#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Ιδιωτικοποιείται η Κεντρική Τράπεζα της ΛιβύηςΕπιτέλους θα ιδιωτικοποιηθεί η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης!   

                           Ζήτω το ΝΑΤΟ! 

Ζήτω οι Σιωνιστές που το ελέγχουν!


Μόλις κατέβασαν και την ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης και είναι UNDER CONSTRUCTION.
Καλωσήρθατε Λίβυοι στο club του ΑΕΝΑΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και της εξασφαλισμένης χρεοκοπίας που υπηρετεί με ζήλο η οικογένεια Παπανδρέου εδώ κι εκατό χρόνια!f


Στο εξής κάθε χαρτονόμισμα που θα εκδίδει η «ελεύθερη» Λιβύη θα εμπεριέχει το σιωνιστικό χαράτσι που στο τέλος υα διογκωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα φτάνει ούτε ολόκληρο το ΑΕΠ της Λιβύης να το ξεπληρώσει !

Λίβυοι μισθοφόροι δήθεν εξεγερμένοι δεν σκοτώσατε τον Καντάφι αλλά το ίδιο σας το μέλλον μαζί με αυτό όλων των ειρηνικών κατοίκων της Λιβύης!

Πολύ σύντομα, προβλέπεται, στην Λιβύη να πούνε το ψωμί-ψωμάκι και το νερό-νεράκι… Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι φίλοι των λαών θα γίνουν φονιάδες…

Μαραθώνιος για τη σωτηρία του ευρώ

Το μπαζούκας έγινε… νεροπίστολο. Έως την επόμενη Τετάρτη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι υπουργοί Οικονομικών τους και μια στρατιά γραφειοκρατών, από όλες τις χώρες, θα έχουν μαραθώνιες διαβουλεύσεις, ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, ατελείωτα δείπνα εργασίας, εν μέσω αντικρουόμενων διαρροών και κωδικοποιημένων επίσημων ανακοινώσεων.

Οι ηγέτες υπόσχονται ένα «Μεγάλο Σχέδιο», που θα δώσει οριστικό τέλος στην κρίση χρέους. Ο πλανήτης δεν τους πιστεύει. Οι πρώτες διαρροές για τα όσα σχεδιάζονται, προϊδεάζουν για ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Η αποτυχία Γαλλίας και Γερμανίας να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία του σχεδίου, που οδήγησε στον προγραμματισμό και δεύτερης Συνόδου Κορυφής, για την επόμενη Τετάρτη, δείχνει ότι η Ευρώπη οδηγείται σε φιάσκο.

Isotimia

Σημ.axinosp:Η Ελλάδα χρεοκοπεί σε δύο εβδομάδες έγραφε ο Daniel Hannan στις 14 Οκτώβρη!!
Στην επέτειο του ΟΧΙ δείτε και την φωτογραφία του άρθρου, η Ελλάδα χρεοκοπεί-τελεία και παύλα.
Ήδη ο πανικός με τους καταθέτες έχει αρχίσει, εδώ γελάμε με την εγγύηση των καταθέσεων, που μας λέει ο Μπενίτο Βενιζέλος-Τούρκογλου και το αεροπλανάκι του χρηματιστηρίου από βδομάδα θα αρχίσει ελεύθερη πτώση χωρίς τέλος!! 
Ernest Mandel-Η Μαρξιστική εξήγηση των κρίσεων υπερπαραγωγής

Η μαρξιστική θεωρία του βιομηχανικού κύκλου, όπως και η ακαδημαϊκή θεωρία, σημαδεύτηκε από την τάση σημαντικών συγγραφέων να εξηγήσουν τις περιοδικές κρίσεις υπερπαραγωγής μονόπλευρα. Στην σημερινή συζήτηση συγκρούονται δύο μεγάλες «σχολές»: η σχολή που εξηγεί τις κρίσεις με την υποκατανάλωση των μαζών (υπερπαραγωγή καταναλωτικών αγαθών) και η σχολή που τις εξηγεί με την «υπερσυσσώρευση» (ανεπάρκεια κερδών για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών). Αυτή η πολεμική δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια παραλλαγή της παλιάς συζήτησης ανάμεσα στους οπαδούς της εξήγησης των κρίσεων με την «ανεπάρκεια της συνολικής ζήτησης» και εκείνους που υποστηρίζουν την εξήγηση με τη «δυσαναλογία».

Οι δύο σχολές προσκομίζουν πολύτιμα στοιχεία για μια βαθύτερη κατανόηση των κρίσεων. Αλλά κάνουν και οι δύο το ίδιο λάθος, χωρίζοντας αυθαίρετα αυτό που είναι οργανικά δεμένο, στην καρδιά ακριβώς του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ανίκανες να πάρουν τα ελάχιστα αποσπάσματα που μας άφησε ο Μαρξ στα κυριότερα έργα του και, με βάση αυτά, να επεξεργαστούν μια συνολική και ικανοποιητική μαρξιστική θεωρία των κρίσεων
[1]. Αυτός ο χωρισμός μάς εκπλήττει ακόμα περισσότερο, επειδή ο ίδιος ο Μαρξ τόνισε ρητά στα τελευταία γραφτά του – το χειρόγραφο του Γ’ τόμου του Κεφαλαίου – την αναγκαιότητα να συνδεθούν μεταξύ τους τα προβλήματα του προέρχονται από την πτώση του ποσοστού κέρδους και εκείνα της πραγματοποίησης της υπεραξίας, για να εξηγηθεί το φαινόμενο των περιοδικών κρίσεων: «Οι όροι της άμεσης εκμετάλλευσης και εκείνοι της πραγματοποίησής της δεν είναι ταυτόσημοι.

Το αιμα του Δημητρη Κοτζαριδη να μη παει χαμενο

Η δολοφονία του Αλέξη μας όπλισε, των θυμάτων της Μαρφίν μας συγκλόνισε, η δολοφονία του Δημήτρη Κοτζαρίδη ας μας κάνει πιο σοφούς.. Να σταματήσει τώρα η αντεκδίκηση και η βεντέτα των αντιεξουσιαστών απέναντι στους οπαδούς του Κομμουνιστικού κόμματος… Δεν ευθύνονται οι ΚΚΕδες και οι Κνίτες για την προδοτική στάση της ηγεσίας τους, μπορεί το ΚΚΕ να αποτελεί καθεστωτικό αστικό κόμμα που περιφρουρεί την αστική δημοκρατία και να μαντρώνει τον λαό του ΚΚΕ με χίλια δυο τεχνάσματα , με τους καθοδηγητάδες και τους κομματικούς του μηχανισμούς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκατοντάδες αγωνιστές -απλά μέλη του ΚΚΕ- είναι αυτοί που στελέχωσαν ένα ΕΑΜ , που πολέμησαν , βασανίστηκαν και κυνηγήθηκαν για την ελευθερία και τον κομμουνισμό , την απελευθέρωση του σκλαβωμένου ανθρώπου και τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα (με αφορμή τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011)


του KΩΣTA ΛEΓAKH

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν είδα το ΚΚΕ να καταλαμβάνει αξημέρωτα την πλατεία Συντάγματος, αμέσως ο νους μου πήγε στο κακό. Ήξερα ότι τούτο το κόμμα-ανώνυμη εταιρεία –που δεν νοιάζεται για το δυνάμωμα του κινήματος, αλλά για το δικό του δυνάμωμα– δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει το «πρώτο τραπέζι πίστα».
Έτσι, έστησε (για πολλοστή φορά) μια τέλεια οργανωμένη παράσταση (κυριολεκτικά, με όρους θεάματος) που, ως συνήθως, θα ήταν πολιτικά ακίνδυνη και θα είχε διπλό όφελος: πρώτον, θα προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο από ενδεχόμενη συγκρουσιακή διάθεση του κόσμου και, δεύτερον, θα παρείχε στο κόμμα τα τηλεοπτικά πρωτεία, κρατώντας για τον εαυτό του και μόνο τα εύσημα της «πρωτοπορίας», τσιμπώντας ίσως μερικές ψήφους από το φιλοθέαμον κοινό.
Το στήσιμο του ΚΚΕ στην πλατεία ήταν εμφανές τι σκοπό είχε. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει στο κοινοβούλιο. Τα περί «περικύκλωσης του κοινοβουλίου» προκαλούν γέλιο, μιας και όταν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφήνεις τους βουλευτές να μπουν στο κοινοβούλιο και όχι τους διαδηλωτές να μπουν στην πλατεία. Το ότι καθόλη την ώρα της παραμονής του στην πλατεία το μέτωπο της περιφρούρησης ήταν προς τα έξω, μη αφήνοντας να περάσουν στην πλατεία, όχι τίποτα «περίεργοι», αλλά ούτε καν συγκροτημένα μπλοκ εργατικών σωματείων, το αποδεικνύει περίτρανα.

Ματωβαμένα πρόσφορα


Μιά Ελλάδα βουτηγμένη στο αίμα κουβάλησαν στις αποσκευές τους
οι Εφιάλτες Παπανδρέας και Βενιζέλος στο ταξίδι της ύστατης Προ-

δοσίας.

Αυτή την Ελλάδα δεσμεύτηκαν να παραδώσουν...

Αυτή παραδίδουν από χτες στις Βρυξέλλες.Πήραν αυτό που ζήτησαν...

154 Γουρούνια (καμία εξαίρεση για τη Λού.Κα.)  προσυπέγραψαν

τη Νέα Κατοχή.

'Αλλος για "τελευταία φορά". 'Αλλος κλαίγοντας. 'Αλλος γιατί έτσι
γουστάρει.

Πώς (επανα)συνδέουμε το ρεύμα...

Δημοκρατία ή Βαρβαρότητα

Αντιπροσωπευτική “δημοκρατία” χρησιμοποιούν
  • τα πολιτεύματα, με τα κοινοβούλια και τους βουλευτές τους
  • τα κόμματα σαν τρόπο εσωκομματικής λειτουργίας, ακόμα και τα …προοδευτικά
  • οι διάφορες εξω-κοινοβουλευτικές πολιτικές οργανώσεις
  • οι δήμοι
  • τα συνδικάτα των εργαζομένων
  • τα πάσης φύσεως σωματεία, όμιλοι και σύλλογοι
Αντιπροσωπευτική “δημοκρατία”, δηλαδή κοινοβουλευτισμός εν γένει, σημαίνει: αντιπρόσωποι με μακρές θητείες που επανεκλέγονται και επανεκλέγονται χωρίς όριο και περιορισμό επανεκλογής στις θέσεις εξουσίας (βουλευτές, δήμαρχοι-δημοτικά συμβούλια, κεντρικές επιτροπές-πολιτικά γραφεία, προεδρεία εργατικών συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων).
Το σύστημα αυτό της αντιπροσώπευσης, που υποκριτικά ονομάζει τον εαυτό του “δημοκρατία”, δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολιγαρχία. Είναι ολιγαρχία ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιεί ένας πολιτικός χώρος που θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό ή ένα εργατικό σωματείο. Είναι πάντα ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.
Ουσιαστικά η αντιπροσώπευση καταλήγει να δημιουργήσει μία ομάδα ανθρώπων που νέμεται την εξουσία (στο πολίτευμα, τον δήμο, το κόμμα, το σωματείο), ένα σχετικά κλειστό κλάμπ εξουσίας, που τελικά αυτονομείται από το σύνολο που υποτίθεται αντιπροσωπεύει και υπηρετεί. Και γίνεται κάτι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, πέρα και έξω από το σύνολο αυτό. Και απέναντί του.

Στη ζούγκλα…

«Έξω από το ευρώ είναι η ζούγκλα», είπε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή ο Β΄ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών -ο αίρων τας αμαρτίας της τρόικας- Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μέσα στο ευρώ τι υπάρχει, είναι το εύλογο ερώτημα που ακολουθεί. Κανείς δεν τολμά πλέον να μιλήσει όχι για παράδεισο, αλλά έστω για ένα καθαρτήριο που διασώζει την προσδοκία της εξιλέωσης και της «μεταγραφής» στον παράδεισο, έπειτα από μια μακρά, οδυνηρή τιμωρία. Την απάντηση στο «τι υπάρχει» και ακόμη περισσότερο «τι θα υπάρχει» σε λίγο καιρό εντός του ευρώ δεν τολμούν να τη δώσουν, έστω και υπαινικτικά, ούτε οι πιο θερμοί θιασώτες του.
Για τη σημειολογία του πράγματος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει μια άδικη κατάχρηση της έννοιας «ζούγκλα», με όλα όσα υπονοούνται για τους άγριους νόμους της. Ωστόσο, η ζούγκλα δύσκολα μπορεί να ταυτιστεί με τη βιβλική περιγραφή της άνυδρης και σκοτεινής κόλασης, με τα καζάνια στα οποία σιγοβράζουν της γης οι κολασμένοι, σ’ ένα ατέλειωτο τιμωρητικό μαρτύριο.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.....

