#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;


 Του Δημήτρη Καζάκη*
 
Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;
Σας θυμίζουν τίποτε αυτά τα λόγια; Να τι είπε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος καθυστερήσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιφάσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμπλοκών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά λάθος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις... Εμείς πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε όλα αυτά. Και ο θώρακας είναι ένας και μόνο: Να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».

Έλεγε τίποτε διαφορετικό ο Καβάγιο της Αργεντινής του 2001; Αντίθετα, διαβεβαίωνε, όπως κι ο κ. Βενιζέλος, ότι η «Αργεντινή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και, όταν αυτό γίνει, θα είναι πολύ έντονη». Και για να γίνει, εφάρμοζε την ίδια ακριβώς συνταγή: αδίστακτη λιτότητα, δραστικές περικοπές και γενικευμένη εκποίηση των πάντων μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα.

Ύστερα από οχτώ μήνες ως υπουργός οικονομικών της Αργεντινής, ο Καβάγιο το μόνο που είχε μάθει να λέει ήταν ότι «εμείς πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας» και να πετσοκόβει νοικοκυριά και οικονομία σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 να απαγορεύει τις αναλήψεις από τις τράπεζες για πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα και να εισάγει την πολιτική της δολαριοποίησης, δηλαδή την αντικατάσταση του εγχώριου νομίσματος από το ίδιο το δολάριο.

Πέρασαν απαρατήρητα.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Ενεργοποιούν κατασχέσεις μισθών για ληξιπρόθεσμες οφειλές
προς το Δημόσιο.
Πάντα υπάρχει λύση.

Για τους μικρομεσαίους μόνο.
Τους καρχαρίες τους "λυπούνται". Τους προστατεύουν.
  
-
"Μέγιστη ψυχική δύναμη χρειάζεται για να πάρεις δύσκολα μέτρα",
ελάλησε ο Γιωργάκης.
Πρώτη φορά βλέπω Σφαγέα με "ψυχή".

  
"Η Ελλάδα είναι στις 30 πλουσιότερες χώρες σε απόλυτους αριθ-
μούς
", συμπληρώνει ο νάρκισσος Εφιάλτης Βενιζέλος.
Στις 30 "πλουσιότερες" δεν ξέρω...Ισως...
Πόσες,όμως,έχουν προδοτικές κυβερνήσεις;;...

 - "Η Ελλάδα χρειάζεται προστάτες"...ο ίδιος Εφιάλτης.
Προστάτες,νταβατζήδες,λαμόγια,δοσίλογους κλπ.
Κάτι σαν και του λόγου του...

Η «ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ» του Ράδιο 9 σας καλεί...


Αν δεν πληρώσουν οι φτωχοί, πώς θα ζήσουν οι πλούσιοι..;


 

 

Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε!


 
Μέχρι τώρα μας λεηλατούσαν, μας φορολογούσαν και μας οικτήριζαν γιατί ως ανεπρόκοποι και κακομαθημένοι που είμαστε «καταναλώναμε - όπως μας έλεγαν - περισσότερα απ' όσα παράγαμε»!
*
Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισαν ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε», είμαστε «υποχρεωμένοι», ότι «επιβάλλεται» όσα έχουμε και δεν έχουμε να τα τρώμε μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Τώρα, σύμφωνα με το νέο φιρμάνι, θα είμαστε νομοταγείς πολίτες, θα επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα φορολογικής συνείδησης αν ό,τι διαθέτουμε ως εισόδημα το τρώμε «μέχρι μία», και ει δυνατόν αν «καταλανώνουμε περισσότερα κι απ' όσα... βγάζουμε»!
*
Θα ήταν αστείο, αν δεν επρόκειτο για επίσημη κυβερνητική πολιτική. 
Θα ήταν γελοίο, αν δεν επρόκειτο για μια πολιτική που ξεκληρίζει κόσμο.
Ας το σκεφτούμε:
Πριν ήμασταν «φοροφυγάδες» γιατί - όπως έλεγαν - χαλάγαμε πάνω από αυτά που είχαμε και απ' όσα δηλώναμε.

Αύξηση αυτοκτονιών στην Ευρώπη


 ..με πρωταθλήτρια την Ελλάδα...(αύξηση επίσης στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων και στις επισκέψεις σε ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές).

Αγωνίσου για τα δικαιώματα σου!

Ήθελα καιρό να γράψω κάτι πάνω σε αυτό. Διαβάζω σε παλιότερο άρθρο των νέων:

Δραματική αύξηση, η οποία αγγίζει το 40%, σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μία σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας.
 και λίγο παρακάτω:
Μόνο στην Κρήτη όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες με πρόσφατη την αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, αυτοχειρία που σύμφωνα με εκτιμήσεις σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.

«Θα γίνουμε Αργεντινή»: Απειλή ή ευχή;


του Λ. Βατικιώτη
 
Ως το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή μας εμφάνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, το ενδεχόμενο «να γίνουμε Αργεντινή» το οποίο παρουσίασε ως απειλή εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο. 
Τον ισχυρισμό του επανέλαβε την επόμενη μέρα κι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας.
Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή το να γίνουμε Αργεντινή μάλλον είναι ευχή, δεδομένου ότι τα χειρότερα από την δραματική πορεία που ακολούθησε η λατινοαμερικανική χώρα τα έχουμε υποστεί ή είναι θέμα χρόνου να τα υποστούμε, όταν δηλαδή θα αρχίσουν να εμπεδώνονται στην καθημερινότητά μας αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί. 
Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δηλαδή στην Ελλάδα έχει μοιραστεί τα βάσανα του αργεντίνικου λαού. 
Το μόνο που δεν έχει γίνει είναι η πολιτική ελίτ της χώρας να υποστεί όσα υπέστησαν οι συνάδελφοί της από την γενέτειρα του Τσε.
Αυτό όμως γιατί να αποτελεί για μας απειλή;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πορεία της Αργεντινής μπορεί να χωριστεί σε τρεις περιόδους.

Occupy Wall Street, #Occupy America, Occupy The World, Occupy (your town).REVOLUTION MADE IN U.S.A!!!3 videos /23 facebook addresses /2 info’s articles


Το κίνημα «αγανάκτησης» -επανάστασης που ξεκίνησε με την κατάληψη της Γουόλ- Σρήτ , απλώνεται με ταχύτητα κεραυνού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Την ίδια στιγμή που ο κόσμος αρκετών συμπολιτών μας περιορίζεται μέσα στην εικονική πραγματικότητα της τηλεόρασης, του p.c. και του πληκτρολογίου. Την ίδια ώρα που τα όνειρα κάποιων από μας τελειώνουν στην πόρτα της εφορίας ή στα παγωμένα πλήκτρα των Α.Τ.Μ κάποιοι άλλοι βγαίνουν στον δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο :μια αξιοπρεπή ζωή !
Πού γίνεται αυτό ?ΠΑΝΤΟΥ !ΣΕ ΟΛΟΝ  ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !Οι άνθρωποι διαισθάνονται σιγά –σιγά ότι το παλιό σύστημα πέθανε και χρειάζεται εδώ και τώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας!
Την ίδια στιγμή που πολλές σελίδες αγανακτισμένων σε ελληνικές πόλεις «κλειδώνονται» στην εσωστρέφεια αποκλείοντας «εξωτερικές» κοινοποιήσεις, όλως περιέργως στις ίδιες πόλεις υπάρχει κόσμος που μιλάει για παγκόσμια επανάσταση!
Την ίδια στιγμή που οι κυρίαρχες πολιτικό-οικονομικές ελίτ της νοτιανατολικής Μεσογείου (ελληνική ,τουρκική ,ισραηλινή κλπ) ετοιμάζουν θερμά επεισόδια , στρατιωτικούς νόμους και απαγορεύσεις απεργιών.

ΕΑΜ: Απελευθέρωση – Ανεξαρτησία – Λαοκρατία
erodotos.wordpress.com

του Γιάννη Μελετόπουλου

«Σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο τέλος της οδού Ιπποκράτους υπογράφτηκε (σ.σ. 27 Σεπτεμβρίου 1941) η ιδρυτική πράξη του ΕΑΜ και το πρώτο του μανιφέστο στο Ελληνικό Έθνος. Εφτά ήταν τα πρόσωπα που ήταν παρόντα. Κάποιος από τους εφτά ένιωσε την ανάγκη να πει πριν την υπογραφή λίγα λόγια. Συναγωνιστές είπε, είμαστε εφτά, δηλαδή οι διπλοί απ’ τους ιδρυτές της Φιλικής (σ.σ. Φιλικής Εταιρείας). Γιατί μαζωχτήκαμε όλοι το ξέρουμε. Μαζωχτήκαμε για να δώσουμε ξανά με τον αγώνα μας τη λευτεριά στο ξανασκλαβωμένο έθνος μας. Και θα την δώσουμε, αν ο καθένας μας εκτελέσει ως το τέλος το καθήκον του. Συναγωνιστές, σας καλώ να υπογράψετε το ιδρυτικό που έχετε μπροστά σας. Το υπέγραψαν από μέρους της ΕΛΔ (σ.σ. Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας) ο Ηλίας ο Τσιριμώκος, από μέρους του ΚΚΕ ο Λευτέρης Αποστόλου, από μέρους των Αγροτικών (σ.σ. Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας, ΑΚΕ) ο Βογιατζής και από μέρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος (σ.σ. ΣΚΕ) ο Χωμενίδης».[1]

Μετά από τρία χρόνια το ΕΑΜ θα αριθμεί εκατομμύρια μέλη και οπαδούς, ένα στρατό δεκάδων χιλιάδων ανταρτών (ΕΛΑΣ) και πολιτοφυλάκων (ΟΠΛΑ) που με ηρωισμό και αυτοθυσία θα δίνει «τη λευτεριά στο ξανασκλαβωμένο έθνος μας», χτυπώντας αλύπητα τους φασίστες κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους. Ωστόσο θα περάσουν 38 ολόκληρα χρόνια απ’ την απελευθέρωση της Ελλάδας τον Οκτώβρη του 1944 για ν’ αναγνωριστεί επίσημα απ’ την Ελληνική Πολιτεία η Εθνική Αντίσταση και «η μεγαλύτερη, η πιο μαζική και ως τέτοια, (η οργάνωση που)έδωσε τα περισσότερα θύματα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα».[2]

Ο κυβερνοσυνδικαλισμός και το ξεπούλημα του ΟΤΕ


Συνεχίζοντας τα όσα λέγαμε χτες, ας δούμε σήμερα με ποιον πρόστυχο τρόπο ο εκάστοτε κυβερνοσυνδικαλισμός απετέλεσε την "πέμπτη φάλαγγα" της αστικής εξουσίας προκειμένου να απαξιωθεί και, τελικά, να ξεπουληθεί μια από την μεγαλύτερες και επικερδέστερες δημόσιες επιχειρήσεις. Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ο Ο.Τ.Ε.

Πρώτος προσπάθησε να βάλει χέρι στον Ο.Τ.Ε. ο Μητσοτάκης, το 1992. Οι τεχνοκράτες τής τότε κυβέρνησης επιχείρησαν να ξεπουλήσουν το 35% του οργανισμού σε ξένο "στρατηγικό επενδυτή", στον οποίο χάριζαν ταυτόχρονα και το μάνατζμεντ. Με απλά λόγια: μια δημόσια επιχείρηση
με στρατηγικό ενδιαφέρον για την χώρα παραδινόταν στα χέρια κάποιου τρέχα-γύρευε ξένου "στρατηγικού επενδυτή" (που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τούρκος, ας πούμε), ο οποίος θα κατείχε μόλις το 35% αυτής. Λογικό; Για τον Μητσοτάκη και την παρέα του, ναι.

Τότε η -αντικυβερνητική- συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚΕ, κινητοποίησε θεούς και δαίμονες, υποστηρίζοντας ότι ο Ο.Τ.Ε. πρέπει να έχει μόνο 1 μετοχή, η οποία να ανήκει στο δημόσιο. Καλά ως εδώ, έτσι; Έλα, όμως, που λίγο καιρό αργότερα έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με πρόγραμμα να μετοχοποιήσει τον Ο.Τ.Ε., να τον βάλει στο χρηματιστήριο και, μέσα από το χρηματιστήριο, να πουλήσει σε ιδιώτες το 24% του οργανισμού. Τι να κάνει τώρα η -φιλοκυβερνητική πλέον- ΠΑΣΚΕ; Πώς να βοηθήσει την κυβέρνηση;

Πόλεμο θέλουν; Θα τον έχουν! Εσύ διάλεξες στρατόπεδο;

FREE photo hosting by Fih.grΔημήτρης Πατέλης
 
«Τώρα έχουμε πόλεμο», μας λένε κυνικά και απροκάλυπτα οι δωσίλογοι κυβερνώντες του χρηματοπιστωτικού άξονα, αναγγέλλοντας πολλοστή φορά νέα σκληρά μέτρα εσωτερικής υποτίμησης-πτώχευσης (νέα ληστρικά χαράτσια στους αδύναμους, ασυδωσία και ασυλία στους δυνατούς, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, απολύσεις υπαλλήλων, “εφεδρείες”, ιδιωτικοποιήσεις, γενικό ξεπούλημα κ.ο.κ.).  Γίνεται πλέον λόγος για «καθεστώς μόνιμου εμφυλίου πολέμου», μέσω του οποίου οι πλέον επιθετικοί κύκλοι του παρασιτικού κεφαλαίου, και ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού, δια του καθεστώτος των πολιτικών υπαλλήλων τους, επιχειρούν να επιβάλλουν τις στρατηγικές επιλογές τους, με ωμή βία, εκβιασμούς και «ασύμμετρα» αλλεπάλληλα καταιγιστικά πλήγματα στους απλούς ανθρώπους του μόχθου, σε ένα σκηνικό που έχει περιγράψει γλαφυρά η ερευνήτρια Naomi Klein στο έργο της "Το Δόγμα του ΣΟΚ – της Naomi Klein"…


Καταλύεται κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, δημόσιας αρωγής του κοινωνικού, λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας, αλλά και -έστω και κατ' επίφαση- ορθολογικής συμπεριφοράς μιας εξουσίας, που όλο και πιο συστηματικά καταφεύγει στον πειθαρχικό καταναγκασμό και στην καταστολή του ίδιου του λαού, που όλο και πιο συχνά αντιμετωπίζεται ως “εσωτερικός εχθρός” (Βλ. σχετικά και: ΕΔΩ). Κάθε επόμενη “ρητή και κατηγορηματική δέσμευση και πρόβλεψη” των τραγελαφικά αφερέγγυων ιθυνόντων, εκλαμβάνεται πλέον μονοσήμαντα ως περί του αντιθέτου προαναγγελία...

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Παύση πληρωμών: οι επόμενες ώρες
Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τουΜετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην οποία συμμετείχαν:
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος στο Δ.Π.Θ
Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος στη σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών μελετών  στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου – SOAS
Θοδωρος Μαριόλης, οικονομολόγος στο Πάντειο πανεπιστήμιο
Μαρκέτος  Σ., ιστορικός στο Α.Π.Θ
Από αυτήν την εκδήλωση σας παρουσιάζουμε τις βιντεοσκοπημένες ομιλίες. Φτάσαμε λίγο αργά (…ώρα ΠΑΣΟΚ!) και δεν μπορέσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την ομιλία του Μαρκέτου (σόρι…).Πηγή: Aformi

ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...


Του ΣΤΑΘΗ

Στην ατέλειωτη σειρά των πασόκιων βαρβαρισμών ο πιο πρόσφατος είναι το «μασάζ». Με τούτο οι γλωσσοπλάστες της συμφοράς (και πάντα της γλίτσας) εννοούν τη διαβούλευση (ανώτερων) στελεχών με (κατώτερα) στελέχη με σκοπό να αλλάξουν στους τελευταίους οι πρώτοι τη γνώμη (και τον αδόξαστο), να τους πείσουν ή να τους μεταπείσουν για κάτι• εννοούν δηλαδή με το «μασάζ» τη ζύμωση των φαιών κυττάρων κάποιου δυστυχούς (εφ' όσον τα διαθέτει) ή την πλύση εγκεφάλου κάποιου άλλου (θερμοκέφαλου, ανεγκέφαλου, κεφάλα, μπουμπούνα ή ό,τι άλλο συνώνυμο δίνει το νεοεκδοθέν Λεξικό Συνωνύμων - Αντωνύμων Μπαμπινιώτη)...
Αλλάζουν τα πράγματα στην Αποικία, αλλάζουμε αφεντικά, αλλά, κύριοι, ας μη βιαζόμεθα να αντικαταστήσουμε τα αγάλματα των Αμερικανών στην αγορά με ανδριάντες των Τευτόνων - ας κρατάμε και καμμιά πισινή, μην ερεθίζουμε τώρα «τες λεγεώνες» κι αρχίζουμε πάλι ύστερα τα «Θεοί της Ασίας βοηθάτε μας», έχουμε γίνει θαρρώ σοφότεροι από τόσο.

1991 - Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στο δρόμο.


Από την ιστοσελίδα της Ελληνοφρένειας, ένα ντοκουμέντο υποκρισίας για το "αγωνιστικό" background του σημερινού πρωθυπουργού.
Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από http://redflyplanet.blogspot.com/

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν είχαν τσίπα θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης»


ΑΚΟΥΣΤΕ:  «…αντίθετα εμφανίζονται από πάνω και ως Σωτήρες…» δήλωσε στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη, 
ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.
 
Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις: