#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επικίνδυνος κυβερνοσυνδικαλισμόςΑλήθεια, θυμόσαστε εκείνη την αποστροφή του Πάγκαλου, πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα του λαού; Αν δεν το θυμόσαστε, ας αναμοχλεύσω την μνήμη σας, επαναλαμβάνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "απέδειξε" την ορθότητα του ισχυρισμού του.
Είχε πει, λοιπόν: "Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία και στην ΑΔΕΔΥ και στην ΓΣΕΕ και στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Συνεπώς, η πλειοψηφία και των δημοσίων υπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων και των αγροτών είναι ΠΑΣΟΚ"(!)

Δεν θα επιχειρήσω να παραβιάσω ανοιχτές πόρτες σχολιάζοντας την παπαριά του Πάγκαλου. Επειδή, όμως, σαλτάρω κάθε φορά που οι αργυρώνητοι εκπρόσωποι των παραπάνω συνομοσπονδιών διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, κοπτόμενοι δήθεν για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων που -υποτίθεται πως- εκπροσωπούν, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Έτσι, για να δούμε πώς αυτή η καραγκιοζαρία των κυβερνοσυνδικαλιστών "αντιτάχθηκε" σε κάποιες αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.

Μολών Λαβέ.Eureka αναφώνησε η Γερμανική «ελίτ».
Εμείς όμως που ξέρουμε καλύτερα τι σημαίνει η λέξη, ψυλλιασμένοι από καιρό που πηγαίνει το πράγμα, οφείλουμε ν απαντήσουμε: Μολών Λαβέ.
(φυσικά μην διανοηθείτε τέτοια απάντηση από τον Brainiac και τον Benyiac
Αυτοί ούτε στο Μπόλεκ και Λόλεκ δεν είναι ικανοί να πρωταγωνιστήσουν).  
Πάλι ρε πούστη στη πρώτη γραμμή. Πάλι εδώ σκάει . Τι διάβολο έχει αυτός ο τόπος;. Φταίνε οι προδότες πολιτικοί;. Φταίμε οι ατομιστές Έλληνες; Φταίει που έχουμε 250 μέρες ήλιο το χρόνο;. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως ότι ξεκινά στην Ευρώπη σκάει αμέσως εδώ.
Είτε λέγεται Ούρλιχ και κατεβαίνει να φέρει την Ευρωπαϊκή άποψη του χριστιανισμού (και με την ευκαιρία να βρει το χρυσάφι που κρύβουν οι Ελληνικοί ναοί κάτω από τις πέτρες τους), είτε είναι η ολοκλήρωση της Ευρώπης, εδώ θα σκάσει…

''Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στάση πληρωμών και να βγεί απο την Ευρωζώνη''alt
 Του Στέργιου Σκαπέρδα, καθηγ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine.
 
"Η  Ελλάδα χρειάζεται  να κάνει στάση  πληρωμών στο χρέος  της και να βγει  από την Ευρωζώνη"
 (Αν  η τωρινή Κυβέρνηση  δεν μπορεί να  κάνει τα απαραίτητα  σχετικά βήματα, θα  πρέπει να αφήσει  άλλες πολιτικές  δυνάμεις να το  κάνουν). 
 
 
Τα αιτήματα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του ΔΝΤ και της Τρόϊκα, και το πολιτικό κλίμα στο βόρειο τμήμα της Ευρωζώνης έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα στον Ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου: «Κάνετε αυτό που σας λέμε, άσχετα από τις συνέπειες σε εσάς, ή ακόμα και σε εμάς». Οι συνέπειες υπερβαίνουν αυτά που προβλέπονται από τα συμβατικά Οικονομικά. Θα βαθύνουν την ύφεση, και θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο της πιθανότητες αποπληρωμής του χρέους. Επομένως, η ξεκάθαρη και ισχυρή παραίνεση για τηνΕλλάδα είναι να κάνει στάση πληρωμών όσο πιο σύντομα είναι εφικτό. 
 
Με δεδομένες τις μελλοντικές προοπτικές της σημερινής πορείας, οι Έλληνες θα έπρεπε να θέλουν αυτή την ευκαιρία. Το δύσκολο, βέβαια, είναι να αναπτύξει η Ελληνική κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα την δυνατότητα στάσης πληρωμών προς όφελος των ανθρώπων που υποτίθεται εκπροσωπεί. 

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Επιτέλους η λύση!


