#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα κ. Βενιζέλε

 Δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις το γραπτό παραλήρημα σήμερα του Ευ. Βενιζέλου σε φυλλάδα του ΔΟΛΦτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό με περίτεχνες εκφράσεις του τύπου: «Η χώρα διατρέχει κινδύνους που, δυστυχώς, δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα µεγάλο µέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαµορφωτών της κοινής γνώµης έχει κάνει την επιλογή να παίζει "εν ου παικτοίς". Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αλλοιώνεται ή ακόµα και να αντιστρέφεται η πραγµατικότητα. Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Εκεί, όμως, που σου έρχεται να κόψεις φλέβες είναι που πανηγυρίζει για το «κούρεμα» χρέους λέγοντας:

Ποιος φοβάται τον νταή

Του Πέτρου Αργυρίου

Τις παλιές καλές μέρες, πριν έρθουν τα όπλα στα σχολεία, κάθε σχολείο είχε τον νταή του.
Εκείνος θα έκλεβε τις τυρόπιτες, τη σοκολάτα, το χαρτζιλίκι των παιδιών που είχε βάλει στο μάτι.
Και αν δεν έβλεπε αντίσταση από την αρχή, θα το έκανε εξακολουθητικά. Στην τάξη επικρατούσε
ομερτά, με το φόβο ότι αν τα παιδιά μιλούσαν, θα δεχόντουσαν αντίποινα.
Κάποια μέρα, η κατάσταση θα έφτανε στο απροχώρητο. Τα παιδιά-θύματα, αντιμέτωπα καθημερινά
με την απόγνωση και το φόβο και ενίοτε και το ξύλο καταλάβαιναν ότι δεν πήγαινε άλλο: ή θα
αντιμετώπιζαν τον νταή με τον κίνδυνο να φάνε της χρονιάς τους ή θα έχαναν την αξιοπρέπεια τους για
πάντα και θα προχωρούσαν σκυφτοί στη ζωή έχοντας πάντα το φόβο του νταή για πάντα χαραγμένο
στην ψυχή τους.
Για τα παιδιά που θα διάλεγαν να σταθούν στο ύψος τους, όποιο και αν ήταν αυτό, 110, 120,130 cm,
δεν είχε σημασία ποια θα ήταν η επόμενη πρόκληση του νταή. Όπως και ο νταής, ψάχναν για αφορμή.
Δεν είχε καμιά απολύτως σημασία αν αυτό που θα τους έκανε ο νταής ήταν χειρότερο από αυτά που
τους είχε ήδη κάνει. Ήταν έτοιμα να ξεσπάσουν.
Έτσι και η ελληνική κοινωνία σήμερα. Είναι έτοιμη να ξεσπάσει απέναντι στον νταή της που για τόσο
καιρό της κλέβει συντάξεις, τhς παίρνει τους μισθούς, τhς έχει βουλιάξει στην ανεργεία, την ανέχεια
και το διαρκή φόβο, τους κρατά στην ανασφάλεια για να τους οδηγήσει στην απόγνωση, τους στερεί
το μέλλον και την αξιοπρέπεια τους, τους δέρνει στις πορείες. Μέχρι και χημικά από το Ισαρήλ τους
ρίχνει. Και το κάνει εξακολουθητικά.

Πραξικόπημα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα -αλλά και οι αναφορές μεμονωμένων προσώπων- για την πιθανότητα ή την αναγκαιότητα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα. 
Είναι προφανές πως οι αναφορές σε πραξικόπημα έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν την ελληνική κοινωνία. 
Όσοι αναφέρονται σε πραξικόπημα -αλλά και όσοι τρέμουν αυτό το σενάριο- ξεχνούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό: το πραξικόπημα έχει ήδη γίνει.


Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα...

Αυτό το σύνθημα, γραμμένο πάνω στους τοίχους της Αθήνας, μου ήρθε στο μυαλό όταν ο Τσίμας παραπληροφορούσε με τους συνενόχους του, δήθεν δημοσιογράφους, το Ελληνικό κοινό στο δελτίο των οκτώ του MEGA σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, λέγοντας ότι και πολιτικός που δεν ψήφισε το μνημόνιο (δεν έχει σημασία την στιγμή αυτή να αναφέρω το όνομά του) αποδοκιμάστηκε από...
ομάδες πολιτών.
Όταν ο άνθρωπος αγανακτισμένος απαίτησε, με τηλεφωνική παρέμβαση, διόρθωση των λεγομένων του δελτίου, οι «δημοσιογράφοι» είχαν να πουν … «αυτό είναι καλό» … και δεν τρέχει τίποτα.
Ούτε αναγνώριση για το ψέμα ούτε μια συγγνώμη στον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και στο κοινό πάνω στο οποίο συστηματικά ασελγούν!

