#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Ματαίωσαν εκδηλώσεις στην Ελληνική πρεσβεία της Μόσχας για να μην ενοχληθεί η Μέρκελ! - Θα αναφερόταν η συμβολή της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο


ΣΑΡΩΝΕΙ τα πάντα στο πέρασμά της η σημερινή κυβέρνηση. Υποβαθμίσει την προσφορά του έθνους στην ανθρωπότητα, ως και τις εθνικές επετείους απαξιώνει... Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Προ τριμήνου η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αποφάσισε να αναλάβει μια αξιέπαινη και ιστορικά χρήσιμη πρωτοβουλία: να οργανώσει στη ρωσική πρωτεύουσα σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη «συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Με προβολή...

 ταινιών, έκθεση φωτογραφιών, διαλέξεις (μεταξύ αυτών και του Μαν. Γλέζου) για να ενημερωθούν οι Ρώσοι για την προσφορά των Ελλήνων. Είχαν όμως υπολογίσει χωρίς τις διαθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Στο σχετικό αίτημα της πρεσβείας το ΥΠΕΞ απάντησε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση αυτήν τη χρονική στιγμή να εκληφθεί από τη Γερμανία ως κίνηση ρεβανσισμού εναντίον της, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε την ανάγκη της οικονομικής της υποστήριξης! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει κάνει προ πολλού την ιστορική υπέρβαση και κάθε χρόνο στέλνει στη Μόσχα στρατιωτική μονάδα και παίρνει μέρος στις παρελάσεις της 9ης Μαΐου, «ημέρα νίκης των Ρώσων κατά των Ναζί». Πλην όμως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζονται...

Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός ως πολιτικός εγκληματίας

Η ελληνική δυναστική κομματοκρατία “συστημικός κίνδυνος” για την Ευρώπη και τον κόσμο
Η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να διεξαγάγει δημοψήφισμα δεν υπαγορεύθηκε από δημοκρατική ευαισθησία. Αποβλέπει στον εκβιασμό της κοινωνίας. Την οποία αφού έστησε στο χείλος του γκρεμού την απειλεί ότι θα την πυροβολήσει εάν δεν αυτοκτονήσει.
Ο Γ.Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με απάτη διακηρύσσοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”, ενώ γνώριζε ότι η χώρα ευρίσκετο ένα βήμα πριν από το αδιέξοδο, έχοντας επί μακρόν, με συστηματικό τρόπο, λεηλατηθεί ο δημόσιος πλούτος και το κράτος διαφθαρεί από την πολιτική τάξη. Ως πρωθυπουργός, για πολλούς μήνες, δεν έπραξε το παραμικρό για να προλάβει τη συμφορά, κάνοντας έτσι αναπόφευκτη την υπαγωγή της στη διεθνή επιτροπεία υπό την τρόικα. Αλλά και καθόλη τη μετέπειτα περίοδο έως σήμερα, πολιτεύθηκε ως κατακτητής επί της κοινωνίας, μετακυλίοντας σ’αυτήν το σύνολο των βαρών που συσσώρευσε η πολιτική τάξη. Μοναδική του μέριμνα ήταν να διατηρήσει ατόφιους τους πυλώνες του δυναστικού και διεφθαρμένου κράτους, τα προνόμια της πολιτικής τάξης και των συμμάχων της.
Στο διάστημα αυτό…

Γιατί σας φωνάζουμε Προδότες.

 - Εκλεγήκατε με άλλη πολιτική/εκλογική ατζέντα. Πρόγραμμα και Στόχους. 
Δύο χρόνια συνεχώς ενεργείτε στην αντίθετη κατεύθυνση όσων
δεσμευτήκατε.
Γι αυτό σας φωνάζουμε Προδότες... 
  - Παρανομείτε σταθερά.
Κουρελιάσατε συνταγματικούς και κοινοβουλευτικούς Θεσμούς.
Διευρύνετε τη "δημοκρατία" σας μέσα από ταξικά διλήμματα.
Απειλές και Εκβιασμούς.
Γι αυτό σας φωνάζουμε Προδότες.
  - Ενα προς ένα συνδέσατε τους νόμους Εξαθλίωσης και Υπο-
ταγής που ψηφίσατε με τη σωτηρία της Χώρας.
Αντί αυτής, σώζετε μόνο την καρέκλα σας. Το τομάρι σας.
Γι αυτό σας φωνάζουμε Προδότες.
  - Καταληστεύετε τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας
του Λαού. Τα εισοδήματα αυτών που κάποτε αποκαλούσατε...
"μή προνομιούχοι".
Καταλύετε το Κοινωνικό Κράτος.
Στραγγίζετε την Περίθαλψη,Υγεία,Παιδεία.
Εκποιείτε την Εθνική Περιουσία.
Παραχωρείτε την Κυριαρχία/Ανεξαρτησία της Χώρας.
Σκλαβοποιείτε τους Ανθρώπους.
Καταργείτε  την Ελλάδα.
Γι αυτό σας φωνάζουμε Προδότες.


Σας φωνάζουμε αυτό που είστε...
Σας φωνάζουμε με το...όνομά σας!!


Ο Κρούγκμαν προβλέπει ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα, σε ένα άρθρο φωτιά για την ευρωζώνη

Δείτε πώς μέσα σε 4 παραγράφους καταφέρνει ο Krugman να συμπυκνώσει την ουσία του ευρωπαϊκού προβλήματος.
Ευρω-λυκόφως (Eurodämmerung)

Τα πράγματα καταρρέουν στην Ευρώπη – ο κεντρικός της άξονας δε μπορεί να βαστήξει. Ο Παπανδρέου πρόκειται να διοργανώσει δημοψήφισμα – το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ΟΧΙ. Τα ιταλικά δεκαετή ομόλογα έφτασαν το 6,29% σε χρόνο ντε τε – αυτό όμως είναι εκείνο το επίπεδο στο οποίο το κόστος της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου χρέους οδηγεί στη χρεοκοπία, ακόμα και αν η Ιταλία έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Και ενώ άπαντες πιέζουν ταυτόχρονα για δημοσιονομική λιτότητα, η ύφεση φαίνεται σχεδόν βέβαια, επιδεινώνοντας όλα τα άλλα προβλήματα της ηπείρου.