Έληξε ο πανελλήνιος διαγωνισμός με το ερώτημα “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;”που είχε θέσει στο λαό ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά. Είχαμε τον άνετο χρόνο να το σκεφτούμε,  με βάση τις μνήμες και τις εμπειρίες μας και να απαντήσουμε τόσο στις κάλπες του 2009, όσο και σε αυτές των Δημοτικών εκλογών. Οι απαντήσεις μας μαζεύτηκαν και έφτασε η ώρα να μάθουμε την λύση του quiz. Οι νικητές θα πάρουν μια ξεγυρισμένη φοροαπαλλαγή ελβετικής ακρίβειας, ενώ όσοι και όσες απάντησαν λάθος θα πάρουν δύο έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης στους νικητές και μια διακοπή ρεύματος για προσωπική χρήση.

Στο 22%-23% η πραγματική ανεργία, στα επίπεδα των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1960!Στις επιπτώσεις της κρίσης στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας εστιάζει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την οικονομία και την απασχόληση που θα παρουσιασθεί το μεσημέρι της Τρίτης σε ημερίδα της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η εγχώρια ζήτηση έχει υποχωρήσει πλέον στα επίπεδα του 2003, το ΑΕΠ ανά κάτοικο καθώς και η παραγωγικότητα εργασίας είναι στα επίπεδα του 2000, ενώ και η αγοραστική δύναμη μέσου μισθού επέστρεψε στα επίπεδα της διετίας 2001 – 2002.
Ειδικότερα, για την ανεργία η έκθεση του ΙΝΕ προβλέπει ότι στατιστικά θα αναρριχηθεί σε ποσοστό 17% – 18%, αλλά στην πραγματικότητα θα ανέλθει στα επίπεδα του 22% – 23%, δηλαδή στα επίπεδα των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1960.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι το 1961 η ανεργία ήταν 864.000 άτομα, δηλαδή το 26,4% του εργατικού δυναμικού, το οποίο ήταν τότε 3.640.000 άτομα.
Από το 2009 έως και το 2011 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 61,5%, ενώ από το 2008 το ποσοστό αυξήθηκε κατά 95%.

Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, ο ιδιωτικός τομέας και η Νέα Δεξιά


Το κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα της χώρας, μετά από 35 χρόνια συστηματικής κλοπής του δημόσιου πλούτου, εξοβελισμού του λαού από τις πολιτικές αποφάσεις και διαπλοκής με την ευρωπαϊκή κεφαλαιοκρατία, επιχειρεί την αποφυγή λογοδοσίας μέσω της δομικής αλλαγής του κράτους. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους αποτελεί το πρώτο στάδιο για την μετάλλαξη του κρατικού θεσμού και της κυβέρνησης, που ανάλογα με τα τεκταινόμενα στην ζώνη του ευρώ, μπορεί να πάρει δύο μορφές: κατοχική διοίκηση σε ένα κράτος προτεκτοράτο του ευρω-γερμανικού κυρίως κεφαλαίου, είτε διακυβέρνηση με ένα «κούφιο» αναδομημένο κράτος, του οποίου οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στις αγορές. Το νέο μετακράτος, με μειωμένη εθνική κυριαρχία, μεταφέρει τις αρμοδιότητές του σε υπερεθνικά και υποεθνικά κέντρα, ενώ η απορρύθμιση των κολεκτιβιστικών στοιχείων του παραδοσιακού κράτους, επιφέρει μείωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ελλάδα ανήκει στις τράπεζες


(μία ιστορία αριθμών)
Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, είναι πια σίγουροι πως το παραμύθι περί πληρωμής των μισθών και των συντάξεων από τα λεφτά των 3 ληστών, αποτέλεσε μία από τις άπειρες μεθόδους εκφοβισμού του ελληνικού λαού. Αποτέλεσε επίσης και ένα είδος λυδίας λίθου, πάνω στην οποία δοκιμάστηκαν και άλλοι θαμώνες του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως οι "πατριώτες" της νεωτερικότητας που επέβαλε ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ του, οι οποίοι ψήφισαν το Μνημόνιο είτε λόγω της άγνοιας τους, είτε λόγω της αδιαφορίας τους για τα πραγματικά σοβαρά θέματα του τόπου, είτε απλά γιατί ήθελαν να πλασαριστούν στα κόμματα του συστήματος ενδεδυμένοι τη ρόμπα του "σοβαρού", είτε -και ακόμα χειρότερα- γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατώτεροι υπάλληλοι των αφεντικών που χρόνια τώρα τα "κόμματα εξουσίας" , πιστά υπηρετούν.
Βέβαια, τώρα η 6η δόση, ο έκτος εκβιασμός, σύμφωνα με το Μνημόνιο και την αντίστοιχη δανειακή
σύμβαση και τις αναθεωρήσεις τους (τον διαρκή εκβαρβαρισμό τους) πρόκειται πραγματικά να καλύψει τις εσωτερικές πληρωμές, οι οποίες, θα μπορούσαν άνετα να είχαν καλυφθεί από τα έσοδα απλά και μόνο από την εσωτερική αγορά. Όμως επιβλήθηκε (μάλλον επιλέχθηκε από την καλή και σοβαρή μας κυβέρνηση) τα μέχρι σήμερα έσοδα, φερειπείν του πρώτου 8μήνου του 2011.
Τι πιο πειστικό για το τι έγινε, το τι θα μπορούσε να γίνει και το πως έγινε, από τα δτοιχεία του ίδιου του υπουργείου του υπερυπουργού Μπενίτο;

