#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ (24/10/2011)

H διαπλοκή στην Ελλάδα σε χάρτη

 

 


 


 το κυκλοφορούν κάποια πασοκια της ...αριστερής πρωτοβουλίας  (!!!) 
λες και δεν τρώγανε, όλα αυτά τα χρόνια από την διαπλοκή...

Ρόβλιας - Οι Γερμανοί αγαπάνε την Ελλάδα...

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ-τελικά, λεφτά κάπου υπάρχουν και κάπου περισσεύουν!


Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος

Έχει γίνει, μάλλον, σε όλους αντιληπτό πλέον πως μια ευρεία, απροκάλυπτη και πρωτόγνωρη επίθεση έχει αρχίσει στα εισοδήματα των εργαζομένων σε όλες τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου. Η επίθεση αυτή αφορά τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Αν και οι απαρχές της επίθεσης στα εισοδήματα και στα δικαιώματα των εργαζόμενων προσδιορίζονται χρονικά στη δεκαετία του 1970, η κρίση του 2008 ήταν σα να έδωσε το σύνθημα η επίθεση αυτή να λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις. Ταυτόχρονα ένα συντονισμένο και μεθοδευμένο κύμα προπαγάνδας διατρέχει όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των αναπτυγμένων χωρών σε μια προσπάθεια να πειστούν οι εργαζόμενοι πως για όλα τα δεινά είναι υπεύθυνοι αυτοί. Οι αμοιβές και οι κοινωνικές παροχές ενοχοποιούνται σαν το απόλυτο κακό σε μια προσπάθεια της διεθνούς καπιταλιστικής τάξης να αποτρέψει την αντίδραση των εργαζομένων.
Καθηλώνοντας τις αντιδράσεις τους μέσα από τη λειτουργία των συνεχών πληγμάτων και με τη χρήση του ψεύδους δημιουργούν στα κοινωνικά σώματα εκείνο το  σοκ που είναι τόσο απαραίτητο για την παράλυση των πιθανών αντιδράσεων. Μια βασική παράμετρος της προπαγάνδας είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που θα πείθει από μόνη της τούς εργαζόμενους πως δεν υπάρχουν χρήματα. Κανείς δε μπαίνει καν στον κόπο να εξηγήσει τι είναι το χρήμα και πως δημιουργείται. Και ούτε χρειάζεται. Τα μόνο πού χρειάζεται είναι η καλλιέργεια τρόμου στους εργαζόμενους. Κανείς δε μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πως χάθηκαν τα χρήματα από όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν τα αγαθά που παράγουν. Και χάθηκαν πραγματικά τα χρήματα; Φτώχυνε συνολικά και ξαφνικά όλος ο αναπτυγμένος κόσμος;
Αν και είναι γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής έχει μεταφερθεί εκτός των αναπτυγμένων χωρών τα χρήματα δε λείπουν καθόλου από αυτόν. Κάθε άλλο. Εκείνο που πραγματικά συνέβη ήταν μια ασύλληπτη, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, ένταση της ανισοκατανομής του πλούτου μεταξύ των τάξεων των αναπτυγμένων χωρών. Χρήματα δεν υπάρχουν πράγματι αλλά όχι για όλους. Δεν υπάρχουν για όσους εργάζονται. Για τη διεθνή καπιταλιστική τάξη υπάρχουν και αυξάνονται ραγδαία. Είναι ακριβώς τόσα όσα υφαρπάζονται από τους εργαζόμενους. Ας προσπαθήσουμε να δούμε με αριθμούς την παραπάνω διαπίστωση. 


Ανάγνωση του υπόλοιπου άρθρου: ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ

Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ και Αριστερά

Από το Μαρικάκι

Το πακετάκι της γερμανικής διακυβέρνησης έχει πλέον ετοιμαστεί και το μόνο που απομένει να αποφασιστεί είναι θα σερβιριστεί και ποιος θα το διαχειριστεί.


● Θα είναι η καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου, πλέον σε αμφισβήτηση από τους πάντες, ακόμη κι απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό που δεν πείθει ούτε τον εαυτό του;


● Θα είναι μια συγκυβέρνηση προθύμων το κλίμα για την οποία επωάζεται δυο χρόνια τώρα;


● Μπορεί άραγε η τελευταία να αναδειχθεί μέσα από εκλογές; Θα ρισκάρουν τόσο;


Μήπως δεν χρειάζεται τίποτε απ’ όλα αυτά και απλώς μια ωραία πρωία – η οποία πλησιάζει, μπορεί και στην επέτειο του «Όχι», γιατί όχι; οι συμβολισμοί είναι το φόρτε τους – να ξυπνήσουμε και να δούμε κυβέρνηση Ράιχενμπαχ με την κυβέρνηση Παπανδρέου σε ρόλο μεταφραστή και μόνοq

Και ποια η θέση της Αριστεράς, κομμουνιστικής και μη, σε όλο αυτό το γερμανοτροϊκάνικο πανηγύρι που ξετυλίγεται στις πλάτες μας;

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ! Αναγκαία και Ρεαλιστική τακτική επιλογή

 
FREE photo hosting by Fih.grΤα 30 χρόνια που είμαστε στην ΕΟΚ/ΕΕ ωφέλησαν ή έβλαψαν; Οι απολογητές της ένταξης αναφέρουν σαν οφέλη:
Α. Τις κοινοτικές ενισχύσεις. Παραλείπουν να αναφέρουν ότι: α) ήταν μικρό αντάλλαγμα για το όφελος που απέσπασαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες από την κατάργηση των δασμών, το άνοιγμα των αγορών μας και την καταστροφή της τοπικής παραγωγής μέσω της απελευθέρωσης του ανταγωνισμού. Β) ότι ευθύνονται με τον τρόπο ,τους όρους και τους τομείς που κατευθύνθηκαν, για πολλές στρεβλώσεις της οικονομίας μας
Β. Τα πολιτικά οφέλη. Δηλαδή τη σταθεροποίηση και υποστήριξη του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Αφορά την ελίτ της χώρας και εξ αντικειμένου στρέφεται εναντίον των λαϊκών στρωμάτων. Αποκτήσαμε μια δεύτερη και ισχυρότερη πηγή παραγωγής νεοφιλελεύθερων και εν γένει αντιδραστικών πολιτικών.
Γ. Την κατάργηση των προσωπικών περιορισμών κίνησης. Αληθές . Μπορούσε όμως να επιτευχθεί και μέσω μιάς αυτοδύναμης ανάπτυξης της χώρας.

