#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΗΛΕΚΤΡΟ-ΦΟΡΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ!


ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΦΤΩΧΟΙ, ΑΝΑΠΗΡΟΙ! ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ!
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ "ΧΑΡΑΤΣΙΑ"!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ!
Κατατέθηκε στη Βουλή η (ν)τροπολογία για το ειδικότέλος των ακινήτων που ουσιαστικά εκβιάζει τόσο τηΔΕΗ όσο και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος, επιβάλλοντάς τους πρόστιμο αν δεν κόβουν το ρεύμα στους φορολογούμενους που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Το πρόστιμο θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25%.

Παράλληλα, η εκάστοτε εταιρία παροχής οφείλει να ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.
Η τροπολογία περιλαμβάνει επίσης τα κλιμάκια και τους συντελεστές υπολογισμού του τέλους ακινήτων από το οποίο προσδοκώνται ετήσια έσοδα 2,6 δισ. ευρώ.
Στο τέλος υπάγονται με τον πλέον ισοπεδωτικό και κοινωνικά ανάλγητο τρόπο, όλοι: χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι,φτωχοί, ΑΜΕΑ, μέχρι και οι μη-επιδοτούμενοι άνεργοι! Το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με τους μη επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ ανέργους και με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ για τους οποίους προβλέπεται να είναι δικαιούχοι τουμειωμένου ειδικού συντελεστή ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας


Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας
 

Νέοι και νέες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες έλληνες και ξένοι.

Το πιο βαθύ σκοτάδι καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία. Μια πρωτοφανής επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις εκατοντάδων χρόνων, στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, σε όλα τα δημόσια αγαθά, ένας νέος μεσαίωνας επιβάλλεται από την σιδερένια μπότα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις διεθνείς μαφίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τους συμμάχους τους ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Τα αδέρφια μας στα σχολεία όλης της χώρας- όσα η κυβέρνηση δεν έκλεισε με τις συγχωνεύσεις μέσα στο καλοκαίρι-ξεκινούν την χρονιά χωρίς βιβλία με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές.
Οι γονείς μας ζουν καθημερινά με τον φόβο της απόλυσης τόσο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, μετά τις τρομαχτικές μειώσεις στους μισθούς και τα συνεχή χαράτσια αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις,  με τα χρέη στις τράπεζες να αυξάνονται δραματικά.
Οι φίλοι μας  μένουν στην ανεργία για χρόνια ενώ οι πιο τυχεροί βρίσκουν περιστασιακές δουλειές με 500 ευρώ το μήνα. Τη νεολαία και ολόκληρη την εργατική τάξη θέλουν να την κάνουν να δουλεύει περιστασιακά για 492 ευρώ, ανασφάλιστη και ελαστική. Θέλουν κάθε οικογένεια με έναν εργαζόμενο.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειαςΗ παγκόσμια κρίση του καπιταλισμούΟι Στυλοβάτες της Κοινωνίας, George Grosz, The Pillars of Society, 1926, από Wikipaintings
------------------------
του Ρομπ Σιούελ


(Μετάφραση : Σταμάτης Καραγιαννόπουλος από την ιστοσελίδα
In Defence of Marxism )
από τη Μαρξιστική Φωνή


Τα γεγονότα κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα. Οι χρηματιστηριακές αγορές είναι σε μια ελεύθερη πτώση παγκόσμια. Κάποιες μέρες σηματοδότησαν μια πρόσκαιρη αναζωογόνηση, μόνο όμως για να ακολουθηθούν από μεγαλύτερους σπασμούς. Η όλη κατάσταση μας θυμίζει το 2008 ή σωστότερα τη δεκαετία του 1930.


Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick προειδοποίησε για μια «νέα και πιο επικίνδυνη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία», καθώς η Ευρώπη παλεύει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της. Ο Zoellick είπε ότι το πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης είναι πολύ μεγαλύτερο από τα «μεσο-μακροπρόθεσμα προβλήματα» των ΗΠΑ που σηματοδοτήθηκαν από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την «Standard and Poor's» και έσπειραν πανικό στις διεθνείς αγορές. «Είμαστε στις αρχικές στιγμές μιας νέας και διαφορετικής θύελλας,» είπε ο Zoellick. «Στις προηγούμενες δύο εβδομάδες όλος ο κόσμος κινήθηκε σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση», δήλωσε σε μια συνέντευξη σε Αυστραλιανή εφημερίδα.
 
Οι αστοί οικονομολόγοι είχαν ανακηρύξει το τέλος της κρίσης το καλοκαίρι του 2009. Όπως πάντα κοίταξαν στην επιφάνεια και αγνόησαν τις υπόγειες αντιφάσεις. Τώρα όλες οι κουβέντες τους για τα πρώτα «άγουρα βλαστάρια» της ανάκαμψης εξαφανίστηκαν εντελώς. Για το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, δεν υπάρχει ανάκαμψη. Οι χώρες αυτές βρίσκονται σε μια κατάσταση δίχως προηγούμενο. Κινούνται από τη μια κρίση στην άλλη.

