#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ.

Η αγριότητα της κατοχικής κυβέρνησης δεν έχει πια όρια. Άγριες περικοπές εισοδημάτων, άγρια φορολογία χωρίς διακρίσεις, αγριότητα των ταγμάτων ασφαλείας ακόμη και στις πιο ισχνές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων και του λαού, άγρια υπουργικά βλέμματα και άγριες δηλώσεις των πατρώνων από το εξωτερικό. Μας καλούν να περιορίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, αυτή είναι απλά μια άγρια ρητορική, ξεπερασμένη από την αγριότητα των δωσιλόγων που την έχουν ήδη παραχωρήσει μαζί με τις ζωές μας, βορά στην αγριότητα των θηρίων της διεθνούς κερδοσκοπίας και τοκογλυφίας. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε αγριέψει αρκετά μέσα μας, ώστε να απαλλαγούμε από τα θηρία που καθημερινά μας κατασπαράζουν και επιδιώκουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Τι συμβαίνει Έλληνες;  Έχετε ακόμη αυταπάτες για το τι εννοούσε αυτός ο ανεκδιήγητος γραφειοκρατίσκος ΟΛΙ ΡΕΝ όταν έλεγε «κουράγιο Έλληνες»; Δεν βλέπετε τον θηριώδη νεοναζί θησαυροφύλακα πώς κουνάει το δάχτυλό του και δεν φαντάζεστε τι ακόμη μας ετοιμάζει; Οι νέοι «δίκαιοι» φόροι του δεν θα έχουν καμία σχέση με τα εισοδήματα. Μόνο με τα μαθηματικά της αρπαχτής. Πλασματικές θεόρατες αξίες ακινήτων σε μια νεκρή αγορά απαξιωμένων ακινήτων, πλασματικά εισοδήματα μπροστά σε πετσοκομμένα φιλοδωρήματα μισθών και συντάξεων. Με τις πρώτες αξίες θα πληρώνουμε, με τις δεύτερες θα κάνουμε πως ζούμε. Και τέλος η αγριότητα της προπαγάνδας. Έλληνες καθήστε ήσυχοι γιατί έρχονται χειρότερες μέρες. Πληρώστε τα επαχθή πρόστιμα γιατί αν όχι θα σας επιβάλλουμε νέα μεγαλύτερα. Γιατί μέχρι σήμερα που πληρώνετε, όσοι ακόμη μπορείτε και εξακολουθείτε, αυτό δεν κάνουν; Εκφοβισμός και με το χρέος που μας δυναστεύει. Το μεγάλο τους άλλοθι. Την αφορμή του μαστιγίου. Εξασφαλίζουν με την αποδοχή του, την «αξιοπρέπειά μας στο εξωτερικό». Μπορούν να διατηρήσουν οι ανέστιοι πρόσφυγες, όπως θα καταντήσουν, όσους από μας επιβιώσουμε, οποιαδήποτε αξιοπρέπεια; Απέναντι σε ποιους; Στους δυνάστες που θα έχουν λεηλατήσει, τα πάντα, ακόμη και την ψυχή μας; Και τι νόημα θα έχει; Έλληνες όσο υπάρχει ακόμη καιρός γρηγορείτε. Αρνηθείτε το χρέος τους, τις υποτέλειές τους, τις συμμαχίες τους, τους μηχανισμούς τους, το νόμισμά τους, τα χαράτσια τους, και πάρτε στα χέρια σας τη ζωή σας, τη χώρα σας, τον πλούτο της, τη δημόσια περιουσία της, υπερασπίστε τη δική σας και διεκδικήστε ακέραια τα δημόσια αγαθά που σας αρπάζουν, την παιδεία, την υγεία, το νερό, το ηλεκτρικό, τα δάση, τη θάλασσα, τον αέρα, τον ήλιο.        


Μια εξεγερμένη συνείδηση στην κατοχή  
Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.

Γι’ αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την μη καταβολή των έκτακτων φόρων και έχει σαν στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση. Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτοι. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν σαν στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περεταίρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%.

Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31/12 τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από το λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό.

Είτε λένε ψέματα είτε είναι άσχετοι...

Του Wolfgang Münchau

Οι πολλές αποτυχίες της ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της κρίσης έχουν μία κοινή αιτία: η ευρωζώνη είναι μία μεγάλη κλειστή οικονομία. Κάθε ένα από τα 17 κράτη - μέλη είναι μία μικρή ανοιχτή οικονομία. Οι πολιτικοί ηγέτες που διοικούν την ευρωζώνη έχουν τη νοοτροπία μιας μικρής, ανοιχτής οικονομίας – όλοι τους, χωρίς καμία εξαίρεση. Οι οικονομολόγοι που συμβουλεύονται χρησιμοποιούν μοντέλα μικρής, ανοιχτής οικονομίας.


Αυτήν τη στιγμή η αποτυχία προσαρμογής στις ανάγκες μιας μεγάλης κλειστής οικονομίας είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη που οδηγεί την κρίση. Η νοοτροπία της μικρής ανοιχτής οικονομίας μάς οδήγησε σε ασυντόνιστα πακέτα δημοσιονομικής λιτότητας. Από κοινού αυτά τα πακέτα λιτότητας επιφέρουν βαθύ αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, που ο κόσμος της μικρής, ανοιχτής οικονομίας είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να δει.


Όλες οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και τα ελλείμματα των προϋπολογισμών είναι υπεραισιόδοξα επειδή οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους.

η Ευτυχία θα είναι η εκδίκηση μας


Με αυτή την συντεχνία τι θα γίνει;

Και μιας και οι τρείς Θατσερικοί υπουργοί έθεσαν το θέμα των “κρατικοδίαιτων συντεχνιών” θα ήθελα να τους ρωτήσω: Με αυτή την συντεχνία τι θα γίνει;
                                O Antista/Chef προτείνει…
Ρητορικό το ερώτημα… Άλλωστε δεν θα καταδίκαζαν τις “συντεχνίες” που τους έκαναν υπουργούς αν δεν είχαν εξασφαλίσει την στήριξη αυτής και κάποιων ακόμα συντεχνιών του  πλούτου για να μείνουν στο παιχνίδι της εξουσίας που αποτελεί και την μοναδική “αρχή” που διαθέτουν.
 

