#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

  Καταγγελία Φαντάρου: Καλησπέρα, σήμερα μας ειδοποίησαν ότι χρειάζονται 6 φαντάρους μαζί με έναν ή και περισσότερους υπαξιωματικούς για φρουρά στο στρατόπεδο Λιόση στα Άνω Λιόσια, λόγω ενδεχόμενης χωματερής. Κανείς συνάδελφος δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος των απεργών!

Μια καταγγελία που έρχεται να επιβεβαιωθεί από την Η αποκάλυψη του TVXS.GR σύμφωνα με την οποία «κλειστά κοντέινερ μεταφέρουν απορρίμματα σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο δίπλα στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Τα κοντέινερ θα παραμείνουν στο στρατόπεδο, με τη φύλαξη... φαντάρων, μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της αποκομιδής σκουπιδιών και να αποκλιμακωθεί η "πολεμική" ένταση των προηγούμενων ημερών. Υπενθυμίζεται, πως ο ΧΥΤΑ της Φυλής από σήμερα το πρωί έχει ανοίξει, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο παρουσία εισαγγελέα, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι εμμένουν στην απόφαση τους και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη», συνιστά την στρατιωτική συνδρομή στην επιβολή του πιο στυγνού Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

Ε!  αυτός είναι άλλος ....σοσιαλιστής!!! 

Το εισιτήριο για τις προεδρικές εκλογές του 2012 κερδίζει ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών 
για το χρίσμα των Σοσιαλιστών (πούτσες μπλε και πράσινα άλογα.) στη Γαλλία.Για την αναζωογόνηση του αγροτικού συνδικαλισμού

“To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!”

Ο επόμενος τρομοκράτης που θα κυνηγήσει ανηλεώς το σύστημα, μετά το ΨΕΜΑ της ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ θα είναι ο αυτάρκης καλλιεργητής, αγρότης, παραγωγός. Προς τα εκεί το πάνε, αλλά δεν το έχουν πει ανοιχτά, το ονόμασαν ξερίζωμα καλλιεργειών προς το παρόν.
Μια Food-Coop είναι η ίδρυση τοπικών κοινοτήτων μεταξύ παραγωγών τροφίμων και καταναλωτών. Παραγωγός θα μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα καλλιέργειας. Οι καταναλωτές θα μπορούν να συμμετέχουν με ελάχιστη προσωπική εργασία το χρόνο στην καλλιέργεια, στην παραγώγή, στη συσκευασία, στη διανομή.
Η κεντρική ιδέα είναι ο ανεφοδιασμός με τρόφιμα όσων συμμετέχουν στην κοινότητα. Το πλεονέκτημα για τους παραγωγούς θα είναι η διασφάλιση μιας εγγυημένης ζήτησης, ενώ οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι θα προμηθεύονται αγνά τρόφιμα στην καλύτερη δυνατή τιμή, χωρίς την αλυσίδα των ενδιάμεσων.
Ποια θα μπορούσαν να είναι τα πλεονεκτήματα μιας τοπικής κοινότητας τροφίμων:

Φήμες για έκτακτο ταξίδι του GAP στις ΗΠΑ

Φήμες περί ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ έχουν κυκλoφορήσει τις τελευταίες ώρες και μάλιστα εν μέσω της πιο κρίσιμης εβδομάδας. Υποτίθεται ότι φεύγει την Tρίτη και επιστρέφει την Πέμπτη στην ψηφοφορία που θα κρίνει αν η κυβέρνηση θα πέσει απλά, δηλάδη θα παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού ή θα την ρίξουν.

Από την Ουάσινγκτον λένε οτι ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ. Ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει να συναντηθεί είτε με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν. Και πληροφορίες από το Μαξίμου λένε οτι το ταξίδι θα γίνει τελικά μόνο αν κλειστεί και το ραντεβού με τον Πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.


