#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Οι Κατακτητές φωτογραφίζονται...Τυχαία έπεσε στα...μάτια μου η φωτογραφία...
Δίπλα-δίπλα ο μογγόλος ακροδεξιός Ρέσλερ με τον "έλληνα υπουρ-
γό" Χρυσοχοίδη.
Το τεράστιο χαμόγελο του πρώτου αποκαλύπτει μιά άρτια και κατά-
λευκη οδοντοστοιχία/μασέλα, μίζα μάλλον της αθάνατης Siemens.
Ο δεύτερος κρύβει τα δόντια του...
Υπομειδιώντας, έχει στρέψει το βλέμμα του κατά το άπειρο...προ-
σπαθώντας να διακρίνει το "δώρο" που δικαιούται...τα ελάχιστα αρ-
γύρια.
-Τέτοιες φωτογραφίες απολαμβάνουμε χιλιάδες τα τελευταία χρόνια.
Ενας μετά τον άλλον οι Κατακτητές εσωτερικού,φωτογραφίζονται με
εκείνους του Εξωτερικού.
Γράφουν Ιστορία...Κρατούν ενθύμια...
Νάχουν να δείχνουν στα παιδιά τους...Να διηγούνται κατορθώματα...
"εδώ είμαι με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας κύριο Ρέσλερ", θα
κορδώνεται σε κάποιο απ'τα 3 παιδιά  του ο Χρυσοχοίδης..."ήταν 
τότε, στα 2011, που υπογράψαμε μιά μεγάααλη συμφωνία για τη 
σωτηρία της Πατρίδος".

Ναομι Κλάιν: Occupy Wall Street: Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο

Ήταν τιμή μου που καλέστηκα να μιλήσω στην κατάληψη της Wall Street το βράδυ της Πέμπτης. Επειδή η μικροφωνική  (χωρίς καμία ντροπή) απαγορεύεται, και ότι λέω θα πρέπει να επαναλαμβάνεται από εκατοντάδες ανθρώπους έτσι ώστε να μπορούν και οι υπόλοιποι να ακούσουν (γνωστό και ως το «ανθρώπινο μικρόφωνο»), αυτά που στην πραγματικότητα λέω στην Liberty Plaza έπρεπε να είναι πολύ σύντομα. Έχοντας αυτό στο μυαλό, αυτή είναι η ολοκληρωμένη εκδοχή της ομιλίας.
Σας αγαπώ.
Και δεν το είπα αυτό έτσι ώστε απλά εκατοντάδες από σας να φωνάξουν “σ’αγαπώ” παρότι αυτό είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα του ανθρώπινου μικρόφωνου. Να λες στους άλλους ότι θα ήθελες να σου λένε, μόνο πολύ δυνατότερα.
Χτες, ένας από τους ομιλητές στην εργατική συγκέντρωση είπε «Βρήκαμε ο ένας τον άλλο». Αυτή η φράση πιάνει την ομορφιά αυτού του πράγματος που δημιουργείται εδώ.Ένας ανοιχτός χώρος (και μια ιδέα τόσο μεγάλη που κανένας χώρος δεν τη χωράει) έτσι ώστε όλοι αυτοί που θέλουν έναν καλύτερο κόσμο να βρουν ο ένας τον άλλο.

Η βαρβαρότητα και ο μεσαίωνας στην πράξη

  
   Με τη σφραγίδα μιας  κοινοβουλευτικής  τυραννίας 
Η άγρια βαρβαρότητα που όλοι οι εργαζόμενοι είχαν διαισθανθεί να πλησιάζει τώρα πια είναι μια πραγματικότητα. Με εντολή της τρόικας και των αφεντικών και με εκτελεστικά όργανα την κυβερνητική κλίκα του ΠΑΣΟΚ και τα κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, εξελίσσεται το σχέδιο της δουλοκτησίας τώρα πια όλου του εργαζόμενου κόσμου στις αδηφάγες ορέξεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Ότι είχε απομείνει όρθιο από το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργατικής δύναμης από την ασυδοσία των εργοδοτών, καταργείται με νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή το τυραννικό καθεστώς, μέσω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που πυροδοτεί τις προϋποθέσεις για μια κοινωνική έκρηξη στους δρόμους της σύγκρουσης της και της ανατροπής..

