#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώχευση, αλλά ... πώς;


 Όταν αυτοί που σε δανείζουν με όρους αποικίας, αυτοί που ελέγχουν τη χώρα, την οικονομία και την κυβέρνηση, που σε θεωρούν αποτυχημένο, μπατίρη και κίνδυνο για το ευρώ, που καθημερινά λένε ότι πρέπει να χρεοκοπήσεις ελεγχόμενα από τους ίδιους, όταν αυτοί λοιπόν σε χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, μάλλον δεν πρόκειται για φιλοφρόνηση.

Κάτι τέτοιο ισχύει και με τη... στήριξη που, ύστερα από δύο εβδομάδες αναθέματος, εισπράττει η κυβέρνηση από Μέρκελ και Σαρκοζί, ώστε να έχει μια πολιτική - νομική βάση η εκταμίευση της «έκτης δόσης».


Αύριο ακολουθεί το Eurogroup, ένας πολιτικός εφιάλτης για την κυβέρνηση: μόνη στην αρένα, με τα λιοντάρια να βρυχώνται γύρω της.
 
Όχι, δεν είναι αρκετός ο κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, ούτε οι απολύσεις με τη μορφή της «εφεδρείας». Πρέπει να είναι περισσότερες, άμεσες και σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.
 
Και το ασφαλιστικό εξ αρχής. Και νέα οριζόντια μείωση μισθών. Και γρηγορότερο ξεπούλημα.

Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Κωτσάκη προς τα μέλη του φοιτητικού και διδακτικού- ερευνητικού σώματος του υπό κατάργηση Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.


FREE photo hosting by Fih.gr Δημήτρης Κωτσάκης
Έχω μπροστά μου ένα βιβλίο με τίτλο: Ο Νόμος στην Ελληνική Σκέψη, που το έχει γράψει η Jacqeline de Romily της Γαλλικής Ακαδημίας, και έχει εκδοθεί στην Αθήνα το 1995. Διαβάζω στη σελίδα 143 ότι «ο Δημοσθένης επιμένει στον κίνδυνο που συνιστούν οι κακοί νόμοι», στηρίζοντας τη θέση του στον Σόλωνα: στον λόγο του Κατά Τιμοκράτους, ο Δημοσθένης παραθέτει μια σύγκριση του Σόλωνα ο οποίος λέει ότι «η θέσπιση κακών νόμων είναι ένα έγκλημα ανάλογο με το έγκλημα των κιβδηλοποιών» και, μάλιστα, ότι «είναι μεγαλύτερο το αδίκημα της καταστροφής των νόμων παρά των χρημάτων» καθώς «πολλαί μεν εκ των πόλεων (...) εξ αιτίας τούτων (της καταστροφής των χρημάτων) δεν παθαίνουν τίποτε κακόν, καμία όμως πόλις δεν εσώθη ποτέ έως τώρα μεταχειρισθείσα νόμους κακούς και επιτρέπουσα να καταστρέφονται οι υπάρχοντες».

Και έχω μπροστά μου έναν νόμο με τίτλο: Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων στις 30 Αυγούστου 2011. Θεωρώντας ότι η «θέσπιση» αυτού του «κακού νόμου» είναι ένα «έγκλημα» —αυτή, και με αυτά τα λόγια, είναι η σκέψη μου για το πολιτικό προϊόν που έχω μπροστά μου— και δοκιμαζόμενος από την επίγνωση ότι το «έγκλημα» αυτό δεν επιτελείται μόνο με τη θέσπιση αλλά και με την εφαρμογή του νόμου, οφείλω, πριν πω οτιδήποτε άλλο, να απαντήσω στο ερώτημα ποιό είναι το «αδίκημα της καταστροφής» που συνιστά η νομοθετική αυτή ενέργεια.

Χωρίς λόγια...

Ο παρακάτω διάλογος είναι από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη. Τον παραθέτουμε χωρίς σχόλια, άλλωστε «μιλάει» μόνος του:

-- Ερώτηση: «Αρα εσείς θεωρείτε ότι οι μισθοί δεν πρέπει να παγώσουν, θεωρείτε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους μισθούς μας, να διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αυξηθούν για να δυναμώσει και η οικονομία»...

-- Γ. Καρατζαφέρης: «Οχι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο».

-- Ερώτηση: «Εάν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η αγροτική μας παραγωγή εξαρτάται από αυτούς»...

