#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Πως θα πληρώνουμε τους φόρους

Κι αν δεν πληρώσουμε… μία;

Καλύτερη χρονική συγκυρία δεν μπορούσε να υπάρχει για να αναδειχθεί η αντίθεση.Όλη η Ελλάδα, έστω το 99% για να χρησιμοποιήσουμε την πολιτική ορολογία του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ», βρίσκεται με κομμένη την ανάσα καθώς συνειδητοποιεί ότι η γερμανική λύση για ένα βίαιο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, της τάξης του 60% που κατά πάσα πιθανότητα έχει συμφωνηθεί, θα έχει τις εξής δραματικές συνέπειες:
1.Καθεστώς οικονομικής κατοχής, με τεχνοκράτες της Γερμανίας και των Βρυξελλών να στρογγυλοκάθονται σε υπουργεία και υπηρεσίες έχοντας τον τελικό λόγο για κάθε δαπάνη και όλη την ευθύνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου.
2.Αποσάθρωση της μικρής μας δημοκρατίας, καθώς το γερμανικό σχέδιο για το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ψηφιστεί μεν από την γερμανική βουλή την Τετάρτη το απόγευμα, όπως ακριβώς πρόσταξε το συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης τον Σεπτέμβρη, αλλά ο ελληνικός λαός, τα κόμματα, ακόμη κι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα μάθουν τις λεπτομέρειές του από Πέμπτη! Εκ των υστέρων!

Η χρεοκοπία θα ανακοινωθεί... ξαφνικά!!

Δραματικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν ώρα με την ώρα από τις Βρυξέλλες. Έγκριτοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες που συμμετέχουν στις διαδικασίες ανέφεραν πριν από λίγο ότι: "H χρεοκοπία θα ανακοινωθεί ξαφνικά μια Παρασκευή βράδυ, όχι πολύ....
μακριά από σήμερα, όταν θα κλείσουν τα χρηματιστήρια". Οι αξιωματούχοι αυτοί επισημαίνουν ότι η ελεγχόμενη πτώχευση είναι δεδομένη και πολύ φοβούνται ότι με το «κούρεμα» του 50% -60% τα πράγματα θα λάβουν ανεξέλεγκτη τροπή.
 

Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε Λαϊκές Διαδηλώσεις!

gregor der grieche

Α.Μέρκελ: "Ποια τεχνική βοήθεια; Tην εποπτεία αναλαμβάνουμε"!


Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" Η Ανγκέλα Μέρκελ, διέψευσε και τον χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ και τους κυβερνητικούς που μιλάνε για "τεχνική βοήθεια" κια όχι εποπτεία της Ελλάδας. Σε ομιλία της στην Γερμναική Βουλή πριν λίγο εν όψει της ψηφοφορίας για το EFSF η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν σαφής:

"Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί ξανά, σημείωσε και είπε ότι θα ήταν επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Η βοήθεια που της δίνουμε, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις επιτήρησης της χώρας από εμάς. Δεν είναι μόνο τεχνική βοήθεια, χρειάζεται την επιτήρησή μας"!

28η Οκτωβρίου 1940-2011

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο!

Η δασκάλα ζητά από τα παιδιά να πουν τι δουλειά κάνουν οι πατεράδες τους:
 
- Πες μας Γιωργάκη!
 
- Ο μπαμπάς μου είναι πυροσβέστης. Σβήνει τις φωτιές και σώζει τους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν.
 
- Πολύ ωραία, η σειρά σου Κωστάκη.
 
- Ο δικός μου ο πατέρας είναι γιατρός. Εξετάζει τους ανθρώπους και τους δίνει φάρμακα όταν είναι άρρωστοι.
- Θαυμάσια! 
 
Εσένα Δημητράκη τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου;
 
- Εμένα ο μπαμπάς μου -λέει χαμηλόφωνα- είναι χορευτής σε ένα gay club. Χορεύει στην...

