#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ! Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ το πολυνομοσχέδιο!
ΟΧΙ σε απολύσεις, εφεδρεία, μισθολόγιο, φοροεπιδρομή,
κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων! 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 π.μ. ΣΤΗ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
 
 

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ!!

Αλληλεγγύη· όχι φιλανθρωπία.

Η αλληλεγγύη δεν είναι ένα αφηρημένο σχήμα. Δεν είναι μια λέξη. Είναι μια πρακτική. Και δεν έχει καμία σχέση με τη φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία κάνει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Φιλανθρωπία κάνει η εκκλησία. Η φιλανθρωπία έχει ως ψυχαναλυτική βάση την επικύρωση της ανωτερότητας του φιλάνθρωπου έναντι αυτού που τη δέχεται. Ίσως αποτελεί και ξέπλυμα κάποιων προσωπικών ενοχών. Η φιλανθρωπία είναι μια εξουσιαστική στάση. Η αλληλεγγύη αντίθετα, είναι το ηθικό καθήκον που έχουν τα μέλη μιας κοινωνίας να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται. Αλλά, θα μου πείτε, όλα αυτά είναι λέξεις...
Θα μπορούσα, λοιπόν, να φτιάξω κι ένα τσιτάτο για να δείξω τη διαφορά αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, που θα πήγαινε κάπως έτσι: "Φιλανθρωπία είναι να δώσεις σε έναν πεινασμένο ένα πετρόψαρο από τα ψάρια που έπιασες. Αλληλεγγύη είναι να πηγαίνετε μαζί για ψάρεμα." Και θα μου λέγατε πως αυτό ήταν κάπως καλύτερο...
Επειδή όμως, όπως μας δίδαξε ο Wittgenstein, το νόημα των ηθικών εννοιών διαφεύγει της γλώσσας, και συνεπώς και της σκέψης, και το νόημα αυτό το βρίσκουμε μέσα από τη χρήση της λέξης, θα σας διηγηθώ μια προσωπική ιστορία. Μια προσωπική ιστορία για το νόημα της λέξης αλληλεγγύη όπως τη βίωσα.

"Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου"

Όπως πάντα σε μέρα απεργίας, δεν είναι καιρός για ιστολόγια και δημοσιεύσεις. Αλλά, είναι συνήθειο τούτης της γωνιάς να προσφέρει ένα αντίδωρο για να στηλωθούμε. Σκέφτηκα, λοιπόν, αυτό το αντίδωρο να το πάρουμε σήμερα από το χέρι του Κώστα Βάρναλη. Και με την ευκαιρία, να απολαύσουμε ένα ποίημα, του οποίου ελάχιστες στροφές έχουν γίνει γνωστές μέσα από την συγκλονιστική ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη. Φυσικά, πρόκειται για το αριστούργημα "Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου", όπου παίρνω το θάρρος (ή, μήπως, θράσος;) να υπογραμμίσω δυο στροφές για να τις αφιερώσω σε όσους πιστεύουν ότι τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων μπορούν να λυθούν με σκέτη κουβεντούλα γύρω από ένα τραπέζι:

Γιατί χρειάζονται 3 τρις ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη

Η Ευρώπη οδεύει προς κάτι που θα μπορούσε να αποβεί ο τελευταίος σταθμός στην 2ετή κρίση χρέους που την ταλαιπωρεί. Ως τις 3-4 Νοεμβρίου, που θα συναντηθούν οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου στις Κάνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί ένα πειστικό σχέδιο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν θα συντρίψουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Αν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει μια χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή χειρότερη από του 2008-2009, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να εφαρμόσει συντριπτική ισχύ πυρός.

Για να κερδίσουν την αξιοπιστία τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κάνουν τρία πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κάνουν.

• Πρώτον, πρέπει να απαλλαγούν από την ψευδαίσθηση ότι κάποια κράτη της Ευρωζώνης, και πρωτίστως η Ελλάδα, είναι σε θέση να αποπληρώσουν το χρέος τους.

το αρχίδι έχει ...τύψεις!

androulakisΚείμενο-"καταπέλτη" κατά της κυβέρνησης δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μίμης Ανδρουλάκης που με το γνωστό καυστικό ύφος του καλεί την κυβέρνηση να μην δεχθεί  άκριτα αποφάσεις που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου. 
Ο Ανδρουλάκης επικρίνει στελέχη της κυβέρνησης -που δεν κατανομάζει - ότι παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές για κλάματα και τους αφ' υψηλού φωταδιστές δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα. Φωτογραφίζει τους τρεις υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδο και Γ. Ραγκούση) που εξέδωσαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα κοινή δήλωση, λέγοντας ότι δεν "μπορεί να εμφανιζόμαστε σαν βρεγμένες γάτες, (ενώ είναι βρεγμένη γάτα) ένοχοι εκπρόσωποι ενός λαού που υποτίθεται ότι "δεν καταλαβαίνει" και είναι συντεχνιακά διαβρωμένος"... 
Ολόκληρη η ανάρτηση του Μίμη Ανδρουλάκη.
χαρείτε τον...
 

The whole world is watching...

Διεθνής Τύπος για κινητοποιήσεις: Τεράστιες διαδήλώσεις στη Ελλάδα

Μεταξύ των πρώτων θεμάτων πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

«Καθώς η ύφεση και η ανεργία ταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% και οι κοινωνικοί λειτουργοί βλέπουν άνοδο των "νέο-άστεγων"- ανθρώπων της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τη δουλειά τους καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται», αναφέρει ρεπορτάζ του CNN για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.


Οι Financial Times, πάλι, γράφουν πως «δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».


«Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας», είναι ο τίτλος των New York Times. «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι απείχαν από τις δουλειές τους την Τετάρτη κατά την έναρξη διήμερης γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο γύρο μέτρων λιτότητας που πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικής σημασίας βοήθεια και να αποτρέψει μία χρεοκοπία που θα συγκλόνιζε την ευρωζώνη», αναφέρει.


Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC είναι η απεργία και οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Σε άρθρο με τίτλο: «Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες», επισημαίνεται: «Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ελλάδα, προσγειώνοντας πτήσεις, διακόπτοντας τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και κλείνοντας γραφεία και καταστήματα». Παράλληλα, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.


«Τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ», επισημαίνει απεσταλμένος του δικτύου στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων και από το εξωτερικό καθώς «η απειλή της εξάπλωσης δεν είναι πλέον απειλή-είναι εδώ».


«Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη», επισημαίνει η Wall Street Journal. «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών καθώς πλήθος διαδηλωτών έκλεισαν τις τρεις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης», προσθέτει το δημοσίευμα.

Πηγή: Tvxs
http://wwwpraxisred.blogspot.com/Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ : Τι είναι για σας πατρίδα;

Δια χειρός Αλιθέρση
 
Αύριο είστε έτοιμοι να ψηφίσετε ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα. Ήδη μ’ αυτά, που μέχρι στιγμής έχετε ψηφίσει, σκορπίσατε πολλή δυστυχία στο φτωχό, στον άνεργο στο μεροκαματιάρη. Σχεδόν έχετε αποτελειώσει τη μεσαία τάξη και πάτε ολοταχώς για τη διάλυσή της.  
Ξεπουλήσατε και συνεχίζετε να ξεπουλάτε το δημόσιο πλούτο. Εξασφαλίζετε μεγαλύτερα κέρδη στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Βάλατε υποθήκη  ολόκληρή τη χώρα, μηδέ εξαιρουμένων και των  μνημείων της! Παραδώσατε την εθνική μας ανεξαρτησία στα χέρια των λεγόμενων… «συμμάχων».  Ετοιμάζεστε  με την ψήφιση του νομοσχεδίου  στη Βουλή  να παραδώσετε την εργατική τάξη και τυπικά αλυσοδεμένη στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μας λέτε ψέματα, με πλήρη συνείδηση και προσπαθείτε συνεχώς να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο απ’ αυτά και το πιο προκλητικό είναι ότι «θυσιάζεστε» για την…  πατρίδα!!!

