#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Μισθός ίσα για να μην πεθαίνεις, και να μπορείς να ξανάρχεσαι στη δουλειά και αύριο


Ένα ακόμα επεισόδιο σημειώθηκε στην οδύσσεια του κεφαλαίου, στα ομηρικά του ταξίδια προς αναζήτηση της δικής του Ιθάκης, του προορισμού δηλαδή με μέγιστα δυνατά κέρδη για το ίδιο.

Έτσι, μία ακόμα πολυεθνική, η Nokia ανακοίνωσε πως θα κλείσει το εργοστάσιο της στη Ρουμανία, απολύοντας όλους τους εκεί εργαζόμενους, και θα πάει στην Κίνα.


Σε πρώτη ανάγνωση, η μεταφορά ενός ακόμα εργοστασίου στην Κίνα δεν προξενεί πλέον και μεγάλη εντύπωση, μιας και πλέον όλοι το έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι κεφαλαιοκράτες πηγαίνουν Κίνα, Ινδία, ή όπου αλλού βρίσκουν χαμηλούς μισθούς για τους εργάτες, χαμηλή φορολογία για τους ίδιους, και καταστολή-λογοκρισία-έλεγχο των εργατών προκειμένου να μην κινητοποιούνται. όσο για τις κοινωνίες της Δύσης, "άντε γεια".

Βαφτίσια...

Βαφτίζεται η δούλη της Ευρώπης...Ελλάδα.
Εις το όνομα της Μητρός Μέρκελ και του Πατρός  Σαρκοζί.

Βοήθεια μας!!AΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ


της Ουέντι Μπράουν1
μετάφραση Άκης Γαβριηλίδης
Σε κάθε εποχή πρέπει να επιδιώκεται η εκ νέου απόσπαση της παράδοσης από τον κονφορμισμό, που είναι έτοιμος να την καταδυναστεύσει. […] Το χάρισμα να αναζωπυρώνει τη σπίθα της ελπίδας στο παρελθόν έχει εκείνος μόνο ο ιστορικός, που έχει την πεποίθηση, ότι και οι νεκροί ακόμα δεν θα είναι ασφαλείς από τον εχθρό, στην περίπτωση που θα νικήσει.
Βάλτερ Μπένγιαμιν, «Θέσεις για τη Φιλοσοφία της Ιστορίας»2
Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο θεωρητικός του πολιτισμού Στιούαρτ Χωλ έχει επιμείνει ότι η «κρίση της Αριστεράς» δεν οφείλεται ούτε σε εσωτερικές διαιρέσεις στην ακτιβιστική ή την ακαδημαϊκή Αριστερά, ούτε στην ευφυή ρητορεία ή τα χρηματοδοτικά συστήματα της Δεξιάς. Αντίθετα, υποστήριξε, είναι συνέπεια της αδυναμίας της ίδιας της Αριστεράς να κατανοήσει το χαρακτήρα της εποχής και να αναπτύξει μία πολιτική κριτική και ένα ηθικό-πολιτικό όραμα αντίστοιχο προς αυτό το χαρακτήρα. Για τον Χωλ, η άνοδος της θατσερικής-ρηγκανικής Δεξιάς ήταν μάλλον σύμπτωμα παρά αιτία αυτής της αδυναμίας, ακριβώς όπως η απορριπτική ή καχύποπτη στάση της Αριστεράς απέναντι στις πολιτισμικές σπουδές δείχνει για τον Χωλ όχι την προσήλωση στις αρχές της, αλλά τις αναχρονιστικές συνήθειες της σκέψης της και τους φόβους και τα άγχη της μπροστά στο ενδεχόμενο να αναθεωρήσει αυτές τις συνήθειες.
Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο και η δυναμική αυτών των φόβων και των αγχών; Θέλω να αναπτύξω ένα μόνο νήμα αυτού του προβλήματος μέσα από μια εξέταση του φαινομένου που ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, εδώ και πάνω από μισό αιώνα, ονόμασε «αριστερή μελαγχολία». Τι εννοούσε ο Μπένγιαμιν μ’ αυτή την μειωτική ονομασία για μια ορισμένη διανοητική και πολιτική στάση;

Κλασικό παράδειγμα υπέρ της αντισύλληψης! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ


Εκ μέρους της προσωρινής Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ

1. Το ΕΠΑΜ έχει σαν βασικό στόχο την οργάνωση του απλού κόσμου σε μάχιμη πλειοψηφική δύναμη ώστε να μπορέσει να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Κι επομένως μπορεί να συναντηθεί με άλλες δυνάμεις μόνο και αποκλειστικά στο πεδίο της δράσης για κοινά άμεσα αιτήματα. Με εξαίρεση δυνάμεις που διακατέχονται και διακρίνονται για την παρακρατική τους δράση... που δεν κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να ονειρεύονται μαζικά πογκρόμ...

2. ... Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά τα σημεία (ιδρυτική διακήρυξη ΕΠΑΜ: 
http://epambp.blogspot.com/p/blog-page_27.html και http://epam-hellas.gr/Idrytiki_diakirixi.pdf)
, θεωρεί ότι αποπροσανατολίζει την μάχη που καλείται να δώσει ο λαός.

3. Το Παλλαικό Προσκλητήριο απευθύνεται πρώτα και κύρια στον λαό με άμεσο στόχο την οργάνωση άμεσης στάσης πληρωμών προς το κράτος ώστε να επιβληθεί η κατάρρευση των κυβερνώντων. Το προσκλητήριο αυτό είναι ανοιχτό σε όλους όσοι αποδέχονται και θέλουν να συμβάλλουν σ' αυτόν τον στόχο. Δεν αποτελεί ευκαιρία, ούτε πρόσχημα για τη δημιουργία κανενός είδους μορφώματος. Είναι ανοιχτό σε κάθε οργάνωση και πρωτοβουλία που θέλει να συμβάλλει σ' αυτόν τον στόχο, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει βήμα για προσωπικές στρατηγικές.


Αθήνα, 30/9/2011».

«Εφιάλτης της τρόικας» η Αθήνα, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ για το μπλόκο στα υπουργεία


Tις ελληνικές λέξεις «κατάληψη» και «απεργούμε» έμαθαν, από τις φωτογραφίες, οι αναγνώστες των γερμανικών εφημερίδων

Tις ελληνικές λέξεις «κατάληψη» και «απεργούμε» έμαθαν, από τις φωτογραφίες, οι αναγνώστες των γερμανικών εφημερίδων
Βερολίνο
Μίσος, οργή και απειλές «συνθέτουν» -κατά τα γερμανικά ΜΜΕ- το σκηνικό κάθε άφιξης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα, τα οποία σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τον αποκλεισμό των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών από διαδηλωτές πριν τη συνάντηση του κλιμακίου με τις ηγεσίες τους.
Οι ελεγκτές, γράφει χαρακτηριστικά η Welt, όταν φτάνουν στην Ελλάδα «ζουν σε έναν κόσμο... που πρέπει να τους προστατεύει η αστυνομία, να τους φυλάει σε ξενοδοχεία, να συνοδεύει τα οχήματά τους», κάνοντας λόγο για μία «ζωή συνεχούς άγχους, σαν εφιάλτη».
Αγαπημένη αναφορά των γερμανικών ΜΜΕ από τα γεγονότα της Παρασκευής είναι όμως η εξής μία φράση των διαδηλωτών:

Εικόνες από το μέλλον...κάντε ΚΛΙΚ πάνω στη φωτογραφία να τη δείτε καλλίτερα


ΥΓ: σκιτσογράφος δεν είμαι, είμαι όμως αδέξιος σε κάθε τι περί τα εικαστικά.

Τον Γκιόργκο τον σκιτσάρισε ο Φωκίων Δημητριάδης εδώ και μερικές δεκαετίες...
 Παλλαϊκό Προσκλητήριοhttp://3.bp.blogspot.com/-6b3W07_rJ-A/ToRe6LyQT4I/AAAAAAAAAk0/h-snViOQij0/s1600/afisaA4-page-001.jpg

Σαν στο Brixton


“Δικαστές” και μπάτσοι, κάτω τα ξερά σας από τα παιδιά μας!  • Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται. Η επιχείρηση αυτή πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, να...ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης πρώτα απ' όλα από όλους τους γονείς, που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, από τους καθηγητές.
  • ΚΚΕ: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
"Ριζοσπάστης"

Η εκδίκηση της ΔΡΑΧΜΗΣ
Εάν τα πράγματα είναι έτσι, δεν φαίνεται καθόλου περίεργο που όλοι (Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζί, κλπ) ξαφνικά θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα οικονομικά και αγωνιούν μαζί της. (ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!!!)

Πλησιάζει ένας «Μαύρος Οκτώβρης»;http://axinosp.blogspot.com/ 

Τεράστια ποσά αποσύρονται από τα χρηματιστήρια, ενώ εξίσου σημαντικά ποσά στοιχηματίζονται έναντι του δείκτη S&P 500 του Οκτωβρίου.

Η ευρωπαϊκή κρίση του χρέους συνεχίζει να χειροτερεύει, και παντού στο κόσμο βλέπουμε περίεργες χρηματιστηριακές και άλλες κινήσεις.

Μήπως όλα αυτά μας δείχνουν ότι κάτι το σοβαρό πρόκειται να συμβεί; Ας ελπίσουμε πως όχι.
Ιστορικά όμως, οι σοβαρότερες καταρρεύσεις στα χρηματιστήρια τείνουν να συμβαίνουν το φθινόπωρο. Μήπως λοιπόν είμαστε στα πρόθυρα ενός «Μαύρου Οκτώβρη»;

1-Σύμφωνα με το CNN, τον περασμένο μήνα είχαμε αριθμό ρεκόρ στοιχημάτων έναντι του δείκτη S&P 500. Αν σημειωθεί κατάρρευση του χρηματιστήριου τον επόμενο μήνα, κάποιοι θα γίνουν ζάπλουτοι.

2-Οι επενδυτές αποσύρουν τεράστια ποσά από τα χρηματιστήρια. Μήπως γνωρίζουν κάτι που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε; Δείτε τι έγραψε η Financial Post:

«Οι επενδυτές απέσυραν περισσότερα ποσά από το τέλος του Απρίλη, από ότι στους πέντε μήνες μετά τη κατάρρευση της Lehman Brothers, συνεισφέροντας στην απώλεια $2.1 τρισ. από τις αμερικανικές μετοχές. Περίπου $75 εκατ. αποσύρθηκαν από διάφορα funds που εστιάζουν σε μετοχές, σύμφωνα με το Bloomberg…

Απάντηση στην ξεπουλημένη εργατοπατερία (Βίντεο)Και ενώ η κυβέρνηση προχωράει στην καθολική μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου που μπορεί να φτάσει μέχρι το 40% του μισθού τους την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις, η συνδικαλιστική εργατοπατερία που ελέγχεται από το κυβερνητικό κόμμα προσπαθεί να δώσει απεγνωσμένα δεκανίκια στην μνημονική κυβέρνηση καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους, ανακαλύπτοντας «εργατικές νίκες» εκεί που δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό δείγμα η τοποθέτηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΠΑΣΚΕ,Κώστα Τσικρικά στην σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων που οργάνωσε χτες η ΑΔΕΔΥ . Η απάντηση που δέχτηκε από τον πρόεδρο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», Ηλία Σιώρα, ήταν καταπέλτης και αξίζει να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Με την ευκαιρία θυμηθείτε και την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε τα «γατόνια της ΑΔΕΔΥ» και αναφέραμε ότι με υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα δυο αστικές εταιρείες Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει συνολικά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μόνο φέτος 2.235.521 ευρώ!!!


Ήγγικεν η ώρα! Τώρα πρέπει να μπορέσεις Δάσκαλε – Πρέπει να μπορέσεις!


του Θανάση Τσιριγώτη
 
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους δασκάλους του γένους ή καλύτερα των γενών που βρίσκονται στη χώρα.
Διότι την ώρα κατά την οποία ο πόλεμος έκρουσε την πόρτα μας εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις.
Όπως θα έλεγε και ο Σεφέρης άλλος μετράει τα αργύριά του, άλλος ξορκίζει το κακό, άλλος το ρίχνει στις ψαλμωδίες και τις ρητορείες.
Όμως οι δάσκαλοι είναι άλλο πράγμα. Γνωρίζουν από τις ανάγκες της επιστημοσύνης τους διδάσκουν ιστορία και πολιτική και Δημοσθένη κι Αισχύλο. Αφηγούνται στη νέα γενιά την ιστορία της Αντιγόνης και τη σύγκρουσή της με τον Κρέοντα.
Σκηνοθετούν τον Προμηθέα όταν τον σέρνει στον Καύκασο το κράτος και η βία. Αναλύουν το ταξίδι και το ρίσκο του Οδυσσέα.
Υπογραμμίζουν τη θυσία του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Τεμπονέρα και κλείνουν ευλαβικά το γόνατο στον Άρη Βελουχιώτη και το Νίκο Μπελογιάννη.
Ύστερα απ’ όλα αυτά μετράνε και ξαναμετράνε το ισχνό τους εισόδημα και λένε «δεν μπορώ».
Να μπορέσεις δάσκαλε!
Να πιστέψεις, να οργανωθείς και να μπορέσεις. Να βρεις νερό κάτω από τους δρόμους, να κηρύξεις ανυπακοή και αντίσταση, να θυμηθείς την ιστορία του τόπου και να δώσεις όραμα στους μαθητές σου.
Δάσκαλος που δε διδάσκει με το παράδειγμά του είναι άχρηστος κι ανάξιος του ονόματός του.
Δάσκαλος που δεν είναι ακλόνητος φάρος είναι ασύμβατος με τις ανάγκες της εποχής.
Κοιλοπονάει η χώρα· βοήθα την…
 
Πηγή: Alfavita
 
 

Ο άχρηστος Γ.Α.Παπανδρέου.
Ο χρήσιμος Παπανδρέου οδήγησε τη Χώρα στο Μνημόνιο.
Στην Εξαθλίωση και την Υποταγή.
Συνεπικουρούμενος από ένα στενό κλιμάκιο φίλων/συνεργατών
(Παπακων/νου,Προβόπουλος κλπ) και τα φίλια ΜΜΕ.
  - Κατασυκοφάντησε τη Χώρα και τους Ελληνες.
  - Αρνήθηκε να πάρει δάνεια με τα συνήθη επιτόκια,που εξασφά-
    λιζαν τις δανειακές ανάγκες της Χώρας για όλο το 2010.
  - Αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009.
  - Υπονόμευσε κάθε ενδεχόμενη βοήθεια από τρίτες χώρες.
  - Απέκλεισε όλες τις προοπτικές πλην εκείνης του ΔΝΤ.
Πορεύτηκε απόλυτα συνειδητά.
Ούτε ερασιτέχνης είναι,ούτε βλάκας.
Είχε και έχει επιτελείς και συνεργάτες εξαιρετικούς τεχνοκράτες.
Εξαπάτησε,απείλησε,εκβίασε,τρομοκράτησε.
Μόνο το Λαό.
Με τα γνωστά συνθήματα,διλήμματα και τους μηχανισμούς κατα-
στολής.

62 δισ € το χρόνο τόκοι και χρελύσια


Αναδημοσιεύουμε από το Ριζοσπάστη άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Στην Εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισμού του 2011, στον Πίνακα 5.7 (σελίδα 72) αναγράφεται:
«Καθαρά Εσοδα: 55,56 δισ. ευρώ».
*
Στην ίδια Εισηγητική Εκθεση και στον ίδιο Πίνακα αναγράφεται επίσης:
«Τόκοι και λοιπές δαπάνες δημοσίου χρέους: 15,920 δισ. ευρώ».
*
Δυο σελίδες παρακάτω και στον Πίνακα 5.9 της Εισηγητικής Εκθεσης, αναγράφεται:
«Χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου χρέους: 28,130 δισ. ευρώ».
«Πρόβλεψη εξόφλησης βραχυπρόθεσμου χρέους: 18 δισ. ευρώ».
***
Τι σημαίνουν όλα τα προηγούμενα: