#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Κρίση - Επιβίωση - Προοπτικές

23-10-2011 εκδήλωση - ανοικτός διάλογος, του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), με ομιλητή τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη
Γενικεύεται το πολιτικό κενό

Αναγκαίο ένα μέτωπο εθνικής και λαϊκής σωτηρίας
FREE photo hosting by Fih.grΚώστας Ανδριανόπουλος
Οι εξελίξεις επιταχύνονται σε όλους τους τομείς, κατά τρόπο μάλιστα διαλυτικό. Μοιάζει να στροβιλιζόμαστε ολοένα και πιο γρήγορα στο εσωτερικό μιας τεράστιας χοάνης. Τα οικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο της εκδραμάτησης, πλην όμως δεν διαφεύγει ότι τα πάντα αποδιαρθρώνονται, καταρρέουν. Η δημόσια σφαίρα, η πολιτική, η κοινωνία, η χώρα η ίδια και βεβαίως τα δομικά επίπεδα ισορροπίας. Όσοι είχαν την ελπίδα πως οι επιπτώσεις από την ελληνική ερήμωση θα επέβαλαν στην Ε.Ε. την έσχατη αυτοσυγκράτηση, διαψεύστηκαν. Υπεκφυγές τέλος, τόσο για τους συστημικούς όσο και για κάποιους αντισυστημικούς που φαντασιώνονταν δυνατότητες πολιτικών εκβιασμών απέναντι στους Ευρωπαίους με φόντο την ελληνική κατάρρευση. Το σεισμικό κύμα μεταδίδεται κιόλας στη σφαίρα της πολιτικής, όπου οι ισορροπίες, η αρχιτεκτονική του πολιτικού συστήματος, έχουν αποσαρθρωθεί. Οι σχέσεις εκπροσώπησης έχουν διαρραγεί. Αντιπροσώπευση πλέον δεν υφίσταται, ούτε και δημοκρατία. Τα σχέδια για τη διάσωση του πολιτικού συστήματος μέσα από διαδοχικές μεταμφιέσεις και ανακυκλώσεις, συρρικνώνονται. Το πολιτικό κενό γενικεύεται.

Η εξέγερση είναι γενικευμένη – στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έριξε την μπουνιά στον βουλευτή Μαγκούφη

Χαρακτηριστικό για την απέραντη πλέον ανθρωπογεωγραφία των εξεγερμένων, είναι η πολιτική ταυτότητα του ανθρώπου που γρονθοκόπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφη: Πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ:


«Γιατί έριξα μπουνιές στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Μαγκούφη»Άνεργος με δύο παιδιά και ετοιμόγεννη γυναίκα ο άνθρωπος που χτύπησε τον βουλευτή στην παρέλαση στα Τρίκαλα.
«Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση μας πρόδωσε και μας ξεγέλασε»

«Τυχαία επέλεξα τον Χ.Μαγκούφη.Θα έδερνα όποιον υπέγραψε το Μνημόνιο»
Η οργή κατά της κυβέρνησης ώθησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δαλαμάγκα, να επιτεθεί κατά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστου Μαγκούφη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του «ΟΧΙ» στα Τρίκαλα.
Ο κ. Δαλαμάγκας είναι από το 2008 μέλος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το δήμο Τρικάλων.
Εδώ και οκτώ μήνες ο 32χρονος είναι άνεργος και όπως δηλώνει στο Newsit «ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση».
«Αυτή η κυβέρνηση μας κορόΐδεψε και μας ξεγέλασε» αναφέρει και προσθέτει ότι «ο ίδιος παραμένει ΠΑΣΟΚ» και ότι αυτοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, έχουν δηλαδή απομακρυνθεί από τις αρχές του κόμματος.

 ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΚΟΥΦΗ
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΑΓΚΟΥΦΗ (ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΠΠΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ). Ο ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΛΟ , ΣΟΥΛΑ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗ - ΓΑΛΑΝΗ.Κοντογιώργης - «Θυμός σε βαθμό εξέγερσης»

Η συμφωνία της ευρωπαϊκής συνάντησης κορυφής στις 26-27 Οκτωβρίου είναι απαράδεκτη

Pascal Franchet,Γιώργος Μητραλιάς, Griselda Pinero και Eric Toussaint
(CADTM Ευρώπης)*

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την αυγή της 27ης Οκτωβρίου 2011 δεν επιλύει τη κρίση του κυρίαρχου δημόσιου χρέους ή του ευρώ. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν αναβάλουν για αργότερα την ώρα της αλήθειας χωρίς να λύνουν τα προβλήματα με ικανοποιητικό τρόπο. ΗCADTM θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβέρνησης, αυτοί που διευθύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα αφεντικά των ιδιωτικών τραπεζών και η διευθύντρια του ΔΝΤ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να βρουν μια λύση στην απειλή αλυσιδωτών χρεοκοπιών που πλανιέται πάνω από τις μεγάλες ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως τις γαλλικές, ισπανικές, ελληνικές, ιταλικές, γερμανικές, πορτογαλικές, βελγικές… Αυτές, πριν και μετά από το 2007-2008, πήραν όλο και πιο πολλά ρίσκα για να πετύχουν βραχυπρόθεσμα τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των μεγαλομετόχων τους και να μοιράσουν τεράστια μπόνους στους διευθυντές και τρέϊντέρ τους. 

