#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ, Η ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝ​ΩΝ;

Μικροί μεγάλοι γίνανε  μαυραγορίτες όλοι κι αφήσαν όλο τον ντουνιά  με δίχως πορτοφόλι.
Ακόμα κι οι γυναίκες τους  τη μαύρη κυνηγάνε ,  τσάντες, τσουβάλια κουβαλούν  κανέναν δε ψηφάνε.
Πρωί και βράδυ τρέχουνε στους δρόμους σαν κοράκια,  πελάτες ψάχνουν για να βρουν να γδάρουνε κορμάκια

Πουλήσαμε τα σπίτια μας και τα υπάρχοντα μας για δυο ελιές κι ένα ψωμί να φάνε τα παιδιά μας.

Ρεμπέτικο του Μιχάλη Γενίτσαρη 
_________

Προκαλεί (τουλάχιστον) ερωτηματικά το γεγονός, ότι η ηγεσία του υπουργείου ΠροΠο, αλλά κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, όταν δίνουν εντολές στην Αστυνομία να χτυπήσει ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ και ΑΛΛΥΠΗΤΑ...

Πρόσωπα έχοντα καθημερινή επαφή με τα sosialmedia κι άλλες τεχνολογίες (I pad, I phone, internet κλπ),  όπως ο  Γιωργάκης, προφανώς και γνωρίζουν ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κινητά-κάμερες, τα οποία ανά  πάσα στιγμή είναι σε θέση αποθανατίσουν κάθε στιγμή από τη δράση των ΜΑΤ. 

Νιγηρία: Η Shell πλήρωνε το στρατό για να καταπνίγει τις αντιδράσεις

Πως καθρεφτίζεται το "ανθρώπινο" πρόσωπο του καπιταλισμού στη δράση της Shell 
 
Απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν την εμπλοκή της εταιρείας Μυστικά έγγραφα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990 αποκαλύπτουν ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell συνεργαζόταν συστηματικά με τον στρατό της Νιγηρίας για να καταπνίγει τις αντιδράσεις των πολιτών της χώρας, αλλά και ακτιβιστών ενάντια στις δραστηριότητες της εταιρίας.

Αν και η Shell ποτέ δεν αρνήθηκε ότι οι εργασίες άντλησης πετρελαίου στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα προκάλεσαν σημαντική περιβαλλοντική μόλυνση, μέχρι τώρα αρνούνταν πεισματικά ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Παρόλα αυτά, απόρρητα υπομνήματα, φαξ, καταθέσεις μαρτύρων και άλλα έγγραφα δείχνουν ότι η εταιρία πλήρωνε τακτικά τον στρατό ώστε να σταματάει ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην μόλυνση, πραγματοποιώντας ακόμη και επιδρομές σε χωριά των οποίων οι κάτοικοι υπήρχαν υποψίες ότι αντιτίθενται στα σχέδια της Shell.

Τι έχω να κάνω τη μεθεπόμενη Τετάρτη

(ανεπίσημη διαδικτυακή αφίσα - κλοπιράιτ redfly planet)  

Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  http://redflyplanet.blogspot.com/

Άρνηση του καθηγητη Γ. Ρούση να συμμετασχει στις διορισμενες επιτροπες εφαρμογης του νομου

Διάλογος με το Υπουργείο…
Αξιότιμε κ. Ρούση,

Όπως μάλλον γνωρίζετε, μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας για
την έκδοση διαπιστωτικής πράξης εκ μέρους του Πρύτανη του Παντείου
Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για τη συγκρότηση της
πενταμελούς επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη
των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου
Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η πράξη αυτή σύμφωνα με το νόμο θα
γίνει από την Υπουργό Παιδείας.

Σας ενημερώνουμε ότι με δεδομένη τη σειρά κατάταξής σας στον κατάλογο
των αρχαιοτέρων Καθηγητών του Ιδρύματός σας, και σε περίπτωση που δεν
υπάρξουν έγγραφες αποδοχές συμμετοχής που προηγούνται στη σειρά
αρχαιότητας, η Υπουργός πρόκειται να σας ορίσει ως μέλος της εν λόγω
πενταμελούς επιτροπής.

Σε περίπτωση που υπάρχει πολύ σοβαρό και αιτιολογημένο κώλυμα
συμμετοχής σας παρακαλούμε όπως μας το γνωρίσετε στην ίδια την
Υπουργό, κ. Άννα Διαμαντοπούλου με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση
ypourgos@minedu.gov.gr, με κοινοποίηση στη δική μου ηλεκτρονική
διεύθυνση το αργότερο έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, 12.00
μεσημβρινή.

