#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ: Η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΟΔΟΥΚΑ*

Ο θάνατος του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς (ενός εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη) προκάλεσε ένα τσουνάμι προπαγανδιστικής, εμετικής αγιογραφίας σε όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και στα λεγόμενα «προοδευτικά» (;) μπλογκς και σάιτς.
Φυσικά στην πρώτη γραμμή της ανακήρυξης του Τζομπ σε άγιο του καπιταλισμού βρέθηκαν οι... συναγωνιστές του στην ίδια τάξη των μεγαλοκαρχαριών: τη θλίψη του εξέφρασε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς:
«Για όσους από εμάς ήμασταν τυχεροί να εργαστούμε μαζί του, ήταν μια τρομακτικά μεγάλη τιμή. Θα μου λείψει τρομερά ο Στιβ».[1]
Παρέλειψε, φυσικά, να συμπληρώσει «αλλά... ουδέν κακόν αμιγές καλού, ένας λιγότερος στον ανταγωνισμό της αγοράς»!
Ο ιδρυτής του Facebook και γνωστός φραγκοφονιάς, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε (προφανώς) «κατασυγκινημένος»:
«Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».
Ο δε Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».[2]
Η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού δεν έφερε μόνο την εκτόξευση στη στρατόσφαιρα των κοινωνικών ανισοτήτων, τις συχνές οικονομικές κρίσεις που τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, τη βαρβαρότητα με τη μορφή ενός ανηλεούς κοινωνικού δαρβινισμού.

Εθνική λύση ή διάλυση

 Του Δημήτρη Καζάκη
Βρισκόμαστε εν μέσω θύελλας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και κυρίως στις χρηματιστικές αγορές, όπου η κίνηση των χρηματιστηρίων σημειώνει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ πιάνοντας πάτο. Τόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ όσο και στην Ασία, όπου μέχρι πρόσφατα στηρίζονταν όλες οι ελπίδες «ανάκαμψης» της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι χρηματαγορές έχουν αισίως φτάσει πολύ κοντά στο επίπεδο του φθινοπώρου του 2008, όταν είχε ξεσπάσει το μεγάλο κραχ μετά την κατάρρευση της lehman Brothers. Από τις 26 Ιουλίου έως σήμερα τα χρηματιστήρια έχουν χάσει πάνω από 9 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μόνο μια εβδομάδα νέων αρνητικών ρεκόρ χωρίζει τις διεθνείς αγορές χρήματος από ένα νέο μεγάλο κραχ. Κι αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο.

Τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα, «μπουκώνουν» τις τράπεζες. Επιπλέον σενάρια χρεοκοπίας-διαχείρησης της κρίσης

Από τον Ριζοσπάστη (υπογραμμίσεις στο άρθρο δικές μας)

Βλέποντας την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει στη μια μετά την άλλη τις χώρες της Ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας επιδίδονται σε ένα διαρκές παζάρι για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη ζημιά που θα επωμιστούν οι διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν επιπλέον τρόπους για την ενίσχυση των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται στις 24 Οκτώβρη, ενώ και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χάλεϊ δηλώνει πως η έκθεση θα ολοκληρωθεί σύντομα και πως είναι «ζήτημα ημερών».


Σύμφωνα με τη γαλλική «Les Echos», «η επιδείνωση της κρίσης από το καλοκαίρι έχει ανακατέψει τελείως την τράπουλα. Με αποτέλεσμα το σχέδιο διάσωσης της 21ης Ιουλίου, που είχε παρουσιαστεί από τις κυβερνήσεις ως η μόνη δυνατή εκδοχή, να φαίνεται όλο και περισσότερο ξεπερασμένο. Σήμερα, όλες οι εκδοχές αυτού του σχεδίου είναι πάλι πάνω στο τραπέζι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, συνάντησε προχτές στο Παρίσι τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Μπαρουάν, για να συζητήσουν το πλαίσιο του μηχανισμού «οργανωμένης χρεοκοπίας» ενός κράτους - μέλους της Ευρωζώνης, που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το 2013, πριν δηλαδή από την προβλεπόμενη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ο οποίος προβλέπει την ελεγχόμενη χρεοκοπία κράτους - μέλους της Ευρωζώνης. Επιστολή του Φ. Ρέσλερ που διέρρευσε στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μιλάει για έναν ανεξάρτητο υπερεθνικό οργανισμό, που θα είναι επιφορτισμένος να διαπραγματευθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ "ΒΟΜΒΑΣ ΜΟΛΟΤΟΦ"...