Δε ζητώ απάντηση στο ερώτημα του τίτλου. Θεωρήστε  το ρητορικό. Το τι είναι για σας πατρίδα το αποδείξατε με τις πράξεις σας. Φαίνεται από πού καθημερινά εισπράττετε τα εύγε και τα μπράβο!  Φαίνεται και από την οργή ενός ολόκληρου λαού που, είτε θέλετε είτε όχι, την εισπράττετε κι αυτήν, όσο και αν προσπαθείτε να τον αποφύγετε. Δεν τολμάτε να εμφανιστείτε πουθενά.

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

τι έγινε σήμερα... λεπτό προς λεπτό !!

Συγκέντρωση-διαδήλωση στην Αθήνα
από διαδηλωτής 10:29, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 20:25, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011)
Εδώ ας μπαίνουν ανταποκρίσεις από την σημερινή συγκέντρωση-διαδήλωση σταθμό της Αθήνας.
Όλοι στους δρόμους!
από καποιος 10:45, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
θα τους τσακισουμε!
10 διμοιριες απο τις 6:30πμ εχουν κλεισει την Βασιλισσης Σοφιας.
20 διμοιριες στην ακαδημιας!
10 διμοιριες απο επαρχια για ενισχυση.
Συνολο 10.000 μπατσοι και κατι και αυριο θα ειναι λιγοι περισσοτεροι.
Ο γνωστος φραχτης στα λουλουδαδικα!
Κλειστα με κλουβες η Βασιλισσης Σοφιας και το Κωλονακι!
Αυτα διαθετει το μπατσοσκηνικο σημερα!

 
1343076
50 asfalites
από aaaa 10:54, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
50 asfalites nearoi(as) dimenoi kazoual kai rock me 2 doimiries parea sthn gwnia stoyrnari kai boyboylinas kathode kai remvazoyne

Χ. Παπουτσή δεν ξύνεσαι απλώς στη γκλίτσα του τσοπάνη Λαού… Τελικώς είσαι υπουργός και δίνεις εσύ τις εντολές ή ένας απλός υφιστάμενος χωροφυλάκων;


Η Εισβολή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης των πραιτόρων του υπουργού ξυλοκοπήματος, μια ακόμη πρόκληση της δεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης!
Φυσικά θα μας πει ο εκπρόσωπος του ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ και θα έχει τα αποτελέσματα των δεκάδων ΕΔΕ που...
διατάζει ο Παπουτσής χωρίς αποτέλεσμα, για να έχει να λέει ο εκπρόσωπος… 
Μυριόστομη απαίτηση του λαού: ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Για 1.000.000 μίλησαν τα Ξένα Πρακτορεία Ειδήσεων!
Για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ, αναγκάστηκαν να μιλήσουν και τα ξεπουλημένα ελληνικά ΜΜΕ.
Ο λαός μίλησε κι αυτός.
Και απαίτησε να φύγουν ΤΩΡΑ οι δοσίλογοι.
Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. 
Τα χημικά δε στάθηκαν ικανά να διώξουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που διαδήλωναν και συγκρούονταi μέχρι  αυτή την ώρα. 
Ο Βενιζέλος θορυβημένος από την απίστευτα μεγάλη αντίσταση και τον όγκο του λαού, δήλωσε ότι θα κάνει ρύθμιση στο Πολυνομοσχέδιο που δεν θα θίγονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας!
Καλύτερα να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους.
Δεν τους θέλει κανένας. 
Να φύγουν όσο ακόμα προλαβαίνουν. 
Αυτή τη στιγμή γίνεται απίστευτη χρήση χημικών ενώ τα ΜΑΤ χτυπάνε τους διαδηλωτές με τα γκλοπς γυρισμένα ανάποδα!
Τους περιμένει το τέλος της Σεκιουριτάτε!
Παναγιώτης Βήχος 
 Γιώργο, αν τηρούσες το Σύνταγμα, πόσα χρόνια φυλακή θα έριχνες στον... εαυτό σου;


Επειδή η παρούσα κυβέρνηση (που λέει ο λόγος...) έχει παραβιάσει κατά συρροή και κατά σύστημα το Ελληνικό Σύνταγμα, επικαλούμενη το... χρέος (χωρίς να εστιάζει ποιός, πότε και γιατί δημιούργησε το χρέος) έχει μετατρέψει την χώρα σε χώρο και τους κατοίκους σε ευρωκινέζους, κι επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός φέρει την αποκλειστική ευθύνη της συνεχούς παραβίασης των Συνταγματικών, των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον "σκεπτόμενο" και "βραβευμένο" πολυταξιδευτή που ηγείται της σημερινής κατοχικής κυβέρνησης για τα όσα το Σύνταγμα αυτής της χώρας (και όχι κάποιας άλλης) σαφέστατα ορίζει.

