#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Υπουργοί σε ρόλο συνταγματαρχών αποφασίσουν και διατάσσουν

 

1. Nα μην πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ και στον Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης. Όποιος διατάκτης παραβιάσει την εγκύκλιο που θα αποσταλεί άμεσα στους ΟΤΑ, θα υπάρξει καταλογισμός των σχετικών ποσών σε βάρος του.

2. Καλούνται οι δήμαρχοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει το άρθρο 61 του ν. 3979/2011, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να αναθέσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, καθώς και υπηρεσίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και...
δημοσίων κτιρίων σε ιδιώτες.

3. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλιστεί η λειτουργία των ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.

4. Αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_9392.html
 
http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Μichael Hudson: Το χρέος δεν υπάρχει. Οργανώθηκε από μαφιόζους της Wall Street

Αν βρούμε καιρό θα υποτιτλίσουμε το βίντεο που παραθέτουμε με τα λεγόμενα του οικονομολόγου και συγγραφέα Μichael Hudson.

Η συντρόφισσα Μ.Ν. έκανε μια περιληπτική μετάφραση και την παραθέτουμε:

Προκειμένου οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω των χειρισμών σε ένα υπολογιστή να πάρουν τα χρήματα της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα, βάλλουν κατά του κοινωνικού κράτους, των μισθών κλπ. Ο λαός είναι στους δρόμους γιατί θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της «σοσιαληστικής» κυβέρνησης του.

Οι «σοσιαληστές» της Ευρώπης είναι άκρα δεξιά, χούντα. Όλες οι αποφάσεις λοιπόν είναι άκυρες. Τα τελευταία 400 χρόνια είθισται οι αποφάσεις να λαμβάνονται δημοκρατικά. Στην Ισλανδία είπαν ότι αν είναι να οδηγήσουμε το λαό σε μια δεκαετία φτώχειας με αποτέλεσμα το 1/3 του πληθυσμού να μεταναστεύσει, πρέπει να τον ρωτήσουμε. Και έγινε δημοψήφισμα και ο λαός αποφάνθηκε ότι δεν συμφωνεί. Και ο ελληνικός λαός λέει το ίδιο πράγμα, ότι πρέπει να ερωτηθεί, ειδάλλως είναι φασισμός. Λέει ο λαός, «Όταν ξαναπάρουμε την εξουσία, θα αρνηθούμε το χρέος και εσείς δεν θα πάρετε τίποτε». Και με αυτό συμφωνεί και το Διεθνές Δίκαιο. Ο λόγος που είναι στο δρόμο είναι για να πούνε ότι εμείς σας προειδοποιούμε.

Φασιστών-Βιαστών...Πολιτεία.
Νέο φασιστικό παραλήρημα Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.
Μετά τη συνάντηση του με τον ΑΜΕΑ κ.Ρομπάϊ πλάκωσε τις
δηλώσεις όπου:
1) πλέκει το εγκώμιο των "αγορών", για την εμπιστοσύνη των
οποίων "εργάζεται σκληρά".
2) ανανεώνει τις δεσμεύσεις Υποταγής και Ξεπουλήματος της
Ελλάδας.
3) καθυβρίζει τον ελληνικό Λαό παρουσιάζοντας τον ως συνεργό
στο τελούμενο έγκλημα..."ο ελληνικός Λαός θέλει τις αλλαγές όσο
επώδυνα μέτρα και να πάρουμε"(!!), ήταν η δήλωση του.
Δήλωση ενός παράνομου πρωθυπουργού,που εκτελεί καθήκοντα
Εκτελεστή/Βιαστή σε περιβάλλον Αντιδημοκρατικό/Φασιστικό που
έστησε στη χώρα και προστρατεύει με τους μηχανισμούς Βίας.

