#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣΑπό τους Μπάμπη Αγρόλαμπο, Πασχάλη Κορωναίο, Θάνο Τσίρο
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....


ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ χρεών απλώνεται σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μοιάζει συχνά να μην αποτελεί μια κάποια λύση. Ο οικογενειακός προγραμματισμός συνεχώς τελεί υπό αναθεώρηση, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες εύκολες λύσεις, όταν ο ένας χρωστάει στον άλλον. Οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους και στο κράτος, το Δημόσιο στα ταμεία, οι φορείς στους προμηθευτές... Και όλοι στους δανειστές της χώρας. Αποτέλεσμα;

Διπλασιάστηκε το ποσοστό όσων καθυστερούν την πληρωμή του ενοικίου τους και όσων αλλάζουν σπίτι, αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς του ρεύματος και της ύδρευσης στους ιδιοκτήτες. Ενας στους δέκα αδυνατεί να πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών του. Επτά στις 10 μηνυτήριες αναφορές στην επιθεώρηση εργασίας αφορούν καθυστερήσεις της καταβολής των δεδουλευμένων. Περί τις 40.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα βρεθούν σε αδυναμία τακτοποίησης των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων προς τα δημόσια ταμεία. Ο δείκτης των ανασφάλιστων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατά 50% την τελευταία τριετία.

Ο Διεθνισμός του Κεφαλαίου, οι Καπιταλιστικές Ολοκληρώσεις και η Ε.Ε.
Κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής της praxis
http://wwwpraxisred.blogspot.com/
Η διεθνής πλευρά των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων στην εποχή της σημερινής κρίσης εμφανίζεται σήμερα πιο περίπλοκη από κάθε άλλη εποχή. Tα όρια μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων γίνονται ασαφή, η σχέση εθνικού και διεθνικού αλλάζει, οι σφαίρες επιρροής ξαναμοιράζονται, οι συσχετισμοί δύναμης τροποποιούνται, ασύλληπτα ποσά διακινούνται (και χάνονται) ταχύτατα στις διεθνείς χρηματαγορές. Καθώς η κρίση εντείνει την ανισόμετρη ανάπτυξη μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, επαναφέρει (σαν αντίβαρο στις κυρίαρχες αστικές στρατηγικές) τα σχήματα του «δοσιλογισμού», της «υποτέλειας», της «εξάρτησης» και της «κατοχής» σαν ερμηνευτικά εργαλεία για την εξήγηση της κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα και αντίστοιχα σαν βάση για την πολιτική του εργατικού κινήματος.

Τα βιβλία της επανάστασης«Είδατε –πετάγονται και λένε οι νέοι όλο ειρωνεία- πώς η αστυνομία χτυπούσε με τα γκλομπ το Σύνταγμα;»

«Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται στο μονοπάτι του πολέμου. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, Λύκεια και πανεπιστήμια κατειλημμένα από τους φοιτητές. Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία μπροστά στο κοινοβούλιο… Στη Ρώμη, φοιτητές αντιμετώπισαν την αστυνομία κρατώντας ασπίδες με τίτλους βιβλίων πάνω τους. Το μήνυμα ήταν το εξής: είναι η ίδια η κουλτούρα που αντιστέκεται στις περικοπές; τα βιβλία τα ίδια πολεμούν την αστυνομία.»

Πρόκειται για ένα απόσπασμα ενός κειμένου που έγραψε η συλλογικότητα συγγραφέων Wu Ming για  το φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας που έκανε τα βιβλία… ασπίδα του… κυριολεκτικά. Η ιδέα ήρθε από τη συνέλευση φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Sapienza στη Ρώμη. «Οι κλασσικοί ενάντια στα γκλομπ».  Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους με ασπίδες, όπου πάνω τους ήταν ζωγραφισμένα τα αγαπημένα βιβλία όσων τις κρατούσαν, για να συγκρουστούν με την αστυνομία. Οι Wu Ming  τους βάφτισαν “Book block”. Και ίσως να ήταν η μόνη φορά που μου άρεσε μία από τις «εναλλακτικές»  δράσεις των Ιταλών συντρόφων που πολλές φορές με εκνεύριζαν στις φοιτητικές πορείες ενάντια στο νόμο Gelmini. Μου άρεσε γιατί δεν ήταν απλά «εναλλακτικό». Ήταν έξυπνο και στοχευμένο ενώ συνόψιζε αυτό που θεωρούσα και θεωρώ το μεγάλο μας όπλο: τη γνώση.

Noam Chomsky: Υπήρχε εναλλακτική λύση?


