#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Κοινή δήλωση Οργανώσεων της Αριστεράς

Οι πολιτικές οργανώσεις και σχηματισμοί που υπογράφουμε πιο κάτω, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το ζήτημα των χαρατσιών που επιβάλλονται στο λαό και συναποφασίσαμε τα εξής:
FREE photo hosting by Fih.gr1. Καλούμε το λαό να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται. Καλούμε το λαό περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, επιβίωσης, δικαιοσύνης. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στηρίζουμε αποφασιστικά και δραστήρια με τη συμμετοχή μας και το παράδειγμα μας το «Δεν πληρώνω τα χαράτσια»
2. Καλούμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ). Δηλώνουμε ότι στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν. Να φύγουν όλοι τους, όλοι όσοι οδήγησαν στην χρεοκοπία και στη βαθειά καταπίεση του λαού, κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι, «πρόθυμοι» πολιτικοί σχηματισμοί, Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ)  και δανειστές. Να ανατραπεί το ειδικό αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχουν εγκαθιδρύσει, με τάνκς τις τράπεζες και τα ΜΜΕ τους συστήματος. Ήρθε η ώρα της πραγματικής δημοκρατίας, την οποία μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του.

3. Στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια, τότε δεν μας δοθεί η επόμενη δόση και δεν θα υπάρχουν, τάχα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις, απαντάμε: κάθε δόση μας οδηγεί σε χειρότερο αδιέξοδο, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πληρωμές στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δανειστές, εδώ και τώρα ουσιαστική φορολόγηση του πλούτου και εθνικοποίηση των τραπεζών, εδώ και τώρα αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
4.  Χωρίς να αναιρείται η αυτοτελής παρέμβαση κάθε δύναμης, τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε σε συντονισμό και με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να συναντηθούν σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, στα συνδικάτα και στους συλλόγους και να δημιουργήσουν κοινές και πλατειές επιτροπές πολιτών, εργαζομένων, νεολαίων. Επιτροπές, που να συσπειρώσουν και να οργανώσουν στην ανυπακοή και στην αντίσταση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους του λαού. Επιτροπές, που να μην επιτρέψουν να κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι το ηλεκτρικό και να προστατεύσουν έμπρακτα το κίνημα της ανυπακοής από τα τιμωρητικά και εκδικητικά μέτρα του κράτους.
5. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις Εφορίες, να συμπεριφερθούν όχι με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης και των τροϊκανών επιτρόπων, αλλά με βάση τις ανάγκες του λαού. Να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στο «Δεν πληρώνω». Καλούμε τα συνδικάτα να συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση και να συνδεθούν με το λαό.
6. Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στο να πάρει σάρκα και οστά  ένα πανίσχυρο κίνημα λαϊκής ανυπακοής και αλληλεγγύης, ένα πανίσχυρο κίνημα ανατροπής της σημερινής κατάστασης.
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.)
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.)
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)
Κομμουνιστική Ανανέωση
Ξεκίνημα
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας είναι δημιούργημα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας που είναι η 17η Οκτώβρη, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την επιτροπή αγώνα εργατών βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου οργανώνουν παιδική γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων και ανέργων μεταναστών της περιοχής.
Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση είναι στοιχεία σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα. Δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Η κρίση των καπιταλιστών βγάζει στο περιθώριο ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες μεγαλώνοντας τα ποσοστά των εξαθλιωμένων.
Το Παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η ΠΣΟ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας το ΠΑΜΕ που είναι ενεργό μέλος της ΠΣΟ, σημαδεύουν με τους αγώνες τους την πολιτική και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Αγωνίζονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους άνεργους αλλά και στους εργαζόμενους μιας βιομηχανικής περιοχής που μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερη φτώχεια, όλο και περισσότερη πίεση εξ αιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να σωθούν οι βιομήχανοι.
Θέλουμε να χαρίσουμε ένα ζεστό χαμόγελο και μια ώρα ξενοιασιάς στα παιδιά που αναγκάζονται να περιορίζουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, βλέποντας άδεια τα πορτοφόλια των γονιών τους.

Μ. Καψής: Το δημοσιοκαφρικό ντόμπερμαν της κυβέρνησης (Βίντεο)

Στην περιοχή του Ταύρου συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ έχουν αποκλείσει το μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στο οποίο εκτυπώνονται οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το χαράτσι στα ακίνητα.

Ο υπουργός Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και το δημοσιοκαφρικό ντόμπερμαν της κυβέρνησης, ο Μανώλης Καψής, ανέλαβε να προετοιμάσει το κλίμα μέσα απ’ το Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι. Οι συνδικαλιστές δεν πτοήθηκαν, ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν εισβάλει στο κτήριο και συνεδριάζουν για τις παραπέρα ενέργειες τους.


ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ..


