#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Η συμπαιγνία των ηγεσιών ΠαΣοΚ και ΝΔ θα αποκαλυφθεί από τον βίαιο τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον λαό, που όπου νάναι θα χυμήξει στους δρόμους μανιασμένος από την εξαθλίωση και την πείνα

από anarmodios
Ο λαός στη Θεσσαλονίκη, μα και στις άλλες πόλεις, δεν ζήτησε να ματαιωθεί η παρέλαση. Ο λαός στην Θεσσαλονίκη, μα και στις άλλες πόλεις, έδειξε με το γιούχα του πως θεωρεί τις πολιτικές και τις λοιπές ηγεσίες του, ανάξιες. Ανάξιές του.
Ο λαός στη Θεσσαλονίκη, μα και στις άλλες πόλεις, δεν επιτέθηκε σε κανέναν θεσμό. Αλλά στα πρόσωπα εκείνα που θεωρεί ως ανάξια να υπηρετούν τους θεσμούς του. Ο λαός έδειξε τις διαθέσεις του και την συλλογική του ομογνωμία στις παρελάσεις της 28ης Οκτωμβρίου. Και ουσιαστικά ο λαός μετέβαλλε τις παρελάσεις σε μια γιγαντιαία γενική του συνέλευση.
Ολος ο λαός ήταν εκεί. Δεξιοί και αριστεροί. Τέτοια λαϊκή ομοψυχία δεν την βλέπουμε συχνά, κι ας μιλάει για διχασμένους ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο λαός μας τους είπε θαρρετά πως είναι ανάξιοι. Και τους ζήτησε να φύγουν από τις εξέδρες γιατί δεν θέλει να τον αντιπροσωπεύει κανένας ανάξιος.
Ο λαός μας έχει λοιπόν συμφωνήσει επάνω σε ένα κορυφαίο ζήτημα: πως το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικές, τουλάχιστον, ηγεσίες είναι ανάξιές του. Πως οι πολιτικές του ηγεσίες αυτές προετοίμασαν την εξαθλίωση που όλοι μας ζούμε. Από χρόνια. Χρόνια πολλά.

Έλα μασόνε, έλα κοτζαμπάση, έλα πουσταρά...

Επιτέλους χρεοκοπήσαμε. Όχι εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά αυτοί οι παλιόπουστες οι λιγδιάρηδες που κάνουν κουμάντο από τον μεσαίωνα και πιο πριν. Το είχα πει εδώ και δύο χρόνια πως αυτή η πουτάνα η Κρίση ήταν τελικά Αγία. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν εδώ και 22 αιώνες. Η ευκαιρία-ανάσα που έρχεται κάθε 2-2.500 χρόνια.
Μέσα στους θρήνους, στους οδυρμούς, στα συνθήματα και στις κραυγές των καρεκλόβιων ρουσφετοπουσταράδων συμπολιτών μας δεν βρέθηκε ένας (1) να μιλήσει λογικά. Να μου εξηγήσει τι παράγουμε ως χώρα. Να μου πει τι εξάγουμε για να πληρώσουμε τα σκουπίδια που εισάγουμε.
Ποιο είναι το εθνικό μας προϊόν ρε παλιοξεκωλιάρηδες γυφτο-ψηφοφόροι ; Η ρουφιανιά και το αλλαξοκωλίκι; Η παλιανθρωπιά και η διαφθορά; Ή μήπως το πλιάτσικο και η ληστεία;
Μια ναυτιλία και έναν τουρισμό είχαμε κι αυτά βούλιαξαν από τις λαμογιές και τις πουστιές της άρχουσας συμμορίας των κοτζαμπάσηδων. Στα “ελληνικά” βαπόρια ούτε ο γραμματικός δεν είναι Έλληνας πιά και σε μερικά ούτε κι ο καπετάνιος. Ο εφοπλιστής έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ Έλληνας γιατί η βρωμερή ψυχή του ανήκε στις μυστικές λέσχες. Από την άλλη, τα μισά ξενοδοχειακά φιλέτα ξεπουλήθηκαν για ένα κομμάτι ψωμί και τα άλλα μισά θα βγούν στο σφυρί για ψίχουλα όταν τα ξένα λαμόγια των τούρ και των τσάρτερ το αποφασίσουν.