Κορυδαλλός vs Διαμαντίδη και ΝιώτηΠροσεξτε τις αντιδρασεις τους.
Κοτες οταν βρισκονται απεναντι στον κοσμο.
Και "αγρια θηρια" οταν τους προστατευει το σκυλολοι  των Χασαποσκυλων, Οικονομεο-καμπουρακηδων και αλλων σκουπιδιων της δημοσιογραφιας.

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Όταν ο καπιταλισμός κάνει αυτοκριτική, τότε ο φασισμός ξανάρχεται

του Κώστα Λάμπου

Υπάρχουν πολλοί καπιταλισμοί; Είναι ο χρηματιστικός καπιταλισμός που έχει επικρατήσει σήμερα και καταλεηλατεί τα κράτη ένας κακός καπιταλισμός, αλλα γενικά δεν φταίει ο καπιταλισμός για τα σημερινά χάλια μας, αλλά μόνο μια ειδική "έκδοσή" του;

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιό συχνά ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις από διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς μεγαλοπαράγοντες, όπως λ.χ ο πολύς George Soros, o σκληρός Wolfgang Schäuble, ο ευγενής Πρόεδρος της λεγόμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη και στην Αμερική, με τις οποίες επιχειρείται ένα είδος κριτικής σε πλευρές και συμπεριφορές του καπιταλιστικού συστήματος, από τις οποίες αν τάχα απαλλαγεί θα γίνει καλύτερο, θα γίνει τάχα «καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο». Είναι προφανές πως αυτό οφείλεται στη ραγδαία κατάρρευση του μύθου του νεοφιλελευθερισμού και στην οριστική χρεοκοπία του καπιταλισμού και συνεπώς πρόκειται για μιά συνειδητή απόπειρα για την εξαπάτηση του προβληματιζόμενου κόσμου της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού και στην ουσία πρόκειται για μιά υποκριτική αυτοκριτική του καπιταλισμού η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι και το φραστικό αυτομαστίγωμά του. Χαρακτηριστική περίπτωση εκφορέα αυτής της υποκριτικής αυτοκριτικής του καπιταλισμού αποτελεί ο, σύμφωνα με τον τύπο της Γαλλίας, μικρός και ταπεινός εισπράκτορας πολιτικού χρήματος, αλλά μέγας διώκτης των Ρομά και των εργαζόμενων της πατρίδας του:

Το ξεπούλημα της χώρας ξεκίνησε δια της υπογραφής Τσολάκογλου μόλις προχτές


Πηγη : TO BHMA
Το περιστατικό είναι αληθινό και δείχνει πως µπορεί µέσα σε ελάχιστη ώρα να «πετάξει» η περιουσία µιας ολόκληρης χώρας.
Ξαφνικά στις 3.30 το πρωί της Πέµπτης οι Ολλανδοί εξέφρασαν την άρνησή τους στην παροχή 30 δισ. ευρώ εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες προκειµένου αυτές να συνεχίσουν να δικαιολογούν τη ρευστότητα που αντλούν από την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά οµόλογα που έχουν καταθέσει ως ενέχυρο στην ΕΚΤ θα έχουν υποβαθµιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Η σύνοδος σταµάτησε και σε µια γωνία συζήτησαν το θέµα η κυρία Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Νικολά Σαρκοζί, ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε. Ο κ. Ρούτε διαφωνούσε, παρά τις πιέσεις των υπολοίπων, αλλά σε κάποιο σηµείο υπαναχώρησε και ζήτησε να δεσµευτεί για το ταµείο του Προσωρινού Μηχανισµού η ελληνική δηµόσια περιουσία. Ο κ. Παπανδρέου σκέφτηκε µια απάντηση: «Συµφωνώ να επενδύσετε στον Ηλιο και στον άνεµο» είπε. Και επήλθε συµφωνία.

Πάτος;;...Λέγε το...Καπάκι!!Εδώ και 1,5 χρόνο μας τάζουν...πάτο!!
"Κουράγιο παιδιά"..."τώρα βάζουμε πάτο"..."Πήραμε ανάσα".

