#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Παλιοχαρακτήρας μπορεί να ‘ναι κι ένας λοστρόμος σε ένα καράβι, αλλά αν το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια το πάει ο καπετάνιος!


Κίνδυνος επικίνδυνοι… (Ο μύθος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους)

* Η κυβέρνηση φαίνεται ότι παραχαράσσει, ότι φουσκώνει, το έλλειμμα, για να δικαιολογεί τα αλλεπάλληλα σκληρά χαράτσια.

* Αν η κυβέρνηση είχε εισπράξει ανείσπρακτους φόρους ακινήτων των δύο παρελθόντων ετών, δεν θα χρειαζόταν να επιβάλει το τελευταίο κι απεχθέστερο όλων έως τώρα χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

* Η κυβέρνηση για όσους υπαλλήλους απέρχονται περισσότερους συμβούλους ή νέους υπαλλήλους προσλαμβάνει.

* Αυτή η κυβέρνηση, ενώ περιέκοψε ως άλλος Προκρούστης, μισθούς και συντάξεις, αντί να μειώσει, αύξησε τις δημόσιες δαπάνες μισθοδοσιών.

* Προσέτι η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να διαχειριστεί το παιγνίδι με την εφεδρική εργασία με τον πιο ρουσφετολογικό και ανήθικο τρόπο…

Η κατοχή παίρνει (και νομικά) σάρκα και οστά....


και που είμαστε ακόμα...


Σε μία περίοδο που ο λαός και η νεολαία βιώνει με το χειρότερο τρόπο το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας στα δεσμά του ιμπεριαλισμού, που αναζωπυρώνονται επικίνδυνοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή και που το σύστημα επιλέγει να καταστείλει λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες, έρχεται τώρα να δοθεί «δημοκρατική» απάντηση στο τι το σύστημα θεωρεί παράνομο και τι όχι.

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση για ίδρυση συλλόγου, επειδή αναφέρεται στο καταστατικό του ότι ο σύλλογος θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.


Η πρωτοδίκης έκρινε ότι μπορεί «...να εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή με άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ...».

Πόσο κοστολογούν τελικά στο "νεοφιλελεύθερο χρηματιστήριο τους" την εθνική κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της χώρας;


ΕΡΩΤΗΣΗ σε Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ  στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

"Δεν βρίσκετε προσβλητικό ότι έρχεται η 30μελή ομάδα δράσης υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της;"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
...Δεν έχουμε περιθώρια ν' ασχολούμαστε με το αν είναι προσβλητικό. 
Αν τα είχαμε καταφέρει, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.
Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό. 
Πρέπει ν' αλλάξουμε.
Αν δεν μπορούμε από μόνοι μας, ...
ας πάρουμε τη βοήθεια από άλλους. 
 
 http://vathiprasino.blogspot.com/
 
 

ΑΛΗΘΕΙΑ τι είναι ΔΕΚΟ; ...Ένα φιλοσοφικό ερώτημα.

 
Όσοι είχαν διαβάσει με προσοχή το βιβλίο “Το δόγμα του Σοκ” της Ναόμι Κλάιν, δεν θα έπεφταν τώρα από τα σύννεφα ακούγοντας τις αποκαλύψεις Γεωργαντά.
Όσοι δε, είχαν διαβάσει τις αναρτήσεις μας, με τίτλους “Η Αγία Eurostat”, “Στατιστικές υπηρεσίες στη δούλεψη του ΔΝΤ και των αγορών” και “ Eurostat: η τσατσά στο μπουρδέλο του ΔΝΤ”, γραμμένες στις 16 Οκτωβρίου 2010, 23 Δεκεμβρίου 2010 και 4 Απριλίου 2011 αντιστοίχως, όχι μόνο δεν θα είχαν εκπλαγεί, αλλά θα είχαν αγανακτήσει κιόλας που τα μαντάτα άργησαν τόσο πολύ να βγούν στη φόρα.
Ήδη από τότε, θυμάμαι κάτι ψελλίσματα μόνο, για το πώς συμπεριελήφθησαν στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και οι ΔΕΚΟ, και για το αν η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στις άλλες ευπρεπείς χώρες των εταίρων μας, αλλά γρήγορα θάφτηκαν κάτω από την παχιά σκιά του κράτους και των θεσμών του άμεμπτου Βορρά, και από το ιδεολόγημα ότι ο Βορράς σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει Νότος.
Το ότι έχει συμβεί ακριβώς όπως το περιγράφει η κ. Γεωργαντά, φαίνεται και από την άμεση, χωρίς ούτε μιας στιγμής δισταγμό, υποστήριξη εκ μέρους των ευρωπαίων αξιωματούχων, της αξιοπιστίας των μετά το 2009 στατιστικών στοιχείων. Έχοντας το προηγούμενο συμβάν των greek statistics, που ειρρήσθω εν παρόδω, μόνο greek δεν είναι, θα έπρεπε τουλάχιστον να ήταν περισσότερο προσεχτικοί στις καταγγελίες. Το ότι δεν ήταν, δείχνει ακριβώς συνενοχή, και βιασύνη για συγκάλυψη αυτής.

