#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Τι βλεπει που δεν μπορουμε να δουμε εμεις;

εμενα;   εσενα;
ολους εμας;   την καταντια μας;
το μελλον του; 
η μηπως το παρελθον μας;

http://anarhogatoulis.blogspot.com/
 

Το Δημόσιο στην προκρούστεια κλίνη

Γιατί οι "Σουλτάνοι" της Τρόικας δε θέλουν δημοσίους υπαλλήλους;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι:
  • Υπεράριθμοι
  • Τεμπέληδες,
  • Άχρηστοι,
  • Κοπρίτες,
  • Πολιτική πελατεία,
  • Μάζα,
  • Απρόθυμοι,
και άλλα πολλά. Είναι τα επίθετα με τα οποία στολίζουν, η κυβέρνηση και η προπαγάνδα της μέσω των "δικών" της ΜΜΕ, οι κεφαλαιούχοι και οι τραπεζίτες με τα δικά τους "λογικά" και "οικολογικά"ΜΜΕ, και η Τρόικα των υψηλόβαθμων υπαλλήλων μέσω των χαμηλόβαθμων κλητήρων (που καλούνται και "σωτήρες" των χωρών που διαλύουν).

Όλοι μας έχουμε γνωρίσει την αποτελεσματικότητα και την προθυμία των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε στις συναλλαγές που έχουμε με αυτό, είτε όταν το Δημόσιο καθίσταται φράγμα και εμπόδιο στην καθημερινότητα μας. Είναι όμως -από την εμμπειρία μας- η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του Δημοσίου κάτι το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην "Δημοσιονομική Εξυγίανση" της χώρας; Ή μήπως αποτελεί ζήτημα μίας άλλης εξυγίανσης; Ή μήπως αποτελεί ένα θέμα καθαρά συνειδησιακό και κατ' επέκταση θέμα παιδείας;

Ας εξηγηθούμε.

Μαύρο Πιπέρι: H εκκλησία ως τύρανος

 Άμεση συνέπεια της εμπλοκής του κλήρου στην πολιτική, σε Ανατολή και Δύση, ήταν η δια της βίας εξάπλωση του Χριστιανισμού. 


Βία που δεν περιορίστηκε στον προσηλυτισμό των εθνικών (ειδωλολατρικών για τους «πατέρες») πληθυσμών, αλλά επεκτάθηκε στην ολοκληρωτική συντριβή και εξαφάνιση οποιουδήποτε πολιτισμικού στοιχείου παρέπεμπε στις εν λόγω παραδόσεις. Στον ελλαδικό χώρο, όπου το έργο των ρασοφόρων ήταν σαφώς πιο δύσκολο, η ολική (;) επικράτησή τους φαίνεται να συμβαίνει τον 9ο αιώνα και για περίπου 6 αιώνες το άκουσμα και μόνο λέξεων που παραπέμπουν σε ο,τιδήποτε ελληνικό μπορούσε να επιφέρει την θανατική καταδίκη. Εμάς όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει από την υπαρκτή αντίφαση μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της χριστιανικής πολιτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς εν γένει, είναι το αδογμάτιστο και αυθεντικά λαϊκό της θρησκευτικής σύλληψης της πρώτης.

Έτσι το ‘παιξαν σοσιαλιστές πριν 2 χρόνια & παγίδευσαν το δημοκρατικό λαό οι νεοφιλελεύθεροι βρικόλακες!

ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ!!

Επιστροφή στην δραχμή τώρα και άρνηση πληρωμής του χρέους τώρα, σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά!

Ούτε ένα ευρώ από το ΔΝΤ δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. 

Ότι έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια το έχουμε καταφέρει  με την δραχμή και ποτέ δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα γιατί μπορούσαμε να υποτιμήσουμε το νόμισμα μας και ούτε γάτα ούτε ζημία.
Αντιθέτως  μόλις σε δέκα χρόνια παραμονής μας στο ευρώ και η χώρα βούλιαξε! Κάνω μια απλοϊκή ερώτηση: Πως είναι ποτέ δυνατόν μια μικρή χώρα σαν την δική μας να έχει το ίδιο νόμισμα με την ιδία ισοτιμία με κράτη όπως η Γερμανία? Αυτό είναι αδύνατο να επιτευχτεί όσα μέτρα και εάν παίρνουνε πάντα θα είμαστε χρεωμένοι.

