#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Να διοργανωθεί στην Αθήνα αμέσως ένα Συνέδριο Brady

Ο χρόνος πιέζει, η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να διοργανωθεί στην Αθηνα αμέσως ένα Συνέδριο BRADY στην Αθήνα, όπως στην Αργεντινή. Δειτε επίσης οπωσδήποτε και την Talkshow του Günther Jauch για την ελληνική κρίση χθές βραδυ στην ARD (στα γερμανικά)

Πολλά ευχαριστώ στον Jürgen Eggs για τις πληροφορίες
Εμμανουήλ Σαρίδης 

Ο χρόνος πιέζει, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ελεγχόμενη ή όπως αλλιως λέγεται πτώχευση. Η μόνη λύση είναι να διοργανωθεί αμέσως ένα Συνέδριο BRADY στην Αθήνα, που όμως να μην καταλήξει σε αποφάσεις όπως στο Συνέδριο Brady που έγινε στην Αργεντινή, και όπου οι άνθρωποι ήταν τα θύματα.

Tο λεγόμενο σχέδιο Brady εφαρμόσθηκε το 1980 για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Περισσότερα για το σχέδιο αυτό στο  http://de.wikipedia.org/ wiki / Brady_Bond
καθώς και στο
A Brady Plan for the Southern Euro Zone: Choudhry
  
Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα όσα ακούστηκαν χθές το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Günther Jauch με τον τίτλο "Die schwarz-gelbe Pleite! Kann diese Regierung noch den Euro retten?" ("Η μαύρο-κίτρινη χρεωκοπία! Μπορεί ακόμη αυτή η κυβέρνηση να σώσει το Ευρώ;", κατα την οποία ασκήθηκε σκληρή κριτική στην πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού CDU και FDP υπό την κανgελάριο Angela Merkel. Με μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση της καθηγήτριας Beatrice Weder di Mauro, ενός απο τα πέντε μέλη του «Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για την εξέταση της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης» που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε οικονομικά θέματα.
  
Η Beatrice Weder di Mauro είπε για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη: "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η κρίση είναι μια απειλή για το ευρώ". Για την Ελλάδα πρότεινε ένα κούρεμα/μια διχοτόμηση των χρεών, χρησιμοποιώντας τον όρο"koordinierte/geordnete/kontrollierte Umschuldung nach einem BRADY-Procedere" ("συντονισμένη / κανονική / ελεγχόμενη αναδιάρθρωση με μια διαδικασίαBRADY").
 
Δείτε την χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Günther Jauch "Die schwarz-gelbe Pleite! Kann diese Regierung noch den Euro retten?" ("Η μαύρο-κίτρινη χρεωκοπία! Μπορεί ακόμη αυτή η κυβέρνηση να σώσει το Ευρώ;" που μεταδόθηκε απο το πρώτο κρατικό γερμανικό κανάλι ARD

  
http://mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/8109878_g-nther-jauch/8240692_die-schwarz-gelbe-pleite--kann-diese-regierung-noch?type=null
Έγκλημα και ατιμωρησία


Ένα οργουελιανό σενάριο για την ελληνική νεολαία: Η φυγή της μορφωμένης, δυναμικής ελληνικής διανόησης στο εξωτερικό. Το άνθος της ελληνικής νεολαίας φεύγει για αναζήτηση μιας καλύτερης τύχηςτου Δαμιανού Βασιλειάδη* 


Στην Ελλάδα έχει ενσκήψει μία επιδημία που η θεραπεία της χρειάζεται ριζικές λύσεις, αλλιώς η επιδημία αυτή θα αφανίσει την ελληνική κοινωνία. 

Πρόκειται για τη φυγή της μορφωμένης, δυναμικής ελληνικής διανόησης στο εξωτερικό, για το άνθος της ελληνικής νεολαίας, προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης από την ανεργία την ανέχεια, την ανασφάλεια, την μιζέρια και τα ποικίλα άλλα αδιέξοδα που αποκλείουν κάθε άλλη διέξοδο εκτός από τη φυγή.

