιη υποβάθµιση του βιοτικού επιπέδου και υπόσχεται, οδηγώντας τη χώρα δεκαετίες πίσω, εντάσεις τέτοιες που δεν έχουµε ξαναδεί από τον καιρό του Εµφυλίου». [1]

Εχει σημασία να φύγουν διωγμένοι!

15 Ιούνη, για όσους δεν θυμούνται, επάνω στα οδοφράγματα ήρθε η είδηση ότι η κυβέρνηση κλυδωνίζεται. Πέφτουν, εκλογές, συγκυβέρνηση! Πισωγύρισμα τελικά. Μια ψήφος εμπιστοσύνης μάζεψε τους πασοκτζήδες από τους δρόμους!

Σήμερα δεν θα γύριζαν ούτε οι πασοκτζήδες! Γιατί τι να γυρίσουν να κάνουν στην εφεδρεία;

Σήμερα όμως που είμαστε πιο κοντά στο πρώτο βήμα προς τη Νίκη από ποτέ αντί να είμαστε στους δρόμους, ρυθμιστές των καταστάσεων, περιμένουμε τις εξελίξεις από τηλεοράσεως και το ΚΚΕ να πάει στη Βουλή την Παρασκευή με ραντεβού σαν στον οδοντίατρο για να καρπωθεί μηνών αγώνες, χιλιάδες δακρυγόνα και τα σπασμένα μας κεφάλια.

Σήμερα έπρεπε να πλημμυρίζει το Σύνταγμα από κόσμο! Σήμερα! Χωρίς σημαίες! Με ένα μόνο πανό! Στα τσακίδια. Και πάμε για τους επόμενους. Εχει σημασία να φύγουν διωγμένοι! Έχει σημασία να φύγουν με τα γιούχα μας στ’ αυτιά τους. Και γι’αυτούς και για τους επόμενους που θα ρίξουμε. Γιατί έχουμε λίγη δουλίτσα ακόμη!

Αυτή είναι η Ελλάδα της Ε.Ε.

Αυτή είναι η Ελλάδα της Ε.Ε.
Του Νίκου Μπογιόπουλου
 Μας λένε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ΕΕ θα έρθει ο κατακλυσμός του Νώε.
Είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι η είσοδος στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη θα ήταν «παράδεισος» και «απάνεμο λιμάνι».

*
Αλλά:
*
Είναι η Ελλάδα της ΕΕ και της Ευρωζώνης που οι εγχώριοι και οι τροϊκανοί «σωτήρες» της την έφεραν σε κατάσταση «Τιτανικού», είναι η Ελλάδα της ΕΕ που χρεοκόπησε και που – εντός της ΕΕ – ξεζούμισαν το λαό της.
*
Είναι η Ελλάδα της ΕΕ και της Ευρωζώνης που έχει 1.000.000 ανέργους. Που τα παιδιά της μεταναστεύουν με τους ρυθμούς των δεκαετιών του ’50 – ’60. Που το μέλλον που της τάζουν – εντός της ΕΕ – είναι το «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια».
*
Είναι η Ελλάδα της ΕΕ και της Ευρωζώνης που ενώ πριν μπει στην ΕΟΚ ήταν πλεονασματική στο αγροτικό ισοζύγιο, σήμερα τριάντα χρόνια μετά την ένταξη στον «παράδεισο», εισάγει …καρπούζια και ζάχαρη από την (χρεοκοπημένη) Αργεντινή.