Αποδοκιμασίες σε Τρισέ (Βίντεο)Ελληνες φοιτητές εισέβαλαν σε αμφιθέατρο που είχε προγραμματισμένη ομιλία ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Με πανό που έγραφαν "Πείτε όχι στην τυραννία του χρέους", "όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες" και "έξω η Τρόικα από την Ελλάδα" διαμαρτυρήθηκαν και είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση μιας φοιτήτριας που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Επίσης είναι εξοργιστική η στάση που κράτησε ο Τρισέ.Πώς να γίνετε πλούσιοι χωρίς χρήματα (the greek way)

Πριν από 4 χρόνια είχα περιγράψει λίγο το πως δούλευε όλη αυτή καταπληκτική μηχανή κερδών που ονομαζόταν χρηματοπιστωτικό σύστημα, με το carry trade και όλα αυτά τα υπέροχα κόλπα που μοίραζαν κέρδη και χαμόγελα στα νεοφιλελεύθερα αγόρια του κόσμου. Ο τίτλος λεγόταν πως να γίνετε πλούσιοι χωρίς χρήματα. Ήταν ακόμα η γενναία εποχή των δομημένων ομολόγων του Αλογοσκούφη, που ακόμα και το πασόκ -παρά τις καταγγελίες- δεν καταδίκαζε ως πρακτική. Το μόνο πρόβλημα με τα δομημένα ήταν πως ο κ.αλογοσκούφης επέλεξε τα λάθος χαρτιά.
Η ιδέα φυσικά ήταν να περιγράψω τον προφανή παραλογισμό που ενέπνεε όλο αυτό το σύστημα της αεικίνητης αφθονίας, του τέλους της ιστορίας. Τα κεφάλαια -σύμφωνα με τη ρητορική των ημερών- ήταν καταδικασμένα να βρίσκονται παγκοσμίως σε ένα λίμπο χαμηλών αποδόσεων, καθώς το ρίσκο είχε εξοβελιστεί στο πυρ το εξώτερο από τα διάφορα περίπλοκα εργαλεία ασφάλισης που μας πρόσφεραν τα πιο κοφτερά μυαλά του πλανήτη. Είτε αγόραζες πακέτα στεγαστικών δανείων ανέργων του άινταχο, είτε αγόραζες ομόλογα του νορβηγικού δημοσίου, οι πιθανές απώλειες που θα μπορούσες να συναντήσεις ήταν ελάχιστα διαφορετικές.
Μη γελάτε. Ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σας λένε για το πως πρέπει να μειώσει το κράτος τα ελλείμματά του κλείνοντας νοσοκομεία κι εσείς να σφίξτε το ζωνάρι, υπερασπίζονταν με πάθος την τότε αλήθεια. Ακριβώς με το ίδιο πάθος που υπερασπίζονται τη σημερινή αλήθεια.
Προς καλή μου τύχη, η όλη ιστορία της χρηματοπιστωτικής φούσκας άρχισε να σκάει μόλις 1 μήνα αργότερα. Προς κακή μου τύχη, το άρθρο ποτέ δεν δημοσιεύτηκε κι έτσι δεν κατάφερα κι εγώ να πάρω ένα νόμπελ οικονομίας ή τουλάχιστον μια καλή θέση αρθογράφου στη WSJ.
Έτσι συνέχισα να γκρινιάζω προσπαθώντας να βρω τον τρόπο που θα γίνω πλούσιος, τώρα που η κ.Κρούγκμαν μου πρόλαβε το νόμπελ και ο μέρντοκ αγόρασε τη WSJ.

Σκίτσο: ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ...
Financial Times: Καταστροφικό το σχέδιο... σωτηρίας

By Wolfgang Münchau
Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για το αδιανόητο: Υπάρχουν πλέον αρκετές πιθανότητες να μην επιβιώσει το ευρώ στην τρέχουσα μορφή του. Κι αυτό όχι επειδή προβλέπω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποτύχουν να πετύχουν μια συμφωνία. Αντίθετα, πιστεύω ότι θα το καταφέρουν.

Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι η αποτυχία να συμφωνήσουν, αλλά οι επιπτώσεις μιας συμφωνίας. Γράφω αυτό το άρθρο πριν γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Ούτως ή άλλως, ή τελική συμφωνία μάλλον δεν θα έχει επιτευχθεί πριν από την Τετάρτη. Το σχέδιο που μελετάται είναι η μόχλευση του European Financial Stability Facility, ίσως με τη συνοδεία νέων εργαλείων από το International Monetary Fund.

Η μόχλευση του EFSF είναι ελκυστική για τους πολιτικούς, για τους ίδιους λόγους για τους οποίους στο παρελθόν τα subprime στεγαστικά δάνεια ήταν ελκυστικά για τους δανειολήπτες. Η μόχλευση μπορεί να έχει διαφορετικές οικονομικές λειτουργίες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις απλώς αλλάζει μορφή στην έλλειψη χρημάτων. Η ιδέα είναι το EFSF να μετατραπεί σε monoline ασφαλιστή κρατικών ομολόγων. Αξίζει να θυμόμαστε ότι ο ρόλος που έπαιξαν αυτά τα monolines στη «φούσκα» ήταν να ασφαλίζουν τοξικά πιστωτικά προϊόντα. Τελικά, κατέληξαν να πολλαπλασιάσουν την κρίση.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ» ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ’41-‘44!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!
Την ύστατη αλλά απέλπιδα και μάλλον μάταιη, προσπάθεια κάνει η Γερμανία για να διασώσει τα πελώρια συμφέροντά της στην Ευρώπη! Και συγκεκριμένα για να διασώσει το κατασκεύασμά της: την ευρωζώνη και τη Γερμανο-Γαλλική ΕΕ!
Αυτή η γερμανική απόπειρα έχει όνομα: επιβολή Γερμανικής δικτατορίας στην Ε.Ε. (ακόμα και θεσμικά με την αλλαγή των Συνθηκών) και ειδικότερα μετατροπή της Ελλάδας σε Γερμανικό «προτεκτοράτο» ή ακριβέστερα, σε κατεχόμενη χώρα!
Ό,τι δεν κατάφερε το Γ’ Ραϊχ με τα τανκς, πάει να το καταφέρει το Δ’ Ραϊχ της Μέρκελ με το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους, το οποίο, υποτίθεται, θα αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση και θα ανακουφίσει την ευρωζώνη.
Ουδέν ψευδέστερο από τον τελευταίο ισχυρισμό!