Η επέλαση των νεοφιλελεύθερων


Από τον καιρό της Θάτσερ έχουμε να δούμε μια τόσο αδίστακτη επίθεση στο οικοδόμημα της κοινωνίας των πολιτών, των σχέσεων και της κοινωνικής ζωής.  


Μετάφραση: Γιώργος Γιαννακόπουλος

 Βιώνουμε έκτακτες πολιτικές καταστάσεις: το τέλος της ευημερίας που πυροδοτήθηκε από την κρίση χρέους, την τραπεζική κρίση του 2007-2010, την ήττα των Νέων Εργατικών [New Labour] και την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.  Τι είδους κρίση είναι αυτή; Μήπως πρόκειται για ένα σοβαρό ταρακούνημα στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού που κυριάρχησε στον παγκοσμίως; Προμηνύει την συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης, την εμβάθυνση των σημερινών τάσεων ή μήπως την κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων για μια ριζοσπαστική αλλαγή κατεύθυνσης; Μήπως πρόκειται για την έναρξη μιας νέας εποχής; Η παρούσα κατάσταση μπορεί να ειδωθεί ως μια ακόμα τομή της συγκυρίας εκείνης που πολλοί ορίζουν ως «μακρά πορεία της Νεοφιλελεύθερης Επανάστασης». Από το 1970 κάθε κρίση εμφανίζεται με διαφορετικό πρόσωπο, εκπορευόμενη από τις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες. Από την άλλη, φαίνεται επίσης να μοιράζονται ορισμένα σταθερά χαρακτηριστικά που συνδέονται στην γενική τους πορεία και κατεύθυνση. Παραδόξως, καθεστώτα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο ο Θατσερισμός και οι Νέοι Εργατικοί  έχουν συνεισφέρει με διαφορετικούς τρόπους στην επέκταση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου. Τώρα, η ίδια υπόθεση υπηρετείται από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ανεργία και Άνεργοι


1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι στατιστικές πηγές καταγράφουν την ταχεία αύξηση των ποσοστών ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα και για όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σύντομα ένας στους πέντε από αυτούς που ανήκουν στο εργατικό δυναμικό θα είναι άνεργος και άνεργη. Οι προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας είναι σαφώς αρνητικές, αλλά και στην περίπτωση που η ύφεση παραχωρήσει τη θέση της σε μια ασθενή ανάκαμψη, η ανεργία θα μείνει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα ή και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η ανεργία αυτής της έκτασης και διάρκειας συνεπάγεται τη δημιουργία, με μεγάλη ένταση, τριών ειδών προβλημάτων:


Η πρώτη κατηγορία προβλημάτων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το μακροοικονομικό πρόβλημα. Η ύπαρξη ανέργων συνεπάγεται παραγωγή για την κοινωνία στο σύνολό της (την εθνική οικονομία) μικρότερη από εκείνη που θα ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει.

Για τον Αλέξη του 18%,αλλά και για το 18% !
Δεν έχω μέχρι σήμερα αναρτήσει
καμιά συνέντευξη αρχηγού κόμματος.

Σήμερα όμως θα κάνω μια εξέγερση τιμητική. 
Θα ασχοληθώ με την συνέντευξη του Αλέξη!

Άντε βρε καλώς όρισες στο σπιτικό μου.
Και να τι είπε το παλιόπαιδο το ατίθασο.

«θα είναι αντίστοιχου μεγέθους ιστορικό λάθος με το λάθος, τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο, μετά τις ένδοξες αυτές μέρες του λαού μας, όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας».

 Καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, ταυτίζοντας την περίοδο του 40-45 με την σημερινή δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Το πόσο εύστοχος είναι αυτός ο παραλληλισμός, το αν ο  ξένος κατακτητής είχε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ντόπιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και το ζητούμενο που προβάλλει επιτακτικά σήμερα, ας το παρακάμψουμε προς το παρόν.

 Όπως καταλαβαίνεται η παρατήρηση αυτή έχει να κάνει με την άρνηση της Αλέκας και του "Περισσού" να συνεργαστούν σε αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και τον λαό της στιγμές!

Δείτε πόσο δίκιο έχει! :

Μαρίνα : Εγώ ήμουν η αυγοβόλοςΕγώ ήμουν η αυγοβόλος.
Ένα εξαιρετικό κείμενο της Μαρίνας Δημητριάδου, της κυρίας που αυγούλωσε τον κ. Όθωνα, βουλευτή ΜΠΑΦΟΚ Ρεθύμνου και υφυπουργό Προ-στασίας του Πο-λίτη. Μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτή η κοπέλα.

Η στάση της που έδειχνε ότι ήξερε πολύ καλά, το τι έκανε και γιατί το έκανε.
Η  ευγένεια  που έδειξε ζητώντας συγνώμη από τον δίπλα κύριο που τον πήραν κατά λάθος τα ζουμιά από τα αυγά. 
Αλλά πάνω απ΄ όλα, όταν την συνέλαβαν οι φουσκωτοί (αυτός με το πορτοκαλί μπλουζάκι είναι έτοιμος να πάθει έκρηξη), αυτή φώναζε τους λόγους που την ανάγκασαν να κάνει αυτή την πράξη.

Τους στόλισε κανονικά.

Εφόσον ξέρουν οι 300, ότι ο Ελληνικός λαός είναι εναντίων αυτών που ψηφίζουν, τους το έχουμε δηλώσει με χίλιους τρόπους ότι μας πεθαίνουν, τους έχουμε δείξει  καθαρά ότι τους θεωρούμε δωσίλογους και προδότες του έθνους και της χώρας, αλλά αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους, τότε για το μόνο που απορώ, είναι, πως οι κρητικοί άφησαν μία κοπέλα - και μάλιστα ξένη, (ξένους λένε οι κρητικοί όλους τους άλλους) - να τους ξελασπώσει.

Κρητίκαροι... Γαμώ τα μουστάκια σας και τσι μπαλοθιές σας.
Η μαγκιά, δεν κρύβεται απαραίτητα στην φαρδιά μαύρη βράκα...
 
Παρακάτω το κείμενο της αυγοβόλου αυτούσιο: 

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης. Από την εθνική ανεξαρτησία στην εθνική μειοδοσία…Στις 26/9 στο επίσημο ιστολόγιο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης δημοσιεύτηκε ένα άρθρο απολογητικής υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Το άρθρο από μόνο του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον μιας και επαναλαμβάνει όλα τα σικέ επιχειρήματα της επίσημης νεοκατοχικής προπαγάνδας. 
 
Το άρθρο είναι κάποιου Τσιφτσιάν, που αν δημοσιευόταν οπουδήποτε αλλού, απλά θα το αγνοούσαμε. 
 
Ο κύριος αυτός ανήκει στο γνωστό επιδοτούμενο συρφετό του λεβαντινοραγιαδισμού, που θέλει να μας πείσει ότι οι Έλληνες εκπολιτίστηκαν με την ένταξή τους στο ευρώ.
Πριν από αυτό ο ελληνικός λαός κατοικούσε σε σπηλιές και δέντρα, φορούσε δέρματα, ζεσταινόταν με κοπριές και τρεφόταν με κουκουνάρια.
Κι όλα αυτά γιατί πριν μας έρθει το ευρώ, δεν μπορούσαμε να εισάγουμε τίποτε γιατί είχαμε μια ξεφτιλισμένη δραχμή που δεν την δεχόταν κανείς. 
Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ο χοντρός Εμίλ με το πούρο από το Βερολίνο, ο λιμοκοντόρος Τομά με την υποψία μύστακος από το Παρίσι κι ένας ολόκληρος συρφετός ευρωπαίων γραφειοκρατών που ζουν σε βάρος των λαών της Ευρώπης, ήρθαν για να μας φέρουν τα φώτα του πολιτισμού.

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος


 
Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.

Γι’ αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την
μη καταβολή των έκτακτων φόρων και έχει σαν στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση. Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτοι. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν σαν στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περεταίρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%.


Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31/12 τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από το
λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό.

ΤΡΟΪΚΑ: ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ (ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ)!

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης,λόγω της κατάληψης του κτρίου του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε, τελικά, η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα.
Στη συνάντηση, για την επικαιροποίηση τουΜνημονίου, όπου συμμετείχαν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης, οι τροϊκανοί κατέστησαν σαφές, πως όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει το πολύ μέσα σε 20 ημέρες!
Έτσι όλα τα εξαγγελθέντα από τον Ε. Βενιζέλο ύψους €7δις (3% του ΑΕΠ), θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί κατά το ανωτέρο χρονικό διάστημα και να εφαρμοστούν ευθύς αμέσως!
Τα κύρια από τα μέτρα αυτά είναι:

"Είστε έτοιμοι για επανάσταση. Εκμεταλλευτείτε το..."


"Είστε όλοι μία γροθιά. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό".
Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν μιλά στο NEWS 247 και παραδέχεται ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε όσα είδε και άκουσε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας
"Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Μας αφορά όλους. Δεν επωφελείται κανείς, εάν από έναν εργαζόμενο κόψεις το μισθό του. Κανείς. Είναι καιρός να ξεσηκωθούμε... Ο ένας για τον άλλο".
Με αυτά τα λόγια, η 31χρονη δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν της σουηδικής εφημερίδας Dagens Nyheter που επισκέφτηκε τη χώρα μας στα μέσα Αυγούστου συνοψίζει την προσωπική της γνώμη για την ελληνική κρίση χρέους η οποία, όπως παραδέχεται "είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ευρωζώνη".

Το άρθρο με τίτλο
"Το ευρω-κοστούμι δεν ταιριάζει σε όλους"  που συνέταξε αμέσως μετά την επιστροφή της στη Στοκχόλμη δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου στη σουηδική εφημερίδα  Dagens Nyheter και το NEWS 247 αναπαρήγαγε την είδηση στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο φαγοπότι


Όσο περνά ο χρόνος και εμπεδώνεται η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής (λιτότητα, περικοπές, ανεργία, φοροεπιδρομές και δεν συμμαζεύεται) όλο και σαφέστερος γίνεται ο στόχος των εποπτών - δανειστών - σωτήρων που διατάζουν και της κυβέρνησης που εκτελεί. Αυτός ο στόχος συνοψίζεται σε μια λέξη: υποτίμηση.

Στην περίπτωση μας, όμως, δεν μιλάμε για την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά για κάτι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο. Η πολιτική που εφαρμόζεται, έχει οδηγήσει στην υποτίμηση του κόστους εργασίας, των τιμών στην κτηματαγορά, των αξιών στο χρηματιστήριο. Πού οδηγεί μια τέτοια πολιτική απαξίωσης; Η απάντηση είναι αυτονόητη: στο ξεπούλημα. Αυτοί που έχουν χρήμα, κατά κύριο λόγο ξένοι πιστωτές - τοκογλύφοι (και εγχώριοι... γερο-λαδάδες) έχουν ήδη «αγοράσει» τη συμμετοχή τους (για να το πούμε κομψά) στην πολιτική διαδικασία της χώρας. Αυτοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική, ποιοι και πόσα θα πληρώσουν, πόσοι και για πόσο θα εργαστούν, τι, πόσο και σε ποιον θα πουληθεί (ορθότερα: θα χαριστεί) από τη δημόσια περιουσία και τους πόρους της χώρας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ


Στις 25/9/2011 η Μαρίνα Δημητριάδου πετάει δύο αβγά στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Όθωνα στο Ρέθυμνο. Αμέσως μετά συλλαμβάνεται από τους σωματοφύλακές του. Της αποδίδονται κατηγορίες, ο υφυπουργός προχωράει σε μηνύσεις, δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, στα κρατητήρια την ρωτάει αν χρειάζεται ψυχολόγο. Το θράσος, η αλλαζονεία, αλλά και ο φόβος σε όλο του το μεγαλείο. Τα κανάλια βέβαια μας διαβεβαίωσαν ότι ο υφυπουργός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ατο θέμα...

Είμαστε δίπλα στη Μαρίνα


*γιατί θεωρούμε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πολιτικό και ηθικό υπεύθυνο της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά από τα ΜΑΤ.

*γιατί θεωρούμε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πολιτικό και ηθικό υπεύθυνο του χημικού πολέμου που διεξάγεται εναντίων κάθε συγκέντρωσης, διαδήλωσης και απεργίας.

Οι 154 συνοριοφύλακες.


(Αντιπροσωπευτικό Δείγμα)
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ποσώς μας ενδιαφέρει αν επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία.

Σημασία έχει το "υποκείμενο"''.

Στην περίπτωση μας...τα υποκείμενα.

Στην αρχή έριξαν τα άσφαιρα πυρά τους...

Εκαναν τις τσιριμόνιες των ερωτευμένων.

Τα πείσματα των εφήβων.

Τελικά στάθηκαν στο χαμαί ύψος τους.

Απόδειξαν τον επαγγελματισμό τους.

Τον βρωμοπατριωτισμό τους.

Τελικά...ψήφισαν.

Οι 154 της πράσινης λαίλαπας.

Ψήφισαν συντεταγμένα.

Προβατοειδώς.

Πατριωτικώς.

Εικόνες...


"Ο Παίκτης" του Φ. Ντοστογιέφσκι......καταπληκτική αποκάλυψη: οι Γερμανοί πάντα ενοχοποιούν το θύμα τους!


"Θα προτιμούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή σε μια τσερκέζικη σκηνή παρά να προσκυνήσω το γερμανικό είδωλο".
"Ποιο είδωλο;" φώναξε ο στρατηγός που είχε αρχίσει να θυμώνει.
"Το γερμανικό  τρόπο πλουτισμού. Δεν είμαι καιρό εδώ κι όμως έχω παρατηρήσει πράγματα που  κάνουν την ταταρική μου φύση να αγανακτεί. Μα την αλήθεια μακριά από κάτι τέτοιες αρετές! Χτες περπάτησα καμία δεκαριά χιλιόμετρα στα περίχωρα. Λοιπόν είναι ακριβώς όπως στα ηθικοπλαστικά βιβλία, ξέρετε εκείνα τα μικρά εικονογραφημένα βιβλία που κυκλοφορούν στη Γερμανία: όλα τα σπίτια έχουν τον πατέρα τους, έναν υπερβολικά ενάρετο και τίμιο άνθρωπο, τόσο τίμιο που φοβάται κανείς να τον πλησιάσει.
.....Λοιπόν εδώ η κάθε οικογένεια είναι υποταγμένη, τυφλά υποταγμένη στον πατέρα. Δουλεύουν όλοι σαν τα ζώα και κάνουν οικονομία σαν Εβραίοι. Όταν ο πατέρας συγκεντρώσει κάποιο σημαντικό ποσό, μεταβιβάζει τη δουλειά ή τα χτηματά του στον πρωτότοκο γιο του. Για αυτό αρνιέται να δώσει προίκα στη κόρη του που έτσι καταδικάζεται να μείνει γεροντοκόρη. Ο μικρότερος γιος είναι αναγκασμένος να δουλέψει σκληρά, κι όσα κερδίζει, τα προσθέτει στο κεφάλαιο της οικογένειας που όσο πάει και αυξάνεται. Ναι αυτό γίνεται εδώ, το έχω ερευνήσει. Και το μοναδικό κίνητρο για όλα είναι η τιμιότητα, μια τιμιότητα που φτάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε ο μικρότερος γιος φαντάζεται ότι τον εκμεταλλεύονται από τιμιότητα. Και το θεωρούν ιδανική κατάσταση όταν το θύμα χαίρεται που το στέλνουν στη σφαγή.

Πολιτική αστάθεια και κοινωνική αναταραχή, η συνταγή των σύγχρονων ληστο-ιπποτών


Είναι γεγονός, ότι ο Geoffrey Παπανδρέου έριξε το καράβι Ελλάδα στην ξέρα. Πρίν τον καθίσουμε όμως στο σκαμνί, θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι απο πίσω του και κινούν τα νήματα. Και να γνωρίζουμε τί θέλουμε να κάνουμε μετα τον Geoffrey

 
του Εμμανουήλ Σαρίδη 

Πολλοί Έλληνες είναι της γνώμης, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μαστίζεται απο μια οικονομική κρίση (και τις πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις της). Άλλοι πάλι νομίζουν, ότι δεχόμαστε μια σκοπευμένη επίθεση που έχει σκοπό να μας καταστρέψει. Και τα δύο είναι λάθος. Απο κρίση δοκιμάζονται όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, για να μή πάμε και παραπέρα, στην Αφρική, την Λατινική Αμερική ή σε ένα μέρος της Ασίας, όπου η κατάσταση είναι δραματική. Και το ότι κάποιοι θέλουν να μας καταστρέψουν γιατί π.χ. είμαστε απόγονοι των αρχάιων Ελλήνων δεν στηρίζεται σε αποδείξιμα στοιχεία. Η Ελλάδα δοκιμάζεται σήμερα τόσο σκληρά, γιατί, πρώτα, σαν κράτος είναι τελείως ανοργάνωτη, ένα είδος κράτους οπερέττας, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και μετά, γιατί έχει τους πιο ανίκανους, διεφθαρμένους και πουλημένους πολιτικούς ηγέτες απο κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης: Μιαρά ανθρωπάρια, που για τα τριάκοντα αργύρια έχουν παραδοθεί τελείως στον Ηγεμόνα, υπεύθυνα για την σημερινή κρίση στην Ελλάδα και συνυπεύθυνα για την παγκόσμια κρίση (1).

Η σημερινή κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ουρανοκατέβατη. Απο ιδρύσεώς του το ελληνικό κράτος δοκιμάζεται απο στρατιωτικά κινήματα, γκρεμίσματα βασιλέων και πρωθυπουργών, επαναστάσεις και – μετα την λεγόμενη μεταπολίτευση – απο την «παρδαλή επανάσταση» που διαρκεί μέχρι σήμερα (2). Που οφείλεται αυτό; Ας δούμε λοιπόν  πρώτα τι γίνεται στην Ελλάδα, πως βλέπουν την κατάσταση στην Γερμανία οι ίδιοι οι Γερμανοί και ποιοί είναι αυτοί που κινουν τα νήματα δημιουργώντας κρίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια.

Είσαστε το κράτος του Ψωμιάδη


Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι και πάλι ελεύθερος. Περπατά με το πούρο του, και τινάζει τη στάχτη του, τις βρωμιές του πάνω στην ελληνική κοινωνία. Ελεύθερος. Η φράση του πριν μερικές μέρες, «είμαι πολιτικός κρατούμενος» δεν ήταν η μοναδική κοροϊδία. Σήμερα βγάζει τη γλώσσα απέναντι στη Δικαιοσύνη που τον υπηρέτησε όσο κανείς. Με εξαίρεση ίσως την ελληνική αστυνομία, από την οποία κατά καιρούς στρατολόγησε συνεργάτες και εξασφάλισε κάλυψηΝαι, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ασύλληπτος, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει κάτι πρωτοφανές νομικά.

Ο ανακριτής κ. Κασσίμης, ο οποίος εξέδωσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, επειδή συμφώνησε πως οι κατηγορίες της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου ήταν στοιχειοθετημένες, τον άφησε ελεύθερο. Το επιχείρημα είναι πως δεν είναι ύποπτος φυγής. Αυτός που καταζητούνταν τρεις μήνες δεν είναι ύποπτος φυγής. Τότε ποιος είναι. Τα πιτσιρίκια με τις στρακαστρούκες; Οι πορτοφολάδες; Τα πρεζόνια που προφυλακίζουν;

Αλήθεια και προπαγάνδα για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα


 
 
Γράφει ο Γιάννης Περακάκης

           Σχεδόν με το ξέσπασμα της κρίσης το φθινόπωρο του 2009 μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ως κύριοι ένοχοι για την διόγκωση του χρέους και ενδεχόμενης χρεοκοπίας οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Το τι έχει ειπωθεί είναι σε όλους γνωστό. Κηφήνες, κοπρίτες, γενίτσαροι του συστήματος, κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ κλπ. Δυστυχώς η αντίληψη που επικρατεί στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τις κατευθύνσεις της κρατικής προπαγάνδας. Οι περισσότεροι έχουν υποκύψει στην δύναμη της πλύσης εγκεφάλου και πιστεύουν ότι όσο πιο μεγάλος αριθμός Δημοσίων υπαλλήλων απολυθεί τόσο πιό γρήγορα θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Αυτή η τάση του κόσμου φαίνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στην καθημερινή συναναστροφή.
          Η κυβέρνηση και η ολιγαρχία έχουν προφανώς κάθε συμφέρον να υποδεικνύουν εξιλαστήρια θύματα. Η πλειοψηφία του λαού όμως πέφτει θύμα παραπληροφόρησης. Η αλήθεια ποτέ δεν αναφέρεται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Όλοι αυτοί δεν μιλούν ποτέ με νούμερα παρά μόνο με αφορισμούς όπως αυτόν του κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος με μία ξεκάθαρη φασιστική νοοτροπία (ασχέτως πολιτικών σκοπιμοτήτων) κατασυκοφάντησε τους εργαζόμενους στο δημόσιο λέγοντας ότι λόγω μονιμότητας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τον ελληνικό λαό.
         Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν ότι ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις στον Δημόσιο τομέα μετά από ισχυρές πιέσεις της τρόϊκα. Παρουσιάζονται δε οι απολύσεις αυτές (ακούγονται νούμερα για εκατό με εκατόν πενήντα χιλιάδες) περίπου ως πανάκεια για την μείωση του χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Γυναίκες στην Πυρά: Το κυνήγι μαγισσών στην ευρώπη, οι περιφράξεις και η ανάδυση του καπιταλισμού
Πηγή: Rebel
«Η ανώτερη γνώση των μαγισσών εντοπιζόταν στην ικανότητά τους να κάνουν θαύματα, όπως η κρατούσα αντίληψη τις ήθελε. Ωστόσο η μάγισσα ήταν η πιο προηγμένη επιστήμονας, το πιο βαθυστόχαστο πνεύμα εκείνης της εποχής... Καθώς η γνώση ήταν πάντοτε δύναμη, η Εκκλησία φοβόταν τη χρήση της από τις γυναίκες και έστρεψε εναντίον τους τα πλέον θανατηφόρα της όπλα» Matilda Joslyn Gage, 1893[1]

Κατά τη διάρκεια του 16ου και 17ου σε όλη την Ευρώπη και σε κάθε πόλη και χωριό, εκτελούνταν μαζικά γυναίκες ως μάγισσες. Σε κάποιες περιοχές εκτελούνταν σε εβδομαδιαία βάση ένας μικρός αριθμός γυναικών, ενώ σε κάποιες άλλες εκτελούνταν εκατοντάδες σε μια μέρα. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν για δύο αιώνες και επηρέασαν τη ζωή όλων. Έσπειραν το φόβο, κατέστρεψαν κοινωνικά δίκτυα, κατέστειλαν αντιστάσεις και δεν σταμάτησαν παρά μόνο όταν ο πληθυσμός ήταν επαρκώς υποτελής και το αναδυόμενο Κράτος, οι καπιταλιστικές κοινωνικές σχέσεις και η Εκκλησία είχαν χώσει τα νύχια τους στις ζωές και στις ψυχές των ανθρώπων. Η βαθιά σημασία των δικών των μαγισσών αποσιωπήθηκε τόσο στην κυρίαρχη εκδοχή της ιστορίας όσο και στη μαρξιστική και αναρχική ιστοριογραφία και σε καμία από τις σχετικές συζητήσεις δεν έρχονται στο προσκήνιο οι επιπτώσεις των δικών αυτών στις έμφυλες σχέσεις.

Καταζητούνται οι εντολοδόχοι της Τρόικας και η συμμορία τους


Οι 100.000 απολύσεις και το πρωτοφανές πλεόνασμα ανοησίας


FREE photo hosting by Fih.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εκατό χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, εδώ και τώρα, ζητούν επιτακτικά τις τελευταίες μέρες, η τρόικα, η κυβέρνηση, ο Βενιζέλος, ο Πάγκαλος, ο Λοβέρδος και τα παπαγαλάκια τους, που ξεστομίζουν το… μακρύ τους και το κοντό τους από τα δελτία των οκτώ. Ας δεχτούμε, λοιπόν, ότι ο Βενιζέλος επιστρέφει από τις ΗΠΑ έχοντας στις αποσκευές του ένα νέο πακέτο σωτηρίας (χρεοκοπίας είναι το σωστό) για τη χώρα, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την άμεση απόλυση 100.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο. Και ας πάρουμε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσουμε, έτσι απλά, μπακάλικα, ποιο και πόσο θα είναι το οικονομικό όφελος για τον κρατικό κορβανά.

Αύριο Τρίτη, λοιπόν, εκδιώκονται 100.000 υπάλληλοι, «ρετιρέ» κατά τον κ. Ρόβλια, «κοπρίτες» κατά τον κ. Πάγκαλο, που στοιχίζει έκαστος στο ταμείο 50.000 ευρώ το χρόνο. Οι μικρόνοες θα κάνουν τον πολλαπλασιασμό, 100.000 υπάλληλοι επί 50.000 ευρώ και θα καταλήξουν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι από αύριο το Δημόσιο θα γλιτώνει 5 δισ. ευρώ το χρόνο. Δεν είναι όμως έτσι, σε καμία περίπτωση.
 
Γιατί αυτοί οι 100.000 υπάλληλοι καταβάλλουν σε άμεσους φόρους περί τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο. Αρα, μπορεί από το δημόσιο κορβανά να μη βγουν 5 δισ., αλλά δεν θα μπουν και άλλα δύο. «Κέρδος» μέχρι στιγμής, λοιπόν, 3 δισ. ευρώ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ - ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ


Πολύ ωραία ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα. Για την ακρίβεια, είχαμε δυο διαδηλώσεις: οι πολίτες διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή και οι φρουροί με ειδικές ανάγκες μπροστά στα λουλουδάδικα.

Χτες, συνέβη κάτι πρωτοποριακό: οι αστυνομικοί διαδήλωναν, με την προστασία των ΜΑΤ – διαδήλωναν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ.

Όταν προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε για να τους ζητήσουμε αυτόγραφα, ένας μικρονοϊκός ματατζής με ξυρισμένο κεφάλι μας είπε πως «δεν μπορείτε να περάσετε, γιατί η διαδήλωση είναι μόνο για ένστολους».

Μια φίλη –μιας και εγώ κάνω κοινωνικό αποκλεισμό στους αστυνομικούς και δεν τους μιλάω- του είπε πως εμείς, απλώς, θέλουμε να δούμε τον Λουκάνικο, και αυτός απάντησε πως τον Λουκάνικο τον έβρασαν στην κατσαρόλα.Μετά από λίγο κατάλαβε το μέγεθος της μαλακίας που εκστόμισε και μας είπε πως «ο Λουκάνικος έχει έρθει μαζί μας πια, δεν είναι με εσάς τους αναρχικούς». Όλα αυτά χαμογελώντας. Με αυτή τη σιγουριά του ηλίθιου.