Το ευρώ φτιάχτηκε για τις αγορές τις  τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αντιθέτως για τον λαό είναι καταστροφή! Όταν ενταχτήκαμε στην ΕΕ, το σύνθημα που επικρατούσε τότε ήταν εμπρός για την Ευρώπη των λαών και σαν ιδέα δεν ήταν άσχημη, τώρα το σύνθημα είναι εμπρός για την Ευρώπη των αριθμών, οι άνθρωποι δεν υπάρχουν  για τους ευρωπαίους ηγέτες.  Τι κάνουμε λοιπόν εμείς σαν Έλληνες? Επιμένουμε να ανήκουμε σε μια οικογένεια που σκοτώνει τα παιδιά της για να ξεχρεώσει τους τοκογλύφους δανειστές της?

2 χρόνια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (αναδημοσίευση)Photobucket

(Από το blog του σκιτσογράφου Κ. Ρουγγέρη http://plaka-kaneis.blogspot.com/2011/10/httpi1228.html)
 Αίμα...αίμα...αίματα.

Η πιο ακραία ελληνική κυβέρνηση.
Η πιο ματωβαμένη. Η πιο αδίστακτη. Η πιο καταστροφική.
Η κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου...
Των 154 Εφιαλτών. Των 154 Γκάνγκστερ.
Λουσμένη τον πλέον υποτελή ενδοτισμό...
Στηλωμένη στον φασιστικό πατριωτισμό της...
...συνεχίζει το προδοτικό της έργο.
Μοιράζει νέα τσεκ Εξόντωσης των μικρομεσαίων Ελλήνων.
Οδηγεί στη Συντριβή την πλειοψηφία του Λαού.
Εισβάλλει σε κάθε νοικοκυριό,σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση
και πίνει...πίνει αίμα.

Ο BENITO ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ .. ΒΡΕ ΟΥΣΤ! RAUSS ΒΟΥΒΑΛΕ! ΚΑΖΑΚΗΣ 4-10-11 ΡΑΔΙΟ9

Argentina.avi

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.
Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.


Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση καταδικάζοντας την εργατική τάξη στην ανέχεια και ουσιαστικά χωρίς κανένα δικαίωμα.
- Το πολίτευμα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής: Ομοσπονδιακή Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
- Ο Πρόεδρος εκλέγεται απ' ευθείας από το λαό, σχηματίζει κυβέρνηση, ορίζοντας Υπουργούς, έχει εκτελεστική εξουσία και δεν υπάρχει πρωθυπουργός.
- Η Βουλή των αντιπροσώπων αποτελείται από το Κογκρέσο και τη Γερουσία.
- Η χώρα είναι ομοσπονδιακή, αποτελούμενη από 23 επαρχίες και την ανεξάρτητη περιοχή της πρωτεύσουσας του Μπουένος ¶ϊρες
- Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη.
- Η χώρα είχε μακρά παράδοση στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, πολύ πιο προηγμένα από αυτά την Ελλάδα.
- Το 1930 ήταν μια από τις 10 πλουσιότερες χώρες της γης.
- Η χώρα δεν έλαβε μέρος και δεν επηρεάστηκε απο τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

- Διακυβερνήσεις:

1946-1955: Πρόεδρος Χουάν Περόν
1955-1958: Στρατιωτική δικτατορία
1958-1962: Πρόεδρος Αρτούρο Φροντίτσι
1963-1966: Πρόεδρος Αρτούρο Ίγια
1966-1973: Στρατιωτική δικτατορία
1973-1974: Πρόεδρος Χουάν Περόν.
1974-1976: Πρόεδρος η Ιζαμπέλ Περόν.
1976-1983: Στρατιωτική δικτατορία
1983-1989: Πρόεδρος Ραούλ Αλφονσιν
1989-1999: Πρόεδρος Κάρλος Μένεμ
1999-2001: Πρόεδρος Φερνάντο ντε λα Ρούα
Δεκέμβριος 2001: Λαϊκή εξέγερση αναγκάζει τον Πρόεδρο ντε Λα Ρούα σε παραίτηση και τον Κάρλος Μένεμ να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην προεδρία.

Η ταινία έχει διάρκεια δύο ωρών, αλλά πραγματικά αξίζει να τη δείτε. Θα σας μείνει αξέχαστη.