Του Δ.Κουτσομητόπουλου

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλλίτερα, να εμπεδώσουμε, το εύρος της διαχρονικής προδοσίας της άρχουσας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ηγεσίας, η οποία ως άλλη "γύφτισσα μαϊμού" έχει βγάλει και πάλι την πατρίδα μας στα παζάρια μη τολμώντας, ούτε καν το όνομά της να προφέρει πόσο μάλλον, να απειλήσει και να απαιτήσει αυτά που μας ανήκουν, συγκριτικά, ακόμα μια χαρακτηριστική δήλωση των επικυρίαρχων, οι οποίοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος παρα η με εύσχημο τρόπο διάσωση του χρηματοπιστωτικού τραπεζητικού συστήματος και συνάμα διαπαιδαγώγιση και υποδούλωση των υποτακτικών, δεν φοβούνται την όποια "κριτική" προσέγγιση του παρελθόντος τους. Φυσικά φτάνει να προέρχεται απο τους ίδιους.
-------------------------------------------Δήλωση του γερμανού πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιττ, η οποία έγινε στις 19.10.2011. στην Φρανκφούρτη, κατά την διάρκεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης του Τρισσε.
«..θα έπρεπε ιδιαίτερα οι Γερμανοί να θυμούνται πως μόλις πέρυσι πλήρωσαν την τελευταία δανειακή δόση από τις οφειλές τους όπως αυτές είχαν οριστεί με τον διακανονισμό της Συνθήκης του Λονδίνου το 1953*….. «εμάς τους Γερμανούς, τόσο μακροχρόνιο διακανονισμό χρέους μας είχαν προσφέρει τότε …» (η ελεύθερη μετάφραση δική μου).
--------------------------------
* Πρόκειται για την περίφημη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, όπου οι «οι δυτικοί σύμμαχοι»» (Η.Π.Α., Μ. Βρετανία και Γαλλία), εφ όσον πλέον είχαν σε μεγάλο βαθμό «εισπρακτικά ικανοποιήσει » τις προς αυτούς οφειλές (πολεμικές αποζημιώσεις) της Γερμανίας, και θέλοντας να «βοηθήσουν» την Γερμανία να οικοδομηθεί οικονομικά για να αποτελέσει την «βιτρίνα» και το «φρούριο» απέναντι στο Σοβιετικό Μπλόκ, …

Ενας κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα


από Στέργιος ΚατσαρόςΝαι είμαι ένας κουκουλοφόρος απο τα ιουλιανά ,ένας αποτους 300 προβοκάτορες του Πολυτεχνείου ,ένας αριστεροχουντικός της μεταπολιτευσης και των εργοστασιακών σωματείων ένας κουκουλοφόρος τον δεκέμβρη του 8 ,προχθές έναςς χρυσαυγίτης ωστόσο σύντροφοι δεν έφαγα γιουβαρελάκια απο τα χέρια της Μαρίκας Προχθέ ς βέθηκα στο Σύνταγμα δέχτηκα στο πρώσοπο τη φυσούνα .Ετρεξα να φύγω και έπεσα επάνω στο δικό σας μπλό ,το μπλοκ του Π.Α.Μ.Ε ,με προπηλακίσατε και μου δώσατε κάποιες ψιλές .Τι στο καλό δεν θα αναγνώριζε η περιφρούριση ένα χαφιέ που που για 45 χρόνια παρίστανε τον οικοδόμο .Συγχαρητήρια σύντροφοι

βρέθηκε στο athens.indymedia

* Το αφήνω με την ίδια ορθογραφία

O Στέργιος Κατσαρός είναι σύντροφος και είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματος από την δεκαετία του ‘ 60 εώς σήμερα.

Εχει γράψει το εξαιρετικό και πολύτιμο σαν ιστορική καταγραφή βιβλίο ΕΓΩ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.διαβάστε εδώ σε PDF όλο το βιβλίο

Ύστερα απ' την υστερία...


Θα έλεγε ποτέ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας ότι οι Βρετανοί είναι «διεφθαρμένοι»; Οχι βέβαια! Θα τους διέφθειρε όσο μπορούσε βεβαίως ο ίδιος (αυτή είναι η δουλειά ενός Πρωθυπουργού υπηκόου των τοκογλύφων), αλλά δεν θα το ομολογούσε ποτέ δημοσίως.