ΚΟΥΡΕΜΑ 50%;  ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
Του «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία, με την αρωγή του ΔΝΤ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας.

Τι σημαίνει και ποιους αφορά το κούρεμα του χρέους;

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει πλέον φτάσει προ των πυλών, και οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από μερικούς μήνες το απέρριπταν ως το χειρότερο σενάριο, ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν ως μεγάλη διπλωματική τους νίκη.

Η μόνη εκκρεμότητα που μένει, είναι το ύψος του κουρέματος. Κάποιοι εκτιμούν πως ένα ποσοστό μεταξύ 50%-60% είναι αρκετό, άλλοι θεωρούν πως το 60% είναι λίγο, κάποιοι λένε μέχρι και για 80%. Χάριν παραδείγματος, ας πούμε πως το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.


Αυτό που πολλές φορές -άλλες εσκεμμένα και άλλες ακούσια- δεν εξηγείται, είναι το πεδίο εφαρμογής του κουρέματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακούγοντας τη φράση “50% κούρεμα του ελληνικού χρέους”, εύλογα σκέφτονται πως το ποσοστό αφορά στο σύνολο του χρέους της χώρας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 366 δισεκατομμύρια ευρώ -άρα μείωσή του κατά 183 δις. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Ποιους δεν αφορά

ΤΡΑΠΕΖΕΣ «Σηκώνουν» μισθούς και συντάξεις

Κλέβουν αυθαίρετα τους λογαριασμούς για να συμψηφίσουν οφειλές από δάνεια
Την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις άγριες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους και βουλιάζουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, το τραπεζικό κεφάλαιο κλιμακώνει θρασύτατα την αυθαιρεσία και τη ληστρική του δράση βάζοντας χέρι στους λογαριασμούς των μισθών πείνας.
Τουλάχιστον για τρεις τράπεζες διαπιστώθηκε ότι αυθαίρετα «σήκωσαν» από μισθοδοτικούς ή συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς πελατών διάφορα ποσά με πρόσχημα να... «συμψηφίσουν» οφειλές των κατόχων των συγκεκριμένων λογαριασμών από δάνεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες τράπεζες ακολουθούν την ίδια ληστρική πρακτική.
Χτες η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ στη Eurobank (100.000), στην Πειραιώς (100.000) και στην Αγροτική Τράπεζα (60.000) γιατί εφάρμοζαν αυτή την τακτική, για παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει ως ακατάσχετο μέχρι ένα μισθό ή σύνταξη που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας.

Σε... φαντάσματα μετατρέπουν τους εργαζόμενους τα νέα μέτρα

Της Ρούλας Σαλούρου 
Φόβοι εκφράζονται, ότι τα νέα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη Πέμπτη από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς και οι παρεμβάσεις στα εργασιακά με το περιβόητο άρθρο 37, που οδηγούν σε μείωση μισθών μέσω της υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων, αποσυνδεμένων από τις κλαδικές, θα εκτοξεύσουν τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία. Εκτιμάται μάλιστα, ότι πλέον, τόσο οι εργοδότες, όσο πλέον και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα προτιμούν την ανασφάλιστη – αφορολόγητη μαύρη εργασία, από τη νόμιμη, καθώς τα νέα μέτρα αποτελούν αντικίνητρο για τη νόμιμη εργασία. Ήδη, το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης απασχόλησης, με απτά αποτελέσματα, όπως περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μαύρη εργασία στο 9μηνο του 2011 κατά μέσο όρο, ήταν 30%, όταν λίγους μήνες πριν, δεν ξεπερνούσε το 25%. Μάλιστα, υπολογίζεται πως σε συγκεκριμένους κλάδους που αποτελούν κλειδί για την ελληνική οικονομία, η μαύρη – ανασφάλιστη εργασία κυμαίνεται μεταξύ 30% και 60%.

Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου

Χειρότερο απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ»

«Νεκροταφείο» τοξικών στη Θεσσαλία

Μέγα θέμα για την περιοχή μας ανακύπτει από την καταγγελία ενός οδηγού βυτιοφόρου ότι επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα από βιομηχανίες της περιοχής Αττικής μεταφέρονται κρυφά και θάβονται στη Θεσσαλία.

Το παρακάτω ισχύει και έχει γίνει σάλος στη Θεσσαλία.Σύντροφοι της ΣΟ άς μπει δε όποια κατηγορία νομίζετε ότι θα το δει περισσότερος κόσμος. Ευχαριστούμε.
http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=598:toxika-thessalia&catid=53:ellada
Μέγα θέμα για την περιοχή μας ανακύπτει από την καταγγελία ενός οδηγού βυτιοφόρου ότι επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα από βιομηχανίες της περιοχής Αττικής μεταφέρονται κρυφά και θάβονται στη Θεσσαλία.
Η Θεσσαλία ως χωματερή χημικών, προέκυψε από τα νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος μεταφοράς βιομηχανικών αποβλήτων της βορειοανατολικής Αττικής.
Μέχρι τώρα ως χημικές χωματερές χρησιμοποιούνταν δύο οικόπεδα, ένα στο Μαρκόπουλο Καλάμου και ένα στο Συκάμινο, καθώς και οι δύο ανενεργές σήμερα χωματερές αστικών απορριμμάτων του Ωρωπού και του Καλάμου.

Η Ελλάδα δεν είναι χρεώγραφο...


Εχουμε φθάσει σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης που αν κάποια στιγμή ανακτήσουμε τα μισά απ' όσα είχαμε κατακτήσει στο πλαίσιο του αστικού κοινωνικού κράτους, θα μας φανεί σαν να είμαστε σε ανώτερου επιπέδου σοσιαλιστική δημοκρατία. Τα στοιχειώδη δικαιώματα να ανακτήσουμε, φέρ' ειπείν να δουλεύουμε περισσότεροι από ένας σε κάθε σπίτι, ή να έχουν βιβλία τα παιδιά στα σχολεία, ή να μη στερούνται τα φάρμακά τους οι πάσχοντες και θα μας φανεί ότι έπεσε ξανά η Βαστίλη, ότι πήραμε πάλι τα Χειμερινά Ανάκτορα και ότι τα παιγνίδια για τα παιδιά δεν είναι πολυτέλεια...
 Κάθε είκοσι - τριάντα χρόνια τα θηρία του συστήματος βγαίνουν απ' τους Οίκους τους κι αρχίζουν τον Μεγάλο Θερισμό...

Στην πολιτική οικονομία οι θερισμοί αυτοί ονομάζονται κρίσεις. Ενίοτε καταλήγουν σε πόλεμο, όπως η κρίση του 1929-30-33 στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενίοτε εκτονώνονται μέσα από μια γιγάντια κεφαλαιακή αναδιάταξη, όπως η κρίση του 1973, ή ανατρέπουν

τη φορά της Ιστορίας, όπως επίσης η ίδια κρίση του 1973 όταν έστρεψε τις κοινωνίες προς τα δεξιά, με την εμφάνιση της Θάτσερ και των «Ρηγκανόμικς» -τη δεκαετία του 1980- πρελούδιο της συντηρητικής αντεπανάστασης των ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων που κρατάει απ' το 1990 ώς σήμερα...

Ομιλία Καζάκη στην Ηλιούπολη, 22/10/2011


Γιατί αυτή η «στροφή»???

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασπα από ανάρτηση του μπλοκ gatouleas και αναφέρεται στην στάση του ΚΚΕ στα πρόσφατα γεγονότα. Μας ήρθε με e-mail και το δημοσιεύουμε:


Σύνταγμα 20 Οκτώβρη

Το πρώτο τρανταχτό λάθος -σ.σ του ΚΚΕ- είναι η υποτίμηση της δυναμικής του α/α/α κομματιού . Η ανάγνωση πως πρόκειται για μια δράκα συμμοριτών γύρω από τα Εξάρχεια χωρίς κοινωνική γείωση, αποδείχτηκε λανθασμένη. Και ήδη την «πληρώνουν» οι κνίτες στις σχολές που,  φυσικά, δεν μπορούν να κατηγορήσουν τους συμφοιτητές τους αναρχικούς σαν «ασφαλίτες», αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια συσπείρωσης. Τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσει και στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.

Η Κρίστινα Φερνάντεζ Κίρσνερ μπουντρούμιασε τον διευθυντή της Siemens στην Αργεντινή για μίζες σε πολιτικούς – βουβουζέλες του ΔΝΤ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ, 
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Συνέλαβαν έναν πρώην Διευθυντή της Siemens για μίζες εκατομμυρίων για την έκδοση των Εθνικών Ταυτοτήτων (DNI)
O Carlos Sergi, διευθυντής της εταιρείας, που κατηγορείται για δωροδοκία των κυβερνήσεων του Μένεμ και De la Rúa, συνελήφθη στο σπίτι του στο πολυτελές Le Parc Towers
Οι υπερπολυτελείς Πύργοι (Torres Le Parc), η κατοικία όπου συνέλαβαν τον πρώην επικεφαλής της Siemens Αργεντινής.
Ο Carlos Sergi, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής της Siemens στην Αργεντινή και ύποπτος για την οργάνωση της “χρηματοοικονομικού σχεδίου” των δωροδοκιών εκατομμυρίων δολαρίων για το σκάνδαλο των Ταυτοτήτων πριν από μια δεκαετία, συνελήφθη σήμερα με Δικαστική εντολή στο πολυτελές Le Parc Towers στην περιοχή Barrio Parque.

Στην Τουρκία ο στρατός δολοφονεί φαντάρους με βασανιστήρια!

«Διοικητά μου Σταματήστε,
μη βαράτε άλλο σας παρακαλώ»

Η ανείπωτη φρίκη από τη δολοφονία του έφεδρου  στρατιώτη Ουγούρ Καντάρ που πέθανε από τα βασανιστήρια στο πειθαρχείο τάγματος στην κατεχόμενη Κύπρο, συγκλονίζει, γεμίζει από οργή, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι για το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Και να σκεφτεί κανείς, αφενός ότι η απώλεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα δολοφονημένων Τούρκων στρατιωτών από τους αξιωματικούς και διοικητές τους, αφετέρου η δολοφονία σημειώνεται στη Βόρεια Κύπρο όπου ο Τουρκικός Στρατός προπαγανδίζει ότι είναι «Απελευθερωτική και Ειρηνική Δύναμη», ενώ παράλληλα, απαιτεί από τους στρατιώτες το μέγιστο βαθμό ετοιμότητας λόγω της έξαρσης του ανταγωνισμού μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας. Χωρίς να αποκλείεται η πολεμική κλιμάκωση, που βεβαίως επιφυλάσσει και στους Τούρκους φαντάρους το ρόλο του κρέατος στα κανόνια των ενδοιμπεριαλιστικών και κρατικών ανταγωνισμών. 


Σύμφωνα με τη δικογραφία, που στρέφεται εναντίον του διοικητή και άλλων έξι (6) αξιωματικών, σχετικά με τον θάνατο του στρατιώτη Ουγούρ Καντάρ, μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο πειθαρχείο τάγματος, στο επονομαζόμενο και «ντισκοτέκ», τα τελευταία του λόγια ήταν «Διοικητά μου σταματήστε, μη βαράτε άλλο σας παρακαλώ»!

STOP THE CITY! Τους «τρέχουμε» – μπλοκάρουμε το σύστημα και κάνουμε εφικτή την Λαϊκή Αντεπίθεση !
Τι μας δίδαξαν οι τελευταίες κινητοποιήσεις?
Μια κεντρική κινητοποίηση όσο μαζική κι’ αν είναι όταν μάλιστα έχει προηγουμένως γίνουν δημόσια γνωστά ο τόπος και ο χρόνος μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν από το σύστημα!
Τι μας διδάσκει το STOPTHECITY(1983-84 Λονδίνο)?
Οι μαζικές , απροειδοποίητες και τοπικά διασκορπισμένες δράσεις «παθητικής αντίστασης» και πολιτικής ανυπακοής είναι πολύ πιο δύσκολα αντιμετωπίσημες και γι’ αυτό ακριβώς ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !
Δράσεις STOP THE CITY :

  • Ποδηλάτες , μηχανόβιοι και οδηγοί αυτοκινήτων ξεκινώντας από μη δημόσια ανακοινωμένα ραντεβού κινούνται σε κομβικά σημεία των πόλεων ΑΡΓΑ !
  • Με τον ίδιο τρόπο γίνεται απελευθέρωση ζώων από ζωολογικούς κήπους , τσίρκο και πειραματικά εργαστήρια.