Σημ.axinosp: Όπου και να πας ρε Καραγκιόζη για να κρυφτείς θα σε βρούμε !! 
Κράχτες του αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού

του Λευτέρη Ριζά


  Διάβασα στο τεύχος 58 του «Δρόμου» το άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη με τίτλο «Ευρωπαϊκή Αριστερά: Υπάρχει;». Σε αυτό θίγονται πολλά κι ενδιαφέροντα προβλήματα που συνδέονται με την σημερινή κατάσταση της Αριστεράς – Ευρωπαϊκής και Ελληνικής. Σε κάποια αναφερθώ μελλοντικά. Θέλω να εστιάσω στην αναφορά του για την «παλινόρθωση της αποικιοκρατίας». Πραγματικά αυτό συμβαίνει. Καμιά αμφιβολία δεν αφήνει αυτό που συμβαίνει τώρα με και στη Λιβύη. Το «κακό» είναι πώς η αριστερά  - και συμφωνώ με τη διαπίστωση του Στ. Ελληνιάδη ότι υπάρχουν αριστεροί αλλά αριστερά δεν υπάρχει -  επικεντρώνεται στις εσωτερικές έριδες της – στους οργανωτικούς μικροεγωισμούς της – και πολύ δύσκολα σηκώνει το κεφάλι να δεί τι γίνεται γύρω της, πως και προς τα πού σχεδιάζουν να πάνε τα πράγματα οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και οι ιδεολογικοί στυλοβάτες τους: «δεξαμενές σκέψης», ινστιτούτα, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι της. 

 «Πιο συγκεκριμένα μήνες τώρα αυτά τα κέντρα επαναφέρουν το αίτημα για μια νέα αποικιοκρατία ως διέξοδο από την κρίση – και της Ευρώπης. Αυτή η «ιδέα» παρουσιάστηκε και εδώ, σε εμάς, στην Ελλάδα. Τότε έγραψα αμέσως, στα γρήγορα, ένα άρθρο με το οποίο προσπαθούσα να επιστήσω αυτό τον κίνδυνο και το έστειλα (29/11/ 2010) για δημοσίευση στο «ΠΡΙΝ». Προφανώς είχαν άλλες προτεραιότητες ή δεν κατάλαβαν τη σημασία του. Δικαίωμα τους. Με αφορμή όμως, το άρθρο του Στ. Ελληνιάδη και την αναφορά του στο θέμα αυτό, το παραθέτω ολόκληρο.
Ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό» του παραθέτει τι έλεγε ο Σέσιλ Ροντς αναπτύσσοντας τις ιμπεριαλιστικές του ιδέες, που επεξεργάστηκε τελειωτικά μετά από μια επίσκεψη του σε μια εργατική συνοικία, όπου υπήρχαν πολλοί άνεργοι που έβγαζαν άγριους λόγους στην συγκέντρωση τους: «πείστηκα περισσότερο από πριν για τη σπουδαιότητα του ιμπεριαλισμού. Η αγαπημένη μου ιδέα είναι η λύση του κοινωνικού προβλήματος και συγκεκριμένα: για να σωθούν τα σαράντα εκατομμύρια κάτοικοι του Ενωμένου Βασιλείου από τον φονικό εμφύλιο πόλεμο, πρέπει εμείς, οι αποικιακοί πολιτικοί, να κατακτήσουμε νέα εδάφη….Αν δεν θέλετε εμφύλιο πόλεμο πρέπει να γίνεται ιμπεριαλιστές». 

Η Σαρα , η μαρα και το κακο συναπαντημα...συνασπισθηκαν

Λοβερδος-Διαμαντοπουλου-Ραγκουσης τρια πρωτοκλασατα στελεχη ενωσαν τον φασισμο τους και εξεδωσαν ενα κοινο κειμενο,δινοντας τροφη στα παπαγαλακια των ΜΜΕ, αλλα και σε μενα την απαντηση γιατι με τρωγαν ολη μερα τ' αρχιδια μου.
Για οσους δεν γνωριζουν τι σημαινει η φραση "πρωτοκλασατα στελεχη" ας τους εξηγησουμε οτι ειναι μοναδα συγκρισης για το ξυλο που εχουνε να φανε.
Οσο πιο..πρωτοκλασατος εισαι, τοσο περισσοτερο θα καλοπερασεις οταν πεσεις στα χερια αυτων που εχεις καταστρεψει.
Και αυτοι οι τρεις ειναι σιγουρα πρωτοποροι στο ξεπουλημα ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ειναι ολοφανερο πως ειναι περηφανοι γι αυτο!