Οταν ο Παπαχελας στρεφεται υπερ του εργαζομενου!!!....ε τοτε το καθεστως πρεπει να ετοιμαζει βαλιτσες


                                 Πισω απο τις λεξεις...γλυφει ο Αλεξης
                                               που ελεγε και ενα παλιο τραγουδακι

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Ποιοί νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Πιο δεξιά απ' τον Γιωργάκη βρίσκεται ο τοίχος. Ο άνθρωπος ακολουθεί δεξιότερη πολιτική ακόμα και από εκείνην του ακροδεξιού Βαυαρού Χριστιανοσοσιαλιστή Γιόζεφ Στράους, ο οποίος έλεγε ακριβώς αυτό, ότι: «δεξιότερα απ' τους Χριστιανοκοινωνιστές πρέπει να 'ναι μόνον ο τοίχος» - χωρίς να γνωρίζει βεβαίως ότι στην ελληνική οι τοίχοι λέγονται και ντουβάρια...
 
Η διαρκής βία που εξαπολύει καθημερινώς η κυβέρνηση Μπενύτο - Γιωργάκη με εκβιασμούς, απειλές και ψέματα είναι ακροδεξιά βία, ακροδεξιά τρομοκρατία. Με σπουδαιότερο συστατικό της τα ψέματα. Και της κυβέρνησης, και των Τροϊκανών. Εχουμε χάσει τον λογαριασμό, τη μια μέρα χρειαζόμαστε 10 δισ., πέντε μέρες μετά άλλα 6 δισ. Κι ύστερα, ακόμα 4 δισ...
Ουδέν απ' όσα λέγει αυτή η κυβέρνηση (αλλά και οι Τροϊκανοί) πρέπει να γίνεται αβασάνιστα πιστευτό. Τα στοιχεία που επικαλούνται συνήθως αποδεικνύονται «ό,τι να 'ναι» ή ότι απλώς «δεν υπάρχουν». Ομως να πηγαίνουν με μισές αλήθειες και πολλά ψέματα μια ολόκληρη χώρα στα Τάρταρα, πάει πολύ...
«...Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοχτονούνε, μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες και θα μας βάλουνε, λέει, αυτοί να δουλεύουμε όπως ξέρουν αυτοί να βάζουνε τους σκλάβους να δουλεύουνε.

«Μπλόκο» από τη ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των λογαριασμών

Υπό κατάληψη τελεί το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. 
Στόχος τους είναι να μπλοκαριστεί η έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ τονίζει: "Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας".
enet.gr

Διπλή απειλή στο χαράτσι της ΔΕΗ

Αμεσο κόψιμο για όσους δεν εξοφλούν αμέσως και εφάπαξ. Στην εφορία πάει το χρέος • Καμιά επιείκεια στους 300.000 υπό διακανονισμό • Προβλέψεις-ταλαιπωρία για αναπήρους, πολυτέκνους, μακροχρόνια ανέργους
ΜΕ την ένδειξη «πληρώνεται εις ολόκληρον» θα αρχίσουν να καταφτάνουν από τη Δευτέρα οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν αποσταλεί και οι 5,5 εκατ. Στην υπουργική απόφαση, που αναμένεται να υπογραφεί και παρουσιάζει σήμερα η «Ε», η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή για άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών, δίνοντας περιθώριο 40 ημερών να εξοφλήσουν το τέλος από την ημερομηνία έκδοσης.  
 

Το πολιτικό παιχνίδι των Εποπτών

Του Δημήτρη Μυ

Στην πολιτική μεγαλύτερη σημασία από την ανταλλαγή των απόψεων έχει η επιβολή τους. Σε περιόδους σχετικής ευημερίας και σταθερότητας οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές με τη βοήθεια και των μηχανισμών της διαχείρισης της κοινής γνώμης, έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν μια ευρύτερη συναίνεση. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν, όπως σήμερα, οι πολιτικές αποφάσεις οδηγούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στο περιθώριο.

Σε τέτοιες περιόδους κρίσης και όσο το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού υποκύπτει στον πειρασμό της επιβολής των πολιτικών επιλογών, χωρίς μίνιμουμ συναίνεση, με κάθε μέσο και τρόπο: μαύρη προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, εκφοβισμό, πολιτικά τρικ και βία.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΠΑΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ», ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!»
Με μία ανακοίνωση που αντιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αποχωρούν από το κόμμα. Συγκεριμένα η ανακοίνωση των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών της ΠΑΣΚ έχει ως εξής:
"Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί. Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.
Το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήταν γνωστό όταν ο λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υποστηρίξαμε προεκλογικά λύσεις που ήταν σύμφωνες με τις αρχές μας αλλά και που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από έγκριτους οικονομολόγους ανά τον κόσμο. Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος που ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Ακύρωσαν την ιδεολογία μας και το χειρότερο ακύρωσαν τις ελπίδες ολόκληρου του λαού.

Η πείνα σήμερα

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Ένα παιδί λιποθύμησε τη Δευτέρα στο σχολείο του. Οι δάσκαλοι το μετέφεραν στο νοσοκομείο και η διάγνωση μάς έστειλε όχι στο 2004, που λέει ο καλοθρεμμένος υπουργός Οικονομικών, αλλά στο 1944: υ-πο-σι-τι-σμός.