Και ξαναμανά το ίδιο. Κουράγιο παιδιά...

Από την ώρα που εκείνος ο κεκές φινλανδός Ρεν μάς "ευχή
θηκε" 
καλό κουράγιο...βρήκαμε το μπελά μας...

Είχαμε τον αμερικανόθρεφτο Παπακων/νου, μ΄εκείνο το βλοσυρό

βλέμμα του παντογνώστη και συνάμα "βρώμικου"-μπασμένου σε 

όλα τεχνοκράτη, που 
μας είχε ρημάξει με τα...όνειρα...και τους 
πάτους!!

Κουράγιο παιδιά...τέλη 2011 αρχίζει η "ανάκαμψη"...
οσονούπω
"βγαίνουμε" και στις αγορές
...΄Αντε, το πολύ αρχές του 2012!!
Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του...μας έριχνε κι ένα ξεγυρι-

σμένο 
κούρεμα!!
Μετά ήρθε ο...ερωτοΒαγγέλης...(τα ημέτερα ΜΜΕ μέχρι και σε ντί-

σκο 
μάς τον έδειξαν...να χορεύει με την κόρη του...ο οικογενειάρ-
χης και 
καλός πατήρ!!).

Ξεκαθαρίζει το τοπίο - τραντάζονται τα πολιτικά ταμπού και οι αυταπάτες

 Δεν μπορούν να κυβερνούν όπως παλιά και ο λαός ακόμα δεν ξέρει πώς να κυβερνήσει. Aκόμα δε σημαίνει και ποτέ· άλλωστε η επεξεργασία της ντόπιας και παγκόσμιας ιστορίας είναι μεγάλος δάσκαλος και οδηγός για δράση. Tα αστικά κόμματα αλλά και τα κάθε λογής αντηχεία και χαλκεία τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ιδέες, οι συμπεριφορές και οι αγωνίες τους είναι καθολικές.

Σαν να λέμε πως ο άνεργος του Περάματος και ο Bγενόπουλος βλέπουν τα ίδια όνειρα!! Aναληθέστατο και θρασύτατο ψέμα. Aλλά έτσι ήταν πάντα η άρχουσα τάξη. Προσπαθούσε, και ενίοτε το επέβαλε δια πυρός και σιδήρου, να παρουσιάσει τις εμμονές σαν εθνικές ιδέες. Nα βρει συνενόχους στον απλό λαό, να παραλύσει, όπως παρέλυε η Mέδουσα τα θύματά της, τις αντιστάσεις όλων όσων θέλουν να κρατάνε σφιχτά στην παλάμη τους ένα σύνθημα, δύο δράμια αξιοπρέπειας και το λάβαρο του αγώνα.

Για δείτε τα λεγόμενα μεσημεριανάδικα, πρωινάδικα, «χοροπηδάδικα». Tι παρακμή, τι κατάπτωση, τι θλίψη. Aυτός είναι ο πολιτισμός τους και οι αξίες τους. Έτσι γαλουχούν γενιές, γενεών, αυτή είναι η εικόνα των ιδιωτών που λυμαίνονται τις συχνότητες της χώρας.

Στήνουν το νέο κατεστημένο...

Το σχέδιο του ΔΝΤ για τον έλεγχο της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής ήταν εξαρχής ένα. Άρχισε όμως να κυκλοφορεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόρρητη έκθεση περιέγραφε πώς θα αναπτυχθεί το καινούργιο κατεστημένο, το οποίο βεβαίως θα ελέγχεται από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μεθοδευμένη κατάρρευση της χώρας μας.
Η έκθεση αναφέρει ότι από τη μεταπολίτευση δημιουργήθηκε μια αλυσίδα συμφερόντων μεταξύ των τραπεζών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται (και) στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως εκδότες.
Περιγράφει πώς ο κάθε «κλάδος» εξυπηρετούσε τον άλλο και πώς και οι τρεις είναι άρρηκτα δεμένοι μεταξύ τους και επιβιώνουν χάρη στη «βοήθεια» που παρέχει ο ένας στον άλλο.