Επιστρέφοντας στην 11η Σεπτεμβρίου, μία δεκαετία μετά 
 
Του Noam Chomsky
Πλησιάζουμε τη 10η επέτειο της φρικαλέας 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η οποία, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, άλλαξε τον κόσμο. Την 1η Μαΐου, ο φερόμενος εγκέφαλος του εγκλήματος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δολοφονήθηκε στο Πακιστάν από μια ομάδα επίλεκτων κομάντο Navy SEALs των ΗΠΑ, αφού συνελήφθη, άοπλος και ανυπεράσπιστος, στην επονομαζόμενη Επιχείρηση Geronimo.
Πλήθος αναλυτών έχουν επισημάνει ότι παρότι ο Μπιν Λάντεν τελικά σκοτώθηκε, είχε καταφέρει  κάποιες σημαντικές επιτυχίες στον πόλεμό του κατά των ΗΠΑ: “επανειλημμένα υποστήριζε ότι ο μόνος τρόπος να εκδιωχθούν οι ΗΠΑ από τον μουσουλμανικό κόσμο και να ηττηθούν οι σατράπες του, ήταν η διεξαγωγή μιας σειράς μικρών αλλά ακριβών πολέμων στους Αμερικάνους που θα τους  οδηγούσε τελικά στη χρεοκοπία”, όπως επισημαίνει ο Έρικ Μαργκόλις. Σε μια “αιμορραγία των ΗΠΑ”, όπως ήταν τα ακριβή  του λόγια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα υπό τον Τζορτζ Μπους και στη συνέχεια υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, έπεσαν ακριβώς μέσα στην παγίδα του Μπιν Λάντεν: οι τερατώδεις στρατιωτικές δαπάνες και ο εθισμός στο χρέος θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η πιο ολέθρια κληρονομιά ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιαίτερα όταν το χρέος γίνεται ένα κυνικό αντικείμενο εκμετάλλευσης από την άκρα Δεξιά με τη σύμπραξη των Δημοκρατών και υπονομεύει ό,τι απομένει από τα κοινωνικά προγράμματα, τη δημόσια εκπαίδευση, τα συνδικάτα και γενικά από τα  εναπομείναντα φράγματα στην τυραννία των εταιρειών.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


FREE photo hosting by Fih.grΜια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν Παράνομα στην ΕΛΔΥΚ, δηλαδή το ΓΕΣ δεν σεβάστηκε την αρνητική τους δήλωση να μετατεθούν εκεί και παραβίασε τα κριτήρια μετάθεσης στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια ποιοτική τομή καθώς ξεπερνά τις ατομικές προσπάθειες γονέων και φαντάρων που σημειώνονται σε κάθε σειρά κατάταξης εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων αυθαιρεσιών του ΓΕΣ, αλλά και λόγω της πολεμικά έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Οι γονείς απαιτούν από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών τους και να πάψει να τα αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής για την εξυπηρέτηση ξένων προς αυτά συμφερόντων. Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνουμε συμπαραστάτες στην αξιέπαινη και σοβαρή πρωτοβουλία τους και είμαστε ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους.   

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν Παράνομα στην ΕΛΔΥΚ, δηλαδή το ΓΕΣ δεν σεβάστηκε την αρνητική τους δήλωση να μετατεθούν εκεί και παραβίασε τα κριτήρια μετάθεσης στην Κύπρο.

Διπλοπενία...


 Γράφει ο Χρήστος Τολιάδης
 
Και ενώ η χώρα θέλει τη ... δόση της για να σταθεί στη ζωή, όλοι οι έμποροι των δόσεων μας ζητούν λεφτά για να μας δώσουν τη... δόση μας!..
Εν τω μεταξύ ο Γιωργάκης ο Γυμναστήριος
 και η απαίδευτη παρέα του, οι απολύτως και μονίμως εξαρτημένοι από τις δόσεις, παθαίνουν στερητικό σύνδρομο όσο οι έμποροι των δόσεων-τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ- παίζουν μαζί τους όπως η γάτα με το ποντίκι και συνεχώς ζητούν περισσότερα...
«Βαποράκια»  και χρήστες της πολιτικής
 των διεθνών εμπόρων δυστυχίας οι κυβερνώντες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τη δόση τους, μπουκάρουν στα σπίτια και τις εργασίες των τρομοκρατημένων πολιτών και αρπάζουν ό,τι βρούν.
Αυξάνουν τον ΦΑΠ, τους έμμεσους και άμεσους φόρους, μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς,.. ξεπουλάνε τα ασημικά της χώρας και το τελευταίο χρυσό δόντι της γιαγιάς, που την...
έπιασαν στον ύπνο.

Στρατιωτικό νόμο εφάρμοσε η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, επέβαλλε παράνομη κατοχή της πόλης καθώς και σημεία ελέγχου (μπλόκα) στους δρόμους όπου ήλεγχε τους πολίτες.Στρατιωτικό νόμο εφάρμοσε η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 και μάλιστα παράνομα. Στρατιωτικό νόμο κανονικό. Δεν πρόκειται για λογοτεχνική παρομοίωση ή ρητορικό σχήμα.

Οπλισμένες “στρατιωτικές” δυνάμεις της κυβέρνησης, με αστυνομικές στολές και γεμάτα πιστόλια, είχαν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου σε όλο το κέντρο της πόλης. Σταματούσαν πολίτες και χωρίς ένταλμα διενεργούσαν σωματική έρευνα, καθώς και έρευνα σε οτιδήποτε μετέφεραν μαζί τους, όπως στις κατοχικές ταινίες. Γυναικείες τσάντες, σακ βουαγιάζ, φουσκωμένες τσέπες.

Η κυβέρνηση μετέφερε 5 ή 6 χιλιάδες ή περισσότερους, οπλισμένους άνδρες, τα στρατεύματά της δηλαδή, στην πόλη μας, και της συμπεριφέρθηκε σαν πόλη υπό κατοχήν.

Η κυβέρνηση περικύκλωσε με τις στρατιωτικές της δυνάμεις, που για παραλλαγή μάλλον και μόνο φορούσαν αστυνομικές στολές και μάλιστα με εθνικά σύμβολα, το κέντρο της πόλης μας και εφάρμοσε σκληρά κατοχικά μέτρα στους πολίτες της. Και τρομοκρατία.

ΓΑΠ στο Βελλίδειο: Απίστευτη υποδοχή....


Eίσοδος του ΓΑΠ στην ΔΕΘ...

Το τι, ΟΥ, κλέφτες, προδότη και άλλα "κοσμητικά", τα οποία δεν μπορούμε να γράψουμε, ακούστηκαν δεν περιγράφεται...

Δείτε το βίντεο
 
Ευχαριστώ την Χριστίνα που μου το έστειλε.

Τεκμήριο αληθείας.


...μπούρΔΕΘ


 
Δεν συνηθίζουμε να ευλογάμε τα γένια μας. 
Ούτε διεκδικούμε να ποζάρουμε σαν «προφήτες». 
Γιατί - πολύ απλά - προφήτες δεν υπάρχουν.
Αν επιλέγουμε, σήμερα, ένεκα της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να υπενθυμίσουμε το κείμενο που ακολουθεί, είναι γιατί
(αν μη τι άλλο)
αποτελεί απόδειξη,
πρώτον, ότι όσα βιώνουμε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ήταν και είναι προαποφασισμένα,
δεύτερον, ότι όσοι εμφανίζονταν ως «ανήξεροι» τότε και ως «έκπληκτοι» σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση υποκρίνονται.
*
Αλλά και για έναν ακόμα λόγο:
Σήμερα, παρά ποτέ, απαιτείται από τον καθένα ξεχωριστά και από το λαό συνολικά, η εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, για το ρόλο που παίζουν στην πολιτική ζωή ο ένας ή ο άλλος φορέας.

Αριστεροί νεκροί και δεξιοί πεθαμένοι...


απο την  Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ
 
Βγήκανε παγανιά τα γνωστά σκυλιά
 
Κάτι ξεδιάντροπα φασισταριά, όψις - θρέψις άρτια, μανικετόκουμπα και η γνωστή μάσκα του γενναίου επιστάτη αλλοτρίων του λαού συμφερόντων. 
Κατσαπλιάδες δικαιωμάτων και αναγκών με μεταπτυχιακό στο φόνο διά της συναινετικής αυτοκτονίας αδρανών μαζών. 
Είναι η ...καλή ράτσα της μεταπολίτευσης. 
Με ακαδημαϊκές περγαμηνές και εξυπηρετικές καριέρες. 
Κινούνται στο τόξο μεταξύ Ραγκούση και Λοβέρδου, αγγίζουν περσόνες τύπου Παναρίτου. 
Ψυχρό βλέμμα κι αίμα. 
Θερμός ευρωαστικός λόγος. 
Killers με ομοειδές ακροατήριο. 
Ευάριθμο, αλλά ισχυρό. 
Κάνουν το Σημίτη να μοιάζει σχεδόν αγαθών προδιαγραφών.
Είναι και τ' άλλα τα σκυλιά. 
Του δρόμου, της φτώχειας και της ανασφάλειας. 

Η μάζα, η κρίσιμη, της χρυσαυγίτικης ακροδεξιάς που μυρίζει τον κίνδυνο χωρίς ταξικά ρουθούνια, μόνο ως ξένο. Ανίδεη, ανεκπαίδευτη, βυθισμένη στην εγωπαθή απελπισία, αντιστρέφει την πυραμίδα του πλούτου για να αισθανθεί αφεντικό έστω κι ένα λεπτό με το λοστάρι στα χέρια και το μίσος για κάθε διαφορετικό απ' το δικό του είδωλο στον καθρέφτη.

Η αριστερά ante portas ή πορτιέρης του συστήματος;


Η αριστερά με το λαό στους δρόμους, για να μην την πετάξει ο λαός στο δρόμο
Κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων με απεργία διαρκείας
 
FREE photo hosting by Fih.gr Τάσος Σταυρόπουλος
 
Το ΠΑΣΟΚ φασιστικοποιεί τη χώρα. Παραπομπή 7 νέων για παρακώληση συγκοινωνιών στις 3  Σεπτέμβρη, επειδή διαδήλωναν στην Αμαλίας στο Σύνταγμα. Η αριστερά στο πλευρό τους. Υπεράσπιση μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση σιγά- σιγά ποινικοποιεί τις αντιδράσεις του λαού. Τρομοκρατεί, φυλακίζει, απειλεί. Η κυβέρνηση αυτή είναι χούντα,  η πιο επικίνδυνη ακροδεξιά κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Η αριστερά πρέπει να είναι κάθετη σε αυτό. 24ωρες, 48ωρες απεργίες δεν κλονίζουν την κυβέρνηση. 10- 12 μέρες το χρόνο και δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει απογοήτευση. Πρώτο βήμα κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων με απεργία διαρκείας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αγώνες έξω από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Είναι οι στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής. Το Σύνταγμα και οι πλατείες ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Ο λαός το διαισθάνεται. Περιμένει κάτι παραπάνω τώρα. Η  εξέγερση δεν έρχεται μόνη της, αν δεν υπάρχει ελπίδα, εναλλακτική πρόταση. Τώρα που το σύστημα ξεβρακώνεται και σπέρνει δυστυχία, η αριστερά δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!