Με εκτίμηση
Καθηγητής Βασίλης Παπάζογλου
Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης


Κυρία υπουργέ,

Κα Χάρις Αλεξίου, οι Παλαιστίνιοι σας ζητάμε συγνώμη, αλλά δε μας αφήνουν να έρθουμε στη συναυλία σαςΑγαπητή κα Χάρις Αλεξίου,

(ή επιτρέψτε μας) Χαρούλα μας,


Με χαρά μάθαμε όλοι/ες οι Παλαιστίνιοι/ες ότι, παρά το
κάλεσμα μιας κάποιας αυτοαποκαλούμενης παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών αλλά και κάποιων Ισραηλινών ακτιβιστών για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ μέχρι να σταματήσει τα εγκλήματα και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, εσείς δε θα ακολουθήσετε το παράδειγμα άλλων καλλιτεχνών (όπως οι Ρότζερ Γουότερς, Νατάσσα Άτλας, Έλβις Κοστέλο κ.α.) και θα έρθετε να τραγουδήσετε στην ιστορική Παλαιστίνη – συγνώμη, στο Ισραήλ.

Γνωρίζουμε ότι και εσείς όπως και άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες (
Γιάννης Κότσιρας, Ντέμης Ρούσος, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία κ.α.) δεν μπλέκετε την πολιτική με την τέχνη και έρχεστε να τραγουδήσετε για την ειρήνη και για όλους τους λαούς της περιοχής, που άλλωστε έχουν κοινές πολιτιστικές ρίζες.

Δυστυχώς η χαρά μας για τον ερχομό σας μετριάζεται από το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε όπως τόσο πολύ θα θέλαμε, στη συναυλία σας.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ Ο ΝΤΑΗΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ο αστυνομικός οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα ο οποίος και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από πταισματοδίκη για τα περιστατικά που συνέβησαν.
Βάσει της ο εισαγγελικής εντολής, ο πταισματοδίκης θα διαπιστώσει αν από τον αστυνομικό διαπράχθηκαν τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος της φωτορεπόρτερ, αλλά και αυτό της σωματικής βλάβης, εφόσον προσκομιστεί σχετική ιατροδικαστική εξέταση.
Η φωτορεπόρτερ, που έχει υποβάλει με συναδέλφους της μήνυση για το επεισόδιο, υποστηρίζει πως ο εν λόγω αστυνομικός την εξύβρισε χυδαία και την χτύπησε παρουσία άλλων αστυνομικών του, αλλά και παρουσία συναδέλφων της.

Η Εθνική μας Μοναξιά

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Όσοι είναι πάνω από 40 ετών, αλλά όχι και πάνω από 50 ώστε να ανήκουν στην γενιά του Πολυτεχνείου (ξέρουν αυτοί γιατί... εξαιρούνται) νιώθουν τις τελευταίες ημέρες μια απίστευτη κατάθλιψη. Πετυχημένοι ή αποτυχημένοι, χωρίς μοίρα στον ήλιο, ή με καλές επαγγελματικές προοπτικές δεν έχει σημασία. Όλοι νιώθουν μια απέραντη μιζέρια. Νιώθουν πως ότι και να κάνουν, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Νιώθουν τη χώρα που αγάπησαν να διαλύεται.


Ακόμη και οι πιο αδικημένοι της ζωής νιώθουν το περιθώριο που έως τώρα βίωναν να γίνεται ακόμη πιο έντονο. Τη μοναξιά τους να γίνεται περισσότερο αβίωτη. Κάτι που τελικά νιώθουμε όλοι μας.


Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ψυχολογικά θεματάκια για να πέσει σε κατάθλιψη.

ΗΠΑ, Λαϊκές διαδηλώσεις εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.Διευρύνονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ, που έρχονται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων στις πολιτείες του Γουισκόνσιν, του Νιου Τζέρσεϊ, του Σικάγου και αλλού ενάντια στα προγράμματα περικοπών των πολιτειών. 
Εδώ και τρεις εβδομάδες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κινήματος που πήρε το συμβολικό όνομα «Καταλαμβάνουμε τη Γουόλ Στριτ» στη Νέα Υόρκη, και έχει επεκταθεί σε 223 μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας.
Χτες πραγματοποιήθηκαν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Από τις 2 το μεσημέρι - τοπική ώρα - έγινε διαδήλωση φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, ενώ το μεγάλο ραντεβού των Συνδικάτων ήταν στο πάρκο Φόλεϊ στις 4.30 μ.μ. - τοπική ώρα - όπου μετά αναμενόταν να ακολουθήσει πορεία προς την Γουόλ Στριτ. 
Μέχρι αργά χτες, συνδικάτα και οργανώσεις πάσχιζαν να πάρουν άδεια για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης και της πορείας ούτως ώστε να μην υπάρχουν οι «συνήθεις» δικαιολογίες για την καταστολή, όπως «παρακώλυση συγκοινωνιών», «κατάληψη αναίτια χώρου» κλπ.