...τώρα και σε μαζική κλίμακα σε συνεργασία με Τρόικα και ΔΝΤ!

εκτέλεση σε 10 βήματα -αυστηρά για ενηλίκους σε θέσεις εξουσίας


1. Πάρτε ένα νέο.

2.Θάψτε την γειτονιά του στο τσιμέντο και διαλύστε με ατελείωτες ώρες εργασίας την οικογενειά του.

3.Πείτε του ότι ζει σε μια ανταγωνιστική καπιταλιστική κοινωνία, ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ, ότι αντικειμενικός στόχος της γνώσης είναι η βαθμοθηρία και σχεδιάστε ένα πρόγραμμα εντατικής μελέτης και πάσης φύσεως δραστηριοτήτων ( προς θεού όχι παιχνίδι!) και αφήστε τον να φτάσει ψηλά...

4.Την κατάλληλη στιγμή του σκάτε το παραμύθι, οτι βεβαίως πτυχία και μεταπτυχιακά δεν αξίζουν μια, καθώς η κοινωνία που νόμιζε εξορθολογισμένη και καπιταλιστική είναι στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο μεταλλαγμένο όπου ο ατομισμός, η μοναξιά και η ανασφάλεια προσιδιάζουν στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά παράλληλα μια
καθυστερημένη οθωμανική πολιτική τάξη που αναπαράγεται με ρυθμούς τρωκτικών προωθεί συστηματικά κόρες, γιους και ανήψια σε κάθε θέση όχι μόνο εξουσίας, αλλά και απλής εργασίας.

Οποιον πάρει ο Χάρος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το  κυβερνητικό δόγμα που υλοποιείται τους τελευταίους μηνες.
Επιτυχώς!!

Νέο πολυνομοσχέδιο Βαρβαρότητας κατατέθηκε.

Μισθοί/επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων...εξορθολογίζονται!!

Ενεργοποιούνται οι Απολύσεις τους,μέσω "εφεδρείας".

Περικόπτονται κι άλλο οι κύριες συντάξεις.

Βάζουν χέρι και τις επικουρικές.Στα εφάπαξ.

Αλλάζουν τη φορολογική κλίμακα.Κόβουν φοροαπαλλαγές.

Αναστέλλουν την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.


  Η κυβέρνηση των Αθηνών σε απόλυτη ταύτιση με την υπερκυ-
βέρνηση των Βρυξελλών συνεχίζουν ακάθεκτες την Εξό
ντωση
των 
μικρομεσαίων Ελλήνων.   Μία ελληνική κυβέρνηση αιμοσταγών νεοφιλελεύθερων καθαρμά-
των...ισοπεδώνει σταθερά Κοινωνία και Χώρα.

"Δεν πληρώνω: Ένας έντιμος και γενναίος αξιωματικός της αστυνομίας"

alt
Ο Αξιωματικός της Αστυνομίας που παραιτήθηκε πριν μικρό διάστημα, Βαγγέλης Ξέρας κατάθεσε το παρακάτω έγγραφο στην αρμόδια ΔΟΥ με αρ. Πρωτοκόλλου 3708-30/9/2011 μαζί με την άρνησή του να πληρώσει το νέο φορολογικό χαράτσι.
Το έγγραφο έχει ως εξής:
 
 
 
 
 « ΞΕΡΑΣ Ευάγγελος του Χρήστου
     κάτοικος Καμαρίου Ξυλοκάστρου                                                                                 Αρ.Πρωτ.   3708/30-09-2011
     Α.Φ.Μ. 0271                                                                                                               Χρέωση: Τμ. Εισοδήματος
     ταχυδρομική διεύθυνση:  Τ.Θ. 108
     Τ.Κ. 204 00  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
     τηλ. 697                                                                                                                  ΠΡΟΣ
                                                                                                                      Τη Δ.Ο.Υ.  Ξυλοκάστρου
                                                                                                                                  ενταύθα
                                                                                     Θέμα: "οφειλές μου προς το Ελληνικό Δημόσιο".
            Κύριοι,
          Έλαβα εκ μέρους σας "εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος" βάσει του άρθρου 29 του ν.3986/2011, αριθμός ειδοποίησης 1440 και αριθμός δήλωσης 1719, όπου αναφέρεται πως μου έχει καταλογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών  ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, συνολική οφειλή 743,20 ευρώ.

ΤΕΛ-ΑΒΙΒ: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σύστημαΤΕΛ-ΑΒΙΒ Ισραήλ απόψε. Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα - σε μια χώρα 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, Εβραίοι, Άραβες, ξένοι εργάτες, μετανάστες και φοιτητές πορεύονται μαζί ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη!