Πρωτοκλασατοι φασιστες και με τη βουλα


και σιγουρα πρωτοι στις "προτιμησεις" του κοσμου!


και ενα βιντακι για τον πρωτο μεταξυ ισων "πρωτοκλασατο"
 

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Eκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής εις μνήμην του Ναξιώτη δημοκράτη-αγωνιστή, Νικηφόρου Μανδηλαρά,,,και κράξιμο του Κακλαμάνη


Γελοιογραφία...

Αμπελόκηποι Αθήνας: κάτοικοι διώχνουν ιδιωτικά απορριματοφόρα


 Σήμερα το πρωί έξω από τη στάση μετρό Πανόρμου που είχε καλεστεί συγκέντρωση κατοίκων, εργαζομένων και γονέων ενάντια στην εξαθλίωση που μας έχει επιβληθεί, εντοπίστηκε φορτηγό και μπουλντοζάκι ιδιωτικού συνεργίου περισυλλογής απορριμάτων.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι συγκεντρωμένοι, σταμάτησαν την αποκομιδή, απομάκρυναν το μπουλντοζάκι και έδιωξαν το φορτηγό. Δε χρειάστηκε να ασκηθεί βία, έγινε σαφές στους εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων ότι η αποστροφή του κόσμου για την απεργοσπασία ξεπερνά αυτή που νοιώθουν για τα σκουπίδια και έφυγαν. Αλλωστε και οι εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων στην ίδια εξαθλίωση ζούν και δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τ'αφεντικά τους επειδή τους πληρώνουν ένα μεροκάματο (αν τους το πληρώνουν κι αυτό).

Οξύνεται η διαμάχη όσο πλησιάζει η ώρα της χρεοκοπίας

του Λ. Βατικιώτη
 Πηγή: Πριν, 16.10.11
 Μέσα σε ένα όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και ανηλεών συγκρούσεων μεταξύ διαφορετικών κέντρων εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδας καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή ένα γενναίο κούρεμα των ομολόγων ακόμη και της τάξης του 50-60%.
Οι ουσιαστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, ενώ το πιθανότερο είναι πως το σχέδιο θα υποβληθεί για έγκριση και στην σύνοδο των 20 πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Νοέμβρη στη Νίκαια της Γαλλίας. 
Η εφαρμογή και η ολοκλήρωσή του δε, θα απαιτήσουν μήνες, καθώς θα ακολουθήσουν διμερείς συνεννοήσεις με κάθε τράπεζα και επενδυτή που κατέχει ελληνικά ομόλογα.
Η συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Κυριακή μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζύ δρομολόγησε την επίλυση των σημαντικότερων εκκρεμοτήτων, χωρίς ωστόσο να καταλήξει και στις λεπτομέρειες – εκεί που πάντα κρύβεται ο …διάβολος.

Πληρώνουν 950 ευρώ για γέννα σε δημόσιο μαιευτήριο!

mother-and-newborn
Μια εργατική λαϊκή οικογένεια για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί πρέπει να πληρώσει σε δημόσιο μαιευτήριο έναν υπέρογκο λογαριασμό! Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) (τέθηκε σε εφαρμογή από 1/10/2011), η οποία αναγκάζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμα και 950 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό και ποσά που φθάνουν ή ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ για γέννα με καισαρική. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στον «Ρ» εργαζόμενος που διαπίστωσε με έκπληξη ότι θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό για τη γέννα της γυναίκας του σε δημόσιο μαιευτήριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, αφού είναι ο μοναδικός εργαζόμενος στην οικογένεια και η γυναίκα του είναι άνεργη.

Το κόστος αυτό ισχύει αν η παραμονή στο δημόσιο μαιευτήριο δεν υπερβεί την προβλεπόμενη «Μέση Διάρκεια Νοσηλείας», στην περίπτωση όμως που ο ασθενής νοσηλευτεί παραπάνω από τη μέση διάρκεια, τότε ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με αντίστοιχο ποσό της θέσης που νοσηλεύεται.

Η φτώχεια χτυπά τους μαθητές...

Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και από τα σκουπίδια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία...

«Πεινάω. Χτες φάγαμε μόνο ένα πιάτο ρύζι. Ο μπαμπάς μου πληρώνεται με 700 ευρώ και φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του».

Τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα μαθήτριας της Τετάρτης Δημοτικού σε σχολείο του Νέου Ηρακλείου Αττικής μέσα στην τάξη και εκφράζουν την αγωνία χιλιάδων παιδιών σε όλη τη χώρα. Η φτώχεια, που πάντα υπήρχε στο καπιταλιστικό σύστημα, τώρα θεριεύει και αποκαλύπτεται μέσα στη σχολική τάξη. Ο «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια», με υποτυπώδη μισθό και εναλλαγές εργασίας με ανεργία, δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται σε φτώχεια.


Τραγική εκδοχή των αποτελεσμάτων της πολιτικής που τα παίρνει όλα από τις λαϊκές οικογένειες είναι τα περιστατικά παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο ατάιστα, αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση που βιώνουν σήμερα όλο και περισσότερες οικογένειες.

Δημ. Καζάκης: "Θέλουν να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος"

"Υπάρχει εντολή από την Τρόικα προς τους κυβερνώντες για να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος." Τα παραπάνω αποτελούν λόγια του οικονομολόγου αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παλιό Τελωνείο Χανίων.

Ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αποσύνθεση, επισημαίνοντας ότι η διάλυση του Ελληνικού κράτος γίνεται για να αντικατασταθεί από ιδιωτικούς μηχανισμούς διοίκησης με ξένους επιτρόπους.


Πλέον όμως τόνισε ο κ. Καζάκης, "η κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς η κατάσταση αλλάζει δραματικά.. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά υπουργεία τελούν υπό κατάληψη, όπως και οι μισοί δήμοι στην περιφέρεια της Αττικής."
Αυτή την αντίδραση της κοινωνίας χαρακτήρισε ως ελπιδοφόρα ο κ. Καζάκης επισημαίνοντας ότι γι αυτό προσπαθούσε το ΕΠΑΜ το προηγούμενο διάστημα.
Σε ότι αφορά το ποια είναι η λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σημείωσε ότι, " δεν αποτελεί λύση το να πέσει η κυβέρνηση. Λύση είναι η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, και να επιβληθεί με τους δικούς μας όρους η έξοδος από την ευρώ, ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αναταχθεί η οικονομία, και να γίνει αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων για να αναπτυχθεί η χώρα." Ζητούμενο είναι το ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθηθεί τόνισε ο κ. Καζάκης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί μου Υπουργοί,
σ' αυτές τις δύσκολες, τραγικές, συνθήκες που βιώνει αυτός ο τόπος ομολογώ ότι υπερβαίνετε τα όρια του θάρρους (θράσος θα το έλεγα με λιγότερο κόσμιο τρόπο) προκειμένου να υπερασπιστείτε με περίσσεια αναίδεια και αυθάδεια το "έργο" σας. Ομολογώ ότι αποτελεί ύψιστη ύβρις προς το λαό που διοικείται (για πόσο ακόμη;) αυτή η απίστευτη επίθεση που έχετε εξαπολύσει ενάντια στα συμφέροντά του, ενάντια στο δικαίωμά του  να διαβιώνει αξιοπρεπώς. Η πολιτική σας του έχει στερήσει το όνειρο, την ελπίδα, την αισιοδοξία του για το μέλλον. Καταφέρατε, μόλις σε δύο χρόνια, να τον διασύρετε στα πέρατα της οικουμένης με τον πιο ιταμό και αντιπατριωτικό τρόπο.
Έναν λαό που μόλις πριν λίγα χρόνια φιγουράριζε στην 24η θέση του κόσμου. Έναν λαό που οι πολίτες του είναι οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης (και αυτό σύμφωνα με στατιστικές και όχι σύμφωνα με την άθλια ενορχηστρωμένη προπαγάνδα) των ελεγχόμενων από εσάς(με μπόλικο χρήμα, χρήμα του λαού που το χρησιμοποιείται ενάντιά του ) Μ.Μ.Ε..