Το ταξικό μίσος επιστρέφει;Κατεβαίνω στον πεζόδρομο να πληρώσω το κινητό που μου είχαν κόψει τις τελευταίες μέρες – μη ρωτήσετε πού βρήκα τα λεφτά, δεν μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Κοιτάζω, μα το Oteshop της γειτονιάς μας ήταν κλειστό. Παράξενο, αφού ακόμα δεν είχε πάει δύο η ώρα. Πηγαίνω κοντά και διαβάζω την ανακοίνωση. «Το κατάστημα διακόπτει τη λειτουργία του. Για να εξυπηρετηθείτε πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο κατάστημα Γερμανός στην οδό Φαλήρου, κοντά στην Ακρόπολη». Υποθέτω πως το κλείσιμο του καταστήματος έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση που επιβάλλουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom και μάλλον θα έχω δίκιο. Αποφασίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσω. Φτάνω εκεί, πληρώνω τον λογαριασμό και περιμένω την επανασύνδεση. Ο καιρός όμορφα συννεφιασμένος. Αποφασίζω να το ρίξω έξω, να αγοράσω μια εφημερίδα και να πιω κι έναν μονό ελληνικό ή να τσιμπήσω τίποτα. Κάθομαι στον πάγκο ενός όμορφου μαγαζιού. Κοιτάζω μια μηλόπιτα πάνω στον πάγκο και ζητώ τον τιμοκατάλογο. Πέντε ευρώ το κομμάτι. Η υπέρβαση σταματά στον σκέτο μονό ελληνικό. Ανοίγω την Ελευθεροτυπία και αράζω ευτυχής, έστω και χωρίς μηλόπιτα.

ΕΚΤΑΚΤΟ...ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !!!

 [ video ]


Χαρήκατε, εεε;;; Κάντε υπομονή.
Απλά είναι μια "πρόβα" για ένα μελλοντικό ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...
Η σημερινή επέτειος απελευθέρωση της Αθήνας, έδωσε το ερέθισμα...

στους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια»... 
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
ΠΗΓΗ     ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ,       
PATRINAKI
 
                                                                    

Οι άδειες πια πλατείες, οι “Πλαταιείς” και γιατί εξαφανίστηκαντου Αναρμόδιου Θρακός
http://anarmodios.wordpress.com

Αν κρίνω από την δική μας πλατεία εδώ του Λευκού Πύργου, και πάνω κάτω τα ίδια μάλλον ισχύουν και στο Σύνταγμα, το “κίνημα των πλατειών”, το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών, σχεδόν πια δεν υπάρχει. Ενώ ένας από τους πρώτους στόχους του ήταν να διατηρηθεί και να παραμείνει με μόνιμη παρουσία στις πλατείες.
Τι έγινε λοιπόν και εξαφανίστηκαν οι “Πλαταιείς” (λολ);
Ο βασικός λόγος είναι ένας και μόνος: Οι “Πλαταιείς” έπαψαν να έχουν μόνιμη παρουσία στις πλατείες, έως εξαφανίσεως, διότι δεν “συγκροτήθηκαν σε σώμα”, δεν εξελίχθηκαν σε πολιτική οργάνωση δηλαδή, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει αμέσως μετά τις πρώτες μέρες του ρομαντικού ενθουσιασμού στις πλατείες. Οι Πλαταιείς απέτυχαν να δημιουργήσουν μια πανελλήνια ομοσπονδία τοπικών και αυτόνομων πολιτικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς ενιαίο κέντρο και κεντρική ηγεσία. Μια πολιτική ομοσπονδία δηλαδή που θα μπορούσε να μετρηθεί με το παρόν διεφθαρμένο και μολυσματικό πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΟΡΓΙΑ;