ΠΑΛΙ (ολοι στους δρομους)


Ραδιενεργοί κι απόβλητοι

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον γεωγραφικό χώρο που αποκαλούν Ελλάδα, εχθροί της πατρίδας είναι όσοι εργάστηκαν, εργάζονται και έχουν διαφορετική άποψη από τους εξουσιαστές και τους τεμπέληδες της εύφορης γελάδας που την αρμέγουν ακόμη και σήμερα που είναι πια ισχνή και ετοιμοθάνατη. Το μέγα θέμα είναι να πληρώνουν μια αντιπαραγωγική νοοτροπία που επέβαλαν χρόνια για να έχουν την εξουσία που υποδούλωσε έναν λαό στην καλοπέραση με δανεικά και μια χώρα στα αφεντικά, που την κουμαντάριζαν χρόνια πίσω από την κουρτίνα «δημοκρατικά». Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το θηρίο που εξέθρεψαν θα τους φάει ζωντανούς, κάνουν εδώ και καιρό τα αδύνατα δυνατά να καταβάλουν τα οφίτσια που μοίραζαν αφειδώς σε ανθρώπους που ξεπουλήθηκαν πανεύκολα για μια εύκολη ζωή στο matrix του φιλοτομαρισμού. Η μόνη παραγωγή που επέτρεπαν ήταν η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή ανήθικων για να γεμίζουν τα κομματικά εκτροφεία.
Επειδή τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην επιβίωση μέσα από την παραγωγική διαδικασία ανακύπτει ένα βασικό και βασανιστικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι εξουσιαστές και οι μυριάδες βολεμένοι οπαδοί τους. Χωράνε άραγε όλοι αυτοί σε κοινωνίες που άρχισαν να αυτοοργανώνονται ξεκινώντας από την δημιουργία ανταλλακτικών δικτύων ; Κι αν χωράνε τι έχουν να προσφέρουν έτσι όπως κατάντησαν; Διότι αν ρίξουμε μια ματιά σε κινήσεις που ξεκίνησαν στον Βόλο και στην Ιεράπετρα θα διαπιστώσουμε πολλά. Λένε για παράδειγμα οι αυτοοργανωμένοι:

ΑΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΙΑ....ΓΕΝΙΑ ΠΙΣΩ !!!


 [ Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην..... Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά !!! ]

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ
* Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην..... Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά!
* Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική...
* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!

* Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει. Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!

* Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!

* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.

* Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός

Ανοιχτή Επιστολή στον Κ.Παπούλια​, από ένα διαδηλωτή της Θεσσαλονίκ​ης, στις 28 Οκτωβρίου 2011

Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Γιώργος Θωμαϊδης


Ήμουν απόψε στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία οδήγησε στη μετατροπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, σε λαϊκή εορτή και πραγματική πομπή προς τιμή του έπους του 1940.
Ανοιχτή Επιστολή στον Κ.Παπούλια, από ένα διαδηλωτή της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου 2011

Απόψε κ. Παπούλια, εμφανισθήκατε στα ΜΜΕ, έξαλλος και ίσως δακρυσμένος, διότι κάποιος από εμάς σας αποκάλεσε προδότη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αυτό αποτελεί αδικία, διότι έχετε αντιστασιακό παρελθόν (κατά την πρώϊμη εφηβεία σας), στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως και ο κ. Παπουτσής και ο κ. Πάγκαλος στην φοιτητική εποχή τους).
Σας γράφω λοιπόν από την πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, για να παρουσιάσω μια καθαρά προσωπική άποψη για εσάς, από την πλευρά ενός από τους πολίτες που πέτυχαν σήμερα μια αληθινά εορταστική παρέλαση, και όχι τη ματαίωσή της, όπως ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ: Το τμήμα της παρέλασης που δεν έγινε, ματαιώθηκε από την πολιτική ηγεσία.

Εκδήλωση για το Κουρδιστάν

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19:00 αμφιθεατρο ΑΣΟΕΕ (Οδος Πατησίων)
''ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ- ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Α. ΟΤΖΑΛΑΝ''
Ομιλητές:
Χαραλαμπίδης Μιχάλης, Πολιτικός επιστήμονας
Λαφαζάνης Παναγιώτης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Αλαβάνος Αλέκος, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
και εκπρόσωποι του Κουρδικού Κινήματος
χαιρετίζει η Βούλα Δαμιανάκου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
******

ΚΟΥΙΖ: Γιατι πανηγυριζουν τουτοι δω οι σοσιαλιστες;


Γιατι πετυχε το κουρεμα;

Γιατι μας σωσανε γι'αλλη μια φορα;

Γιατι μετα τη νεα δημοσκοπηση "πηραν" πανω απο τη βαση του 10;

Για κατι αλλο που μονο αυτοι γνωριζουν;

 Δειτε την απαντηση

Οι Γερμανοί μας ζητούν πίσω τις... Πόρσε Καγιέν!

oxi_prekas
Οι...απαράδεκτοι 
Γερμανοί απαιτούν πίσω ακόμη και τις Πόρσε Καγιέν που με θυσίες, αίμα και ιδρώτα ο ελληνικός λαός απέκτησε. 
Ευτυχώς όμως υπάρχουν αυτοί που αντιστέκονται στον...κατακτητή! Όπως ο μυθικός Κώστας Πρέκας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 


Το 2020 το χρέος θα πέσει στο 120% - το 2009 ήταν 115%!