Θα έκανε ποτέ κουρέλι το Σύνταγμα της Γαλλίας ο Πρόεδρός της; Ποτέ! Θα φρόντιζε να ξεσκίσει το Σύνταγμα της Ιταλίας, του Καμερούν ή του Βελγίου, αλλά ποτέ της Γαλλίας. Αυτό θα άφηνε (ή θα έβαζε) την Μπούντεσμπανκ ή την Γκόλντμαν Σακς να το υπονομεύσουν.

Θα έκανε ποτέ ο Γερμανός Καγκελάριος τους Γερμανούς εργάτες απασχολήσιμους τους μισούς και χωρίς αύξηση για δέκα χρόνια τους υπόλοιπους; Ποτέ!

Χωρίς τη συναίνεσή τους! Θα απαιτούσε μια χώρα όπως η Γερμανία (που το 1953 πέτυχε από τους πιστωτές της, ανάμεσά τους και απ' την Ελλάδα, την περικοπή του χρέους της κατά 50%) τον υπερδανεισμό άλλων χωρών, ώστε να της πληρώνουν μια ζωή τόκους; Ποτέ. Αν δεν μας θεωρούσε μ@λάκες.

Η σύλληψη των ταραξιών στο Σύνταγμα

VIDEO ντοκουμέντο / διαδώστε το
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο από τα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα μεταξύ  μελών του ΠΑΜΕ και «κουκουλοφόρων». Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνονται μέλη της περιφρούρησης της συγκέντρωσης που έχουν «συλλάβει» έναν ύποπτο. Προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι οι άνδρες της περιφρούρησης συμπεριφέρθηκαν με ήπιο τρόπο προς το νεαρό και μάλιστα τον άφησαν να φύγει.
Ουσία που σκοτώνει βρήκαν στα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.

Ουσία που σκοτώνει βρήκαν στα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.

Στα χημικά όπλα κατατάσσεται ουσία που βρέθηκε στα φιαλίδια που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.
Να βάλει τέλος στη χρήση χημικών ουσιών καλεί την πολιτεία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορεί να οδηγήσουν «σε παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο».
Με αφορμή το θάνατο του διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος θέτει το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών, και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο, «έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη τηςχημικής ουσίας CS, η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό».
Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969)απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς ενώ η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Κατέλαβαν τη Γερουσία με σύνθημα: Η Παιδεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια…

…οι Φοιτητές στη Χιλή.
 
Μπήκαν στην αίθουσα της Γερουσίας διακόπτοντας την ολομέλεια…
 
260 οι συλληφθέντες…
 
Και η δεξιά κυβέρνηση της Χιλής, ναι εκείνη που μας μίλησε ο γΑΠ στη ΔΕΘ και την εμφάνισε ως νέο μοντέλο του, κατεβάζει το στρατό εναντίον των φοιτητικών κινητοποιήσεων. 
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/


Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ

Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!! Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Πόσοι γνωρίζουν την Σύμβαση Cooper;
Η Σύμβαση «Cooperυπάρχει στο Υπουργείο Βιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σανιερό κείμενο- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη! Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!! Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες. ΛιγνίτηΑλουμίνιοΒωξίτηΜαγγάνιο - ΝικέλιοΣμηκτίτες - ΜαγνήσιοΧρωμίτηΟυράνιοΟσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο».

Για την αριστερά που ορισμένες φορές βλέπει το δένδρο και χάνει το δάσος…

Λ’ Άκουιλα Ιταλίας Σύνοδος G8, Ιούλης 2009
(από αριστερά) Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi, ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy, ο πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των προέδρων Barack Obama, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-Moon, ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Muammar al-Gheddafi και ο πρόεδρος της Αγκόλα José Eduardo dos Santos.