Δεν πληρώνωΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ «ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ»
Πριν ανακοινώσουν αυτό το χαράτσι, ξέρανε ότι 8 στους 10 δεν είχαν να πληρώσουν ούτε τα προηγούμενα χαράτσια.
ΑΡΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ.
Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να «εισπράξουν» και δεν τους ενδιαφέρει καν! 
Έχουμε πια συνθήκες 1-1-4. 
Έχουμε δικαίωμα ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αντισταθούμε.
Για την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά μας.
Για το Μέλλον των Παιδιών μας.

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
Πας στο ταμείο ή το ταχυδρομείο και πληρώνεις “έναντι” το ποσό πλην το χαράτσι. Υπάρχει ο θεωρητικός κίνδυνος σε 44 μέρες να σου κόψουν το ρεύμα (παράνομα και αντισυμβατικά, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ζούμε σε Ανομία).

Αν το κάνουμε πολλοί τι θα μας κάνουν;
Αν δεν ανοίγουμε την πόρτα στα (ιδιωτικά) συνεργεία που θα στείλει η ΔΕΗ (ΑΝ λέμε) να κόψει το ρεύμα; 
Μπορείς επίσης, αν η παροχή κοπεί από το ρολόι, να το ξανασυνδέσεις μόνος σου, ρώτα έναν ηλεκτρολόγο πώς. 
Είναι πανεύκολο.
Κι έχε υπόψη σου κι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα είναι ΜΑΖΙ ΜΑΣ, αν αρχίσουν να κόβουν το ρεύμα από την κολώνα.
Και σύντομα ομάδες Πολιτών θα περιφρουρούν τις γειτονιές.
Ναι, έτσι πλέον θα είμαστε στα όρια της Νομιμότητας, αλλά αυτοί ήδη παραβιάζουν το Νόμο με το να στο κόψουν για άσχετη «οφειλή».
Όπως κουρελιάζουν ενάμιση χρόνο τώρα ακόμη και το Σύνταγμα.
Το ζήτημα είναι πως κι αν δεν το κάνουμε όλοι, αφού υπάρχουν κι  οι πουλημένοι στην Τραπεζική Χούντα, ΣΙΓΟΥΡΑ  ΘΑ  ΤΟ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΟΣΟΙ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΕΝΙΑΙΟ  ΠΑΛΛΑΪΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  (ΕΠΑΜ)

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΕΙ


ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ!
Τα όρια ανοχής του κατοχικού συστήματος στην κριτική δεν μπορούν παρά να είναι πολύ στενά. Η ΕΛ.ΑΣ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως «απαγορεύεται πας γογγυσμός και αυθάδης λόγος», συλλαμβάνοντας δύο μέλη της Κίνησης Πολιτών ΑΡΔΗΝ, που κολλούσαν στη Θεσσαλονίκη την αφίσα «Καταζητούνται», επικαιροποιημένη σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και με τον συναυτουργό του Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο.
Μια κυβέρνηση απονομιμοποιημένη από τον λαό, έναν λαό που δεν χάνει ευκαιρία να τον κατασυκοφαντήσει εντός και εκτός Ελλάδας, εδώ και καιρό έχει δείξει ότι δεν διαθέτει λόγο, άρα της απομένει η ράβδος. Έτσι, τα ΜΑΤ γίνονται τακτικοί θαμώνες των πλατειών και πρωταγωνιστές στις εκδηλώσεις λαϊκής διαμαρτυρίας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον με τα χημικά τους.
Έτσι, η δημόσια κριτική γίνεται πεδίο αστυνομικών διώξεων. Είναι η ίδια σιγή που προσπάθησαν να επιβάλουν με την επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων στις χθεσινές διαδηλώσεις. Η μόνη εικόνα που επιτρέπεται να κυκλοφορεί είναι αυτή που αναπαράγουν τα δελτία των οκτώ, μιας κατευθυνόμενης και τρομοκρατικής πληροφόρησης. Αποκρύπτεται η ουσία μιας κυβέρνησης  που με σχεδόν δικτατορικό τρόπο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση.

Σήμερα σπάσαμε 6.829 κεφάλια 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κύριε Πρόεδρε,
  Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω πως, σήμερα
5 Οκτωβρίου ενεστώτος έτους και κατά τη διάρκεια αναρ
χο-
κομμουνιστικών διαδηλώσεων στην πόλη των Αθηνών,
η υπε-
ρήφανη Ελληνική 
Αστυνομία έπραξε στο ακέραιο το πατριωτι-
κό της καθήκον,ανταποκρινόμενη στις επιταγές 
της σύγχρονης
Ιστορίας του Εθνους.

  Υπό την υψηλή υμών καθοδήγηση, ο Εχθρός κατετροπώθη.   
Οι ημέτερες δυνάμεις εξετέλεσαν κατά τρόπον άριστον το συ-

νεχώς εμπλουτιζόμενο επι
χειρησιακό Σχέδιον αντιμετώπισης 
Εχθρικών δυνάμεων.