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;

Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.
Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική.

Να είναι υπερήφανοι οι πατεράδες κι’ οι μανάδες τέτοιων παιδιών. Υπάρχει ελπίδα αγώνα – Δείτε την εικόνα Νο 3

 
Ξέρω ότι το θέμα ανέβηκε πολύ, γιατί είναι όντως εντυπωσιακό, τόσο αυτό του πραγματικά ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, αλλά και όλα τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.
 === Επίσης ξεχώρισε η αθλιότητα του ψευδοσοσιαλιστή Μαγκούφη, που θέλησε να στεγάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τον νεολαίο του ΠΑΣΟΚ που τον καρπάζωσε.
 === Μερικές φορές η εικόνα σκοτώνει κάθε καθίκι και επανέρχομαι στην ιστορική συμπεριφορά του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Αυτό το υπερτονίζω, γιατί αυτό το παιδί, δεν είναι τυχαίο. Είναι παραστάτης στη σημαία και για μένα, που υπήρξα κάποτε σημαιοφόρος, αυτή η πράξη του, είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε Ελληνόψυχος και θέλει κότσια.
 === Αλλά ας το προσπεράσουμε και ας πάμε στην εικόνα 3, η οποία ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠ’ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κοιτάχτε τον στρατηγό με τα εικονικά παράσημα, στην άκρη αριστερά της εικόνας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί πρόταση για δράση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές σε σχέση με τα χαράτσια για τα σπίτια που ήδη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν μέσω της ΔΕΗ. Το κράτος, η κυβέρνηση, η Ε.Ε., ο ...Σαρκοζί και η ...Μέρκελ, φροντίζουν σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους να πειθαναγκάσουν τους εργαζόμενους να βρουν τρόπο να τα πληρώσουν. 
Οι απειλές δίνουν και παίρνουν, φτάνουν στο σημείο να απειλούν μέχρι και παρακράτηση μισθών, με νέα μέτρα αν δεν πληρωθούν οι φόροι κ.λπ., πέρα από το σχεδόν βέβαιο κόψιμο του ρεύματος στα σπίτια.
Το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να είναι δωρεάν για τους εργαζόμενους και όχι απλά "φτηνό". 
Αλλά είπαμε καπιταλισμό έχουμε και για το τι κατακτήσεις θα έχουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την πάλη τους. 
Σε αυτή τη φάση της αύξησης της φτώχειας, της ανεργίας, των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων έρχεται η κυβέρνηση με τα χαράτσια να εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο το λαό.
 Αυτό που χρειάζεται και για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος αντίστασης για τη μη πληρωμή του. 
Παρενθετικά να σημειώσουμε ότι στοιχεία για τα χαράτσια της εφορίας για το τι έχει και τι δεν έχει πληρωθεί δεν έχουν δοθεί ακόμη.
Σωματεία, συλλογικότητες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες τέτοιες που θα ξεπερνούν το όριο του απλά δεν πληρώνουμε. 

ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία απέναντι στο περιβάλλον έχει οδηγήσει την χώρα μας να διαθέτει ουκ ολίγες περιοχές, χερσαίες και υδάτινες με υψηλά επίπεδα ρύπανσης. Πιο μολυσμένος τόπος είναι η Πτολεμαΐδα, μια περιοχή στην Κοζάνη, όπου εκμεταλλεύτηκε τα πλούσια κοιτάσματα λιγνίτη σε σημείο που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια λιγνίτη στην Ευρώπη. Όμως αυτή η ανάπτυξη είχε ως κόστος, την επιβάρυνση της περιοχής, λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων και της τέφρας που βγαίνει από την υψικάμινο της ΔΕΗ.
Η χλωρίδα και η πανίδα της Πτολεμαΐδας απειλούνται σοβαρά, ενώ και η υγεία των κατοίκων της περιοχής κινδυνεύει από τους ρύπους, καθώς προκαλούν καρκίνο, εμφράγματα και πνευμονικά προβλήματα (πρώτα ως αιτία θανάτου). Η απειλή για την δημόσια υγεία συμπληρώνεται από την δημιουργία του ΧΥΤΑ, όπου καταλήγουν τα απορρίμματα των γύρω περιοχών και αυξάνουν το αίσθημα δυσφορίας.
Ο πιο μολυσμένος κόλπος της χώρας είναι ο Σαρωνικός. Αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου! Χαρακτηρίζεται από υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως χρώμιο, ψευδάργυρο και μόλυβδο, ενώ εκεί καταλήγουν βιομηχανικά απόβλητα από τον Κηφισό. Η μικροβιολογική μόλυνση της θάλασσας είναι 5 ως 7 φορές πάνω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσθέστε στα παραπάνω και τα συχνά ατυχήματα πετρελαιοφόρων για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σε μια θάλασσα που τα ύδατά της ανανεώνονται κάθε 100 χρόνια.