FREE photo hosting by Fih.gr«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη 240/5/Γ2/1519/1985  εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. την οποία επισυνάπτουμε, απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα.
Ο Διευθυντής
ΗΛΙΑΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»
 
Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην φρόντισε έγκαιρα για την διανομή βιβλίων στους μαθητές, κάνοντας πρόβα για την κατάργηση τους, έχει φροντίσει όμως να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο έναντι οποιωνδήποτε αντιδράσεων. 
 
Ξεθάβοντας εγύκλιο του ΥΠΕΠΘ απο το 1985 (πάλι επί ΠΑΣΟΚ), ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι ”απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς  μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα”!! 
 
Με λίγα λόγια ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του σε ένα σχολείο κηρύσσεται παράνομη. 
 
Ας θυμάται καλά η κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ με τι θα συνδεθεί το όνομά τους: 
 
ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ…

FREE photo hosting by Fih.gr

Αριστερό blog  

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001Το βολικό πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


της Χριστίνας ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τρόπος που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι
έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες, καθώς
θεωρείται από τους ειδικούς ότι τα θεμέλια
ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά


Μόλις 102 λεπτά κράτησε η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, την καρδιά και το σύμβολο του αμερικανικού και διεθνούς κεφαλαίου, όπου σκοτώθηκαν 3.000 άνθρωποι. 
Μόλις 102 λεπτά, για να σημαδέψουν τη σύγχρονη ιστορία με πυρωμένο σίδερο. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται αδιάκοπα, ενώ μία ολόκληρη δεκαετία η εφιαλτική «εικονοποίησή» της, που έχει εγγραφεί στο συλλογικό μνημονικό μέσω των αναρίθμητων επαναλήψεών της, παραμένει το κύριο εργαλείο χειραγώγησης των συνειδήσεων των Αμερικανών πολιτών, αλλά και της οικουμένης. 
Χειραγώγηση βάσει ενός αιματηρού γεγονότος, που όπως είχε δηλώσει ο τότε υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, «εάν δεν είχε συμβεί θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Παρά το γεγονός ότι τα ερωτηματικά όσον αφορά τι πραγματικά συνέβη, σε ποιο βαθμό έφτασε η εμπλοκή της αμερικανικής εξουσίας κλπ. συνεχώς πληθαίνουν και ότι ο «λαομίσητος Μπους» έχει πλέον απομακρυνθεί από την εικόνα και στο Λευκό Οίκο κατοικοεδρεύει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φυσικά όχι μόνο συνεχίζει το έργο του προκατόχου του, αλλά, αν και διαφοροποιημένο ως προς την τακτική που ακολουθεί, το διευρύνει. Βοηθούμενης και της εικόνας, που φέτος, λόγω της επετείου και κυρίως της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γίνεται κατάχρησή της, συνοδευόμενη πάντα και με τις «απειλές», πολύ ορατές από «αξιόπιστες» πλην όμως «ανεπιβεβαίωτες» πληροφορίες, ώστε να συνεχιστεί αενάως το «καθεστώς τρόμου».

Μπάσταρδοι από κούνια.Οντας σε επικοινωνιακή εκστρατεία το κυβερνητικό τσίρκο, απο-
φάσισε  ο μ ό φ ω ν α   ακόμα μιά επιδρομή στον ανυπεράσπιστο
(καλά να πάθει) ελληνικό πληθυσμό.
Με συνοπτικές διαδικασίες και υπό τα χειροκροτήματα των Ξένων
Αφεντικών, το σκυλολόϊ υπέγραψε ακόμα μιά πράξη Δουλείας.
Απέδειξαν,για άλλη μία φορά, πως ή είναι τελείως ανίκανοι και
ξενο-μισθοδοτούμενοι ή υλοποιούν μεθοδικά τις πολιτικές τους
αποφάσεις με τρόπο που ξεπερνάει σε κτηνωδία και τα πλέον μο-
βόρικα νεοφιλελεύθερα γεράκια.
 Επιβάλλουν νέο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία.
Από 0-10 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Ξεκινά στη Χάγη η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις - "Κουμπωμένη" η ελληνική κυβέρνηση!


Ξεκινά αύριο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας, με ευρεία κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ. Στη δίκη θα παρευρίσκονται και πολλοί τοπικοί παράγοντες ελληνικών πόλεων που υπέστησαν θηριωδίες.
Για πρώτη φορά λοιπόν είναι ορατό το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για την Ελλάδα ώστε να δικάσει επιτέλους τα άγρια εγκλήματα των Γερμανών και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Κι ενώ πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας υπόθεση, η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τους υψηλούς τόνους, προφανώς για να μην "ενοχλήσει" τη γερμανική κυβέρνηση!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Πού πάνε τώρα;... Να ρίξουν ξύλο...
ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ
Τα σχόλια που κάνει η κυρία είναι όλα τα λεφτά...
"Πού πάνε τώρα;... Να ρίξουν ξύλο..." χαχαχαχα
 
 
 

Κάντε υπομονή και έρχονται και άλλοι πίσω από τον Λοβέρδο με πρώτη την Αννούλα...