 

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ.
Το “Ατσάλι του Κόμματος” 
 του Κωστή Χατζημιχάλη
[Αναδημοσίευση]
Ζωγραφική αναπαράσταση του εργοστασίου μετά τα εγκαίνια. Μουσείο Τιράνων. Φωτογραφία της Ντίνας Βαΐου.
Αυτή ήταν η ονομασία του τεράστιου, για τα αλβανικά δεδομένα, εργοστασίου σιδηρουργίας στο Ελμπασάν. Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1960, ακολουθώντας τα σοβιετικά πρότυπα των «κομπινάτ» (μεγάλα συγκροτήματα καθετοποιημένων βιομηχανικών μονάδων), στέκει σήμερα ερειπωμένο, ξεχασμένο και λεηλατημένο. Ένα τμήμα του έχει αγοραστεί από τη τουρκική διεθνική Kürüm, έχει εκσυγχρονιστεί και λιώνει σκραπ για την παραγωγή σιδήρου για τις οικοδομές, του πιο γοργά αναπτυσσόμενου κλάδου στη σημερινή Αλβανία. Λιώνει όμως και τμήματα του εξοπλισμού του παλιού «κομπινάτ», συμβολίζοντας έτσι με το πιο άμεσο τρόπο το τέλος της κομμουνιστικής περιόδου.

Το «Ατσάλι του Κόμματος» ήταν επί «υπαρκτού» το σύμβολο της αλβανικής εργατικής τάξης, με 7-12.000 εργαζόμενους και εργαζόμενες που δούλευαν σε τρεις βάρδιες. Ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα της Ευρώπης: 12 φορές μεγαλύτερο από τη δική μας «Χαλυβουργική», σε μια μικρή χώρα που ποτέ δεν ανέπτυξε σημαντικά άλλους συγγενείς κλάδους και δεν κατόρθωσε να κάνει εξαγωγές λόγω της πολιτικής απομόνωσης και της χαμηλής ποιότητας των προϊόντων. Σήμερα κομμουνιστές πρώην πολιτικοί, όπως ο Ραμίζ Αλία, αναγνωρίζουν το λάθος, όμως τότε η πίστη στον σοβιετικό προγραμματισμό, στη προτεραιότητα της βαριάς βιομηχανίας και στην αξιοποίηση των ορυκτών βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Μέχρι τη ρήξη με τους Σοβιετικούς το 1962.

Αφηστε ησυχο τον Αρη και κοιταξτε πως θα απoκαταστησετε το δικο σας ονομα!


Για πια αποκατασταση του Αρη μιλατε ρε κομμουνιστες του Περισσου;
Ποιος αληθεια πιστευει οτι αν ζουσε ο Αρης θα ειχε αναγκη να αποκαταστησετε το ονομα του;
Θα γελαγε σιγουρα.Και ακομα αν μπορουσε να δει τις σημερινες σας τακτικες και αυτους που αποφασιζουν για την αποκατασταση του ονοματος του, σιγουρα θα ξεκαρδιζονταν.

Το ΚΚΕ ηταν ο Αρης.

Αφηστε τον λοιπον ησυχο τον να απολαμβανει την αγαπη κομμουνιστων και μη, και κοιταξτε πως θα απoκαταστησετε το δικο σας ονομα!http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Να πτωχεύσει το κεφάλαιο όχι ο λαός


Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του «το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια σας και να αναγκαστείτε να πείτε το νέο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"». 
Η απάντηση είναι αποκαλυπτική της στρατηγικής και των στόχων που υπηρετεί η κυβέρνηση: «Εχει ποτέ περάσει από το δικό σας μυαλό και το μυαλό κάθε άλλου Ελληνα πολίτη το ενδεχόμενο αυτό; Αν λοιπόν έχει περάσει από το μυαλό κάποιου, τότε αυτός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα χρεοκοπήσει στα χέρια μου, αλλά αν η χώρα θα χρεοκοπήσει επειδή δεν κινήθηκαν έγκαιρα τα χέρια και το μυαλό των πολιτών της».
Δεν υπάρχει πιο ωμός εκβιασμός στο λαό να σκύψει το κεφάλι και να γίνει συνεργός στη χρεοκοπία του. 
Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπάρχει και πιο κυνική ομολογία ότι η χρεοκοπία δεν είναι ίδια για το λαό και το κεφάλαιο και πως, για να σωθεί η πλουτοκρατία, πρέπει να πτωχεύσει η εργατική λαϊκή οικογένεια. 