Η κοινωνία αυτοοργανώνεται!

Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ν.Ιωνίας πριν από λίγες μέρες με θέμα το άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναλάβει μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο θέμα της αντίστασης κατά του χαρατσιού, δίνοντας συμβουλές στους δημότες πώς να πληρώσουν ΜΟΝΟ τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του ρεύματος, χωρίς το χαράτσι. 
Τις συμβουλές θα τις βρείτε εδώ (σελίδα Δήμου Ν.Ιωνίας)

Επιπλέον, δημιούργησε μια επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.
 

Πολλά μπράβο και μακάρι το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας!!

πηγη : http://agiovasilema.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html
 

Η Μούντζα να γίνει Γροθιά.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Παρασκευή των μή παρελάσεων έφερε νέες Ελπίδες.Η Μούντζα του νέου στη Λάρισα έστειλε σαφή μηνύματα στους
"επίσημους", είτε αυτοί είναι "τοπικοί" άρχοντες, εκπρόσωποι

της Βάρβαρης κυβέρνησης,του σάπιου Συστήματος ή "Πρόεδροι".

ΟΛΟΙ έχουν τις ευθύνες τους...

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα.

Το πρώτο από Χίλια Βήματα.Ο Λαός διαμαρτυρήθηκε πάλι. Διαμαρτύρεται και εκδηλώνεται.

Εκδηλώνει Οργή και Απελπισία.

Δηλώνει "Παρών". Ετοιμος. Αποφασισμένος.

Να πάρει Πρωτοβουλίες...

Να καθαρίσει τις Κοπριές...

Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα.

Το δεύτερο από Χίλια Βήματα.

Για τόσο ηλίθιους μας περνάς ρε πουλημένο τομάρι;

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΩΛΟΦΑΡΑ…
  
Του ΧΑΡΡΥ ΚΛΛΥΝ
Γ. Α. Παπανδρέου: «Βεβαίως, η Κρήτη είναι σ' αυτή τη γειτονιά, πολύ κοντά σε πολλές από τις χώρες που έζησαν επαναστάσεις και αλλαγές. ... Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Η Κρήτη έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, με το Μουσουλμανικό κόσμο, και επιθυμεί να διατηρήσει αυτούς τους δεσμούς και να σφυρηλατήσει νέους. Λόγω των δικτατορικών καθεστώτων, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν από τον Ψυχρό Πόλεμο και όχι μόνο, ακόμα και λόγω του Μεσανατολικού, πολλοί από αυτούς τους δεσμούς είχαν σπάσει. Οφείλουμε να τους αποκαταστήσουμε»
Καλά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου…
Αυτό το φύραμα της πολιτικής ψηφίσαμε να μας κυβερνήσει; Αυτό το σίχαμα που αφού τακτοποίησε τα του οίκου του, αλτρουιστικά σκεπτόμενος, ετοιμάζεται να...

"Μου δανείζεις 1, όταν σου έχω επιστρέψει 2, σου χρωστάω 3"!

