#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη σφαίρα της πτώχευσης


thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Σε πρωτοφανή ιστορικά επί­πεδα ανέβηκαν τα ασφά­λιστρα κινδύνου για τα ελ­ληνικά κρατικά ομόλογα τη Δευτέρα. Το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) ξεπέρα­σαν τις 3.000 μονάδες βάσης. Ποτέ άλλοτε, από την εποχή που τα συγκε­κριμένα ασφάλιστρα κινδύνου επινο­ήθηκαν στη χρηματαγορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δεν έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο για ομόλογα κρά­τους που επίσημα δεν έχει κηρύξει πτώχευση. Ακόμη.
Με λίγα λόγια, οι περίφημες «αγο­ρές», τις οποίες τόσο επίμονα προ­σπαθούν να εντυπωσιάσουν η κυ­βέρνηση και η τρόικα, έχουν βαθμο­λογήσει την κατάσταση της Ελλάδας πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει πτωχεύσει επίσημα τις προηγούμενες δύο δεκαετίες. Και εις ανώτερα!
Την ίδια ημέρα η απόδοση (επιτόκιο) του διετούς ελληνικού ομολόγου χτύπησε νέα επίπεδα ρεκόρ. Έφτα­σε το 49,47%! Η Ανταρκτική σαν οι­κονομία θα είχε πετύχει καλύτερα επίπεδα. Βέβαια, η εκτίναξη των με­σοπρόθεσμων ομολόγων του ελλη­νικού Δημοσίου δεν οφείλεται μόνο στις τραγικές προοπτικές της ελληνι­κής οικονομίας, αλλά και στο άγριο «σορτάρισμα» που κάνουν κυρίως οι τράπεζες. Κάτι που πυροδότησε η απόφαση της 21ης Ιουλίου και η εθε­λοντική ανταλλαγή ομολόγων. Όσες τράπεζες έχουν συμφωνήσει σ’ αυ­τήν την εθελοντική ανταλλαγή ομο­λόγων, έχουν επιδοθεί σε ένα άγριο παιχνίδι «σορταρίσματος» προκειμένου να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούν πριν γίνει αυτή η ανταλλα­γή.

"Ξαναχτυπησε" παλι ο ασχημοπαπαγαλος!Μετά τις δηλώσεις του για μεταφορά των μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, ο Διονύσης Σαββόπουλος ξαναχτυπά με συνέντευξή του στο κυριακάτικο Έθνος. Ο Νιόνιος στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου, τα βάζει με τις πολιτικές συλλογικότητες και κινείται απόλυτα στην γραμμή Πάγκαλου «μαζί τα φαγάμε»

  1. Σχετικά με την επιλογή του να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ.Σαββόπουλος δηλώνει ότι «είπα ότι όταν το πλοίο βουλιάζει συντασσόμαστε γύρω από τον καπετάνιο. Αυτό είπα, για να εξηγούμεθα. Φυσικά υποστήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, όχι μόνο επειδή τον αγαπώ αλλά και επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση απεδείχθη κακή και ψεύτρα. Μια γρουσούζα. Αλλά και ο Γιώργος τι να κάνει; Του 'τυχε ο κόμπος στο χτένι και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα τριών δεκαετιών. Είναι αυτό που λένε "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα". Ακούστε, είτε είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, η Ελλάδα πρέπει να δανείζεται κάθε μέρα! Είναι σκέτος εφιάλτης. Θα μπορούσε ίσως η Ελλάδα -αν και αμφιβάλλω- να είχε συμφωνήσει άλλους όρους αλλά αυτό πια ανήκει στο παρελθόν, πάει, έγινε. Τι θα κάνει δηλαδή ένας άλλος πρωθυπουργός; Είναι πρακτικό πια το θέμα, δεν είναι πολιτικό και ούτε φυσικά είναι θέμα γοητείας ή απογοήτευσης».

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Το διαδίκτυο τον τελευταίο (αρκετό) καιρό, έχει γεμίσει με blogs “πατριωτικά”, “ελληνικά”, συνωμοσιολογικά, δήθεν αποκαλύψεων. Όπως μπορεί πολλοί από εσάς να έχετε διαπιστώσει τέτοιου είδους σελίδες αρνούνται οποιαδήποτε επιχειρήματα και γνώση, αποθεώνοντας το παράλογο και την παράνοια. Τα τελευταία χρόνια, απλά τώρα γίνεται πιο ορατό, ακροδεξιά και συνωμοσίες βαδίζουν χέρι-χέρι. 
Το διαδίκτυο είναι το ιδανικό περιβάλλον για να εκτεθείς στην απίστευτη τρέλα. Ο Σόρος είναι ο νέος αντίχριστος, οι Σοφοί της Σιών είχαν βάλει από αρχαιοτάτων χρόνων στο μάτι την Ελλάδα, το ότι δεν έχουμε βιομηχανία ήταν αποτέλεσμα διαπλοκής των Νεφελίμ, ο γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει τι θα κάνει ο Πούτιν, εμείς είμαστε το “εκλεκτόν γένος” και άλλα φαιδρά παρελαύνουν στον ψηφιακό κόσμο.

Γιορτάζουμε σήμερα!


Βίος Αγίου Αυτονόμου του Ιερομάρτυρα
Ο Άγιος Αυτόνομος ο Ιερομάρτυρας εορτάζει στις 12 
 
Σεπτεμβρίου
 
Ο Άγιος Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια χριστιανική δράση.
Όταν άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού εγκατέλειψε την θέση του, και πήγε στους Σώρεους της Μ. Ασίας. 
Εκεί εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός χριστιανού,
του Κορνηλίου και συνέχιζε να διδάσκει το Ευαγγέλιο.
Στην συνέχεια μετέβη στην Λυκαονία και στην Ισαυρία για να συνεχίσει το έργο του.
Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του χειροτόνησε διάκονο τον Κορνήλιο.

Ύστερα από καιρό όταν επέστρεψε στους Σωρεούς και είδε το πολύ καλό έργο που είχε κάνει να ασπαστούν τον χριστιανισμό πολλοί άνθρωποι, τον χειροτόνησε
ιερέα. Αφού επισκέπτεται πολλές περιοχές στον Εύξεινο Πόντο επιστρέφει πάλι κοντά στον Κορνήλιο και τον χειροτονεί επίσκοπο. 
Το θεάρεστο έργο που έχει
κάνει ο Άγιος Αυτόνομος ενοχλεί τους ειδωλολάτρες και τον σκοτώνουν με λιθοβολισμό την ώρα που λειτουργούσε μέσα στο ναό.

Αλληλεγγύη σημαίνει συμπαράσταση.ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΩΡΑ 
Απο το 
Ε.ΠΑ.Μ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η διεθνής πιστωτική ασφυξία, το πλασματικό χρήμα και η έλλειψη ρευστού, οδήγησαν σε οξεία αντίφαση τη σημερινή οικονομία.
Η διεθνής κρίση αποτελεί κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και, μάλιστα, πλασματικού κεφαλαίου μέσω της χρηματιστικοποίησης της οικονομίας η οποία δημιουργεί «φούσκες» με κερδισμένους τους κερδοσκόπους.
Πρώτη μορφή συναλλαγής ήταν το ανταλλακτικό σύστημα. Έπειτα αναπτύχθηκε η χρήση χρημάτων η αξία των οποίων βασίζονταν στην αξία του υλικού από το οποίο ήταν φτιαγμένα(ή ενός συμβολικού υλικού, π.χ.όστρακα) έως ότου φτάσαμε στη συσχέτιση της αξίας με το  χρυσό, τα τραπεζογραμμάτια, στα χρήματα Fiat,στην αξία του δολλαρίου που καθορίστηκε σε σχέση με το χρυσό  και στο 1971 οπότε στις  ΗΠΑ  έπαυσε η μετατρεψιμότητα του δολαρίου ΗΠΑ σε χρυσού.