Το είπε και το παιδάκι, όταν το πίεσαν οι γιατροί, με κατεβασμένο το κεφάλι από την ντροπή: δεν είχαν κάτι στο σπίτι για να φάει.

Υποσιτισμός: Αυτή η ωραία, αποφορτισμένη λέξη ήταν άγνωστη στον Κνουτ Χάμσουν, άγνωστη στα παιδιά με τα πεταγμένα από τις κόγχες μάτια που ζητιάνευαν ένα κομμάτι ψωμί από τους άλλους πεινασμένους στην Ελλάδα των άλλων Γερμανών.

Ο επιστημονικός όρος, βλέπετε, καλύπτει, κουκουλώνει μιαν από τις πιο άγριες έννοιες, την πείνα...

Αγαπητες υπουργίνες αν αντεχατε την αλήθεια...-Η συκοφαντία κυριο επάγγελμα

  Ανοιξα το πρωί την τηλεόραση. Στο γυαλί η κ.Χρισοφιλοπούλου. Οι αλήτες μαθητές που καταλαμβάνουν, καταστρεφουν, κάνουν πάρτυ...δε νοιάζονται(!) ... το έκλεισα.

Κυρίες Διαμαντοπούλου,Χριστοφιλοπούλου και σία δεν αντέχω όχι μόνο να σας ακούω αλλά ούτε και να σας βλέπω πια. Δεν σας αρεσει να σας τα λένε, αλλά όταν κανεις επιτίθεται στην αλήθεια τι άλλο μπορεί να περιμενει να εισπράξει;

Πισω από την γενίκευση κρυβεται ο φασισμός η μάλλον κρυβετε τον φασισμό σας, γιατί από τότε που χωρίσατε με την πραγματικότητα -για λόγους που εσείς ξερετε καλύτερα- το ψέμα, η συκοφαντία και η γενίκευση είναι η καθημερινη σας προσευχή και το κύριο σας επάγγελμα. Οπως ακριβώς έκανε αυτή η κυβερνηση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας κάνοντας επίθεση στους τεμπέληδες ΔΥ (όλοι ρε γαμώ το:), τους ανεπρόκοπους και κλέφτες συντεχνίτες όλων των κατηγοριών, τους άχρηστους εργαζομενους που φάγανε τα λεφτά κλπ, τώρα κάνετε επίθεση στα παιδιά μας.

Στο 2004... π.Χ.!

Ο κ. Βενιζέλος μας ενημέρωσε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει (για το καλό τους...) να επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.
Κατ' αρχάς, αν πάρουμε έναν μόνο δείκτη και συγκεκριμένα το ύψος του ΑΕΠ, αυτό που μας «έταξε» ο αντιπρόεδρος σημαίνει μια
καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 15%!
Αλλά, όπως είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής, μια τέτοια πτώση του ΑΕΠ
μόνο με τις συνέπειες που επιφέρει σε μια χώρα ένας πόλεμος μπορεί να συγκριθεί!
*
Εν ολίγοις, ο κ. Βενιζέλος μας το επιβεβαίωσε:
Αυτό που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός είναι ένας πόλεμος.
Ενας πόλεμος που τον έχουν κηρύξει και τον έχουν εξαπολύσει εναντίον του λαού τα συμφέροντα που εξυπηρετεί πολιτικά η αδίστακτη κυβέρνηση, οι αδίστακτοι φίλοι της κυβέρνησης, η τρόικα και οι φίλοι της τρόικας.
Ενας ταξικός πόλεμος!
***

«Κανένας γονιός δε θα γίνει "χαφιές"»

Να καταγγείλουν όχι τα παιδιά τους, αλλά την πολιτική που εμποδίζει τα παιδιά να μάθουν γράμματα, καλεί τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις που γονείς μαθητών καλούνται στα τμήματα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.
Η ΑΣΓΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: 
«Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, λένε, αναζητούν το έγκλημα μέσα στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονιών τους.
Εμείς λέμε ότι στον 21ο αιώνα έγκλημα είναι να μην απολαμβάνει ο λαός τα αγαθά που παράγει από τον ιδρώτα του. Εγκλημα είναι η ανεργία... Εγκλημα είναι να μην έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να μορφώνονται, να σιτίζονται σωστά, να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να έχουν ρεύμα και στέγη, να σχεδιάζουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους.
Εγκλημα είναι να στερείς από τους μαθητές το δικαίωμα να εκλέγουν δημοκρατικά τα όργανά τους, να συνεδριάζουν, να συζητούν, να αποφασίζουν, να δραστηριοποιούνται, να επιλέγουν τους τρόπους και τις μορφές του αγώνα τους. Είναι έγκλημα να αποποινικοποιείς τα ναρκωτικά και να πλασάρεις τη ναρκω-κουλτούρα, να κλείνεις τα στεγνά προγράμματα και να γεμίζεις τις γειτονιές με ΟΚΑΝΑ.

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά

Οι κυριότερες μάχες που έγιναν τα τελευταία χίλια χρόνια σε ένα βίντεο 5 λεπτών. Το μέγεθος των εκρήξεων είναι ανάλογο των απωλειών του κάθε πολέμου.


ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ.......ΦΤΩΧΕΙΑ


Αναδημοσίευση απο το
http://distomo.blogspot.com/2011/10/blog-post_4736.html

-----------------------------
Δίστομο-Ταϊλάνδη  
Η υποκρισία της γερμανικής κυβέρνησης


Έστειλε ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Παπαϊωάννου
Αναδημοσίευση: 4 τροχοίΠηγή:Der SpiegelΑυτοί ξέρουν να κάνουν κατασχέσεις!!!

Απάντηση σχόλιο από τον Αλέξανδρο Κουτσομητόπουλο:


Πολύ καλό!
Εκεί , στην Γερμανία, δεν βρέθηκε, όπως σε μας το 2000, ένας Μιχάλης Σταθόπουλος ν΄ανατρέψει ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ...¨, για να μην ¨διαταράξει τις εξωτερικές διπλωματικές σχέσεις της…¨
Εκεί δεν βρέθηκε ένας Χάρης Καστανίδης (ο οποίος χθες , μέσω ¨γιαουρτώματος ¨ απεδώθει...¨κατάλευκος στη κοινωνία¨) που αρνείται να καταργήσει, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις, την από τον καιρό του Ι. Μεταξά Διάταξη του Ποινικού Κώδικα, η οποία επιτρέπει στον εκάστοτε Υπουργό ¨Δικαιοσύνης¨ να ανατρέπει αποφάσεις των οργάνων της (και μάλιστα του Άρειο Πάγου) για…¨λόγους προστασίας εξωτερικών σχέσεων...¨ η οποία έδωσε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ στον Μ. Σταθόπουλο να μην – επιτρέψει ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ¨ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ¨ ΙΔΡΥΜΑΤΑ...
Ενώ παράλληλα ο ίδιος, ο ¨κατάλευκος¨, ΠΡΟΣΦΑΤΑ μέσα σε μια νύχτα πέρασε από την Βουλή διάταξη με την οποία - επανεργοποιήθηκε - το από τον Κ. Καραμανλή το 1959 ( ! ) –καταργούμενο ¨ ¨Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Εγκληματιών Πολέμου¨ ( για να δικάσει εκατοντάχρονους ναζί ( ! ), εάν βρεθούν..., ενέργεια που θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ΑΠΌ 1981, εάν ήταν ¨σοσιαλιστικό ¨ )- ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ - ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...( Ισραήλ )! Και ενώ ¨επανασύστησε ¨ το ¨ Ελλ. Γρ. Δίωξης Εγκλ. Πολ. ¨ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ - ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ - τους 800 ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (τους οποίους είχε παραλάβει ΕΠΙΣΗΜΑ το 1959 με την υπόσχεση να τους δικάσει ( ! ) και αντί για αυτό ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕ –ΟΛΟΥΣ –ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ. 

Ένα Θέατρο Σκιών όλη η Ελλάδα. 
Καλή μας εβδομάδα Κατεχόμενοι πολίτες. 
Ελήφθη ήδη η απόφαση διορισμού -τοποθέτησης Γερμανών
και άλλων Τροϊκανών -¨Υπέρ-Υπουργών¨ σε κάθε Υπουργείο της...¨Ελλάδας¨, 
οι οποίοι θα προ - εγκρίνουν ή όχι κάθε απόφαση των... υπαλλήλων τους ¨Ελλήνων Υπουργών.!!
Η Διεθνής της «αγανάκτησης»

Η ΟΡΓΗ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» προσπάθησαν να εισβάλουν στο Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Ουάσιγκτον. 

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της λιτότητας στις 15 Οκτωβρίου. 

Σε παγκόσμια κινητοποίηση την ίδια μέρα καλούν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»
Παγκόσμιες διαστάσεις έχει ήδη λάβει το κίνημα των «Αγανακτισμένων» το οποίο εξαπλώνεται ραγδαία τώρα και στην αμερικανική επικράτεια, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί μαζικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Το Σάββατο, μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» προσπάθησαν να εισβάλουν στο Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Ουάσιγκτον με το προσωπικό ασφαλείας να κάνει χρήση χημικού σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει, ενώ συνελήφθη ένας διαδηλωτής.

Στις Βρυξέλλες, περίπου 150 Ευρωπαίοι «Αγανακτισμένοι» -από τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία- έχουν ήδη κατασκηνώσει στο πάρκο Ελίζαμπεθ οργανώνοντας την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της 15ης Οκτωβρίου κατά των ευρωπαϊκών μέτρων λιτότητας.

Το πολιτικό παιχνίδι των Εποπτών

thumb
Του Δημήτρη Μυ
Στην πολιτική μεγαλύτερη σημασία από την ανταλλαγή των απόψεων έχει η επιβολή τους. Σε περιόδους σχετικής ευημερίας και σταθερότητας οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές με τη βοήθεια και των μηχανισμών της διαχείρισης της κοινής γνώμης, έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν μια ευρύτερη συναίνεση. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν, όπως σήμερα, οι πολιτικές αποφάσεις οδηγούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στο περιθώριο.
Σε τέτοιες περιόδους κρίσης και όσο το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού υποκύπτει στον πειρασμό της επιβολής των πολιτικών επιλογών, χωρίς μίνιμουμ συναίνεση, με κάθε μέσο και τρόπο: Μαύρη προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, εκφοβισμό, πολιτικά τρικ και βία.

ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΗΤΑΝ ΧΡΕΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ!

€ 90 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ''ΔΙΑΣΩΣΗ'' ΤΗΣ DEXIA, € 1,1 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ''ΣΩΤΗΡΙΑ'' ΤΗΣ PROTON
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΡΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
Πακτωλούς χρημάτων της τάξης των δισεκατομμυρίων ευρώ, ρίχνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη διάσωση και εν συνεχεία την μαϊμού - κρατικοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών που πτωχεύουν!
Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες περιπτώσεις της Dexia (Βέλγιο – Γαλλία) αλλά και της Proton (Ελλάδα) με συνολικό κόστος € 90 δις και €1,1 δις αντίστοιχα!
Και όλα αυτά, ενώ στην Ελλάδα επιβάλλεται άγρια μνημονιακή λιτότητα, στο όνομα του υπέρογκου δημοσίου χρέους! Μισθοί και συντάξεις κόβονται, οι υπηρεσίες πρόνοιας καταρρέουν και η άγρια φορολαίλαπα εξουθενώνει τα λαϊκά στρώματα!
Έτσι την ίδια στιγμή, που οι ατασθαλίες και οι επενδυτικές αστοχίες των τραπεζών "διαγράφονται" με μια μονοκοντυλιά, το ελληνικό δημόσιο χρέος, πρέπει να αποπληρωθεί στο ακέραιο ή τουλάχιστον οι πιστωτές να χάsουν όσο το δυνατόν λιγότερα!
Ίσως, λοιπόν, αν η Ελλάδα ήταν τράπεζα να είχε διαγραφεί το δημόσιο χρέος της!
Και αυτό γιατί, οι "διασώσεις" μόνο των δύο αυτών τραπεζών απομυζούν ιλιγγιώδη ποσά ενώ αποφασίστηκαν μέσα σε μια νύχτα!

Κραυγές κολαούζων του συστήματος (VIDEO)

Ορυμαγδός κραυγών γιατί «δεν υπάρχει κράτος» από όλο το μαύρο μέτωπο που βάλθηκε να εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας κλίκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων.

«Η νομιμότητα καταλύεται αδαπάνως για τους παρανομούντες» μας γράφει σήμερα ο Πάσχος Μανδραβέλης, στην φυλλάδα του Αλαφούζου.
«Το κράτος είναι ανύπαρκτο και παρακολουθεί σαν απλώς θεατής» μας λέει απ’ το βοθροκάναλο του ο Καρατζαφύρερ.
«Η απεργία ως μέσο αντίδρασης είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Ομως πάνω απ' όλα τούτη την ώρα είναι η σωτηρία της ίδιας της χώρας από την επερχόμενη καταστροφή, τη χρεοκοπία ... Συντεχνίες και "ρετιρέ" σε μόνιμη βάση, ερχόμενα σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, εκβιάζουν ουσιαστικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», ουρλιάζει η «Ημερησία» του Μπόμπολα.
«Οι καταλήψεις είναι παράνομες και οφείλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον νόμο», ξελαρυγγιάζεται το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ, η «Καθημερινή».

Οι ολυμπιονίκες του Τρόμου.Κατέριψαν κάθε ρεκόρ.
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οριο. Αντοχή.
Μπούκωσαν με τα τελευταίου τύπου νεοφιλελεύθερα αναβολικά/
ενισχυτικά,που τους χορηγούν με τις χούφτες οι "προπονητές" 
ΔΝΤ, ΕΕ, Μέρκελ και Σαρκοζί και κάνουν "επιτυχίες"...
  Βουτάει στην πισίνα ο γοργοΠροδότης Γιωργάκης και ισοπεδώνει
όλα τα ρεκόρ και μετάλλια του συμπατριώτη του Μαρκ Σπιτς (που 
τον θυμήθηκα,γαμώτι μου!!).
Παρέα με τις επιδόσεις πνίγει και 30.000 "έφεδρους" στο πρώτο
100άρι...(Κολυμπάει...μαραθώνιο)...
  Πετάει τη σφύρα ο χοντροΕφιάλτης στα...2004 μέτρα, δεμένη με
3-4-5 μισθούς υπαλλήλων...
  Αρπάζει τη σπάθα ξιφασκίας ο αρχινεκροθάφτης Λοβέρδος και
καρφώνει 1.000 κλινικές...
   Ανεβαίνει στη δοκό να κάνει ασκήσεις ισορροπίας ο λεβέντης
Κουτρουμάνης κι αρχίζουν να "πέφτουν"...δεξιά οι κλαδικές συμ-
βάσεις και αριστερά οι κατώτατοι μισθοί...

Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
... Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.
Ενδεικτικά...