-- Γ. Καρατζαφέρης: «Εχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται, θα τους στείλω εκεί (...) Η μόνη λέξη μας είναι πειθαρχία και δουλειά».
 

E; δε μπορείτε να πείτε!!! 


Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει! ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΩΝ! !!KΡΑΤΟΣ-ΚΑΙΑΔΑΣ! Ηθικοί αυτουργοί των θανάτων που θα προκληθούν από τη βίαιη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια των ανήμπορων συμπολιτών μας...


Βυθίζουν συνειδητά τη χώρα στο σκοτάδι. 
Μετατρέπουν τον κρατικό μηχανισμό σε Καιάδα για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.
Εγκαταλείπουν βαριά αρρώστους  με χρόνιες παθήσεις στη τύχη τους.
Εγκαταλείπουν ηλικιωμένους στο έλεος αδίστακτων ληστών και συμμοριών αλλοδαπών.
Η αξιοποίηση της ΔΕΗ των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν έχει καμία διαφορά από την προστασία που προσφέρουν οι συμμορίες του υποκόσμου στους επιχειρηματίες της διασκέδασης.
Για κάθε νεκρό συμπολίτη μας ο οποίος θα χάσει τη ζωή του εξαιτίας της βίαιης διακοπής του  ρεύματος, φυσικοί αυτουργοί θα είναι ο Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θα είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους  που θα προκληθούν από τη βίαιη διακοπή ρεύματος.
Για χιλιάδες συμπολίτες μας το ρεύμα είναι συνυφασμένο με την ίδια τους τη ζωή.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν να τους τραβήξουν τη πρίζα;
Ποιος τους ανέθεσε το έργο της βίαιης ευθανασίας;

Εδώ βόθρος...απομακρυνθείτε!!(Μη συνεχίζετε...βρωμάει!!
Σας προειδοποίησα και αμαρτίαν ουκ έχω!!).
.................................................................Βαγγέλης: "να βάλουμε πάτο στο βαρέλι".

Κοράκι: Ναι, Βαγγέλη μου, να τον βάλουμε...

             Στο βαρέλι και στον κώλο σου, που χέζει φόρους!!
Βαγγέλης: "να κάνουμε μπροστά ένα...ντου".

Κοράκι: Ναι, Βαγγέλη μου να κάνουμε...     

              Ντου στο ντουρβά (σου) με τα σκατά (σου)!!       
Βαγγέλης: "να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό".

Κοράκι: Ναι, Βαγγέλη μου να το βγάλουμε...

              Να μας το χώσεις πιο βαθιά...στα σκατά!!
(Τέλος κακαλογίας!!).Μήνυμα στο Μάκη.

Σε πιάσανε παλληκάρι μου, σε πιάσανε.

Στημένη στην είχαν. Καρφωτή και μιλημένη.

Ποιός στην έφερε, άρχοντα μου;; Ο κολλητός σου υπουργός;;!!

Δείτε τον νέο λογαριασμό της ΔΕΗ!

Δείτε τον νέο λογαριασμό της ΔΕΗ!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι κάπως έτσι… 

Άντε και καλό κουράγιο σε όλους!!!

Δήμιοι με φουστανέλα.
Παλούκι το παλούκι...
Φόρο στο φόρο...
Καπέλο στο φόρο...
Ευαίσθητοι οι Δήμιοι. Πονόψυχοι. Δημοκράτες.
Βαρέλι δίχως πάτο η Οικονομία...
Βαρέλι δίχως πάτο κι ο...πατριωτισμός τους
Πράσινοι Δήμιοι με τις πράσινες φουστανέλες.
Κρεατομηχανές...
Μας έριξαν μέσα κι...αλέθουν...αλέθουν.
Κεφτεδάκια ελληνικά, σου λέει.
Γιατί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ;; Μιά χαρά...φοροεισπρκτικός μη-
χανισμός είναι!!
Εχεις σπίτι στο χωριό;; Είσαι άνεργος;; Ανάπηρος;; Πληρώνεις!!

Γιατί δεν συγκινούν οι δημοκρατικές επαναστάσεις;


  Του Νικόλα Σεβαστάκη
 

 Γιατί ένας κόσμος που διαθέτει ριζοσπαστικές αναφορές, ένας κόσμος ο οποίος κρατά ακόμα την ιδέα της κοινωνικής χειραφέτησης και της εξόδου των μαζών από το ημίφως, γιατί μοιάζει κάπως αδιάφορος για τα δημοκρατικά κινήματα των αραβικών λαών;

Μήνες τώρα οι αραβικές επαναστάσεις κρατούν σταθερό πόστο στη δημοσιότητα. Αρχίσαμε πια να το συνηθίζουμε το θέμα, σαν να πρόκειται για κάποια έκτακτη επικαιρότητα που ανεπαισθήτως μεταβλήθηκε σε τακτική. Τελευταίο από τα επείγοντα: η Συρία του Μπασάρ Αλ Άσαντ και της «αγίας οικογένειας». Η κτηνώδης καταστολή, οι δολοφονίες στη μέση του δρόμου, οι τρεμάμενες λήψεις από το κινητό συνδυασμένες με την πτώση των κορμιών στην άσφαλτο, το κροτάλισμα των πολυβόλων από τις ταράτσες των κτιρίων.


Εικόνες πραγματικής δικτατορίας. Όχι ενός, όπως λέγεται, «αυταρχικού» καθεστώτος αλλά ωμής δικτατορίας. Θα έπρεπε να είναι πρώτος τίτλος. Κυριολεκτικά και συμβολικά. Αλλά δεν είναι.

Όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο


 
 
from manolo
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ


Χαμένα κορμιά.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ευτυχώς!!
Ο κυκλώνας "χρεωκοπία"...υποβαθμίστηκε σε...βροχούλα!!

Η "σωτηρία" επιτεύχθηκε (5η φορά).

Γλυτώσαμε...την αποθήκη και το υπόγειο του σπιτιού μας!! 

(Κουζίνα,σαλόνι,υπνοδωμάτια υποθηκεύτηκαν από καιρό!!).

  Οι τοκογλύφοι θα πάρουν τα λύτρα κι αυτό το τρίμηνο.
Φρόντισαν τα...χαμένα κορμιά...εσωτερικού-εξωτερικού.

Η κασέτα άλλαξε. 

Τα περίστροφα αντικαταστάθηκαν από παγωτό χωνάκι.

Από τις απειλές στο χαϊδολόγημα.

Ρεν,Μπαρόζο, Σαρκοζί σώζουν τράπεζες και...ευρώ!!

Συμπαραστάτες αρωγοί οι εγχώριοι Εφιάλτες.

Η διαπραγματευτική θέση της Χώρας μειώθηκε. Αντί να "παί-

ξουμε" με το ενδεχόμενο ντόμινο στην ευρωζώνη...παραδώ-

σαμε κλειδιά και υπουργεία στους...μπάστακες!!

Βοήθεια ήρθαν να προσφέρουν...να μοιράσουν τα λάφυρα.

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος-Μαθητές - Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος
 


 


Καταλήψεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες! Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στην Υπουργό Παιδείας από εδώ και πέρα.

- Όχι μόνο γιατί μας φλόμωσε στα ψέματα με το «Νέο Λύκειο», το «ψηφιακό Σχολείο» και τους «διαδραστικούς πίνακες» που ούτε στον ύπνο μας δεν τους είδαμε…

- Όχι μόνο για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων το προηγούμενο διάστημα που θα οδηγήσουν σε σχολεία – μαμούθ και τάξεις με πάνω από 30 μαθητές…- Όχι μόνο για την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας που μας υποχρεώνει να πάμε στα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα…

- Όχι μόνο για τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να κρέμονται σοφάδες από τους τοίχους, να μην υπάρχει επαρκής θέρμανση ή ακόμα και να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερ…

Αλλά και επειδή  το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν βάλει, ξεκάθαρα, στόχο να διαλύσουν ότι υπάρχει από το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια παιδεία! 


Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και όλα δείχνουν ότι θα είναι η χειρότερη που ζήσαμε ποτέ, μια και:

Αδιάκοπος αγώνας
Του Γιώργου Καραμπελιά

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα φάση της κρίσης, που όχι μόνο μοιάζει με επιθανάτιο ρόγχο του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, αλλά απειλεί την ίδια την επιβίωση της χώρας, καθώς και την ψυχική υγεία των Ελλήνων, που κινούνται μεταξύ καταθλίψεως και σχιζοφρένειας, μπροστά στη ζοφερή προοπτική που αντιμετωπίζουν.

Εν τέλει οι μόνες πιθανότητες υπέρβασης αυτής της γενικευμένης κατάθλιψης μπορούν να ανιχνευτούν στο αυτόνομο λαϊκό κίνημα των ελληνικών πλατειών. Διότι αυτό και μόνο, απορρίπτοντας τους μονόδρομους της λιτότητας, της καταστροφής και της αποδοχής της υποδούλωσης της χώρας, ανέστησε τη συντριμμένη αξιοπρέπεια των Ελλήνων που καταπατάται καθημερινά, από τους Φινλανδούς, τον Σόιμπλε και τα ανθρωπάρια εντολοδόχους τους, που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση.


Το θεμελιώδες στοιχείο του είναι ο αυτόνομος χαρακτήρας του που προέκυψε από την κατεδάφιση των ξεπερασμένων πλέον πολιτικών διαχωρισμών. Είναι χαρακτηριστική η έρευνα της Public Issue τον Ιούλιο, όπου καταγράφεται η εμπιστοσύνη των πολιτών σε συλλογικούς θεσμούς, όργανα και παράγοντες του τόπου.

Κάνουν... «καριέρα»!


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Αγαπητοί
συνέλληνες!
Απευθυνόμαστε στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία, στο γνωστό ανά την οικουμένη ελληνικό φιλότιμο!

Συνέλληνες!
  • Ακόμα κι αν δεν είστε σαν εκείνον που σταμάτησε στο δρόμο τον πρωθυπουργό για να του δώσει το μισθό και τη σύνταξή του.
  • Ακόμα κι αν σας έπεσε βαρύ το νέο χαράτσι στα σπίτια σας.
  • Ακόμα κι αν όταν τρώτε σουβλάκι με 23% ΦΠΑ επιδαψιλεύετε στον κ. Βενιζέλο περί τα 23 - και βάλε - κοσμητικά επίθετα.
  • Ακόμα κι αν σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, βλέποντας το παιδί να πηγαινοέρχεται σ' ένα σχολείο που, εκτός από βιβλία, δεν έχει και δάσκαλο.
  • Ακόμα κι αν οσονούπω απολύεστε διά της «εργασιακής εφεδρείας».
Παρακαλούμε θερμά!

Πριν διαμαρτυρηθείτε, πριν εξοργισθείτε, πριν εξεγερθείτε, συναισθανθείτε και αναλογιστείτε το βάρος της δήλωσης, στην οποία προέβη ο αξιότιμος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης.
Είπε ο μεγιστο - τιτανο - τεράστιος:
Την «επιτυχία» των Μνημονίων, των εφαρμοστικών, των μεσοπρόθεσμων, την «ελεγχόμενη» πτώχευση κ.ο.κ.,
εξίσου με εμάς (σ.σ.: με την κυβέρνηση, δηλαδή) τη θέλουν και τα στελέχη της τρόικας, με τα οποία συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως εξήγησε,
από αυτό «κρίνεται η καριέρα τους»!


Πατριώτες!

Αφού, τελικά, αυτοί που μιλούσαν για «σωτηρία» επέφεραν την πτώχευση του λαού.
Αφού, τελικά, πίσω από κηρύγματα πατριδοκαπηλίας τα τσιράκια της πλουτοκρατίας, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, απεργάζονταν την... «ελεγχόμενη» χρεοκοπία της χώρας και την ολοκληρωτική και ανεξέλεγκτη καταστροφή των κατοίκων της.

Άδικοι φόροι, δίκαιες εξεγέρσεις

 
Περιδιαβαίνοντας κανείς σήμερα τα ειδυλλιακά και γαλήνια τοπία της Ουαλίας δύσκολα μπορεί να φανταστεί ότι αυτά τα ίδια μέρη κατά τα μέσα του 19ου αιώνα απετέλεσαν το επίκεντρο πολιτικής ανυπακοής και φλογερών εξεγέρσεων.
Άνδρες ντυμένοι με γυναικεία ρούχα και με τα πρόσωπα μουτζουρωμένα με κάρβουνο εξορμούσαν τις νύχτες σε κάτι ανάλογο με τους σημερινούς σταθμούς διοδίων για να τους καταστρέψουν απελευθερώνοντας έτσι τους δρόμους. 
Η εξέγερση της Ρεβέκκας όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία ήταν ένα κίνημα απλών ανθρώπων ενάντια στους άδικους, παράλογους και τιμωρητικούς φόρους των δρόμων, αντίστοιχους με τα σημερινά διόδια, τους οποίους επέβαλαν απόντες γαιοκτήμονες και μια απομακρυσμένη εξουσία.