Να ΄ναι βέβαιοι οι δοσίλογοι κι οι νενέκοι, ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσουμε!


ΑνακοίνωσηΤο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής και διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι προβλέπεται στην τροπολογία αν οι μικροϊδιοκτήτες δεν πληρώσουν το λογαριασμό στη ΔΕΗ;
1. Σε πρώτη φάση θα τους κόβουν το ρεύμα μέχρι να πληρωθεί ο λογαριασμός.
2. Αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, η ΔΕΗ θα παραπέμπει την περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών που θα αναλάβει τη διαδικασία είσπραξης του χαρατσιού, διαδικασία που προβλέπει κατάσχεση του ακινήτου.

Καλούμε όλα τα μέλη του Ε.Πα.Μ Νοτίου Τομέα να παρευρεθούν στην σύσκεψη ώστε να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία. 
Δίνουμε ραντεβού έξω από το Δημαρχείο Ηλιούπολης στις 7:00 μμ ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί .

Ας είμαστε όλοι εκεί! 


http://seisaxthia.blogspot.com/ «το Καραμανλής ή τανκς; ή ΠΑΣΟΚ ή ανοίγει η Μακρόνησος»


Για να λέει η Αλέκα τέτοια πράματα (http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4657899)... 
 
Κι όταν μάλιστα ακούς και τον Βενιζέλο να λέει "όποιος δεν καταλαβαίνει την κρισιμότητα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα "ιστορικής" σημασίας" (or something)...
 
http://redflyplanet.blogspot.com/

Οι γαλλικές τράπεζες το τελευταίο θύμα

 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ

FREE photo hosting by Fih.gr

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,
ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Προσωρινό ανάχωμα στην επέκταση της οικονομικής κρίσης δημιούργησαν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου με τη συντονισμένη παρέμβασή τους την Πέμπτη. Αντιγράφοντας μια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008, στο απόγειο της τρέχουσας κρίσης, οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας, της Ελβετίας και μαζί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλυψαν με δολάρια τη ρευστότητα που ζητούσαν οι τράπεζες, αποτρέποντας την πιστωτική ασφυξία που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην αναστολή των τραπεζικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης ρευστού. Το χέρι βοήθειας των κεντρικών τραπεζών στράφηκε πρώτα και κύρια προς τις γαλλικές τράπεζες που έχουν εξελιχθεί στο τελευταίο θύμα της κρίσης στην ευρωζώνη. Η υποβάθμισή τους από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας δικαιολογήθηκε στη βάση της έκθεσής τους στο ελληνικό δημόσιο χρέος και επίσης στην ελληνική τραπεζική αγορά, λόγω των σημαντικών εξαγορών που πραγματοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια (Societe Generale τη Γενική και Credit Agricole την Εμπορική Τράπεζα). Οι ζημιές που καταγράφουν οι δύο παραπάνω τράπεζες μαζί με τηνBNPParibas φθάνουν ακόμη και στο 50% της αξίας της μετοχής τους το τελευταίο μήνα ή από την αρχή του χρόνου, ενώ σε πρωτοφανή επίπεδα έχει φθάσει και η ασφάλισή τους απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας (CDS). Σε κάθε περίπτωση η θέση τους στην διεθνή αγορά έχει κλονιστεί μάλλον ανεπανόρθωτα.

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 – 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΣΟΚΕ;
ΜΟΝΟ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ; Ή ΚΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ;


 Απευθύνομαι σ΄ αυτούς που ακόμα θεωρούν
τον εαυτό τους μέλος ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
κι όχι για τον οποιοδήποτε ψηφοφόρο του.

Χρόνια πολλά φίλε Πασόκε. 
Γράφω σήμερα για να σου θυμήσω πως ήσουν όταν πρωτογνωριστήκαμε τότε που ήσουν «μικρός» (όχι μόνο σε ηλικία). 
Για να τα συγκρίνεις με τις παπαγαλίες που μυρικάζεις τώρα που «μεγάλωσες» (όχι κυρίως στην ηλικία). Τα πλάγια γράμματα είναι «δικά σας»! 
Είναι απ΄ τη διακύρηξη της «3ης του Σεπτέμβρη» του 1974 (1) και απ΄ το «Συμβόλαιο με το λαό» του 1981 (2). Εγώ δικά μου θα γράψω πολύ «λίγα».
Γιατί νομίζω ότι πιο ενοχλητικά στο μυαλό σου είναι αυτά που έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ παρά αυτά που σου «σέρνω» εγώ τώρα. Ούτε θα ψάξω να βρώ τι λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Δε χρειάζεται. Τα ακούς όλη τη μέρα απ΄ τα κανάλια και τις εφημερίδες των εργολάβων – συνεταίρων της Κυβέρνησης. Αν δε σου κάνει κόπο κι αν τολμάς διάβασέ τα και ερμήνευσε τη διαχρονική στάση σου.