Ανάμεσα στο πολλά που παράγουν οι πρωτόγνωρες κοινωνικές εξελίξεις είναι και κάποια πλαδαρά, άυλα σχήματα. Μια ανησυχούσα ελαφρότητα παίρνει τη θέση της ελαφρότητας χωρίς ευθύνη. Αφού όλοι ανησυχούμε, όλοι φοβόμαστε, ίσως το «όλοι» να είναι και η απάντηση. «Όλοι μαζί» για να σωθούμε. Για τραγική ειρωνεία, αυτό το σλόγκαν της σωτηρίας ήταν το διαφημιστικό μότο μιας από τις τράπεζες, την εποχή που μας καλούσε «μαζί» να χρεωθούμε, αλλά όχι και «μαζί» να κερδίσουμε. Μια άλλη εταιρεία είχε για σλόγκαν της το «θέλω». Κάπως έτσι, στην αρχή οι λέξεις και μετά η ζωή μας έπαψαν να είναι μια ουσία κι έγιναν κάτι από διαφήμιση. Τα νοήματα έγιναν σποτάκια. Όλες οι ισχυρές έννοιες έχασαν το βάρος τους για να γίνουν προθέματα μιας καμπάνιας. Μέχρι που πιστέψαμε πως ζούμε σε διαφημιστική καμπάνια. Με ευτυχισμένες νοικοκυρές να πετάνε στον αέρα κουβάδες απ’ τη χαρά τους, κομψευόμενους τριαντάρηδες να φοράνε κουστούμι για ν’ αλείψουν μια φέτα Βιτάμ κι ευτυχισμένους σύγχρονους Τζον Μπόι να τρέχουν προς το λιβάδι στο οποίο δεν υπήρχε πια μικρό σπίτι, αλλά πολυκατοικία.

Πότε θα κάνει ξαστεριά; Καζάκης Κακλαμάνος Ράδιο9 13-10-11
Χάνει το σπίτι του για χρέος 1.466 ευρώ...

Φαντάζει απίστευτη ιστορία. Δυστυχώς, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή. 
 Εν έτει 2011, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ένας ασθενής με τετραπληγία, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο λόγω χρέους 1.466, 36 ευρώ σε ιδιώτη ο οποίος βγάζει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.
Ο 61χρονος Δημήτρης Καφέτσης αδυνατεί να αποπληρώσει τον οφειλέτη του αφού είναι κατάκοιτος και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας εδώ και δύο χρόνια.
 
Η οικογένεια του πλέον ζει με περιορισμένο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα.
petraskandalou.blogspot.com
 
 

Τιμή και δόξα στην επαναστάτρια Σούζαν Ζενγκίν!

Δολοφονία από το τουρκικό καθεστώς ο θάνατος της

Έχασε την μάχη με τον θάνατο η αγωνίστρια επαναστάτρια δημοσιογράφος Σούζαν Ζενγκίν, την Τετάρτη 12 του Οκτώβρη το βράδυ, ύστερα από εγχείρηση καρδιάς και δεκαεπτά ημέρες που πάλεψε σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική σε τουρκικό νοσοκομείο στο Καρτάλ της Πόλης. Η Σούζαν Ζενγκίν στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε από το τουρκικό φασιστικό κράτος το οποίο την φυλάκισε εξωδικαστικά στις κλειστές φυλακές του Μπακίρκιοι σχεδόν για δύο χρόνια, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αναβάλλοντας συνεχώς την δίκη της και παρατείνοντας την κράτηση της , σε πείσμα της διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης. Ακόμα και όταν τα προβλήματα υγείας μεγάλωσαν οι τουρκικές αρχές αρνούνταν να την αποφυλακίσουν μέχρι να φτάσει σε σημείο που να μην υπάρχει επιστροφή. Την άφησαν τελικά προσωρινά ελεύθερη στις 14 του Ιούνη του 2011 ενώ αν δεν εφευγε από την ζωή έπρεπε στις 3 του Νοέμβρη να παρουσιαστεί για να δικαστεί.