Λοβερδισμός, το ανώτατο στάδιο του αριβισμού! 
Ο Αντρέας
 πράγματι είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Όχι για τους δημόσιους υπαλλήλους και την αριστερά αλλά για το που πάει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ και ποιόν εκπροσωπεί πια. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του: Επίθεση Α. Λοβέρδου, στους δημοσίου υπαλλήλους, το Σύνταγμα και την αριστερά
O Ανδρέας ο Λοβέρδος εξελίσσεται στο κοινωνικό πρότυπο του εκσυγχρονιστή της χώρας και της πορείας της προς το μέλλον. Ενσαρκώνει τον άνθρωπο που προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του είναι έτοιμος να...

Μίλησε για εθνικά ομοφυλόφιλους πολιτικούς...Κόλαση από συνέντευξη του Πάνου Καμμένου
Μίλησε για εθνικά ομοφυλόφιλους πολιτικούς. Τι είπε για τους Παπανδρέου.
Tο "μαγαζί καλοκαιρινό" έκανε οΠάνος Καμμένος ο οποίος επέστρεψε μόλις από την Αμερικήμε νέα στοιχεία φωτιά για την υπόθεση των CDS!
O βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο "Ράδιο 9" και στους Χρίστο Λογαρίδη, Ανδρέα Παπακυριακόπουλο και Βασίλη Μπόνιο μίλησε για την...
ανάγκη εθνικής πανστρατιάς με μπροστάρηδες βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι βάζουν πάνω απ' όλα την πατρίδα τους.Δεν δίστασε να τα χώσει ακόμη και στο κόμμα του τη ΝΔ, η οποία τον αφήνει ν' αγωνίζεται αβοήθητος.Ο Καμμένος έκανε λόγο για εθνικά ομοφυλόφιλους πολιτικούς σε μια εκρηκτική συνέντευξη.
Ακούστε την:


Κύριε γΑΠ: Ραγιάδες μεις δεν είμαστε...


Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης...
 Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ
 
Ο απαξιωτικός όρος «λαθρομετανάστης», που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με τα εμπορεύματα, επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει τους Ελληνεςπου έφευγαν χωρίς χαρτιά, συχνά και χωρίς εισιτήριο, στην Αμερική, στις αρχές του 20ού αιώνα
Παρά
 τις διαμαρτυρίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων, παρά την έκκληση ακόμα και του επικεφαλής του γραφείου της Υπάτης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργου Τσαρμπόπουλου («ο απαξιωτικός όρος λαθρομετανάστες, που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με εμπορεύματα, πρέπει επιτέλους να...
 εξαλειφθεί από το λεξιλόγιο», «Αυγή», 21/6/2009), τα μέσα ενημέρωσης και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστες» για να περιγράψουν τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που καταφεύγουν στη χώρα μας.

ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΡΑΒΑΓΓΟ...ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΣΟΥ!                                                ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

                       
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ!!!

                        Νεο χαρατσι σε ολα τα ακινητα για τα επομενα 2 χρονια
                            με εισφορα  απο 0,5 εως 10 ευρω το τετραγωνικο.
                                       Μεσω λογαριασμων της ΔΕΗ.   

  Με νεωτερη ανακοινωση θα πληροφορηθειτε, ποτε και που θα ανακοινωθει το χαρατσι της Δευτερας.

           Ενω συμφωνα με πληροφοριες την Τριτη δεν θα υπαρξει χαρατσι!!! (ΡΕΠΟ)


 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
Η ΤΑΙΝΙΑ "ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ"

Ο γιος του Γλύξμπουργκ θέλει ν' αγοράσει τον Παναθηναϊκό...Από τον Χρήστο Νικολάου

Χωρίς φωτιά καπνός δεν  βγαίνει.
   
Κι αυτό φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, για τον οποίο ξένα δημοσιεύματα γράφουν ότι ο γιος  του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Φίλιππος, θέλει να επενδύσει χρήματα στην ΠΑΕ.

Είναι μάλιστα γνωστή
η αδυναμία του στον αθλητισμό ενώ έχει ήδη βάλει αρκετά χρήματα στην Άρσεναλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα blikk.hu. 
Στο παρασκήνιο λέγεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά βοηθούντος και του αδιεξόδου που υπάρχει στην ανεύρεση λύσης για την ομάδα.
Ήδη σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Νικόλας Πατέρας διέψευσε δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», σύμφωνα με το οποίο...
 καταρτίζει μαζί με τον Νίκο Καραχάλιο, σχέδιο εταιρείας λαϊκής βάσης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και επιμένει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα διοικητικά των «πρασίνων».
 -------------------------------

Βρε αρχιλήσταρχοι... γιατίπροσπαθείτε ναμου κλέψετε το όνομα....die grecia δεν θα γίνεται ποτέ...  
Μια ζωή θα λέγεστε Glücksburg!!!
  
gregor der grieche

Ο Σημίτης στην νευρολογική κλινική...Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν". 

Η εισαγωγή του
στο νοσοκομείο έγινε χθες και ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην...
νευρολογική κλινική. 
 
 
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (PRESS-GR)

Οταν οι ιμπεριαλιστές αυτοαποκαλύπτονται...
Με αφορμή τα 10 χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε το νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, βρήκαν την ευκαιρία υποτίθεται να συμπαρασταθούν στα θύματα των επιθέσεων, στην πραγματικότητα να νομιμοποιήσουν το αιματοκύλισμα λαών, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι τη Λιβύη.
Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, σημειώνουν ότι «ο κόσμος αντέδρασε γρήγορα και με ένα αποφασιστικό τρόπο ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας της οποίας οι λανθασμένες ιδεολογίες πίσω από αυτές τις επιθέσεις εξακολουθούν να αποτελούν απειλή».