Facebook: Το Αρχείο των μυστικών υπηρεσιών

Όπως είπε ο ιδρυτής του Wikileaks, Julian Assange, "το Facebook είναι μια μηχανή κατασκοπείας της CIA, όπως και το Google, το Yahoo και το Twitter", και μάλιστα η "χειρότερη μηχανή κατασκοπείας που αναπτύχθηκε ποτέ", με άμεση διασύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες και άμεση πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες και την συμπεριφορά αναζήτησης του χρήστη

του Cheffe 
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
  
Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το Facebook είναι το γενικό ανθρώπινο στριπτίζ, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για όλους, αλλά για πάρα πολλούς. Η συνεργασία του Facebook με τις υπηρεσίες πληροφοριών είναι πλέον κοινό μυστικό (δείτε το βίντεο στο τέλος).
Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη, είναι η περίπτωση ενός φοιτητή Νομικής στην Γερμανία, του Max Schremps. Για τρία περίπου χρόνια χρησιμοποιούσε το Facebook και έσβυνε μετα πολλά από τα προσωπικά του δεδομένα. Κάποτε ζήτησε ως πολίτης της Ευρωπαικής Ένωσης τα προσωπικά του δεδομένα που είχαν αποθηκευθεί και διαπίστωσε, ότι όλα ήταν ακόμη αποθηκευμένα.
Στο μεταξύ το Facebook έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα αναγνωρίσως προσώπου, οπου μια φωτογραφία που κάποτε φορτώσαμε αρκεί για να μας αναγνωρίσει σε οποιαδήποτε φωτογραφία φορτωνουμε μετα χωρίς εμείς να το ξέρουμε ή να το θέλουμε.

Το τέρας του Malmesbury

  "Πάρε λοιπόν ένα ζευγάρι ματογυάλια
και σαν ποζάτος δημοκόπος
κάνε πως βλέπεις τα όσα δεν θωρείς"
W.Shakespeare, Βασιλιάς Λήρ, Πράξη 4η, Σκηνή 6η
 

Κείμενο της συντακτικής επιτροπής του
 
Στις 5 Απριλίου 1588 ο φόβος από την είδηση της εισβολής του ισπανικού στόλου στα αγγλικά ύδατα προκαλεί πρόωρο τοκετό στη γυναίκα του πάστορα του Malmesbury, που φέρνει στον κόσμο τον δευτερότοκο γιο της, Thomas Hobbes, έναν από τους μεγαλύτερος πολιτικούς φιλόσοφους. "Η μητέρα μου, θα πεί αργότερα στην αυτοβιογραφία του, γέννησε δίδυμα, εμένα και τον φόβο" Παρόλο ότι έζησε μια πολυτάραχη και μακρόχρονη ζωή (είδε το κεφάλι ενός βασιλιά να πέφτει, την φρίκη των Εμφυλίων Πολέμων, τη δικτατορία του Cromwell, την παλινόρθωση των Stuart) αφιέρωσε μεγάλο μέρος του έργου του στην διαμόρφωση μιας πολιτικής θεωρίας που- όπως ο ίδιος πίστευε- θα εξασφάλιζε οριστικά την ειρήνη και την τάξη σε μια κοινωνία. (1)

Ο Ηοbbes, ήδη από την εποχή που ζούσε υπήρξε το "μαύρο πρόβατο". Πολιτικοί, κληρικοί, νομομαθείς, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί συμφωνούσαν ότι οι απόψεις του είναι βλάσφημες και επικίνδυνες. Το παρατσούκλι "τέρας του Malmesbury" ήταν μόνο το πιο συνηθισμένο ανάμεσα στα πολλά που του πρόσαπταν.

Οι συνήθεις ύποπτοι...

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Δια σωρείαν εγκληματικών πράξεων (όπως εκβιασμού, τραμπουκισμού, ληστειών, εξαπάτησης, ψευδών ειδήσεων, καταχρήσεως εξουσίας κε τεντυμποϊσμού) τα οποία προκύπτουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενην Δόσην τους εξαιτίας της καταστροφικής εξαρτήσεως τους από το άκρως εθιστικόν ναρκωτικόν IMF(γνωστότερον είς την χώρα μας ως ΔΝΤ) το οποίο καθίσταται άκρως επικίνδυνον (έως δολοφονικόν) δια τον δημόσιον βίον.