Επιστολή μαθήτριας για τις καταλήψεις στα λύκεια

ΠΡΟΣ
Τις Διευθύνσεις των Λυκείων Φλώρινας, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στην Υπεύθυνη Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην Υπουργό Παιδείας
Μερικά Μόνον Αδυσώπητα Αιτήματα Μαθητών Γενικών Λυκείων Φλώρινας

ή γιατί προβαίνουμε κάθε χρόνο σε καταλήψεις

Όλες οι πληροφορίες του παρόντος κειμένου είναι ακριβείς και βρίσκονται αναρτημένες σε εκπαιδευτικά sites.
Δεν αποτελεί δικαιoλογία το: «δεν τα γνώριζα».
1.     Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου να εργάζονται οκτώ ώρες ημερησίως και εμείς δεκαέξι, ενώ για να αποφοιτήσουμε από το (δωρεάν!) λύκειο και να πετύχουμε σε μια σχολή θα πρέπει οι γονείς μας να πουλήσουν ένα χωράφι.

2.     Τα σχολικά βιβλία, ακόμη από τότε που είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, η επιστημονική κοινότητα της χώρας τα χαρακτήρισε απαράδεκτα επιστημονικώς και διδακτικώς. Επί τόσα έτη που εκδίδονται δεν έχουν διορθώσει όχι τα επιστημονικά λάθη αλλά ούτε καν τα τυπογραφικά. Δεν ομιλούμε βεβαίως για την ανύπαρκτη διδακτική ή αισθητική τους. Φυσικά, τα περισσότερα γράφονται με αναθέσεις σε ημετέρους ημιμαθείς του εκάστοτε κόμματος, διότι κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν καταδέχεται να συγγράψει με ανάθεση από το υπουργείο ή χειρότερα, κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν έχει πια απομείνει στις κομματικές γραμμές των κυβερνόντων κομμάτων. Και πάντοτε, ω απορίας άξιον, πως είναι δυνατόν να ανατίθενται στις ίδιες συγγραφικές ομαδούλες; Βεβαίως υπάρχουν και οι καταγέλαστες επιλογές σχολικών βιβλίων με διαγωνισμούς.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση που μας έστειλαν οι "Εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» - 3 μήνες απλήρωτοι", την οποία κοινοποίησαν και προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ :

"Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βράζει και ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους, την ώρα που η ΓΣΕΕ αποφασίζει 48ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούμε μία μέρα και μάλιστα στις 18, πριν δηλαδή τη 48ωρη απεργία όλων των εργαζομένων(19-20/10).

Πρόσχημα για μία ακόμη φορά η ενημέρωση. Ποια ενημέρωση όταν δεκάδες μέσα (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα) δουλεύουν χωρίς να πληρώνουν εδώ και καιρό τους εργαζόμενους τους; Για να μην αναφερθούμε στο σφαγιασμό μισθών, την παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων και βέβαια την ίδια την ποιότητα της ενημέρωσης. Ξεχνάμε την «πλύση εγκεφάλου» που έκαναν σχεδόν στην πλειονότητά τους τα ΜΜΕ για τον μονόδρομο του μνημονίου; Στα ΜΜΕ άλλωστε δεν δουλεύουν μόνο δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί. Δουλεύουν και καθαρίστριες, κούριερ και κλητήρες που ίσως να ήθελαν να είναι μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους τους στην 48ωρη απεργία.

Οι γενίτσαροι των ανδρεικέλων ζουν σε άλλο πλανήτη…

Ο «εκσυγχρονισμός» είναι η συνήθεια του αίσχους…

Τα βυθοκορήματα αυτού του «εκσυγχρονιστικού» αίσχους είναι η σημερινή κυβέρνηση των ανδρεικέλων…

Στα βυθοκορήματα, δηλαδή στα σημερινά κυβερνητικά ανδρείκελα, διαγράφονται πιο καθαρά οι μακάβριες ρυτιδώσεις του αυθάδους υπηρέτη-λακέ των «νονών» του χρήματος και της πλανητικής εξουσίας.

Οι ιπποκόμοι των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) είναι πάντα πιο κυνικοί και αποκρουστικοί από τα αφεντικά της: Έχουν την ψυχολογία του λοχία και του δεκανέα…

Γι αυτό βλέπουμε ότι όλοι αυτοί της κυβερνητικής «λεπρής καμαρίλας» να φοράνε το ίδιο κοστούμι: Του σατράπη, τη στραταρχική, δηλαδή, αυθάδη στολή.

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

  Η διαχρονικότητα του κειμένου τσακίζει κόκαλα.
Ο ασυμβίβαστος Ν,Καζαντζάκης, αποσαφηνίζει με την πιο περιεκτικό τρόπο που προσφέρεται από την Ελληνική γλώσσα, όσα συνέβαιναν πάντα,, όσα συμβαίνουν τώρα,  προκρίνοντας την πίστη ως την μέγιστη εκείνη αρετή,  που  διαλύει τους φόβους, και ξεδιπλώνει την αλληλεγγύη, για να χρησιμοποιηθεί ως η αιχμή του δόρατος, για μια κοινωνία που οι σύγχρονοι άνθρωποι καλούνται να προκρίνουν.

«Νάμαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. Να μη βολευόμαστε, νάμαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομ.άτοι ανησυχία και πίστη, να θέμε το αδύνατο -σαν τους ερωτευμένους. Να ξέρουμε πως ότι λένε σήμερα δικαιοσύνη είναι οργανωμένη αδικία κι ότι λένε ηθική είναι η βολική,ταπεινή συνεννόηση των άναντρων. Και να μην το ανεχόμαστε.

~Ας ταχτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, ας ρυθμίσουμε την αγανάχτησή μας, ας οργανώσουμε τις επιθυμίες μας. Ας επιστρατευτούμε όσοι πιστοί! Ποιοί θα νικήσουν; Οι πιο σοφοί; Οι πιο πολλοί; Οι πιο ξυπνοί; Οι πιο σήμερα δυνατοί;
Θα νικήσουν όσοι πιστεύουν.

~Αχ, πότε θα συνεργαστούμε, όλοι μαζί, σε μιαν επίθεση!»

Τι καλύτερη απάντηση, θα μπορούσε να δώσει κανείς στην πιο επαίσχυντη απόλυτα δοσιλογική ανοικτή επιστολή της εξουσίας (βλ. Λοβέρδος-Παναγιωτοπούλου-Ραγκούσης)
Από το στόμα του , στου λαού το αυτί.
H ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΦΟΡΜΗ!

Aποδοκιμασία του γερμανού πρέσβη στη Σύρο!

105.000 άνεργοι προστέθηκαν από πέρυσι τον Σεπτέμβριο


Επιδοτούνται από ΟΑΕΔ μόνον 213.000
Εφιαλτικό χειμώνα προδιαγράφει ο μήνας - βαρόμετρο


Του Χρήστου Μέγα


Κατά 18,40% αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, οι οποίοι ανήλθαν σε 695.259 άτομα, έναντι 590.009 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.


Το στοιχείο αυτό για το μήνα - βαρόμετρο για την ανεργία του προσεχούς χειμώνα είναι ενδεικτικό για τις εξελίξεις κατά τους επόμενους μήνες στην αγορά εργασίας, με τους ανέργους να κατακλύζουν τον ΟΑΕΔ και η μείωση της απασχόλησης να ανατροφοδοτεί την ύφεση και να παρασύρει στο καθοδικό σπιράλ τα φορολογικά έσοδα και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τις επενδύσεις, την οικονομία και, τελικά, την απασχόληση.

Η ακροδεξιά την εποχή του Μνημονίου, του Δημήτρη Ψαρρά


Ο Δημήτρης Ψαρράς παρακολουθεί τις μεταμορφώσεις του Γ. Καρατζαφέρη στο νέο πολιτικό τοπίο, αναλύοντας τον διπλό λόγο, τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τις βαθιές ακροδεξιές ρίζες του ΛΑΟΣ
ΣΚΗΝΗ 1η: Βλέπουμε τον αρχηγό του ΛΑΟΣ σε πρόσφατη συνέντευξή του (Kontra Channel, 28.5.2011)  να αποκρούει τον όρο Ακροδεξιά: «Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λέμε Aκροδεξιά. Δεν έχω δει ακροδεξιά με την έννοια του ναζισμού πουθενά. […] Πουθενά δεν υπάρχει αυτό που λέμε Aκροδεξιά. Δεν είναι ακροδεξιά η Λέγκα του Βορρά, η οποία συμμετέχει στην κυβέρνηση Μουσολίνι [sic] κι έχει μία άνοδο». Όσο για τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ακραία: «Όχι. Εγώ θα ’λεγα ότι είναι μια δεξιά παράταξη. Γιατί πρέπει να είναι ακραία;».

Ariadne drank the conium

Μπούρδες, αναποφασιστικότητα, αναστολές, ημίμετρα. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά. Τι θα πει να γίνει η Ελλάδα Ινδία της Δύσης, Δανία του Νότου, Αργεντινή της Ανατολής ή Ζιμπάμπουε του Βορρά; Μέχρι εκεί φτάνει η φαντασία και η ευρηματικότητά τους;
Όταν λέμε τελική λύση, εννοούμε τελική λύση. Τι πα’ να πει μισθός Κίνας, σύνταξη Μογγολίας και συμβάσεις Φίτζι; Κι αν ένας μισθωτός πέσει σε φιλάνθρωπο εργοδότη και του δώσει μισθό πάνω από τη σύμβαση; Αν οι συνταξιούχοι έχουν κομπόδεμα κάτω από τα στρώματα, ή παιδιά κι εγγόνια να τους βοηθήσουν; Δεν θα τη σκαπουλάρουν; Και θα τους πληρώνει το σύστημα μέχρι τα 85 τους; Δεν λέει…
Τελικώς τους έχουμε υπερεκτιμήσει. Η κυβέρνηση και η τρόικα απαρτίζονται από ανθρώπους περιορισμένης έμπνευσης. Φόροι, περικοπές και τούμπαλιν. Βαρετό. Κάτι άλλο έχετε; Μόνο ως εκεί μπορείτε; Τις προάλλες, σε μια παρέα που μεταξύ τυρού και ουισκίου σχολίαζε σαρκαστικά την τελευταία δόση μέτρων, η Αριάδνη (μη ρωτάτε ποια Αριάδνη, κοιτάξτε στις μπροστά σελίδες) πέταξε την ιδέα: «Στο τέλος θα δώσουν κώνειο στους συνταξιούχους, να τελειώνουμε». Μη γελάτε. Το βρίσκω λαμπρή ιδέα.

Το “Πατριωτικό Καθήκον”

 
 
 
Του Ιουλιανού
 Η πραγματικότητα που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, είναι εύπλαστη σαν πλαστελίνη. Και έτσι οι «ειδικοί» σεναριογράφοι των δελτίων και των εφημερίδων, πολύ εύκολα και με τους κατάλληλους μηχανισμούς προπαγάνδας. Με εκβιασμούς, κινδυνολογία, καταστροφολογία και μεγάλες δόσεις επικοινωνιακών τρικ, μπορούν να χειραγωγούν την σκέψη και τα συναισθήματα μερίδας  πολιτών, ενεργοποιώντας τα πάντα συντηρητικά αντανακλαστικά τους.
Από την άλλη η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται ραγδαία σε κανονική χούντα, και ας μην χρησιμοποιεί προς το παρόν στρατιωτική επιβολή. Ακόμα δεν την χρειάζεται μια και ουσιαστικά και  νομότυπα  απαγορεύει κάθε ενοχλητική απεργία, πραγματική διαμαρτυρία ή ουσιαστική κινηματική στρατηγική. Ως και νόμο του 1940 ξέθαψε για να καταστείλει την απεργία των ανθρώπων του μεροκάματου στα σκουπίδια.
Χώρια που δημιουργεί εδώ και δυο χρόνια  έναν τεράστιο και πολύπλοκο μηχανισμό φόβου: « Τιτανικός, βουλιάζουμε, εξάρτηση, κηδεμονία, επιτήρησή, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις, δεν υπάρχει σάλιο ,θα υπάρξει ανεργία» «Το πιστόλι στο τραπέζι». Μα κυρίως «δεν έχουμε εναλλακτική λύση» «η χώρα πηγαίνει σε χρεοκοπία» (σσ  με αυτόματο πιλότο;) «Πατριωτισμός, για να σωθεί η Ελλάδα»