Εδώ και δύο χρόνια καταγράφω αυτήν την ανελλιπή σειρά αποτυχιών και δυστυχώς έχει καταντήσει κουραστικό το να πιστοποιώ συνέχεια από τη μελέτη της σειράς ότι η πορεία ήταν αναμενόμενη. 

Γιατί οι αγορές και η Ευρώπη φοβήθηκαν τόσο το ελληνικό δημοψήφισμα;

Όλα στο κόκκινο… Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία, Αμερική… Η χρηματιστηριακή και τραπεζική κατρακύλα δεν είχε … στάση χτες, μετά τις ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφανθεί ο ελληνικός λαός επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Όπως επίσης δεν είχαν όρια η επιθετικότητα, η αρνητικότητα ή, εναλλακτικά, η παγερότητα που διέγειραν οι εξαγγελίες Παπανδρέου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Παρίσι, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Δουβλίνο…

Οι απώλειες στην Αθήνα έφτασαν το 6.92%, με τις τράπεζες να χάνουν άνω του 10% και πρωταθλητές των απωλειών το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 16.11% και την Εθνική Τράπεζα με 14.53%. Από την υπόλοιπη Ευρώπη ο γαλλικός CAC έκλεισε με απώλειες 5.38%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 5% και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου με πτώση 2.21%, ενώ από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι πρωταθλήτριες των απωλειών ήταν η γαλλική Societe Generale με 17% και η γαλλική BNP Paribas και ιταλική Intesa Sanpaolo με 14%.

Βεβαίως η πιο ανησυχητική εξέλιξη της ημέρας ήταν η άνοδος των ιταλικών σπρεντ στις 450 μονάδες βάσης – παρά τις αγορές ομολόγων στις οποίες προχώρησε η ΕΚΤ – ύψος που θεωρείται οριακό καθώς όποια χώρα το έχει πιάσει μέχρι στιγμής, πολύ σύντομα τέθηκε εκτός αγορών.

Ποιος φοβάται το Δημοψήφισμα;;;


Ξεκαθαρίζω ότι το Δημοψήφισμα έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές του 2010 και να αποφασίσει ο λαός αν επιθυμεί να υπαχθεί κάτω απ' το Μνημόνιο ή να συνεχίσει με κάποιον άλλο δρόμο.
Αυτό δεν έγινε και γι' αυτό ο Παπανδρέου κατηγορείται για πολιτική απονομιμοποίηση της Κυβέρνησής του.
Αν ο λαός αποφάσιζε ΝΑΙ θα λουζόταν τα σημερινά χωρίς να βγάζει άχνα (τουλάχιστον η πλειοψηφία που θα ψήφιζε ναι).
Αν ο λαός αποφάσιζε ΟΧΙ, τότε θα απέφευγε την καταστροφή του Μνημονίου και θα έπαιρνε και την ευθύνη του άλλου δρόμου.

Τώρα ανεξαρτήτως προθέσεων του ΓΑΠ, τις οποίες ακόμη αγνοώ, δίνεται η ευκαιρία στον Ελληνικό Λαό να εκφραστεί αδιαμεσολάβητα και να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ στην προδοτική, για το Λαό και τη χώρα, Δανειακή Σύμβαση.
Και ή θα νομιμοποιηθεί η Τροικανή κατοχή στην Ελλάδα ή θα αποφασιστεί η απελευθέρωση της Ελλάδας, με την ελπίδα που θα γεννήσει αυτή αλλά και τους κινδύνους της.

Ψοφάει...

Όπως λένε και τα μαντάτα, "ευαισθητοποιήθηκαν" δύο βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας επιστολές στον Πρωθυπουργό.

Η μία δε ανεξαρτητοποιήθηκε και η άλλη απειλεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

Προτού διαβάσω τις επιστολές, φαντάστηκα ότι οι 2 αυτές κυρίες αντέδρασαν υπό την επήρεια πιθανών τύψεων για το δράμα που περνάει ο λαός λόγω της καταστροφικής κυβέρνησης που υπηρετούν.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ & ΕΥΑΣ ΚΑΪΛΗ

Αλλά όχι... Ο λόγος που οι κυρίες αυτές θίχτηκαν είναι επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν συνεχίζει την ίδια ακριβώς καταστροφή.
Δηλαδή, την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, παρά τη θέληση του λαού.
Δηλαδή, την επιβολή και άλλων οικονομικών περικοπών, παρά τη θέληση του λαού.

Εν ολίγοις, οι κυρίες αυτές, με την κριτική τους από τα δεξιά, ήτοι την πλευρά του αυταρχισμού, αποδείχτηκαν πιο Παπανδρέου και από τον Παπανδρέου.

Το μόνο θετικό σε όλη αυτή την εξέλιξη, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επιτέλους ψοφάει.

Κάθε νέα μέρα ύπαρξής του στο πολιτικό σκηνικό, αποτελεί προσβολή στη χώρα και στους πολίτες της. Αδιέξοδη η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης...

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να τα φανταστούμε, αλλά το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με δυο - τρεις άλλους μπορούν να κλονίσουν ...τις παγκόσμιες αγορές δεν μας πέρασε από το μυαλό.
Γιατί κάπως έτσι μας το παρουσίασαν χτες το πράγμα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Αν πιστέψουμε όσα ακούμε περί διεθνούς χρηματιστηριακής κρίσης που οφείλεται στο ...ΠΑΣΟΚ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Με βάση αυτήν την θεωρία, οι χρηματαγορές του πλανήτη έχασαν χτες πολύ περισσότερα από το ...σύνολο του ελληνικού χρέους. Οπότε καλύτερα να είχαν αποσβέσει ολόκληρο το χρέος, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.


ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ
τα παραμύθια υπάρχει και η αλήθεια, αυτή είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του και η Ελλάδα είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της λύσης που επιθυμεί.
Συντριβή κάθε δικαιώματος, μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και πάνω από όλα ένας λαός φοβισμένος, ώστε να παραμένει υποταγμένος σε ό,τι του πουν και σε όσα μέτρα αποφασίσουν σε βάρος του.