Γιατί η προγραμματισμένη επιστροφή στη δραχμή είναι μονόδρομος;

Γραφει ο Όθωνας Κουμαρέλλας*

1. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει άρνηση πληρωμής του χρέους, μέχρι να αποκατασταθεί η Συνταγματική και Πολιτική Νομιμότητα στη χώρα και η Ελλάδα μπορέσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανατρέποντας στη πράξη τη θανατηφόρα σχέση τοκογλύφου - δανειστή και δανειζόμενου! Τούτο δεν μπορεί να συμβεί στα πλαίσια της ευρωζώνης, αφού μια άρνηση πληρωμής εντός του «ευρώ» θα σήμαινε αυτόματη διακοπή της όποιας ροής χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρώπη και η επιστροφή πλέον σε εθνικό νόμισμα θα γίνονταν εκ των ενόντων υπό τους δυσμενέστερους δυνατούς όρους για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, χωρίς να την απαλλάξει τελικά, ούτε από το δυσβάστακτο Χρέος, ούτε από τις συνέπειες και την ίδια τη ξένη κατοχή. Εξ’ άλλου η συντεταγμένη, ακόμα και η «ανεξέλεγκτη» πτώχευση της χώρας και η έξοδός της από τη ζώνη του ευρώ σε ένα σύστημα «κατοχικής» δραχμής (ευρωδραχμή, ή κάτι άλλο), είναι από τα σενάρια που συζητούνται ευρύτατα και ημιεπίσημα σήμερα στα ξένα κέντρα λήψης των αποφάσεων και οι ντόπιοι «κουκουλοφόροι» τους είναι απολύτως πρόθυμοι και έτοιμοι να υλοποιήσουν. Ας τους προλάβουμε πριν μας προλάβουν!

Οι Τρεις Σωματοφύλακες.

 
(Ραγκούσης-Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου, δημοσίευσαν σήμερα
κοινή επιστολή/άρθρο στις προσωπικές τους ιστοσελίδες.
Οποιος γουστάρει το βρίσκει-το διαβάζει).

...........................................
Οι τρείς σωματοφύλακες είναι γνωστό πως είναι τέσσερις!!...
Στην πάντοτε πρωτοπορούσα Ελλάς οι σωματοφύλακες εντός κόμ-
ματος και κυβερνήσεων Πασοκ είναι πολύ περισσότεροι (154!!)... 

Υπό κανονικές πολιτικές συνθήκες αριθμούν κάτι περί το τέσσερα...
Ολιγομελής ομάδα με "κοινές ανησυχίες", "οράματα" και υποψηφιό-
τητες για την ανάληψη της Ηγεσίας.
Κάτι σαν κοράκια που μυρίζουν θάνατο (πολιτικό), κάτι σαν φράξια 
ή "Συμμορία" νεο-πατριωτών!!
Μιά δεύτερη (επουσιώδης) διαφορά είναι πως στους 3 ξεπεταχθέ-
ντες άρον-άρον πράσινους σωματοφύλακες...υπάρχει μία γυναίκα!!
Οι κατά Δουμά σωματοφύλακες ένωσαν τις δυνάμεις τους χάρη των
όμορφων ματιών της βασίλισσας...ενώ σήμερα "ενώνονται" για διά-
φορους άλλους λόγους:

Αρνούμαι να πληρώσω άλλους φόρους - ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΕ!
Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη andrikakis@patris.grΚύριε αντιπρόεδρε και υπουργέ των Οικονομικών (δεν μπορώ να σας αποκαλέσω αξιότιμο, καθώς χθες στο «Βήμα» είπατε ότι αποδέχεστε να σας ταπεινώνουν οι τροϊκάνοι, αρκεί να σώσετε την Ελλάδα, άρα έχετε υποχωρήσει στο επίπεδο της προσωπικής τιμής…),