Η εργατιά να βγει στο προσκήνιοΑντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

Το ζήτημα των εργασιακών και λαϊκών επιτροπών εξελίσσεται σε ακρογωνιαίο ζήτημα του εργατολαϊκού κινήματος. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο τον εκάστοτε συγκεκριμένο προσδιορισμό του μέσα στις εναλλαγές του καπιταλιστικού συστήματος. Σημαντικό ζήτημα είναι η θέση της εργατοϋπαλληλικής τάξης μέσα στον καπιταλισμό και η διαμόρφωση της νοητικής και ψυχολογικής της υπόστασης. Δηλαδή πώς σκέπτεται και τι ψυχολογία διαμορφώνει. Το πλέον σύνηθες είναι ο εργατοϋπάλληλος να θεωρεί τον εαυτό του ως κάτι ξένο προς τα μέσα εργασίας που ανήκουν στον εργοδότη. Το γεγονός αυτό διαιωνίζει την υποταγή της εργατοϋπαλληλικής τάξης στην οικονομική εξουσία της αστικής τάξης και κατ' ακολουθία στην πολιτική της επιβολή, είτε με αστικοδημοκρατικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα είτε με καθεστώτα κοινοβουλευτικής ή στρατιωτικής αστικής δικτατορίας.
Γίνεται εμφανές ότι το ζήτημα της υποταγής της εργατοϋπαλληλικής τάξης στην αστική κεφαλαιοκρατική κυριαρχία είναι πρωτίστως ζήτημα κατανόησης της θέσης των εργαζομένων στην οικονομική λειτουργία.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ: "ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ"


Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός των άλλων σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όσοι συνομιλούν μαζί του, παραδέχονται ότι «πρόκειται για έναν άλλο Γιώργο». Ο Παπανδρέου, εδώ και μέρες σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης, γεγονός, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι επίδοξοι για την διαδοχή του. Ο βασικός λόγος που μέχρι σήμερα, δεν έχει εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, έχει να κάνει με την οικογένεια του.

Τόσο η μητέρα του Μαργαρίτα, όσο και τα αδέρφια του Αντρίκος και Νίκος, θεωρούν ότι η φυγή θα κόστιζε στην συνολικότερη ιστορική διαδρομή των Παπανδρέου. Καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι προ ημερών πραγματοποιήθηκε οικογενειακή μάζωξη στο Καστρί, όπου η Μαργαρίτα και τα δύο αδέρφια του Γιώργου, έθεσαν «κόκκινες γραμμές» στον Γιώργο.apospasma

Την Παρασκευή θα φάνε χαβιάρι ;

  Σύνθημα στον τοίχο μιάς τράπεζας

Νάμαστε και πάλι εδώ, σεσωσμένοι..
...μετά από άλλες 17 διασώσεις, ισάριθμους πανηγυρισμούς και επαίνους, ποτάμια ιδρώτα στα μέτωπα των εργολάβων του εκβιασμού, πάλι με το ένα πόδι στον γκρεμό και το άλλο μέχρι τους ώμους αιωρούμενο. Και ένα τσούρμο πίσω μας να εκφωνεί το πρόσταγμα: ή πέσε ή υπόγραψε.

Ποτέ δεν είχα αμφιβολία για το ποιό μπορεί να είναι το τέλος ενός εκβιαζόμενου και ειδικά του κατά συνήθεια εκβιαζόμενου. Γιατί ο εκβιαστής-σωτήρ, δούλευε πάντοτε με σχέδιο. Σχέδιο στο οποίο οι πελάτες του, πάσχοντες από νανισμό και φορτωμένοι με προπατορικά αμαρτήματα δεν μπορούσαν παρά να υποκύψουν.

Νάμαστε πάλι εδώ. Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι, γάτες και ποντίκια. Την Παρασκευή κρίνεται το μέλλον της χώρας, το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αν θα χρεωκοπήσουν οι τράπεζες, αν γυρίσουμε στην κατοχική πείνα και άλλα χιλιοακουσμένα διαγγέλματα-εκβιασμοί. Διαγγέλματα σε ψυχές ξεπουλημένων και δεδομένων. Το άρθρο 37, το Μεσοπρόθεσμο, ο Νόμος 3999, το Μνημόνιο Νο. 1013, το πρόγραμμα Ανόρθωσης, το πρόγραμμα Εξυγιείανσης, σε δουλειά και δουλεία να βρίσκονται τα ανδρείκελα. 

Πρότζεκτ της Μαφίας: όσο υπάρχουν εκβιαζόμενοι θα υπάρχουν και θα μεγαλουργούν οι εκβιαστές. Νόμος και κανόνας και ηθικό αξίωμα των μαφιόζων. Εξήλθεν ο σπείρων του σπείραι τον σπόρον, του εκβιασμού. Προ αμνημονεύτων χρόνων ξεμύτισε στα αλώνια ο σπορέας και έσπειρε τον σπόρον για να θερίζει τώρα τους καρπούς του. Και ο σπόρος έπεσε σε χωράφι όπου ευδοκιμούσαν τα παράσιτα. Όπου χαμαιλέοντες, ασπόνδυλα, ναιναίκοι ξεφύτρωναν και έμπαιναν στις λίστες της εξουσίας σαν εκλεκτοί του λαού. Για να τον ληστεύουν με το γάντι για να τον εκβιάζουν με το σπαθί.

Οι δολοφόνοι της ελπίδας και οι έμποροι του θανάτου.