Πατριωτισμός εναντίον εθνικισμού

Αν και υπολείπεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, ενδιαφέρον και επίκαιρο (ιδιαίτερα από προπαγανδιστικής-εκλαϊκευτικής σκοπιάς) από την άποψη της παλλαϊκής συσπείρωσης.

Η ΙΔΕΑ της πατρίδας έχει υποστεί φθορές από την κάκιστη χρήση και την κατάχρηση που της έκαναν ο εθνικισμός και ο φασισμός. Ο φασισμός μιλούσε για την πατρίδα, έλεγε ότι πρέπει να θυσιάζουμε τη ζωή μας αλλά και να σκοτώνουμε για την πατρίδα και στο όνομα της πατρίδας εξαπέλυε τους επιθετικούς του πολέμους και τα πογκρόμ του ενάντια στους «απάτριδες».
Η ιδέα της πατρίδας παραπέμπει σε ένα σύνολο αξιών στο οποίο ο πατριώτης αποδίδει ένα ιδιαίτερα θετικό συμβολικό νόημα. Γι' αυτό και προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από μέρους εκείνων που κατέχουν την εξουσία. Ετσι, ο πατριωτισμός μπορεί εύκολα να εκφυλιστεί και να μετατραπεί σε πατριδοκαπηλία και σε εθνικισμό. Η αγάπη για την πατρίδα υπήρξε όμως και ένα σημείο αναφοράς του αντιφασισμού, που αντιτάχθηκε σθεναρά στο φασιστικό εθνικισμό. Η αντίσταση στο φασισμό και στο ναζισμό ήταν μια κορυφαία έκφραση πολιτικού πατριωτισμού, που κατέδειξε ότι η αγάπη για την πατρίδα μπορεί να οδηγήσει σε μιαν ανιδιοτελή, γενναιόδωρη και μαχητική στράτευση, σε πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού με μεγάλη ηθικοπολιτική αξία. Στο όνομα της πατρίδας ο φασιστικός εθνικισμός εξαπέλυσε τους επεκτατικούς και κατακτητικούς του πολέμους, προκαλώντας μαζικές ανθρωποσφαγές και γενοκτονίες.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ – ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Ζούμε όλοι αυτές τις ημέρες ένα πρωτοφανές κλίμα πολέμου κατά της κοινωνίας, ένα τραγικό σκηνικό, καλά στημένο, από μηχανισμούς χειραγώγησης και καταστολής για να υποταχθεί πλήρως ο ελληνικός λαός.
Με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τα πολυνομοσχέδια της εξαθλίωσης που ψηφίζουν οι ξενόδουλοι, οι προδότες και οι απάτριδες διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας στους νεοφιλελεύθερους πλιατσικολόγους και τους νεοναζί Επικυρίαρχους.
Απέναντι σ’ αυτή τη νέα κατοχή και τους κερδοσκόπους που τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους, ο λαός οργανώνεται και ανασυγκροτείται με ημερομηνίες-σταθμό τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και Πέμπτης, 19 και 20 Οκτώβρη.
Μετά τον ξεσηκωμό που άρχισε τον Μάϊο στις πλατείες, η κοινωνία έχει αφυπνισθεί, οι ψηφοφόροι των κομμάτων που έφεραν το μνημόνιο αυτονομούνται, οι οπαδοί των καθεστωτικών σχηματισμών με «αντιμνημονιακό» μανδύα στρέφουν την πλάτη στις πολιτικά ανεπαρκείς ηγεσίες, νέες κινήσεις αυτο-οργάνωσης των πολιτών έχουν ξεκινήσει.
Το ανεξάρτητο παλλαϊκό κίνημα που γεννιέται ενώνει, δεν διαιρεί, διεκδικεί, δεν διαμαρτύρεται, πολεμάει, δεν διαπραγματεύεται και έτσι γιγαντώνεται.

Στο Χυτήριο...

Η Ελλάς εισέρχεται στην τελευταία της κατοικία...
Στο Χυτήριο της Ιστορίας.
Εν χορδαίς και οργάνοις.
Πλήθος πολιτικών...παρίσταται στην Εξόδειο Ακολουθία.
'Ελληνες, ευρωπαίοι. Ομόθρησκοι και μη.
Ηγέτες, ηγετίσκοι και Νεκροθάφτες μιά παρέα...
Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Αλέκα, Τσίπρας.
'Αλλοτε Κλαίοντες και Οδυρόμενοι.
'Αλλοτε Σιωπηλοί...Αποσβολωμένοι...
"Χάσαμε την Πατρίδα"...
'Εμφραγμα;; Εγκεφαλικό;; Καρκίνος;; ΟΧΙ...
Μα;;..σήμερα;;...που η Επιστήμη κάνει θαύματα;;
Η Επιστήμη έκανε το χρέος της...Τώρα αναλαμβάνει ο Θεός!!...


'Ατιμη Πατρίδα...
Ούτε να πεθάνεις δεν Μπορείς...
Ούτε το νεκροσέντουκο δεν σ'αφήνουν να διαλέξεις...
Τυχερή Πατρίδα...
Δεν θα γίνεις τροφή σκουληκιών...
Αυτά... σ'έτρωγαν όσο Ζούσες...


Παντέρμη Πατρίδα...
Ακόμα κι Εγώ σε Πρόδωσα...
Με το ψηφαλάκι μου...τον Καναπέ μου.
Το αλλοίθωρο μυαλό μου.


Καλό Ταξίδι Πατρίδα...
Δεν σου Αξιζε τέτοιος Θάνατος...http://politikokoraki.blogspot.com/

Εδώ ελεύθεραι ακόμη Αθήναι !!!!!!

Κοράκι εναντίον Γουρουνιών.
'Αλαλο και σαστισμένο έχει μείνει το Κοράκι, δηλαδή εγώ (!!),παρα-
κολουθώντας τα πράσινα κυβερνητικά Γουρούνια που εμφανίζο-

νται τις τελευ
ταίες μέρες στα ΜΜΕ.
Χοίροι με τα όλα τους. Χοίροι που οδεύουν στη χηρεία.

Προκλητικοί. Αλλαζόνες. Super σωτήρηδες. Super καταστροφείς.

Θρασύτατοι. Αμετανόητοι. Αδίστακτοι. 

Γουρούνια και πίθηκοι.

Αχόρταγοι. Παμφάγοι. Σαρκοφάγοι.

Πρόστυχοι. Ανήθικοι. 'Ατιμοι.

Λακέδες. Ξεπουλημένοι. Ξεφωνημένοι.