Η ευρωπαϊκή ουτοπία;
Η παραμονή στην εγκληματική διεθνή οργάνωση του ΝΑΤΟ των «δημοκρατικών» ευρωπαϊκών χωρών;
Η εξαγωγή δημοκρατίας στη Λιβύη που πληρώνει ο Λιβυκός λαός με την κατάλυση της εθνικής του κυριαρχίας και το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών του πηγών από τις πολυεθνικές;
Η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ήταν εναντίον του διεθνούς δικαίου, όπως ακριβώς εκείνη εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
Τα ΜΜΕ έπαιξαν «σωστά» το...
παιχνίδι, τότε και σήμερα…

Σύνθημα: Ψυχάρης - Παρασύνθημα: Μπόμπολας

Του ΣΤΑΘΗ, μέσω "Το Γρέκι"

Η κρίση αυξάνει την εσωτερική μετανάστευση στην Ευρώπη

FREE photo hosting by Fih.gr Mariana Bechir στη ρουμανική Adevarul
Η κρίση της ευρωζώνης αναγκάζει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους να μεταναστεύσουν. Για τους νέους των μεσογειακών χωρών, καθώς και για αυτούς της ανατολικής Ευρώπης, η «σωτηρία» βρίσκεται πλέον στον Βορρά. Μέσα σε έναν αιώνα, οι ευρωπαϊκές χώρες κατέληξαν να φιλοξενούν μετανάστες, αντί να στέλνουν μετανάστες οι ίδιες. Ο πόλος έλξης ήταν η βιομηχανική τους ανάπτυξη, που ώθησε πάρα πολλούς φτωχούς από ολόκληρο τον κόσμο να αναζητήσουν τη τύχη τους στην Ευρώπη. Πολλοί επέστρεψαν τελικά στις πατρίδες τους, αλλά η παρουσία τους κάλυψε τα κενά στο εργατικό δυναμικό που χρειάζονταν οι βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης. Οι τελευταίες χώρες που αποτέλεσαν μεταναστευτικό προορισμό ήταν αυτές του Νότου, στις οποίες βρέθηκαν και πολλοί Ρουμάνοι, ανταγωνιζόμενοι τους ντόπιους στην αγορά εργασίας. Η Ευρώπη έχει ζήσει στο παρελθόν μεγάλα μεταναστευτικά κύματα. Το διάστημα 1950-1970, περίπου δέκα εκατομμύρια Ιταλοί, Ισπανοί, Έλληνες, και Πορτογάλοι μετακινήθηκαν προς τα αναπτυγμένα κράτη του Βορρά. Μετά το 1973, και με τους πληθυσμούς της Μεσογείου να μαραζώνουν, η στρόφιγγα της μετανάστευσης άρχισε να κλείνει οριστικά.

Αιδώς γελοίοι γελωτοποιοί!

FREE photo hosting by Fih.gr
 Παναγιώτης Μαυροειδής
Περίμεναν  πολλοί μέσα στην αφέλεια τους τη δημοσίευση των  πολυδιαφημισμένων λιστών  με φοροφυγάδες μεγάλων ποσών και μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Τελικά, οι λίστες κλείστηκαν μέσα σε ένα ντουλάπι της βουλής, με δικαίωμα πρόσβαση μόνο σε όποιο βουλευτή εκδηλώσει ενδιαφέρον!! Ωραία διαφάνεια. Και ωραίοι και αξιόπιστοι εγγυητές της. Γελάστηκαν όμως και όσοι νόμισαν πως έστω και έτσι θα διαρρεύσουν κάποια ονόματα μεγαλο-επιχειρηματιών. Όχι πως δεν είναι γνωστό ότι αυτοί δεν συμμετέχουν παρά  μόνο κατά ένα πενιχρό ποσοστό (κάτω του 10%) στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, που βαίνει μάλιστα διαρκώς μειούμενο καθώς οι φορολογικές συντελεστές για το μεγάλο κεφάλαιο διαρκώς μειώνονται…. Αλλά, όπως και να το κάνεις. Άλλο το κύρος της βουλής σου λέει ο άλλος. Άσε που αρέσει και το σκανδαλάκι… Τραγικές αυταπάτες. Να το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ και του in.gr του Λαμπρακιστάν:

Ο λαός αντιδρά με αξιοπρέπεια στα νέα μέτρα...
147 εταιρείες ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία

Καθώς οι διαδηλώσεις εναντίον των χρηματοπιστωτικών δυνάμεων κατακλύζουν ολόκληρο των κόσμο αυτή την εβδομάδα, η επιστήμη ενδέχεται να επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των διαδηλωτών. Μια ανάλυση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας για τις σχέσεις μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιρειών εντόπισε μια σχετικά μικρή ομάδα, ως επί το πλείστον τραπεζών, με δυσανάλογη εξουσία επί της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα συμπεράσματα της ανάλυσης έχουν δεχτεί σημαντική κριτική, όμως ομάδα αναλυτών του περιοδικού «New Scientist» δηλώνει ότι πρόκειται για μια μοναδική προσπάθεια να ξεμπερδευτεί το νήμα του ελέγχου επί της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να βρεθούν και τρόποι να γίνει πιο σταθερός ο παγκόσμιος καπιταλισμός.