Γαλλογερμανικός καυγάς για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά οι δύο σημαντικότεροι δανειστές μας ερίζουν για το ποιος θα πουλήσει στην υπερχρεωμένη χώρα φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό! Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Γερμανία δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, που θέλει το Παρίσι να σχεδιάζει να παραδώσει δύο έως και τέσσερις νέες φρεγάτες στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η Ελευθεροτυπία, το γερμανικό περιοδικό προφανώς αναφέρεται στη διακρατική συμφωνία που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2009 για την αγορά γαλλικών φρεγατών Fremm, πολλαπλών αποστολών, υπεροπλισμένων . Αρχικά η συμφωνία προέβλεπε την αγορά έξι φρεγατών με εκτιμώμενο κόστος τα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση, μετά από διαπραγματεύσεις, τις μείωσε στις δύο έως τέσσερις.


«Στην παρούσα φάση το μόνο που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολεμικά πλοία», δηλώνει ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξοπλισμών Κλάους Μπάρτελ.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία, τη φωτιά, όπως φαίνεται -εμμέσως πλην σαφώς-, άναψε η Thyssen Krupp (γνωστή και από τις μίζες των υποβρυχίων με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η οποία σε επιστολή εκπροσώπων της, που πρόσφατα εστάλη στην καγκελαρία, ζητάει άμεση παρέμβαση για να χαλάσει το επικείμενο deal με τους Γάλλους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ με ευθύνη και με αίσθημα αλληλεγγύης προς την κοινωνία, το εργατικό κίνημα που δίνει μάχη επιβίωσης και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που καλείται να υποταχθεί σε μια ακραία αυταρχική και κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε-ΔΝΤ και των εργολάβων, στέκεται στο πλευρό τους και τους συμπαραστέκεται.
Με τις νομικές οδηγίες θέλουμε να υποστηρίξουμε την πολιτική απόφαση των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού που Αρνούνται να γίνουν Απεργοσπάστες, Αρνούνται να στραφούν ενάντια στην κοινωνία που αντιστέκεται στην επιβολή Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα.
Εξάλλου φαντάροι και μόνιμοι είναι ήδη θύματα αυτής της πολιτικής περικοπών, εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων, που απειλεί να στείλει χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. στην ανεργία,σχεδιάζει να επιβάλλει αύξηση της στρατιωτικής θητείας και απαγορεύει στους μόνιμους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με Αξιοπρέπεια!
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ!
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».
Η ερμηνευτική δήλωση του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείεται η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων, αφορά, αποκλειστικά, τους αντιρρησίες συνείδησης. Η εναλλακτική θητεία είναι δικαίωμα των αντιρρησιών συνείδησης και όχι υποχρέωση των στρατευμένων.

Όλοι τέτοιους παππούδες να είχαμε...

Κύριε Καστανίδη, «αριστερέ» υπουργέ της τροϊκανής κυβέρνησης…


Στη γειτονική Ιταλία ο Μπερλουσκόνι πριν παραδώσει τη συλλογή απορριμμάτων της Νάπολης στις ιδιωτικές εταιρίες, δηλαδή υπέκυψε στις απαιτήσεις της Καμόρα (ουχί των εργολάβων δημοσίων έργων, αλλά κυριολεκτικά της Καμόρα), κατέβασε το στρατό να μαζέψει τα σκουπίδια (εκεί ο στρατός είναι εξ’ ολοκλήρου μισθοφορικός, για να το ξέρεις… εδώ στην Ελλάδα στέλνουμε τα παιδιά μας να υπηρετήσουν την «πατρίδα» και μην επικαλεστείς ότι λόγω μνημονίου δεν έχουμε κυριαρχία και συνεπώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως απεργοσπαστικό μηχανισμό της τροϊκανής κυβέρνησής σου), έδειρε ανελέητα με τα ιταλικά ΜΑΤ τους πολίτες και...
μετά παράδωσε την υπόθεση στην Καμόρα.

Έτσι, για να ξέρεις κι εσύ τι πορεία θα ακολουθήσεις …ώστε να μην χάσουμε σχεδόν 3 χρόνια όπως ο σύντροφος Μπερλουσκόνι.


Εξιδανίκευση της επερχόμενης φτώχειας: ξετσίπωτη πονηριά της εξουσίας, καταφυγή στην αφέλεια


FREE photo hosting by Fih.grΗ διάλυση του κοινωνικού κράτους θ’ αφήσει συντρίμμια και θύματα που καμιά ρόδινη φιλανθρωπία, του χωριού ή της γειτονιάς, δεν θα μπορέσει να καλύψει
Μια από τις πλέον συνηθισμένες παραμέτρους μιας ιδιότυπης ρητορικής της κρίσης είναι η εξιδανίκευση της «επιστροφής στη φτώχεια». Για να το πούμε με λίγα λόγια υπάρχει ένα ιδεατό παρελθόν, πτωχής πλην εντίμου συμβίωσης της κοινωνίας μας στο οποίο, θέλοντας και μη, θα επιστρέψουμε μέσα από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την απώλεια θέσεων εργασίας, την κατρακύλα. Θα γίνουμε, λένε, καλύτεροι άνθρωποι, θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, όπως οι παππούδες μας, θα ξαναβρούμε τη σχέση μας με τη γη τη φύση και το συνάνθρωπο. Κι ακόμα θα κόψουμε κακές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες, ο πολιτισμός μας θα ανέλθει, θα λέμε καλημέρα στο διπλανό μας, δε θα είμαστε «σκλάβοι του χρήματος».
Αυτό το μάντρα το ακούμε διαρκώς από διάφορες πηγές εκπορευόμενο. Αποτελεί μια παράδοξη εκδοχή του «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία». Μια χαρακτηριστική εκδοχή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν κι άλλες και προ παντός υπάρχει μια υπόγεια επανάληψη αυτού του σχήματος «ναι είχαμε ξεφύγει, ας ζήσουμε όπως οι γιαγιάδες κι οι παππούδες  μας ίσως είναι καλύτερα».
Ας κάνουμε , κατ’ αρχήν σαφές ότι αυτό το εξιδανικευμένο παρελθόν ουδέποτε υπήρξε. Μια κατασκευή είναι, μια φούσκα. Ποτέ δεν υπήρξε η φτωχή πλην έντιμη κι ευτυχισμένη κοινωνία που ήξερε να περνάει με τα λίγα και στερημένη αλλά να περνάει καλά.
Για όποιον μπορεί να ανατρέξει σε έγκυρες πηγές, ή να ανακαλέσει στη μνήμη του καταστάσεις από το μικρόκοσμο το σκηνικό είναι σαφές: πριν από κάποιες δεκαετίες, ίσως να επιβίωναν σε μικρές κοινότητες κάποιοι δεσμοί αλληλεγγύης που σήμερα δεν απαντώνται ειδικά στα αστικά κέντρα.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.