Όλοι/ες Σύνταγμα...

Δημοψήφισμα: το νόμισμα με τη μια όψη

 Του Πέτρου Αργυρίου

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου αντιμετωπίζεται πλέον με δυσπιστία, αν όχι με εχθρικότητα.
Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Ο ελληνικός πληθυσμός δέχεται βιασμούς μετά από εκβιασμούς και εκβιασμούς μετά από βιασμούς. Ακόμη και αν ο ΓΑΠ έφερνε στον ελληνικό λαό το κέρας της αμάλθειας, οι Έλληνες πάλι θα φοβόντουσαν πως κάτω από τη μεταμφίεση βρίσκεται ένα κουτί της Πανδώρας, όπως τόσα και τόσα άλλα που έχει ανοίξει για τον λαό που κυβερνά.
Αλλά αυτό που συνέβη στις 30/10/2011 είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας: Εξαγγελία πρόθεσης δημοψηφίσματος. Αυτό που δεν έγινε για την ένταξη μας στην ΟΝΕ, για τα μνημόνια, αυτό προτείνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό είναι δημοκρατία κυρίες και κύριοι. Το να βρίσκεσαι πάντα προ τετελεσμένων συμβάντων και να σου λένε τώρα διάλεξε αυτό που ήδη έχει συμβεί. Όπως έκανε ο ΓΑΠ και με το ΔΝΤ:

Τον φασίστα κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς...

O Άδωνις Γεωργιάδης έξαλλος εναντίον της αντιδημάρχου της Ν.Ιωνίας, επειδή... ως Δημοτική Αρχή κάνουν πραγματικό αγώνα κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, έχει αναλάβει μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο θέμα της αντίστασης κατά του χαρατσιού, δίνοντας συμβουλές στους δημότες πώς να πληρώσουν ΜΟΝΟ τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του ρεύματος, χωρίς το χαράτσι. Τις οδηγίες θα τις βρείτε εδώ
Επιπλέον, δημιούργησε μια επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις...
 ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.
Αυτή
η πρωτοβουλία υπέρ των δημοτών, δυσαρέστησε πολύ τον μνημονιακό κ. Γεωργιάδη και το αποτέλεσμα της δυσαρέσκειάς του φαίνεται στο βίντεο.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας:

Κοίτα τι κάνουν για να μας πείσουν να δεχτούμε τα μεταλλαγμένα: προσλαμβάνουν διασημότητες.

Μια από τις πιο ισχυρές ομάδες βιοτεχνολογίας η EuropaBio με μέλη όπως τη Monsanto, Bayer και άλλες εταιρείες Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) θέλει να προσλάβει γνωστούς με υψηλό προφίλ "πρεσβευτές" για να ασκήσει πιέσεις τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα ΓΤ. Έγγραφα που διέρρευσαν από μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εργάζεται για την EuropaBio με έδρα τις Βρυξέλλες, ισχυρίζονται ότι «είχαν ενδιαφέρον» από τον τροαγουδιστή Sir Bob Geldof, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και πρόεδρο του BBC Trust Λόρδο Patten, τον πρώην επίτροπο της ΕΕ της Ιρλανδίας και Γενικός Εισαγγελέα κ. David Byrne, και του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Οι 10 ή περισσότερα πρέσβεις δεν θα πληρωθούν άμεσα, αλλά θα γραφτούν ερευνητικά άρθρα στο όνομα τους, θα οργανωθούν συνεντεύξεις και ομιλίες με τους Financial Times και άλλων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, και θα διασφαλιστούν γι 'αυτούς ομιλίες που θα μπορούσαν να είναι προσοδοφόρες σε μεγάλα συνέδρια. Επιπλέον, η...
EuropaBio λέει ότι θα τους φέρει σε επαφή με υψηλά στελέχη της ΕΕ και ευρωβουλευτές για να μπορούν να προωθήσουν τα ΓΤ στα κοινοτικά θεσμικά όργανα. Πολλά από τα άτομα που κατονομάζονται στα έγγραφα αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τη EuropaBio. Ένας εκπρόσωπος του Ανάν, δήλωσε: "Ο κ. Ανάν δεν είναι πρεσβευτής για την EuropaBio και δεν έχει καμία πρόθεση την προώθηση της χρήσης των ΓΤΟ." Ο Γκέλντοφ είπε στην Guardian:

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΩΡΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ¨-ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η΄ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - ΠΡΟΚΑΛΕΙ  ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΥΝΕΙ ΤΑ ¨ΜΑΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑ¨  ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

Πολίτες , πατριώτες και δημοκράτες – απαιτείται ψυχική και πνευματική  επιφυλακή και συναγερμός , με γνώμονα το  ¨ Λαός Ενωμένος – Ποτέ Ηττημένος¨  . Αυτοσυγκράτηση , πολιτική ωριμότητα, αλλά και με κανέναν τρόπο υποταγή. 
Η Αντίσταση είναι νόμος της προόδου.
Παραιτούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι όπως και η Γαλλία –Γερμανία δεν συμφωνούν με την πρόταση του ¨Αμερικανού ¨ ( όπως τον εκτιμούν στην Ευρώπη )  πρωθυπουργού  για δημοψήφισμα , ούτε και σαν παιχνίδι πολιτικής εξαπάτησης του λαού. 
 Συγκαλείται  όχι μόνο ¨ έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο ¨ , αλλά και έκτακτη σύσκεψη του ¨στρατιωτικού βραχίονα ¨ , του ΚΥΣΕΑ  ( όπως επίσημα είπαν  ,  ¨μόνο¨ για ν΄ αλλάξουν  τους αρχηγούς των  Σωμάτων , αλλά και αυτό δεν είναι μια καθαρή ιστορία την στιγμή που καταρρέουν… ! ).

Μη ντροπιαστείς υιέ μου


                                                     Photo-Δράστης : "περι πλανητης"
 

Βγαίνουν τα πολιτικά απολιθώματα να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ

Παρέλαση ιστορικών μνημείων έχουμε τις τελευταίες ώρες απο κανάλια και εφημερίδες. Μετά την χθεσινοβραδυνή εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος βάζει πλάτη στο σύστημα και στηρίζει, όποια κυβέρνηση καταφέρει να βάλει το πόπολο ξανά κάτω απο τον ζυγό ... βγήκε και η Έλσα Παπαδημητρίου, να δηλώσει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ !

Βρε μπας και δεν τους βγαίνουν τα κουκιά ?


Από το
newsit

Ανέλπιστο δώρο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως μπορεί να δώσει η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.


Μιλώντας στο Βήμα η βουλευτής Αργολίδας και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και είναι άλλο ένα βήμα για να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "νομίζω πως πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".


Πάντως η κυρία Παπαδημητρίου εξέφρασε την απορία της για την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να δημιουργήσει, με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, τέτοιο πρόβλημα.

  Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από http://redflyplanet.blogspot.com/

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:Οι Άνθρωποι που κύκλωσαν το Άλφα
by isopedotes
Γλώσσα: Ισπανικά-Καταλανικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί (ενσωματωμένοι) 
Διάρκεια: 65 λεπτά

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί μια συνοδευτική προσπάθεια του βιβλίου «Οι Άνθρωποι που Κύκλωσαν το Άλφα», το οποίο έχει στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης της αναρχικής αντίστασης στη φρανκική δικτατορία. Το χρονικό διάστημα που καλύφθηκε εδώ πέρα -απ’ το 1939 ως το 1963- δεν εξιστορήθηκε πλήρως, αλλά περιορίστηκε στο υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τις επαφές μας, στην προσπάθεια μας να συλλέξουμε στοιχεία για το βιβλίο...

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ και το βιβλίο, επισκεφτείτε το σάιτ του δημιουργού:

alfa.espiv.net/​


 

Πολίτης ΒΑΖΕΙ τα γυαλιά σε ΟΛΟΥΣ για το χαράτσι στα ακίνητα

Αδυναμία πληρωμής επικαλείται πολίτης με ετήσιο εισόδημα 4.332 ευρώ, σε προσφυγή που έγραψε μόνος του επειδή δεν έχει χρήματα να πληρώσει δικηγόρο!
Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη γκαρσονιέρας, μικρότερης από 50 τετραγωνικά μέτρα, που καλείται να πληρώσει μέσω ΔΕΗ 350 ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων όταν το μηνιαίο του εισόδημα είναι  361 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Capital, ο πολίτης αυτός σόκαρε τους δικαστές γιατί συμπλήρωσε μόνος του την προσφυγή και επειδή λόγω φτώχειας ζητάει να του διορίσει το δικαστήριο δικηγόρο.
Τι γράφει στην προσφυγή του για την απειλή διακοπής ρεύματος; «Είναι απάνθρωπη και ατιμωτική και ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό. Ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός, αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και παράνομος«.
ΠΗΓΗ: eglimatikotita.gr

Κάλεσμα σε ευρύ μέτωπο για την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα με σκοπό την καταδίκη της συμφωνίας επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση την οποία η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και ο λαός της μετατρέπεται σε δουλοπάροικο, δεν είναι ένα στενό δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Κρίνει την τύχη του λαού και της χώρας. Συνδέεται στενά με το αν θα πρέπει να μετατραπεί η χώρα σε επίσημη αποικία ή όχι. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός για την τύχη του και την τύχη της χώρας.
Το ερώτημα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές: Δέχεται ο λαός την διαδικασία επίσημης πτώχευσης που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι;
Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί εδώ και τώρα πριν προχωρήσει η συγκεκριμένη συμφωνία και υπάρξουν νέες δεσμεύσεις στο όνομα της χώρας και του λαού της. Κανένα μέτρο, παρέμβαση, ή διαδικασία δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη όσο ο λαός δεν έχει την δυνατότητα να αποφανθεί ο ίδιος για την κατεύθυνση της επίσημης πολιτικής. Το ΟΧΙ στην συμφωνία αυτή επιβάλει την καταγγελία όλων των μέχρι σήμερα δεσμεύσεων και υποτελειών που έχουν επιβληθεί στην χώρα και στον λαό της από την εποχή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης του Μαΐου 2010.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, κινήματα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας να απαιτήσουν εδώ και τώρα δημοψήφισμα.
Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου κοινής δράσης με κεντρικό αίτημα την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα και την δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού κινήματος του ΟΧΙ στην υπογραφή της επίσημης καταδίκης της χώρας και του λαού της από την ευρωζώνη.
Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία ανοιχτή σύσκεψη όλων των δυνάμεων, κινημάτων και πρωτοβουλιών που συμφωνούν με τα παραπάνω προτάγματα.
2/11/2011

Ε.ΠΑ.Μ.

 

Η ώρα του λαού

Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού  μετατράπηκε πιο γρήγορα απ ότι υπολογίζαμε σε κρίση του πολιτικού και του ταξικού συστήματος εξουσίας. Η κρίση στο πολιτικό σύστημα είναι εμφανής! Πανικός έχει καταλάβει τους πολιτικούς εκπροσώπους της άρχουσας τάξης και η κρίση στην κοινωνία πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας με τις ανεξέλικτες διαστάσεις των λαϊκών διαμαρτυριών.
Στην ουσία έχουμε γενική κρίση του συστήματος που εμφανίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου της γενικής κρίσης του καπιταλισμού! Το ότι μια πολιτική προοπτική ήσσονος σημασίας, όπως ένα δημοψήφισμα ή η προοπτική διεξαγωγής εκλογών, ταρακουνάει την παγκόσμια οικονομία, δεν δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα αλλά ότι το σύστημα είναι τόσο αδύναμο και σαθρό που αρκεί μια αφορμή κάθε φορά για να βυθίζεται διαρκώς και περισσότερο από κρίση σε κρίση και τελικά στη γενική κρίση.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση κατά πολλούς μετράει όχι μέρες αλλά ώρες. Όπως και να έχει το πράγμα είχε γίνει φανερό την επόμενη της συμφωνίας ελεγχόμενης πτώχευσης και με τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ότι η κυβέρνηση έπαψε πια να κυβερνά και η χώρα μπήκε στον αυτόματο πιλότο της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Ανθήλη: Ένα χωριό δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ!