Σήμερα σήμανε η αρχή του τέλους τους

Με νύχια και δόντια προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ο κατοχικός δωσιλογικός κυβερνητικός θίασος. Δείχνει να αδιαφορεί για τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους.Εχει σκοπό να εκτελέσει με κάθε τρόπο την αποστολή που του έχει ανατεθεί και έχει δώσει εντολή στους ένστολους πραιτοριανούς του καθεστώτος να καθυποτάξει τον «εχθρό λαό». Είναι τόσο παχύδερμα τα πολιτικά τσατσόνια ντόπιων και ξένων καπιταλιστών που δεν δίνουν δεκάρα αν χυθεί αίμα αρκεί να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών τους.

Δίπλα τους και αρκετά ΜΜΕ με πρώτο και καλύτερο το βοθροκάναλο του Αλαφούζου που βλέπει παντού «κουκουλοφόρους να δημιουργούν επεισόδια» και την μπασκηναρία να εκτελεί το καθήκον της. Προβληματική η επικοινωνία που έχουμε με τους συντρόφους που βρίσκονται στους δρόμους αφού τα κεντρικά σημεία της Αθήνας θυμίζουν πεδίο μάχης.

Ότι και να κάνουν όμως οι μέρες τους είναι μετρημένες. Σήμερα σήμανε η αρχή του τέλους τους.

Ένας στόχος, μια φωνή: Το μπουρδέλο να καεί!


 Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του πρώτου (και φαρμακερού) μνημονίου ίσως άλλη μία δυνατότητα, άλλη μια ευκαιρία, να δοθεί στους σύγχρονους σκλάβους του ελλαδικού χώρου να ξεσηκωθούν. Ασφαλώς και η χρονική αυτή απόσταση είναι σε βάρος των ανθρώπων που υφίστανται τον καταιγισμό εξοντωτικών μέτρων, αφού οι εξουσιαστές εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν, τόσο τις κοινωνικές επιπτώσεις για τα όσα επιβάλλουν όσο και τις ενδοεξουσιαστικές αντιθέσεις που υπάρχουν και αφορούν το μοίρασμα των γεωπολιτικών και οικονομικών διεκδικήσεων στις περιοχές, όπως αυτή του ελλαδικού χώρου, που ξαναμοιράζονται. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα όσα έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του κόσμου και για τα οποία οι εξουσιαστές κάθε απόχρωσης δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ των μέτρων τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και δήθεν διαφωνούν. Ίσως η μόνη διαφωνία τους να βρίσκεται στον τρόπο που θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο...

Του στέλνει μια λουκούμι επιστολή όπου του παραθέτει το θεάρεστο έργο που παρήγαγε προς όφελός μας φυσικά,όλα αυτα τα χρόνια.
Απολαύστε την!

«Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν. Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί...
αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.
Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

ΜΑΤ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη ξεφτίλα απο τα χοιρινά με στολή. 

Την έπεσαν σε συναδελφό τους με πολιτικά και μετά όλο συγνωμη και συγνώμη ήταν οι κότες οι λυράτες. 

Γαμω τα παντελόνια που φοράτε ρε ξεφτιλισμενοι. 

Μόνο μαγκιές ξέρετε να κάνετε πίσω απο τη στολή και την ασπίδα.Μετριοπαθείς εκτιμήσεις : 700.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αυτή η εικόνα καταγράφηκε από τον φακό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σήμερα το μεσημέρι, πριν αρχίσουν τα επεισόδια. Συνολικά πέριξ της Βουλής υπολογίζεται ότι μαζεύτηκαν περίπου 700.000 άνθρωποι, ενώ συνολικά στις πορείες συμμετείχαν πάνω από 1.000.000 κόσμου στην πρωτεύουσα.
Εως τις 15.30 η πρωτοφανής λαοθάλασσα όλων των ηλικιών όλων των κοινωνικών στρωμάτων ήταν ασταμάτητη !!Αριθμός ρεκόρ τα τελευταία χρόνια για ένα τέτοιο συλλαλητήριο. Διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Βόλο Δεκάδες χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους σε Πάτρα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Κρήτη, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, όπου η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Περίπου 200 άτομα, φορώντας κράνη και κουκούλες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο κέντρο της πόλης. Οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και της τρόικας. Οι πορείες του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και συνέχισαν προς την ίδια κατεύθυνση.
Επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο, όπου κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στις πορείες στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πάτρα, Λαμία, Κέρκυρα, Σπάρτη, Κοζάνη, Αγρίνιο, Τρίκαλα.
 


Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΦΥΛΑΚΙΟΕπεισόδια αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή. Μολότοφ και πέτρες εκτοξεύουν κουκουλοφόροι εναντίον των αστυνομικών, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών.
Νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε τo φυλάκιο του αξιωματικού υπηρεσίας στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τα ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές προς την πλατεία Συντάγματος.
Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πίσω από τα φυλάκια των τσολάδιων, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής.
Από την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στο φράχτη της Βασιλίσσης Σοφίας, ένας άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε λιπόθυμος για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή

100 αστυνομικοί παραιτήθηκαν στη Νέα Υόρκη, και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να χτυπήσουν διαδηλωτές

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλέον, πάνω από 100 αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσαν παραίτηση αρνούμενοι να χτυπήσουν "στο ψαχνό" αθώους πολίτες - διαδηλωτές. Προκύπτουν επομένως, ορισμένα ερωτήματα (ρητορικά ή καλύτερα ως τροφή προς σκέψη):

- Τόσο πιο συνειδητοποιημένοι είναι οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, από τους Έλληνες Μπάτσους; (Τα αμερικανάκια που λέμε δηλαδή)
- Οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, δεν έχουν οικογένειες και παιδιά να θρέψουν;; μόνο οι Έλληνες Μπάτσοι;;
- Είναι τόσο δύσκολο να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες Μπάτσοι, ότι χρέος τους τόσο καιρό είναι να προστατεύουν  τους ανθρώπους και όχι τα ντουβάρια μιας ανύπαρκτης Βουλής και μιας πιο ανύπαρκτης και δωσίλογης εξουσίας;
- Πληρώνονται τόσο περισσότερο οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, από τους Έλληνες Μπάτσους; (Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Πρεσβείας ο μέσος μισθός ενός Αμερικανού Αστυνομικού είναι 1500$, περίπου 1200ευρώ) ...............................
- Πότε θα θυμηθείτε ότι είστε άνθρωποι ρε;;
Μάλλον τα ερωτήματα είναι ατελείωτα και λέω να σταματήσω τη λίστα εδώ, διότι μπαίνουν πολλά διλήμματα για την αστυνομία, ηθικού χαρακτήρα... όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει αυτή τη λίστα κατά το δοκούν....
Ο αγνός αγωνιστής Έλληνας που βγήκε στις πλατείες και δέχθηκε την πρωτόγνωρη καταστολή δείχνει ότι δε χαμπαριάζει και πολλά, μάλλον τίποτα! Ούτε βέβαια θα πράξει τα ίδια την ώρα της κρίσης και ούτε θα λησμονήσει, μετά την ανατροπή που θα επέλθει, όλους όσους συνέβαλλαν να εδραιωθεί αυτό το σάπιο σύστημα!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

ΥΓ: δε φοβάμαι που γράφω ελεύθερα την άποψη μου και υπογράφω με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα! Ο Φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο!!!! ούτε κρύβομαι πίσω από μάσκες και κράνη, κυκλοφορώντας με μηχανές χωρίς πινακίδα και το βράδυ αφού έχοντας ψεκάσει ακόμα και τη μάνα μου πάω να τα σπάσω σε κάποιο σκυλάδικο μηδιάζοντας για τα κατορθώματα μου!


Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος ΕΠΑΜ Δυτ. Αττικής και της  προσωρινής πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ

ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.Απλά και ξεκάθαρα.
Το πράσινο ασκέρι των Ελληνοφάγων που συγκεντρώθηκε χτες να
χειροκροτήσει τον ΑρχιΣφαγέα Παπανδρέου...δεν χόρτασε ακόμα.
Σταβλίστηκε, ντοπαρίστηκε, ακόνισε τις Χαντζάρες.
Οι μισοί και πλέον μισθοί των υπαλλήλων που ξεκληρίζονται συνο-
λικά από πέρυσι είναι μόνο...η Αρχή.
Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων... 
Η απόλυση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων... 
Το χαράτσι μέσω ΔΕΗ...
ο κεφαλικός φόρος...
η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000...
η ανεργία του 16,5% (Ιούλιος '11)...
τα λαστιχένια ωράρια... 
η κατάργηση του Ασύλου... 
οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων 
υπηρεσιών... κλπ,κλπ,κλπ...
είναι μόνο...η Αρχή.
Το Σχέδιο  δ ε ν  ολοκληρώθηκε ακόμα. Συνεχίζεται.
Μνημόνιο1-Μεσομακροπόθεσμο-Πολυνομοσχέδιο, αποτελούν
την...Αρχή.
Ο Δρόμος που χάραξαν οι νεοφιλελεύθεροι Σωτήρηδες είναι ατε-
λείωτος. Σήμερα φτάνουμε στα μισά του.
Σε πολύ σύντομο διάστημα 3-4 μηνών θα βρεθούμε μπροστά σε
ένα ακόμα "πρόγραμμα σωτηρίας".

Μπαχαλάκηδες και δυνάμεις καταστολής ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί στην Ιταλία!

Τα παπούτσια και 
των δύο ομάδων είναι τα ίδια. Στην Ιταλία μιλάνε ανοιχτά πλέον για 
ομάδες μεταμφιεσμένων αστυνομικών με κουκούλες που υποδύονται τους 
καταστροφείς/κουκουλοφόρους.

Κυκλοφορεί αυτή την ώρα στο διαδίκτυο στην γειτονική Ιταλία. Όχι μόνο σε "αντικαθεστωτικά" blogs αλλά και σε ιστολόγια ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι όπως αυτό από όπου πήραμε την φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε (από το site του περιοδικού L' espresso για την ακρίβεια). 


Στην Ιταλία μιλάνε ανοιχτά πλέον για ομάδες "μεταμφιεσμένων αστυνομικών"με κουκούλες που υποδύονται τους καταστροφείς/κουκουλοφόρους.

Αναλύοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία καθώς και εκατοντάδες ακόμα με τις "συγκρούσεις" αστυνομίας και "Μπλακ Μπλοκ" βγαίνουν δυο πρώτα συμπεράσματα:

α) Τα παπούτσια και των δύο "ομάδων" είναι τα ίδια και 
β) Οι δυνάμεις καταστολής ΔΕΝ είναι της Ιταλικής αστυνομίας αφού οι στολές και τα κράνη των Ιταλών είναι διαφορετικά! 

 

2 Βίντεο απ' τις σημερινές διαδηλώσεις


Παραθέτουμε δυο βιντεάκια από καθεστωτικά ΜΜΕ. Το πρώτο είναι από το Mega και στο οποίο βλέπουμε τον τρόπο που παρουσίασε σήμερα την μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα. Σ’ αυτό προσθέσαμε και ένα απόσπασμα από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» που είναι «όλα τα λεφτά».

Το δεύτερο βίντεο είναι από την τηλεόραση του Αλαφούζου και μας δείχνει κάποια επεισόδια που έγιναν.Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα - Έπεσε ο φράχτης της Αστυνομίας


Διαδηλωτές πέρασαν τον φράχτη και ανέβηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, για να απωθήσει ομάδες ατόμων και να απαντήσει στον πετροπόλεμο.
Σύμφωνα με το in.gr:
  • Επεισόδια στα Προπύλαια και στην οδό Ακαδημίας, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, για να απωθήσει ομάδες ατόμων που επιτίθενται με πέτρες.
  • Οι διαδηλωτές πέρασαν από τον φράχτη και έχουν φτάσει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Συνεχείς επιθέσεις από κουκουλοφόρους κατά του φράχτη έξω από το Κοινοβούλιο και απώθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.
  • Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στον οδό Ακαδημίας, στο ύψος τη ΕΣΗΕΑ, ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα στην οδό Κοραή.
  • Ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου. Οι αυτοκινητιστές άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.
  • Διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης για τους απωθήσουν.
  • Επεισόδια μικρής έντασης, όταν ομάδα 40 περίπου ατόμων, φορώντας κράνη, απωθήθηκαν από διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
  • Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. 


Συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Η μεγαλύτερη, μαζικότερη απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα...


Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα!
Ίσως πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτοί που μέσα στη βουλή κατακρεουργούν τον έλληνα, την ελληνίδα, τη νεολαία!
Ένα μήνυμα και στους τραπεζίτες, μιας και η κυβέρνηση-υπάλληλος τους δεν...
 έχει την ικανότητα να το συλλάβει…
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην δώσει εντολές καταστολής στα ΜΑΤ η τροϊκανή κυβέρνηση του γΑΠ… Δεν θα μπορέσουν κατόπιν να τους προστατεύσουν από τη Λαϊκή Οργή!
Τα συνθήματα του...
 οργισμένου Λαού δεν μπορούν να γραφούν... προκαλούν φόβο και τρόμο!
Επιπροσθέτως, καλό είναι ο γΑΠ και οι επιτελείς του να συστήσουν στους φιλομνημονιακούς βουλευτές να αποφύγουν τις περατζάδες...

Απεργία - Ρήγας Γκόλφης

Ένα ποίημα του Ρήγα Γκόλφη που γράφτηκε μάλλον το 1908, η ορθογραφία είναι του ποιητή:
Απεργία

Στη στράτα αργοδιαβαίνει της εργατιάς το πλήθος.
Φαρμάκι έχει στα χείλη, κομένη την ορμή,
κι ο πόνος που συντρίβει τα’ αράθυμό του στήθος
θεριέυει το κορμί.

Πού πάει συμαζωμένο, το έλεος να γυρέψει;
Ποιος άρχοντας θ’ ακούσει, ποια πόρτα θ’ ανοιχτεί;
Με τα’πραγα τα λόγια τί πάει να ζητιανέψει,
να γείρει να κλαυτεί;

Το τέρας της ανάγκης που τη ζωή του θλίβει,
νεκρώνει την αγάπη, μαραίνει τα’ αγαθά,
θα πάψει να τραντάζει το μαύρο του καλύβι,
το Χάρο να βοηθά;

Ω συνοδειά θλιμένη, του δίκιου τον αγώνα
σα θέλεις να κερδίσεις, μη σκύβεις και δειλιάς.
Και πως θα διαφεντέψεις με λυγισμένο γόνα
τη μοίρα της δουλειάς;

Τη δύναμή σου νιώσε κ’ υψώσου προς τον ήλιο.
Την πάναγνή σου ρώτησε, τη σιδερένια υγειά,
θεούς να τα λατρέψεις. Του κόσμου το βασίλειο
ζωντάνεψε, ραγιά.

Το πείσμα του δυνάστη, που τη χαρά μολεύει,
τα λούλουδα σκοτώνει, στερεύει την πηγή,
θα το συντρίψει, μάθε, το χέρι που δουλεύει
κι αναμετρά τη γη.
 


ΑΠΟΦΑΣΗ της Γεν. Συνέλευσης (17-10-2011) του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Παν. Αθήνας για κατάληψη του πανεπιστημίου

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθήνας που συγκλήθηκε στις
17 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε :
ΚΑΤΑΛΗΨΗ του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από Τρίτη 18/10 έως και Παρασκευή 21-10-2011.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι συνάδελφοι μαζικά να συμμετέχουν στην κατάληψη και οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, διδάσκοντες, άλλα τμήματα εργαζομένων) σε κοινή δράση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζικά στην 48ωρη γενική απεργία των συνδικάτων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις Τετάρτη 19, και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 με το πανό του Συλλόγου μας και σημείο συνάντησης τα Προπύλαια.
Νέα Γ.Σ. Παρασκευή 21-10-2011.
Επισυνάπτεται το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε στη Γ.Σ. της 17-10-2011.
Δύο χρόνια τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγούμενου επίθεση εναντίον όλων των εργαζόμενων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. H κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με μερικούς πρόθυμους συνεργάτες τους (κομματικούς φορείς, ΜΜΕ, κ.α.), χρησιμοποιούν το φόβητρο της χρεοκοπίας, για να λεηλατήσουν το μισθό μας (άμεσο και έμμεσο), να περικόψουν τις κοινωνικές δαπάνες και παροχές, να πετάξουν