Nα τι συμβαίνει στο Oakland των ΗΠΑ...ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ: ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ


FREE photo 
hosting by Fih.grΤο τέλος του πολέμου στο Ιράκ κήρυξε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων έως το τέλος του χρόνου και σημαίνοντας την ολοκληρωτική απεμπλοκή των ΗΠΑ μετά από σχεδόν εννιά χρόνια. Ένας πόλεμος που άρχισε με ένα ψέμα, την κατοχή παράνομων όπλων από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών και των εταιρειών Ασφάλειας, των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευαστικών εταιρειών, δίνοντας συνολικά  ένα ευεργετικά δημιουργικό χέρι βοηθείας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Όπως λέει και ο Άνταν Κασόγκι, Σαουδάραβας έμπορος όπλων, «έξι εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα είναι ένας καλός λόγος για να κάνει κανείς πόλεμο!».

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη που λέει ότι αν απομακρύνουμε τα νέφη του εθνικισμού και μείνουμε ανεπηρέαστοι από τα «πατριωτικά, τα λόγια τα μεγάλα» θα διαπιστώσουμε ότι οι πόλεμοι διεξάγονται από τους φτωχούς για τα συμφέροντα των πλουσίων. Όσοι βιάστηκαν να συγκρίνουν και να βρουν ομοιότητες μεταξύ του πολέμου σε Βιετνάμ και Ιράκ, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν το σκεπτικό που αναπτύσσει ο Μπέντζαμιν Μπάρμπερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers και διευθυντής του Walt Whitman Center για τον πολιτισμό και την πολιτική της δημοκρατίας, παραχωρώντας συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  (29ης/10/2004):

Θάνατος στους "αθώους".

Οποιος μέχρι σήμερα μιλούσε  στην Ελλάδα για αναδιάρθρωση
του χρέους...χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τα υπό-
λοιπα "αθώα" Γουρούνια ως "ύποπτος" και πως έχει "επενδύσει"
στη χρεωκοπία της Χώρας. (Βέβαια...η αναδιάρθρωση χρέους που
προτείνεται εδώ και 1,5 χρόνο από ειδικούς,επιστήμονες,αναλυτές 
και πολιτικούς είναι μέρος μιάς συνολικώτερης πρότασης και δεν 
έχει καμιά σχέση με αυτό που επιχειρείται σήμερα).
  Τα κυβερνητικά,λοιπόν, Γουρούνια υποστήριζαν πως η οποιαδή-
ποτε αναδιάρθρωση/κούρεμα  είναι καταστροφική  για τη Χώρα και 
πως όποιος την υποστήριζε...είχε τζογάρει σε CDS.

Επένδυσαν στην πτώχευση και τώρα θα πλουτίσουν

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου

«Τελικώς πτωχεύουμε;» αναρωτιόταν χθες το κύριο άρθρο του (ηλεκτρονικού) «Βήματος». Και συνέχιζε σημειώνοντας: «Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίεςσυγκλίνουν με την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη λύση του μεγάλου "κουρέματος" αναλαμβάνοντας πλήρως και την ευθύνη των συνεπειών του. Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να εισέλθει στη ζώνη της πτώχευσης, ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια των εταίρων μας θα ελέγξει τις συνέπειες».
Περαιτέρω διευκρίνιζε: «Κατ' αρχήν θεωρείταιβέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας μιας τόσο μεγάλης ρύθμισης, με ό,τι αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να συνεπάγεται για τις Τράπεζες και την επάνοδο της χώρας στις αγορές. Θα χρειασθούν τουλάχιστον δέκα χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο».
Και λοιπόν; Κατά το ίδιο κείμενο: «Και επιπλέον είναι βέβαιο ότι στην περίπτωση αυτή θα πληγούν ταασφαλιστικά ταμεία και δεν είναι απίθανο, αν δεν ληφθεί σχετική πρόνοια, να υποστούν τεράστια ζημία και τα νοικοκυριά που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και επένδυσαν στα ομόλογά του».

Ο Δημήτρης Καζάκης στη ΝΕΤ 26-10-2011Ρίχτερ ρατσισμού κατά Κούρδων

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Διαστάσεις βιβλικής καταστροφής έχει αρχίσει να παίρνει ο απολογισμός του φονικού σεισμού στο Βαν της Ανατολικής Τουρκίας και μάλιστα με τρόπο που δείχνει ότι το καυτό ζήτημα της χώρας, το Κουρδικό, που επισκιάστηκε τουλάχιστον στην επικαιρότητα από το σεισμό, παραμένει το πρώτο και άκρως βασανιστικό θέμα.

Στιγμές αγωνίας 
για τους σεισμοπλήκτους που προσπαθούν με κασμάδες και φτυάρια ν' 
ανοίξουν τρύπα σε τσιμεντένια πλάκα κτηρίου, καθώς ακούγονται φωνές 
εγκλωβισμένων (φωτ. Reuters)
Στιγμές αγωνίας για τους σεισμοπλήκτους που προσπαθούν με κασμάδες και φτυάρια ν' ανοίξουν τρύπα σε τσιμεντένια πλάκα κτηρίου, καθώς ακούγονται φωνές εγκλωβισμένων (φωτ. Reuters) Την ίδια ώρα, έχει αρχίσει ήδη να εκδηλώνεται μία ρατσιστική τάση στην κοινωνία, που θέτει στο στόχαστρο τους σεισμόπληκτους, οι οποίοι στην  πλειονότητά τους είναι Κούρδοι.

Ως προς τον απολογισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν χάσει τη ζωή τους 279 άτομα και έχουν τραυματιστεί περίπου 1.300. Συνολικά κατέρρευσαν, μικρά και μεγάλα, 2.623 κτήρια. Αν και υπάρχει ένα ζήτημα ως προς τα επίσημα στοιχεία, αφού άλλα ανακοινώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, άλλα ο υπουργός Εσωτερικών και άλλα το κέντρο συντονισμού που έχει συσταθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Βίντεο με εκδηλώσεις λαϊκής λατρείας σε Μαγκριώτη και Μπεγλίτη

Οπου βρεθούν κι όπου σταθούν τα πασοκικά στελέχη που αποτελούν τον κυβερνητικό θίασο «απολαμβάνουν» την λαϊκή «λατρεία» που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Με αυγά, με ζαρζαβατικά με όποιον τρόπο βρίσκουν πρόσφορα οι πολίτες για να εκδηλώσουν τον ενθουσιασμό τους όταν αντικρίζουν άτομα που αποτελούν την κυβερνητική συμμορία του ΓΑΠ. Στην προκειμένη περίπτωση και στο βίντεο που παρακολουθούμε ακούμε τα επιφωνήματα ενθουσιασμού με τα οποία ο κόσμος υποδέχτηκε Μαγκριώτη και Μπεγλίτη.

Μία μετοχή Εθνικής ή ένα... σουβλάκι;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία... μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από... 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που καλά κάνουν και δεν ασχολούνται καθόλου με το χρηματιστήριο, δεν διανοούνται καν σε τι εξευτελιστικά χαμηλό επίπεδο έχουν πέσει οι μετοχές των τραπεζών. Η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), που έχει ουσιαστικά στην κατοχή της αν θέλει τα μισά χωράφια της Ελλάδας ως υποθήκες μη εξυπηρετούμενων δανείων, άξιζε προχθές στο χρηματιστήριο ολόκληρη μόνο... 302 εκατομμύρια!!! Με 152 εκατομμύρια, δηλαδή, μπορούσε κανείς να αποκτήσει άνω του 50% των μετοχών της! Είναι απίστευτο.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που πριν από μερικούς μήνες όλοι το παίνευαν για την εξαιρετική ρευστότητα που είχε, προχθές άξιζε... 95 εκατομμύρια - όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ολόκληρη η τράπεζα δική σας με 95 μόνο εκατομμύρια ή αν δυσκολεύεστε λίγο οικονομικά, με μόλις 48 εκατομμυριάκια αποκτάτε πάνω από το 50% των μετοχών και κάνετε ό,τι θέλετε με την τράπεζά σας!
Θυμάστε που η Εθνική Τράπεζα είχε ξοδέψει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την τουρκική Φινανσμπάνκ; Ε, λοιπόν, τώρα ολόκληρη η Εθνική αξίζει...