Η σιωπή των «πολιτών» και η πολυπόθητη επανάσταση: Μια ρεαλιστική προσέγγιση

Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των αγανακτισμένων/εξοργισμένων (και όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται) πολιτών εξακολουθούν να φαντασιώνονται μια εκ του ασφαλούς αντίδραση/εξέγερση/επανάσταση την οποία θα προκαλέσει ένας απροσδιόριστος από μηχανής Θεός που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Είναι όμως πλέον ξεκάθαρο ότι η εποχή των Θεών και Ηγετών που θα μας σώσουν έχει προ πολλού τελειώσει.
Το παρόν κείμενο αποτελεί μια αποτύπωση προσωπικών προβληματισμών σχετικά με δύο (2) βασικά ερωτήματα:
  • Για ποιους λόγους, παρά την ανελέητη και ολομέτωπη κλιμακούμενη επίθεση του καθεστώτος, η συντριπτική πλειοψηφία των «αγανακτισμένων/εξοργισμένων πολιτών» εξακολουθούν να μην αντιδρούν δυναμικά και να σκύβουν το κεφάλι και
  • Με ποιους τρόπους θα μπορούσε ν’ αντιμετωπιστεί η επίθεση αυτή αποτελεσματικά με την προοπτική πλήρους ανατροπής του καθεστώτος.
Ως προς το πρώτο ερώτημα να διευκρινίσω καταρχήν ότι δε διαθέτω εξειδικευμένες γνώσεις ψυχολογίας προκειμένου να προχωρήσω σε εκτενείς αναλύσεις (και ούτε μ’ ενδιαφέρει κάτι τέτοιο). Διάφοροι «ειδικοί» έχουν επανειλημμένα μιλήσει για το ότι η οικονομική εξαθλίωση, η ανεργία, η επισφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η κατάρρευση της εικόνας του εαυτού (ποιος είμαι, τι κάνω και πού βρίσκομαι σε σχέση με τους άλλους), οδηγούν αναπόφευκτα σε κατάθλιψη, παθητικότητα και αδυναμία αντίδρασης.

Γ. Κασιμάτης: Η κυβέρνηση εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό (Βίντεο)

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, Γιώργος Κασιμάτης είναι γνωστός για την πολιτική τοποθέτησή του και την πολιτική του διαδρομή. Ηταν μάλιστα από το 1981 μέχρι το 1988 στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου (διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού).

Θέλουμε να πούμε ότι όσα τον ακούμε να λέει, στο βίντεο που παραθέτουμε, προέρχονται από τα χείλη ενός ατόμου «υπεράνω υποψίας» για «αντεθνική δράση», όπως υπονόησε ότι είναι όσοι ασκούν δημόσια κριτική στην μνημονιακή κυβέρνηση ο Ευαγγ. Βενιζέλος.

«Όλα τα μέτρα που παίρνουν είναι αντισυνταγματικά 100%

Πάτρα: Γεμάτο το κέντρο από τη γνωστή αφίσα ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

φωτογραφία: thebest.gr

Και στην Πάτρα η αφίσα του ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ … άνευ συλλήψεων αλλά με διαρροές για την ενόχληση της Εισαγγελίας Πατρών! Ανάλογη επιχείρηση θα επαναληφθεί συντόμως, πιο μαζικά και δυναμικά.
 Δεν αρμενίζει στραβά. Είναι στραβός!

Η ανάπτυξη και η κρίση του καπιταλισμού είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Και στις δύο κοινός παρονομαστής είναι το κέρδος και μόνιμο θύμα και αξία χρήσης ο εργαζόμενος και το περιβάλλον. Όταν σε χρειάζονται με γεμάτες τσέπες στις γεμίζουν για να έχεις να ψωνίζεις τα προϊόντα τους. Με μισθούς για να ψωνίζεις και να κερδίζουν και με δάνεια για να ψωνίζεις να κερδίζουν και να τους τα χρωστάς κι από πάνω. Όταν η φούσκα έρθει στα όρια, τότε είναι η ώρα να φροντίσουν να σκάσει στα δικά σου μούτρα και να αρχίσουν να την ξαναφουσκώνουν από την αρχή χρησιμοποιώντας και πάλι την εργασία σου και καταστρέφοντας το περιβάλλον. Έτσι ελπίζουν… Εμείς τι ελπίζουμε; Να είμαστε τυχεροί και να συμπέσουμε με το φούσκωμα της φούσκας τους; Έλα που μας έκατσε το σκάσιμο…Η "σωτηρία" άργησε ένα τρίμηνο. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εκτη δόση τροϊκανής "βοήθειας"...έκτη υπόσχεση "σωτηρίας".
Εκτο πακέτο μέτρων...έκτο πακέτο ψευδαισθήσεων
.
   Ετσι κυλάει η Ζωή μας...
Με δόσεις, με δεσμεύσεις,αυταπάτες και...λυντσάρισμα.

Η "σωτηρία" μας διαρκεί μόλις ένα τρίμηνο.

Η κάθε δόση προϋποθέτει επέκταση της Βαρβαρότητας,"θυσίες",

ματωβαμένα ανταλλάγματα και...Σιωπή...Απόλυτη Σιωπή...

Η "Θεραπεία"είναι η ίδια...σε αυξανόμενες δοσολογίες...

Οι "Γιατροί" είναι οι ίδιοι,της ίδιας ειδικότητας...τα πο
σοστά θνησι-
μότητας των "ασθενών" τους βαίνουν αυξανόμενα... 

Η "επιδημία" έχει επεκταθεί σ'όλο τον πληθυσμό...

Μουσική Καλημέρα...
Διαγράφουν το χρεος της Αιγύπτου ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΡΑΔΙΟ9 7-10-11


Η αρπαγή του χρυσού

 
Από Το Ποντίκι 6.10.2011 

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπαζού

Το τελευταίο διάστημα, εν μέσω της απόλυτης οικονομικής κρίσης και ένδειας, παρατηρείται μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» με τη συμμετοχή υπουργών, ειδικών – σε εισαγωγικά ή μη –, πολυεθνικών εταιρειών και διαφόρων παρατρεχάμενων, που με μια τακτική η οποία θυμίζει πλύση εγκεφάλου, θέλουν να μας πείσουν ότι τα κοιτάσματα χρυσού που διαθέτει η χώρα θα μας σώσουν από την οικονομική καταστροφή, θα ισοφαρίσουν το δυσβάσταχτο χρέος και θα στείλουν από εκεί που ήρθαν τους τροϊκανούς. 
Η επικοινωνιακή «καταιγίδα» γίνεται με την επίδειξη χαρτών, την ανάδειξη μελετών και την επίκληση στοιχείων για ένα κρυμμένο Ελντοράντο, τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της χώρας, που θα λειτουργήσει ως άσος στο μανίκι μας τη στιγμή που ως χώρα παίζουμε τα ρέστα μας.

Πρόσφατα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μίλησε για ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο ύψους 40,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες διεθνείς διαγωνισμούς, αφού πρώτα ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει ολοκληρώσει την εξέταση της οικονομικής βιωσιμότητας των 100 σημαντικότερων περιοχών της χώρας όσον αφορά στα κοιτάσματά τους. 

Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών»

Μισθοί... Ινδοκίνας μέσω... Γερμανίας

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


● Λες και οι Ελληνες από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν έχουν ξανακούσει ούτε έχουν ξαναδεί πολυεθνική.

● Λες και στην Ελλάδα, πριν ο λαός γευτεί τις αγαθές υπηρεσίες του Βενιζέλου, δεν ξέραμε τίποτα: Ούτε από γαλλική «Πεσινέ», ούτε από αμερικανική «Ούλεν».