Η Ισλανδία κατάφερε να ξαναγεννηθεί

Μέσα σε δέκα χρόνια η Ισλανδία κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, να βυθιστεί στην οικονομική κρίση κλονίζοντας το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να διεκδικήσει εκ νέου μία αξιοπρεπή ανάκαμψη, που την καθιστά, από παράδειγμα προς αποφυγή, σε πρότυπο διακυβέρνησης. Χωρίς το ίδιο το πολιτικό σύστημα να κάνει την αυτοκάθαρσή του, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό. Η τιμωρία επεβλήθη, άλλωστε, και προς άλλες κατευθύνσεις, με συλλήψεις τραπεζιτών.
 
Πλέον, η πάλαι ποτέ χρεωκοπημένη χώρα έχει αρχίσει να καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Παράλληλα, έχει γίνει σημαντικός πόλος έλξης ξένων επενδύσεων, με πιο πρόσφατη αυτή του Κινέζου μεγιστάνα Χουάνγκ Νούμπο, ο οποίος προσφέρει 8,8 εκατ. δολ. για την αγορά 300 τ.χλμ. έρημης και απομακρυσμένης γης. Ο Νούμπο δεσμεύεται επίσης να επενδύσει άλλα 200 εκατ. δολ. για να δημιουργήσει τις κατάλληλες οδικές αρτηρίες και υποδομές.

Η κτηνώδης δολοφονία του Μουαμάρ Γκαντάφι

Στη Δύση επικρατεί ευφορία για την δολοφονία του Μουαμάρ Γκαντάφι. Εγω όμως αισθάνομαι θλίψη, όχι μόνο, γιατί οι Λίβυοι που πανηγυρίζουν, θα αισθανθούν γρήγορα τι σημαίνουν οι "ευλογίες" της Δύσης, αλλα και για την ευκολία, με την οποία τα παγκόσμια ΜΜΕ πλύνουν τον εγκέφαλο του κοσμάκη


Στις 12.04.20011 δημοσίευσα εδω στο berlin-athen.eu το άρθρο
Recollections of My Life: Col. Mu’ammar Qadaffi, The Leader of the Revolution (Αναμνήσεις απο τη ζωή μου - Μουαμάρ Γκαντάφι, ο ηγέτης της επανάστασης)
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Έξι μήνες αργότερα, στις 20.10.2011, ο Μουαμάρ Γκαντάφι δολοφονήθηκε απο μια αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ και το πτώμα του αφέθηκε απο τους "οδηγητές της επανάστασης" στην σκύλευση και την διαπόμπευσή του απο έναν έξαλλο όχλο, που έμοιαζε να έχει χάσει τα λογικά του. Και δεν ξέρει καθόλου, τι τον περιμένει τώρα απο τους μεγάλους σωτήρες του, τον Obama, την Merkel, τον Sarkozy, τον Cameron και τον Ηγεμόνα, που κρύβεται απο πίσω τους.   

Αναδημοσιεύω σήμερα το κείμενο σαν έναν φόρο τιμής για έναν μεγάλο ηγέτη, το έργο του οποίου, λόγω παραπληροφόρησης, λίγοι μόνο γνωρίζουν. Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα έναν ηγέτη σαν τον Γκαντάφι. Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι ένα είδος διαθήκης που αφήνει σε όλους μας

Αμάρτησαν για την ...... Πατρίδα !

Η Πρώτη και η Τελευταία Φορά για τις Πολιτικές Πόρνες της Βουλής των Ελλήνων. Πάλι ξενύχτησαν και Αμάρτησαν για την Πατρίδα. ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ μέχρι να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να ψηφίσουν το άρθρο 37.

του Κυριάκου Τόμπρα

Στην Αμερική υπάρχει μια σοφώτατη ρήση που λέει " Once hooker, always hooker", δηλαδή,  αν γίνεις μια φορά πουτ@να, θα παραμείνεις πουτ@να για όλη σου τη ζωή.