Ήδη έχουν αναχωρήσει τα τελευταία, χρόνια λόγω όλων αυτών των πολυποίκιλων αδιεξόδων, πάνω από ένα εκατ. Έλληνες: το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτός ο ρυθμός λόγω της παρατεταμένης κρίσης, όπου δεν φαίνεται φως στο τούνελ, αντίθετα μόνο σκοτάδι και η προοπτική είναι για περισσότερο σκοτάδι, θα αυξηθεί κατακόρυφα στο άμεσο μέλλον.

Να πώς φτιάχνονται τα Συντάγματα


Οι πλατιές διαδικασίες των Ισλανδών ανοίγουν δρόμους.
Της Αλίκης Βεγίρη.
Κάποιοι λαοί ψήνουν επαναστάσεις την άνοιξη, και κάποιοι άλλοι, κατακαλόκαιρο, μαγειρεύουν Συντάγματα. Βέβαια, το ισλανδικό καλοκαίρι δεν είναι τόσο καυτό, όσο η αραβική άνοιξη, και ίσως έτσι δικαιολογείται η πρωτοφανής προθυμία με την οποία δεκάδες χιλιάδες Ισλανδών καρφώθηκαν μπροστά στις πλατφόρμες του Facebook, Twitter, Youtube και Flickr, σβήνοντας και γράφοντας με χαρά το νέο τους Σύνταγμα. Αυτό κι αν είναι επανάσταση!

Σύνταγμα όχι μόνο για το λαό, αλλά από τον ίδιο το λαό για τον εαυτό του. Ο λαός, και παραγωγός και καταναλωτής συνάμα. Τέρμα οι μυστικότητες και τα σκοτεινά δωμάτια με μια χούφτα «εκλεκτούς» να ξηλώνουν και να ράβουν, κατά το δοκούν.
Η εκπληκτική αυτή ιστορία έχει ως εξής: 
Οι Ισλανδοί μετά τη μεγάλη φουρτούνα που τους βρήκε κατακούτελα, με τη γνωστή κατάρρευση των τραπεζών το 2008, αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά, συλλογικά και προπάντων αμεσο-δημοκρατικά. Μετά από δύο, ευτυχούς κατάληξης, δημοψηφίσματα, την ανατροπή της κυβέρνησης και την παραπομπή σε δίκη, (πραγματική απ’ ό,τι φαίνεται και όχι μαϊμού), του πρώην πρωθυπουργού της χώρας για εγκληματική αμέλεια, αποφάσισαν ότι χρειάζονταν και ένα καινούργιο Σύνταγμα (το προηγούμενο, κατ’ ουσίαν δάνειο εκ Δανίας, χρονολογείτο από το 1944 με τα όσα κατά καιρούς μπαλώματα) υπό την προϋπόθεση ότι θα το συνέτασσαν γραμμή προς γραμμή, άρθρο προς άρθρο όλοι μαζί, και οι 320.000 κάτοικοι αυτής της χώρας.

Εάν ήμουν κυβερνητικός!!Θα ήμουν ένας τρισευτυχισμένος.
Επιβεβαιωμένος πατριώτης. Αποτελεσματικός.
Θα είχα αποτρέψει τη καταστροφή της πατρίδας μου. 
Πέντε φορές μέχρι σήμερα και άλλες τόσες στο μέλλον.
Θα ήμουν ένας ικανοποιημένος.
Από την λαϊκή αποδοχή που βρίσκω. 
Ανοχή ή συνενοχή (όπως και να το πεις το ίδιο κάνει).
Από την ανέλπιστη σιωπή. Την απόλυτη απραξία.
Θα ήμουν ένας ήρωας.
  Εκοψα το 13ο και 14ο μισθό. Τους αντικατέστησα με ένα προ-
σωρινό επίδομα "καθησυχασμού".
Μύτη δεν άνοιξε.
  Ανέβασα 25% τον ΦΠΑ. Αύξησα δυό-τρεις φορές τις μπετζίνες,
τα πετρέλαια,τα ποτά και τα τσιγάρα. Εκανα το σουβλάκι...σο-
λωμό. Τη γκαζόζα...σαμπάνια.
Φύλο δεν κουνήθηκε.
  Υπονόμευσα τις συλλογικές συμβάσεις. Εδωσα το σύνθημα για
την αντικατάστασή τους με ατομικές. Επέτρεψα 3ωρα και 4ωρα
"απασχόλησης" για όσες μέρες γουστάρει το Αφεντικό.
  Μείωσα μισθούς,αποζημιώσεις,επιδόματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!