Η Ασφάλεια σε ρόλο “επιθεωρητή εργασίας” – Κείμενο της Φαίη Μάγερ

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη βρέθηκα στο νησί της Κέρκυρας για μια συνέντευξη σχετικά με μια θέση εργασίας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς θα βρισκόμουν κάποιες μέρες εκεί, αποφάσισα να πάω επισκεπτήριο στον φίλο και σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που κρατείτε στις φυλακές Κέρκυρας. Έτσι και έπραξα.
Το αποτέλεσμα του επισκεπτηρίου αυτού στο ‘σωφρονιστικό ίδρυμα’ ήταν να εμφανιστούν, λίγο αφότου πήγα για την συνέντευξη, έξι ασφαλίτες στην επιχείρηση. Αρχικά κέρδισαν τις εντυπώσεις, πηγαίνοντας με τρία οχήματα, ενοικιαζόμενα, δύο στο κάθε όχημα, έτσι, γιατί, να μωρέ, να ‘χουν τα παιδιά το χώρο τους. Επίσης, καθώς η ντόπιοι αστυνομικοί μάλλον δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση στον τομέα της παρακολούθησης, θεώρησαν ότι για να τα καταφέρουν έπρεπε να φέρουν και ειδικούς εξ Αθηνών… Στον τομέα της καταστολής, βέβαια, τα κονδύλια οι μισθοί και οι επιχορηγήσεις δεν έχουν ακόμη κοπεί…

Παγκόσμιος νομισματικός-εμπορικός πόλεμος

Υπό άλλες συνθήκες, αυτό θα ήταν σίγουρα ένα πολύ μεγάλο θέμα, άλλο αν σήμερα η Ελλάδα είναι ένα "καζάνι που βράζει", βάζοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, ειδικά τα διεθνή...:


Το παραπάνω σκίτσο αποτελεί μια καταπληκτική περιγραφή του δόγματος της "αμοιβαίας καταστροφής", όπου δύο αντιμαχόμενες πλευρές καταστρέφουν η μία την άλλη λόγω ακριβώς του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Το δόγμα της "αμοιβαίας καταστροφής" έγινε πολύ γνωστό κατά τη διάρκεια του "Ψυχρού Πολέμου" ανάμεσα στις ΗΠΑ και την πρώην ΕΣΣΔ, καθώς η κάθε μία από αυτές τις δύο υπερδυνάμεις είχε τη δυνατότητα να καταστρέψει την άλλη.

Στην πραγματικότητα όμως, το δόγμα αυτό της "αμοιβαία καταστροφής" μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς - και ένας από αυτός είναι και η επιστροφή στον προστατευτισμό, που, όπως έχουμε ξαναπεί, θα κερδίζει έδαφος όσο η κρίση διογκώνεται.

Άλλωστε, την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχαν εμφανίσει τα κράτη και κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ του 1929: Λόγω του ότι τα κράτη βρίσκονται εκ φύσεως σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, το ένα αρχίζει να πλήττει τις εξαγωγές του άλλου, επιβάλλοντας δασμούς στις εισαγωγές που κάνει από το άλλο.

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ


Σώζεται η τράπεζα με τα λεφτά των φορολογουμένων και κατόπιν συνεχίζει να τους πίνει το αίμα -σώζεται δηλαδή το βαμπίρ ιδίοις αναλώμασι των θυμάτων του, με τι τέρατα έχουμε μπλέξει; Κλονίζεται η Γαλλοβελγική τράπεζα Ντέξια και την αιμοδοτούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ποσά ίσα με το μισό ελληνικό χρέος (πριν να το κάνει τρισμέγιστο ο Γιωργάκης) -κι ύστερα της Ευρώπης τής φταίνε οι ακαμάτηδες νότιοι, τα pigs...
* * *
Μπουκάρει στα καθ' ημάς, σαν τον Αλάριχο στα νοικοκυριά ο Μπενύτο, διαλέγει τι θα βουτήξει, βιάζει όποιον οικογενειακό προϋπολογισμό γουστάρει κι ύστερα κλαίγεται μπροστά στα θύματά του ότι τα έσφαξε για το καλό τους ότι κάποιος τέλος πάντων έπρεπε να αναλάβει τη βρώμικη δουλειά. Δεν είθισται να βάφουν με αίμα τα χέρια τους οι Κατακτητές, όταν μπορούν να κάνουν το ίδιο για χάρη τους οι σμπίροι τους...

Ακούστε...καθάρματα.