Εκτός από συστάσεις πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ κυρώσεις στα κράτη που είναι άσωτα είπε ο κ.Τρισέ.

Αυτό που με ανατριχιάζει είναι πόσοι κυβερνώντες και μη , μόλις διαβάσουν την είδηση εδώ στην άτακτη μαθήτρια Ελλάδα, θα πουν «πολύ σωστά τα λέει....»

Η δήλωση που έφερε στο μυαλό μια εικόνα που είχα δει σε ένα χωριό. Ηταν ένας κυνηγός με μια μεγάλη καραμπίνα και σημάδευε ένα τόσο δα πουλάκι. Τον πλησίασε ένας  χωρικός και του λέει «ξέρεις πόσο γελοίος και θρασύδειλος δείχνεις ένας άντρας δυο μέτρα με μια καραμπίνα σαν το μπόι σου να σημαδεύεις ένα τόσο δα πλασματάκι»

Δεν ξέρω ο κ.Τρισέ ποια πράγματα θεωρεί άσωτα και επιβλαβή για τους υπόλοιπους. Οπως δεν ξέρω ποια θεωρούν οι δικοί μας κυβερνώντες. Υπάρχουν κώδικες ηθικής για τον καθένα μας που δεν επιθυμούμε να παραβιάζονται.

Μεγάλη βδομάδα ξημερώνει στον κάμπο της ταξικής σύγκρουσης.

Η βδομάδα που έχουμε μπροστά μας θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης. Η θερμοκρασία στην ελληνική κοινωνία ανεβαίνει σε τέτοιο βαθμό που ρευστοποιεί το πολιτικό σκηνικό έτσι όπως δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση και μετά.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το κοινό κείμενο των τριών υπουργών  (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα. Όμως το ιδεολογικό μανιφέστο των τριών, το οποίο θα έκανε την Θάτσερ να φαίνεται σοσιαλίστρια, έχει την σημασία του μέσα στην συγκεκριμένη συγκυρία. Οι τρεις σωματοφύλακες του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, παρεμβαίνουν έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα. Στην συγκρότηση εκείνων των πιθανών εναλλακτικών διακυβέρνησης (για ναχρησιμοποιήσουμε έναν όρο που είναι του συρμού, αλλά έχει την σημειολογία του, αφού διαχωρίζει την άσκηση της εξουσίας από την πολιτική αντιπροσώπευση), οι οποίες θα υπηρετήσουν μέχρι κεραίας τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας κάτω από τις επιταγές του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου.

Καληνύχτα και καλή τύχη...

Έτσι και μας αφήσουνε απροστάτευτους, μπορεί και να δολοφονήσουμε τον Καποδίστρια
 
Του Σταύρου Χριστακόπουλου*

Τέλος εποχής για όλους, χωρίς εξαίρεση. Αυτή η σύντομη φράση μπορεί να αποτυπώσει πλήρως αυτό που ζούμε σήμερα, αλλά κι αυτό που θα αρχίσουμε να ζούμε πολύ σύντομα. Πτώχευση και επισήμως. Πτώχευση οικονομίας, πολιτικής, συνδικαλισμού, κοινωνίας, αμφισβήτησης. Πτώχευση «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών». Πτώχευση γενική.

Ας μην κοροϊδευόμαστε: τα πιο δυσοίωνα σενάρια που έχουν ποτέ διατυπωθεί για το μέλλον της χώρας, από την αρχή της κρίσης, έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν. Πρωτίστως αυτά περί οικονομικής πτώχευσης. Ήδη με κάθε επισημότητα η συζήτηση γίνεται παγκοσμίως χωρίς προσχήματα. Υπό προσδιορισμό είναι μόνον το ύψος της περικοπής του χρέους και ο χρόνος της εκδήλωσης του «γεγονότος».

Βασικός παράγοντας για την εκδήλωση της πτώχευσης είναι η κατάλληλη προετοιμασία αυτών που θα την ελέγξουν. Τα κριτήρια είναι σαφή:

Η προετοιμασία των ευρωπαϊκών κυρίως τραπεζών, ώστε να απορροφήσουν τις συνέπειες, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν σαφώς μειωθεί και θεωρούνται διαχειρίσιμες, τουλάχιστον στις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης: στη Γερμανία, αλλά και, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, τη Γαλλία.

Το δικαίωμα να είσαι σκουπιδιάρης...

Του Αντώνη Δελλατόλα

Θα έχετε ακούσει πολιτικούς, δημάρχους, δημοσιογράφους να αναφέρονται στους «εργάτες καθαριότητας», τους «συνδικαλιστές ΠΟΕ ΟΤΑ», τους «υπαλλήλους στην αποκομιδή σκουπιδιών». Να μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι εσείς, όλοι αυτοί, όλοι εμείς, όταν δεν είμαστε στον «αέρα», τους αποκαλούμε με το πραγματικό τους όνομα: Σκουπιδιάρηδες.


Έτσι τους λέμε. Όχι ντε και καλά υποτιμητικά (είναι πολλοί βέβαια που το κάνουν), αλλά γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Δουλειά δύσκολη, ανθυγιεινή, επικίνδυνη. Μαζεύουν τα σκουπίδια μας, τα σκουπίδια που δημιουργούμε αλόγιστα, χωρίς οικολογική συνείδηση, τα σκουπίδια που πετάμε παντού, αγνοώντας εκκλήσεις για καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Έτυχε να έχουν επιλεγεί – προφανώς από ανάγκη να βγάλουν το ψωμί τους – να καθαρίζουν τις πόλεις από τα δικά μας σκουπίδια και για τον λόγο αυτόν εμείς είμαστε οι πραγματικοί σκουπιδιαραίοι!!!