Πόρνοι...

  - Γουρούνι/Σωτήρης κ.Ανδρουλάκης.
Οκτώ στις δέκα φορές εμφανίζεται για να διαφημίσει το συγγραφικό

του έργο. 'Υψιστη πολιτική και επαγγελματική προτεραιότητα.

Κολυμπάει πάντα σε φιλόξενα νερά (Mega). Λαϊκίζει και νουθετεί.

"Είμαι ανεξάρτητος (βουλευτής) φιλοξενούμενος στο Πασοκ", είπε.

Δυο "πτωματα" ......σε αλλη πολη

Οσοι ειχαν τη τυχη να δουν το πολιτικο πτωμα του παπανδρεου να βγαινει απο το προεδρικο μεγαρο υστερα απο τη συνομιλια που ειχε με τον Παπουλια , εχασαν.
Τυφλα ναχει το χρωματακι του Κανταφι ( κι εδω μπαινει στην αφηγηση και ενα οριτζιναλ πτωμα) μπροστα στο χρωμα που ειχε το προσωπο του παλαι ποτε κολλητου του, Γιωργου.

Το εκρου του νεκρου ειχε το χρωμα του οταν πλησιαζε για να κανει δηλωσεις στους δημοσιογραφους, που ουτε κι αυτη τη φορα σεβασθηκαν το πτωμα του νεκρου και ηθελαν στο τελος της μπουρδολογιας του να του κανουν κι ερωτησεις.Να σας απαντησει ποιος ρε αδελφια. Ποιο ευκολο θα ηταν να σας απαντησει ο κολλητος του απο τη Λιβυη, που στο κατω κατω το χρωμα του ηταν πιο ζωντανο απο του "δικου μας" πτωματος.


Ετσι ειναι κυριε Γιωργο, φαινετε οτι και ο θανατος ειναι κολλητικος καμμια φορα. Εστω κι αν ο δικος σου ειναι "πολιτικος".

                  Γι αυτο και ο λαος τελευταια δεν σε "πολυκανει παρεα" Γιωργο
                 ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!!!
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

 

Ο πιο επικίνδυνος Έλληνας υπουργός των τελευταίων ετών

Μετά το χθεσινό κι εποικοδομητικό διάλλειμα (κατέβασα ήδη το Games of Thrones), επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας, η οποία πάντα μας πλημμυρίζει με όμορφα κι ευγενή αισθήματα. Όπως σας είχα τάξει χθες, το μενού σήμερα έχει Παπουτσή.
Η
θητεία του στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη(…) αν θυμάστε καλά ξεκίνησε γουρλίδικα: Ο πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση με παπούτσι στη ΔΕΘ πέρυσι. Συνεχίστηκε με αμέτρητα χημικά σε διαδηλωτές, με κώφωση ενός δημοσιογράφου, με αμέτρητους τραυματισμούς πολιτών, με προσαγωγή της Σεμίνας Διγενή στην αντιτρομοκρατική επειδή του ζήτησε να βρει τους δολοφόνους του Γκιόλια, ακόμα και...
με κλωτσιά ενός σκύλου και φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε ένα νεκρό. Α, και να δούμε τα ΜΑΤ να ψάχνουν τους εμπνευστές του υβριστικού πανό των φίλων του Παναθηναϊκού κατά της κυβέρνησης. Περίφημα!
Να
μην ξεχνάμε πως όταν βυθίστηκε το «Σάμινα», υπουργός Ναυτιλίας ήταν το σημερινό τιμώμενο πρόσωπο, το οποίο φυσικά δεν βρήκε λόγο να παραιτηθεί. Ο ορισμός του επικίνδυνου ανθρώπου.

Ο GAP πέρασε γραμμή στο Βατικανό...


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι απολύτως αληθινό: Σε έκθεση για την κρίση, τις αιτίες δημιουργίας και τον τρόπο αντιμετώπισής της, την οποία δημοσίευσε το Βατικανό, αναφέρεται πως χρειαζόμαστε μία παγκόσμια αρχή και μία παγκόσμια τάξη προκειμένου να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Η έκθεση, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένα σχέδιο για τη σταδιακή δημιουργία μίας υπερεθνικής αρχής, ενώ σημειώνει πως η παγκοσμιοποίηση, αν και θεωρείται πως είναι κάτι αρνητικό, στην πραγματικότητα ενώνει τους ανθρώπους και προφανώς αποτελεί θέλημα... Θεού! 

Από το XrimaNews


37 (αξέχαστα) χρόνια ΠΑΣΟΚ: Μίζες, μίση, πάθη και ροζ ιστορίες.

Από το ζιβάγκο και τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό στα κοστούμια Ermenezildo Zinnia και στο Μνημόνιο.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταγραφεί η πορεία 37 χρόνων ενός Κινήματος που για αλλού ξεκίνησε και αλλού ο κυβερνητισμός το πήγε.
Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κράδαινε, παρουσία ενός ανομοιογενούς ακροατηρίου, την περίφημη διακήρυξη ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στο King’s Palace, σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, με κεντρικό σύνθημα το τετράπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση – Δημοκρατική Διαδικασία – Εθνική Κυριαρχία, κανείς δεν περίμενε ότι μέρα με τη μέρα το πουλόβερ (ζιβάγκο, για την ακρίβεια) θα ξηλωνόταν όλο και πιο πολύ. Οτι όλα αυτά, επί της ουσίας, όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Χαρίλαος Φλωράκης (στην αυτοβιογραφία του), είχαν έναν στόχο. Να κλέψουν τα συνθήματα της Αριστεράς μαζί με τους ψηφοφόρους της και να δημιουργήσουν το όχημα της μετάβασης σε ένα πιο σκληρό σύστημα απ’ ό,τι επαγγελλόταν τότε η κακή «Δεξιά».
Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί στο πάλαι ποτέ ΠΑΚ που μεταμορφώθηκε μετά σε ΠΑΣΟΚ, πράγματι έτσι έγινε. Οι διαγραφές ξεκίνησαν με το καλημέρα έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του.

Νεκρός χωρίς δίκη. Ξανά.