Πριν από την ψήφιση του Μεσομακροπόθεσμου,τον Ιούνιο, ο φαφλατάς χοντροΠροδότης είχε εστιάσει την επιχειρηματολογία του για
να πείσει τη Βουλή και την Κοινωνία σε δύο σημεία:
1) Στην ανάγκη να αποδείξουμε στους "εταίρους" μας πως η Ελλάδα παίρνει ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα για τη "σωτηρία" της.
2) Πως το σκληρό/βάρβαρο πακέτο μέτρων ήταν "μονό-
δρομος σωτηρίας", συνέχεια του δρόμου που είχε χαράξει το Μνημόνιο, ένα χρόνο πριν.
Στα πλαίσια αυτά απείλησε,εκβίασε,ωραιοποίησε,ζήτησε συναίνεση,
εθνική υπευθυνότητα και άλλα γνωστά.
Το σημαντικότερο όλων ήταν πως κατηγόρησε σύσσωμη την αντι-
πολίτευση πως επιθυμεί να "αφοπλίσει" την κυβέρνηση και να μειώ-
σει τη διαπραγματευτική θέση της Χώρας εν όψει του Eurogroup,
που  θα έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις για την 5η δόση και για το νέο
δάνειο. 
Κρίνοντας από το αποτέλεσμα:

Περί πορνείας, προαγωγών και πολιτικής

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η πολιτική τους δεν διαφέρει πολύ από τη νομιμοποιημένη πορνεία. Η πόρνη συλλαμβάνεταιόταν κάνει πεζοδρόμιο, αλλά οι πολιτικοίανταμείβονται με προεκλογικές χορηγίες όταν ξεπουλούν την ψυχή τους στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Από όλη αυτή την εκπόρνευση – το χρήμα που αλλάζει χέρια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες – ο μοναδικός που πηδιέται πραγματικά είναι ο κοσμάκης».
Η... τολμηρή αυτή άποψη δεν διατυπώθηκε από κάποιον δημοσιογράφο ή αναλυτή του «Π». Aνήκει στον οικονομολόγο Τζέραλντ Σελέντε, ιδρυτή και διευθυντή του The Trends Research Institute, και διατυπώθηκε στην οικονομική επιθεώρηση Trends Journal, της οποίας είναι εκδότης. Την ανέφερε χθες ο εξαίρετος συνάδελφος Ρούσσος Βρανάς στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη στήλη του Δρόμοι(παρεμπιπτόντως, μία από τις τέσσερις - πέντε ποιοτικότερες και πιο τεκμηριωμένες στον αστερισμό τωνφτωχών σε πρωτοτυπία και εγκυρότητα ελληνικών ΜΜΕ).
Η παραπάνω ατάκα του Σελέντε απαντούσε στο ρητορικό ερώτημα: «Γιατί οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας, που συνήθως διαφωνούν σε όλα, πάντα συμφωνούν σε κάθε κρίση πως πρώτοι από όλους πρέπει να σωθούν οι τραπεζίτες;». Η απάντηση  του οικονομολόγου είναι απλή: «Επειδή και αυτοί (σ.σ.: οι πολιτικοί) πουλιούνται και αγοράζονται όπως όλα».

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, καθήκον μας να τους ανατρέψουμε…

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς ψήφιση στη Βουλή δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στο Δημόσιο τομέα, για τους οποίους εγκαινιάζεται και επίσημα ο θεσμός της απόλυσης –μέσω της εργασιακής εφεδρείας –ενώ ισοπεδώνονται οι μισθοί τους μέσω του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου.

Αφορά και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αφού η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε και ανακοίνωσε τα εξής για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ βοηθημάτων:

- την κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία: όροι που περιλαμβάνονται σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και αποκλίνουν από τις κλαδικές ή όροι συλλογικών συμβάσεων, υπερισχύουν εάν είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους.

Πουθενα ρε αλητες δεν θα αισθανεσθαι ασφαλεις! Απο κτιριο σε κτιριο ο Καστανιδης για μια συνεντευξη τυπου.