Συναυλία ΕΝΑΝΤΙΑ: στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην κρατική καταστολή

Μάνος 23.10.37 - 17.9.82

22 Οκτωβρίου 1937: Ο Μάνος Λοΐζος γεννιέται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Είναι το μοναδικό παιδί του Ανδρέα Λοΐζου, παντοπώλη που έχει φτάσει εκεί το 1924 από τους Αγίους Βαβατσινιάς (ένα χωριό της Λάρνακας της Κύπρου), και της Δέσποινας Μανάκη, κόρης γεωπόνου από τη Ρόδο.

KUHLE WAMPE - ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; (1932)


Το αριστούργημα του Μπρεχτ, «Kuhle Wampe – Σε ποιόν ανήκει ο κόσμος;»  Με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους.  Διάρκεια 75 λεπτά . Γερμανία, αρχές δεκαετία ’30, εποχή του Μεσοπολέμου. Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Γερμανία είναι από τις χώρες που βιώνουν πιο έντονα τις σκληρές συνέπειές της. Εκατομμύρια άνεργοι, άθλιες συνθήκες εργασίας, δημιουργία τεράστιων παραγκουπόλεων, φτώχεια, πείνα, απελπισία, καμιά ελπίδα για το μέλλον… Καμιά; Ίσως υπάρχει τρόπος να σωθεί ο κόσμος, μέσα από την ενωμένη δύναμη των εργατών και την αντίστασή τους στην σκληρή εκμετάλλευσή τους από τους λίγους, για τους οποίους φαίνεται να φτιάχτηκε ο κόσμος.
Σκηνοθεσία: SLATAN DUDOW, Σενάριο: BERTOLT BRECHT, ERNST OTTWALD, Μουσική: HANNS EISLER, Παραγωγή: WILLI MUNZENBEG, LAZAR WECHSLER, Πρωταγωνιστούν: HERTHA THIELE, ERNST BUSCH MARTHA WOLTER, ADOLF FISCHER.

Μια ανάλυση του Δ. Καζάκη που αξίζει να παρακολουθήσετε(βιντεο)


Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αρκετά μεγάλο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώσατε δεκαπέντε περίπου λεπτά για να το παρακολουθήσετε. Θα ακούσετε τον οικονομολόγο-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη να κάνει μια ανάλυση για την εξέλιξη του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος αναδεικνύοντας την κρίση και τα αδιέξοδα του. Εκτός αυτού θα τεκμηριώσει γιατί η μνημονική ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απλώς παραδώσει στους ξένους την εθνική ανεξαρτησία της χώρας αλλά εκτιμάει ότι μετεξελισσόμαστε σε μια καθαρή απολυταρχία με αποικιοκρατικού τύπου δομή λειτουργίας, αναφέροντας τις αρμοδιότητες που θα έχουν από δω και πέρα οι «ξένοι προστάτες» που με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Η παρούσα επιστολή  μπορεί να κατατεθεί στα ΚΕΠ όλης της χώρας με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα o οποίος υποχρεούται να ερευνήσει το σκεπτικό της επιστολής με το οποίο ο πολίτης πρέπει να προστατεύσει την περιούσια του η οποία έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο.

Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Αξιότιμοι κύριοι,

      Σήμερα την ......./...../2011  έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού ........... ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως(α), ή την απώλεια θέσης εργασίας μου(β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται απο το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.
           Η  άρνηση μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τι στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου και οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείματος στη χώρα.
           Κατανοώ το πρόβλημα ωστόσο δεν θα αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσης μου (βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ)
        Κάθε υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδήματος μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας "ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" με το σκεπτικό ότι οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν λόγω αρμοδιότητας τις οφειλές άλλων οφειλετών οι οποίοι είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν καλυφθεί με τον πρόσφατο νόμο περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. 
      Με την παρούσα επιστολή μου καλώ τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και να αποδώσει την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ταυτόχρονα με την παρούσα θα καταθέσω τη σχετική μήνυση και αγωγή σε βάρος του κρατικού υπαλλήλου που αρνείται να τηρήσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
       Με τα ανωτέρω επιφυλλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματος και η αναζήτηση ευθυνών από τούδε και στο εξής θα έχει απόδοση ευθύνης κατά παντός υπευθύνου φυσικού προσώπου.

                                                                                                                     Με  εκτίμηση

                                                                                                                    Ο φορολογούμενος.
 
 
 

"Δεν έχω κανένα συναίσθημα .."


"Δεν έχω κανένα συναίσθημα .."
Τα λόγια αυτά ενός πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη ΔΕΗ, ίσως να δίνει την εικόνα που υπάρχει σε όλη τη χώρα.
"Δεν ελπίζω πια σε τίποτα ... δεν έχω κανένα συναίσθημα ...".
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αισθάνονται ΚΑΙ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ  σε ομηρία.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία και περιμένουν τα στελέχη των πράσινων ΜΚΟ να τους δώσουν ένα κομμάτι ψωμί για λίγους μήνες.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται όμηροι της "εργασιακής εφεδρείας" και αισθάνονται  ότι ανά πάσα στιγμή ένα πράσινο χέρι θα τους πάρει και θα τους πετάξει στη πυρά.
 Ξαφνικά το συναίσθημα της ομηρίας υπερισχύει της αγανάκτησης.

Οι ψεύτες και οι κλέφτες.
Μπορεί η λαϊκή σοφία να υποστηρίζει πως ο ψεύτης και ο κλέ-
φτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...έρχεται,όμως, η  ρημάδα η
ζωή και την διαψεύδει, με τραγικό τρόπο.
  Κοντεύουν δύο χρόνια και οι κλεφτοψευταράδες που μας κυ-
βερνούν εξακολουθούν να...χαίρονται.
Εχουν αράξει στις γερμανικές πολυθρόνες τους, έχουν βγάλει τα 
εβραϊκά περίστροφα και βαράν...Στο ψαχνό
Μικρούς, μεγάλους, γυναίκες, ανάπηρους, άνεργους. Αδιάκριτα.
Κάθε τρίμηνο με κάθε δόση βγάζουν απ΄τα συρτάρια τους και ένα
νέο πακέτο "μέτρων"...
Νέα μέτρα...νέα βαρβαρότητα σε δόξα του πατριωτισμού τους.
Υλοποιούν ένα Σχέδιο μελετημένο και αποτελεσματικό.
Δεν γλυτώνει τίποτα και κανείς...
Κάθε "χτες" είναι λιγώτερο βάρβαρο από το "σήμερα".
Κάθε "αύριο" είναι περισσότερο βάρβαρο από το "σήμερα". 

Εαν ο λαός αρνηθεί, πως θα αντιδράσει η ΔΕΗ και η κυβέρνηση ?


 Το παρακάτω απόσπασμα απο το δελτίο του πιο δυναμικού προπαγανδιστικού μηχανισμού της αρχουσας τάξης, του MEGA CHANNEL, εκτός απο τις συνηθισμένες πια κραυγές των ακριβοπληρωμένων δημοσιογραφίσκων κατα των εργαζομένων, κατά της ΓΕΝΟΠ, κατά του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με φόντο την Χ Ρ Ε Ω Κ Ο Π Ι Α (μπου), περιέχει και μια αλήθεια που ξεστομίζει αμέριμνα ο χειρότερος όλων αυτών, Γιάννης Πρετεντέρης.

"Εαν εξελιχθεί και κανένα κίνημα φορολογικής ανυπακοής, άκουσα το ΚΚΕ το ζήτησε, άκουσα κάποιους άλλους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να το ζητάνε, δεν λέω ότι έχουνε δίκιο να μην πληρώνουμε (όχι βεβαίως Γιάννη μου, δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας μην φοβάσαι) ... εαν εξελιχθεί και ξαφνικά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λένε , εγω δεν πληρώνω, κόψε τον λαιμό σου, πως θα αντιδράσει η ΔΕΗ και η κυβέρνηση ?"


Το ξαναλέμε, είναι ευκαιρία αυτό το μέτρο να εξελιχθεί σε θανατηφόρο μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και την αστική τάξη της χώρας ... Για να δούμε, θα το λάβει το μήνυμα ο λαός, θα του το μεταδόσουμε εμείς σωστά ... ?

 
 
Το βίντεο είναι απο το Βαθύ Κόκκινο, και επι τη ευκαιρία να το ευχαριστήσουμε διότι κάνει πολύ καλή δουλειά με την μεταφορά αρκετών εκατοντάδων αποσπασμάτων απο τα μίντια στο διαδίκτυο.


http://redflyplanet.blogspot.com/

 

Η φωτιά να κάψει τους δυνάστες μας, όχι τα κορμιά μας!Η είδηση της ημέρας: «Μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην συμβολή της οδού Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, αυτοπυρπολήθηκε ένας 54χρονος συμπολίτης μας  αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.»

Μας έκλεψαν το χαμόγελο από τα χείλη, τα όνειρά μας πια δεν έχουν χρώμα, μαύρισαν την ψυχή μας… Αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματά μας. Χάνουμε τη δουλειά μας, μας κλέβουν απ' το μεροκάματο, οι συντάξεις  ...αγνούνται, το χέρι τους μόνιμα κόβει βόλτες στις άδειες τσέπες μας. Και ψάχνει…

Δεν μας απέμειναν πολλά, η αξιοπρέπειά μας ρε γαμώτο, η ελπίδα. Αυτά να μη μας τα πάρουν. Δεν τους τα δίνουμε. Ν’ αντισταθούμε όλοι, μαζί, μπορούμε να τους νικήσουμε. Η «φωτιά» μας να κάψει αυτούς, δεν θα τους κάνουμε «δώρο» τις ζωές μας!

(Τις φωτογραφίες τις βρήκα εδώ)
 
 Πλεονάζον Προσωπικό 2011