Και χούντα και φούντα… ΠΑΣΟΚ. Μια απίστευτα έξυπνη αφίσα!
ΕΕ - Ευρωζώνη: Το πραγματικό δίλημμα για το λαό


Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οδηγούν τις εξελίξεις, όσο οι λαοί κάθονται αναπαυτικά και παρακολουθούν.   --------------------
 

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις στη νέα Σύνοδο του Γιούρογκρουπ μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης με την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ, δεν πρέπει να κρύψουν από τους εργαζόμενους το κύριο: τη στρατηγική συμφωνία στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Ολα τα συζητούμενα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ευρωζώνη έχουν σαν σταθερή παράμετρο τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης, αύξηση του βαθμού εκμεταλλεύσεων, επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, για να διασφαλισθούν νέες διέξοδοι επένδυσης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Οποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σ' όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαπενταετία.


Οπως και στις δυο προηγούμενες συνόδους, οι διαπραγματεύσεις και οι σχετικές συμβιβαστικές προτάσεις εστιάζουν στον επιμερισμό των βαρών διαχείρισης των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης ανάμεσα σε κράτη αλλά και τραπεζικούς ομίλους.
Βάση της διαπραγμάτευσης αποτελεί πλέον η γαλλογερμανική πρόταση Μέρκελ - Σαρκοζί της 16ης Αυγούστου, που εστιάζει στη δημιουργία πλαισίου ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και στην επιβολή αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χωρίς ετήσιο έλλειμμα. Στη σύνοδο του Γιούρογκρουπ επιβεβαιώθηκε ξανά η γερμανική γραμμή που θέτει σαν πρώτο στόχο τη δημοσιονομική σύγκλιση.

Συμμετοχικότητα και νομιμοποίηση της εξουσίας
του Σπύρου Ραυτόπουλου*
Η χώρα δε χρειάζεται συνταγματικές αλλαγές που να φωτίζουν το φαεινό και να επανιδρύουν το υπαρκτό. Χρειάζεται θεσμούς που να κάνουν πράξη τη λαϊκή κυριαρχία, αφού πρώτα θα την έχουν ορίσει επαρκώς. Και τέτοιοι θεσμοί είναι εκείνοι που ορίζουν ότι ο λόγος της κοινωνίας δεν είναι περιττός εξωθεσμικός ή απλώς γνωμοδοτικός αλλά απολύτως δεσμευτικός επί του πολιτικώς πρακτέου.
 
Η αποτελεσματικότητα των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ιδίως των θεσμικών δεν εξαρτάται πάντα από την ποιότητα των κινήτρων. Το ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις, ασφαλώς ισχύει και εδώ. Στην πολιτική μάλιστα υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι δρόμοι με επικίνδυνα μεγάλη κατωφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι οι αναποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις, και ειδικότερα οι θεσμικές, ακόμα κι αν έχουν αγαθά κίνητρα μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Μπορεί δηλαδή, να συντελέσουν στο καμουφλάζ του ολιγαρχικού αυταρχισμού και εν τέλει στον περαιτέρω θεσμικό αφοπλισμό της κοινωνίας. 

Μας κλέβουν, μας ισoπεδώνουν, μας εξαθλιώνουν. Τι διάολο περιμένουμε και δεν τους παίρνουμε φαλάγγι;


Μανιφέστο του 5ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 1934
«Ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα 70% του προϋπολογισμού, ξοδεύονται για να πληρωθούν τοκοχρεωλύσια στους ξένους και ντόπιους ληστές τοκογλύφους και να προετοιμαστεί το καινούργιο ανθρωπομακελιό και στον ίδιο καιρό επιβάλλονται νέοι φόροι, ακριβαίνουν περισσότερο τα είδη της πρώτης ανάγκης, το ξεζούμισμα, το στραγγάλισμα των εργαζόμενων φτάνει στο απροχώρητο. Οι κοινωνικές ασφαλίσεις όχι μόνο δεν ψηφίστηκαν αλλά ετοιμάζεται και η λήστευση των λίγων ασφαλιστικών ταμείων που υπάρχουν. Τα μεροκάματα των καπνεργατών και όλων των άλλων εργατών κόβονται και ξανακόβονται (...) Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι εκμεταλλευτές πρέπει να γεμίσουν τις κάσες τους».


 

15 ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!


100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο, η τρόικα απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα νέα μέτρα φωτιά, στα οποία περιλαμβάνονται μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών.
Πιο συγκεκριμένα στα μέτρα περιλαμβάνονται:
  • Η απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015, αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων.
  • Οι απολύσεις θα γίνουν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ), στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο.
  • Να μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
  • Να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.

Το τυπωμένο φως.


 Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
 
Το βιβλίο, το χαρτί το τυπωμένο, αυτό το παράθυρο στο σκοτάδι, το παίρνεις μαζί σου σα λάφυρο ανεξαρτησίας του νου. Το μυρίζεις, το τσαλακώνεις, το αμφισβητείς, το υπογραμμίζεις, το δανείζεις, το μοιράζεσαι, μπορείς να το διαβάσεις στο φεγγαρόφωτο ή και μ' ένα μικρό κλαράκι αναμμένο σαν ξέψυχη και συνάμα ζωοδότρα φλογίτσα τόση δα. 
Το βιβλίο σε κάνει αυτό καθαυτό ως αντικείμενο ανθρώπινης επιστήμης και τέχνης, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του, να νιώθεις λεύτερος. Είναι τελειωμένο «προϊόν» συλλογικού μόχθου. Δεν απαιτεί μεσολάβηση τρίτου ως προς τη χρήση. Είναι κόψη σπαθιού τρομερή η τυπογραφία αυτή καθαυτή, αφού μετά το 1.500 μ.Χ. αφαίρεσε το προνόμιο της γνώσης από τα χέρια των ιερατείων, τα ολιγοπώλια των θρόνων και την αλαζονεία των πλουσίων κατόχων δούλων. Εγινε μέσο διάδοσης ιδεών όσο και όπλο σε χέρια ακατάλληλα, απλά πάντα καταφύγιο και ορμητήριο φωτισμένων δημιουργών και χρηστών.
Αυτό το εγχειρίδιο αθανασίας του νου, συλλογικού και ατομικού, το πολλαπλώς ερμηνευτικό εργαλείο και μέσο παραγωγής προόδου στην κοινωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά μόνον να αναπαραχθεί ηλεκτρονικά. 

Αρνηση πληρωμών! Ας γίνει το εναρκτήριο λακτισμα για αγώνες αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς.Απ΄ευθείας ο εκβιασμός της κυβέρνησης μέσω του κ.Βενιζέλου.

Τα πράγματα είναι πολύ άσκημα, γιατί κατά την διάρκεια της επίσκεψης και των συνομιλιών του στο ΕΚΟΦΙΝ,  δηλώθηκε ότι κινδυνεύει να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης που περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να είναι πια πολύ επικίνδυνη η κατάσταση,για την χώρα!

Αυτά είπε στην γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  ο κ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Και με αυτήν την ανακοίνωση "καταγγελία",ξεκίνησε την ομιλία της.

Η Αλέκα Παπαρήγα τον ρώτησε γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος της απάντησε, ότι στο ΕΚΟΦΙΝ έχουν "πληροφόρηση" και έχουν εκτιμήσει ότι:

Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί και να καταβάλει τα δυσβάσταχτα χαράτσια που του επιβάλλουν !
Συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει "αντίδραση"!

Ο Πρωθυπουργός ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ,επέστρεψε εσπευσμένα  και αύριο θα προβεί σε  έκτακτο "εκβιαστικό διάγγελμα"σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που θα ακολουθήσουν και θα βαρύνουν το λαό και την χώρα,αν οι Έλληνες δεν υποκύψουν για άλλη μία φορά στα τρομοκρατικά και   εκβιαστικά διλήμματά τους.

Τα εκβιαστικά τους διαγγέλματα, τα τρομοκρατικά τους διλήμματα δεν πρέπει να πιάσουν τόπο.


Κοντά 2 χρόνια τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επαίρετο για την "συναίνεση" του Ελληνικού λαού.
Επιβραβεύτηκε από τους εταίρους του, τα αφεντικά του, για την ανοχή, την "συναίνεση"  που πέτυχε  να εξασφαλίσει!
Παρ΄όλα αυτά ο  σχεδιασμός μείωσης του χρέους με  τα ασφυκτικά μέτρα που πήραν σε βάρος του λαού, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να οδηγήσουν στον φαύλο κύκλο της διόγκωσης του χρέους και της ύφεσης, πράγμα που παραδέχονται ακόμη και αστοί οικονομολόγοι.

VENEZIA BENE COMUNE


Amber Alert για το χαμένο πρωθυπουργό


Χάθηκε πρωθυπουργός , καραφλός , με άσπρα μαλλιά στους κροτάφους και στο \μουστάκι. 1,85 , αθλητικός τύπος, φορούσε κοστούμι με  φθαρμένη μοβ γραβάτα συνόδων Κορυφής. 
Την  τελευταία φορά που τον είδαν ήταν ή στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη ή στη Νέα Ερυθραία και κοιμήθηκε σε σπιτάκι σκύλου, 1, 5 τετραγωνικό, αφορολόγητο.
  Κρατούσε....
ipad με τα χρέη της χώρας του. 
Χαρακτηριστική ομιλία με σαρδάμ, ενώ μη φοβηθείτε αν σας κοιτάξει κατάματα, επειδή το μάτι του γυαλίζει τελευταία.
Ειδοποιήστε Μέγαρου Μαξίμου, δεν δίδεται αμοιβή. 

pamelouketo.blogspot.com

"Λεφτα υπαρχουν" σε γαλαζια εκδοχη

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:Πολιτική αστάθεια στα ΒαλκάνιαΦωτογραφία Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* 
 
Από την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας με ευθύνη της Δύσης και ιδιαίτερα της Γερμανίας, η οποία πρώτη έσπευσε να αναγνωρίσει και να στηρίξει πολιτικά την Κροατία και τη Σλοβενία, η πολιτική αστάθεια είναι ένα μόνιμο φαινόμενο στα Βαλκάνια. Το τραγικό είναι πως η Ελλάδα, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η οποία εθεωρείτο ως υπόδειγμα σταθερότητας στην περιοχή, καταρρέει κάτω από τα οικονομικά της προβλήματα αλλά προπάντων λόγω της ανικανότητας που επέδειξαν διαχρονικά οι άρχουσες ελίτ της.

Αποδεικνύεται πως οι Δυτικοί έτρεφαν ψευδαισθήσεις, αν πραγματικά πίστευαν πως θα επέβαλλαν τη σταθερότητα με τις νατοϊκές βόμβες και με μια υπέρμετρη τιμωρία των Σέρβων που θέλησαν να αντισταθούν. Το τίμημα είναι ασφαλώς βαρύ για τη Σερβία της οποίας οι υποδομές καταστράφηκαν από τις νατοϊκές βόμβες και η οποία έχασε τελικά και τμήμα του εθνικού της εδάφους, το Κόσοβο. Από εθνική ταπείνωση σε ταπείνωση, το μόνο που πήρε το Βελιγράδι ήταν μια υπόσχεση πως θα άνοιγαν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και ουσιαστικά έχει εκπληρώσει όλους τους όρους που της επεβλήθησαν, η ένταξή της στην Ένωση, με την παρούσα κρίση που διέρχεται η Ευρωζώνη, φαίνεται μάλλον απομακρυσμένη.

Οι ομοβροντίες της βλακώδους αυθάδειας «ξυπνούν» και τους βλάκες…


Μπροστά στις ηχηρές ομοβροντίες της βάρβαρης ανοησίας και άγνοιας που ζούμε σήμερα, καταβάλουμε προσπάθειες να καταδιώξουμε την εχθρική φωνή που μας υπαγορεύει την απελπισία…

Ευτυχώς για το νευρικό σύστημα του ανθρώπου υπάρχει ένα θαυματουργό αντίδοτο: Η εξαμβλωματική αυθάδεια της βλακείας.

Αυτά, Λοιπόν, τα φρενοβλαβή εξαμβλώματα της μωρίας είναι που την «γελοιοποιούν», και ξυπνούν πολλούς από τη νάρκωση της γενικής καθεστωτικής βλακείας: Σπάνε κυριολεκτικά την πανοπλία της κυρίαρχης ανοησίας που μας κατακλύζει από παντού…

Όταν ακούς το πλασμώδιο της καθεστωτικής ελονοσίας, αυτόν τον κλόουν και «λαγό» των «νταβάδων», τον Καρατζαφέρη, να ξεστομίζει τέτοιες καραμπινάτες και...
χυδαίες ανοησίες, περί κομμουνιστικής Ελλάδας, τότε και ο πλέον βλάκας αρχίζει να κουνάει το κεφάλι από την κοτρονιά…

Κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού από το Γενικό Συντονιστικό Καταλήψεων Πάτρας


  Χθες το βράδυ, 17 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε κατάληψη του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού SUPER B από το Γενικό Συντονιστικό Καταλήψεων Πάτρας κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η συγκεκριμένη δράση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης του Γενικού Συντονιστικού, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 16/9 ,στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κόσμου για τους πραγματικά αιτήματα των φοιτητών και της προβολής του κινήματος, το οποίο έχει θαφτεί από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ .
Η Κατάληψη διήρκησε λίγα λεπτά και οι φοιτητές αποχώρησαν δίχως να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα μετά από την προβολή των θέσεών τους.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...εξουσιάζουν τις ζωές μας με χιλιάδες χρόνια προπαγάνδας
Προτιμάμε, μαζί με τους εαυτούς μας,
να καταδικάσουμε και τα παιδιά μας...
Όσο δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας, να ξεριζώσει από μέσα του «πεποιθήσεις» για «κατεστημένα», «δόγματα» και «φαντασιακά ιδεώδη» που εξουσιάζουν τις ζωές μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, «πεποιθήσεις» που ενσταλάχτηκαν και εξουσιάζουν τον ανθρώπινο λογισμό με χιλιάδες χρόνια προπαγάνδας, το ανθρώπινο είδος δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει…

Και όλοι εμείς που ξεχνάμε τον βασικό παράγοντα της "
αναγκαιότητας" στην ζωή μας, αναγκαιότητα για "επιβίωση", πολύ γρήγορα θα αντιληφθούμε ότι μας ξεγέλασαν…

Μας είπαν, μας λένε και θα μας λένε ψέματα
, για όσο καιρό ακόμη χρειάζονται την «συλλογική» μας σκέψη, για να έχουν στα χέρια τους την δύναμη να ζήσουν αυτοί μία ζωή πέρα από κάθε ανθρώπινο λογισμό και να εξαφανιστούμε εμείς, οι «πολλοί» που τους επιτρέψαμε με την «εγκληματική μας συγκατάβαση» να έχουν αυτή την δυνατότητα…

Γιατί απλά, δεν θα μας «
χρειάζονται» πια…

Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;   
 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!

Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές, οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για...
κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.
*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011, από εκείνες τις 254.000 περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος, οι περίπου 100.000 παραμένουν εν ισχύι!
Δηλαδή, χωρίς να υπολογίζεται τι έχει συμβεί εντός του 2011, μόνο από το 2010 περίπου 100.000 οικογένειες, μαγαζιά κλπ. δεν έχουν ρεύμα γιατί δεν βρήκαν ποτέ τα χρήματα για την επανασύνδεσή του.

Κάλεσμα για παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 21 Σεπτεμβρίου


Κάλεσμα για παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 21 Σεπτεμβρίου
ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7,00μ.μ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
 Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι
Ξεσηκωθείτε
· Οργανωμένα με τα συνδικάτα, τις επιτροπές -Αντισταθείτε.
· Συλλογικά-μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης» με τα ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μη πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
· Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.
Οι ορντινάντσες της πλουτοκρατίας τα κόμματα που την υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, με τις πολιτικές τους αποφάσεις καταδυναστεύουν σε όλους τους τομείς της ζωής, την εργατική, λαϊκή οικογένεια.
Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.
· Επιβάλλουν στους εργαζόμενους νέο φόρο, «αλληλεγγύης», για να πληρώσουν τα χρέη τους.

Θα παρακαλάει γονυπετής να τον πάρουν με τις πέτρες αντί να τον λιντσάρουν!


Του Χρήστου Τολιάδη
"ΔιαΔίχτυ"

Τακτοποιώντας τα ράσα για να μη φανεί από κάτω η ζαρτιέρα

Η θρησκεία δεν είναι το όπιο του λαού
Είναι η κόκα του. Δίκιο έχει ο Ουμπέρτο Έκο και όχι ο Μαρξ. 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ

Δεν υπάρχει πόλεμος στην υφήλιο που να μην είναι καθαγιασμένος απ’ το θρησκευτικό μίσος

Δεν υπάρχει θρησκευτικός δρόμος αγάπης που δεν είναι στρωμένος με πτώματα απίστων.


Αν υπάρχει Θεός, κριτικός και παντοδύναμος, τότε σίγουρα θα έχει τη δύναμη να αυτοαναιρεθεί, βλέποντας όλα αυτά που έχει δημιουργήσει. Αφού πρώτα κάψει τους αντιπροσώπους του στη Γη. Ο Θεός δεν χρειάζεται ενδιάμεσους, δόγματα, τελετουργικά. Αν υπάρχει Θεός, δεν μπορεί να γίνει κακός ή καλός επειδή του καίνε πέντε γραμμάρια παραφίνης ή γδέρνουν τα γόνατά τους για να φτάσουν ως το ευλογημένο θησαυροφυλάκιο της Τήνου.

Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει γιατί ο Θεός, ο οποίος είναι Παντογνώστης, δημιούργησε πλούσιους για να τους δοκιμάζει και ταυτόχρονα φτωχούς για να τους δοκιμάζει και αυτούς. Και γιατί να τους δοκιμάσει, αφού ο ίδιος το γνωρίζει το αποτέλεσμα και το προκαθορίζει; Μάλλον δίκιο έχει ο Ταρκόφσκι που έλεγε πως «γι’ αυτούς που πιστεύουν, Θεός υπάρχει, ενώ γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν, δεν υπάρχει». Ας αφήσουμε, όμως, τον Θεό ν’ ασκήσει το τιμωρητικό του έργο στα χιλιάδες παιδιά της Αφρικής που πεθαίνουν και ας πάμε στους ανθρώπους του.

ΠΕΡΙ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ… ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ


ΠΕΡΙ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ… ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ
Ήδη τα ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ του Ν. 3986/2011, όπως τα ονοματίζει η πολύ καλή μας κυβέρνηση, που μας συμπονά και εργάζεται πυρετωδώς εδώ και δύο χρόνια, να σώσει τη χώρα αλλά ξεζουμίζει εισπρακτικά τους Έλληνες και που βυθίζει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά όλο και πιο πολύ στην απόγνωση και  στη φτώχεια, άρχισαν να καταφθάνουν και έχουν μάλιστα ως ημερομηνία καταβολής την 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Και πριν καν συνειδητοποιήσουμε την αφαίμαξη (εύκολο είναι ;) θα αρχίσει να καταφθάνειδεύτερο κύμα «στούκας», μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, με τα τέλη επί της δομημένης επιφάνειας και στη συνέχεια θα έλθει και τρίτο κύμα αφαίμαξης με τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ για το 2012 κοκ.
Καλά κύριοι της κυβέρνησης είστε επί τέλους τόσο ανάλγητοιΠως αλήθεια κοιμάστε το βράδυ; Συγγενείς δεν έχετε να σας μεταφέρουν το τι λέει ο κόσμος έξω στα καφενεία, στις ταβέρνες κλπ για σας; Πως θα ανταπεξέλθει αυτός ο κόσμος με τις συνεχείς μειώσεις στα εισοδήματα, την ανεργία, την ανέχεια γενικά την κάθε μήνα επιβολή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μιας έκτακτης εισφοράς, που μάλιστα έχει ως ελαχίστη δόση 300 ευρώ; Η νομίζετε ότι όλοι έχουνεισοδήματα σαν τα δικά σας ή έχουν χορηγούς ;

Ποιός Έλληνας παίρνει μισθό 423.750 ευρώ το χρόνο;


Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 23 Ιουνίου 2011: 
«Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και ....μεταξύ των δυο η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη».

Δημόσια και με ευθύτητα έθεσε το δίλημμα των ημερών ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είτε θα εφαρμοσθούν τα επώδυνα μέτρα είτε θα πτωχεύσει η χώρα.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο κ. Βασίλης Ράπανος, διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με πρόταση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. 
Η αμοιβή δε του κ. Βασίλη Ράπανου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, είναι ετησίως περίπου 423.750 ευρώ. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν. 
Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, με 423.750 ευρώ ετήσιο μισθό, καλεί τους άνεργους τους φτωχούς και τους χαμηλό-συνταξιούχους να δεχθούν εξαναγκαστικά και για το συμφέρον της πατρίδας την επώδυνη προσαρμογή. Δηλαδή τα μέτρα του περίφημου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
 

Κατασκευή συναίνεσης και απόκρυψη κερδοσκοπίας: Οι δύο μύθοι ότι δεν παράγουμε τίποτα και δεν υπάρχουν λεφτά


του Κώστα Νικολάου

Όλες οι οικονομικές, πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις του διεθνώς αποτυχημένου και καταρρέοντος νεοφιλελευθερισμού προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική τους για την «αντιμετώπιση» της κρίσης στηριζόμενοι στη μαζική διάδοση και επικράτηση διαφόρων μύθων, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν ο μύθος ότι σαν χώρα δεν παράγουμε τίποτα και ο μύθος ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Συνοδευτικά στοιχεία αυτών των μύθων είναι οι ισχυρισμοί ότι ο Ελληνικός λαός είναι ένας λαός διεφθαρμένων, κλεφτών, τεμπέληδων, βολεψάκηδων, χαβαλετζήδων κλπ, ότι δεν κάνει τίποτα άξιο λόγου και φυσικά, ότι ζει με δανεικά.

Η επιτυχής έκβαση της παραπάνω προσπάθειας θα έχει σαν συνέπεια την κατασκευή ενός λαού, που θα συναινέσει και θα αποδεχθεί τα πάντα, αφού τίποτα δεν παράγει, άρα κέρδη δεν υπάρχουν και φυσικά, λεφτά δεν υπάρχουν.

Μήπως όμως παράγουμε πολλά μεν, αλλά ο παραγόμενος πλούτος στην Ελλάδα γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κέρδη και μάλιστα σχεδόν αφορολόγητα και έτσι αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το χρέος;

Μήπως αυτό είναι που επιχειρείται με κάθε τρόπο να αποκρυφτεί, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα την ευθύνη του χρέους στο δήθεν υπερτροφικό δημόσιο και στους δήθεν τεμπέληδες έλληνες εργαζόμενους, έτσι ώστε –ως ένοχοι - να αποδεχθούν ότι το χρέος είναι δικό τους, ότι πρέπει αυτοί να πληρώσουν (με επιπλέον φόρους σε μισθωτούς και συνταξιούχους, με απολύσεις-ανεργία και με δραματική μείωση εισοδημάτων) και ότι πρέπει να πουληθεί δημόσια περιουσία;

Μήπως;

Τι δείχνουν τα στοιχεία σε ότι αφορά το αν παράγουμε ή όχι και αν υπάρχουν λεφτά;

O "ανθρωπιστικός πόλεμος" κατά της Συρίας έχει ήδη ξεκινήσει


Η προετοιμαζόμενη "ανθρωπιστική επέμβαση" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και της Τουρκίας στη Συρία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία και να πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

 
Τίτλος του πρωτοτύπου
Michel Evgeny Chossudovsky*: A „Humanitarian War“ on Syria?http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25955
Τίτλος του γερμανικού
Maria Lourdes: Ein „humanitärer Krieg“ gegen Syrien und die Welt steht vor dem nuklearen Holocaust!
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Εμμανουήλ Σαρίδης

Οδηγεί η στρατιωτική κλιμάκωση σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία;

Ζοφερές προοπτικές: Η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Συρίας, η στρατιωτική αντίδραση στην επίθεση και η οψιόν "Σαμψών" του Ισραήλ, προκαλούν το πυρηνικό ολοκαύτωμα.  Όταν τον Νοέμβριο του 2001 είχα επισκεφθεί και πάλι το Πεντάγωνο, ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς προσωπικού είχε χρόνο για μια συνομιλία μαζί μου. Μου είπε, ότι σύντομα θα γίνει ένας πόλεμος εναντίον του Ιράκ και ότι έχουν προγραμματισθεί ακόμη περισσότερες επεμβάσεις. Ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι μόνο το ένα μέρος μιας πενταετούς εκστρατείας εναντίον επτά χωρών. "Θα ξεκινήσει με το Ιράκ και θα ακολουθήσουν μετά η Συρία, ο Λίβανος, η Λιβύη, το Ιράν, η Σομαλία και το Σουδάν". Στρατηγός Wesley Clark.

Απο τα μέσα της δεκαετίας του 1990 προετοιμάζεται στούς πίνακες σχεδίασης του Πενταγώνου ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. 
Σαν ένα μέρος αυτού του ευρύτερα σχεδιασμένου πολεμικού σενάριου, η συμμαχία του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, σχεδιάζει να αναλάβει μια στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας - κατά προτίμηση με εντολή του ΟΗΕ και καμουφλαρισμένη σαν μια "ανθρωπιστική επέμβαση".

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιβίωση της χώρας


alt
 
  του Ρούντι Ρινάλντι
   πηγη ΔΡΟΜΟΣ φ. 81
 
Όσα διαδραματίζονται τούτες τις μέρες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι προετοιμασίες για διεκδικήσεις και αναμετρήσεις -με προεξάρχουσα τη σύγκρουση Τουρκίας και Ισραήλ- προστίθενται στον εξαιρετικά εύθραυστο και επικίνδυνο καμβά της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Προσδίδουν δε και εθνικές διαστάσεις στην κρίση. Η σύμπτωση της οικονομικής-κοινωνικής κρίσης με την εθνική, θα δώσει διαστάσεις πανεθνικής κρίσης.
Η διέξοδος, η διάσωση, η επιβίωση της χώρας, της κοινωνίας, του λαού, γίνεται πλέον πιο σύνθετη. Παραπέμπει σε διαδικασίες που ξεπερνούν κατά πολύ την απλή διατύπωση αιτημάτων ή την επιδίωξη επιτυχημένων επιμέρους οικονομικών χειρισμών. Αναζητείται η συνολική πολιτική οπτική που τόσο κραυγαλέα απουσιάζει.
 
Το γενικό πλαίσιο
 
Η κλιμακούμενη σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας υπερβαίνει τις αντιθέσεις για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Εντάσσοντάς τες σε μια συνολικότερη γεωστρατηγικού χαρακτήρα αναμέτρηση. Ναρκοθετούνται και ακυρώνονται οι προϋποθέσεις για ομαλή μοιρασιά κοιτασμάτων, ισχύος και επιρροής στην περιοχή. Η ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή αλλάζει. Οι μέχρι τώρα συμμαχίες αναδιατάσσονται. Οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο πυροδοτούν την αναμόχλευση. Νέοι άξονες εκκολάπτονται (δεν είναι καθόλου τυχαίο το ταξίδι του Ερντογάν σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη). 

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Αναφερόμενοι στις συνέπειες της κρίσης που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, συχνά περιοριζόμαστε να υπολογίσουμε πόσο χάσαμε από τους μισθούς μας, πόσο έπεσαν οι συντάξεις, πόσοι είναι οι καινούργιοι φόροι και τα διάφορα «τέλη» και «εισφορές» που επινοούνται οι κυβερνώντες προκειμένου να ρίξουν τα βάρη της κρίσης που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Λογικό. 
Ο καθένας μας βλέπει και μετράει ευκολότερα την άμεση χασούρα, τη φανερή μείωση των εσόδων που έχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. 
Μόνο που οι επιπτώσεις τις οποίες προκαλεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, η πραγματική ζημιά για τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά τους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το βέβαιο είναι ότι μαζί με την άμεση μείωση των εργατικών εισοδημάτων, είτε λόγω περικοπής στους μισθούς, είτε λόγω αύξησης των φόρων που αρπάζει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι βιώνουν σωρεία άλλων συνεπειών, που αφορούν την καθημερινή τους ζωή, το ίδιο το ζήτημα της επιβίωσης. 
Τα παραδείγματα δεκάδες:

"Memoria del saqueo" (Aναφορά σε ένα πλιάτσικο)Argentina

Οι αναλογίες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης μεταξύ της Ελλάδας και της Αργεντινής είναι τόσο προφανείς που διαρκώς εμφανίζονται στον ελληνικό τύπο. Παρουσιάζουμε σήμερα την συγκλονιστική ταινία του Fernando E. Solanas «Memoria del saqueo» (Αναφορά σε ένα πλιάτσικο).
Argentina from www.aformi.gr on Vimeo.ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ


FREE photo hosting by Fih.grΗ πολεμική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας σαφώς δε μπορεί να ερμηνευτεί με τα γνωστά εθνικιστικά εργαλεία περί «τουρκικής επιθετικότητας» που οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, αλλά και από δυνάμεις του κινήματος καταλήγοντας να συμβάλλουν αντικειμενικά στη δημιουργία «εθνικού μετώπου», αδυνατώντας να περιγράψουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του τεράστιου ανταγωνισμού μεταξύ αστικών καθεστώτων εξουσίας που διακυβεύουν μεγάλα οικονομικά-πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Η σύγχρονη ένταση στο καυτό τρίγωνο Αιγαίο-Κύπρος-Ισραήλ έχει παρανομαστή τη μεγάλη καπιταλιστική κρίση και αριθμητή τον ενεργειακό ανταγωνισμό αφού τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου τείνουν να αποδεσμεύσουν την Ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση από την ρωσική ενεργειακή εξάρτηση, επιφέροντας τεράστια κέρδη στις τρείς χώρες Κύπρο-Ισραήλ-Ελλάδα που εντελώς πειρατικά έκαναν τη μεταξύ τους μοιρασιά αφήνοντας εκτός την Κατεχόμενη Παλαιστίνη, το Λίβανο και αγνοώντας επιδεικτικά την τουρκοκυπριακή κοινότητα, όπως έκανε πάντα το αστικό Ελληνοκυπριακό κατεστημένο.