Συναίνεση Εκτελεστών
Μιά από τις κορυφαίες συμμετοχικές διαδικασίες της Δημοκρατίας,
το πολυδιαφημισμένο από τους ΟΛΟΥΣ τους κυβερνώντες Δημο-
ψήφισμα...ετέθη στον πάγο!!
Οι περισσότερο ημών "δημοκράτες" ευρωπαίοι "εταίροι" μας, έπει-
σαν τον νάνο Παπαντρέα να αποσύρει την "επικίνδυνη" και ανιστό-
ρητη πρότασή του.
ΕΜΕΙΣ χάσαμε την ευκαιρία να μαυρίσουμε τους Βάρβαρους και ο
Σαμαράς απαλλάχτηκε από ένα βραχνά.
Προσωρινά χαμένοι και όλα εκείνα τα πράσινα Γουρούνια που με-
ταμορφώθηκαν αυτόματα σε Ποντίκια και ξιφούλκησαν κατά του 
πατέρα Σωτήρη και αρχηγού τους,προσβλέποντας/επιδιώκοντας
την πτώση του.
Οι βιαστικοί λοχαγοί των δελφίνων του νεοΠασοκ έπεσαν στη λού-
μπα και απόψε στη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στον 
πρωθυπουργό τους, θα κληθούν να ισορροπίσουν ανάμεσα στον
"τελειωμένο" ηγέτη και στον (οποιονδήποτε) ανατέλλοντα.
Κι αν, Γουρούνια και Ποντίκια, βιώνουν το δικό τους πολιτικό και
κομματικό δράμα...ΕΜΕΙΣ βιώνουμε μιά νέα,αποκαλυπτική πρα-
γματικότητα... 

Ευρώ ή εθνικό νόμισμα…μύθοι και πραγματικότητες με πολύ απλά λόγια

video

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν, ο κόσμος πληρωνόταν συντάξεις και μισθούς, η αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιομένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε το ένα μπουκάλι νερό από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Είδε για παράδειγμα τον μισθό του  1997 των 200.000 δρχ με 25 ημερες εργασίας με  8000 δρχ ημερομίσθιο.  Από αυτά ,  10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1600 δρχ . Επαιρνε  ενα πακετο τσιγαρα 350δρχ και ετρωγε μια μεριδα φαγητο εξω προς 1000δρχ. Συνολο 2950 δρχ. Περισευαν 5050 δρχ για αποταμιέυση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
 Σήμερα ενας εργαζομενος με 750 ευρω που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρω ημερησίως. Απο αυτα για 10 λιτρα βενζίνη με φθηνή κιόλας απο 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακετο τσιγαρα 4.20 ευρώ και για μια μεριδα φαγητό απο 8 ευρω. Συνολο 28.20 τα οποια αντιστοιχούν στα 2950 δρχ του 1997.

Ο ΓΑΠ είναι καλός πρωθυπουργός τελικά !! Αλλά σε REWIND!!!!!

Σκέψου τα όλα αλλά με την εξής σειρά :
1. Αρχικά μας ζητάει δημοψήφισμα,
2. Έπειτα κουρεύει το χρέος 50%,
3. Τέλος παίρνει 110 δις από το ΔΝΤ και
4. Μετά ανακοινώνει «Λεφτά υπάρχουν»
Ποιος μαλάκας του έδωσε το ντοσιέ ανάποδα???!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ διάγραμμα της κίνησης του ευρώ σήμερα με βάση τις εξελίξεις στην ΕλλάδαΑν έχει κανείς αμφιβολία ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα επηρεάζουν την κίνηση του ευρώ τότε αυτό το διάγραμμα θα τον πείσει για το αντίθετο - Είναι στα αγγλικά και προέρχεται από δημοσιογράφο του Reuters.

Δείχνει με παραστατικό τρόπο πώς τα διάφορα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις κινήσεις της ΕΚΤ καθόρισαν την κίνηση του ευρώ.Πηγή: Xrimanews

