#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα από το μέλλον ...


 
Φτου μας !


Ξεφτίλες που είμαστε...
Κότες...
Αυτά είναι τα παιδιά μας ρε.
Εμείς να πάμε να γαμηθούμε...
Αυτά τι φταίνε ρε ; 
Τα παιδιά τους ; 
Τα καταδικάσαμε και αυτά...


Τι περιμένουμε ρε ξεφτίλες; 
Να βγουν τα παιδιά μας στους δρόμους να καθαρίσουν για τις δικές μας μαλακίες ; 
Εμείς θα μείνουμε στους καναπέδες και θα αφήσουμε να βαράνε τα παιδιά μας ; ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ...
Ντροπή μας.
ΧΧΧΤΤΤ-φτου !
 


Κώστας Γεωργάκης:Παρών…Ο Κώστας Γεωργάκης ήταν φοιτητής της Γεωλογίας από την Κέρκυρα, που αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στη Γένοβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1948. Τον Ιούλιο του 1970 αποκάλυψε ανώνυμα ότι η Χούντα των Αθηνών είχε διεισδύσει με ανθρώπους της και διαβρώσει τις ελληνικές φοιτητικές οργανώσεις στην Ιταλία. Η ταυτότητά του γρήγορα έγινε γνωστή και ο ίδιος φοβούμενος για την τύχη της οικογένειάς του στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει μια εντυπωσιακή ενέργεια, που θα προκαλέσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 1970, ο Γεωργάκης έγραψε ένα γράμμα στον πατέρα του, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο γιος σου δεν είναι ήρωας, είναι ένας άνθρωπος σαν τους άλλους, ίσως μάλιστα να φοβάμαι και λίγο περισσότερο… Φίλα τη γη μας για μένα».
Αφού τελείωσε το γράμμα, βγήκε από το σπίτι και με το 500αράκι Φιατάκι του, έφτασε στις 3 τα ξημερώματα στην Πλατεία Ματεότι της Γένοβας. Από το πορτ μπαγκάζ πήρε τρία μπουκάλια γεμάτα βενζίνη και ύστερα κατευθύνθηκε προς τα σκαλιά του Παλάτσο Ντουκάλε, στο οποίο στεγάζονταν τότε τα δικαστήρια της πόλης. Κάτω από τη μεγάλη στοά, άνοιξε τα μπουκάλια και έριξε τη βενζίνη στα ρούχα του. Μετά άναψε το σπίρτο…

«Οχι στους μεσάζοντες, όχι στους χονδρέμπορους» Το πρώτο σύνθημα είναι «Οχι στους μεσάζοντες» και το δεύτερο «Αγοράστε ελληνικά» κατά το «Επιμένω ελληνικά» μιας άλλης Ελλάδας του παρελθόντος…
Για κάθε κατηγορία προϊόντος υπάρχει και ένας ισχυρός χονδρέμπορος-μεσάζων. Οταν δεν παρεμβάλλεται μεσάζων και το deal για να πάει το προϊόν από το χωράφι στο ράφι γίνεται απευθείας από την αλυσίδα σουπερμάρκετ με τον παραγωγό ή τον αγροτικό συνεταιρισμό, πρέπει να καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό προς το σουπερμάρκετ για την ενοικίαση της θέσης στο ράφι.
Αυτό κυμαίνεται ανάλογα με το δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας και μπορεί να φτάσει ακόμη και αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ετσι, ένα προϊόν που φεύγει φθηνά από τον παραγωγό, φθάνει πανάκριβα στον καταναλωτή.
Απέναντι σ’ αυτήν την πραγματικότητα ομάδες πολιτών -κυρίως από την περιφέρεια- αντιδρούν με διάφορους τρόπους:
*Συνεταιριστική κατανάλωση -«γίνε κι εσύ μέλος στο σουπερμάρκετ της πόλης σου!» Τι σημαίνει συνεταιριστική κατανάλωση;

ΚΑΖΑΚΗΣ: ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Που είναι η αφίσα;


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αφίσα από τα νιάτα...Τα επαναστατικά χρόνια...
Η Στάση Ζωής...που έγινε Απύθμενο Βαρέλι/Θράσος.

Ο Σοσιαλισμός...που άκουγε στο όνομα...Νεοφιλελευθερισμός.

Η Δημοκρατία...που εκπορνεύτηκε χάρη...πρωθυπουργίας.

Η Πίστη που μετατράπηκε σε Προδοσία.