Περιμένοντας καυτό φθινόπωρο οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. γεμίζουν με δακρυγόνα
Θωρακίζονται για τις διαδηλώσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ- ΤΑ ΝΕΑ
Προετοιμασίες για καυτό φθινόπωρο κάνει η Ελληνική Αστυνομία. Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυναμικές διαδηλώσεις. Για τον λόγο αυτό σε εισηγήσεις τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πιέζουν για ενίσχυση του οπλοστασίου της αστυνομίας.
Παρά τον μειωμένο κατά 800 εκατομμύρια προϋπολογισμό του υπουργείου, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων αιχμής, δηλαδή τα ΜΑΤ και οι ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ.

O ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ! ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧ!@!Α !


Εσπευσμένη επίσκεψη του Καρατζαφύρ​ερ στον Παπούλια: Τι φοβούνται οι Νταβάδες κι ανασύραν..​.τους τσολιάδες;«Πιστεύω ότι αυτή την κρίσιμη ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τις αναγκαίες θυσίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αποδεχθούμε να ζούμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης»

Πάνος Μπεγλίτης, υπουργός Άμυνας, συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 19-09-2011.

------------------------
Όσο κι αν είναι αντιπαθητικό κάποιος να ευλογάει τα γένια του, στην περίπτωση της εσπευσμένης επίσκεψης του Καρατζαφύρερ στον Παπούλια δεν μπορούμε ν’ αποφύγουμε τον συσκεκριμενο ...πειρασμό.

Η μεταφυσική σαν τελευταία γραμμή άμυνας στην υπεράσπιση του καπιταλισμού


Άρθρο του Trash στο Γλόμπινγκ
Άπιστος που αμφισβήτησε το "άκτιστο και αιώνιο" του καπιταλισμού

Τελικά από ό,τι φαίνεται ο καπιταλισμός δεν καταστρέφει μόνο τις παραγωγικές δυνάμεις που κατορθώνει να δημιουργήσει προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή, αλλά δεν διστάζει να καταπατήσει με τον πιο άτσαλο τρόπο και τις πνευματικές εκείνες που θα έπρεπε να ήταν η τιμή και το καμάρι του, όπως οι αξίες του διαφωτισμού και η χρήση του ορθού λόγου.

Τι Αριστερά θέλουμε, ποια Αριστερά μπορούμε;

του Θανάση Κάππου

Μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα και ιδιαίτερα υπό το βάρος των δύσκολων συνθηκών και συγκυριών παρουσιάζει την ανάγκη τού να δρέπει το χαρακτηρισμό του αριστερού ή, εν πάση περιπτώσει, του δημοκράτη.

Αν μιλήσουμε και για τη μερίδα εκείνη των συντρόφων μας (με την ευρύτατη έννοια του όρου) που θέλουν να αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές, τότε τα πράγματα αλλάζουν δραματικά.
Πόσο όμως διαφορετικοί θα μπορούσαν να ήταν όλοι αυτοί οι προσδιορισμοί, που σε πολλές περιπτώσεις καθορίζουν σημαντικά τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αν μπορούσαμε να κατανοήσουμε πως δεν είναι ο τίτλος που τιμάει τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος που τιμάει τον τίτλο.
Δυστυχώς, όμως, οι παροικούντες το χώρο της Αριστεράς, όλα αυτά τα χρόνια, βιώνουν μια άλλη τραγική πραγματικότητα, που μας στοιχειώνει και θα συνεχίσει να μας στοιχειώνει για πολλά ακόμη χρόνια.
H όποια πιθανότητα συμπόρευσης παρά τις όποιες διαφωνίες, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές, δεν επιτυγχάνεται στο βωμό της παράδοξης πραγματικότητας, που χρόνια τώρα διακατέχει το χώρο.

ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ


Η αστική τάξη της Αγγλίας είναι η αρχαιότερη του κόσμου.Για σχεδόν δύο αιώνες ήταν και η ισχυρότερη και κυριαρχούσε πάνω στον πλανήτη δημιουργώντας με τις αποικίες της το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος(η αυτοκρατορία που ο ήλιος δεν έδυε ποτέ). Σήμερα οι χρυσές εποχές απόλυτης κυριαρχίας της Βικτωριανής εποχής έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί όμως η αγγλική αστική τάξη παραμένει με διαφορά η εφυέστερη και με τις μεγαλύτερες πολιτικές και ιστορικές εμπειρίες.Πάντα αντιλαμβανόταν ταχύτερα από τους άλλους τις νέες συνθήκες και προσαρμοζόταν γρήγορα αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά ωφέλη. Αυτή η ξεχωριστή ικανότητα της δεν ωφείλεται σε κάποιο κληρονομικό χάρισμα των Άγγλων αλλά στο ότι εκεί έγινε η βιομηχανική επανάσταση και η Αγγλία ήταν για αιώνες η πιο ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα και η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο.

Κι άλλα λύτρα.

Η επιχείρηση "σωτηρία" συνεχίζεται.
Κάθε τρίμηνο, κάθε μήνα, κάθε χρόνο...τα "αναγκαία" λύτρα

σωτηρίας πολλαπλασιάζονται.

Μετά τη δραστική αφαίμαξη έτους 2010 που πετσόκοψε τον μικρο-

μεσαίο Ελληνα ήρθε το 2011 (στο τέλος του οποίου θα "βγαίναμε"

στις αγορές...το θυμάστε;;) πιο ληστρικό,πιο σωτήριο.

Από τον Απρίλη οι κυβερνο-τροϊκανοί γνώριζαν πως η εκτέλεση

του Προϋπ/σμού του 2011 πάει κατά διαόλου.

Για να "καλυφθούν" οι αποκλίσεις ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.

Τα εισπρακτικά μέτρα που περιλαμβάνει,5ετούς διάρκειας παρα-

καλώ...θα έλυναν το πρόβλημα 
οριστικά και τελεσίδικα, έλεγε 
η Εφιαλτική ομάδα Εκτελεστών των 154 πράσινων 
βουλευτών.
Ομως. Πριν φτάσουν καλά-καλά στις...τσέπες μας τα μπουγιουρ-

ντί του πατριωτικού κεφαλικού φόρου,
του τέλους επιτηδεύματος,
πριν η εθνοσωτήρια κυβέρνηση 
εισπράξει από αυτό το πακέτο λύ-
τρων έστω και ένα ευρώ...
μας ήρθε το νέο χαράτσι στην ακίνητη
περιουσία.
Ενα χαράτσι υποτίθεται μελετημένο (όπως τα άλλα!!),
που θα εισ
πραχθεί από τη ΔΕΗ επειδή οι μηχανισμοί του Κράτους 
τεμπελιάζουν!!

Παρτα... μωρη αρρωστη!!!!!


Πριν απο 5 λεπτα φθανοντας μαθητικη πορεια στο Συνταγμα, οι μαθητες σταματησαν μπροστα απο τη βουλη και εκσφενδονισαν εκατονταδες CD made Diamandopoulou.

Μπραβο ρε παιδια!


Ριχτε τα στην αρρωστη!!!

 Η φωτο απο Newsit.gr 
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Η μεγάλη κλοπή του χρυσού


thumb
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική γη κρύβει στα σπλάχνα της ορυκτό πλούτο που εκτιμάται σε πά­νω από 40 δισ. ευρώ.
 Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι από αυτόν τον θησαυρό το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει να παίρνει... ούτε ένα ευρώ!
Η εξήγηση είναι απλή.
 Σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα, ο ορυκτός πλούτος ανήκει αποκλειστικά στις εται­ρείες που τον εκμεταλλεύονται και δεν προβλέπεται η απόδοση δικαιωμάτων (royalties) στο Δημόσιο από την εκμε­τάλλευσή του!
Αυτή τη μικρή...
λεπτομέρεια κάνουν ότι ξεχνούν κυβερνητικά στελέχη και καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί, που ποντάροντας μόνο σε επικοινωνιακά πυ­ροτεχνήματα βγαίνουν δεξιά και αρι­στερά και διαλαλούν μεγάλες επενδύ­σεις δισεκατομμυρίων, από τις οποίες η χώρα δεν έχει να παίρνει τίποτε.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ!


 Αυτή η ανοιχτή επιστολή περιλαμβάνει ιδέες και πολύτιμες πληροφορίες για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
 Να μειώσουμε το άγχος, να γλυτώσουμε έξοδα και να κάνουμε όλους όσους ονειρεύονται την κατάρρευσή μας να τρίβουν τα μάτια τους βλέποντας τους Έλληνες να αναστένονται, να γίνονται μαχητικοί, αισιόδοξοι και να σκορπούν τον τρόμο στα εξουσιαστικά λαμόγια  που υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
   Αυτά που γράφω παρακάτω σε κάποιους θα φανούν αστεία. Τους προκαλώ να κάνουν μια δοκιμή για δυο εβδομάδες.Μετά θα γελάω εγώ.
      Το πώς μας έφεραν στην ψεύτικη αυτή χρεωκοπία είναι πλέον γνωστό και δε θα αναλυθεί εδώ. Το ανθρωποφάγο εξουσιαστικό τέρας πάντως αυτοτροφοδοτείται κυρίως από τον βασικό παρακάτω κύκλο:

Ακου, κύριε ΒενιζέλεΠριν ενάμιση χρόνο μας είπαν:
«Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.
Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον... αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.
Σκίτσο του Σ.Στάθη στην Ελευθεροτυπία (16/9/2011)

Ακου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε:

Εκείνοι που κυβερνούν ετούτη δω τη χώρα - από συστάσεώς της και αδιαλείπτως - είναι εκείνοι που διαλύσανε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν υπάρχει δημαγωγία, δεν υπάρχει ψέμα που να μην το έχουν πει. Δεν υπάρχει πολιτική απάτη
που να μην την έχουν διαπράξει.

Ώρα για μέτωπο του εργαζόμενου λαού


Δεν χρειάζονται πλέον άλλες αναλύσεις «τεχνικού» χαρακτήρα για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο τοκογλυφικό κεφάλαιο
που υπερχρέωσαν τη χώρα και τώρα ζητάνε το κεφάλι του λαού επί πινάκι, μας οδηγούν σε συνειδητή πτώχευση. Πτώχευση που θα ακολουθήσει το «νόμιμο» ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και την εκτίναξη του χρέους προς τους τοκογλύφους σε αιώνες αποπληρωμής. Όταν πια δεν θα έχουμε τίποτα να μας ληστέψουν εκτός από το μέλλον μας.
Είναι ώρα για πολιτική δράση. Για δράση του εργαζόμενου λαού κατά των πολιτικών του κεφαλαίου. Για δράση όλων των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων με πρωτοπόρα την εργατική τάξη η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμφωνήσει στον σφαγιασμό της και στον σφαγιασμό του λαού.

Όποιος έχει κριτήριο καταλαβαίνει ότι σε τέτοιους καιρούς οι πολιτικοϊδεολογικές διαφορές και οι διαφορετικές απόψεις υποχωρούν μπροστά το κύριο που είναι η σωτηρία του λαού από την πτώχευση και την καταστροφή. Οι ενδιάμεσες συμβιβαστικές λύσεις δεν είναι παρά οξυγόνο για το σύστημα να συνεχίσει την εγκληματική πολιτική του. Οι αυταπάτες τελείωσαν, οι άμεσες λαϊκές λύσεις είναι η μόνη διέξοδος.