Η Αρχιτεκτονική του Φόβου. Από το Λος Άντζελες στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ. (Το Υπουργείο Παιδείας, θα ξοδέψει πάνω από 60,000 € για να «ενισχύσει» την ασφάλεια του κτιρίου του, όταν “δεν έχει λεφτά για να τυπώσει βιβλία”, κόστους 1€ το ένα…)- Η νέα φάση της Ελληνικής Κρίσης: άρχισαν να σηκώνονται οι φράκτες (τα θυμόμαστε κι απ΄την Αργεντινή…).


Των Δημήτρη Πούλιου και Θάνο Ανδρίτσου (από  το εξαιρετικό & πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο “Η ΛΕΣΧΗ-φτιάχνοντας τα τετράδια της ανυπότακτης θεωρίας”)


«Στο Χόλυγουντ, ο αρχιτέκτονας Frank Gehry έχει ενσωματώσει αυτό το λούκ πολιορκίας σε μια βιβλιοθήκη που μοιάζει με φρούριο της Λεγεώνας των Ξένων. Στο Watts, ο εργολάβος Alexander Haagen έχει πρωτοπορήσει στο απόλυτα ασφαλές εμπορικό κέντρο, ένα Πανόπτικον τον ημερών μας, μια φυλακή του καταναλωτισμού περικυκλωμένο με συρματοπλέγματα και αισθητήρες κίνησης, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας σε ένα υποσταθμό στο κεντρικό του πύργο. Παράλληλα στο κέντρο, μια εντυπωσιακή κατασκευή που οι τουρίστες συχνά μπερδεύουν με ξενοδοχείο είναι στην πραγματικότητα η καινούργια ομοσπονδιακή φυλακή»
Mike Davis “Fortress LA”
Στο κείμενο του «Οχυρωμένο Λος Άντζελες» o Mike Davis σκιαγραφεί το κλίμα καταστολής, στρατιωτικοποίησης του χώρου σε μια μητρόπολη των ΗΠΑ, το 1992. Για τον Davis η κατάσταση αυτή είναι άμεσο αποτέλεσμα του σύγχρονου καπιταλισμού, σε μια πόλη που η κοινωνική ανισότητα (με ιδιαίτερα φυλετικά χαρακτηριστικά) έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.
Οι κυρίαρχες ελίτ απομονωμένες δε μπορούσαν διαφορετικά πάρα μέσα στην ασφάλεια των συρματοπλεγμάτων και των συστημάτων ασφάλειας.

Η Θεσσαλονίκη των ημερών της ΔΕΘ θυμίζει το Λος Άντζελες που περιγράφει ο Davis.

Οι 7500 αστυνομικοί, οι εκατοντάδες ομάδες ΔΙΑΣ, τα ΜΑΤ, τα μηχανήματα εκτόξευσης νερού, οι φράχτες και σιδεριές είναι πλέον το στήριγμα της κυβέρνησης και όλου του μπλοκ εξουσίας που προωθεί αυτή τη πολιτική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ......να τους πείτε ότι είναι κότες. Κότες πτηνοτροφείου.

 Αμα σας ρωτήσουν γιατί, να τους πείτε ότι στη Θεσσαλονίκη, οι μόνοι που κατέβηκαν στο δρόμο να δείξουν στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια τους, ήταν οι ταξιτζήδες (από όλη την Ελλάδα), οι Ηρακλειδείς, ο Λευκός πύργος και τα αριστερά κόμματα.

Οι μεν λευκοπυργιώτες, με την καταπληκτική τους συνέλευση, είχαν αποφασίσει να καλέσουν τον κόσμο στις 15:30 στο λευκό πύργο (για να αποκλείσουν το Τζέφρυ). Στις 19:00, είχαν κουραστεί όλοι τόσο που πήγαν σπίτια τους.


Οι Ηρακλειδείς, για να αναδείξουν το φλέγον θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή, έκαψαν έναν κάδο, πέταξαν μερικές φωτοβολίδες και πήγαν ικανοποιημένοι σπίτια τους.


Οι ταξιτζήδες, έφαγαν μερικά χημικά, αλλά δε μάσησαν. Συνέχισαν τον αγώνα τους, προειδοποίησαν το Τζέφρυ ότι δε θα τους πάρει τις άδειες, (τίποτε άλλο δεν τους απασχολεί) και έφυγαν ήσυχοι ότι η απειλή τους θα πιάσει τόπο.

Μεγάλες Κομπίνες Οικονομισιάς –ΜΚΟ


Το μεγάλο κόλπο άρχισε γύρω στο 200, με μοχλό τα κοινωτικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» και με το κωδικό όνομα «Ψυχαργώ».
Ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια από το πουθενά, αναλαμβάνοντας εργολαβικά αυτά τα κρατικοδίαιτα μορφώματα, ένα μεγάλο κομμάτι της μεταρρύθμισης. Στην πράξη μπήκαν για πρώτη φορά σε τόσο μαζική κλίμακα, οι ιδιωτικές εργασιακές σχέσεις και η «αγορά» στην ψυχική υγεία και έγινε το πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Τα κονδύλια που λάμβανε μια ΜΚΟ, π.χ. για ένα οικοτροφείο μέσω του Γ’ ΚΠΣ, ανερχόταν περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ για 18 μήνες, εκτός των δαπανών για τον εξοπλισμό, που ήταν πέραν του ποσού αυτού. Υπάρχουν, μάλιστα ΜΚΟ που έχουν 3-4 ή και παραπάνω οικοτροφεία.