Ενα ολόκληρο χωριό της Φθιώτιδας αρνείται να πληρώσει το τέλος ακινήτων με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι της Ανθήλης τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματίσει λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία του χωριού με θέμα συζήτησης την εξεύρεση τρόπων αποφυγής του ειδικού τέλος ακινήτων.

Οι κάτοικοι του χωριού Ανθήλη του δήμου Λαμίας δηλώνουν πλήρη αδυναμία ανταπόκρισης στο ειδικό τέλος που προωθεί μέσω της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών. Η αντίδραση των περίπου 2.000 κατοίκων έρχεται έπειτα από προτροπή του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής αφού, όπως λέει στην «Espresso» ο πρόεδρός του Μπάμπης Ευαγγελίου: «Η κυβέρνηση ζητάει από συνταξιούχους των 350 ευρώ να πληρώσουν ένα χαράτσι που φτάνει τα 280 με 300 ευρώ. Αυτό είναι αδύνατον. Προσανατολιζόμαστε σε μια μαζική απόφαση άρνησης πληρωμής, αφού αυτό είναι το κύριο θέμα συζήτησης στα καφενεία του χωριού. Η ανεργία και η ανέχεια έχουν χτυπήσει κόκκινο στην περιοχή. Εχουμε μείνει μόνο άνεργοι και συνταξιούχοι».

Ο κ. GAP επιμένει…

…παρά τα εσωκομματικά πυρά.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΕ - ΗΠΑ, ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν, πιθανότατα ώς το τέλος του χρόνου, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε στην απόφασή του να κριθεί από τους πολίτες η συμφωνία των Βρυξελλών για την αναδιάρθρωση του χρέους, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή και θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ». Ενστάσεις διατύπωσαν οι Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης.
Σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικά μέσα το πρωί της Τετάρτης τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Χ.Καστανίδης (ΝΕΤ) όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης (Mega) υποστήριξαν ότι το ερώτημα θα αφορά τη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη το ερώτημα θα τεθεί ως εξής: «Δέχεστε τη δανειακή σύμβαση; Ναι ή όχι;». Ο ίδιος φάνηκε να διαφωνεί ανοιχτά με το ενδεχόμενο να τεθεί το δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ», λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να θέσει εν αμφιβόλω την πορεία της χώρας στην Ευρώπη.

Βενιζέλος - Γούναρης στην ίδια κλινική

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ -ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ- ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ; 
ΑΝ ΟΧΙ, ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ!

Βαρειά άρρωστος ο Δημ. Γούναρης νοσηλευόταν στην κλινική Ασημακοπούλου (κλινική Σμπαρούνη, μετέπειτα Γερουλάνειο Ίδρυμα, σήμερα Αθηναϊκή Κλινική), ενώ οι συγγενείς του επίτηδες απέφευγαν να τον πληροφορούν για την πορεία της δίκης. Την παραμονή του τέρματος της δίκης. στις 6 το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός αντελήφθη ότι ο ανεψιός του Βασ. Σαγιάς δεν βρισκόταν όπως συνήθως κοντά του. Το γεγονός αυτό, τον ανησύχησε. Βυθισμένος για λίγο σ' ένα ήσυχο ύπνο, τιναζόταν κάδε τόσο και ρωτούσε τους παρευρισκομένους στο δωμάτιο:
-Δεν φαίνεται κι αυτός ο Βασίλης... Στείλτε να τον εύρουν, θέλω να μάθω τι γίνεται...
Η ανησυχία του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος είχε αυξηθεί γύρω στα μεσάνυχτα.
-Μα επιτέλους... θέλω να μάθω τι συμβαίνει. Τι έγινε αυτός ο Βασίλης;
Ο γιατρός Βλάχος προσπάθησε να τον ησυχάσει.
-Έχουμε την πληροφορία ότι δευτερολογούν.
Ο Γούναρης κούνησε θλιμμένα το κεφάλι του.
-Ώστε αύριο τελειώνουν όλα!..
-Τι λέτε θείε; Τον διέκοψαν οι ανιψιές του.
-Αυτό που σας λέγω! Αύριον τελειώνουν όλα! Δεν απατώμαι εγώ!..

Ερώτημα -σοκ του Guardian: Να επιτραπεί στους Έλληνες να κάνουν δημοψήφισμα;

Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ωστόσο ξεχωρίζει μια ψηφοφορία που θέτει μία από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες βρετανικές εφημερίδες.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» θέτει σήμερα στους αναγνώστες της διαδικτυακής έκδοσής της το εξής ερώτημα:

«Να επιτραπεί στους Έλληνες να κάνουν δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης;».

Και το απίστευτο βέβαια έγκειται στον τρόπο διατύπωσης του ερωτήματος.

Τι εννοεί ο Guardian με την λέξη «be allowed» (να επιτραπεί);

Ποιος να το επιτρέψει; Αν μη τι άλλο είναι σίγουρο πολύ περίεργη η διατύπωση του ερωτήματος.

Για την ώρα το 70,4% απαντά να επιτραπεί και το 29,5% να μην επιτραπεί.
Mediagate

 
Σημ.axinosp:Οι μάχες Αμερικής -ΕΕ άρχισαν, Όλα παίζονται στην Ευρωζώνη με το δημοψήφισμα, της Ελλάδος, έτσι και πουν ΟΧΙ οι Έλληνες, κλάφτε τα λεφτά σας Τραπεζίτες !! Liberation: "ΧΑΟΣ"

Με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation γράφει μόνο μια λέξη, "Χάος"...

Με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation γράφει μόνο μια λέξη, "Χάος"...
"Τον πανικό σπέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανακοίνωση διενέργειας δημοψηφίσματος" γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation. Το πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην... Ελλάδα. Σε γαλάζιο φόντο, ο τίτλος έχει μόνο τέσσερα γράμματα, στα ελληνικά: "Χάος".
Σχεδόν όλες οι γαλλικές -κι όχι μόνο εφημερίδες- μιλούν για κλίμα "πανικού" και "απρόβλεπτες εξελίξεις" μετά την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να ζητήσει την ετυμηγορία του λαού για τη νέα δανειακή σύμβαση. 


24h NewsRoom

Αλγόριθμοι εκβιασμών στα εργαστήρια του Φόβου

Η απόφαση για το επερχόμενο δημοψήφισμα επισφραγίστηκε την 20/10/2011 όταν η κυρία Κατσέλη έπαυσε να ανήκει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί η άρνηση σύμπτηξης ενός αρραγούς μνημονιακού μετώπου από τα φιλομνημονιακά κόμματα της Βουλής, που το καθένα για κομματικούς λόγους θέλησε να προφυλλάξει τα νώτα του, παζαρεύοντας ταυτόχρονα την πολιτική του επιβίωση και νομιμοποίηση.

Πράγματι, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να πάει το κεφάλι του Βαπτιστή επί πίνακι, στο χορό της Σαλώμης. Ελλείψει αυτού του αντιδώρου, προσφέρθηκε το κεφάλι ολόκληρου του λαού, κίνηση που αναδεικνύει το αδίστακτο της προδοσίας. Κίνηση που ικανοποίησε τους δανειστές. Την κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, το ΔΝΤ, την τρόϊκα. Οι οποίοι ασμένως δέχθηκαν το δώρο, έναντι πινακίου φακής. Της διαγραφής του χρέους. Διαγραφή που δεν θα έχει καμμία σχέση με αυτή που προαναγγέλθηκε και προπαγανδίστηκε και θα αποτελεί το δόλωμα του δημοψηφίσματος.

Εκείνο που επιμελώς απεκρύβη ως αντίδωρο στη διαγραφή αλλά ως αμετάκλητη δέσμευση της χώρας είναι η νέα δανειακή σύμβαση και οι όροι της που θωρακισμένη με προηγούμενες αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικός νόμος) θα οδηγούν στον πλήρη εξανδραποδισμό  της χώρας.

Μας καλούν να επιλέξουμε το δήμιο που θα μας αποτελειώσει

Τέτοιο «όνειδος» δεν το έχει ξαναζήσει η ελληνική, αλλά και η παγκόσμια ιστορία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταγραφεί στην ιστορία σαν το πιο στιγματισμένο πρόσωπο: Σαν το πρόσωπο που ανύψωσε τον εφιάλτη της κατοχής σε πολιτική και ηθική αξία και τη συνήθεια του αίσχους σε αρετή.

Θα περάσει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός ο οποίος ηδονιζόταν με τη δοσίλογη μοχθηρία του, το αύθαδες ψεύδος του και τους ασύστολους τρομοκρατικούς εκβιασμούς του…

Μέχρι χθες το ανδρείκελο και η κυβέρνησή του έθεσαν πολλά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα:
«Μνημόνιο ή χρεοκοπία», «τρόικα ή χρεοκοπία», «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», «κούρεμα ή χρεοκοπία», κ.λπ…

Για όλα αυτά τα αλυσιδωτά εγκλήματα της κατοχής μας δεν διατυπώθηκε καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ «δημοκρατική ευαισθησία» στο να ερωτηθεί ο λαός και να εκφραστεί μέσα από ένα Δημοψήφισμα…

Στο ανεξέλεγκτο χρεοστάσιο; “Ακυρώθηκε” η συμφωνία της 27-28/10

Του Γιάννη Αγγέλη

Η απειλή ενός ανεξέλεγκτου χρεοστασίου στην Ευρωζώνη επανέρχεται με “βίαιο” τρόπο μόλις μία εβδομάδα μετά την Σύνοδο Κορυφής. Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να αναβάλει μονομερώς τη διαδικασία υλοποίησης της Συμφωνίας, εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα και πρόσκληση για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή του από την μία πλευρά και η άνοδος των επιτοκίων στα ιταλικά ομόλογα (6,1%) σε επίπεδα που φέρνουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στα πρόθυρα του Ταμείου διάσωσης (EFSF), ανατρέπουν κάθε στοιχείο σταθεροποίησης, που είχε επιχειρηθεί να δρομολογηθεί με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.


Την ανατροπή της εικόνας ήρθε να ολοκληρώσει και η ανεπίσημη προειδοποίηση της Κίνας ότι δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στην ενίσχυση του EFSF στα επίπεδα που της ζητήθηκε από τον κ. Ρέγκλιγκ, κάτι που έχει ενσωματωθεί ως ουσιώδης προϋπόθεση για την επιτυχία των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Κώστας Τζιαντζής: Νέο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα

Κείμενο που έγραψε πριν περίπου 2μιση χρόνια  ο σύντροφος Κ. Τζιαντζής μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση που φαίνεται αρκετά προφητικό και διορατικό.
Στο πλαίσιο της αδυναμίας του καπιταλισμού να διαμορφώσει μια μακρά περίοδο οικονομικής ευφορίας ωριμάζει μια ιστορική αναμέτρηση ανοιχτή σε πολλαπλές και απρόβλεπτες διαφοροποιήσεις και παραλλαγές, αλλεπάλληλα αγωνιστικά επεισόδια και μεταστροφές που θα περιστρέφονται αμείλικτα γύρω από δύο ενδεχόμενα: είτε μια νέα εργατική επανάσταση προς τον κομμουνισμό είτε μια καταστροφική πορεία της ανθρωπότητας και του κοινωνικού ανθρώπου.
Εποχή νέων επαναστατικών προκλήσεων
ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών στις συνθήκες της κρίσης αποτυπώνουν (με μεγάλη, ωστόσο, σχετικότητα) και τις «κρίσιμες» αντιφάσεις των γενικότερων πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας και σε διεθνές επίπεδο.
Η βασική νέα πλευρά αυτών των συσχετισμών αξίζει να αναδειχτεί και να διερευνηθεί ξανά και ξανά. Πρόκειται για τις αυξανόμενες διαφοροποιήσεις απέναντι στην συντριπτική αστική πολιτική-πολιτιστική υπεροχή σε βάρος του εργατικού κινήματος που, παρ’ όλα τα πρώτα ρήγματα, εξακολουθεί ακόμα να σφραγίζει την ιστορική περίοδο των δύο τελευταίων δεκαετιών και συνδέεται με την σαρωτική επέλαση του σύγχρονου καπιταλισμού και τις πολλαπλές καταρρεύσεις του «αντίπαλου δέους».