Ψέματα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου!! 9δις και όχι 24δις το πρωτογενές έλλειμμα του 2009


ΠΗΓΗ: Γ. Σαρρής


Συνελήφθη μόλις να λέει ψέμματα ο υπουργός Οικονομικών και κατόπιν το ίδιο ψέμα επανέλαβε ο Πρωθυπουργός!!
Αντιγράφω από την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2009(σ.34)*:

"Από τη σύγκριση των πραγματικα εισπραχθέντων τακτικών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού (€50.586.585.735,59) με τις πρωτογενείς δαπάνες, διαπιστώνεται η δημιουργία πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους €9.329.262.204,04 ή 3,93% του ΑΕΠ."Ο υπουργός (και κατόπιν ο ΓΑΠ) μόλις μας είπε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 24δίς!!! Και αμέσως το σύγκρινε με το κατόρθωμα της πρόβλεψης πρωτογενούς ελλείμματος 1,8δίς φετος που θα γίνει δηθεν πλεόνασμα το 2012...Το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 9,3δις.
Από που παίρνει πληροφόρηση; Από τον Πάσχο Μανδραβέλη;
Ντροπή. Σ' αυτούς έχουμε αφήσει το μέλλον μας;
Ο Κλίντον πέρασε ειδικό Δικαστήριο για το πιο φυσιολογικό ψέμα του κόσμου.
Εδώ ο καθε Υπουργός η Πρωθυπουργός  λέει ότι του κατέβει για να δικαιολογήσει το γδάρσιμο που ετοιμάζει.

*Το λινκ της Απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου για όποιον θέλει είναεδώ και η αναφορά στη σ.34)


Απ' το ευρώ κι απ' τη δραχμή τι να διαλέξω;


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Οι εργαζόμενοι του στενού δημοσίου τομέα δεν έχουν το φόβο της απόλυσης – τουλάχιστον σήμερα». Για «αύριο»... δεν εγγυώνται! Αυτή η ατάκα, μαζί με τον «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» και τη μη απάντηση στο ερώτημα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Οκτώβριο, ήταν ό,τι... νέο είχε να πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Διότι όλα τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν τετριμμένα.
Μιλώντας επί τη βάσει τού ενός και μόνουκειμένου, το οποίο αναπαράγει συνεχώς εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ελαφρώς αναπροσαρμοζόμενο ανάλογα με τις περιστάσεις – από τη Βουλή στα διαγγέλματα κι από τις συνεντεύξεις στα συνέδρια –, δεν ξάφνιασε κανέναν. Εξ άλλου εδώ και καιρό μάλλον περισσότερους εξοργίζει απ’ όσους αφήνει αδιάφορους.
Επαναλαμβάνοντας όλα τα γνωστά κλισέ, δίχως ίχνος πολιτικής πνοής, με την τρόικα και όλη την Ευρώπη να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τη χώρα και την κυβέρνηση, με τα οριζόντια νέα μέτρα να γίνονται γνωστά λίγο πριν από την πρωθυπουργική συνέντευξη Τύπου καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα επικοινωνιακής διαχείρισης, ο πρωθυπουργός κατάφερε, επί δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη, να του καταλογιστεί – στην ηπιότερη εκδοχή – ότι είναι εκτός (πολιτικού) τόπου και χρόνου.

Ο Λοβέρδος ξέρει τον εχθρό του.Εσύ;


Η γλώσσα του σώματος ειναι αδιάψευστος μάρτυρας.Βλέποντας το πάθος στο μάτι του Α.Λοβέρδου οταν κατονόμαζε τηλεοπτικώς τον εχθρό του ενιωθες ακριβώς τι εκφράζει αυτός ο κρατικός λειτουργός...

Εκ των βασικών υπουργών της κυβέρνησης της τρόικας που παραδίδει λαό και χώρα κι εχει και το θράσος να ...περιγράφει το πελατειακό κράτος  που εξέθρεψε τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους, ως ρεπόρτερ... Εχθρός λοιπόν του λαού[ και του Λοβέρδου] τώρα,οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ναι φταίμε κι εμεις,εγω εκανα την αυτοκριτική μου λέει με θράσος ο κ.Λοβέρδος. Και λοιπόν;

Κι άλλοι εκαναν την ''αυτοκριτική '' τους για τα δεινά που επεσσώρευσαν τόσα χρόνια στην οικονομια, την παιδεία, την κοινωνία ολοκληρη και το μέλλον της νέας γενιάς. Τιμωρήθηκε κανείς για τις επιλογές η τις παραλείψεις του; Απο επιτροπή σε επιτροπή κι απο ...παραγραφή σε παραγραφή....