Αύριο εκδήλωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών με ομιλητή τον Δημήτρη Καζάκη

 Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο πλαίσο επιστημονικής και επικοινωνικής δράσης  με την κοινωνία, πρόκειται να διεξαγάγει μια σειρά συζητήσεων-διαλέξεων πάνω σε σύγχρονα θέματα προβληματισμού. 
Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, εργαζόμενους, άνεργους, γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. Σας καλούμε να παραβρεθείτε και να συζητήσουμε θέματα φλέγοντα και επείγοντα που μας αφορούν.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011. Ομιλητής Δ. Καζάκης Θέμα: Η κρίση χρέους και ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Παρασκεή 14 Οκτωβρίου 2011. Ομιλητής Λεωνίδας Βατικιώτης. Θέμα: Έξοδος από το ευρώ: η επόμενη μέρα.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011. Βιβλιοπαρουσίαση: Μ. Νικολακάκη (επιμ). Η Κριτική Παιδαγωγική στο Νέο Μεσαίωνα
. Ομιλητές: Shirley Steinberg, Emery Hyslop-Margison, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Προεδρείο: Βένιος Αγγελόπουλος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση.


ΧΩΡΟΣ: ΕΜΠ (Πατησίων)
Κτίριο Γκίνη
Ωρα: 7.00 μμ.

Προσεχώς: ΔΙΟΔΙΑ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

http://antipetroula.blogspot.com/
 
Μέχρι σήμερα οι ιντερνετικοί "λεωφόροι" είναι δωρεάν, σύντομα όμως ίσως επιβληθούν ειδικά τέλη για τη χρήση τους. Στις ΗΠΑ προετοιμάζονται νέοι νόμοι που ενδεχομένως θα μεταμορφώσουν τον κυβερνοχώρο - και τον τρόπο που σερφάρουμε σε αυτόν.
Πώς θα σας φαινόταν αν το Ίντερνετ εξελισσόταν σε κάτι ανάλογο με τη συνδρομητική τηλεόραση, όπου τα websites θα προσφέρονταν σε "μπουκέτα" όπως τα τηλεοπτικά κανάλια; Πώς θα σας φαινόταν αν μια χούφτα μεγάλες εταιρίες αποφάσιζαν αυτές ποια sites θα φορτώνονται γρήγορα και ποια πιο αργά, ή και καθόλου, στον υπολογιστή σας; Καλώς ήρθατε στον "όμορφο, νέο διαδικτυακό κόσμο", όπως τον οραματίζονται οι Verizon, Bell South, AT&T (αλλά και η Time Warner), η μητρική εταιρία του POPSCI) και άλλες επιχειρήσεις-κολοσσοί στις τηλεπικοινωνίες. Οι εταιρίες αυτές προσπαθούν να πείσουν το Κογκρέσο να μην ψηφίσει νόμους οι οποίοι θα τις εμποδίσουν να χωρίσουν τον Ίντερνετ σε δύο ταχύτητες, σε μία λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας για τα sites που πληρώνουν το ειδικό τέλος και σε μία αργόσυρτη λεωφόρο για όλα τα υπόλοιπα.

Το μεγάλο κόλπο του ευρώ, το ύστατο φόβητρο της δραχμής και η διέξοδος μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής.

Σκέψεις για την τρέχουσα ιδεολογία, την πολιτική και την οικονομία σε μια υποδουλωμένη χώρα.

Απο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
 

Το κορυφαίο ιδεολογικό όπλο στη φαρέτρα της άρχουσας τάξης του δωσιλογισμού που αποτελεί και το ύστατο καταφύγιό της είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το αντίτιμο που επιφυλάσσει για το λαό είναι η πλήρης εξαθλίωσή του. Γιατί άραγε τόσο πείσμα σε ένα διαφαινόμενο δια γυμνού οφθαλμού αδιέξοδο για οποιονδήποτε στοιχειωδώς σκεπτόμενο άνθρωπο με ανεξαρτησία πνεύματος;


Οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο και όλου του πολιτικού φάσματος ακόμη και άκρως συντηρητικοί, ακαδημαϊκοί ή μετέχοντες και σε «ιδιωτικούς θεσμούς» του συστήματος διαπιστώνουν ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα επιδεινώνει συνεχώς και το πρόβλημα χρέους, αλλά και την ελληνική οικονομία συνολικά, σε όλες τις εκφάνσεις της (παραγωγή, δημοσιονομικά, εμπορικό και ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κ.ο.κ.)

Μαζεύουν τα ρέστα πριν μας τινάξουν στον αέρα

Του Δημήτρη Μυ

Η διεθνής αρθρογραφία, τα εγχώρια πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά και οικονομικοί - πολιτικοί παράγοντες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις προεξοφλούν πια τη «συντεταγμένη» ελληνική χρεοκοπία. Το νέο στοίχημα των αγορών πια, δεν έχει να κάνει με τον αν, αλλά με το πότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην έξοδο από Ευρωζώνη και την αλλαγή νομίσματος.