Γυμνές καμαριέρες έξω απο το σπίτι του Dominique Strauss-Kahn στο Παρίσι...


Nτύθηκαν με τα ρούχα που βλέπεται και πήγαν και διαδήλωσαν εξω από το...
σπίτι του Στρος Καν! 
Πηγη βίντεο http://tomilotk.blogspot.com/, μέσω "Παπατζήδες

 

Το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος

Το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος θα ήταν (αν γινόταν) ότι τέρμα οι τζάμπα μάγκες. Και τι σημαίνει αυτό, θέλεις κύριε να γκρινιάζεις; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ψήφισε να φύγουμε από το ευρώ. Αν ψηφίσεις όμως να μείνουμε μέσα στο ευρώ τότε θα φας όλη την παπάρα και δεν θα πεις και ούτε κιχ.

Δεν μπορείς όμως να υποστηρίζεις και μέσα στο ευρώ και την επίπλαστη ευημερία του 2007 δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Βεβαίως αυτό το τίμιο δίλημμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός.

Καταρχήν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καναλαρχών-κατασκευαστών που βλέποντας τα εγχώρια λόμπι τους να χάνουν δύναμη και τα γερμανικά συμφέροντα να πλησιάζουν έχουν πάθει αμόκ. Γι' αυτό και χτες στα δελτία ειδήσεων όλοι έσκιζαν τα ρούχα τους.

Δεύτερον το δημοψήφισμα δεν συμφέρει τη ΝΔ διότι αυτή στηρίζεται στο δόγμα "και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος" μέσω μιας άλλης πολιτικής η οποία όμως είναι μυστική.....

SAVE GIORGOS

Εδω και 24 ωρες η Ευρωπη δεν ειναι πια η ιδια!
Ο κοσμος δεν ειναι ιδιος!
Μετα τις ανηθικες επιθεσεις που δεχεται τις τελευταιες ωρες ο Γ. Παπανδρεου απο σκοτεινα συμφεροντα, ενας αγωνας δρομου εχει ξεκινησει σε ολοκληρο τον πλανητη για τη διασωση
αυτου του ογκολιθου της Δημοκρατιας.
Απο την Ευρωπη και την Αμερικη εως την Ασια και την Αφρικη....
Δυο λεξεις βγαινουν απο τα χειλη καθε πολιτη του κοσμου:


                                      "SAVE GIORGOS"


Ένα δημοψήφισμα εδώ και τώρα μπορεί να αποτρέψει και την σχεδιαζόμενη εκτροπή από το πολιτικό σύστημα

 
Ο τρόμος μπροστά στο ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να πει ΟΧΙ στην ευρωζώνη και στην ελεγχόμενη πτώχευση με δημοψήφισμα, έχει οδηγήσει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού σε κατάσταση γενικευμένης παράκρουσης. Και τι δεν ακούσαμε: ότι είναι «αντισυνταγματικό» το δημοψήφισμα, ότι «τσουβαλιάζει» διαφορετικές λογικές, ότι αποτελεί «εκβιασμό», ότι είναι παραπειστικό γιατί δεν υπάρχει καθαρό ερώτημα να τεθεί και άλλες τέτοιες ανοησίες και φαιδρότητες.

Εμείς απλά ρωτάμε: τι πιο δημοκρατικό και ξεκάθαρο από το να ρωτηθεί απευθείας ο λαός με το αν συμφωνεί με την «λύση» που προωθεί η ευρωζώνη ή όχι; Ένα πιθανό ΟΧΙ δεν βάζει φρένο και δεν θέτει ανυπέρβλητα όρια στην όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να ακολουθήσει την πεπατημένη; Δεν δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αποτροπή της κυρίαρχης πολιτικής, ναι ή όχι; Προφανώς και δημιουργεί. Γι’ αυτό άλλωστε και το σύμπαν του πολιτικού κόσμου ουρλιάζει εναντίον του δημοψηφίσματος.

Τι σημασία έχει για ποιον λόγο ο ΓΑΠ έφερε το δημοψήφισμα στην ημερήσια διάταξη; Βοηθά ή δεν βοηθά τον λαό να αντιπαρατεθεί με τις κεντρικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής; Προφανώς και τον βοηθά ακόμη κι αν θεωρήσει κανείς ότι ο κόσμος κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ψηφίσει κατά πλειοψηφία υπέρ της κυβέρνησης. Πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο. Γι’ αυτό και όλοι οι εν διατεταγμένη υπηρεσία έχουν φρίξει με αυτή την ενέργεια του Παπανδρέου.

Όποιος λοιπόν αντιτάσσεται στο δημοψήφισμα, είτε με το να το θεωρεί «εκβιασμό», είτε με το να καλεί σε «αποχή», το κάνει με μόνο έναν σκοπό: να διευκολύνει τους σχεδιασμούς του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να επιβάλει λύσεις σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας σ’ αυτήν την χώρα. Προετοιμάζουν με την στάση τους μια νέα χούντα στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης». Πριν τις εκλογές ή μετά τις εκλογές αδιάφορο. Θέλουν εκλογές για να χειραγωγήσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να πάνε σε αναστολή των ελάχιστων δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν απομείνει στο όνομα της «εθνικής κρίσης».
  
Ζητούν εκλογές και όχι δημοψήφισμα όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να δοθεί κανενός είδους δυνατότητα στον λαό να δεσμεύσει την όποια επόμενη κυβέρνηση αναφορικά με το ξεπούλημα της χώρας και την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Ζητούν εκλογές μόνο όσοι θέλουν την ψήφο του λαού ως λευκή επιταγή για να την διαχειριστούν όπως επιθυμούν.

Ζητούν εκλογές για να νομιμοποιήσουν κυβερνήσεις συνεργασίας ή εθνικής συνεννόησης με σκοπό την επιβολή με βίαιο και συναινετικό τρόπο την επίσημη εκποίηση της χώρας και του λαού διαμέσου της ευρωζώνης.