Κάθε μέρα που περνάει.Οι πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών της 27/10/11 μόνο ως
 "Δήλωση προθέσεων" μπορούν να αξιολογηθούν.
Τους πρωϊνούς πανηγυρισμούς των "ηγετών", διαδέχτηκε μέσα
σε λίγες μόνο ώρες ο σκεπτικισμός.
Τα ποσά που διατέθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση των χρεωκοπη-
μένων τραπεζών κρίθηκαν αμέσως ισχνά, από τραπεζίτες, ΜΜΕ,
οικονομολόγους και το ίδιο το ΔΝΤ.
Η ενίσχυση του EFSF με κεφάλαια μέχρι 1 τρις ευρώ είχε την ίδια
"αξιολόγηση", αφού κρίνεται ανεπαρκές να αντιμετωπίσει το βάρος
της Ιταλίας και τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη Γαλλία.
Την Παρασκευή 28/10 την επόμενη δηλαδή μέρα των νέων "ιστορι-
κών" αποφάσεων, η Ιταλία δανείστηκε με επιτόκιο-ρεκόρ 6,06% 
στα δεκαετή ομόλογά της. (Η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό 
στήριξης με επιτόκια περί το 5,85%!!).

"ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΚΑΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ"


Καρολος Παπουλιας:
Εγω σε  ηλικια 15 ετων ημουν ανταρτης και πολεμουσα τον φασισμο!

Ακουγοντας αυτες τις λεξεις του συντροφου Παπουλια ντραπηκα για οσα εχω σουρει κατα καιρους στον προεδρο.
Εναν ανταρτη ειχαμε λοιπον στην "οικογενεια μας" (που λεει και ο Λουκιανος), και μεις τι καναμε; Ψαχναμε ξενα συμβολα να δυναμωσουν τον αγωνα μας. Και το "συμβολο" το'χαμε διπλα μας.

Ψαχναμε σε ξενες χωρες και μακρινες ηπειρους  την ωρα που το "συμβολο" βρισκοταν πεντε στασεις με το λεωφορειο απο το σπιτι μας η δυο στασεις με το μετρο. Πραγματικα ντραπηκα. Θελοντας λοιπον να βεβαιωθω οτι ο συντροφος Καρολος δεν υπολειπεται σε τιποτα απο αλλους επαναστατες που μονοπωλουν το ενδιαφερον, στραφηκα στο διαδικτυο.

Πως και γιατί η Eurogendfor μπορεί να μπει στην Ελλάδα

H Eurogendfor έχει στρατιωτική δομή (αν και παρουσιάζεται ως "αστυνομία") και δεν έχει όρια στην δράση της...

Όντως υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα και την Eurogendfor. 

Το ότι η ξένη αυτή αστυνομία βρίσκεται σε αποστολή στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. 
Όπως ανέφερε ο Golem XIV στο άρθρο του, όλα είναι δυνατά λόγω της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Άλλα υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με αυτή τη συνθήκη: προβλέπει την θανατική ποινή σε περιπτώσεις ταραχών και εξεγέρσεων. Κοιτάξτε εδώ.

Μέχρι στιγμής, η στρατηγική τους μοιάζει να έχει μια λογική συνάφεια. Πρώτα φτιάχνουν τη νομοθεσία (τη συνθήκη, εν προκειμένω) που τους επιτρέπει να καταφέρονται εναντίον οποιωνδήποτε πολιτών της ΕΕ είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές της κυβέρνησής τους.
Μετά φτιάχνουν την ειδικά εκπαιδευμένη αστυνομία και στη συνέχεια δημιουργούν την κρίση.
Ο λαός φτωχαίνει όλο και περισσότερο, χάνει την ψυχραιμία του, πέφτει σε κατάθλιψη και εξοργίζεται.
Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουν ένα γενικό κύμα διαδηλώσεων που τελικά γίνεται κίνημα διαμαρτυρίας, και έτσι χτίζουν το φόντο των εξεγέρσεων που θα επακολουθήσουν.

Οργή και μούτζα που σας έλαχε!