Περιοδικό Spiegel: “H Γερμανία οφείλει την ευημερία της στην περικοπή του χρέους της”

Σε συνέντευξη του ειδικού  επιστήμονα στην ιστορία της οικονομίας Albrecht Ritsch (καθηγητή oικονομικής ιστορίας στο LSE) στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” τονίζεται, ότι η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι οφείλει την ευημερία της στο γεγονός, ότι η διεθνής κοινότητα, κυρίως με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αποφάσισε να περικόψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Γερμανίας κατά τον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο ή και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναστείλει την εξυπηρέτηση τμήματος του. Η  Γερμανία χαρακηρίζεται μάλιστα ως “ο μεγαλύτερος χρεοφειλέτης του εικοστού αιώνα”.
Η Ελλάδα και άλλες χώρες συντάχτηκαν σιωπηρά με αυτή την απόφαση, παρόλο που είχαν σημαντικές αξιώσεις σε βάρος της Γερμανίας.
Το γεγονός αυτό σήμερα δεν τονίζεται ούτε στην Ελλάδα ουτε στη Γερμανία. Μεταξύ άλλων και για τον λόγο αυτό ο Α. Ritschl σημειώνει ότι το χρέος της Ελλάδας, το οποίο θεωρείται ασήμαντο σε  σχέση με το αντίστοιχο της Γερμανίας μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια, τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το σύνολο της Ευρωζώνης για το καλό της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωζώνης.
Με αφορμή τη συνέντευξη αυτή:
Τίθεται το ερώτημα, γιατί οι πολιτικοί της χώρας δεν χρησιμοποιούν τα παραπάνω επιχειρήματα των ίδιων των Γερμανών, προκειμένου να επιτύχουν άμεση και αποφασιστική μείωση του ελληνικού χρέους; Μήπως αγνοούν την πολιτική και οικονομική  ιστορία; ή δεν θέλουν απλά να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα;
Ελ. Δικαίος
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της εν λόγω συνέντευξης στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο: 

Σκάψτε τους Τάφους σας.Επί 37 συναπτά έτη εκδίδετε λευκή επιταγή στο όνομα του Δι-
κομματισμού...
Εκχωρήσατε δικαιώματα Ζωής και Θανάτου σε πρασινογάλαζες 
"εκσυγχρονιστικές" και "σοσιαλιστικές" πολιτικές...
Υποκύψατε σε Εκ-βιασμούς και Διλήμματα...
Υιοθετήσατε λογικές ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων...
Λιγοψυχήσατε μπροστά στη θεωρία περί χαμένης ψήφου..
Στραβοκοιτάξατε το διπλανό σας όταν απεργούσε...
Βουλώσατε τα πάνινα αυτιά σας όταν κραύγαζε που έχασε τη 
Δουλειά του.
Εκλέγατε ανελλιπώς τους ίδιους "συνδικαλιστές"...
Συμμορφωθήκατε με τις υποδείξεις του γραμματέα σας...
Καταπίνατε τη γλώσσα σας μπροστά στα λαμόγια της Εξουσίας..
Συνυπογράψατε την Ατιμωρησία τους...
Γλείψατε τον κολλητό σας βουλευτή για μιά θέση κλητήρα...

Στη χώρα της πλατείας Κλαυθμώνος...


Του Ν. Μπογιόπουλου
 
Κάποτε ήταν οι «εργαζόμενοι - ρετιρέ».
Και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ έτσι τους αποκάλεσαν. Τους διέσυραν και τους έβαλαν απέναντι στους «μη προνομιούχους». Βάφτισαν τα δικαιώματα σε «προνόμια»! Και τα αφαίρεσαν. Από τους «μη προνομιούχους»...

*


Μετά ήταν οι 
αγρότες.

Οι «τεμπέληδες». Που «άραζαν στα καφενεία». Που τους έχουν αποκαλέσει και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, από «μπαταχτσήδες» μέχρι «γαϊδούρια». Που «κάθονταν και έτρωγαν τις επιδοτήσεις». Μέσα σε δυο δεκαετίες ξεκλήρισαν τον κύριο όγκο της αγροτιάς...


*


Στην πορεία του «κοινωνικού αυτοματισμού» (αυτή είναι η κωδική ονομασία του «διαίρει και βασίλευε» που είχε δώσει ο Ρέππας ήδη από το 1997) εμφανίστηκαν οι 
ναυτεργάτες.