Τώρα πια είναι σε όλους σαφές αυτό για το οποίο από το Γενάρη του 2010 με επιμονή και συνέπεια προειδοποιούσε με την αρθρογραφία και το ρεπορτάζ του το «Π»: Η πολιτική του μνημονίου δεν έχει στόχο τη διάσωση της χώρας. Στόχος από την αρχή ήταν, η συνολική υποτίμηση των αξιών, η διάλυση του κοινωνικού ιστού και των αντιστάσεων, ο τεμαχισμός και η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και των εθνικών πόρων.


Φτάνουμε, λοιπόν σήμερα, σε αυτό ακριβώς το τελευταίο και κρίσιμο στάδιο του σχεδίου που προβλέπει τη μετατροπή της χώρας σε οικονομική ζώνη- παράδεισο με ινδοκινέζικα μεροκάματα, εύφορο έδαφος για επενδύσεις με εξασφαλισμένα υποφορολογούμενα κέρδη για τους Γερμανούς (και άλλους) επιχειρηματίες, σαν αυτούς που συνοδεύουν σήμερα τον Γερμανό αντικαγκελάριο ο οποίος φτάνει στην Αθήνα για τις τελευταίες... λεπτομέρειες.

Μπαμπά, γιατί με χτύπησε (ο ΜΑΤατζής);

από ΒlackΜediterraneanPirate BlackMediterraneanPirate  06-10-2011   

Απαντούμε κι εμείς στη Μελίνα:
“Γιατί με τα extra επιδόματα που θα πάρει ο  ’κύριος’  (φτου) απ΄το ξύλο που ρίχνει στον κόσμο που υποφέρει όπως εμείς, παιδί μου, θα πληρώσει το νέο χαράτσι για τα ακίνητα και το νέο  ’φόρο αλληλεγγύης’. Θα αγοράσει βιβλία στα παιδάκια του, που δεν έχουν και θα στείλει λίγα χρήματα στους γονείς του στο χωριό, που υποφέρουν όπως κι εμείς, δεν βγάζουν το μήνα και δεν έχουν να πάρουν ψωμάκι και γαλατάκι “.


Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο ΔιαδίκτυοΤο όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπίας, Τρίτη 27-09-2011


«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί».
Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» (26-09-2011) προκαλώντας αίσθηση.

Ρόζα Λούξεμπουργκ - Και Tώρα Καταδικάστε Με

(το παρακάτω κείμενο είναι η ‘απολογία’ της Ρόζας Λούξεμπουργκ, στο δικαστήριο στη Φραγκφούρτη στις 20 του Φλεβάρη του 1914. Η κατηγορία την οποία προσάπτει στη Ρ.Λ. ο εισαγγελέας, είναι ότι με τους λόγους τις, έχει σκοπό να προκαλέσει απειθαρχία στο στρατό. Το κείμενο το ‘δανειζόμαστε’ από το βιβλίο ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΕ, βιβλίο που περιέχει εκτός απ’ το ομόνυμο κείμενο, έναν ιστορικό πρόλογο, το κείμενο της Ρ.Λ. ‘ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ΄ και ένα βιογραφικό σημείωμα, και είναι απ’ τις εκδόσεις Κοροτζή.)

 Από καθαρά νομική άποψη, οι συνήγοροί μου αποδείξανε επαρκώς, πόσο πολύ ανυπόστατες είναι οι κατηγορίες τις οποίες μου προσάπτουν και οι πράξεις για τις οποίες με κατηγορούν. Γι’ αυτό θα ήθελα να μην αναφερθώ, όπως αυτοί, στη νομική άποψη του ζητήματος, αλλά να φωτίσω μια άλλη άποψη απ’ το κατηγορητήριό μου. Τόσο στις παρεμβάσεις του κ. Εισαγγελέα όσο και σ’ αυτό καθαυτό το κατηγορητήριό μου, αυτό που έχει για μένα μεγάλη σημασία δεν είναι μόνο οι δηλώσεις που μου καταλογίζουν ότι έκανα, αλλά πολύ περισσότερο, η ερμηνεία την οποία έδωσαν σ’ αυτές, ο τρόπος με τον οποίο εξήγησαν αυτά που είπα καθώς και ο υπαινιγμός ότι είχα πρόθεση να αποκρύψω ορισμένα πράγματα.