Υπάρχουν...

"Θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε και μετά θα σας γεμίσουμε με τους εαυτούς μας" (Τζώρτζ Όργουελ "1984")


<<...Τα τραυματικά γεγονότα που εξυπηρετούν αυτή την  "εξασθένιση  των  αντιστάσεων " της κοινωνίας  δε βασίζονται  πάντοτε στην απροκάλυπτη βία.Στη Λατινική  Αμερική  και στην Αφρική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 ( σχ. Κλασσικοπερίπτωσης: όπως και στον σημερινό ευρωπαϊκό νότο), ήταν η κρίση  του χρέους που υποχρέωσε τις χώρες "να  προβούν  σε ιδιωτικοποιήσεις ή να πεθάνουν", όπως το έχει θέσει  ένας πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ.Σε κατάσταση  διάλυσης εξαιτίας  του υπερπληθωρισμού και υπερβολικά χρεωμένες για να πουν όχι  στις απαιτήσεις  που συνόδευαν τα ξένα δάνεια, οι κυβερνήσεις  αποδέχτηκαν  τις  "θεραπείες- σοκ"  με την υπόσχεση  ότι αυτές  θα τις έσωζαν από μεγαλύτερες καταστροφές...Η απόπειρα εξιστόρησης  της ιδεολογικής σταυροφορίας που κορυφώθηκε με τη ριζική  ιδιωτικοποίηση  των πολέμων  και των καταστροφών προσκρούει σε ένα πρόβλημα:Η ιδεολογία  αυτή είναι ένας πραγματικός χαμαιλέοντας, καθώς διαρκώς  αλλάζει όνομα και ταυτότητα...Το δόγμα του  σοκ  λειτουργεί ως εξής: Η αρχική καταστροφή  ( ένα πραξικόπημα, μια τρομοκρατική  επίθεση, μια κατάρρευση των αγορών, ένας  πόλεμος , ένα τσουνάμι, ένας τυφώνας) εξωθεί  ολόκληρο  τον πληθυσμό σε μια  κατάσταση συλλογικού  κλονισμού.Οι βόμβες  που πέφτουν  από τον ουρανό, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι θυελλώδεις άνεμοι  χρησιμεύουν  για να εξασθενήσουν  οι αντιστάσεις ολόκληρων κοινωνιών, όπως ακριβώς  η εκκωφαντική μουσική και οι ξυλοδαρμοί  εξασθενίζουν  τις αντιστάσεις  των κρατουμένων στα κελιά των βασανιστηρίων.Και όπως  οι τρομοκρατημένοι  κρατούμενοι  προδίδουν  τα ονόματα  των συντρόφων  τους και  αποκηρύσσουν  τα πιστεύω τους, έτσι και  οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ παραιτούνται  συχνά  από όσα  θα υπερασπίζονταν  υπό διαφορετικές συνθήκες...>>
Η  Naomi Klein  στο πασίγνωστο  πλέον βιβλίο της  "Το δόγμα του Σοκ" μπορεί να περιγράφει  με ενάργεια  το αληθινό πρόσωπο του "κορπορατισμού", ωστόσο  διστάζει να  αποδώσει  τα  μισάνθρωπα χαρακτηριστικά  του  στην  μήτρα  εντός της οποίας αναπτύχθηκε , και αυτή δεν είναι  άλλη από εκείνη του καπιταλισμού.

Η χρεοκοπία του λαού δεν είναι «σωτηρία της χώρας».


Με άλλοθι την - ακόμα μια φορά - «σωτηρία της Ελλάδας», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κλιμακώσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς τον βάρβαρο πόλεμο που έχει κηρύξει ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας. Αποδεικνύοντας ότι εκείνο που αποκλειστικά την ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση ακόμα περισσότερων πόρων, για λογαριασμό της εγχώριας και ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας, προχώρησε, μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, σε μια πρωτοφανή επίθεση, που θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο και σε αναγκαστική στάση πληρωμών για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Η συνταγή που ακολουθεί η ντόπια σοσιαλδημοκρατία, για τη «σωτηρία της Ελλάδας», έχοντας βεβαίως τις πλάτες της ΕΕ και τη στήριξη της ΝΔ και κομμάτων όπως του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, συντίθεται από μέτρα και ρυθμίσεις που οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΣΟΚΤΣΗ…


Σε ξέρω καλά. Υπάρχουν και Πασοκτσήδες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι επιχειρηματίες, άνεργοι ή συνταξιούχοι. Αυτοί όμως είναι άλλη ράτσα κολλημένων. Βασικά, δεν κρύβονται. Οι περισσότεροι δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου ή υποστηρικτές του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μιλάω σε σένα που τρούπωσες στο Δημόσιο κατά τη διάρκεια όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δημιούργησες γραφεία – φέουδα οργανώνοντας την «άμυνα του κόμματος απέναντι στους Δεξιούς».
Ένα ψέμα που σ’ έκανε στο νοσηρό σου μυαλό να μοιάζεις με τιμωρό. Με μαχητή της δημοκρατίας. Κι αυτή η παράνοια πέρασε στο κομματικό DNA ακόμη και των νεώτερων συντρόφων σου στο Δημόσιο.
Ακόμη μάχεστε τη Δεξιά, αγνοώντας (;) ότι με τον Σημίτη είχατε γίνει οι εκπρόσωποι του εκσυγχρονιστικού φιλελευθερισμού, ενώ σήμερα είστε οι μουτζαχεντίν του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της καθεστωτικής τρομοκρατίας. Σήμερα, η επάρατος Δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ κι όμως εσείς παραμένετε αμετανόητοι. Ίσως επειδή επιτέλους βρήκατε αυτό που σας εκφράζει.
Αγαπητέ ΠΑΣΟΚτσή, ξέρω πώς μπήκες στο Δημόσιο. Με το τσουβάλι. Γουρούνι στο σακί. Επί Αντρέα ξεκίνησε η κατάκτηση του Δημοσίου. Μαγαζάτορες έκλειναν τα καταστήματά τους κι έτρεχαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτό, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, κρατούσαν και το μαγαζί τους και δεν πατούσαν ποτέ στη θέση τους στο Δημόσιο. Μόνο πληρώνονταν. Α, ναι, μάζευαν και ψήφους για τον άγιο βουλευτή τους.
Άλλωστε, την εποχή εκείνη υπάλληλοι υπήρχαν, θέσεις δεν υπήρχαν. Και προκειμένου να μένουν όρθιοι, δεν πήγαιναν καθόλου. Τότε δημιουργήθηκαν και οι περίεργες θέσεις Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Κοινωνικά αγράμματοι, άνευ θέσης και ειδίκευσης με μόνη τους δουλειά να ρουφιανεύουν. Γέμισε ρουφιάνους το Δημόσιο. Μάτια και αυτιά ανοιχτά. Ποιος κακολόγησε τον προϊστάμενο. Κι αν κανείς δεν τον είχε κακολογήσει, έπρεπε να εφευρεθεί ένας για να δικαιολογήσει ο ρουφιάνος το μισθό του.
Λίγο αργότερα άρχισαν οι επιβραβεύσεις των εντεταλμένων μετατάξεων. Οι «καλοί σύντροφοι» επιβραβεύονταν με μετάταξη σε υπηρεσίες καλοπληρωμένων υπουργείων όπως το Οικονομικών και το Εσωτερικών, γεμίζοντας τα γραφεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχαν πάνω στη σκονισμένη οθόνη τους ένα σεμέν χειροποίητο.

Ούτε ψωμί - ούτε παιδεία - ούτε ελευθερία


 ΚΡΑΤΟΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ, στοχεύοντας στην κοινωνική μας  εξόντωση, ξεπουλάνε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες,  παιδεία, υγεία, μεταφορές, ενέργεια,τη ζωήμας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια,τις ελπίδες των παιδιών μας.

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της Διαμαντοπούλου, διαμορφώνει ασφυκτικό πλαίσιο από την πρώτη τάξη δημοτικού.Τα σχολεία-φυλακές ενισχύονται με συγχωνεύσεις-καταργήσεις,στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα,μετακύλιση του κόστους λειτουργίαςμέσω των υπερχρεωμένων δήμων στους γονείς, καταργεί διδακτικές θέσεις, και είναι η πρώτη γεύση από τις αλλαγές.

Φοβούμενοι αντιδράσεις μαθητών γονιών εκπαιδευτικών,καταργούν τους συλλόγους διδασκόντων και μετατρέπουν το διευθυντή σε απόλυτο αφέντη-μάνατζερ-φερέφωνο του κράτους.

Δημιουργούν φακέλουςπροσόντων του μαθητή, που θα τον ακολουθεί στην υπόλοιπη  ζωή του, ισοπεδώνοντας τις προσωπικές κλίσειςκαι χαρίσματα κάθε μαθητή. Μέσα από το κυνήγι προσόντων, ωφελείται η παραπαιδείακαι καλλιεργείται ο ανταγωνισμός.

Η κοινωνία χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και διαφορετικό δημόσιο τομέα  Γιάννης Ελαφρός, Γιώργος Κρεασίδης
 
Άραγε πότε λέει την αλήθεια η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους; Όταν ο Παπανδρέου δικαιολογεί τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο ως αναγκαία για να πληρωθούν οι μισθοί του δημοσίου μαζί με τις συντάξεις, οπότε αφού αξίζει να καταστραφεί η χώρα για τους μισθούς τους, μάλλον είναι απαραίτητοι για όλους μας; Ή όταν ο Πάγκαλος τους εγκαλεί γιατί κάνουν απεργίες και κλείνουν τους δρόμους υπερασπιζόμενοι τα 1.000 ευρώ που αδίκως παίρνουν;

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι; Είναι στα αλήθεια 1 εκατομμύριο όπως επιμένει να λέει ο Λοβέρδος, ένα χρόνο μετά την πολυδάπανη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που τους έβγαλε 700.000;


Και γιατί δεν μπορεί να υπολογιστεί ο μυστηριώδης αριθμός με την αξιοποίηση των στοιχείων μισθοδοσίας από τις δημόσιες υπηρεσίες;


Η υπόθεση δεν απλή, καθώς η προπαγάνδα για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι βασικός πυλώνας στην ιδεολογική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της οικονομικής φρίκης για να κερδίσει αν όχι την αποδοχή της εργαζόμενης πλειοψηφίας, τουλάχιστον τη διάσπασή της και την ανοχή κάποιων κομματιών της.

«Φαντάζουν γίγαντες μα είναι νάνοι.Τους γιγάντωσε των καιρών η πλάνη».Παράφρονες και αχυράνθρωποι είναι.
Με εμάς και να το ξέρουν,όσο περνά από το χέρι μας, καλά δεν θα περάσουν.

"Υπάρχουν αρκετοί τελευταία που έρχονται και ζητάνε λεφτά ή οποιαδήποτε βοήθεια"
Ορισμένοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε φάρμακα για το παιδί τους.
Καθημερινά ακούμε ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες"

Νάσος Αλευράς βουλευτής Α! Αθηνών.


"Μέχρι και εισιτήρια για το αστικό λεωφορείο ζητάνε,γιατί δεν έχουν πως να μετακινηθούν.
Κάποιοι έρχονται και αφήνουν τους λογαριασμούς τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν[..]
Συνεργάτης του βουλευτή Ιωαννίνων,Βαγγέλη Αργύρη.
Και συνεχίζει περιγράφοντας  την απελπισία των ανθρώπων που ζητούν δουλειά, για γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους, που πέρασαν σε άλλες πόλεις,  να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.
Συνωστίζονται στα γραφεία των βουλευτών κυρίως της συμπολίτευσης για να ζητήσουν βοήθεια,μέχρι και δανεικά.