Μια ΜΚΟ έλαβε τον Μάιο του 2011 600.00 ευρώ για ένα 4ημερο συνέδριο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί τώρα ανέλαβαν και το ρόλο του δουλέμπορα; Γιατί με 150 ευρώ το κεφάλι, για 100.000 προσλήψεις σε τρία χρόνια, μας κάνει 15 εκατ. Ευρώ. Πολλά τα λεφτά!


Πηγή: «Δρόμος της Αριστεράς»
11 Σεπτέμβρη 1973, η δολοφονία του Salvador Allende...
11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την...
αμερικανοκίνητη χούντα!
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/   

Πρωθυπουργός του ευρώ ή της δραχμής;


Θα είναι ο Γιώργος Παπαν­δρέου ο «τελευταίος πρω­θυπουργός του ευρώ»; Θα είναι ο επόμενος ο «πρώτος πρωθυ­πουργός της δραχμής»; Αν πιστέψου­με την Άννα Διαμαντοπούλου ή όσους εδώ και καιρό παίζουν αυτό το εκβι­αστικό χαρτί για να περάσουν χωρίς μεγάλο ζόρι τα μέτρα που έχει απο­δεχθεί, συνυπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης για τα 110 δισ. ευρώ της τρόικας, κάπως... έτσι είναι τα πράγματα.

Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν φως με τη χώρα μας, αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα στην έγκριση των πακέτων χρηματοδότη­σης και μας κρατάνε δεσμευμένους με τα δάνεια μόνο επειδή θέλουν να κερδίσουν χρόνο.


Το είπε ξεκάθαρα χθες ο επικε­φαλής του προσωρινού μηχανισμού «στήριξης» (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης» του ΔΝΤ και της Ε.Ε. δεν αποδίδει και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές όπως είχε προ­βλεφθεί. Προσέθεσε δε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να συμβι­βαστούν με την πτώση του βιο­τικού τους επι­πέδου.


Και το κερασά­κι στην τούρτα: «Ο στόχος του προγράμματος είναι σαφής: να αγοράσει χρόνο. Αυτή τη στιγμή ο στόχος έχει επι­τευχθεί για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά όχι για την Ελλάδα». Δηλαδή;

Νέοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί τρομοκρατίας των λαών


 

 
 Νέο τρομοκρατικό μηχανισμό συγκρότησε η ΕΕ εναντίον της «τρομοκρατίας», με τον τίτλο: «Δίκτυο Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση».

Σαφέστατος ο τίτλος:
Δίκτυο «ευαισθητοποίησης» για τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών κινημάτων στο όνομα της πάταξης της «τρομοκρατίας»!!!

Δηλαδή η ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών κινημάτων θα χαρακτηρίζεται ανοικτά «εξτρεμισμός» και «τρομοκρατία».

Εδώ και πολλά χρόνια η ΕΕ κυνικά και απροκάλυπτα επιχειρεί να συνδέσει τις ριζοσπαστικές ιδέες και την αγωνιστική δράση με την «τρομοκρατία».

Εδώ και πολλά χρόνια τα φερέφωνα του ευρωατλαντισμού επιχειρούν να συκοφαντήσουν κάθε ριζοσπαστική ιδέα και αγωνιστική πρακτική σαν «ρατσιστικό εξτρεμισμό», «ακροδεξιά απειλή» κ.λπ…

Εδώ και πολλά χρόνια
οι μυστικές υπηρεσίες οργανώνουν προβοκατόρικες τρομοκρατικές πράξεις για να τις χρεώσουν σε λαούς και έθνη που θέλουν να διαλύσουν, να τις χρεώσουν στα ριζοσπαστικά αγωνιστικά κινήματα και να προωθήσουν τη λεηλασία των λαών, την ισοπέδωση των κοινωνιών, την υποταγή τους στα μακάβρια σχέδια του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τη φίμωση κάθε φωνής που εναντιώνεται στη Νέα Τάξη…

Ένα τέρας μεγαλώνει: Δημοκρατικός Φασισμός!