Το μεγάλο λάθος του Παπανδρέου…


Ποτέ δεν κέρδισε την εκτίμηση, ούτε πολύ περισσότερο τον σεβασμό των ομολόγων του από το εξωτερικό ο έλληνας πρωθυπουργός. Οι σύνοδοι κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης τον τελευταίο ειδικά χρόνο, με τον Γιώργο Παπανδρέου να περιμένει απλώς να ακούσει την «ποινή» χωρίς καν διαπραγματευτική γραμμή ή διάθεση, δείχνουν με τον ανάγλυφο τρόπο το «στάτους» που κέρδισε στις δραματικές πολλές φορές συνεδριάσεις, χωρίς τις ωραιοποιήσεις που προσφέρονταν για εσωτερική κατανάλωση. Παρόλα αυτά αποτελούσε μια «θετική μονάδα» στον βαθμό που με τα έργα του εντός της χώρας διευκόλυνε την ψήφιση και την εφαρμογή ακόμη και των πιο δύσκολων οικονομικών μέτρων, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις ή οι δραματικές περικοπές κοινωνικών δαπανών. Γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να...
αποδεχτεί το αίτημα των εκλογών. ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου αποτελούσαν αδιαμφισβήτητες επιλογές τους.
Όλα αυτά μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα. Έκτοτε οι σχέσεις του έλληνα πρωθυπουργού με το εξωτερικό τέθηκαν σε εντελώς άλλη βάση. Οι αναφορές του Τύπου για την Ελλάδα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ξεχειλίζουν από οργή και ειρωνεία.

Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Δεν μπορώ να φανταστώ σε ποια χώρα ο Γ. Παπανδρέου θα συνέχιζε να είναι πρωθυπουργός ύστερα από τις προσβλητικές – σε βαθμό ατίμωσης – δηλώσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί τα ξημερώματα της Πέμπτης στις Κάννες. Ίσως μόνο σε αυτήν τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ανεπίσημης πτώχευσης και φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα και τη ρετσινιά της πλήρους παράδοσής της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της.
Ίσως πάλι η φαντασία μου να είναι φτωχή και να μην μπορεί να συλλάβει πώς αυτός ο άνθρωπος μπορεί ακόμη και σήμερα να μιλάει στο ελληνικό κοινοβούλιο ισχυριζόμενος ότι «σώζει» την Ελλάδα και ότι κατάφερε όσα δεν πέτυχε ποτέ κανείς γι’ αυτήν εδώ και δεκαετίες. Όταν το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα των επιλογών του είναι να την έχει οδηγήσει όχι μόνο στην πτώχευση, αλλά και στην πλήρη αφαίρεση ακόμη και του πιο στοιχειώδους όπλου άμυνάς της έναντι κερδοσκόπων και τοκογλύφων.
Κι όμως, είναι ακόμη πρωθυπουργός. Και χειροκροτείται στη Βουλή. Και ίσως συνεχίσει ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, ακόμη και τη Δευτέρα το πρωί, να παραμένει πρωθυπουργός. Με την ανοχή των βουλευτών και των υπουργών του κόμματός του. Στο όνομα της προσωπικής επιβίωσης των περισσότερων από δαύτων. Και με τη στήριξη και την ανοχή του Σαμαρά, του παλιού του φίλου και συμφοιτητή.

Σιγά την καλτσοδέτα...


στη φωτο η Καϊλή και μπροστά η Σούλα  από τα Τρίκαλα...
Σίγουρα τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μαίνεται ένας εμφύλιος, μεταξύ υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και μή, αλλά ακόμα και σε αυτές τις σκληρές αντιπραθέσεις υπάρχουν όρια .
Φαίνεται ότι σε αυτό διαφωνεί , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης που μάλλον αδικεί τον εαυτό του, με τον τρόπο που επέλεξε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, στη συνάδελφο του, Εύα Καϊλή
Όταν η Εύα Καϊλή σηκώθηκε όρθια και φώνάζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο Σωκράτης Ξυνίδης της είπε αφήνοντας άφωνους πολλούς βουλευτές: "Σιγά την καλτσοδέτα"!
Κάποιος από τους παριστάμενους αντέδρασε και του είπε: "Ρε συ Σωκράτη πώς μιλάς έτσι στην κοπέλα; Τι είναι αυτά που της λες;"
Και εκείνος απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο:
"Γιατί θα την φοβηθώ. Δεν ξέρεις που την έχω γραμμένη;".

Νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες: «Φρουτάκια»!

