#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βόλος, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, Ωρα 19:00- Πορεία για όλαuntitled-1_copy-z9Q3uo.jpg

Πορεία για να διεκδικήσουμε οτι μας ανήκει. Για μία ζωή και όχι για επιβίωση. Δίνουμε μάχη με κάθε μέσο.
"ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ"


Πολύ ενδιαφέρον βίντεο που τραβήχτηκε από γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο. Μια εικόνα που δεν έχουμε δεί από δικά μας κανάλια και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το τι γίνεται στα κατεχόμενα

Όσους ακόμα νοιάζει ότι ζουν σε μια κατεχόμενη πατρίδα ας αφιερώσουν ένα λεπτό να προωθήσουν αυτό το βίντεο των Γάλλων.

Το γεγονός ότι το βίντεο δεν έγινε από Έλληνα βοηθά ιδιαιτέρως στο ότι δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε εμείς για προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που ανέκαθεν γινόταν από τους
Tούρκους εναντίον μας και γίνεται σε αντίθεση με την δική μας συνεχιζόμενη ανύπαρκτη πολιτική.Ευχαριστώ τον  istrilatis

Αν δε γκρεμίσεις τον κόσμο που εσύ έχτισες, θα θαφτείς στα συντρίμια του…
 από athens.indymedia.org

//ΠαραλληλοΓράφος//

ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙΞ


Αντισυνταγματική η επιβολή τέλους στα ακίνητα της Εκκλησίας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για το τέλος ακίνητης περιουσίας και διευκρινίστηκε πως, αν το τέλος δεν πληρωθεί, η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή ρεύματος και –ταυτόχρονα- θα γίνεται έξωση στον ιδιοκτήτη. Σάλος έχει ξεσπάσει με την εξαίρεση ναών και Ιερών Μονών από το τέλος.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας οι ναοί και τα μοναστήρια –επειδή εξυπηρετούν θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς- και θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας που προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση.
Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός, αφού και οι εκκλησίες και τα μοναστήρια είναι -κατεξοχήν- ακίνητα εμπορικής εκμετάλλευσης και βγάζουν εκατομμύρια.
Το νομοσχέδιο προβλέπει πως το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, και πιο συγκεκριμένα μόνο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.
Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος επισημαίνει πως όλη η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας –και όχι μόνο οι ναοί και τα μοναστήρια- θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος, επειδή η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στον Θεό και δεν είναι δυνατόν να φορολογηθεί ο Θεός, ο οποίος είναι και αγνώστου διαμονής.
Μέλη της Ιεράς Συνόδου έκαναν προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον Θεό και να τον ενημερώσουν για την εχθρική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν επειδή είχε πάει για ψάρεμα με το Άγιο Πνεύμα.

Προτιμώ να δώσω το χέρι μου σε χειραψία με ένα απατεώνα , παρά να βρεθώ αναγκασμένος να χαιρετήσω κάποιον ηλίθιο…


Ωστόσο, υπάρχει κάποιος λόγος ώστε η κυβέρνηση να εξαπατά την κοινωνία; Και μάλιστα να το κάνει με τόσο κυνικό τρόπο;
Σαν να είναι τώρα, θυμόμαστε τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει μετά την έκτακτη εκείνη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, πως το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα θα ξεκινάει από 0,50 λεπτά και θα φτάνει τα 10 ευρώ για τις πιο ακριβές περιοχές.

Κι όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. 
 
Το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ! 
 
Αυτό τουλάχιστον περιγράφεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, βάσει της οποίας η παλαιότητα ενός κτιρίου θα αποτελεί κριτήριο για αυξημένα τέλη.
Μόνο τα ακίνητα 25 χρόνων και πάνω δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Το ζήτημα έχει δύο πλευρές, εξίσου ουσιαστικές.
 
Η πρώτη αφορά την απουσία εντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης για να πει την αλήθεια από την αρχή, από το πρωινό εκείνο της Κυριακής που έκανε τις εξαγγελίες ο υπουργός.
Η δεύτερη αφορά την αντικειμενική αδυναμία πολλών ανθρώπων να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι, και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένο. 
 
Οταν μάλιστα οι επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί έως τώρα είναι κάτι περισσότερο από εξοντωτικές...

O Τριγωνιώτης