#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καθιστική διαμαρτυρία φαντάρων στο κέντρο εκπαίδευσης Αυλώνας


 Πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό στους ένστολους δούλους που ονομάζονται φαντάροι. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ποιότητα του φαγητού είναι άθλια ενώ η ποσότητα των μερίδων σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε νέα, καταταλαιπωρημένα από την εκπαίδευση παιδιά. 

Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα,  τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το μπριάμ, να μην φάνε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!

15 προτάσεις γιά τα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011


Ο Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς καταθέτει στην συντονιστική επιτροπή 15 προτάσεις γιά τα ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011’ 
Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς

Μετά την ανεκτίμητη συμβολή των κκ. Ιωάννη Δέμου, Δημήτρη Καζάκη και Φιλίππου Μωράκη, καταθέτω στην συντονιστική επιτροπή τις παρακάτω 15 προτάσεις γιά τα ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011’


Οι σκοποί των ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων που συμμετέχουν στα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 συγκλίνουν, με κεντρικό σύνθημα την άρνηση υποταγής στο παγκόσμιο πρότυπο, την απαλλαγή από το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του και, παράλληλα, πρεσβεύουν την άμεση ανάγκη αλλαγής του όλου πολιτικού συστήματος στην πατρίδα Ελλάδα.

Και ενώ οι βασικοί σκοποί είναι κοινοί, το κάθε κίνημα προσπαθεί να προβληθεί απέναντι στα άλλα, εφαρμόζωντας ηθελημένα ή αθέλητα ψίγματα marketing. Βεβαίως υπάρχουν και διαφορές ως προς τα επί μέρους αιτήματα, αλλά καταγράφονται και ικανές συγκλήσεις.
Ωστόσο, όλος αυτός ο ‘πλουραλισμός’ των πολιτικών κινημάτων ενδεχόμενα δημιουργεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σύγχυση και αναστολές συμμετοχής. Το ζητούμενο είναι η εύρεση αρχικά των κοινών τόπων και η συνένωση των κινημάτων σε ένα ενιαίο, ισχυρό πολιτικό θεσμό-κόμμα!
Δεν είναι προαπαιτούμενη η συμφωνία σε όλα. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα!

Η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στη Θεσσαλονίκη στις 12/9/2011(ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Αλέξανδρος. 
Ο κ. Καζάκης μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Έκανε εκτιμήσεις για τον τρόπο που θα εξελιχθεί η οικονομική κρίση και το πώς αυτό θα μας επηρεάσει.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στις οποίες απάντησε ο κ. Καζάκης και ο κ. Γιαννουλόπουλος, μέλη της προσωρινής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ.
 
Παρακολουθείστε την ομιλία.Προσοχή. Στην πραγματικότητα το κράτος “τρώει” τις καταθέσεις μας!!!!


απο daneiakartes.zedo 
Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκετά, όμως σιγά σιγά μειώνονται οι καταθέσεις μας στις τράπεζες και τα διαθέσιμα χρήματά μας που έχουμε στα χέρια μας, υπέρ του κράτους. 
Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλει τα διάφορα χαράτσια, στην πραγματικότητα αναγκάζει με την απειλή του κρατικού καταναγκασμού τον πολίτη, να προσφύγει στην τράπεζα για να σηκώσει τα αντίστοιχα ποσά από την κατάθεσή του και να τα καταβάλει στο κράτος.

Όταν επιβάλει ένα χαράτσι στα ακίνητα, χωρίς αυτά να έχουν αποδώσει κάποιο εισόδημα, αυτόματα οδηγεί βίαια τον πολίτη στην τράπεζα για να κάνει τη σχετική ανάληψη, προκειμένου να μην του κόψει το ρεύμα και πεθάνει ο ίδιος και η οικογένειά του ή προκειμένου να μην βγάλει το σπίτι του στον πλειστηριασμό και μείνει στο δρόμο. 
Με τον ωμό αυτό εκβιασμό λοιπόν, η εντολοδόχος των δανειστών κυβέρνηση Παπανδρέου, επιτυγχάνει….. την μείωση αντίστοιχα της κατάθεσης του πολίτη.
Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, δημεύει στην πραγματικότητα έμμεσα ένα μέρος της τραπεζικής κατάθεσης υπέρ του κράτους.

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9 ---ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ---


Ανοιχτή Επιστολή
Της ραδιοφωνικής εκπομπής  «Εκπομπή ΑΕ» του Ράδιο 9

Προς   Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  
            Ευάγγελο Βενιζέλο 


Κύριε Υπουργέ και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της, εσείς προβήκατε σε απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον της κας Μπαλαφούσια και των μελών της επιτροπής λέγοντας:

 «Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

Κύριε Υπουργέ, αναζητώντας την εγκυρότητα των αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων -που επικαλείστε στην απάντησή σας - αναζητήσαμε τις εκθέσεις του ΔΝΤ (του οποίου τη «δημοσιονομική συνταγή» ακολουθούμε ως χώρα) και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως… 

Αλήθεια εσύ τι θα κάνεις θα πας να πληρώσεις; Ρε συ,τι τους κοιτάμε;
 

 "Το φιλότιμό τους οι ξεφτιλισμένοι"! Μου είπε ο Αντρέας.
Ο καφές που του έφτιαξα βαρύς και όχι, του έδωσε την δυνατότητα να μου εξηγήσει τι του συμβαίνει.
"Την έκλαψα την τίμησα. 
Βλέπεις μου στάθηκε καλά.
Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμένα είχε στο νου της και ας είμαστε 3 αδέρφια και 2 ξαδερφάδες.
Όμως το σπίτι σε μένα το έγραψε.
Μετά το κλάμα και το καλό κατευόδιο και αφού μάθαμε ότι το σπίτι στο Χαλάνδρι, εκείνο το δίπατο που στα παιδικά μου χρόνια ήταν ο παράδεισός μου, περνούσε στην ιδιοκτησία μου,γυρίσαμε στο σπίτι και με την Ματίνα πιαστήκαμε απ' το χέρι και αρχίσαμε να χοροπηδάμε.
Η γιαγιά έφυγε άλλωστε πλήρης ημερών και όσο είμαστε με το συγγενολόι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το χείλη μας να σκάσει ένα χαμόγελο χαράς, όχι για τον χαμό της,την αγαπούσαμε, αλλά για το δίπατο στο Χαλάνδρι.
Έτσι στο σπίτι ξεσαλώσαμε.
Όταν το Ματινάκι έφερε τον καφέ και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε και να το μελετάμε, τα πράγματα έμοιαζε να μην είναι όπως ακριβώς θα τα θέλαμε, αλλά ε, τώρα μην το κάνουμε σαν και κείνον που του χαρίζαν έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια.

Αλλά να, είναι που 3  χρόνια πίσω είχαμε πάρει εκείνο  το δάνειο και χτίσαμε το πατρογονικό της Ματίνας.
Για 20 χρόνια συνέχεια θα πληρώνουμε δάνειο. 
Ένα βαρβάτο ενοίκιο, αλλά βρε αδερφέ, είχαμε σκεφτεί, τουλάχιστον θα είναι δικό μας.

Μας ζήτησαν το εκκαθαριστικό,εκείνη την χρονιά είχε πάει καλά η δουλειά, πέσαμε και σε έναν καλόν άνθρωπο και να το το δάνειο, να την και η πρώτη κατοικία, δικό μας κεραμίδι που έλεγε και ο παππούς.
 Θεός σχωρέστον και αυτόν.

Βίντεο: Η ιστορία της υποδούλωσής σου
Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βιντεάκι, διάρκειας 13 λεπτών. Το βρήκαμε με ελληνικούς υπότιτλους, και παρότι δεν έχει 100% δίκιο σε όλα όσα λέει, θεωρώ ότι αξίζει το χρόνο σας:
Εμείς είμαστε ο...Εχθρός.
"Βρισκόμαστε σε πόλεμο".
(Δήλωση Παπανδρέου,Βενιζέλου και άλλων 152 Εφιαλτών).

..........................................................................

Πράγματι. Σε πόλεμο βρισκόμαστε.

Σε ένα πόλεμο...άνισο, προσχεδιασμένο και με προκα
θορι-
σμένο 
τέλος.
Διεξάγεται ανάμεσα σε Ισχυρούς και Αδύναμους, στη βάση γενι-

κώτερου νεοφιλελεύθερου Σχεδίου σε συνθήκες εντεινόμενης κα-

πιταλιστικής κρίσης και με στόχο την πλήρη καθυπόταξη του Λα-

ού μας 
στις επιλογές/συμφέροντα του μεγάλου Ιδιωτικού Κεφα-
λαίου (Ξένου και ελληνικού) και των πο
λιτικών συμμάχων του.
...........................................................................

  Εχθρός είναι το εισόδημα του μικρο-μεσαίου Ελληνα, είτε μισθω-
τός είναι είτε επαγγελματίας.

Εχθρός είναι το 8ωρο και η αμειβόμενη εργασία.

Η σύνταξη. Το επίδομα πρόνοιας,ανεργίας.

ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΧΩΡΑ!

 

ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΕΥΠ! ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Σε στενό αμερικανο-βρεττανικό κατασκοπευτικό κλοιό φαίνεται ότι βρίσκεται η χώρα μετά και τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και θέλουν κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ να κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Βρεττανίας!
Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων αποκαλύψεων του πορίσματος του Εισαγγελέα Εφετών, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ υπεδείχθησαν ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ, αλλά και επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας.

«Μαύρο» στη μαυρίλα του ΛΑ.Ο.Σ.
«Το περίμενα αυτό, γιατί σε μία χώρα που επιμένει να κυβερνιέται με "πολιτική Σοβιέτ", τέτοια πράγματα θα συμβαίνουν (...) ενώ συναναστρέφονται με τους νεοφιλελεύθερους των Βρυξελλών, επιμένουν να κυβερνιέται η χώρα "αλά Σοβιέτ", στη Σοβιετική Ενωση ήταν που έβαζαν φορολογίες συνεχώς στα ακίνητα, μέχρι τελικά που τους τα πήραν». 
 Με τέτοια γλοιώδη κουτοπονηριά προσπάθησε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης να αρθρώσει ένα σχόλιο για το νέο χαράτσι στα ακίνητα.
Πασχίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. να καταγραφεί σαν δύναμη που αντιπολιτεύεται δήθεν την κυβέρνηση, με την οποία συμπολιτεύεται επί της ουσίας, έχοντας συναινέσει στα βασικά σημεία της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει.

Συγχρόνως, πασχίζει να σπιλώσει στις λαϊκές συνειδήσεις ένα σύστημα του οποίου η ανωτερότητα ακτινοβολεί ακόμα.

«Οικόπεδο 12» με θέα τον πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο...


Σαν να μην έφταναν η χρεοκοπία, οι... τρόικες, τα... ΔΝΤ και οι λοιποί ευυπόληπτοι «φίλοι» μας και τοκογλύφοι, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο πεδίο της τουρκοϊσραηλινής σύγκρουσης για το πετρέλαιο της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Προφανώς, τα όσα περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας είχε αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου δεν αφορούν μόνο στην οικονομία της χώρας...

Η τετραήμερη – από την περασμένη Κυριακή – επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στο Ισραήλ έγινε σε μια στιγμή που η σύγκρουση Άγκυρας - Τελ Αβίβ κλιμακώθηκε επικίνδυνα. Πρόσχημα της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πρώην φίλων, συμμάχων και αμερικανικών... «μαντρόσκυλων» στην περιοχή, η άρνηση της κυβέρνησης του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τους Τούρκους ακτιβιστές που σκότωσαν οι Ισραηλινοί κομάντο για να προστατεύσουν τον «νόμιμο» (κατά τον ΟΗΕ) αποκλεισμό της Γάζας.

Η βαθύτερη, ωστόσο, αιτία του ανταγωνισμού έχει να κάνει με το ποιος είναι το αφεντικό στην πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η εικόνα του Έλληνα υπουργού Άμυνας να συνυπογράφει αυτήν ακριβώς τη στιγμή την αναβάθμιση της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας είναι ένα ισχυρό και προφανώς αρνητικό μήνυμα προς την Άγκυρα. Ταυτόχρονα όμως φέρνει την Ελλάδα στο πεδίο της αντιπαράθεσης, η οποία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε θερμή σύγκρουση.

Επίδειξη νεοφιλελεύθερου θράσους από την υποτελή κυβέρνηση Παπανδρέου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΕ – ΔΝΤ
 

Με χαστούκια κι όχι με επαίνους προς την κυβέρνηση υποδέχτηκαν Βερολίνο και Βρυξέλλες τις εξαγγελίες Βενιζέλου
του Λεωνίδα Βατικιώτη 

Ας θυμηθούμε την ροή των γεγονότων. 


Η προ-προηγούμενη εβδομάδα έληξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι καλύτερες από ποτέ και δεν υπάρχει ούτε ένα σύννεφο που να τις επισκιάζει. Την Κυριακή το υπουργείο επανέρχεται για να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που επιμένουν να τονίζουν ότι η Τρόικα σχεδόν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την διαπίστωση της ότι τίποτε σχεδόν δεν προχωράει κι ότι απαιτείται η επίσπευση των συμφωνηθέντων μέτρων κι ακόμη η εφαρμογή νέων!

Το Μνημόνιο έφερε χρεοκοπία


Tη δική της 11η Σεπτέμβρη ζει η Ελλάδα εδώ και ημέρες με αφορμή την ολική επαναφορά των σεναρίων χρεοκοπίας της χώρας μας, όχι μάλιστα από κάποιο τυχαίο κέντρο εξουσίας αλλά από την πηγή όλων των αποφάσεων: την Γερμανία. 
Το δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ βάσει του οποίου το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει επεξεργαστεί σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα οποία μάλιστα κρίνει αρκούντως καθησυχαστικά καθώς δεν ισοδυναμούν με την συντέλεια του κόσμου (διαχειρίσιμες θα είναι οι συνέπειες με τα δικά τους λόγια) και πολύ περισσότερο σχετικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων δείχνουν ότι ο χρόνος τελείωσε κάπως απότομα για την Ελλάδα. 
Η εικόνα ωστόσο συμπληρώνεται, προσφέροντας μια πρόσκαιρη ανακούφιση, με πληροφορίες που φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα Wall StreetJournal προερχόμενες από το ΔΝΤ βάσει των οποίων η κρίσιμη δόση των 8 δισ. θα δοθεί.
Η χρεοκοπία επομένως αναβάλλεται για ένα τρίμηνο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011. «Προσεχώς χρεοκοπία» θα γράφει η ταμπέλα που πρέπει να αναρτήσει η κυβέρνηση.

Ανατριχιαστικό...Από τον "Ριζοσπάστη"

Είναι ανατριχιαστικό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια.
Αν σ' αυτό προστεθεί ότι οι μισθοί για τους νέους είναι 500 ευρώ και για τους υπόλοιπους 625 ευρώ με ορίζοντα πεντάμηνη εργασία, τότε η ανάπτυξη που οραματίζονται κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι φρίκη για την εργατική τάξη.
Γιατί είναι αδύνατο να ζήσει εργατική οικογένεια με ένα μόνο εργαζόμενο και μ' αυτούς τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.

Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που πασχίζει για την έξοδο σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Στέλνει στον αργό θάνατο τους εργαζόμενους, το λαό, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Ο Κ. Μαρξ έγραφε στο «Κεφάλαιο» για την κυνικότητα των καπιταλιστών, που φορτώνουν αβάσταχτα βάσανα τους εργάτες: «Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας»; 
Οι εργαζόμενοι, ο λαός να πουν φτάνει πια.
Τώρα αγώνας για την ανακούφιση των οικογενειών μας σε ρότα σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.

1,5 κιλό ψάρι για να φάνε 75 παιδιά... !

 

Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύπτει με τον πιο άγριο τρόπο ότι ήδη ο λαός έχει πτωχεύσει, ότι ήδη έχει γίνει «στάση πληρωμών» προς τα λαϊκά νοικοκυριά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρέπει να υπάρξει αντίδραση σε αυτήν τη βαρβαρότητα

1,5 κιλό ψάρι για 75 παιδιά!
1,5 κιλό κιμά για 75 παιδιά!
3 κιλά μοσχάρι για 75 παιδιά!
3 κιλά κοτόπουλο για 75 παιδιά!
Οι παραπάνω... ποσότητες φαγητού, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και ασύλληπτο, αφορούν το μεσημεριανό φαγητό 75 παιδιών σε ημερήσια βάση που θα βρεθούν στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ρίου, καθώς και σε άλλους τρεις παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τη νέα κατάσταση παραγγελιών που εξέδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας, το αρμόδιο τμήμα της δημοτικής αρχής Πάτρας, για το μήνα Σεπτέμβρη.

Τί έκανες όταν ήσουν φοιτητής μπαμπά;


                                                         
30 χρόνια μετά :

-Μπαμπά,  τί είναι άσυλο;

- Άσυλο είναι  ένας δικαστικός όρος. Τον επικαλείται κάποιος που διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Το άσυλο μπορεί να ισχύει και σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους. Για παράδειγμα , στην αρχαιότητα ζητούσαν άσυλο μπροστά σε ναούς και βωμούς. Και σήμερα ακόμα, η εκκλησία θεωρείται άσυλο. Όταν ήμουν εγώ φοιτητής το άσυλο ίσχυε και στον πανεπιστημιακό χώρο,  για να μένει ανεπηρέαστη η έρευνα και η επιστημονική σκέψη.


-Τώρα δεν ισχύει;

Άγιον Όρος: Ένας φορολογικός παράδεισος για υπερπλούσιουςΗ αυτόνομη μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους έχει γίνει ένας νόμιμος φορολογικός παράδεισος για υπερπλούσιους και χρησιμοποιείται επίσης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την διακίνηση πολυτίμων μετάλλων

Μετάφραση απο τα γερμανικά:

Εμμανουήλ Σαρίδης

  

Οι φαρισαϊκές πόζες των ηγετών μας, όχι μόνο όταν πρόκειται για δυνητικούς φορολογικούς παραδείσους όπως η Αυστρία, το Λουξεμβούργο ή η Ελβετία, ωχριούν, μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν στην μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους.


Το 1981 η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναγνώρισε επίσημα την μικρή αυτή δημοκρατία που βρίσκεται στην ελληνική χερσόνησο Χαλκιδική, σαν ένα υποκράτος της ΕΕ με ένα ειδικό πολιτικό-νομικό καθεστώς. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί η νησιωτική αυτή Δημοκρατία υφίσταται εδώ και 1047 χρόνια και το Σύνταγμα της, που είναι γραμμένο σε δέρμα απο κατσίκι, εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό όμως μάλλον δεν είναι ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο ο Άθως απέκτησε ένα ειδικό καθεστώς.

Τα βιβλία της επανάστασης-και γιατί τάκοψε η Διαμαντοπούλου.


«Είδατε –πετάγονται και λένε οι νέοι όλο ειρωνεία- πώς η αστυνομία χτυπούσε με τα γκλομπ το Σύνταγμα;»

«Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται στο μονοπάτι του πολέμου. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, Λύκεια και πανεπιστήμια κατειλημμένα από τους φοιτητές. Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία μπροστά στο κοινοβούλιο… Στη Ρώμη, φοιτητές αντιμετώπισαν την αστυνομία κρατώντας ασπίδες με τίτλους βιβλίων πάνω τους. Το μήνυμα ήταν το εξής: είναι η ίδια η κουλτούρα που αντιστέκεται στις περικοπές; τα βιβλία τα ίδια πολεμούν την αστυνομία.»
Πρόκειται για ένα απόσπασμα ενός κειμένου που έγραψε η συλλογικότητα συγγραφέων Wu Ming για  το φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας που έκανε τα βιβλία… ασπίδα του… κυριολεκτικά. Η ιδέα ήρθε από τη συνέλευση φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Sapienza στη Ρώμη. «Οι κλασσικοί ενάντια στα γκλομπ».

Ο οικονομικός πόλεμος αντικαθιστά τη δικτατορία


FREE photo hosting by Fih.grΗ Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζεται η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη «θεραπέια-σοκ». Το αιματοβαμμένο καθεστώς του Πινοτσέτ στην Χιλή ήταν το πρώτο που επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Ωστόσο, η πρώτη αστική δημοκρατία στην οποία επιβλήθηκε με «δημοκρατικό» τρόπο η νεοφιλελεύθερη «θεραπέια-σοκ» ήταν η Βολιβία το 1985. Αξίζει, γι’ αυτό το λόγο, να διαβάσετε το αντίστοιχο κεφάλαιο (κεφάλαιο 7) από το συγκλονιστικό βιβλίο της  Naomi Klein  Το Δόγμα του ΣΟΚ εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2010 με γενικό τίτλο «Ο νέος δόκτορας του σοκ, ο οικονομικός πόλεμος αντικαθιστά τη δικτατορία». Θα βρείτε συγκλονιστικές ομοιότητες με τη σημερινή Ελλάδα. Και εκεί οι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν από ένα κόμμα που στο παρελθόν ήταν ριζοσπαστικό (για τα αστικά δεδομένα φυσικά) και μόλις κέρδισε τις εκλογές έπραξε τα εντελώς αντίθετα από όσα έλεγε προεκλογικά. Αργότερα αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν προσχεδιασμένο, είχε πίσω του ένα σχέδιο που είχε μυστικά επεξεργαστεί επί μήνες ένα μέρος της ηγεσίας του κόμματος με συνωμοτικό τρόπο. Ίσως και στην περίπτωση της Ελλάδας αποκαλυφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Και στην περίπτωση της Βολιβίας, όπως και στην Ελλάδα, η πολιτική εξαπάτηση συνοδεύτηκε με αστυνομοκρατία, στα όρια μεταξύ αστικής δημοκρατίας και δικτατορίας. Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια αιματηρών αγώνων με δεκάδες νεκρούς μέχρις ότου ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα με τον Έβο Μοράλες το 2006. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί τόσος χρόνος και τόσο αίμα για την περίπτωση της Ελλάδας…