του Τάρικ Ραμαντάν*
(τη μετάφραση έκανε το Καπυμπάρα)

Για άλλη μια φορά δεν υπήρξε δίκη, δεν υπήρξε ετυμηγορία. Τα τελευταία πέντε χρόνια το σενάριο στον αραβικό κόσμο μοιάζει να είναι το ίδιο. Ξανά και ξανά η ίδια σύγχυση, το ίδιο δραματικό τέλος. Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Καντάφι σκοτώθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί δίκαιη δίκη -κανένας δικαστής ή σώμα ενόρκων δεν έβγαλε ετυμηγορία- με τον πιο αναξιοπρεπή τρόπο. Ο Σαντάμ Χουσεΐν κρεμάστηκε την ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής (μετά από μια παρωδία δίκης) και η εκτέλεσή του κινηματογραφήθηκε από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε άοπλος χωρίς καμία εικόνα που να αποδεικνύει τη μοίρα του. Ο Καντάφι πιάστηκε ζωντανός, χτυπήθηκε και μετά εκτελέστηκε έχοντας τριγύρω του εκατοντάδες ανθρώπους να παίρνουν φωτογραφίες του ματωμένου του προσώπου. Γελούσαν, φώναζαν μέχρι και χόρευαν καθώς τραβούσαν τα μαλλιά του και γύριζαν πέρα δώθε το κεφάλι του για να αποδείξουν ότι ήταν στ’ αλήθεια αυτός. Αναρωτιέται κανείς, βλέποντας αυτές τις οικτρές εικόνες, που έχει πάει η ανθρωπιά μας. Ο Καντάφι ήταν τύραννος και δικτάτορας, δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό. Αλλά, σαν ζωντανή ανθρώπινη ύπαρξη είχε το δικαίωμα να δικαστεί και αφότου πέθανε, το πτώμα του θα έπρεπε να έχει προστατευτεί και να αντιμετωπιστεί με σεβασμό. Η κάλυψη της σύλληψής του, ο θάνατός του και τα σχόλια που έγιναν γι’ αυτόν ήταν απάνθρωπα, παράλογα και αποκρουστικά. Δεν συμπαθούσα τον Καντάφι· μισώ τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι δολοφόνοι του είτε ήταν κοντά είτε μακριά.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το έχουμε παρατηρήσει πολλάκις. Τα ελληνικά ΜΜΕ, προτιμούν να καλύπτουν τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δίνοντας βάση σε τυχόν σπασμένες βιτρίνες, σε καμιά φωτιά που θ’ ανάψει και σε τραυματίες. Εσκεμμένα θα μειώσουν την σημασία της συγκέντρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και το μήνυμα που περνάει ο παλμός τους. Η υποτίμηση της αξίας μιας συγκέντρωσης συμβαίνει επειδή τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλουν να απονευρώσουν το λαϊκό αίσθημα και να σπείρουν τον φόβο.
Πως προβάλουν λοιπόν τα ΜΜΕ τις διαδηλώσεις; Δραματοποιούν την κατάσταση, τονίζοντας συνεχώς πόσο επικίνδυνο είναι να κατέβει κανείς σε διαδήλωση. Παρουσιάζουν εφιαλτικά σενάρια και υπενθυμίζουν το ότι αν υπάρχει ανατροπή κυβέρνησης, θα υπάρχουν επιπτώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παραπέμποντας σε ένα ομιχλώδες αύριο.

«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη…»

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το αίτημα του διαχρονικού ελληνικού εθνικού κινήματος είναι η Ελευθερία. Ούτε η αναζήτηση χαμηλότοκων δανεικών, ούτε η πτώση των spreads, ούτε η αποφυγή του «πιστωτικού γεγονότος», που θα ενεργοποιήσει τα στοιχήματα αιφνίδιου οικονομικού θανάτου, που καλούνται ευσχήμως CDS. Τίποτα από όλα αυτά. Το εθνεγερτικό σύνθημα του Λαού μας ήταν «Ελευθερία ή θάνατος» κι όχι «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση»…

Ο Λεωνίδας του Αναξανδρίδα στις Θερμοπύλες είπε, «Μολών λαβέ» κι όχι «ελάτε κι άμα μας δώσετε την έκτη δόση, τα δίνουμε».

Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες, από την δρομαία έφοδο στο Μαραθώνα ως τις εθνικές εξορμήσεις της δεκαετίας 1912-1922, από την αντίσταση κατά του Άξονα ως τον Ενωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ και την ηρωϊκή αντίσταση στην Κερύνεια, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και τον Άγιο Ιλαρίωνα, έδιναν τη Μάχη για την Ελευθερία. Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Αυτά ήταν, είναι και θα είναι το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξης μας, το κίνητρο αλλά και ο σκοπός μας. Όλα τα άλλα έπονται κι όλα τα άλλα πάνω σε αυτά στηρίζονται. Παιδεία, οικονομία, υγεία, έχουν ως προϋπόθεση την Ελευθερία.

Ουρές για ... λάδι και ζάχαρη , μετά την κωμική εμφάνιση Ρόβλια!

Αν το πρωί τρέχουν όλοι πατείς με , πατώς   στα σούπερ μάρκετ να αγοράζουν...  λάδι και ζάχαρη , θα οφείλεται στον  απίθανο υφυπουργό Ρόβλια .

Στη εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο " του Χατζηνικολάου, θέλοντας να πείσει ότι δεν πρόκειται να γίνει χρεοκοπία, προκάλεσε μέχρι και πανικό, λέγοντας  τι θα πάθουμε αν γίνει χρεοκοπία.

 Το βασικό , όπως είπε, είναι ότι...
δεν θάχουμε την αυτάρκεια να αγοράσουμε ζάχαρη και  σιτάρι.

Και για να το τονίσει το πράγμα , πρόσθεσε:  " Δεν λέω βέβαια για το πετρέλαιο!".

Έπρεπε να φτάσουμε στο " και πέντε" της χρεοκοπίας για να γνωρίσουμε τον υφυπουργό με το μεγαλύτερο τίτλο, σε μάκρος δηλαδή, τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Ντίνο Ρόβλια.

Κύριε Ρόβλια, έχουμε κάνει τα κουμάντα. Αν δεν υπάρχει ζάχαρη, θα πάρουμε . .. ζαχαρίνες. Και δεν τρώμε ψωμί , κάνουμε δίαιτα. Αρα δεν μας ενδιαφέρει αν θα υπάρχουν αυτά τα προϊόντα. Αν και θα έπρεπε η κυβέρνησή σας να έχει αποθέματα των δύο αυτών πραγματικά βασικά ειδών.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει  είναι   να μην υπάρχουν ΅προϊόντα " σαν εσάς και άλλους πολλούς ομοίους!