Κι όμως η Αργεντινή, η χώρα που παρά τη σκληρή αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία έλυνε τα προβλήματα διατροφής της Σοβιετικής Ένωσης προμηθεύοντας όλες τις τεράστιες απαραίτητες ποσότητες σταριού, δεν μπορούσε να έχει τα απαραίτητα να ζήσει ο λαός της.
Πριν λίγες ημέρες ο δικηγόρος υφυπουργός Ρόβλιας, ο άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση ή εξάρτηση από τους εργολάβους δημοσίων έργων, επισήμαινε σε...
γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, πόσο αναγκαίες είναι οι αποφάσεις των «εταίρων» μας, αφού χωρίς αυτές …σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε ζάχαρη για τον καφέ.
Πανομοιότυπες καταστάσεις, δηλώσεις, επιχειρήματα... Λες και ένα "ενημερωτικό σημείωμα" προπαγάνδας του ΔΝΤ μοιράζεται σ' όλο τον πλανήτη σ' εκείνους τους υπαλλήλους "πολιτικούς"...
Μόνον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει απαντήσεις σ’ αυτά τα γεγονότα και καταστάσεις, αλλά και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών επιστημών.
Οι πολιτικοί που λειτουργούν ως υπάλληλοι του ΔΝΤ κάνουν πως δεν γνωρίζουν, λένε στο ίδιο μοτίβο ότι "σώζουν" τις πατρίδες τους...
Το ΔΝΤ είναι σαφές: Η πείνα είναι δική σας, η συγκέντρωση πλούτου και κερδών δική μου.
Ο νομπελίστας Adolfo Pérez Esquivel συνέθεσε σε μια φράση αυτό που επιβάλει το ΔΝΤ, αυτό που συνέβη στην πατρίδα του και επέβαλαν με τη συναίνεση της κυβέρνησης γΑΠ στην πατρίδα μας: «Μου δανείζεις 1, όταν σου έχω επιστρέψει 2, σου χρωστάω 3»!
 

Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ μιλούν για το «αβγό του φιδιού»


Πολλοί «αριστεροί» αναδείχτηκαν και αναρριχήθηκαν στην πολιτική και δημοσιογραφική αρένα του καπιταλιστικού καθεστώτος γιατί είχανε την ικανότητα να επενδύουν με «αριστερά» χρώματα και επιχρυσωμένες, αντικαθεστωτικές φόρμες τα σοφίσματα της κυρίαρχης ιδεολογίας και ιδιαίτερα τη «φιλοσοφία» της αστικής σκέψης: Αυτή των απλουστεύσεων και σχηματοποιήσεων…

Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε σε επιστήμη την «αριστερή» ταχυδακτυλουργία και ρητορεία των υπεραπλουστεύσεων.

Ένα από αυτά τα ρητορικά τεχνάσματα είναι το «αβγό του φιδιού»: Το σύγχρονο ιδεολόγημα του πλανητικού φασισμού.

Αυτό το ιδεολόγημα ανασύρεται κάθε φορά που εκδηλώνεται η λαϊκή αγανάκτηση και ΟΡΓΗ εναντίον των κυβερνητικών ανδρεικέλων και του καθεστώτος γενικά.

Μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο


Να ανακόψουμε την… κάθοδο στον Άδη 

FREE photo hosting by Fih.gr Ρούντι Ρινάλντι
 
Στις κοινωνίες που κυριαρχεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, υπάρχουν πολλά είδη καθεστώτων. Είναι άλλο πράγμα ένα φασιστικό καθεστώς, άλλο μια τυπική αστική δημοκρατία, άλλο η κατάλυση της ανεξαρτησίας ή η κατοχή μιας χώρας, άλλο η οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Ακόμα, γίνεται διάκριση και σε καθεστώτα τυπικής αστικής δημοκρατίας, π.χ. δικομματικό καθεστώς και εναλλαγή του, όπως υπάρχουν και αρκετοί τύποι καθεστώτων ειδικής έκτακτης ανάγκης. Αυτά δεν είναι χωρίς σημασία ζητήματα, ιδιαίτερα γιατί ζούμε σε μια χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια οι καθεστωτικές φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς να δίνεται (ειδικά από την Αριστερά) η ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται. Γιατί, η μακάρια σκέψη πως η Ελλάδα (δηλαδή η αστική της τάξη) συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική λεία με υποδεέστερο ρόλο, όπως διατείνεται η άποψη του ΚΚΕ, ότι δήθεν η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική (ή μικροϊμπεριαλιστική χώρα) δεν μπορεί να εξηγήσει, στοιχειωδώς, όσα επισυμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, πλήθος από κείμενα και άρθρα στο Ριζοσπάστη και σε ανακοινώσεις του ΚΚΕ θέλουν να κατατροπώσουν τη «λαθεμένη» άποψη περί κατοχής της χώρας, γιατί δήθεν απαλλάσσει την αστική τάξη από τις ευθύνες της κ.λπ.

«Αν ήμουν Έλληνας, θα είχα μηνύσει τους δανειστές!»«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη» αναφέρουν σε άρθρο τους δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, μετά την επίσκεψη και παραμονή στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα» αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που έζησαν από κοντά τις κοινωνικές συγκρούσεις.

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει» προσθέτουν.