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση

Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.
Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού…
Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.
Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (…) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.
Άρθρο 5 παρ.1 μη αναθεωρητέο: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική (…) ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων…

Πρωϊνή προθέρμανση!!


 - Εδώ και δύο χρόνια η προδοτική κυβέρνηση "επανακεφαλοποιεί"
τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα.
Το "κόστος" χρεώθηκε εξ ολοκλήρου στους υπάλληλους, συντα-
ξιούχους και μικροεπαγγελματίες.
Τώρα συζητούν "επακεφαλαιοποίηση" των τραπεζών.
Το κόστος θα το ανάλαβει το κράτος (άμεσα ή μέσω EFSF).
Θα το αναλάβουμε δηλαδή ΕΜΕΙΣ πάλι.
Μόλις "θεραπευτούν" θα ξαναδοθούν σε ιδιωτικά χέρια, ελληνικά
ή ξένα.
Καθαρές λύσεις: Τα κέρδη ΑΥΤΟΙ...τις ζημιές ΕΜΕΙΣ.


- Συμμετέχει ή όχι η ελληνική "κυβέρνηση" στις συζητήσεις για το
κούρεμα του ελληνικού χρέους;;
Τι να πουν και τι να παραδεχτούν τα κυβερνητικά Γουρούνια;;!!
Εάν απαντήσουν "όχι" χρεώνονται απουσία, λιποταξία,αδιαφορία.
Εάν απαντήσουν "ναι" θα χρεωθούν τις οδυνηρές συνέπειες.
Γι'αυτό και το παίζουν...παρατηρητές...Οτι προκύψει.
Φυσικά...ότι και να γίνει..."εθνοσωτήριο" θα το παρουσιάσουν!!

Ψήφισμα: Όχι στα χαράτσια των αγροτών – όλοι μαζί σε απεργία διαρκείας!


Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, η ανάγκη για έναν υγιή αγροτικό τομέα που εκτός των άλλων θα εξασφαλίζει την τροφική αυτάρκεια της χώρας είναι μεγάλη. Κι’ όμως η κυβέρνηση, παρ’ ότι θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα απ’ όλα την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, αντιθέτως μοιάζει να προσπαθεί να τον εξοντώσει.
Η χαρατσοεπιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη, χτυπά ανελέητα και τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι μάλιστα πριν λίγο καιρό είχαν επιβαρυνθεί και με το χαράτσι του ΕΛΓΑ, χαράτσι που γονάτισε ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς, μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν πλήρωσε, επειδή απλά δεν είχε να πληρώσει.
Παράλληλα, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό, η φοροεισπρακτική επιδρομή με τα σημειώματα, οι εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο νερό άρδευσης και στις εισφορές του ΟΓΑ, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής κ.ά., έχουν οδηγήσει σε απελπισία και απόγνωση το αγροτικό δυναμικό της χώρας.

Το νέο χαράτσι που αφορά τα ακίνητα, επιβαρύνει διπλά τους αγρότες, οι περισσότεροι εκ’ των οποίων εκτός από σπίτι που μένουν, έχουν το «θράσος» να διατηρούν ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες όπου φυλάσσουν εργαλεία και προϊόντα και οι οποίες τελικά δεν εξαιρούνται από τις ορέξεις του Μπένυ και της τροϊκοπαρέας…. Αγροτικές “πολυτέλειες” θα πείτε, που σε καιρούς τροϊκανούς είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες!
Είναι εμφανές, πως εάν η κυβέρνηση είχε σκοπό να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, θα μπορούσε άνετα να το κάνει, αλλά δεν το έκανε.
Αντιθέτως, εν μέσω της τεράστιας κρίσης που πλήττει τον αγροτικό κόσμο, αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να (ξανά)βάλει τάξη στο ομολογουμένως άναρχο τοπίο των γεωτρήσεων και των πηγαδιών.

Όταν το πολιτικό θράσος δεν έχει πάτο…


Ο πολιτικός λόγος συχνά  είναι η τέχνη του ψεύδους, του διχασμού και της αντιστροφής της πραγματικότητας.
Μελετώντας  πολιτικά κείμενα διαφόρων τάσεων και κομματικών γραμμών συναντάς κατά κανόνα τον ξύλινο λόγο, τις αφηρημένες αναφορές και τις αοριστολογίες, την έμφαση στο επουσιώδες και την αποφυγή του ουσιώδους.
Όσο όμως κι αν κάποιος έχει εξοικειωθεί με το απατηλό του καθεστωτικού πολιτικού λόγου θα μείνει εμβρόντητος με το πολιτικό κείμενο που δημοσίευσαν χτες η τριάδα Λοβέρδος-Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου.
Ποτέ άλλοτε σε ένα ασύνταχτο κακογραμμένο ξύλινο πολιτικό  κείμενο δεν έχει χωρέσει τέτοια και τόση πολιτική αθλιότητα, υποκρισία και αμίμητο θράσος.
Αυτό το κείμενο γράφτηκε από υπουργούς του σημερινού καθεστώτος και μέσα σε λίγες παραληρηματικές γραμμές βαφτίζει σημαντικά κοινωνικά κομμάτια  συντεχνίες, μιλά για επιτυχίες και για πλειοψηφίες που στηρίζουν με πάθος τις κυβερνητικές επιλογές,(!!!)  απαιτεί επιτάχυνση της εφαρμογής των απάνθρωπων μέτρων, καλεί σε εμφύλιο και απειλεί με μακελειό και αίμα.
Οι συντάκτες του εξασφάλισαν την θέση τους στην Ιστορία γράφοντας το πλέον θρασύτατο και προκλητικό κείμενο που έχει τολμήσει εδώ να γράψει κυβερνητικός πολιτικός.
Στο τέλος το κείμενο καταφέρνει να γίνει διασκεδαστικό αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρες φράσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δική μας πλευρά εν όψει της 19 Οκτώβρη!

Τώρα είναι η ώρα! Να τους ανατρέψουμε!

  • Κάτω η κυβέρνηση της κοινωνικής αντεπανάστασης!
  • Κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» της Αριστεράς με πρόγραμμα ανατροπής του «καθεστώτος» του μνημονίου και της δικτατορίας του κέρδους και των αγορών
  • Για την εξουσία των εργαζομένων
Τα ψέματα τελείωσαν! Η κυβέρνηση του μνημονίου και της κοινωνικής αντεπανάστασης παραπαίει, έχει γίνει ένα καθεστωτικό ζόμπι που παραμένει γαντζωμένο στην εξουσία με βασικό της στήριγμα τις δυνάμεις καταστολής, τους τραπεζίτες και την τρόικα. Στην απέναντι πλευρά, οι διαθέσιμες δυνάμεις που παλεύουν ενάντιά της είναι για πρώτη φορά στους καιρούς του μνημονίου σημαντικές, ξεπερνούν γοργά τις παλιότερες αυταπάτες, έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη του πολιτικού αγώνα και θέτουν όλο και πιο ανοιχτά το στόχο της ανατροπής της. Και όλα αυτά, ενώ ετοιμάζεται στις επόμενες κιόλας βδομάδες μια «τελική λύση» που την ονομάζουν «ελεγχόμενη χρεοκοπία» και η οποία θα είναι η θρυαλλίδα για ιστορικές ανατροπές σε όλα τα επίπεδα.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα!
Ο στόχος έπαψε από καιρό να είναι απλώς η αντίσταση στις πολιτικές του μνημονίου και είναι καθαρά πολιτικός: πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση! Η ανατροπή της είναι όρος για να σταματήσουμε τη «μηχανή» του μνημονίου, για να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τους λογαριασμούς μας όχι μόνο με την κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά και με τους τραπεζίτες και βιομήχανους, με τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους, με τη δικτατορία των αγορών και του κέρδους.
Ήρθε η ώρα να πούμε «αυτοί ή εμείς», ήρθε η ώρα να γράψουμε τις δικές μα σελίδες στο ανοιχτό βιβλίο της Ιστορίας. Στις επόμενες βδομάδες θα κριθεί η κατεύθυνση των εξελίξεων για πολύ καιρό. Γι’ αυτό, όλοι και όλες στον αγώνα!

Ταξιτζής απεργός πείνας μέχρι να πέσει η κατοχική κυβέρνηση

ΑΠΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣ, ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...


Σαν... ζόμπι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Βενιζέλος. Τίποτα δεν του πάει καλά. Η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι σχέσεις του με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης από το κακό στο χειρότερο. Για τους ψηφοφόρους του... ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε. Ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν. Με εξαίρεση το Mega που προσπαθεί σε προσωπικό επίπεδο να τον διασώσει πολιτικά, αλλά δεν μετράει πλέον πουθενά η δήθεν αξιοπιστία του, τα υπόλοιπα ΜΜΕ τον χτυπούν σαν χταπόδι. Σήμερα του βγήκε μπροστά και η ομάδα των "τριών" για να κλείσει ένα 20ήμερο τρόμου για τον υπουργό Οικονομικών. Τον καταράστηκε κάποιος; Όχι φυσικά. Η φιλοδοξία του να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών τον έκαψε οριστικά...

fimotro.blogspot.com


Για τα νέα μέτρα πέτα και μια πέτρα!!

Άκουσα, διάβασα και μουρμουρίζω

Πώς το είπε, ρε παιδιά, τις προάλλες, εκείνο το ωραίο ο Βαγγέλας; "Λόγω της ύφεσης, γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004", δεν είπε; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά εδώ ταιριάζει το "πολύ ωραίο για να είναι αληθινό" και δεν έχω συνηθίσει να ακούω ωραία πράγματα από κυβερνητικά χείλη.

Ε ρε χαράς ευαγγέλια! Γυρνάμε στο 2004! Ουάου, που λένε κι οι πιτσιρικάδες! Παναπεί, ξαναγυρνάμε σε εποχές αλησμόνητες! Επανέρχονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστρέφει το επίδομα αδείας, πάνε στα τσακίδια οι επιχειρησιακές συμβάσεις, ξανανοίγουν τα νοσοκομεία, γυρίζουν τα βιβλία στις σχολικές αίθουσες, καταργούνται τα χαράτσια, μειώνονται οι τιμές στα σούπερ-μάρκετ, φτηναίνουν τα καύσιμα, μειώνεται ο ΦΠΑ από 13% και 23% σε 8% και 18%, καταργούνται οι "έφεδροι" του δημοσίου, ξαναγίνονται δημόσια περιουσία ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ... Ω, ρε μανούλα μου, παράδεισος! Βέβαια, θα ξαναφάμε στην μάπα τον μπουχέσα αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας, έτσι;


Πάντως, η γυναίκα μου σχολίασε: "Ποιο 2004, καλέ; 1964 ήθελε να πει αλλά φοβήθηκε μη τον πάρουν με τις πέτρες"... Λέτε;

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

Πετσόκομα μισθών, συντάξεων σε τέτοιο βαθμό που χιλιάδες θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση
Ανεργία καλπάζουσα, άνθρωποι απελπισμένοι που αυτοκτονουν ή τρελαίνονται
Απανωτά χαράτσια δυσβάστακτα για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας
Υγεία, παιδεία που οδηγούνται να είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών
Εγκληματικότητα καλπάζουσα με ανθρώπους να φοβούνται ακόμα και να κοιμηθούν τις νύχτες
Βίαια κρατική καταστολή σε κάθε κίνηση διαμαρτυρίας χωρίς διάκριση για νέους, γέρους, παιδιά
Ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και παράδοση της χώρας σε δυνάμεις κατοχής
Παραβίαση του συντάγματος και διακυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση του λαού.

Χρειαζόμαστε κι άλλα για να βγούμε στους δρόμους?
Αυτή την εβδομάδα είμαστε όλοι ενωμένοι μια φωνή.
Γιατί μας αφορά όλους. 

Τι κάνουν για να δελεάσουν.... τουρίστες!!!