Στέλιος Ελληνιάδης
Φοβάμαι ότι έχουμε ήδη μπει στη φάση του καπιταλισμού που ο φασισμός και ο ρατσισμός συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο με την αστική δημοκρατία πολιτικό και πολιτιστικό μόρφωμα.
FREE photo hosting by Fih.grΕπανένταξη του φασισμού. Το σύστημα στόμωσε. Πολλοί το βλέπουν, λιγότεροι το παραδέχονται. Και εκδηλώνεται εντονότερα σε χώρες με χαμηλότερο βαθμό ανάπτυξης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισλανδία και η Ιρλανδία. Κρίση που δεν οφείλεται στους πιο αδύνατους, αλλά που για ευνόητους λόγους φορτώνεται σ’ αυτούς. Οι ΗΠΑ, αν δεν είχαν τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στο παγκόσμιο σύστημα και τη δυνατότητα, μόνον αυτές, να τυπώνουν δολάρια, αλλά και να δανείζονται απεριόριστα από τρίτους, θα είχαν ήδη καταρρεύσει. Η Ιαπωνία είναι είκοσι χρόνια μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας. Η Αυστραλία ακόμα τρέφει τους λευκούς εποίκους της με τον ανεξάντλητο ορυκτό πλούτο της. Η Μεγάλη Βρετανία διασώζεται σοβαρά τραυματισμένη χάρη στη στενή της σχέση με τις ΗΠΑ, τις ισχυρές πολυεθνικές της (πετρελαϊκές, τραπεζικές κ.λπ.) και τον προστατευτισμό που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από την ΕΕ. Η Ιταλία είναι υπερχρεωμένη, το ίδιο και η Ισπανία, με 20% ανεργία, παρ’ όλο που έχει πρόσβαση στην ισπανόφωνη Λατινική Αμερική. Η Γαλλία κρατιέται οριακά και το Βέλγιο είναι στα πρόθυρα της διχοτόμησης. Το αφειδώς επιδοτούμενο Ισραήλ είναι εσωτερικά σαθρό και οι νεοκαπιταλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σχεδόν όλες! Από τις μεγάλες χώρες, μόνο η Γερμανία, και από τις μικρές οι σκανδιναβικές χάρη στη διατήρηση των μικρότερων κοινωνικών ανισοτήτων, αντέχουν. Δηλαδή, το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα, στο σύνολό του, είναι σε μια χωρίς προηγούμενο βαθιά κρίση. Εφεξής τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά. Η ίδια η αστική δημοκρατία μεταλλάσσεται.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ!


greece_in_financial_trouble_
ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!
ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
ΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREDAS KAI ΤΑ CDS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

Βλέποντας και οι ίδιοι οι πιστωτές της χώρας το πλήρες αδιέξοδο των μέτρων κατεδάφισης της Ελλάδας και λεηλασίας του ελληνικού λαού που υλοποιούν από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης η Γερμανία ήδη επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών.
Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει έτσι τη στεγανοποίηση των γερμανικών τραπεζικών ιδρυμάτων προκειμένου να υποδεχτεί προετοιμασμένη την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στην οποία οδηγούν εκ του ασφαλούς τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι πιστωτές μας.

Το έκτακτο σχέδιο προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο «κούρεμα» ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα, με το Βερολίνο να επιθυμεί να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του.

Η εξαπάτηση ενός λαού


Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια


Στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, αίσθηση προκάλεσε η φράση «βασικός μου στόχος είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο». Ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε αν αναφέρεται στους γονείς ή στο παιδί τους που θα πλένει τζάμια στα φανάρια.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει να κάνει τόσο με το αν θα υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια αλλά με το αν θα υπάρχει ένας πρωθυπουργός από κάθε οικογένεια.
Αν ίσχυε το «ένας πρωθυπουργός ανά οικογένεια», ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός, αφού η ένδοξη οικογένειά του έχει ήδη προσφέρει στον τόπο δυο αξέχαστους πρωθυπουργούς.

Την καναμε...Λαχειο


     ΔΥΟ ΝΕΑ ΛΑΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ''Θα αγωνιστώ να υπάρχει   τουλαχιστον ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογενεια''...!!!!
 
 
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/
 

Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι ελεύθεροςΤα παιχνίδια του μυαλού
Eποχή της τρομοκρατίας και τρομολαγνείας


Kαθημερινά βιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, την ανασφάλεια, την αμφιβολία, την μελαγχολία της διαμορφωμένης κατάστασης της κρίσης. Και ενώ οι αυτοκτονίες αυξάνονται στατιστικά με τα προηγούμενα χρόνια, η μόνη δυνατή διέξοδος είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας και της αισιοδοξίας ότι όλα θα αλλάξουν από την πορεία του παραλόγου που οδεύουμε όλοι παγκοσμίως σήμερα.

Το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει

Θεωρώ ότι το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει και πολύ απλά πρέπει να αντικατασταθεί από νέα μορφή κοινωνικού συστήματος. Όσο πιο σύντομα το επιτρέψουν τα θηρία που τρέφονται από τις σάρκες του καπιταλιστικού αυτού συστήματος, τόσο πιο πολλές ελπίδες θα έχει το ανθρώπινο γένος να επιβιώσει και να μη βιώσει καταστάσεις που μετά από πολλά χρόνια η ιστορία θα χαρακτηρίσει παράλογες και παρανοϊκές. Και άλλοτε έχει υπάρξει οικονομική κρίση, τότε όμως οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Η τεχνολογία δεν είχε αντικαταστήσει και καταργήσει τόσους παραγωγικούς τομείς, δεν υπήρχε ο κορεσμός και η πληθώρα τόσων αγαθών και υπηρεσιών. Τώρα για να έχουμε ανάπτυξη απλά πρέπει να "γεννήσουμε" πλασματικά αγαθά. Αγαθά δηλαδή που ενώ δεν χρειαζόμαστε, πρέπει να έχουμε για να καλύπτουμε ανάγκες που στη πραγματικότητα δεν είναι ανάγκες.