Που όταν διεκδικούν δουλειά, «πλήττουν τον τουρισμό» και «διασύρουν τη χώρα». Σήμερα, που οι Ελληνες εφοπλιστές κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ναυτιλίας στον κόσμο, το 90% των Ελλήνων ναυτεργατών της δεκαετίας του '80 είναι άνεργοι. Και οι υπόλοιποι, μαζί με τους ξένους συναδέλφους τους, εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας. Επιστρατευμένοι και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ...

Το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί, η Ελλάδα πεθαίνει


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε θριαμβευτικά τις εκλογές με 43,9% και 160 έδρες, προφανώς κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πίστευε στα σοβαρά ότι... «λεφτά υπάρχουν».Αντιθέτως, όπως λέγαμε τότε, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα υποβληθούμε σε θυσίες για να ισορροπήσει μια Ελλάδα που φαινόταν να παραπατά εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει από τον ελληνικό λαό μια ηχηρή εντολή. Η οποία, όμως, μια διετία μετά, μοιάζει μεράκος – όπως ολόκληρη η χώρα.
Επίσης τότε σημειώναμε στο «Π» ότι σχεδόν κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να υποβληθεί σε θυσίες, αρκεί αυτές να συνοδεύονταν από δύο προϋποθέσεις: ότι δεν θα ήταν άδικες και ότι θα έδιναν προοπτική εξόδου από την κρίση.
Σήμερα όχι μόνο δεν τηρείται καμιά από τις δύο προϋποθέσεις, αλλά τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και ο επικεφαλής της Γ. Παπανδρέου έχουν προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, η οποία υπάρχει ορατός πλέον κίνδυνος να γίνει μη αναστρέψιμη. Τουλάχιστον όχι χωρίς τεράστιες θυσίες.
Η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο στα χέρια των δανειστών της, δεσμευμένη με όρους πρωτοφανείς, σαν να επρόκειτο για εμπορική επιχείρηση (όπως ανερυθρίαστα την παρομοιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της), παραιτημένη από σχεδόν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και, κυρίως, από κάθε ασυλία που δικαιούται ως χώρα.

Για ακομα μια φορα ΧΥΔΑΙΟΣ!!! και στυγνος ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ!

ΧΥΔΑΙΟΣ:Πληρώστε φόρους για να πληρώσουμε συντάξεις

                         Οξω παλιοπουστα απ την παραγκα...

Υπουργεία υπό Κατάληψη-Δημόσιες Υπηρεσίες υπό Κατάληψη (04-10-2011).


Υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον 6 υπουργεία και άλλες υπηρεσίες, καθώς η ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για εργασιακή εφεδρεία.
Από το πρωί δημόσιοι υπάλληλοι κατέλαβαν τα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, φοιτητές κατειλημμένων Σχολών της Αθήνας κατέλαβαν το Υπουργείο Παιδείας, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται το ΙΚΑ στην οδό Ιπποκράτους, η ΓΓ Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος και 10 δήμοι στην Αττική.
Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν και το γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Πηγή: ΜΕGA !!!


Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Κατοχής!

Βάζω στοίχημα -κι εύχομαι- πως ο γιός σου, Γιώργο, δεν θα χτυπηθεί ποτέ από τους σιδερολοστούς οργάνων της φασιστικής Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε θα χάσει κάποια από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις...

Της Σεμίνας Διγενή 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.
Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ...
Να σας πω… 

Φωτογραφίες από την λαοθάλασσα στο Περιστέρι στην εκδηλωση του Ε.ΠΑ.Μ και του Δ.Καζάκη


Ο χώρος που επιλέχτηκε για την συγκέντρωση του ΕΠΑΜ,και την ενημέρωση του κόσμου για το πως δεν θα πληρώσει τα χαράτσια αποδείχτηκε πολύ μικρός.Πλήθος κόσμου έμεινε απ¨εξω και άκουγε τους ομιλητές απο μεγάφωνα.

Καζάκης για μετανάστευση - ΚΥΒΕ Περιστερίου 3-10-11ΒΙΝΤΕΟ – Δημήτρης Καζάκης: «Ιδιωτική περιουσία τέλος, στόχος το σώμα μας»

Δείτε μια ακόμη αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη. Περιγράφει το εφιαλτικό σενάριο που μας επιφυλάσσουν τα νεοφιλελεύθερα αρπαχτικά...
ΒΙΝΤΕΟ – Δημήτρης Καζάκης: «Ιδιωτική περιουσία τέλος, στόχος το σώμα μας»
Ιδιωτική περιουσία τέρμα! Επόμενος στόχος το σώμα μας
Μιλώντας για τα cds (παράγωγα) και τις morgan stanley, jp morgan, city group, υποστήριξε οτι σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα οι παραπάνω τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν πάνω απο 150 δισ. ευρώ σε cds. Το Αμερικανικό κράτος τουλάχιστον επίσημα, προς το παρόν δεν θέλει να πτωχεύσει η Ελλάδα. Όμως έστω και ένας οίκος να αξιολογήσει την Ελλάδα σε SD τότε τα cds πρέπει να πληρωθούν. [anti-ntp.blogspot.com]
Δείτε την συνέντευξη ….