Πώς γίνεται να μας έχουν πάρει τα πάντα… να μας «χαρίζουν μια και δυο και τρείς φορές, να παίρνουν όλη τη δημόσια περιουσία, μέσω του «Ευρηκα», να έχει εκχωρηθεί η εθνική ακεραιότητα, λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, δικαιώματα, κατακτήσεις.
Πώς γίνεται και με ποιους αριθμούς καταστράφηκε μια ολόκληρη χώρα, πτώχευσε ένας λαός, βυθίστηκε μια γενιά σε απελπισία;,
Και στο τέλος αυτής της διαδρομής… να χρωστάμε ..περισσότερα!!!.
Δηλαδή το 2020 – αν...

Οι «ελεγκτές» της ΕΕ, τα κυριαρχικά δικαιώματα και η πείρα από το «Σχέδιο Μάρσαλ»

  Το «Σχέδιο Μάρσαλ» από πλευράς «στόχων» και
 «τεχνικής λειτουργίας» ήταν τέλειο.
 Λειτουργούσε με ενιαίο τρόπο και κάλυπτε τρεις στόχους.
Βοηθούσε σημαντικά την οικονομία των ΗΠΑ,
ενώ παράλληλα προωθούσε προς την
ανασυγκρότηση την ευρωπαϊκή οικονομία.
Πάνω σ' αυτή την οικονομική ανάπτυξη του Δυτικού Κόσμου
στήριζαν οι ΗΠΑ την εξωτερική, κυρίως αντικομμουνιστική πολιτική τους.
 
Με αφορμή τις τεράστιες δυσκολίες και τις αντιθέσεις για διαχείριση του κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, που είναι δυσκολίες διαχείρισης της βαθιάς και συγχρονισμένης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού στην ΕΕ, και διεθνώς, αλλά και με αφορμή την απόφαση των Συνόδων ΕΕ και Ευρωζώνης για το χρέος, αποφασίστηκε η εγκατάσταση μόνιμων «εμπειρογνωμόνων - ελεγκτών» εφαρμογής του προγράμματος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Ετσι, η αστική προπαγάνδα προβάλλει έντονα το ζήτημα της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ. Λένε, μάλιστα, ότι εκχωρούνται στη Γερμανία, επειδή η Α.Μέρκελ επέμενε σ' αυτό. Ταυτόχρονα, η Α. Μέρκελ συνόδευε αυτή την «επιμονή της» με την επιμονή ότι κάνουμε τα πάντα για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία, δηλαδή να σωθεί ο καπιταλισμός στην Ελλάδα. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης αναφέρει ότι οι «εμπειρογνώμονες» έρχονται μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

ΚΑΙ ο γυαλός είναι στραβός ΚΑΙ στραβά αρμενίζουμε


Η βιομηχανία στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο
FREE photo hosting by Fih.gr
Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος
Θα παρουσιάσουμε σήμερα εδώ μια ακόμη καλή δουλειά του φίλου Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, που αφορά την βιομηχανία στην Ελλάδα. Ο  Γιώργος κάνει το αντίθετο από ότι η πλειοψηφία των αριστερών σχηματισμών: Δίνει έμφαση στην πρωτεογενή έρευνα και τεκμηρίωση, ενώ είναι φειδωλός στο πληθωρισμό εύκολων πολιτικών συμπερασμάτων. Θεωρώ ότι η εργασία του για τις τάσεις  ανάπτυξης στη βιομηχανία στην Ελλάδα, σε σύγκριση κυρίως με αυτές στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι σκέψεις που αναπτύσσονται είναι άμεσα συνδεδεμένες με την τωρινή καπιταλιστική κρίση και τον προβληματισμό για μια αντικαπιταλιστική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότησης έξω και σε αντίθεση από τον καπιταλισμό και την ΕΕ.

Ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου εδώ:
http://www.politikokafeneio.com/
 

Διαδηλωτές στο Ρέθυμνο
http://konserbokoyti.blogspot.com/

 

Ομάδα καλλιτεχνών, συγγραφέων και πανεπιστημιακών στην Ακρόπολη 28.10.11.
Συνθήματα:
ΟΧΙ ΤΟ 4Ο -ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ
ΕΞΩ Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΟΠΩΣ ΤΟ 40 - ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ

ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


http://seisaxthia.blogspot.com/

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ)

Το ιδρυτικό κείμενο
Στις 28 Σεπτεμβρίου 1941 υπογράφτηκε το ιδρυτικό του ΕΑΜ

1. Από τους αντιπροσώπους των κάτωθι υπογραφομένων κομμάτων ιδρύεται το Εθνικόν Απελευθερωτικόν Μέτωπο της Ελλάδας (ΕΑΜ).
Εις το ΕΑΜ γίνεται ισοτίμως δεκτόν και παν άλλο κόμμα ή οργάνωσις που δέχεται τας αρχάς του παρόντος Ιδρυτικού ώς και να εργασθή δια την επιτυχίαν των σκοπών του ΕΑΜ.
Προκειμένου να γίνει δεκτή εις το ΕΑΜ οιαδήποτε οργάνωσις, δεν εξετάζεται το παρελθόν ή αι αντιλήψεις των σχετικώς με την μελλοντικήν ανασυγκρότησιν της ελευθέρας και ανεξαρτήτου Ελλάδος, αλλά η πίστις των εις την ανάγκην του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνος, η τιμιότης των απέναντι αυτού και...
η αποδοχή των αρχών του ΕΑΜ που περιλαμβάνονται εις το παρόν Ιδρυτικόν.
2. Σκοπός του Εθνικού Μετώπου είναι:
α) Η απελευθέρωσις του Έθνους μας από τον σημερινόν ξένον ζυγόν και η απόκτησις της πλήρους ανεξαρτησίας της χώρας μας.
β) Ο σχηματισμός προσωρινής κυβερνήσεως του ΕΑΜ αμέσως μετά την εκδίωξιν των ξένων κατακτητών, μοναδικός σκοπός της οποίας θα είναι η προκήρυξις εκλογών δια συντακτικήν
εθνοσυνέλευσιν, με βάσιν την αναλογικήν ίνα ο λαός αποφανθή κυριαρχικώς επί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του.

Το ποτάμι φουσκώνει, τα αναχώματα υποχωρούν...

Αν ο φόβος των μελλουμένων απέδραμε 
από τα κάτωχρα σκοτεινά πρόσωπά τους, 
χθές τη νύχτα, θα επανέλθει σαν Τρόμος 
στο Πρώτο Φώς της Επόμενης Ημέρας.
Άρατε πύλας..  (Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου)  


..και επανήλθε ο φόβος σαν Τρόμος, χθές, ανήμερα του ΟΧΙ..


Αυτοί που φυγάδευσαν το ΟΧΙ από το νού και τις σκέψεις των, φυγαδεύτηκαν από τις εξέδρες, μακρυά από το αγριεμένο πλήθος, των ..αναρχικών. Σαν να ακούω την ΥΕΝΕΔ του Ζουρνατζή, μέρες του '73.

Ούτε μια μέρα δεν κράτησαν οι παράτες του νέου θριάμβου, η σαμπάνιες ξύδιασαν στα κρυστάλλινα ποτήρια, το χαβιάρι σάπισε καθισμένο στο λαιμό τους. Και χθές στις εξέδρες άφησαν λεκέ τις ευωχίες του προχθεσινού θριάμβου των.

Εμείς "αμαυρώσαμε" την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Θεωρώντας ότι οι σκέψεις μου εκφράζουν κι άλλους, παίρνω το θάρρος να ξαναγράψω...
 
Μαρίνα Δημητριάδου

Ως πολίτης σήμερα απόλαυσα από το δέκτη της τηλεόρασης και το ραδιόφωνο τις οργανωμένες και αυθόρμητες παρεμβάσεις σε παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα, την εξύβριση και την εκδίωξη των επισήμων, το γύρισμα του κεφαλιού των παιδιών προς την αντίθετη κατεύθυνση, τα μαύρα περιβραχιόνια και μαντήλια. Και όταν άλλαζε το θέμα του ειδησεογραφικού δελτίου στις αποφάσεις των Βρυξελλών, άλλαζα κι εγώ κανάλι. Να δω λίγο ακόμη. Να δω τη μεγαλειώδη εικόνα των οργανώσεων πολιτών στη Θεσσαλονίκη που παρέλαυναν ανάμεσα στις «μειοψηφίες», τόσο μεγάλες αριθμητικά που κατέστησαν αδύνατη την όποια επιχείρηση καταστολής. Άκουσα και τα σχόλια διαφόρων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, και διαπίστωσα ότι ο λόγος που προτάσσεται στα μέσα εμπορικής ενημέρωσης είναι πλέον πολύ μακριά από την αντίληψη που έχει ο μέσος πολίτης για τα πράγματα. Και γι’ αυτό το λόγο ξαναγράφω.

Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες

H σημερινή ( χθεσινή) μέρα είναι ιστορική… Η ιστορία έχει ήδη αρχίσει να γράφεται στους δρόμους. Από τη παρέλαση στην Πάτρα


Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα
με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός
και τούτοι μέσ’ τα σίδερα και κείνοι μεσ’ το χώμα.
Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.
Κάτω απ’ το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους
κρατάνε τις καμπάνας το σχοινί,
προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση
τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας
δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει
Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες 

Η λαϊκή ΟΡΓΗ δεν κλειδώνεται μέσα σε ένα μπουκάλι...

Η ΟΡΓΗ της ελληνικής κοινωνίας κοχλάζει. Χιονοστιβάδα τα γεγονότα. Χιονοστιβάδα και η σύγχυση. Χιονοστιβάδα και οι καθεστωτικές σκηνοθεσίες και η εκλογική εμπορία της Λαϊκής ΟΡΓΗΣ και της γενικευμένης σύγχυσης…

Σε όλη την Ελλάδα οι εθνικές παρελάσεις ήταν μια ΚΡΑΥΓΗ γενικής καταδίκης του κατοχικού καθεστώτος, των ανδρεικέλων του, των εξουσιαστικών του δομών και συμβόλων του: Αυτό δεν μπορεί καμιά ταχυδακτυλουργία, καθεστωτική σκηνοθεσία και κομματική εμπορία να το ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ!!!

Σήμερα η λαϊκή ΟΡΓΗ, αυθόρμητα και συγκεχυμένα, είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στις νέες κατοχικές δυνάμεις.

Αυτό αποτελεί την ανώτατη, την πλέον πιστή και ανόθευτη ΕΚΦΡΑΣΗ του αγωνιστικού «ΟΧΙ» του λαού το 1940: Η οργισμένη λαϊκή κραυγή καταδίκης των καθεστωτικών ανδρεικέλων και μανδαρίνων της νέας κατοχής μας, αποκαθιστά στο ακέραιο το αγωνιστικό πνεύμα και την επαναστατική παράδοση της εθνικής μας επετείου…

Κινδυνεύει και κάτι...δικό ΤΟΥΣ!.!
"Απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών (δόκτορ Μό-
σιαλος) από "
φασίζουσες μειοψηφίες που σπέρνουν τη διχόνοια"
(μπατσοΠαπουτσής).

Σ΄αυτές τις δηλώσεις συμπυκνώνεται η κυβερνητική άποψη για 

τα χτεσινά "έκτροπα" σε πολλές πόλεις.

"Πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα", "ανατροπή του πολιτικού συ-

στήματος-επιδίωξη Χάους" η δήλωση Καρατζαφύρερ.

Σαμαράς: "μόνο οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους".

Δημοσιοκάφρος Τσίμας από το κανάλι της Διαπλοκής: "οδηγούμα-

στε 
σε άβυσσο","προσβολή στη Δημοκρατία και την εθνική μνήμη".
Πρασινοβλάξ Καψής από το ίδιο κωλοκάναλο: "κατάλυση δημο-

κρατικών θεσμών", "εικόνα ακυβερνησίας", "η πολιτική ηγεσία ε-

πέτρεψε να γίνουν τα επεισόδια".

  - Οπως διαπιστώνει και ο πλέον...τυφλός από τα παραπάνω, υ-
πάρχει πλήρης ταύτιση 
"εκτιμήσεων" Πασοκ-ΝΔ-Λάος-παπαγάλων.
ΟΛΟΙ συγκλίνουν στο συμπέρασμα...η Δημοκρατία κινδυνεύει!!

Στην ερημιά του ερήμην…


Στην ερημιά του ερήμην…
Ολη η πολιτική της κυβέρνησης -αν, για την οικονομία της συζήτησης, δεχθούμε ότι είχε καλές προθέσεις- συνοψίζεται σε μια φράση: τα μέτρα που πήρε για να μη χρεωκοπήσουμε, μας χρεωκόπησαν.
Είτε τα δικά της μέτρα είτε τα καθ’ υπαγόρευσιν, μας χρεωκόπησαν το ίδιο…
Μάλιστα, ως φαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το χρέος μάλλον τρέχει και θα συνεχίσει να τρέχει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Διότι θα φθάσουμε το 2020, κι αφού θα έχουμε πληρώσει τον άμπακο, θα χρωστάμε όσα χρωστούσαμε το 2009!
Παράλογο; όχι! κερδώο για τους τοκογλύφους. Το παράλογο αφορά εμάς και το μετέρχεται η προπαγάνδα για να μας πείσει ότι ο γάιδαρος πετάει…
Ομως η εξοικείωσή μας με τον παραλογισμό, τον διαρκή παραλογισμό, είναι η δεύτερη θανατηφόρα υπηρεσία που έχει προσφέρει αυτή η κυβέρνηση στους Ελληνες, η πρώτη είναι η Κατοχή τους από τους Νεοταξίτες Τοκογλύφους…

O «πρωθυπουργός» - βοηθός του Ράιχενμπαχ & η νεοφιλελεύθερη κλίκα του θα μάθουν πως η Ρωμιοσύνη δεν γονατίζει...
Ο Ελληναράς που δεν πήγε στην παρέλαση

Ο Ελληναράς που δεν πήγε στην παρέλασηΣτα μουλωχτά και χωρίς κανένας να το σχολιάσει, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο πρώτος αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σύγχρονη Ελλάδα που δεν πήγε στην παρέλαση.

Κρύψου Αντώνη, αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση για την…Πατρίδα που τόσο αγαπάς.
 
 

Επίκαιρο ανεκδοτάκι...

Ένας Ισραηλίτης λέει: «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΠΟ 1 ΑΤΟΜΟ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ 6 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!»

1 ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ: «ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ,ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!»
1 ΡΩΣΟΣ ΛΕΕΙ: «ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΤΗ... ΡΩΣΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ,ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ 1 AΤΟΜΟ, ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!»
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ : «ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΑΜΕ 1 ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...!!!ΕΛ.ΑΣ: Απολογείται επειδή δεν επιτέθηκε

Εξηγήσεις για τη μη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των χιλιάδων πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα κατά της κυβερνητικής πολιτικής έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οργανωμένες ομάδες ατόμων» «παρέσυραν» και άλλους πολίτες στο μαζικό ξέσπασμα οργής και αφού έλαβε υπόψιν της τούς σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών αλλά και το ενδεχόμενο «αμαύρωσης της επετείου» αποφάσισε να μην επέμβει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Την 11.00΄ ώρα σήμερα (28-10-2011), στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, είχε προγραμματιστεί παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Πριν την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οργανωμένες ομάδες ατόμων, που πρόσκεινται η μία σε πολιτικό κόμμα και οι λοιπές σε κοινωνικούς, αθλητικούς και εθνικιστικούς χώρους, είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο πλήθος των θεατών της παρέλασης.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ
Ή με τους ήρωες του «ΟΧΙ» ή με τους φαύλους του «ναι σε όλα»

Τιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.
Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.
Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

Η απορία ενός μαθητή δημοτικού

Σήμερα, με έβαλαν και απάγγειλα ένα ποίημα, το οποίο δεν ξέρω αν κατάλαβαν ποτέ όλοι οι μεγάλοι, τι σημαίνει. Γιατί το ποίημα αυτό λέει:
“Μια σπιθαμή απ’ το χώμα αυτό δε δίνω,

την λευτεριά μου δεν πουλώ
και σκλάβος δεν θα γίνω.
ΟΧΙ φωνάζω στον εχθρό
κι ορθώνομαι λιοντάρι.”

Γιατί τους ακούω τότε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μου μιλούν για το τι οικόπεδα και χρυσάφι και πετρέλαιο θα δώσουμε σ’ αυτούς  τους εκβιαστές που μας δανείζουν 10 και μετά μας παίρνουν πίσω 40 (αυτά τα άκουσα από τον μπαμπά μου  που όταν  βλέπει  στην τηλεόραση τον  πρωθυπουργό της χώρας και εκείνον  τον χοντρό τσαντίζετε πολύ και βρίζει, εγώ μικρός είμαι και δεν τα ήξερα) και για την ανάγκη να δώσουμε και το κουμάντο της χώρας?

Γιώργο μην φύγεις!! Τώρα αρχίζει το γλέντι....

Κύριε Παπανδρέου.
Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις και εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες. Αρχικά σου συγχώρεσε αυτό το πολιτικό ολίσθημα. Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από εσένα άγνοιά σου για τα οικονομικά της χώρας. Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα, αν και με δυσκολία, ανέχτηκε το μνημόνιό σου με την τρόϊκα, αφού υποσχέθηκες ότι πολύ γρήγορα, θα βγαίναμε από αυτό. Έτσι, ανέχτηκε επί δύο χρόνια, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι που μας οδήγησες στην πτώχευση.
Ξέρεις κύριε Παπανδρέου τι άλλο μεγάλο έκανε αυτός ο υπομονετικός λαός; Ήταν έτοιμος ακόμα και να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας που επέβαλαν προχθές οι Γερμανοί και ακόμα, με πολύ πάντως μεγάλη δυσκολία, ίσως και την επιτροπεία της τρόίκας, μιας και κατάλαβε ότι το πολιτικό σας σύστημα είναι ανίκανο να κυβερνήσει την Ελλάδα.