Δεν πα να μας χτυπάν

«Ο Καποδίστριας έφερε τουλάχιστον τις πατάτες. Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα και τους τοκογλύφους»

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

alt«Στην τελική μάχη: Πάμε Σύνταγμα. Μένουμε Σύνταγμα.»
«Το κύκνειο άσμα του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής του ομάδας αποτέλεσε ένα ασυνάρτητο μίγμα εξωτερίκευσης του πανικού τους και προσπάθειας να πανικοβάλλουν τον ελληνικό λαό.
Εις μάτην.
Ο πρωθυπουργός συγκρίνει τον εαυτό του με το Καποδίστρια. Ο Καποδίστριας έφερε τουλάχιστον τις πατάτες. Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα και τους τοκογλύφους.
Μιλάει για δεύτερο εμφύλιο πόλεμο. Τα παιδιά και τα εγγόνια και των δύο πλευρών σε ένα αδελφοκτόνο πόλεμο που προκάλεσε η ξένη επέμβαση, είναι σήμερα αδέλφια και ζητάν μαζί από τον πρωθυπουργό: «Τώρα. Πάρε το ελικόπτερο και φύγε».
Μας φέρνει την επιστολή των γερμανών βιομηχάνων ότι δεν είμαστε πατριώτες, δηλαδή να δουλεύουμε τζάμπα και να ξεπουλήσουμε την περιουσία του λαού. 
Φέρνουμε έτσι στη μνήμη μας τα προφητικά λόγια του Δημήτρη Γληνού στη Διακήρυξη για το ΕΑΜ: «Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοχτονούνε, μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες. Σ’ όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις αρπάζουν το 51%.

Συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα "Il Manifesto"...

«Πιο επικίνδυνοι και από το ΔΝΤ είναι οι εκπρόσωποι της ΕΕ»
Από εφημερίδα "Εποχή
 Μετάφραση Ζωή Γεωργούλα
 
Ο γνωστός στους αναγνώστες της «Εποχής» καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, έδωσε πριν από λίγες μέρες συνέντευξη στο συντάκτη του ιταλικού «Μανιφέστο», Μικελάντζελο Κόκο, με σκοπό να συμπεριληφθεί σε μια ειδική έκδοση, η οποία θα αφορά την κρίση όπως εμφανίζεται στην Ελλάδα.

Aς ξεκινήσουμε με ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν από την ορολογία που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, «διάσωση». Ποιος σώζει ποιον και πώς;
Η αρχική έννοια του όρου «bail out» είναι διασώζω. Η χρήση αυτού του όρου για την Ελλάδα και την Ιρλανδία και τις χώρες που θα ακολουθήσουν, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, είναι προβληματική για...
τουλάχιστον δύο λόγους: πρώτον, δεν πρόκειται για διάσωση, διότι αυτό θα σήμαινε ότι κάποιος προσφέρει κάτι για να διασώσει τον άλλο, στην περίπτωση της Ελλάδας, ποιος δίνει τι και σε ποιον; Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσαι χωρίς ρευστό και δεν μπορείς να δανειστείς από τις τράπεζες γιατί το επιτόκιο είναι πολύ ψηλό, ας πούμε 7%. Εγώ, από την άλλη, έχω πρόσβαση στις τράπεζες με επιτόκιο δανεισμού 3% και σε δανείζω με επιτόκιο 5%. Αυτό είναι διάσωση; Εγώ βγάζω λεφτά από αυτή τη συναλλαγή, συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για εμπορική συναλλαγή: βγάζω λεφτά μέσω κερδοσκοπίας. Kαι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που κάνουν οι τράπεζες και αυτού που κάνει το FSF με την Ιρλανδία.