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ?Προς εκλεγμένους καραγκιόζηδες λαγούς και ρουφιάνους της ΕΣΗΕΑ: εκτός απο το να βγάζετε ανακοινώσεις με τις οποίες απλώς καταγγέλετε τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών κάτι άλλο πιο ουσιαστικό σκοπεύετε να κάνετε ή απλά θα μαλακίζεστε ομαδικώς βολεμένοι με τις 2 και 3 δουλίτσες σας???Ανεργία: ο καπιταλιστικός εφιάλτης γιγαντώνεταιΤους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση της ανεργίας, η οποία λόγω της κρίσης του καπιταλισμού τείνει να αποκτήσει ενδημικό χαρακτήρα. Στο παρακμάζον καπιταλιστικό σύστημα μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων είναι καταδικασμένη να μη δουλέψει πότε. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν αφήνει ανέπαφες ούτε τις πιο προηγμένες χώρες. Όσον αφορά την Ελλάδα, που αποτελεί τον αδύναμο ευρωπαϊκό κρίκο, οι στρατιές των ανέργων όλο και πληθαίνουν. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάιο η επίσημη ανεργία έφτασε στο 16,6% σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έως το 2012 αναμένεται να ανέλθει στο 21%. Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά αφορούν μονό την εγγεγραμμένη ανεργία, καθώς δεν υπολογίζεται ως άνεργος ο εργαζόμενος που δούλεψε έστω και μία ώρα την εβδομάδα. Έτσι κατά τις ίδιες πάντα προβλέψεις η πραγματική ανεργία το προσεχές έτος θα αγγίξει το 25%, σαν συνέπειας της πολιτικής του Μνημονίου με τις συνεχείς περικοπές στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να βυθίσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην ύφεση. 

Νέα τράπεζα στη θέση της Proton

Μια υπογραφή απομένει, αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για να γραφτεί ο επίλογος της Proton Bank. Την υπογραφή του Ευ. Βενιζέλου περιμένει το σχέδιο για τη σύσταση τράπεζας-γέφυρας που θα διαδεχθεί την Proton Bank, ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε στα ταμεία τα 51 δισ. που φερόταν να έχει υπεξαιρέσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει αποφασιστεί η «σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος» (bridge bank) στο οποίο θα μεταβιβασθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Proton Bank έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.
  Το μετοχικό κεφάλαιο (κοινές μετοχές) της νέας τράπεζας, της οποίας το όνομα θα ορισθεί άμεσα, θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πρόκειται για το Ταμείο που συστάθηκε με το μνημόνιο και χρηματοδοτείται από την επαχθή δανειακή σύμβαση της οποίας το κεφάλαιο και οι τόκοι θα αποπληρωθούν από την αφαίμαξη των ελλήνων πολιτών.

Μπεγλίτης. Τζάμπα μάγκας.

Μπεγλίτης.

Παρά τους λεονταρισμούς του στο θέμα της Κύπρου - η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη - έχει ξεβρακώσει την άμυνα της εθνικής φρουράς.


Έχει αφήσει την άμυνα της χώρας στους Ισραηλινούς και έχει ακουμπήσει στις  θολές διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ. 
Δεν υπάρχει ούτε ένα πολεμικό μας πλοίο, στην ΑΟΖ της Κύπρου. Χθες αποκαλύφτηκε επιχείρηση προβοκατόρικου αφοπλισμού της Εθνικής φρουράς, προς αποφυγή δολοφονικής επίθεσης κατά του προέδρου Χριστόφια.

Σήμερα κυκλοφόρησε - άκουσον, άκουσον - ότι οποιοσδήποτε Έλληνας αξιωματικός, θα μπορεί παρακάμπτοντας την ιεραρχία να απευθύνεται κατευθείαν στο υπουργείο.