Ουτε στα υπουργεια αισθανονται πλεον ασφαλεις οι υπουργοι της χουντας.

Για μια συνεντευξη τυπου που ηταν προγραμματισμενη για τια 1 το μεσημερι, ο Καστανιδης και οι παρατρεχαμενοι του περιφερονταν απο κτιριο σε κτιριο προκειμένου να ξεφύγουν από το εξαγριωμένο πλήθος των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Και τελικα αποφασισε να δωσει τη συνεντευξη στη βουλη!


Το μονο μερος που πιστευουν οτι μπορουν να διαπρατουν τα εγκληματα τους με ασφαλεια...προς το παρων!


Γιατι σε λιγο καιρο ενα μερος θα υπαρχει για να κρυβονται.Στις τουαλετες οπως εκανε ο πρωτος διδαξας ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ.

                                  ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ!

Read more: http://anarhogatoulis.blogspot.com/

ΚΑΖΑΚΗΣ: Κλέβουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μας

Η πανταχού παρούσα βία…

Η ΒΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Γράφει ο φίλος κ.κ.
Ως βία ορίζουμε τη χρήση της ισχύος εις βάρος του άλλου, του άλλου και με την έννοια του διαφορετικού.
Η ισχύς μπορεί να έγκειται στη σωματική ρώμη, στην κατοχή όπλου, στην πνευματική, ψυχολογική ή συναισθηματική υπεροχή.
Αντίστοιχα μπορούμε να διακρίνουμε είδη βίας.
Το πιο προφανές, επειδή είναι άμεσα ορατό και αντιληπτό από τα αποτελέσματά του, είναι η σωματική βία που προκαλεί πόνο ή και θάνατο. Τέτοιου είδους βία ασκούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ενός κράτους και οι στρατοί εισβολής σε έναν επιθετικό πόλεμο. Αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο, η κακοποίηση γυναικών και παιδιών είναι πάρα πολύ εξαπλωμένη.
Κάθε άλλη μορφή βίας, ανάγεται τελικά σε αυτή την πρώτη, επειδή ανακινεί το φόβο του πόνου.
Η ψυχολογική και συναισθηματική βία ασκείται σε καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις όπως μεταξύ συγγενών, φίλων, εραστών, συνεργατών. Η απειλή της απόλυσης με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο (εφεδρεία, αξιολόγηση, σύμβαση ορισμένου χρόνου σε συνδυασμό με ένα τοπίο ανεργίας) είναι ψυχολογική βία που ασκείται από ένα πρόσωπο που υπερέχει ψυχολογικά εξαιτίας της θέσης του, που ορίζει την τύχη της ζωής του υφιστάμενου, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει. Αυτή η ψυχολογική βία ανάγεται τελικά σε απειλή πόνου, καθώς απώλεια της εργασίας μπορεί να σημαίνει στέρηση βασικών αγαθών επιβίωσης: στέγη, τροφή, αξιοπρέπεια.

Στην επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

Από τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» 12 και 13 Οκτώβρη 1944

«Χρόνια παλεύαμε νάρθης. Αιματοποτισμένοι οι δρόμοι μας, γεμάτα τα νεκροταφεία μας. Γκρεμισμένα τα σπίτια μας, χτικιό στα στήθη μας και κουρέλια σκεπάζουν το κορμί μας, μα κοίταξέ μας φτερουγίζομε, λάμπομε! Η περηφάνια λάμπει σαν φωτοστέφανος στων αγωνιστών τα κούτελα. Είμαστε εμείς που νικήσαμε τη σκλαβιά! Εμείς που σπάσαμε τις αλυσίδες!».