του Γιώργου Μάλφα
καθηγητή – θεολόγου
Ολοφύρεται και αλυχτά ο δωσιλογικός εσμός του Μνημονίου για το φετινό «βέβηλο» εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου! Για την «προσβολή» του Προέδρου της Δημοκρατίας, των συμβόλων του έθνους, της μνήμης των αγωνιστών, της εθνικής ομοψυχίας. Για τις παρελάσεις που «ματαιώθηκαν», για τους «επισήμους» που εκδιώχθηκαν, για τους κυρίους ανδρείκελα και τις ερίτιμες κυρίες  που τους διαλύσαμε τη φιέστα, μέρα τέτοια, ιερή και ηλιόλουστη! Ανέμεναν αντιδράσεις, αλλά όχι τέτοιας πρωτόγνωρης έκτασης και έντασης. Κατανοητή η έκπληξή τους, αλλιώς μας είχαν μάθει… Η κρίση «θα μας αλλάξει» μας έλεγαν καιρό τώρα, υπαινικτικά, σχεδόν απειλητικά. Όντως, ξεχάστε ό,τι ξέρατε!
Φοβήθηκαν, έχασαν τον έλεγχο, τρομοκρατήθηκαν. Στα μάτια, τα λόγια και τις χειρονομίες τους διέκρινες τον πανικό, τον αληθινό εαυτό τους. Δίχως προσχήματα, ρητορικούς ελιγμούς και ευγένεια που θα επέβαλε η θεσμική τους ιδιότητα, η αγωγή από «καλό» σπίτι. Έτσι εξηγείται η έκρηξη θυμού που ακολούθησε, οι οργίλες αντιδράσεις, η αργυρώνητη κατασυκοφάντηση των δημοσιολογούντων, η κομματική ομοβροντία καταγγελτικών ανακοινώσεων για την πάνδημη ανταρσία, το αυθόρμητο ξέσπασμα του λαού μας σε όλη τη χώρα!

Θέλει αρετή και τόλμη η ΕλευθερίαΕ.ΠΑ.Μ

ΠΑΣΟΚ: Οι τελευταίοι επιθανάτιοι σπασμοί

Όπως έχουμε διεξοδικά αναλύσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη ζωντανή ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ του σύγχρονου ελληνικού πολικού δράματος. Τη διαλεκτική της μετάλλαξης ενός ρωμαλέου (μεταρρυθμιστικού) Λαϊκού Κινήματος σε ένα μηχανισμό άμεσης εκτέλεσης «εντολών» του κεφαλαίου: Στην πιο μακάβρια και μοχθηρή γκριμάτσα του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…

Δεν υπάρχει πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και συγχρόνως πιο αποκρουστικό από την αποσύνθεση αυτού του κόμματος πάνω στα ερείπια όλων των ελπίδων που έθρεψε στην αφετηρία του.

Η πορεία της αποσύνθεσής του θέριεψε κάθε είδους παράσιτο και τυχάρπαστο της εξουσίας. Όλοι οι «Έπαρχοι» αυτού του κόμματος, οι «Βαρόνοι» και οι «ιπποκόμοι» της διαπλοκής συναγωνίζονταν μεταξύ τους στο λακεδισμό και στο ψεύδος, στην αθλιότητα και στη βλακεία, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό.

Αυτά τα φαινόμενα στη σημερινή κυβέρνηση των ανδρεικέλων έχουν πάρει επιδημικές και αποτρόπαιες διαστάσεις, έχουν «παγιωθεί» σε ένα καθεστώς παρασιτικής «αλητείας»…

Το σχέδιο "Εναντίον όλων των πολιτικών"...

Από το blog του Γιώργου Σαρρή "Εδώ και τώρα"
 Βλέπω σε διάφορα πονηρά site να εξελίσσεται προσεκτικά η προσπαθεια να αλλάξει η εντύπωση για το τι έγινε χτές.
Η καταδίκη της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος του τόπου θα πρέπει να "μεταφρασθεί" ύπουλα σε καταδίκη των πολιτικών κομμάτων, της "κομματοκρατίας" και όλων των πολιτικών όλων των πλευρών!
Ήδη δεξιές εφημερίδες, αναλυτές τύπου Τσίμα, οικονομικά σάιτ προβάλουν τις ανεκδιήγητες απόψεις.
Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να δούμε ακόμη και εκπροσώπους του ΣΕΒ ή και τραπεζίτες από Δευτέρα να συντάσσονται με το λαό που καταδίκασε το άχρηστο πολιτικό σύστημα και να ζητούν κυβέρνηση άξιων τεχνοκρατών. Καταδικάζοντας βέβαια παράλληλα και τις ακρότητες γενικά...

Πατρίδα είμαστε εμείς!

Το χθεσινό κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου...

"kokinorodo"