Επέλεξα να σας πω δημόσια ότι εδώ και μερικές ημέρες είμαι φοροφυγάς, κατά συνθήκη αλλά και κατ’ επιλογή. Δεν πλήρωσα το τέλος κοινωνικής αλληλεγγύης, ή όπως το ονομάζετε, ούτε προτίθεμαι να πληρώσω άλλη έκτατη φορολογία οποιασδήποτε μορφής.

Και εξηγούμαι: δεν έχω να πληρώσω, αλλά και να είχα, δεν θέλω να πληρώσω σ’ ένα κράτος που δεν εμπιστεύομαι, σ’ ένα κράτος που με εκβιάζει και ταυτόχρονα με κοροϊδεύει και με απειλεί.

Κι επειδή εγώ δεν θέλω να ταπεινώνομαι και ταυτόχρονα θέλω να διατηρήσω τις ευαισθησίες, το φιλότιμο και την ανθρωπιά μου, δεν αποδέχομαι να μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ένας ανόητος που συνεισφέρει μόνο στα φορολογικά σας, για να πληρώνετε δόσεις δανείων για λεφτά που ουδέποτε έφαγα ή άγγιξα, ή να μου συμπεριφέρεστε απλώς σαν ένα άβουλο ον της εκλογικής σας πελατείας.

Κύριε Βενιζέλε, με εκβιαστικό, βάρβαρο, αλλά και ανήθικο τρόπο μού ζητάτε να πληρώσω τα σπασμένα της χθεσινής και σημερινής πολιτικής ένδειας και ανικανότητας. 

"Περιποιήθηκαν" με σκουπίδια, αυγά, ζαρζαβατικά καπ... το Palazzo Grazioli, την πρωθυπουργική κατοικία του Μπερλουσκόνι…

Φτού σου γαμημένο σύστημα

ΠΕΠΟΝΙΑ, ΩΡΑΙΑ ΠΕΠΟΝΙΑ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, καταρρακτώδεις βροχές και το ένα και το άλλο, προσοχή στο Ανατολικό Αιγαίο να πούμε… περπάταγε με την ομπρέλα για μπαστούνι, αφηρημένος άρχισε να μετράει τα πεπόνια στο καρότσι, δώδεκα φαινόντουσαν άντε και πέντε σκεπασμένα απ’ τα υπόλοιπα, δέκα επτά σύνολο, ποιος θα φάει δέκα επτά πεπόνια, προχώρησε το συλλογισμό, μία οικογένεια δυο οι γονείς, τρία τα παιδιά… δε βγαίνει, δεν προφταίνουν, να ‘ναι πέντε τα παιδιά, εν τάξει τότε φτάνουν για μια βδομάδα τρία πεπόνια τη μέρα, αν κρατήσουν γιατί… στάζουν σ’ όλη τη διαδρομή σχηματίζοντας στο πεζοδρόμιο μια γραμμή πίσω απ’ τη γυναίκα που το σέρνει με το ‘να χέρι με τ’ άλλο κρατάει την πιτσιρίκα με τις σαγιονάρες.
Μα δεν κρυώνει το τσαμένο, αναρωτήθηκε, αυτή πάλι να προσπαθεί να της φύγει, τα κατάφερε έτρεξε στο περίπτερο, σηκώθηκε στα δάχτυλα ακουμπώντας  με τα δυο χέρια την άκρη που συγκρατούσε τις λιχουδιές, τ’ άρπαξε η άλλη με το τσεμπέρι που ακολουθούσε, το ‘συρε ενώ αυτό κλαυθμήριζε, Γιαγιά μια σοκολάτα….

Ο ρόλος των κοινωνικών και πολιτικών αντιθεσμών ως μορφές συλλογικής κοινωνικής δράσης, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.


Κείμενο της συντακτικής επιτροπής
 
 Α. Σε αδρές γραμμές το τοπίο της καπιταλιστικής κρίσης σε διεθνικό επίπεδο

Η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, δηλαδή η αδυναμία πολιτικής έκφρασης κοινωνικών πλειοψηφιών στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος αποτελεί έκδηλο φαινόμενο της συνολικής κοινωνικής , πολιτικής και οικονομικής κρίσης που διέρχεται το αστικό πολιτικό σύστημα σε διεθνικό και εθνικό επίπεδο. Ο κλασικός δρόμος , η κοινωνική πεπατημένη της άρθρωσης και έκφρασης των επιμέρους κοινωνικών και πολιτικών συμφερόντων, μέσω των πολιτικών κομμάτων, των επιμέρους ομάδων πίεσης, των σωματείων και των ενώσεων εργαζομένων ή και των εργοδοτικών οργανώσεων, ως πλευρές ενός κοινωνικού συμβολαίου, φαίνεται την τελευταία περίοδο -με αποκορύφωμα την παγκόσμια οικονομική κρίση από το 2008 και εντεύθεν- να έχει απολέσει την δυναμική που επέτρεπε την αναζωογόνηση και την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος.

Το κέρατο το τράγιο...


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Δεν υπάρχει, προσώρας τουλάχιστον, παιδί σε σχολείο που θα λιποθυμήσει απ' την πείνα και δε θα ντραπεί να το πει. Με πολύν κόπο και απέραντη αγάπη συμμαθητών και δασκάλων θα του αποσπάσεις τη φοβερή πληροφορία, τη φρικιαστική είδηση.
 Δεν υπάρχει γονιός που γυρνάει στο παγωμένο σπίτι του, με κομμένο ηλεκτρικό, αφού έχει ξεποδαριαστεί να ζητάει δουλειά, βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε και να πονάνε και να μην αισθάνεται μαζί μ' όλα τ' άλλα - οργή, θυμό, θλίψη και ήττα - και εκείνη τη φονική ντροπή, την αιδώ που κάνει σπουδαίους κι ωραίους τους τίμιους ανθρώπους της δουλειάς.
Δεν υπάρχει μη φασίστας που να πιστεύει ότι ο «γεννημένος» σκουπιδιάρης πρέπει να μαζεύει τα σκουπίδια ακόμη κι απλήρωτος, γιατί έτσι το θέλησε ο θεός του.
Δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της και τα στέλνει στην τηλεόραση να γίνουν σεφ από... κούνια. Θα πέθαινε από ντροπή.
Δεν υπάρχει χορτασμένος που να ονειρεύεται την πείνα ως δίαιτα.
Κι αν υπάρχουν τ' αντίθετα είναι και δαχτυλοδειχτούμενα και όλο και πιο απομακρυσμένα απ' τον άνθρωπο όπως τον ξέρουμε ως πολιτισμένο.

Ρημάζουν την χώρα Παπανδρέου και Βενιζέλος

thumbτου Γ. Δελαστίκ

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα φτάναμε στο σημείο οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των εμπόρων να κατηγορούν δημοσίως τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου -είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τρομάρα του!- και την κυβέρνηση του ως... αντεργατικούς απατεώνες και δωσίλογους!
 
Δυστυχώς, όχι μόνο έγινε κι αυτό, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουν και καθόλου άδικο στις κατηγορίες τους!
«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μια χούφτα τεχνοκρατών "μερικής απασχόλησης" (Σ.Σ.: εννοεί την τρόικα) σε συνεργασία με κάποιους λίγους "πρόθυμους γενίτσαρους" θα δείξουν ευαισθησία στην προαλειφόμενη εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.  