Με τα λόγια αυτά την Πέμπτη 12 του Οκτώβρη 1944, ο «Ριζοσπάστης» καλωσόριζε την απελευθέρωση της Αθήνας, γράφοντας στην πρώτη σελίδα: «Ωρα έντεκα π.μ. - Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ - Οι Γερμανοί εκκενώνουν οριστικά την πρωτεύουσα - Ο γερμανός διοικητής και όλο το στρατηγείο του Λυκαβηττού ανεχώρησαν - Η Αθήνα κηρύχτηκε ανοχύρωτη». Την επομένη, 13 του Οκτώβρη, ο «Ριζοσπάστης» έγραφε στην πρώτη του σελίδα με μεγάλα, κεφαλαία, γράμματα: «ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ», ενώ ο Γ. Ζέβγος, με άρθρο του, εξηγούσε ότι η μεγάλη αυτή μέρα της απελευθέρωσης ήταν ταυτόχρονα και το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».

Απορίες μιας Ισπανίδας

(Η Margarita είναι από την Ισπανία και ζει στην Ελλάδα. Χτες το πρωί ανέβηκε στην Ακρόπολη για τα 67 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τα σχόλια είναι δικά της.) Δεν έχω καταλάβει τι έγινε χτες το πρωί στην Ακρόπολη – δεν υπήρχε και κανείς να μου εξηγήσει. Γιορτάσανε ή αποχαιρετήσανε τη θέση της ελληνικής σημαίας;

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΑΔΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Βαρέθηκα να ακούω το ίδιο βιολί κάθε μέρα. Τις φωνές αγανάκτησης για τις συγκοινωνίες, για τα ταξί, για τα σκουπίδια, για τις υπηρεσίες που απεργούν και κάνουν τη ζωή των υπόλοιπων δύσκολη.
Δεδομένου ότι κι εγώ είμαι σ΄αυτούς που ταλαιπωρούνται ρωτάω, το πρόβλημα είναι ποιοι απεργούν τελικά ή γιατί δεν απεργούν οι υπόλοιποι?

Που είναι οι άνεργοι να κλείσουν κι αυτοί τους δρόμους? Που είναι οι καρπαζοεισπράκτορες ιδιωτικοί? Που είναι οι καταναλωτές? Που είναι όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται ανελέητα? Αυτό που θα έπρεπε να νοιώθουμε όλοι όσοι "απέχουμε" τρομαγμένοι, κρυμμένοι στο καβούκι μας, υπομένοντας μειώσεις μισθών, απολύσεις, φτώχεια, χρέη, ασυδοσία στις δουλειές μας,αδυναμία αγοράς ακόμα και των πιο βασικών αγαθών, υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας, είναι όχι αγανάκτηση αλλά ντροπή.


Να μην απεργήσουμε για να μη χάσουμε τη δουλίτσα των 600 και 700 ευρώ. Να μην απεργήσουμε γιατί εκβιαζόμαστε από χίλιες μεριές και μας έχουν πατήσει κάτω. Να μην απεργήσουμε γιατί έχουμε πρώτα από όλα πουλημένα συνδικάτα που καμιά διάθεση δεν έχουν να ηγηθούν μιας συνολικής αντίδρασης.

Λιποθυμίες σε σχολεία λόγω ασιτίας...

Και αυτοκτονία γονιού 
Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σωματείων και  φορέων 7ου Διαμερίσματος  για το συντονισμό της δράσης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
altΤην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής των Αμπελοκήπων με στόχο το συντονισμό της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού,  του ξεπουλήματος του τόπου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν :

Η φτώχεια είναι πλέον ποινικό αδίκημα!

Όσοι δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν χαράτσια (και δεν είναι τραπεζίτες) αρχικά θα τους κόβουν το ρεύμα και αν επιμείνουν θα εκτελούνται για παραδειγματισμό. Πόσους φτωχούς να χωρέσει αυτή η χώρα; Δεν πάει άλλο, η βάρκα γέμισε… που έλεγε και μια ψυχή παλιότερα…


http://antistachef.wordpress.com/
Τουρκία:Πέρα απο την Σεχραζάτ....

Τουρκία του 2011

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Τα τουρκικά ΜΜΕ προ ημερών αναφέρθηκαν σε μια πραγματικότητα ζοφερή, στον αντίποδα τής …Σεχραζάτ. Η ¨Αναφορά βίας σε βάρος γυναικών¨ παρουσίασε μία φρίκη: την τελευταία επταετία δολοφονήθηκαν 4.190 γυναίκες, ενώ εντοπίστηκε πως το 88% των γυναικών που υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία το έκρυψαν. Μιλάμε για 14πλασιασμό των φόνων γυναικών, σε μια χώρα που «εκδημοκρατίζεται και αναπτύσσεται»!


Η έρευνα που έκανε η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παράρτημα Κωνσταντινούπολης) αποκάλυψε ότι κατά τα τελευταία 7 χρόνια δολοφονήθηκαν από άντρες 4.190 γυναίκες για διάφορους λόγους: τιμής, φτώχεια, ανεργία, εξαπάτηση, εγκατάλειψη σπιτιού, χωρισμός, έλλειψη θέλησης για σεξουαλική επαφή. Η απαίτηση των ανδρών για κυριαρχία πάνω στις γυναίκες είναι προφανής. Αναφέρεται επίσης ότι στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και στην ενδότερη Ανατολία διαπράττονται με ρητορικές περί τιμής και εφαρμόζονται με αποφάσεις από οικογενειακά συμβούλια. Σε όλες τις περιοχές εντοπίστηκε ότι οι άντρες βλέπουν τις γυναίκες ως ένα περιουσιακό στοιχείο και ότι μέσω της βίας επιχειρούνε να επιβάλλουν την εξουσία τους.

Σοσια... ληστές!!!

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, πέρα από το αισχρό μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 που σημαίνει ότι θα πληρώνει φόρο ακόμα και ένας εργαζόμενος με εισόδημα 350 ευρώ το μήνα (!), προσθέστε και τούτο:
Οι φορολογικοί συντελεστές για τους μισθωτούς αυξάνονται μέχρι και 4 μονάδες!
*
Προσέξτε τώρα τι σημαίνει κυβέρνηση «σοσιαλιστών»:
*
Ενώ φορολογούν τα 350 ευρώ μηνιαίως, 
ενώ αυξάνουν το φορολογικό συντελεστή του μισθωτού έως και 4 μονάδες, είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν, γιατί εν μέσω κρίσης μείωσαν κατά 5 μονάδες το φορολογικό συντελεστή των βιομηχάνων!
Είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν γιατί - μαζί με τη ΝΔ - έχουν μειώσει συνολικά το φορολογικό συντελεστή του μεγάλου κεφαλαίου την τελευταία δεκαετία κατά 25 μονάδες (!), από το 45% στο 20%.
Δηλαδή, οι ίδιοι που πήγαν τον ΦΠΑ στο 23% για το λαό, οι ίδιοι που επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων
μείωσαν τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, των τραπεζιτών, της πλουτοκρατίας κατά 55%!!!

Κατάληψη στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ θεωρούμε ότι από τη μια η έλλειψη παθολόγων, η έλλειψη προσωπικού, η απόφαση να μην έρχονται έκτακτα περιστατικά με το ΕΚΑΒ κατά την γενική εφημερία μας (όταν γίνει η συνεφημέρευση με το Κων/πούλειο).
Από την άλλη οι δηλώσεις του Λοβέρδου για 50% μείωση κλινών και τμημάτων, η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε ανεξάρτητα οργανισμών.
Όλα οδηγούν στην απαξίωση και το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο και τη ζωή μας.
Ζητάμε:

1. Πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου
2. Άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής
3. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων
4. Ούτε ένα κρεβάτι λιγότερο, ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου από την Πέμπτη 13/10.
Στα πλαίσια της κατάληψης θα καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από την Παρασκευή.
Την Πέμπτη 13/10 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των νοσοκομείων στο υπουργείο Υγείας με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.
Καλούμε φορείς της περιοχής για να αποφασίσουμε από κοινού δράσεις.
Νέα γενική συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων


http://antigeitonies.blogspot.com/


Υπάρχουν λύσεις!