Η ιστορία είναι γεμάτη από ανάλογες εξεγέρσεις, που πάνε τόσο μακριά όσο υπάρχουνε γραπτές μαρτυρίες.
Η πράξη της φορολόγησης των εισοδημάτων καθενός είτε από το κράτος, είτε από τοπικούς άρχοντες και γαιοκτήμονες, έτσι κι αλλιώς δεν προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. 

Στο δρόμο της Αργεντινής


Του Κώστα Λαπαβίτσα

Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη χώρα πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος, αποδέχτηκε δάνεια με επαχθή επιτόκια και όρους αποπληρωμής. Εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην τρόικα επιβάλλοντας λιτότητα για να εξασφαλιστούν πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθεί σταδιακά το δημόσιο χρέος. Αποδέχτηκε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοια μέτρα χαρακτήρισαν την καταστροφική πορεία της Αργεντινής από το 1998 μέχρι το 2001.

Μόνο που στην Ελλάδα οι εξελίξεις είναι ταχύτερες και βιαιότερες. Η μείωση του ΑΕΠ το 2010-11 θα είναι περίπου 10%. Αν προσθέσουμε και το 2009, η συρρίκνωση θα φτάσει το 12%, ενώ προβλέπεται συνέχεια το 2012. Η κατάσταση θυμίζει τη Μεγάλη Κρίση της δεκαετίας του 1930. Και μεταφράζεται σε τραγωδία για του μισθωτούς, τους συνταξιούχους, αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, που έχουν αποδειχτεί πιό αξιόπιστες από της τρόικας, λένε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 1200000. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την άλλη, κλείνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς.

DAILY TELEGRAPH: Άρωμα αποικιοκρατίας της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα!


diakyvernisi.blogspot.com
Πιο ελκυστική για την Ελλάδα η πτώχευση από τη συνέχιση της μνημονικής λεηλασίας!
 
Ακόμα και συντηρητικοί κύκλοι σαν αυτούς που αντιπροσωπεύει η Daily Telegraph αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι είναι προτιμότερος για την Ελλάδα αλλά και βαρύτατος για την ευρωζώνη, ο δρόμος της «πτώχευσης», δηλαδή τηςστάσης πληρωμών.

Η Ελλάδα έχει ισχυρά χαρτιά στα χέρια της, αρκεί να τα αξιοποιήσει!
Παραθέτουμε ρεπορτάζ με το κείμενο της Daily Telegraph 
«Η μικροπολιτική της Γερμανίας, επικίνδυνη για την Ελλάδα»

Αμα θα (επι)ζήσω...


Του Δημήτρη Μυ
 
Καθώς πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες για τη... «σωτηρία» της χώρας (και εμού προσωπικά) και καθώς προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να εκφράσω με άλλο θεαματικότερο, θερμότερο και βροντώδη τρόπο την ψυχική μου διάθεση, η οποία, φαντάζομαι, συνάδει με τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας, θα ήθελα – στη θέση του σημερινού... πονήματος – να αφιερώσω στους σωτήρες εξ εσπερίας και τους εγχώριους τοποτηρητές τους το τραγουδάκι που συνοδεύει αυτήν την καταχώριση.
Η γνώση της ιστορίας, άλλωστε, αποτελεί πάντοτε ασφαλές καταφύγιο και δεξαμενή συσσωρευμένης δύναμης, την οποία κατά κανόνα υποτιμούν οι εκάστοτε κυρίαρχοι. Όπως υποτιμούν και τις δυνατότητες που έχει το λαϊκό χιούμορ να τινάζει στον αέρα γελοίες πολιτικές, μέτρα και ηγεσίες.

Μιλώντας για λαϊκό χιούμορ, «πλάκα» κατά το κοινώς λεγόμενο, σας μεταφέρουμε όσα αλιεύσαμε από τοhttp://koukfamily.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html:
«Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία, στο twitter το hashtag #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

Κι άλλος στον αγώνα για "αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας"


Μόλις πριν λίγο είχαμε αναρτήσει έναν χαρακτηριστικό διάλογο που έκανε χτες ο Καρατζαφύρερ με τους δημοσιογράφους στην Θεσσαλονίκη. 