Πολλές φορές, και με μεγάλη επιμονή, ο κ. Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι όταν σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις έβγαζα τους τόσο ενοχοποιητικούς γι’ αυτόν λόγους, είχα επίγνωση των όσων έλεγα και των όσων ήθελα. Για να γίνει λοιπόν κατανοητή αυτή η ψυχολογική άποψη των λόγων μου και να αποσαφηνιστεί αν ό,τι έκανα το έκανα έχοντας συνείδηση του τι κάνω, πρέπει να πω ορισμένα πράγματα, γιατί αναμφισβήτητα δεν υπάρχει κανένας πιο αρμόδιος από μένα, κανένας που να ‘ναι περισσότερο σε θέση από μένα, να σας δώσει γι’ αυτό εξαντλητικές επεξηγήσεις.

Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας

«Τρόικα προς κυβέρνηση: Μειώστε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα» («Τα Νέα») - 
«Ντιρεκτίβα της τρόικας στην κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα: Καταργήστε συμβάσεις, μειώστε μισθούς» («Εθνος») - 
«Η τρόικα ζητεί να καταργηθούν οι κατώτατοι μισθοί» («Καθημερινή»). 
Βολεύει πολύ κυβέρνηση και πλουτοκρατία να φορτώνουν στην «κακή» τρόικα την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και να εμφανίζονται οι ίδιοι ως «λευκές περιστερές» και «αθώοι του αίματος». 
Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. 
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι εδώ και πολλά χρόνια απαίτηση του ΣΕΒ και εφαρμοσμένη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχουν ήδη καταφέρει σημαντικά πλήγματα και έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τη θεμελιώδη κατάκτηση της εργατικής τάξης. 
Με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με την εκ περιτροπής εργασία, με τη διευθέτηση της εργασίας και την κατάργηση του 8ωρου, με την «εξαίρεση» των νέων που είναι κάτω των 25 χρόνων, με τις επιχειρησιακές - ατομικές συμβάσεις κ.ο.κ. 

Επενδυτικά στρατεύματα κατοχής για να «σωθεί η χώρα»

Την Αθήνα επισκέπτεται συνοδευόμενος από 45 Γερμανούς
επιχειρηματίες ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελεύθερων
και αντι-καγκελάριος κ. Φίλιπ Ρέσλερ
Το… συγκινητικό ενδιαφέρον των Γερμανών βιομηχάνων για τη «διάσωση της Ελλάδα και τη σωτηρία του ελληνικού λαού» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση τους συνοδεύτηκε από το…καθιερωμένο «ξεβράκωμα» της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να προσελκυστούν ξένες (γερμανικές, εν προκειμένω) επενδύσεις. Ενα «ξεβράκωμα» που γίνεται χωρίς να λογαριάζει ο «εθνοσωτήρας» πρωθυπουργός το πολιτικό (και κοινωνικό) κόστος, εάν θα επανεκλεγεί, αρκεί «να σωθεί η χώρα» (εδώ χειροκροτάμε!).
Τα χειροκροτήματα, ωστόσο, των βιομηχάνων της Γερμανίας αφορούσαν, όχι τις αστειότητες περί «αυτοθυσίας» του Παπανδρέου για τη χώρα, αλλά την άνευ όρων πρόσκληση να επωφεληθεί η γερμανική κεφαλαιοκρατία από το δουλικό εργασιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα, από τα πωλητήρια που έχουν εκδοθεί για λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ακίνητα, ορυκτά και, γενικότερα, το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο. Ωστε να θησαυρίσει η γερμανική κεφαλαιοκρατία (που είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας) από τη δυστυχία και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων με την απεριόριστη άδεια προέλασης των γερμανικών επενδυτικών στρατευμάτων επί ελληνικού εδάφους που εξασφάλισαν από τον «κατοχικό» πρωθυπουργό.

κ. Χρήστο Παπουτσή…

Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και πριν ακόμη εσύ ως φοιτητής της Νομικής μπεις στο «πολιτικό» σκηνικό και πλησιάσεις το γραφείο του Κουτσόγιωργα.
Ο γιος και η κόρη μου είναι φοιτητές και μέλη της Ν. ΠΑΣΟΚ. Τώρα, είναι υπέρ των καταλήψεων και ενάντιοι στο νόμο που ψηφίσατε για να παραδώσετε στους ιδιώτες τη δημόσια Παιδεία κι αυτό είναι δική τους υπόθεση.
Σήμερα που είδα τους άνδρες σου, αυτούς που υποτίθεται ότι είσαι πολιτικός τους προϊστάμενος, να ξυλοκοπούν τους πάντες και αδιακρίτως, αδιαφορώ παντελώς για το ΠΑΣΟΚ και νιώθω ντροπή που καπηλεύεστε το όνομα του κινήματος.
Λοιπόν, για να μπούμε στο ψητό, αν σε κάποια φοιτητική κινητοποίηση κάποιος μπάτσος ακουμπήσει -πρόσεξε, ακουμπήσει κι όχι κτυπήσει τα παιδιά μου- στο δηλώνω ότι δεν θα καταφύγω στη δικαιοσύνη ή στις ΕΔΕ σου και ότι θα...πρέπει να εγκαταλείψεις τη χώρα.
Μα το Θεό θα σε πάρω μαζί μου!
Δεν παίζω, δεν απειλώ, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανένα βρωμερό υποκείμενο να πλησιάσει τα παιδιά μου και θεωρώ μοναδικό υπεύθυνο εσένα προσωπικά κι όχι τα τομάρια που δέρνουν τα παιδιά.
Τελεία και παύλα!
Π.Α.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
 
Ρε... άνθρωπε,
 γιατί δεν παραιτήστε, αφού σας δουλεύουν...
gdg

Αυτή η Νεολαία θα θάψει τους ντόπιους τροϊκανούς νενέκους!
ANDREJ HUNKO: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΕFSF ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ!

ΟΜΙΛΙΑ KATAΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ DIE LINKE  ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
TO EFSF ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ! 

Παραθέτουμε την προσωπική δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Andrej Hunko, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής του κόμματος DIE LINKE στις 29/09/2011 ενώπιον της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής στο πλαίσιο της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)

Απο iskra
 
Απόσπασμα από τα πρακτικά της ολομέλειας 17/130:

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι! Προβαίνω σε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με την ψηφοφορία του EFSF και το κάνω ως άτομο το οποίο κατάγεται από την ευρωπαϊκή πόλη του Aachen, ως άτομο το οποίο μεγάλωσε στο τριεθνές αυτό σημείο ανάμεσα στο Βέλγιο την Ολλανδία και την Γερμανία και που συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αλλά και ως μέλος της Attac, μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης που πολύ νωρίς απαίτησε, μεταξύ άλλων, την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Αυτή η συζήτηση που κάνουμε σήμερα, όμως, δεν έχει τίποτα να κάνει με προευρωπαϊκά ή αντιευρωπαϊκά αισθήματα, το ζητούμενο εδώ είναι ποιος θα πρέπει να πληρώσει το κόστος της κρίσης.

Η "διάγνωση" του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα για την ψυχοσύνθεση των μπάτσων

"Ένα εξουσιαστικά μεταλλαγμένο ζόμπι, που η ύπαρξή του εξαντλείται στα χέρια, τα πόδια, το περίστροφο, το κλομπ, κάποια γεννητικά όργανα (ανύπαρκτης ή αμφίβολης λειτουργικότητας) και έναν απλαστικό εγκέφαλο (ο οποίος διευκολύνει αφάνταστα την επιτέλεση του θεάρεστου λειτουργήματος του βασανιστή). 

• Μια διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα, ένα φρανκενσταϊνικό μείγμα Παπαχρόνη, Ντάλτον, Νταβέλη και κουτσαβάκη, που προγραμματίζεται εξουσιαστικά για να εκδηλώνει μια ανεξέλεγκτη καταστρεπτική επιθετικότητα και να δηλώνει ξεδιάντροπα με χίλιους τρόπους ότι (αυτό, το διανοητικά υπολειπόμενο ζόμπι) είναι το ευνοούμενο εκτελεστικό όργανο της εξουσίας και έχει εξοπλιστεί με το αποκλειστικό δικαίωμα «να γαμάει και να δέρνει», και αντιστρόφως.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ

Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχαν τα κοινοβούλια, οι ομοσπονδιακές και εθνικές κυβερνήσεις, οι δημόσιοι διάλογοι για το μέλλων των εθνών. Υπήρχε ακόμα και ο ΟΗΕ που δεν λειτουργούσε και πολύ, αλλά ήταν ένα ίχνος αντιπροσωπευτικού οργανισμού. Ολα αυτά είναι μια ανάμνηση, στάχτη μια δημοκρατικής εμφάνισης, σκόνη από το παρελθόν. Δεν μετράνε πια σε τίποτα. Αλλοι οργανισμοί τα ξεπέρασαν με μυστήρια λογότυπα για το κόσμο : ΠΟΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Η τύχη μας είναι στα χέρια τους, αλλά δεν ξέρουμε ποιος τα διευθύνει ποιος αποφασίζει για τους στόχους τους. Κανένας δεν εξέλεξε τους εκπροσώπους τους, αλλά από αυτούς εξαρτώνται οι ζωές μας.

Η ΕΚΤ, μια τράπεζα , μπορεί να στείλει, χωρίς κανείς να σοκάρεται πλέον, μια επιστοή σε μια κυβέρνηση εκλεγμένη, με την οποία θα της δίνει εντολές και θα την απειλεί με απόλυση. Ο ΠΟΕ μπορεί να αποφασίσει να γκρεμίσει το κόσμο με την ελεύθερη οικονομία, μια παρωδία τους ελεύθερου έρωτα των παιδιών των λουλουδιών, που έχουν μετατραπεί σε παιδιά των τραπεζών. Η παραγωγή μπορεί να μεταφέρεται από τις πολυεθνικές στα παιδιά στην Ινδία ή στους κινέζους εργάτες χωρίς κανένα συνδικαλιστικό δικαίωμα. Να μεταφέραι από κράτη που έχουν αυστηρότατους κανόνες για το περιβάλλον, στους οποίους οι εταρείες πρέπει να συμορφώνονται για να μην αντιμετωπίσουν το κλείσιμό τους, σε κράτη όπου όλα επιτρέπονται.