● Λες και περιμέναμε τον Παπακωνσταντίνου και τον Παμπούκη για να μάθουμε και να γευτούμε την προσφορά των μονοπωλίων: Από «Ζήμενς» και «Τίσεν» μέχρι «Κόκα Κόλα» και κάθε λογής «αδελφή του πετρελαίου».


***

Απευθύνονται στο ελληνικό λαό σαν σε χαχόλο. Που πρέπει να τους δοξολογεί γιατί δίπλα στις άλλες πολυεθνικές, σ' αυτές που ήδη θησαυρίζουν στην Ελλάδα (στην Ελλάδα των εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων), τώρα προσκαλούν κι άλλες: γερμανικές, αμερικανικές, καταριανές... Στις οποίες τάζουν – και το διαφημίζουν κιόλας – «επενδυτικές ευκαιρίες»...

Βέροια – ακτιβιστές επανασυνδέουν το ρεύμα που κόβει η ΔΕΗ


  Σε μία «επαναστατική» κίνηση προχώρησε ομάδα ακτιβιστών πολιτών στη Βέροια που αποφάσισε να αναλάβει δράση ενάντια στους μηχανισμούς που αφήνουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
 
Η ομάδα των ακτιβιστών προχωρά στην επανασύνδεση το ηλεκτρικού αφήνοντας μάλιστα πίσω της και την σχετική προκήρυξη που αναφέρει:”Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη  και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα. Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.  

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Γραφει ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος*
 
Η Τρόικα κατά την παραμονή της στην Ελλάδα έχει καταφέρει ανάμεσα σε άλλα, μέσω των εκπροσώπων της (τα κόμματα του κοινοβουλευτισμού που τη στηρίζουν), να:
·         μειώσει δραματικά μισθούς και συντάξεις
·         καταργήσει εργασιακές κατακτήσεις, αποτέλεσμα μακροχρόνιου αγώνα του ελληνικού ΛΑΟΥ (επιδόματα, δώρα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ)
·         συρρικνώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσες επέζησαν να τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και μαρασμό
·         καταργήσει τη δημόσια υγεία και τη δωρεάν παιδεία
·         αυξήσει το ήδη υψηλό επίπεδο τιμών, πράγμα που σημαίνει περεταίρω μείωση του πραγματικού εισοδήματος
·         απογειώσει την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα

Με λίγα λόγια, έχει πετύχει με συστηματικό, μεθοδευμένο και στοχευμένο τρόπο να πλήξει τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, ώστε να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.
Από την άλλη πλευρά, θέλοντας να παραμείνει συνεπής στο μοναδικό της στόχο, την εξυπηρέτηση, δηλαδή, των δανειστών μας, πρέπει να αντλήσει επιπλέον έσοδα και προς αυτή την κατεύθυνση, υπερφορολογεί τις ομάδες τις οποίες έχει φέρει σε αδιέξοδο με τις πολιτικές της,  όλο αυτό το διάστημα  (αλλά και τα περασμένα χρόνια με πιο ήπιο βέβαια τρόπο). Δηλαδή, συνταξιούχους, χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, υποαπασχολούμενους και άνεργους. Τα καινούργια φορολογικά τεχνάσματα έχουν χαρακτήρα:

Θέλει ο νεοθωμανός να κρυφτεί…

… και η χαρά δεν τον αφήνει!
Αναδημοσιεύουμε από την ανεπίσημη ιστοσελίδα του νεοθωμανισμού TURKISH GREEK NEWS
«Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία» υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης , παγκοσμίου φήμης Έλληνας Τουρκολόγος.
Ο καθηγητής Κιτσίκης παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ δηλώνει πως «ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση.»
Ο Κιτσίκης που συνεχίζει την ζωή του σε Καναδά και Ελλάδα, ενημερώνει τους Τούρκους και ξένους μαθητές του σχετικά με τις εξελίξεις.
Ο Κιτσίκης ο οποίος με το βιβλίο του Ελληνοτουρκική Αυτοκρατορία είχε προκαλέσει παγκόσμιο αντίκτυπο πριν 15 χρόνια, λέει πως οι τελευταίες εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Εκφράζει την άποψη πως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της οικονομίας της Ελλάδας που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης είναι να ανοίξει μια εντελώς νέα περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Ξύπνα μαλάκα...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(οι καθωσπρέπει και τα νήπια να αποσυρθούν...το Κοράκι
μιλάει στον εαυτό του).