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (19-20/11): ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Η διήμερη πανεργατική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μπορεί να αποβεί ιστορικός σταθμός για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της χώρας!
Είναι, μάλλον, βέβαιη η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και βέβαιη η εργαζόμενη λαοθάλασσα που θα παραλύσει τους τόπους δουλειάς και θα κατέλθει στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσ/νίκης και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.
Αυτή την ώρα, όμως, ο τόπος, οι τραγικές περιστάσεις που διανύουμε και οι μείζονες προκλήσειςπου αντιμετωπίζουμε, απαιτούν κάτι παραπάνω από μια πετυχημένη απεργία και μια μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Οι περιστάσεις απαιτούν κάτι περισσότερο, κάτι πιο ουσιαστικό και ποιοτικά βαθύτερο και αποτελεσματικότερο.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Το πρώτο και κύριο είναι η συμμετοχή στην απεργία να είναι πραγματικά καθολική και ενωτική σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους δουλειάς.
Κανένας εργαζόμενος και πουθενά δεν πρέπει να εργαστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη!

Patria O Muerte! Venceremos! (Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!)

Ο παρακάτω λόγος εκφωνήθηκε από τον Τσε στο Θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, στις 30 Απριλίου 1963. Η εκδήλωση έγινε παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς και διοργανώθηκε από την Κουβανική Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργατών (CTC-R) και το Υπουργείο Βιομηχανίας του οποίου ο Γκεβάρα ηγείτο.
Σύντροφοι,
συναντιόμαστε άλλη μια φορά, την παραμονή της Διεθνούς Εργατικής Γιορτής για να τιμήσουμε τους συντρόφους εκείνους που ξεχώρισαν με τις προσπάθειές τους στις παραγωγικές υπηρεσίες της χώρας μας, στις υπηρεσίες του ευγενούς σκοπού της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, σαν πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις στις οποίες μοιράζεται το υπουργείο μας. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα προηγούμενων μηνών, είχαμε περιοδικές συζητήσεις με τους συντρόφους εκείνους που, μήνα με το μήνα με την αφοσίωσή τους στην εργασία, ξεχώρισαν ανάμεσα στους εργάτες των επιχειρήσεών μας.
Έχουμε επαναλάβει ξανά και ξανά ότι, στην περίπτωση των πρωτοπόρων εργατών, η υπερβολική μετριοφροσύνη δεν είναι αρετή αλλά μειονέκτημα, ότι ο πρωτοπόρος εργάτης πρέπει με να δίνει παράδειγμα, πρέπει να το κάνει κατανοητό, να μεταδώσει τον ενθουσιασμό του, και να δει ότι η δική του ατομική προσπάθεια μετατράπηκε σε μια προσπάθεια συλλογική όλων των εργατών και των εργοστασίων της χώρας, ότι οι δυνάμεις των εργοστασίων πρώτης γραμμής, όλων των κέντρων παραγωγής, ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα της δουλειάς και τη συνείδηση των ανθρώπων, για να κατακτηθεί η υλική επάρκεια που χρειάζεται για το χτίσιμο του σοσιαλισμού και τη δημιουργία ισχυρής συνείδησης στους απογόνους του, πράγμα που χρειάζεται για τη διατήρηση του σοσιαλισμού.

Προβοκάτορες άφησαν το στίγμα τους στα γραφεία του ΕΠΑΜ!

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βάνδαλοι προβοκάτορες του συστήματος πέρασαν από τα νέα γραφεία του ΕΠΑΜ και άφησαν το βρώμικο και προειδοποιητικό στίγμα τους.

Με προκατασκευασμένους λοστούς, τυλιγμένους με πανιά για να μην δημιουργήσουν θόρυβο και πέτρες, έριξαν την τζαμαρία των γραφείων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και μέσα στο πρωινό σκοτάδι φρόντισαν οι σκιές να εξαφανιστούν.

Θα ήταν αστείο να νομίσουν οι ΄΄παλικαράδες του σκότους΄΄ ότι τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ θα υποστείλουν τη φωνή τους φοβούμενοι παρόμοιες συμπεριφορές και τακτικές.

Το ΕΠΑΜ θα φύγει από το δρόμο που ξεκίνησε ΜΟΝΟ αφού πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από το να εκδιώξει τους τυράννους του Δ΄ Ράιχ που η κατοχική κυβέρνηση έφερε στην Πατρίδα μας και να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να διαφεντεύσει ο ίδιος τη Χώρα του!
Ρώμη 15-10-2011