Ακούσαμε πρόσφατα τους αξιολύπτητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι όταν  τους επιβλήθηκε να ψηφίσουν το Μνημόνιο,
αισθάνθηκαν σαν Πόρνες την πρώτη τους φορά.


Καλή η δικαιολογία, προκειμένου να συνεχίζουν να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα γλυτώσουν από το Γουδή ή ελπίζοντας ότι ο Ελληνικός Λαός θα τους αναθέσει κάποιο ρόλο στη μετά Γουδή εποχή.

Οι ΠΟΡΝΕΣ του ΠΑΣΟΚ μας έκρυψαν όμως το ένοχο μυστικό τους. Ότι δηλαδή, ........... Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ !!!!

Μπενύτο με περικεφαλαία...

Καρατζαφέρης: «Την επόμενη φορά θα συναντηθούμε σε κανώ». Παπανδρέου: «Ναι! να τα πούμε εν πλω».
Καρατζαφέρης: «Είμαι κι εγώ ιστιοπλόος». Θα μπορούσε να επρόκειτο για έναν «νεκρικό διάλογο», αλλά πρόκειται απλώς για έναν διάλογο κλόουν, των οικιών ημών εν τω μεταξύ εμπιμπραμένων... Τα ζόμπι τρώνε το σούσι τους... 

Η πολιτική της κυβέρνησης βάφτηκε με αίμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Οπως δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αντιεξουσιαστές αποδεικνύονται τα καλύτερα τσιράκια της εξουσίας.
Και πάλι χτες οι τύποι αυτοί -κατά κόσμον «μπάχαλοι»- χτύπησαν τη μαζική και μεγάλη διαδήλωση των πολιτών μπροστά απ' το Κοινοβούλιο στο Σύνταγμα.
Το έχουν ξανακάνει, αλλά αυτήν τη φορά το διέπραξαν ευθέως χωρίς καν το πρόσχημα των ΜΑΤ -δεν υπήρχαν μπροστά τους ΜΑΤ, υπήρχαν διαδηλωτές- και τους διαδηλωτές χτύπησαν! ευθέως και χωρίς κανένα πρόσχημα.

Τάκης Φωτόπουλος-Οι δύο χούντες και οι "αναρχικοί"

Ο λαϊκός σεισμός της 19 και 20 Οκτώβρη με τα μαζικά συλλαλητήρια και καταλήψεις σε όλη τη χώρα είχε εγκληματική κατάληξη τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα από τη κρατική βία, οικοδόμου μαχητού του ΠΑΜΕ αλλά και τον τραυματισμό πολλών άλλων μελών του, είτε από ανθρώπους των υπηρεσιών του κράτους και του παρακράτους (η μετεμφυλιακή Ελληνική Ιστορία βρίθει από παρόμοιες προβοκατόρικες πράξεις) είτε από μια κατηγορία δήθεν αναρχικών που στη πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με τη κλασική αναρχική θεωρία ή πράξη. Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο είδος μεταμοντέρνου «αναρχικού», o οποίος δεν διαθέτει καν αντισυστημικό πρόταγμα (όπως οι κλασικοί του αναρχισμού Μπακούνιν, Κροπότκιν και σύγχρονα ο Μπούκτσιν) αλλά είτε ασχολείται με επί μέρους αγώνες για τα δικαιώματα (γυναικών , μεταναστών κ.λπ.) είτε εκφράζεται με ένα είδος «λάιφ στάιλ» αναρχισμού—όπως εύστοχα τον ονόμασε ο τελευταίος θεωρητικός του αναρχισμού, ο Μάρεϊ Μπούκτσιν που αναγκάστηκε να αποκηρύξει τον αναρχισμό στα γηρατειά του.

Αυτό το είδος «αναρχικού» εκφράζει ουσιαστικά την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης που στοχεύει στη κατάργηση κάθε εθνικής κυριαρχίας, (παράλληλα με τη κατάργηση της οικονομικής κυριαρχίας που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση) χάριν της «προστασίας» των ατομικών δικαιωμάτων κλπ—δικαιολογία που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από την υπερεθνική ελίτ για να δικαιολογήσει τους εγκληματικούς πολέμους της (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη) και τώρα αυτούς που ετοιμάζει (Συρία, Ιράν κ.λπ.).