Τώρα κάνοντας ζάπιγκ στην τηλεόραση τον πετύχαμε –στο τηλεοπτικό κανάλι του- να ρίχνει το μίσος του για τους μετανάστες με το συνηθισμένο ξενοφοβικό λόγο του και να συστρατεύεται κι αυτός στο μέτωπο για να γίνει «αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας» και να Θέτει το ερώτημα: «Ποιοι κυβερνάνε αυτό τον τόπο;
Ο λαός με τους εκπροσώπους του ή οι συντεχνίες της κομμουνιστικής νοοτροπίας και πρακτικής;». (Δείτε το βίντεο).

Εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν ξέρουμε σε ποιον να δώσουμε την πρωτοκαθεδρία στον «αγώνα» για να πάψει η Ελλάδα «να είναι το τελευταίο σοβιετικό κράτος στην Ευρώπη».


Στα δημοσιοκαφρικά τσιράκια του Αλαφούζου ή στα καλόπαιδα που στελεχώνουν το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ.Δεν πληρώνουν!


Την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
 
  Την μαζική, συλλογική , οργανωμένη μέσω του σωματείου τους , συντονισμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της περιβόητης “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου .

Επίσης θα διερευνηθεί ταυτόχρονα με την άρνηση πληρωμών και η δυνατότητα αγωγής κατά των συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων.

Επίσης αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης με άλλα σωματεία και επαγγελματικές οργανώσεις της Πρέβεζας που θα λάβουν παρόμοια απόφαση.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλούν τα υπόλοιπα σωματεία και συλλόγους της πόλης ,τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας σε αντίστοιχη λήψη αποφάσεων και κοινή δράση.
 Ο Γερμανικός Άξονας στον ίδιο καταστροφικό ρόλο


Σπάνια φωτογραφία από ένα ελληνικό χωριό την ώρα που εισβάλλουν Γερμανοί στρατιώτες.

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Έφθασε στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντα του Ανώτατου Διοικητή της χώρας μας ο εκπρόσωπος του 4ουΡάϊχ, «Γερμανός τεχνοκράτης» Χορστ Ράϊχενμπαχ. Όσο προχωράει η διαδικασία της νέας γερμανικής κατοχής, με οικονομικό μανδύα, καλό είναι να μην ξεχνάμε τον ρόλο που έχει παίξει η Γερμανία και οι εκάστοτε σύμμαχοί της (Αυστρία, Βουλγαρία, κ.ά.) σε κρίσιμες για την Ελλάδα και τον ελληνισμό καταστροφικές περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας.
Όταν, το πρωΐ της 27ης Απριλίου 1941, η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη μετά από ολονύκτιες εκρήξεις και οι Αθηναίοι έβλεπαν περίλυποι τα εχθρικά αεροπορικά σμήνη να πετούν επιδεικτικά πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, άρχιζε η μακριά νύχτα της γερμανικής κατοχής.
Ο Γερμανός στρατηγός Φον Στούμε, που έδωσε διαταγή να υψωθεί στην σκλαβωμένη πρωτεύουσα ο γερμανικός αγκυλωτός σταυρός, το έκανε με την ίδια αλαζονεία που σήμερα η φράου Μέρκελ, ο Ράϊχενμπαχ και οι λοιποί ευρωκατακτητές μάς διατάζουν… να τους πουλήσουμε την δημόσια περιουσία, τα νησιά μας και την Ακρόπολη.

Το χαράτσι στα ακίνητα ΔΕΝ ξεκινά από 0,5 ευρώ και ΔΕΝ σταματά στα 10 ευρώ (Όπως διέδωσε στη ΔΕΘ ο υπουργός οικονομικών της ελλάδας)


Δεν υπάρχουν λόγια πλέον...

Την Κυριακή στη ΔΕΘ μας έλεγαν 0,5 έως 10 οι πλούσιοι...
Τρεις μέρες μετά...

3 ευρώ ο πάμφτωχος και 20 ευρώ ο ζάμπλουτος (μαζί κι ο άνεργος με 0,5!!!)


ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙ !!!
..

Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ...

ΝΑΙ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠ'ΕΞΩ !!!ΟΝ> kolotoubes