Σύνοδος κορυφής - Χѐσе ψηλά κι αγνάντευε και πέτα βοτσαλάκια

Κομισιόν: Παράνομη η πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Του Αχιλλέα Χεκίμογλου 

Κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας η συναλλαγή επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την άποψη ότι η πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom έγινε κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με απάντηση του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μ. Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι υπηρεσίες της Κομισιόν διεπίστωσαν «σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε: «Πρέπει να σας πω ότι είχαμε δυσκολίες. Διαπιστώσαμε σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας Γι’ αυτό έχει μείνει το θέμα εκεί που ήταν. Κατανοώ ότι λέτε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία. Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, να υποβάλλω ερωτήσεις και πάλι στις ελληνικές αρχές».

ΒΟΜΒΑ! Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ... ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ: ''Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ...''

Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ''FINANSINVEST'' ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ Η ''ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ...''
Ευρωζώνη έχει ήδη καταρρεύσει και είναι έτοιμη να εξαφανιστεί, καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τραπεζικής κρίσης που θα καταστρέψει το ευρωπαϊκό νόμισμα στο σύνολό του..."
Τα ανωτέρω δεν αφορούν εκτιμήσεις κάποιου αναλυτή, αλλά δηλώσεις του Zafer Onat, chief executive της FinansInvest, θυγατρικής της Finansbank που είναι η τουρκική θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.
"Εκτιμώ ότι η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δεν υπάρχει πια", δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη ο Onat.
Και πρόσθεσε "Η Ευρωζώνη έχει ήδη καταρρεύσει, αλλά κανείς ακόμη δεν το μαρτυρά. Ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου θα εξαφανιστεί".
Παράλληλα, όπως ο ίδιος εκτιμά, οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να συνεισφέρουν στο σχέδιο διάσωσης της Ευρωζώνης και η εξαφάνιση του ευρώ θα ωφελήσει το αμερικανικό δολάριο.
Ο Onat, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επέρριψε ευθύνες προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατηγορώντας τους για βραδυκίνητες πολιτικές αποφάσεις.


O νέος Γερμανός διοικητής επιθεώρησε τους υπουργούς του...

Πρώτη επιθεώρηση σήμερα των υπουργών της τοπικής κυβέρνησης από τον πραγματικό διοικητή της, τον πρώτο ξένο κυβερνήτη της χώρας μετά την αποχώρηση των Γερμανών ακριβώς πριν από 67 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1944. Γερμανός και πάλι, κατά μία σατανική σύμπτωση, ο νέος διοικητής, ο χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ δήλωσε ότι «Ο συντονισμός της βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα, είναι το βασικό αντικείμενο του έργου μου».
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και Υγείας Α.Λοβέρδο.

«Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω και να βαθμολογώ. Είχα απλά μια συζήτηση με έναν υπουργό και σκοπός μου είναι όχι να επιβλέπω, αλλά να ρωτάω τι είδους βοήθεια θα ήταν χρήσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Χρήστο Παπουτσή.

«Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής», πρόσθεσε.

Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Γερμανός φρούραρχος το 1941 στο πρώτο του διάταγμα: "Είμαι εδώ όχι ως κατακτητής, αλλά ως ειρηνοποιός για να βοηθήσω τους Έλληνες να προοδεύσουν"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΣημ.axinosp:Αυτοί οι Γερμανοί χαρτογιακάδες στο πρώτο μπάμ θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!!