Πέρα από από το γεγονός , ότι δεν θάχουμε ζάχαρη ούτε για καφέ, είπε  ότι ο αρχιπρωθυπουργός Ράιχμπαχ ... αγαπάει την Ελλάδα, με τον Γ. Δελαστίκ να τον παρομοιάζει  στη συνέχεια με τον Αρτέμη Μάτσα!

Ουστ!


pamelouketo.blogspot.com

H Judith Butler στο Occupy Wall Street

H Judith Butler βρέθηκε και μίλησε στην Liberty Square στα πλαίσια του Occupy Wall Street.

Μεταφράσαμε τη σύντομη ομιλία της βάσει του κειμένου που υπάρχει στο site feministing
 Ήρθα εδώ σήμερα για να εκφράσω την υποστήριξή μου σε εσάς, για να προσφέρω την αλληλεγγύη μου σε αυτή την πρωτοφανή έκφραση δημοκρατίας και λαϊκής βούλησης. Οι άνθρωποι ρωτάνε: Και λοιπόν, ποια είναι τα αιτήματα; Ποια είναι τα αιτήματα όλων αυτών των ανθρώπων; Είτε λένε ότι δεν υπάρχουν αιτήματα –και αυτό αφήνει συγχυσμένους τους κριτές σας, ή λένε ότι τα αιτήματα για κοινωνική ισότητα και οικονομική δικαιοσύνη είναι αδύνατα. Και λένε επίσης ότι τα εφικτά αιτήματα, απλώς δεν είναι πρακτικά. Αν η ελπίδα είναι ένα ανέφικτο αίτημα, τότε απαιτούμε το αδύνατο. Αν το δικαίωμα στη στέγη, την τροφή και την εργασία είναι αδύνατες απαιτήσεις, τότε ζητάμε το αδύνατο. Αν είναι αδύνατο να απαιτούμε από αυτούς που επωφελούνται από την ύφεση να αναδιανείμουν τον πλούτο τους και να θέσουν τέρμα στην απληστία τους, τότε ναι, απαιτούμε το αδύνατο. Είναι όμως αλήθεια πως αυτά τα αιτήματα μπορείτε να τα υποβάλλετε για να τα εγκρίνει η δικιά μας διαιτησία εδώ πέρα, επειδή δεν απαιτούμε απλά οικονομική δικαιοσύνη και κοινωνική ισότητα αλλά διενεργούμε δημόσια συνελεύσεις, συνερχόμαστε ως σαν άτομα σε συμμαχία στο δρόμο και στην πλατεία, στεκόμαστε εδώ μαζί, δημιουργώντας τη δημοκρατία με το να δίνουμε ζωή στη φράση “εμείς ο λαός”. Ευχαριστώ.

Μετάφραση: Αγγελική Ερωτοκρίτου


Ν. Μπογιόπουλος. Αλτερ 24/10

 
Τις απόψεις του κόμματος του εξέφρασε ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Ν. Μπογιόπουλος. Στο βίντεο που παρακολουθούμε τον ακούμε να λέει ανάμεσα στα άλλα αναφερόμενος στο πρώτο θέμα των ημερών, την διαχείριση του εξωτερικού χρέους: «Ούτε διαπραγμάτευση, ούτε αναδιαπραγμάτευση ούτε ανεξέλεγκτη ούτε ελεγχόμενη πτώχευση ούτε τα περίφημα ευρωομόλογα. Ολα αυτά είναι διαχειριστικές προτάσεις στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος που το αποτέλεσμα τους είναι να ξαναφορτωθούν τα βάρη σε κείνους που συνέχεια τα πληρώνουν. Ένας λαός ο οποίος μέσα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα έχει πληρώσει πάνω από 500 δις σε χρέη και τοκοχρεολύσια και του λένε ότι χρεωστάει άλλα τόσα η μόνη απάντηση η οποία επιβάλλεται για να μην επέλθουν όροι αφανισμού της ύπαρξης του είναι να πει δεν σας χρωστάω τίποτα»


Το ιστορικό μας δράμα: Η συντριβή της σκέψης


 
Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ της σκέψης στηρίζει και εδραιώνει την τυραννία της εξουσίας.

Μετά την πτώση της χούντας αυτό που επιδιώχτηκε από όλα τα κόμματα και κυριάρχησε στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή ήταν «η αδράνεια της σκέψης»…

Η καπιταλιστική εξουσία, βεβαίως, ΠΑΝΤΑ προωθεί την «αδράνεια της σκέψης», δηλαδή τις ποικίλες μορφές της αλλοτρίωσης: αλλοτρίωση του ανθρώπου από τις βαθύτερες σκέψεις του και τα αισθήματά του, αποξένωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Που σημαίνει «συρρίκνωση» της επικοινωνίας, συνακόλουθα εκμηδένιση της γλώσσας και της σκέψης.

Μια κοινωνία που στηρίζεται στην αρχή «ο καθένας για τον εαυτό του» σπρώχνει στα έσχατα όρια τον αχαλίνωτο ατομικισμό, τον εγωκεντρισμό, την ιδιοτέλεια, την αμοιβαία εχθρότητα και τη μοναξιά.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία αυτής της αθλιότητας: Είναι η αθλιότητα των πολυεδρικών μορφών της αλλοτρίωσης και της αυθάδους «αδράνειας της σκέψης».

Η Νέα Τάξη στηρίζεται σε αυτήν την ιδεολογία της αθλιότητας και την ανάγει σε θεότητα: Γι αυτό προωθεί την άγρια δολοφονία της σκέψης, τον ακρωτηριασμό της ιστορικής μνήμης και της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης…

Έτσι θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή...


"Οι αγρότες θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις" Έτσι γιαγιά θά πατάξουμε τήν φοροδιαφυγή! Μάθε ανάγνωση καί γραφή στά γρήγορα...
Nagia Gavriil
 

Λ. Κανέλλη. Αλτερ 24-10 (Βίντεο)

Η πιο καλή ανάλυση –κατά την γνώμη μας- που έγινε για τις συνέπειες του «κουρέματος» του εξωτερικού χρέους ήταν του Γ. Δελαστίκ. (Δείτε το βίντεο). Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκαν η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Γ. Τράγκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αλτερ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε και το ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στα γήπεδα αυτές τις μέρες, με πανό και συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης. Ενδιαφέρον και ο σχολιασμός που έκαναν σ’ αυτό το γεγονός ο Γ. Τράγκας και η Λιάνα Κανέλλη.