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Φιλόδοξα και υποτελή καθάρματα


 Τέλειωσε και η πέμπτη επίσκεψη αξιολόγησης που έκαναν στην χώρα μας οι συνέταιροι του ΓΑΠ και όπως διαβάζουμε  «Η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία, σε επίπεδο κλιμακίου εκπροσώπων, με τις ελληνικές αρχές επί των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να επανέλθει στη σωστή πορεία υλοποίησης». Το ίδιο δημοσίευμα μας λέει ότι «αρχές του 2012 θα μάθουμε τα πρόσθετα μέτρα που θα επιβληθούν το 2013-2014, όπως ανακοίνωσε η Τρόικα».
Μάλιστα. Είπαμε συνεταίροι είναι οι τροϊκανοί με την κυβερνητική συμμορία του ΓΑΠ, αλλά αυτοί έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.


«Σε κάθε τόπο – που θα κατακτήσουμε - θα βρεθούν κάμποσα φιλόδοξα και υποτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναδειχτούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους"».


Αδ. Χίτλερ

Και επειδή μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα με το «επιχείρημα» ότι μας επιβάλουν τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων για την «αντιμετώπισης της κρίσης», να παραθέσουμε απόσπασμα από 
κείμενοενός αστού δημοσιογράφου –απ’ τις πιο φωτεινές εξαιρέσεις που υπάρχουν στον αστικό τύπο, του Ρούσου Βρανά:

Προϋπολογισμός: Λεφτά υπάρχουν αλλά για τους …πιστωτές!

Μπορεί τα σενάρια για την χρεοκοπία «δια χειρός Μέρκελ» να οργιάζουν αλλά το 2012 η Ελλάδα θα δώσει για τόκους 17,9 δισ. ευρώ!
Πηγή: ΠΡΙΝ 9/10/2011
Εκπλήξεις επιφύλασσε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη.
Οι εκπλήξεις δεν αφορούσαν στο σκέλος των κοινωνικών δαπανών. Τα κονδύλια που σχετίζονται με κάθε είδους κοινωνική παροχή, μισθοδοσίες δημοσίων υπαλλήλων και μεταβιβαστικές πληρωμές σφαγιάζονται, τόσο ψυχρά που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί σε καιρό ειρήνης. Εντελώς ενδεικτικά: Οι αποδοχές και οι συντάξεις μειώνονται το 2012 σε σχέση με φέτος κατά 5,8%, οι μισθοί στο δημόσιο γενικά κατά 9,3% και του προσωπικού νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά 8,4%. Τα κονδύλια που δίδονται για ασφάλιση – περίθαλψη και κοινωνική προστασία μειώνονται κατά 9% και οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων κατά 10%!

Το πρώτο κύμα...

Τα ζούδια της "ενημέρωσης"

Είναι όντως αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο τα καραγκιοζάκια της ενημέρωσης επιχειρούν να απομακρύνουν τον "κίνδυνο" συγκρότησης ενός ενιαίου λαϊκού μετώπου, το οποίο θα συμπαρασύρει την άρχουσα τάξη που αυτά τα καραγκιοζάκια έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Και είναι τέτοια η συμπεριφορά τους ώστε αναρωτιέμαι όχι αν τα παίρνουν αλλά από ποιους τα παίρνουν. Πάντως, όποιοι κι αν είναι οι χρηματοδότες τους, άξιος ο μισθός τους. Αν και τα τερτίπια τους είναι τόσο "πολυφορεμένα" ώστε πρέπει να έχεις μυαλό μωρού παιδιού για να μη τους πάρεις χαμπάρι. Ορίστε μερικά απ' αυτά:

Πρώτο μέλημά τους, βεβαίως, είναι να μας πείσουν ότι αν δεν σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στο ιερό ευαγγέλιο του μνημονίου, το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Για παράδειγμα, εκείνο το ζούδι του "Άλτερ", ο Κώνστας, όλο το σαββατοκύριακο έφαγε τα λυσσακά του να επαναλαμβάνει ότι χρειαζόμαστε 1,5 δισ. ανά δεκαπενθήμερο για μισθούς και συντάξεις και στις 21 του μηνός λήγουν ομόλογα ύψους 2 δισ. Καραμπινάτος ο εκφοβισμός: ή συμμορφωνόμαστε και παίρνουμε την 6η δόση ή το κράτος δεν θα πληρώσει το δεκαπενθήμερο προκειμένου να καλύψει τα ομόλογα που λήγουν.

15 Οκτωβρίου - εγκυμοσύνη ή ανεμογκάστρι;


15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή
Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.

Οι 154...Ξεβράκωτοι στ'αγγούρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Ο συνεταιρισμός τρόϊκας-κυβέρνησης ολοκλήρωσε το έργο του,
χάρη της 6ης δόσης.

Συμφώνησαν, έδωσαν τα χέρια, έκλεισαν παζάρια.

Θα ξανανταμώσουν στην 7η.

Με νέες "προτάσεις" σωτηρίας.

Η Ομάδα Καταστροφών (Κ.Ο) των 154 εντοιχισμένων κουζινών

Pasok-Siemens-Ελλάς άρχισε τις προθερμαντικές συνάξεις
.
Στο γήπεδο όπου, άλλοι θα ξεθυμάνουν τον πόνο τους που δεν 

υπουργοποιήθηκαν (και θάχουν και δίκιο) και 
άλλοι θα υπερθεμα-
τί
σουν υπέρ βωμών και εστιών (των δικών τους).
'Αλλοι θα κλάψουν σα σαχλοκούδουνα και...όλοι μαζί αντάμα

θα 
ψηφίσουν ένα βαρβάτο "ναι" σε ένα ακόμα Βάρβαρο Σχέδιο
ΚαταλήστευσηςΚαταδυνάστευσης των Ελλήνων...

Antonio Gramsci- Η έννοια της μεγάλης δύναμης

Η έννοια της μεγάλης δύναμης

Τα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της ιεραρχίας ανάμεσα στα Κράτη:


1) Έκταση της επικράτειάς τους 2) οικονομική ισχύς 3) στρατιωτική ισχύς.


Ο τρόπος που εκφράζεται το ότι μια δύναμη είναι μεγάλη δίνεται από τη δυνατότητά της να εντυπώνει στην κρατική δραστηριότητα μια αυτόνομη κατεύθυνση, της οποίας τις επιπτώσεις και την αντανάκλαση πρέπει να υφίστανται τα άλλα κράτη:


Η μεγάλη δύναμη είναι ηγεμονική δύναμη, είναι καθοδηγητής και επικεφαλής ενός συστήματος συμμαχιών και συμφωνιών μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης. Η στρατιωτική δύναμη συνοψίζει την αξία της εδαφικής έκτασης (με τον αντίστοιχο πληθυσμό, φυσικά) και του οικονομικού δυναμικού.

Μαλλιά-κουβάρια.

  


1) Εχουμε πει πως "τρόϊκα" σημαίνει τριανδρία,τριαρχία,τριάδα,
τρίο Μπελκάντο...
Εμείς, ως κοπρίτες...πρωτοπορούμε πάλι.
Τρόϊκα είς την ελληνική σημαίνει...ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και κυβέρνηση!!
Κυβέρνηση εναλλασσόμενων χρωμάτων, μη σπάσουμε και την
παράδοση 37 μεταπολιτευτικών χρόνων...
Σήμερα πράσινη, αύριο μπλε...
Αυτός είναι ο "φαύλος κύκλος" που πρέπει να σπάσει...
(Να σπάσει είπα...όχι να συγκυβερνήσει!!).
  2) Επιτέλους...ξαναγυρίζουμε στις ρίζες μας!!
Η ελληνική PROTON bank και η γαλλοβελγική DEXIA...κρατικο-
ποιήθηκαν!! 
Ο Λαός ανέλαβε τις τράπεζες!!
Θα πληρώσει τις ζημιές τους...θα τις εξυγιάνει...και θα τις ξανα-
πουλήσει...

Το πολυνομοσχέδιο, η «εξαίρεση» και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το ΔΝΤ κι η ΕΕ δια της δωσίλογης κυβέρνησης έχει στόχο να υποτιμήσει δραστικά τη μισθωτή εργασία, να καταργήσει δικαιώματα και ενός τουλάχιστον αιώνα κατακτήσεις των εργαζομένων τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ένα σύνολο μέτρων «εσωτερικής υποτίμησης» για να σωθούν οι τράπεζες και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως, ούτε το ένα, ούτε το άλλο μπορεί να επιτευχθεί σε συνθήκες διεθνούς κρίσης χρέους. Επομένως, αυτό που μένει είναι η θυσία δεκάδων κι ίσως εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των εφεδροαπολύσεων και η εισοδηματική ισοπέδωση όσων απομείνουν να εργάζονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί ποιο αντεργατικό μέτρο πάρθηκε στον κρατικό τομέα της οικονομίας και δεν βρήκε μιμητές του στον ιδιωτικό;
Τα μέτρα αυτά θα εντείνουν την ύφεση και θα οδηγήσουν σε νέο κύμα πτωχεύσεων μικρομεσαίων κι αυταπασχολούμενων, ενώ ακόμα περισσότεροι απολυμένοι και άνεργοι νεόπτωχοι θα προστεθούν στους παλιούς. Όλο και περισσότερα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία θα κατάσχονται από τις τράπεζες ή την εφορία σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, που απαλλοτριώνουν ήδη τη Δημόσια Περιουσία και τον Εθνικό Πλούτο μας. Και τώρα διεκδικούν ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της Εθνικής μας Κυριαρχίας για να μας «σώσουν»!

Δ. Καζάκης-Αλτερ 11-10-2011.

Θα μας έκανε τεράστια εντύπωση αν κάποια στιγμή έβγαιναν τα ονόματα των δημοσιοκάφρων που πήραν μέρος σ τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα του Χ. Κώνστα και της Κάτιας Μακρή. (Θυμάστε φανταζόμαστε την αποκάλυψη για τα σεμινάρια που έκαναν σε καλαμαράδες και μαρκουτσοφόρους --δεν θα πήγαν τζάμπα φυσικά- για να αποτελέσουν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ ).
Στο βίντεο που παραθέτουμε με τον Δ. Καζάκη, βλέπουμε Κώνστα και Μακρή να προσπαθούν --χωρίς αποτέλεσμα- να παρουσιάσουν μια πραγματικότητα με κατασκευασμένα στοιχεία, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, να του παρουσιάσουν σαν μονόδρομο μια πολιτική που τον οδηγεί στην εξαθλίωση.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΔΟΥΛΟΙ;

Ποιος κερδίζει από τον πόλεμο και την κρίση!

FREE photo hosting by Fih.gr
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Αναμφίβολα, το γεγονός ότι η Miltech, γνωστή ιδιωτική πολεμική βιομηχανία, κέρδισε ο πρώτο βραβείο του ΕΒΕΑ για την Εξαγωγική Δραστηριότητα και Διεθνή Παρουσία στα «Βραβεία ΕΒΕΑ 2011» που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, εμπεριέχει έναν απίστευτο συμβολισμό. Σύμφωνα με το βιογραφικό της εταιρείας «η Miltech Hellas A.E. δημιουργήθηκε το 1997, είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία και δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας αποκλειστικά στον τομέα της Άμυνας. Η εταιρεία διαθέτει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στελεχωμένο με έμπειρους μηχανικούς και έχει αναπτύξει μια σειρά από στρατιωτικά προϊόντα, που σήμερα βρίσκονται σε χρήση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας καθώς και τρίτων χωρών όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Ευρώπη & Μέση Ανατολή. Κύρια προϊόντα της εταιρείας είναι: Ψηφιακές οθόνες Αεροσκαφών Μ-2000. Στρατιωτικά τηλέφωνα εκστρατείας. Θερμικές κάμερες στόχευσης, παρατήρησης και οδήγησης αρμάτων. Περιφερειακά ασυρμάτων. Τροφοδοτικά πυραυλικών συστημάτων και Πολεμικών Πλοίων.

Κύριοι πελάτες της εταιρείας είναι:
DASSAULT AVIATION Γαλλίας: Παραγωγή όλου του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ισχύος του Αεροσκάφους 4ης γενιάς RAFALE
THALES Γαλλίας: Παραγωγή ηλεκτρονικών μερών πυραυλικών συστημάτων και Radar
EADS – EUROCOPTER Γαλλίας : Παραγωγή καλωδιώσεων των Ελικοπτέρων ΝΗ-90 & ΤIGRA
MBDA – Γαλλίας : Παραγωγή ηλεκτρονικών μερών πυραύλων
KMW Γερμανίας : Παραγωγή ηλεκτρονικών μερών του άρματος LEO-II
ROCKWELL COLLINS  Αμερικής : Παραγωγή συσκευών GPS
ΒΑΕ Αμερικής : Παραγωγή συστημάτων προστασίας Α/Φ F-16, C-130, A-7
CODAN Αυστραλίας : Παραγωγή περιφερειακών ασυρμάτων
ELBIT Ισραήλ : Παραγωγή περιφερειακών ασυρμάτων».

Αγριεύει και θεριεύει η ύφεση

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τη (μη) παραγωγή, καθώς μεταξύ άλλων δείχνουν ανησυχητικά ανεξέλεγκτη αποβιομηχάνιση της χώρας και απονέκρωση της οικοδομής. Την ίδια ώρα που παρατηρείται μείωση 11,7% στη βιομηχανική παραγωγή (στοιχεία Αυγούστου), «δεν κουνιέται φύλλο» στην οικοδομή. Τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών παρουσίασε καθίζηση, καθώς μειώθηκε κατά 27,8%. Ας σημειωθεί δε ότι η καταγραφή του παραπάνω ποσοστού ήλθε πριν από το χαράτσωμα στα ακίνητα και ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσο πιο χαμηλά μπορεί να κυλήσει ο δείκτης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (ιδιωτικής - δημόσιας), μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, κατήλθε σε 3.369 άδειες που αντιστοιχούν σε 524,2 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 1.871,4 χιλιάδες κ.μ. όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 27,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,9% στην επιφάνεια και κατά 37,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Τα Νατοϊκά εγκλήματα στη Σύρτη

VIDEO
προσοχή σκληρές εικόνες
 

Σκύλος Vs Άνθρωπος 1-0

Καμιά φορά βλέπω αυτόν το σκύλο στο δρόμο, στις φωτογραφίες και τα video και αναρωτιέμαι για το μυαλό που κουβαλάνε οι άνθρωποι. Το γεγονός ότι ο Λουκάνικος, όχι μόνο συμμετέχει ανελλιπώς αλλά έχει επιλέξει και πλευρά, πέραν των άλλων δείχνει την ομορφιά του αγώνα. Την δύναμη της συμμετοχής. Όπως έλεγε και εκείνη η φοβερή γυναίκα από την Κερατέα: “βγείτε στο δρόμο. Θα γιατρευτείτε!”. Ο Λουκάνικος και ένστικτο διαθέτει και τηλεόραση δεν βλέπει και τον δρόμο μας δείχνει. Γι’ αυτό τον αντιπαθούν και τον κλώτσησαν οι μπάτσοι. Γιατί η παρουσία του τους υποβιβάζει στην αλυσίδα των ειδών κάτω από τον σκύλο. Πολύ κάτω…