Μια Παρασκευή. Μαθητικός τσαμπουκάς, κοινωνική αλληλεγγύη και ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος.


του Θάνου Ανδρίτσου 

Είναι η ιστορία μιας μέρας, αλλά είναι κι η ιστορία αιώνων ολόκληρων. Είναι η ιστορία μιας Παρασκευής, ή καλύτερα δύο Παρασκευών. Μιας μέρας Παρασκευής όταν αυτός ο περίεργος Σεπτέμβρης τελείωνε, και του τόπου της Αγίας Παρασκευής.
Ξεκίνησε με ένα πρωινό τηλέφωνο, κάπως αναμενόμενο. «Ακούγεται ότι θα επέμβει η αστυνομία στην κατάληψη». Στο κοντινό μου Λύκειο, όπως με ενημέρωσαν μαθητές γνωστοί μου από την περιοχή, από την προηγούμενη είχαν πάρει απόφαση για κατάληψη σε μια συνέλευση που μετείχαν όλοι. Μόλις η συνέλευση τελείωσε, έξω από το σχολείο εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις (τέτοια ενημέρωση ούτε το FBI στα καλύτερά του δεν είχε) απειλώντας τους μαθητές, ζητώντας και παίρνοντας ονόματα σε μια εμφανή προσπάθεια εκφοβισμού που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους ποινή. Με βάση αυτό και κυρίως γνωρίζοντας τη στάση του διευθυντή θεώρησαν ότι την επομένη θα έχουν προβλήματα. Και δεν είχαν άδικο.

Παααρουσιαστε!..... ΓΚΛΟΜΠΣ!Στις Δημοκρατίες, οι εκλεγμένοι, δεν κυκλοφορούν έτσι!
http://anarhogatoulis.blogspot.com/

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: "ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"

Δήλωση από την φυλακές του Κορυδαλλού έστειλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχετικά με την απόφαση της "Β` Μονάδας οικονομικών κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας" της «Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας» να καταχωρήσει στον κατάλογο των σχετιζόμενων με την τρομοκρατία προσώπων τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν.

Όπως ο ίδιος αναφέρει η απόφαση αυτή ομοιάζει με την παμπάλαια τακτική της εξουσίας στην αρχαία Ρώμη να συντάσσει τέτοιους καταλόγους με τη δωδεκάδελτο θεσπίζοντας κατάλογο με τα ονόματα όσων διέπρατταν τα υπέρτατο έγκλημα καθοσιώσεως να τα βάλουν με την κρατική εξουσία. Ο ίδιος ακόμη δηλώνει ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η ένταξη σε ένα κατάλογο αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας, και ότι «όπως είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός έχει συντάξει ήδη τον δικό του κατάλογο όσων ευθύνονται για την εθνική και κοινωνική καταστροφή, όσων παρέδωσαν άνευ όρων τους αδύναμους ως λεία στους ισχυρούς.»

Ολόκληρη η δήλωση

Αντεπίθεση!Του Γ. Γ.

Συζητώντας με συντρόφους για την χθεσινή διαδήλωση κοινή ήταν η αίσθηση ότι ήταν απ’ τις μαζικότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Άλλες δυο κοινές διαπιστώσεις είναι ότι τα ένστολα τομάρια που αποτελούν τις δυνάμεις καταστολής είναι εντελώς αφιονισμένα και ότι οι αρχίζουν να διαμορφώνονται συνειδήσεις σε κόσμο που μέχρι τώρα δεν είχε καμιά σχέση με εξεγερσιακό πνεύμα.

Το ότι έχουμε να κάνουμε με αστική δικτατορία, με ένα χουντικό καθεστώς που δεν θα διστάσει να φτάσει στην κυριολεξία στο έγκλημα (
ακούστε τον επιστήμονα Νίκο Κατσαρό τι λέει για την εγκληματική δραστηριότητα των ΜΑΤ ή θυμηθείτε τις δηλώσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστα  Χρυσόγονου, που μίλησε  για επιστροφή σε πρακτικές αυταρχισμού και μεθόδους καταστολής που ευδοκίμησαν στη χώρα πριν από τη μεταπολίτευση, θυμίζοντας μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορία) είναι κάτι που το λέει και απλός κόσμος, όπως η κοπελιά σου βίντεο που παραθέτουμε που κάνει λόγο ότι έχουμε στρατιωτική δικτατορία.