Πηγή: Κονσερβοκούτι


ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ – ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ …Μιλήσατε για την Ευρώπη μονάχα από την μέρα που χάσατε από την ημέρα που χάσατε την Αφρική ( τις Γερμανικές αποικίες μετά από την ήττα στον 1ο Π.Π. ) … Το υπερβολικό ξαφνικό πάθος σας είναι καμωμένο από πείσμα και ανάγκη… Λέτε Ευρώπη , αλλά έχετε στο μυαλό σας –γη - για στρατιώτες , σιταποθήκες , βιομηχανίες υποταγμένες και κατευθυνόμενη διανόηση … Μου είπατε μια μέρα κοροϊδεύοντας την αγανάκτηση μου :¨ Ο Δον -Κιχώτης είναι ανήμπορος , αν Φάουστ θέλει να τον νικήσει …¨ ( Αλμπέρ Καμύ , ¨Γράμμα Σ΄Ένα Φίλο Γερμανό¨ , εκδόσεις Νεφέλη 1988 ).

Η απάντηση μας σε αυτή την ¨εικονική λογοτεχνική επιστολή ¨ του μεγάλου στοχαστή είναι πως :
Ο Δον- Κιχώτης του Θερβάντες και ο Ζορμπάς του Ν. Καζαντζάκη θα Νικήσουν τον Φάουστ και το τέρας της Γερμανικής τεχνολατρείας , του ρομποτοποιημένου ανθρώπου- υπηκόου.

“HEIDI…” ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΧΡΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

Εβδομήντα χρόνια έλεγαν ¨δώστε μας λίγο χρόνο να ανορθωθούμε , μην μας κάνετε την αδικία που μας έκαναν οι ανταγωνιστές μας μετά τον 1ο Π.Π. με την απαίτηση υπέρογκων Επανορθώσεων που οδήγησαν στην εξαθλίωση και την άνοδο του Χίτλερ…¨

Ποιοι είσαστε ρε;

Αναρωτιέμαι, πώς διάβολο γίνεται πάντοτε και μια δράκα κουκουλοφόροι αρκουδιαρέοι καταφέρνουν κι επισκιάζουν δεκάδες χιλιάδων λαού που διαδηλώνει. Μάλιστα δε, όσο μαχητικώτερη και ογκωδέστερη είναι η διαδήλωση τόσο η "φωνή" αυτών των αρκουδιαρέων γίνεται ισχυρότερη. Και στον ρόλο της "ντουντούκας", που ενισχύει τις αρκουδοφωνάρες, βρίσκονται σταθερά κι απαρασάλευτα τα επίσημα "όργανα καταστολής". Φυσικά, με τις ευλογίες και υπό την καθοδήγηση της εκάστοτε κυβέρνησης. Και μαζί μ' αυτή την απορία, αναρωτιέμαι και για άλλα πολλά...

Ποιοι είσαστε σεις ρε, που επιχειρείτε να καταπνίξετε την φωνή του λαού με τέτοιο τρόπο; Εκείνο το "φωνή λαού, οργή θεού" που διαλαλούσατε επί χούντας, πού έχει πάει τώρα;


Ποιοι είσαστε σεις ρε, που αποφασίζετε να ξεπουλήσετε όπως-όπως όσα τούτος ο δόλιος λαός έχτισε με αίμα και ιδρώτα;

G.A.P. ΓΚΟΥΠ, RUA ΜΑΤ

Γράφει ο SakTsak
  • Οι ΜΑΤατζήδες που σπάνε πάνω από 10 κεφάλια ανά διαδήλωση παίρνουν πριμ παραγωγικότητας;

  • Οι υπουργοί εργασίας και παιδείας δε θα έπρεπε να είναι άνεργοι αφού δεν έχουν αντικείμενο;

  • Μπορεί να μην έχουν βιβλία οι μαθητές αλλά τουλάχιστον έχουν δακρυγόνα τα ΜΑΤ.

  • Πως λέγεται η παιδεία χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους και χωρίς τον Ο.Σ.Κ.;                         Απ.: Ελληνική παιδεία 

  • Οι Έλληνες παρακολουθούν τούρκικα σίριαλ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος ελληνικό δράμα.

  • Ο Jobs πέθανε, το ίδιο και όλες οι "jobs" στην Ελλάδα.

  • Δεύτερη απεργία μέσα σε ένα μήνα (19/10) για τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτή τη φορά πρέπει να είναι πραγματικά τσαντισμένοι...

  • Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.