.............................................................................

Δύο χρόνια είσαι καρφωμένος στην καρέκλα του κουρέα/σφαγέα.

Είκοσι τέσσερις μήνες είσαι ο μοναδικός...πελάτης του.

Σε κουρεύει, σε ξουρίζει, σε πετσοκόβει, σε πηδάει κι εσύ κοιτιέσαι

στον καθρέφτη...

Στραβώθηκες μωρέ;;

Σε σακάτεψε ολάκερο...κι εσύ...χαμπάρι.

Σου ρούφηξε το μεδούλι...κι εσύ κορδώνεσαι.Ξύπνα ηλίθιε...

Ξεκουνήσου. Βγες στο Δρόμο. Κάνε κάτι.

Ασε τις κλάψες. Τις δικαιολογίες. Το βόλεμα.

Σήκω,ρε.

Γίνε Πολίτης. Γίνε Ποτάμι. Γίνε Θύελλα.

Σ'έπνιξαν τα σκατά. Τόσο πολύ ταιριάξατε;;

Ντοκιμαντέρ του Al-Jazeera για την Ελλάδα: “Τα παιδιά των ταραχών”

Βρήκα αυτό το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για λογαριασμό του αγγλόφωνου al-jazeera .
 Πέρα από τις προσωπικές πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός, νομίζω ότι είναι ότι πιο ειλικρινές και αξιόλογο έχω δει.
Ξεκινάει από τον Δεκέμβρη του ’08 και φτάνει μέχρι τα γεγονότα στο Σύνταγμα στις 28-29 Ιουνίου 2011.
Από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, τα τα αυτό-διαχειριζόμενα εγχειρήματα όπως το Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, πολιτικά φεστιβάλ όπως το b-fest, στούντιο και συναυλίες, δρόμους, μιλάνε τα παιδιά της εργατικής και της μεσαίας τάξης της Ελλάδας. 
Απλά δείτε το.

Μια συνηθισμενη μερα ενος Δοσιλογου!

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί 

 

Και ο δοσιλογος τον αγκαλιασε

 ΡΕΣΛΕΡ:Πρεπει πρωτα να τακτοποιηθουν οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που ο υπουργός ανέλαβε ο ίδιος να δώσει λύση εδώ.

Και ο δοσιλογος του εσφιξε το χερι 

Τελος ο Πρωθυπουργόδοσιλογος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, στις θυσίες, αλλά και την ωριμότητα του ελληνικού λαού, και με μια κινηση του χεριου του εδειξε την αρρενα που εχει ετοιμασει προς τιμην του 4ου Ραιχ.
 
 
 
Και αυτος ικανοποιημενος απο τους "συνεργατες" του απλα κηρυξε την εναρξη των ανθρωποθυσιων
              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτη ηταν μια συνηθισμενη μερα ενος συνηθισμενου  ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ.
 
http://anarhogatoulis.blogspot.com/


Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά μας

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το (αθέλητο, ίσως) «κάρφωμα» του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου για τον Βενιζέλο, ότι αυτός προκάλεσε την αναβολή της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας για τα μέσα Νοεμβρίου, σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό θέμα. Όχι μόνο επειδή η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ εργολαβικά τρομοκρατούν τόσο καιρό με την απειλή της μη εκταμίευσης. Αλλά επειδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση λειτουργεί με μεθόδους συνοικιακού εκβιαστή.

Οι αναγνώστες του έντυπου «Π» είδαν από χθες δημοσιευμένες τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αυτή που ζήτησε την αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου – για να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα – ήταν η ίδια η... Ελλάδα.

Η αιτιολογία ήταν ο κίνδυνος «είτε να μην περάσει ο προϋπολογισμός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ενδεχόμενο μάλλον απίθανο – είτε, ακόμη χειρότερα, να προκληθεί κοινωνική αναταραχή από τη βαρβαρότητα των μέτρων». Συνεπώς «η κυβέρνηση θέλησε να αργήσει η εκταμίευση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη πίεση στο εσωτερικό».

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΦΕΥΓΕΙ...


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
http://antipetroula.blogspot.com/
 

Εμπρηστικοί μηχανισμοί σε γραφεία του ΚΚΕ

Ξημερώματα Τετάρτης “άγνωστοι” τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ στη Ρόδο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ τοιχοκόλλησαν προκηρύξεις με απειλητικό και εθνικιστικό περιεχόμενο, την Πέμπτη το βράδυ στόχος εμπρηστών έγιναν και τα γραφεία της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ. 
 
Άλλα δύο επεισόδια μιας αλυσίδας επιθέσεων τα δύο τελευταία χρόνια σε κινηματικούς χώρους, στέκια νεολαίας, μεταναστών, γραφεία αριστερών οργανώσεων και κομμάτων πανελλαδικά.

Είναι μια ακόμα μορφή καταστολής, που πηγαίνει χέρι-χέρι με την καθημερινή τρομοκρατία των ομάδων ΔΙΑΣ, το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, τις διώξεις αγωνιστών, της κατάργησης του ασύλου, τις παρακρατικές επιθέσεις ρατσιστικών-φασιστικών ομάδων, τις επιθέσεις στις καταλήψεις μαθητών και φοιτητών. 

Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν στόχο μόνο το ΚΚΕ ή τις άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες. 

Έχουν στόχο το λαό και τη νεολαία.
Θέλει να στείλει ένα μήνυμα, ότι όποιος αγωνίζεται και αντιστέκεται, με τον οποιοδήποτε τρόπο, ενάντια στην επίθεση κατά του λαού, όποιος σκέφτεται, δρα και οργανώνεται είναι στόχος.
Και αν δεν ήταν μέχρι τώρα θα γίνει, γιατί το σύστημα δεν ανέχεται πλέον καμιά φωνή αμφισβήτησής του.
Θέλει να τρομοκρατήσει τις πλατιές μάζες που κάθε μέρα συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα του ξεσηκωμού ενάντια στη βαρβαρότητα και το μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. 
Στην εποχή που η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι το μέλλον που μας προτείνουν κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται τους φοβίζει.
 
Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας κάθε τέτοια επίθεση είναι καταδικαστέα.  

 Είναι αναγκαίο λοιπόν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η αριστερά,  να ξεπεράσει το στάδιο της καταγγελίας της αστυνομικής (δήθεν) αυθαιρεσίας και των φασιστικών επιθέσεων και να περάσει στο στάδιο του κοινού βηματισμού αντίστασης στην επίθεση του συστήματος στα λαϊκά δικαιώματα.
Να βρει το βηματισμό αυτόν που θα δώσει τα αναγκαία στηρίγματα στο λαό να αντισταθεί όχι μόνο στη καταστολή και τις επιθέσεις αλλά στην αιτία που είναι η συνολική επίθεση κυβερνήσεων, ιμπεριαλιστών, κεφαλαίου.
Να αναπτυχθούν αγώνες και αντιστάσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές παντού.

http://antigeitonies.blogspot.com/

 

Ο Ν. Μπογιόπουλος στην ΕΡΤ3 8/10

Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για την παρουσία που έκανε σήμερα ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή της Ερτ 3 «Λαβύρινθος». (Δείτε το βίντεο). Ηταν καίριες οι απαντήσεις του, μίλησε με στοιχεία, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών των λεγομένων του και ήταν έκδηλη η αμηχανία του Πασοκικού στελέχους και αντιπροέδρου της βουλής, Αργύρη, που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή.

Φυσικά, και είναι γνωστό, ότι με την ίδια ευκολία που δίνουμε εύσημα σε μια ενέργεια ή παρουσία στελέχους του ΚΚΕ, με την ίδια άνεση κάνουμε κριτική στις θέσεις αυτού του κόμματος σε συμπεριφορές και θέσεις του που κατά την άποψη μας δεν είναι σωστές.