Ζητούν ανοιχτά συνταγματική εκτροπή, κοινώς κοινοβουλευτική χούντα, όσοι προτείνουν κυβέρνηση συνεννόησης υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας με σκοπό την ολοκλήρωση της επίσημης συμφωνίας πτώχευσης της 26ης Οκτωβρίου ερήμην του λαού.

Από το υπάρχων πολιτικό αδιέξοδο υπάρχει μόνο μία δημοκρατική διέξοδος: δημοψήφισμα εδώ και τώρα με ξεκάθαρο ερώτημα το αν ο λαός δέχεται την επίσημη πτώχευση της χώρας που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι. Μόνο μετά το δημοψήφισμα μπορούμε να πάμε στις εκλογές έτσι ώστε να έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο και να ξέρει ο ελληνικός λαός τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια κάθε πολιτική δύναμη και πάνω σε τι ακριβώς δεσμεύεται. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι προσπάθεια χειραγώγησης του ελληνικού λαού με σκοπό να υπάρξει βιώσιμη διαχειριστική λύση υπέρ της ίδιας πολιτικής. Αποτελεί συνηγορία, ανεξαρτήτως προθέσεων, υπέρ της εκτροπής με σκοπό να μπει στο γύψο και να φιμωθεί μια για πάντα ο λαός προκειμένου να αποδεχτεί το σύστημα εκποίησης και δουλοπαροικίας που προετοιμάζει η ευρωζώνη για τον ίδιο και την χώρα του.
 

Το Δικό Μας Δημοψήφισμα.Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας Καταστροφών
(Κ.Ο.Πασοκ) ο Παπαντρέας εξήγγειλε "δημοψήφισμα".
Αιφνιδίασε το σύνολο των Γουρουνιών,που υποδέχτηκαν μάλλον
χλιαρά την απόφαση.
Η εξαγγελία αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα.
Προσανατολίζει σε άλλες κατευθύνσεις
Μεταθέτει το ενδιαφέρον από τη Βαρβαρότητα που ζει ο Λαός, σε
τυχοδιωκτικά σενάρια.
Θέτει διλήμματα σε ότι αφορά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της
Χώρας,ζήτημα για το οποίο ουδέποτε ο Δικομματισμός Πασοκ-ΝΔ 
ευαισθητοποιήθηκε να "ερωτήσει" το Λαό. 
Εκβιάζει με τον κλασσικό πασόκικο τρόπο, ελπίζοντας σε παρά-
ταση του κυβερνητικού χρόνου και σε κάποιο "θαύμα" που θα 
αποτρέψει τη διάλυση του Πασοκ ή στον περιορισμό των αρνη-
τικών συνεπειών της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του.
Αποσκοπεί στη "νομιμοποίηση" των ταξικών επιλογών της παρά-
νομης κυβέρνησης, που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης (που
Πασοκ-ΝΔ δημιούργησαν με τις μέχρι σήμερα πολιτικές τους) και 
απαλλάσσουν τους πλουτοκράτες,τους ημέτερους και τα συνεται-
ράκια τους.
  - Η κυβέρνηση της Βαρβαρότητας επιλέγει να οδηγήσει τη Χώρα
σε δημοψήφισμα Εξαπάτησης. (Το Κοράκι την 01/09/11 -ανάρτηση
"Πασοκ και Δημοψήφισμα"- είχε διατυπώσει την πολιτική εκτίμηση
πως το Πασοκ θα προτιμήσει δημοψήφισμα και όχι εκλογές).
Μπροστά,όμως,στις εξελίξεις,φρόνιμο είναι να μιλάμε για "ενδεχό-
μενο διεξαγωγής" του κυβερνητικού δημοψηφίσματος...γιατί πριν 
φτάσουμε σ΄αυτό...η κυβέρνηση έχει "δρόμο":
Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Ψήφιση νομοσχεδίων για απελευθέρωση επαγγελμάτων (πχ ταξί,
για τα οποία 20 περίπου κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν ουσια-
στικές αλλαγές).
Ψήφιση προϋπολογισμού 2012 και νέο φορολογικό σύστημα, με 
ότι νέο και επαχθές μπορεί να φέρνουν.
Συμφωνίες με Ιδιώτες/τραπεζίτες για "εθελοντική" συμμετοχή τους
στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
"Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων" για τη νέα δανειακή σύμβαση.
............................................................................
Σε συνθήκες πολιτικής,οικονομικής και κοινωνικής Βίας και Ομη-
ρείας οδηγούμαστε σε "δημοψήφισμα". Σε μιά διαδικασία "συμμε-
τοχικής Δημοκρατίας" που η κυβέρνηση "ξεπαγώνει" για να κερ-
δίσει πολιτικά/κομματικά οφέλη.
Στο πιθανό ερώτημα ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση ή σε
και σε οποιαδήποτε άλλο ερώτημα (ναι-όχι στην ΕΕ!!) θα ενσω-
ματωθούν ΟΛΕΣ οι μέχρι σήμερα επιλογές/αποφάσεις/πολιτικές
του Πασοκ και της κυβέρνησής του:
Το Μνημόνιο,το Μεσομακροπρόθεσμο, το πρόσφατο Πολυνομο-
σχέδιο και η Διαρκής Λιτότητα.
Δηλαδή, οφείλουμε να απαντήσουμε αν αποδεχόμαστε τη Σφα-
γή του Λαού εδώ και δύο χρόνια και πως εγκρίνουμε τη συνέχι-
ση της Σφαγής μέχρι το...(άγνωστο!!).  
Πως αποδεχόμαστε την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας
(ακόμα και χτες το επανέλαβε ο Σόϊμπλε), την παραίτηση από
την Ασυλία της Χώρας και το Ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου...
.............................................................................
Εάν τα παραπάνω χρειάζονται απάντηση...
ε!!... τότε η Απάντηση είναι ΟΧΙΙΙΙΙ.
Αυτή η Απάντηση δεν προϋποθέτει..."δημοψήφισμα".
Και δεν περιμένει το ερώτημα/φάντασμα...
Δίνεται συνεχώς...κάθε μέρα...από ΟΛΟΥΣ...


Στο Δημοψήφισμα των Δρόμων και των Πλατειών...
Στο Δικό Μας Δημοψήφισμα!!