Από τα, με αθώο όνομα, «φρουτάκια» θα προέλθει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του ΟΠΑΠ! Αυτό δήλωσε η διοίκηση Οργανισμού κατά την παρουσίαση στους μετόχους των δεδομένων της συνέλευσης της 3ης Νοεμβρίου. Η Γ.Σ. με πλειοψηφία 98% των μετόχων ενέκρινε το πρόγραμμα της διοίκησης! Το 2% κράτησε τα προσχήματα λόγω ντροπής ίσως.

Όπως ανακοινώθηκε στη ΓΣ, το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ μέχρι το 2015 θα προέλθει από τη νέα άδεια που εξασφάλισε για την εγκατάσταση 35.000 βιντεολόττο («φρουτάκια»)στη χώρα.

Η διοίκηση δήλωσε ότι τα νέα μηχανήματα αναμένεται να ενισχύσουν τα κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο έτος λειτουργίας τους και να αποτελούν τον μεγαλύτερο μέρος των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρίας μέχρι το 2015. Τα κέρδη ανα μέτοχή! Αυτό είναι πάντα το ζητούμενο της πλουτοκρατίας γαι να κάνει επενδύσεις!

Συγκυβέρνηση και Δημοψήφισμα


  Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει παιχτεί και εξακολουθεί να παίζεται ένα ''θέατρο του παραλόγου'', αφού κανείς, τάχα, δεν μπορεί να καταλάβει τί σκατά έχει γίνει τις τελευταίες δύο μέρες, γιατί ο ΓΑΠ άνοιξε ''από το πουθενά'' το θέμα του δημοψηφίσματος, γιατί τελοσπάντων δεν γίνεται αυτή η περίφημη ''κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας'', γιατί ο Σαμαράς είναι τόσο αστείος, γιατί ο Τσίπρας πάλι λέει τα δικά του, γιατί ένα ριζοσπαστικό κομμουνιστικό ''πολιτικό μπλοκ'' που θα εκφράζει τις δυνάμεις της εργασίας και τα σύμμαχα στρώματά της δεν μπαίνει μπροστά να σαρώσει την αστική ηγεμονία.
     Τίποτα δεν είναι παράλογο. Παράλογο ο νους που φέρει την κυρίαρχη ιδεολογία ονομάζει εκείνο το οποίο προσεγγίζει εστιάζοντας το βλέμμα του στην ''επιφάνεια'' ενός στενού πεδίου προβληματικής, τόσο στενού και τόσο αβαθούς που βλέπει μόνο τις προσωπικές βιογραφίες και τις ''ψυχολογίες'', και όχι τις ταξικές και κοινωνικές σχέσεις με τους συγκυριακούς τους φορείς, σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο εμβάθυνσης και γενίκευσης.

Μια χρυσή ευκαιρία

Όποιος παρακολούθησε τις χτεσινές ομιλίες στη Βουλή –στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση-, θα είχε πολλούς λόγους να εκνευριστεί και να εξοργιστεί. Εμένα, πάντως, με πιάσανε τα γέλια. Και μετά βαρέθηκα.
Ήταν σίγουρο πως θα ερχόταν κάποτε η ώρα που το σάπιο πολιτικό σύστημα θα έφτανε σε αδιέξοδο. Αυτή η ώρα είναι τώρα.
Και ο πλέον ανόητος Έλληνας θα έχει αντιληφθεί πως η δημοκρατία έχει καταλυθεί εντελώς, το Σύνταγμα της χώρας έγινε κουρελόχαρτο, η χώρα έχει χρεοκοπήσει και οι εκλογές αντιμετωπίζονται από τους πολιτικούς σαν μια πολύ δυσάρεστη –και ανεπιθύμητη- διαδικασία.
Όσο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μπορούσαν να εξασφαλίζουν αυτοδυναμία –ταΐζοντας τους πελάτες ψηφοφόρους τους-, η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και η εναλλαγή τους στην εξουσία βέβαιη. Αυτό τελείωσε.
Έχω γράψει και παλαιότερα πως στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ποτέ κυβερνήσεις – υπήρχαν μόνο άνθρωποι που ήταν στα πράγματα. Και ήταν στα πράγματα επειδή είχαν την στήριξη κάποιων άλλων ανθρώπων. Κάποιων ζάπλουτων ανθρώπων. Οι περισσότεροι κομπραδόροι. Μετά, τους είπαμε διαπλεκόμενους και νταβατζήδες.
Τους τελευταίους μήνες, η οργή για τους πολιτικούς έχει ξεχειλίσει. Μούντζες, βρισίδια, χειροδικίες, γιαούρτια, αυγά – όλα τα δοκίμασαν. Κανείς, όμως, δεν διανοήθηκε να βρίσει τον Κόκκαλη. Κανείς δεν μούντζωσε τον Βαρδινογιάννη. Κανείς δεν πέταξε γιαούρτι στον Μπόμπολα.
Αλήθεια, πιστεύει κάποιος πως μπορεί να υπάρξει επόμενη –και καλύτερη ημέρα- σε αυτή τη χώρα, αν τα δημόσια έργα συνεχίσει να τα αναλαμβάνει ο Μπόμπολας;
Δηλαδή, θα φύγει το ΠΑΣΟΚ, θα φύγει και η Νέα Δημοκρατία αλλά ο Μπόμπολας θα συνεχίσει να είναι «εθνικός εργολάβος» και ο Κόκκαλης «εθνικός προμηθευτής»; Λυπάμαι αλλά τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα.

Φτάνει πια με τους μπαμπούλες

Από το Μαρικάκι

Θα γίνει τελικά το δημοψήφισμα; Ποιο θα είναι το ερώτημα; Το ευρώ; Η δανειακή; Αν θέλουμε Μαργαρίτα για «μητερούλα» του έθνους και Μέρκελ για Νονά; Με ποια κυβέρνηση θα γίνει το δημοψήφισμα; Θα γίνουν εκλογές ή θα αναλάβει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας άνευ εκλογών; Θα βγούμε από την ευρωζώνη; Τζάμπα ήρθε ο Ράιχενμπαχ; 

Και τελικά τι είναι αυτό που ζούμε σήμερα; Είναι οικονομική κρίση που εξελίχθηκε σε πολιτική και πολιτειακή κρίση; Ή μήπως εξ αρχής ήταν πολιτική κρίση που μας οδήγησε στο δεύτερο συμπαρασύροντας την Ευρώπη και ολόκληρη τη Δύση;
Άραγε οι προσυνεννοήσεις Παπανδρέου - Στρος Καν, προ εκλογών αλλά και μετά, για την υπαγωγή στο ΔΝΤ, η ιστορία με το «σορτάρισμα» (η μετατροπή του Τ+3 σε Τ+10), η παραποίηση του ελλείμματος, η πίστωση χρόνου που μας ζητήθηκε με το καλό και με το άγριο από το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές (Πρόγραμμα των 100 Ημερών – αν θυμάστε τα «Νέα» μετρούσαν αντίστροφα), όλες οι παρασκηνιακές - εξωθεσμικές διαβουλεύσεις του Γιωργάκη, όλα αυτά τι ήτανε; Οικονομική κρίση; Υπήρχε «απλώς» μια πολύ κακή κατάσταση της οικονομίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-Όλα αρχίζουν τώρα - Να φύγουν όλοι!


Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας απορρίπτει κάθε προσπάθεια μιας δήθεν "νέας διακυβέρνησης" της χώρας, καθώς το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού αποδέχεται τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, δηλαδή το κούρεμα της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και φτωχών μεσαίων στρωμάτων. Η επιτροπή μας απαιτεί, Όλο το χρέος να διαγραφεί.
Η κρίση είναι καθολική και αφορά το καπιταλιστικό σύστημα. Η κρίση επεκτείνεται ραγδαία σε ολόκληρη την ΕΕ (Ιταλία, Ισοανία) ώς την άλλη άκρη του Αντλαντικού (χρεοκοπία MF GLOBAL). Η κρίση στην Ελλάδα μετά τις απεργίες του Οκτωβρίου και την ανοικτή εξέγερση ενάντια στο πολιτικό προσωπικό την 28η Οκτωβρίου, απονομιμοποιεί πλήρως το πολιτικό σύστημα εξουσίας. Ο λαός βγήκε στους δρόμους και δεν περιμένει.

Η Επιτροπή μας συνεχίζει τη δραστηριότητά της ενάντια στα χαράτσια και την επιδείνωση των όρων ζωής καλώντας στη δημιουργία τοπικών επιτροπών αγώνα, δρόμων, γειτονιάς, συνοικίας, χώρων δουλειάς, ως τα μόνα όργανα που μπορούν να δώσουν τις αναπόφευκτες μάχες αποτελεσματικά στους δρόμους, επιβάλλοντας τη λαϊκή θέληση να φύγουν όλοι. Είμαστε ενάντια σε κάθε κοινοβουλευτικό δρόμο που νομιμοποιεί τη κοινωνική καταστροφή.

Κλείστε τηλεοράσεις και απλά ... όλοι μαζί!

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί αμήχανα όλα αυτά που γίνονται σε αυτό το φτωχό από πνεύμα Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γέμισε ο κόσμος από παραμύθια και ψέμματα. Αμήχανος, γεμάτος προβλήματα δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Παντελής έλλειψη σεβασμού και παιδείας βλέπουμε μέσα στην Βουλή. Όχι πως δεν τα ξέραμε βεβαίως. Αλλά είμαστε περιέργοι να δούμε πότε θα πιάσουν πάτο.
Ακούγοντας όλες αυτές τις μέρες τους πολιτικούς μας καταλάβαμε το εξής επιστημονικό συμπέρασμα : Τελικά υπάρχει ένα Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Ο σύμπαν! Δεν εξηγείται αλλιώς από το να μην καταλαβαίνουν τι περνάει ο κόσμος! Εμείς ζούμε έξω και τα βλέπουμε, κι εσείς, και ο καθένας! Αυτοί όμως τα βλέπουν όλα ωραία και καλά! Άρα κάτι κατάφεραν τα παιδιά εκεί! Απόδειξαν την ύπαρξη του παράλληλου σύμπαντος! Κάτι είναι και αυτό!
Εμείς θα σας ζητήσουμε για άλλη μία φορά, να κλείσετε τις τηλεοράσεις. Βγείτε έξω μιλήστε, συζητήστε, διαφωνήστε, γελάστε, ζήστε! Έχουμε όλοι μας όνειρα! Και άνθρωπος που έχει όνειρα είναι δυνατός! Μην τον φοβάσαι! Τον θες δίπλα σου! Βοηθήστε τον διπλανό σας που έχει πρόβλημα! Δώστε του κουράγιο και δύναμη! Και μαζί ελάτε έξω! Έχουμε δουλειά να κάνουμε! Να προσφέρουμε μία χώρα στα παιδιά μας! Γιατί τώρα δεν την έχουμε! Κλείστε λοιπόν τηλεοράσεις και ελάτε όλοι μαζί μας! Εκεί που πρέπει! Στο να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα! Είπαμε... είμαστε δυνατοί!


Guardian: Παράνομο το Ελληνικό χρέος...

κείμενο του  Guardian απ' τον περασμένο Μάρτη

«..Ελλείψει δημόσιων πληροφοριών πόσο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού χρέους για το οποίο ένας Ευρωπαίος πολίτης, (ο Έλληνας), σήμερα δυστυχεί, είναι νόμιμο; Και το ερώτημα αν είναι νόμιμο ή όχι είναι ουσιαστικό και όχι ρητορικό γιατί δεν αφορά μόνο τους οφειλέτες αλλά κυρίως τους πιστωτές! Και απαντήσεις θα δοθούν μόνο αν συσταθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιρλανδία ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου των πηγών χορήγησης αλλά και λήψης των δανείων!..»


Σιγά μην αφήσουν το φαγοπότι οι αστοί...

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΓΑΠ!!!


                             Ε   Π   Ι   Κ   Ι   Ν   Δ   Υ   Ν   Ο   Σ   !  

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

 Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.

Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.

Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελω και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.           
Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού.