#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Επίδομα μαλάκα...

       

Αλαλούμ νεοφιλελεύθερος… σοσιαλισμός και ποιος πληρώνει το λογαριασμό.

Το γενικό λαϊκό αίτημα για κοινωνικοποίηση των τραπεζών, άρχισαν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ!

Χθες… κοινωνικοποιήθηκαν τα χρέη της Proton Bank στην Ελλάδα και της Dexia σε Βέλγιο(*) και Γαλλία!!!

"Μόνο" 863 εκατομμύρια θα πληρώσουμε για χάρη του κ. Λαυρεντιάδη για την Proton. Χώρια που δεν απαιτούμε και τίποτα για τα 51 εκ. ατασθαλιών. Με τη Dexia κοινωνικοποιούνται 560 δισεκ. ευρώ χρέη! 
Μιλάμε για το… «θαύμα» της νεοφιλελεύθερης κοινωνικοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου!

Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε τις τεράστιες «προσπάθειες» των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων να κοινωνικοποιήσουν τα χρέη των τραπεζών παρά τη σκληρή αντίσταση των... τραπεζιτών!
Στην Ελλάδα πάνω από 100 δισεκατομμύρια διατέθηκαν στις τράπεζες για να καταφέρουμε να βάλουμε στο χέρι τα χρέη τους! Που θα πάει, στο τέλος όλα τα χρέη θα κοινωνικοποιηθούν!

Το τελευταίο μάθημα επί δικτατορίας

Διάλεξη του Αριστόβουλου Μάνεση

Αναδημοσίευση από το Αλωνάκι  διαλόγου

Οι υπογραμμίσεις δικές μου


Ακολουθεί απόσπασμα από την τελευταία διάλεξη του Συνταγματολόγου Αριστόβουλου Μάνεση, πριν συλληφθεί το 1968 από το δικτατορικό καθεστώς, η οποία και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του “Συνταγματική Θεωρία και Πράξη” με τίτλο “Το τελευταίο μάθημα επί δικτατορίας”.


Ψίθυροι κυκλοφορούν απειλητικά, τις τελευταίες αυτές μέρες, για επικείμενες «εκκαθαρίσεις» στο Πανεπιστήμιο. Το γεγονός ότι μεταξύ των ονομάτων των υπό απόλυση καθηγητών αναφέρεται και το δικό μου – και αυτό δεν το θεωρώ διόλου περίεργο – μου παρέχει το δικαίωμα και μου επιβάλλει το καθήκον να σας καταστήσω, σήμερα που βρίσκομαι ακόμη κοντά σας, κοινωνούς ορισμένων σκέψεών μου που ίσως δεν θα μπορώ να σας τις πω αύριο [ ... ]

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Τελικά οι μαλάκες αφθονούν τόσο στο δημοσιογραφικό χώρο όσο και στο διαδίκτυο. Ένας απ αυτούς που διεκδικεί τον τίτλοο του κορυφαίου ΜΑΛΑΚΑ είναι και ο συντάκτης γνωστού φασιστικού ιστολόγιου που πουλάει εξυπηρέτηση στη Χρυσή Αυγή και λογής λογής παρακρατικούς. Σε διατεταγμένη υπηρεσία λοιπόν ο κορυφαίος ΜΑΛΑΚΑΣ συντάκτης ανέλαβε αποστολή αθώωσης του 26χρονου κωλόπαιδου των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη στην πλατεία Συντάγματος πριν μερικές μέρες. Το πόσο μαλάκας είναι το 26χρονο γουρούνι δεν θα το εξετάσουμε τώρα. Επι του παρόντος θα ασχοληθούμε με τον σπαραξικάρδιο ΜΑΛΑΚΑ συγκεκριμένου ιστολογίου ο οποίος με μαλακισμένα επιχειρήματα προσπαθεί να πείσει τους ακροδεξιούς φασίστες αναγνώστες του οτι η φωτορεπόρτερ "απογειώθηκε" ως δια μαγείας. Επικρίνει μάλιστα και τον ιατροδικαστή λέγοντας οτι δεν διέγνωσε χτύπημα. Εκείνο που του διαφεύγει του σπαραξικάρδιου ΜΑΛΑΚΑ είναι οτι ο ιατροδικαστής ήταν στο κόλπο απο την αστυνομία για να μην δώσει εγκαίρως την ιατροδικαστική του γνωμάτευση στη φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα το 26χρονο πουστράκι να αφεθεί ελεύεθρο απο τον εισαγγελέα χωρίς καν να του ασκηθεί ποινική δίωξη!!! Σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν καταδικαστεί σύντροφοι αγωνιστές διαδηλωτές απο δικαστές χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία για εμπλοκή τους σε επεισόδια.

ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ 
H Λιάνα Κανέλλη στο ΑΛΤΕΡ
 

τα μπαλάκια του κινγκ-κονγκ

Οι εξελίξεις επί τροχάδην
Καθισμένος ανακούρκουδα σ’ ένα φθινοπωρινό κλαδί με περιβολή μόγλη, είναι μια δύσκολη θέση να πληκτρολογείς. Κι επειδή η μπαταρία θα τελειώσει κάποια στιγμή και η κουφάλα του δέντρου προσφέρει θαλπωρή, αλλά όχι 220V /50Hz AC, είπα να τα ξεράσω όλα μαζί.
Γνωρίζω πως όλα αυτά μπορεί να σας πέσουν λίγο δυσκολοχώνευτα και είναι λίγο πυκνά και άκομψα γραμμένα για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα επεισόδια, αλλά κάντε λίγη υπομονή, ανεχθείτε με και ανατρέξτε σε κάτι προηγούμενο όταν δυσκολεύεστε. Κάθε μία από αυτές τις ειδήσεις θα άξιζε να γίνει μεγάλο θέμα, αλλά επειδή πέφτουν όλες μαζί και επειδή λίγο πολύ κινούνται στα ίδια μοτίβα που κινούνται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό είπα να τα μπλέξω. Άρα εδώ θα βρείτε πολλές πραγματικές ειδήσεις, απλά θα ζαλιστείτε λίγο να τις χωνέψετε (σειρά σας γιατί εγώ ζαλίζομαι μέρες τώρα).
Μία μέθοδος είναι να κάνετε διάλειμμα κάθε φορά που αλλάζω θέμα. Πχ Διαβάζω το θέμα με τη dexia μαζί με τον πρωινό καφέ στη δουλειά, διαβάζω το δεύτερο θέμα με το ελληνικό κούρεμα μετά το μίτινγκ των 12, το τρίτο θέμα με τον επόμενο πρωινό καφέ κ.ο.κ. Αυτά βέβαια για όσους έχουν ακόμα δουλειά, διότι όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, πρόκειται για προστατευόμενο είδος.

Οι “κρίσεις” είναι συστημικό φαινόμενο του καπιταλισμού και ουδέποτε θα ξεπεραστούν….πάντα ο κεφαλαιοκράτης θα επιδιώκει χαμηλότερους μισθούς

Ένας επιχειρηματίας έχει ως αποκλειστικό του στόχο το κέρδος.
Για να μεγιστοποιήσει το κέρδος πρέπει να έχει λιγότερο κόστος στην παραγωγή των προιόντων είτε υλικών είτε άυλων αν πρόκειται περί υπηρεσιών.
Το κυριότερο και μεγαλύτερο κόστος του επιχειρηματία προέρχεται από την καταβολή μισθών των εργαζομένων που δουλεύουν για αυτόν.
Επίσης ο επιχειρηματίας για να μπορεί να ανταγωνιστεί τους άλλους επιχειρηματίες του ίδιου κλάδου πρέπει να έχει πιο φτηνά τα προιόντα του ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα.
Άρα για να μπορεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος του πρέπει είτε να πουλάει ακριβότερα τα προιοντα του είτε να μειώσει τους μισθούς των εργοδοτουμένων του.
Το πιο ανώδυνο για τον επιχειρηματία είναι να μειώσει τους μισθούς.
Άρα ένας επιχειρηματίας  που έχει ως αποκλειστικό του στόχο το κέρδος και την μεγιστοποίηση του για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να επιδιώκει συνεχώς μειώσεις μισθών των εργοδοτουμένων του.

ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες

Κανείς δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος σε διευκρινίσεις που παρείχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με τις πρόσφατες επιλογές του σχετικά με την Proton Bank.

«Οι τράπεζες θα στηριχθούν, αλλά είναι άλλο πράγμα οι τράπεζες και άλλο πράγμα η συγκεκριμένη μετοχική σύνθεση», διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι αυτό που έγινε χθες το βράδυ με την απόφαση για την Proton Bank, σύμφωνα με την εισήγηση που του υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «είναι ενδεικτικό».

«Εφαρμόζουμε το νέο νόμο για την εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων, διαχωρίζουμε την τράπεζα σε καλή ή κακή, η άδεια της κακής ανακαλείται και τίθεται αμέσως σε ειδική εκκαθάριση, ενώ η καλή ανήκει καθ' ολοκληρίαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζεται από το κράτος, η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από το Ταμείο - και στην καλή τράπεζα μεταφέρονται τα υγιή δάνεια, όλες οι καταθέσεις, και προστατεύονται πλήρως όλες οι καταθέσεις», εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ.

Η σιωπή των αμνών

Ενώ η Ελλάδα σύρεται, ερήμην της κυβέρνησης της, στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, η οποία θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, οι πολίτες της περιμένουν ήρεμοι τον από μηχανής Θεό - αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει


Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των αγανακτισμένων, εξοργισμένων ή άλλων πολιτών, εξακολουθούν να φαντασιώνονται μία εκ του ασφαλούς αντίδραση, μία εξέγερση και μία επανάσταση, την οποία θα προκαλέσει ένας απροσδιόριστος «από μηχανής Θεός» - ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο ότι η εποχή των Θεών, όπως και των χαρισματικών ηγετών, έχει προ πολλού παρέλθει;
  
Δεν γνωρίζουμε ότι έχουν θυσιαστεί ήδη στο βωμό της αποφυγής της χρεοκοπίας περί τα 30 δις € ιδιωτική περιουσία (συνολικοί νέοι φόροι και μειώσεις μισθών στα νοικοκυριά), 300 δις € χρηματιστηριακή αξία, 200 δις € από την πτώση των τιμών των ακινήτων κοκ., χωρίς να μειώνεται το δημόσιο χρέος αλλά, αντίθετα, να αυξάνεται ως ποσοστό επί ενός ΑΕΠ, το οποίο συνεχώς συρρικνώνεται;

Η ανακοίνωση των Επαναστατών Σοσιαλιστών (Αίγυπτος) για τη χτεσινή σφαγή στο Κάιρο.

Οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των ειρηνικών διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες των Δυνάμεων Κεντρικής Ασφαλείας, και συνθλίφτηκαν από τα τεθωρακισμένα του στρατού. Οι διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους το βράδυ της 9ης του Οκτώβρη για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των Χριστιανών Κοπτών στην ελευθερία και την ισότητα.
Η αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων είναι επέκταση των πολιτικών του Μουμπάρακ, όπως συνέχεια των ίδιων πολιτικών είναι και η καταπίεση των Κοπτών, η οποία πηγαίνει χέρι-χέρι με την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” που διασπά τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, τα αφεντικά και οι στρατιωτικοί και από τις δύο πλευρές εκμεταλλεύονται από κοινού τους καρπούς της σκληρής δουλειάς των εργαζόμενων.
Παράλληλα με αυτά τα γεγονότα, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε καινούργιες αποφάσεις που θα βοηθήσουν τους θιασώτες του παλιού καθεστώτος να ελέγξουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να ξαναεδραιώσουν τον έλεγχό τους.