Η Κοινωνική Ευαισθησία σε στυγνή Δικτατορία.

Η Εθνική Ανεξαρτησία/Κυριαρχία σε παροχή υπηρεσίας.

Η Πατρίδα σε προαγωγό.  

Το Οραμα που κατάντησε Εφιάλτης.

Ο Εφιάλτης που κρύβονταν εκεί.Μια αφίσα...χίλιες λέξεις...

Διαγραμμένες. Ξεφτιλισμένες. Ξεπουλημένες.

Ενας Πολιτικός που έγινε σκλαβωμένος Αφέντης.

Ενας Συνταγματολόγος που έγινε αστερίσκος της Ιστορίας και

του Δικαίου.
Παραπομπή στις καταδικασμένες σελίδες τους.
Ενας Επαναστάτης με ζελέ μαλλιών.

ROUBINI: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας,χαμηλής ανταγωνιστικότητας και ολοένα βαθύτερης ύφεσης. Με την επίδραση και της δρακόντειας δημοσιονομικής λιτότητας, το δημόσιο χρέος οδεύει στο 200% του ΑΕΠ. Για να γλιτώσει, η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας και να επιστρέψει στη δραχμή.
Η πρόσφατη συμφωνία για ανταλλαγή χρεών που προσέφερε η Ευρώπη στην Ελλάδα ισοδυναμεί με ληστεία, παρέχοντας πολύ μικρότερη ανακούφιση από αυτήν που χρειαζόταν η χώρα. Εάν εξετάσει κανείς ξεχωριστά τα στοιχεία και λάβει υπόψη τα μέτρα υπέρ των πιστωτών, τότε αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα ήταν σχεδόν μηδενική. Η καλύτερη επιλογή που έχει τώρα είναι να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και, υπό την απειλή της χρεοκοπίας, να διαπραγματευτεί μία καλύτερη.
Ακόμη κι αν έδιναν στην Ελλάδα πραγματική και σημαντική βοήθεια για το δημόσιο χρέος της, δεν μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη εάν δεν ανακτήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 21 Σεπτέμβρη 7μ.μ.


Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.

Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, αι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.To ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης, στην ανάταση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, να εκφραστεί η αντίθεσή τους. Ιδιαίτερο βάρος να δώσουν στους άνεργους, στους απλήρωτους εργάτες, σε όσους δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις.

ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.


Ενας ανθρωπος αυτοπυρποληθηκε μπροστα στη Τραπεζα Πειραιως, πνιγμενος απο τα χρεη του...
 
δεκαδες αλλοι εχουν αυτοκτονησει, εκατονταδες χιλιαδες αλλοι σβηνουν καθημερινα..
αποκαλυφθηκε οτι φουσκωσαν το ελλειμμα με πλασματικα στοιχεια για να εχουμε εμεις το υψηλοτερο ελλειμμα στην Ευρωπη..
http://omadeon.wordpress.com/2011/09/18/eurostat_statistics-gate-1/

και πριν λιγο, ενα γουρουνι βγηκε στην τηλεοραση να μας πει οτι μπορει οι νεοι να ειναι ανεργοι
αλλα τουλαχιστον δεν εχουν οικογενειακα βαρη κι ακινητη περιουσια
ετσι τη γλυτωνουν απο το τελος στα ακινητα.
Το συγκεκριμενο γουρουνι προφανως χαιροταν που οι νεοι δεν εχουν οικογενειακα βαρη
γιατι, οι νεοι, χεσμενοι απο τον φοβο και την ανασφαλεια, καταλαβαινουν οτι το παιδι που θα φερουν στον κοσμο θα ειναι δυστυχισμενο,
ετσι ολο το αναβαλλουν.

Ειναι ολοφανερο οχι μονο οτι συντελειται Γενοκτονια, αλλα και οτι τα γουρουνια που εξουσιαζουν, σχεδον το απολαμβανουν, καμια αλλη εξηγηση δεν υπαρχει.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ?


H βόμβα που όλοι περίμεναν στο δημόσιο τομέα έσκασε από τον Δ. Ρέππα.
Με επιστολή του ο υπουργός ζητά από τους άλλους υπουργούς να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% (όπως έλεγε και το σενάριο του ΟΟΣΑ) των οργανικών μονάδων.

Ψαλίδι δηλαδή στον στενό δημόσιο τομέα, όχι στους περιφερειακούς δημόσιους φορείς.

Όλοι οι υπουργοί καλούνται λοιπόν να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και οργανικών θέσεων και να διώξουν χιλιάδες υπαλλήλους, όχι μόνο από τα υπουργεία αλλά και από ΝΠΔΔ που εποπτεύουν.

Θα πρέπει να κάνουν καταγραφή των αναγκών τους ανά ειδικότητα και αν προκύψουν ανάγκες να προχωρήσουν σε κάλυψη των θέσεων μέσω μετατάξεων από άλλους φορείς. 
Η επιστολή αναφέρει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε τμήματα που ουσιαστικά δεν λειτουργούν και έχουν προσωπικό που κάθεται.

Σε κάθε περίπτωση, ανοίγει και επισήμως η πόρτα για χιλιάδες απολύσεις και στον στενό δημόσιο τομέα, μέτρο που θα ανακοινωθεί όταν ο Βενιζέλος τελειώσει τις τηλεδιασκέψεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣΞημερώματα Πέμπτης 15/09/2011 και ώρα 3:30π.μ η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονύσου & Σόλωνος στο Μαρούσι, δέχεται εμπρηστική επίθεση. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς είναι να καταρρεύσει η στέγη και να καούν 4 δωμάτια του κτιρίου. Η Έπαυλη Κουβέλου, που τελεί υπό κατάληψη από τις 7 Απριλίου του 2010, αποτελεί για εμάς στέγη των πολιτικών μας ιδεών και ορμητήριο των πολιτικών μας δράσεων ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος.

Η φοροεπανάσταση, το Σικάγο και η Ελλάδα!
Ώστε η μέση μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο, για την οποία τόσα και τόσα έχουν γραφτεί ή ειπωθεί, ανήλθε σε μόλις 13,5% το 2010 και παρ’ όλα αυτά η μείωση της μισθοδοσίας ήταν η μισή, δηλαδή στο 7%;
Ώστε η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων στον δημόσιο τομέα που συμφωνήθηκε με την τρόικα δεν τηρείται, παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά παρ’ όλα αυτά προχώρησε σε προσλήψεις 6.500 ατόμων περίπου το α΄ εξάμηνο του 2011;
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άνεργος, απλήρωτος επί μήνες, ενίοτε προσωρινά απασχολούμενος, πλήρους απασχόλησης σε μια ιδιωτική επιχείρηση που δεν πάει καλά για να εκνευριστεί ακούγοντας όλα αυτά.

Ιδίως φέρνοντας στον νου όλα τα δακρύβρεχτα δημοσιεύματα και τις αναφορές για τις μεγάλες περικοπές στον δημόσιο τομέα στο παρελθόν και τα νέα περί εργασιακής εφεδρείας.

Εξαθλίωση και Υποταγή.


 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτό ήταν το Σχέδιο. Από την αρχή.
Αυτό υλοποιείται. Μεθοδικά,συντονισμένα,"συνεταιρικά".

Από τους "Σωτήρες". Ελληνες και Ξένους.

Εξαθλίωση για το Λαό.

Υποταγή/Ξεπούλημα της Χώρας.

 - Δύο χρόνια βιώνουμε αργό θάνατο.
Μνημόνιο. Μεσοπρόθεσμο.

Δόση στη δόση.

Εκβιασμό στον εκβιασμό.

Μέτρα και πάλι μέτρα. Εβδομαδιαία. Μηνιαία.

Μόνιμοι/σταθεροί στόχοι:

Μισθοί, Συντάξεις, Εργασία, Κοινωνικά επιδόματα.

Ιδιοκτησία, Ανθρωποι, Δημόσιες επιχ/σεις, Ελληνική γη.

Δημόσιο και Ιδιωτικός τομέας.

Δικαιώματα, Δημοκρατία, Ελευθερία, Κυριαρχία.

Μόνιμα/σταθερά απαλλασσόμενοι:

Πτώχευση με όρους αποικίας

 
του Δημητρη Καζακη
 
Ύστερα από την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. Για ορια­κή στιγμή έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Ban k Γιάννη Κωστόπουλο. Τη συνάντηση αυ­τή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα είδος Δαμασκηνού της νέας εποχής, διάνθισε με μια περίεργη και σιβυλλι­κή δήλωση ότι «πρέπει να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε». Τι να εννοούσε άραγε; Ποια είναι η απέναντι όχθη; Ποιοι θα τα βρουν έπειτα;
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος είπε - σύμφωνα με τα δημο­σιεύματα - ότι στη συγχώνευση της τράπεζάς του με την Eurobank πραγ­ματοποιήθηκε, επιτέλους, η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στον τόπο μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η επένδυση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Πρόκειται βέ­βαια για ανοησίες με πατέντα, καθότι η «επένδυση» του εμίρη από το Κατάρ είναι ένα δάνειο με τη μορφή μετατρέ­ψιμου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όσα περίπου δαπανά ο κ. Κωστόπουλος για τις ετήσιες βεγγέρες της τράπεζάς του.

Λοιπόν, άκου μαλάκα...


Από τον Frapeziti

Λοιπόν, άκου μαλάκα...

Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο το κεφάλι με νέα μέτρα. 

Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.


Λοιπόν, άκου μαλάκα...

Αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις, θα μπορούσατε να μην τους πληρώνατε για έναν ή και δύο μήνες και να τελείωνε το θέμα.

Παράλληλα θα διατάσσατε τις τράπεζες να μη ζητήσουν δόσεις δανείων από αυτούς που δε θα πληρωθούν. Οι τράπεζες έχουν πληρωθεί ήδη για κάθε δάνειο που έδωσαν, πρώτον από τους ληστρικούς τόκους και δεύτερον από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.

100.000 απολύσεις


Έως και 100.000 απολύσεις ζητάν οι της τρόικας μέχρι το 2015, πέρα από όλο το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα (όπως το λένε στην ευγενή μπουρζουάδικη γλώσσα).
Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην Ελληνική Οικονομία που πλέον στηρίζεται στο χρήμα που κυκλοφορούν και καταναλώνουν κατα κύριο λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ένα σταθερό εισόδημα και την σχετική "άνεση" να ξοδεύουν.
Μικρές επιχειρήσεις, μικρο-επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση, πάρα πολλοί απ' αυτούς θα σπρωχτούν είτε στη μισθωτή εργασία (που κι αυτή για να βρεθεί πια φτύνεις αίμα) είτε στην ανεργία που ήδη με επίσημα στοιχεία είναι γύρω στο 16% (δεν συζητάμε πόσο είναι μαζί με τη μη καταγεγραμμένη και τους περιστασιακά εργαζόμενους κλπ).

Όλ' αυτά για την περίφημη 6η δόση των δανείων που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο από την διόγκωση του ήδη τεράστιου χρέους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και συμβατικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ακύρωση-διαγραφή του χρέους μετά απ' όλ' αυτά φαντάζει ως η μόνη ρεαλιστική υπέρ του λαού λύση, όλα τ' άλλα είναι τσιρότα για το σύστημα.

Και φυσικά η διαγραφή του χρέους μόνο με λαϊκή-εργατική εξουσία μπορεί να επιτευχθεί. Σ' αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν.
 
http://redflyplanet.blogspot.com/

 

''Παύση πληρωμών του λαού προς τους διεθνείς τοκογλύφους''


  
 Με  την άρνηση για  πληρωμή στην εισφορά  και τα τέλη: Παύση  πληρωμών του λαού προς τους διεθνείς τοκογλύφους 
 
alt    Μετά και τα νέα  πρωτοφανή μέτρα που κυριολεκτικά καταστρέφουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εργαζόμενων, άνεργων, μικρομεσαίων, νεολαίας, γυναικών, η στάση πληρωμών γίνεται μονόδρομος για τον λαό που πρέπει να τον επιβάλει άμεσα η ίδια η κοινωνική πλειοψηφία με την παρέμβασή της.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια! Ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
 
Το Μέτωπο Αλλελεγγύης  και Ανατροπής, που από την  πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ μιας λαϊκής στάσης πληρωμών, χαιρετίζει  τις ανακοινώσεις αρχικά του ΚΚΕ και έπειτα κι όσων δυνάμεων της αριστεράς με σαφήνεια τάχθηκαν υπέρ της λαϊκής ανυπακοής και κάλεσαν με ευθύτητα για τη μη πληρωμή εισφοράς και τέλους.
 
Πρέπει άμεσα στην πράξη και από κοινού να μπουν  οι δυνάμεις  της αριστεράς μπροστά, χωρίς να υπολογίζουν την μνημονιακή «νομιμότητα» και να συγκροτήσουν τους μηχανισμούς και τις επιτροπές που θα επιτρέψουν στον καθένα εργαζόμενο και άνεργο να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια και να δώσουν πολιτική στήριξη στα συνδικάτα όπως στην ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ  να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην αποφασιστική κίνηση για την ανατροπή όλης της αντικοινωνικής πολιτικής της τρόικας.