#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τον Καπιταλισμό τί ?


 
http://wwwpraxisred.blogspot.com/
 
Αλήθεια πόσο μπορεί να διαρκέσει ένα κοινωνικό σύστημα ? Αν εξετάσουμε ιστορικά την διάρκεια ζωής του κάθε συστήματος, διαπιστώνουμε ότι το επόμενο ζει λιγότερο από το προηγούμενό του!

Ο Καπιταλισμός, που στις μέρες μας τελειώνει, έχει μια διάρκεια ζωης 500 περίπου ετών, που είναι πολύ λιγότερα από εκείνα του Φεουδαρχισμού, ο οποίος με τη σειρά του ήταν πολύ μικρότερος σε διάρκεια απ όσο διήρκεσε η Δουλοκτητική κοινωνία . Το επόμενο μετά τον Καπιταλισμό κοινωνικό σύστημα, σύμφωνα με αυτήν την λογική, θα πρέπει να έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής !


Αν θελήσουμε να παραστήσουμε με μαθηματικό τρόπο αυτήν την εξέλιξη αρχίζοντας από την προϊστορία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν μια φθίνουσα σειρά (από τα δεξιά προς τα αριστερά) της σειράς των χρυσών αριθμών (της σειράς Fibonacci για τους Μαθηματικούς ).

Βιάζεται να περάσει τις εξετάσεις η κυβέρνηση

 

Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης
Και να δείξει πόσο πολύ υποταγμένη στη Τρόικα είναι! Άμεσα από την επόμενη εβδομάδα θέλει να βγάλει τουλάχιστον 20000 υπαλλήλους στην εφεδρεία, όπως ονομάζεται η απόλυση τώρα.
Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ της Πέμπτης, δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά σχόλια, από μόνο του το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό! Οι υπογραμμίσεις δικές μας. 

Έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που μπορεί μετά την παρέλευση ενός έτους να απολυθούν.
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει άμεσα το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας με τις πρώτες ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ , ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική,ΕΟΜΜΕΧ) όπου απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι και τις 160 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ όπου εργάζονται 35.000 άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας του 10% των υπαλλήλων οι οποίοι επανδρώνουν τους παραπάνω οργανισμούς.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΘ!


 
Όλοι στην διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ. 10/9 18:00 στον Λευκό Πύργο
 
 
 Πόλεμος: Η πιο κερδοφόρα μπίζνα του πλανήτη
Πόλεμοι για το χρήμα
Ένας πόλεμος μπορεί να κοστίζει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές,
αλλά αποφέρει τεράστια κέρδη στις πολεμικές βιομηχανίας...
Όταν στις 11 Μαρτίου του 2011, ο σεισμός στην Ιαπωνία προκάλεσε τσουνάμι, το οποίο με την σειρά του είχε ως αποτέλεσμα το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Φουκοσίμα, οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, στάθηκαν «συμπαθητικά» λυπημένοι έναντι του Ιαπωνικού λαού, για την τραγωδία που τον έπληξε…

Τουλάχιστον αυτοί που στην καθημερινότητα τους, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μία παρόμοια πρόκληση:
Της άμεσης ανάγκης για επιβίωση

Λίγο θα απασχόλησε φαντάζομαι, το τραγικό αυτό γεγονός, τους λαούς των χωρών που αντιμετωπίζουν «Φουκοσίμες» στην καθημερινότητα τους (
στο κομμάτι της ενασχόλησης μέσω των ΜΜΕ για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό από τα εκάστοτε προβλήματα που αντιμετώπιζε η κάθε χώρα μεμονωμένα)… Και είναι φαντάζομαι πολλοί αυτοί οι λαοί… Ίσως και ο μισός πλανήτης…

Άκαρδοι; Όχι βέβαια…

Η υπέρβαση του πνευματικού εκπασοκισμού


του Γιώργου Καραμπελιά


Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, δεν έχει μέχρι σήμερα αναλυθεί επαρκώς, με συνέπεια να κυριαρχεί ακόμα και στην αντιπολίτευση απέναντι στην τρόικα και τη νέα κατοχή, μια μορφή πασοκικού-μεταπολιτευτικού λαϊκισμού, η οποία συσκοτίζει την πραγματικότητα.
Όπως τονίζουμε εδώ και δεκαετίες, η χειρότερη κληρονομιά που μας άφησε το ΠΑΣΟΚ είναι η αποβαρβάρωση και η υποβάθμιση του πνευματικού επιπέδου και της σκέψης του ελληνικού λαού. αυτό που προσφυώς έχει χαρακτηριστεί ως η πασοκοποίηση των Ελλήνων. Αυτή η βαθιά διαστροφή στηρίζεται στο διπλό σύστημα σκέψης και πράξης  –που ούτως ή άλλως ενδημούσε στη χώρα μας εξαιτίας των περιπετειών που έχει περάσει επί αιώνες ο λαός μας– το οποίο εγκαθίδρυσε και επέβαλε ως κυρίαρχο για τη μεταπολιτευτική περίοδο το ΠΑΣΟΚ.

«εργασιακή εφεδρεία του πλεονάζοντος προσωπικού»


Δεκάδες χιλιάδες είναι οι απολύσεις που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από δημόσιους φορείς και οργανισμούς που θα κλείσουν, αλλά και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα, με «όχημα» την ιδέα της ΝΔ για «εργασιακή εφεδρεία του πλεονάζοντος προσωπικού»
Τα όσα είπε προχτές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Το προσωπικό που εργάζεται στο ευρύτερο δημόσιο, αλλά και στα υπουργεία πρέπει να το εξετάσουμε συνολικά, ενιαία, είπε ο υπουργός και υποστήριξε ότι «δεν είναι καθόλου λογικό η εργασιακή εφεδρεία να αφορά μόνο φορείς που έτυχε να αναδιαρθρωθούν, διότι εκεί μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί εργαζόμενοι, επιστήμονες με προσόντα, με εμπειρία. Αυτοί είναι χρήσιμοι για το Δημόσιο και τον δημόσιο τομέα. Υπάρχουν άλλοι φορείς, μεγάλοι, που δεν μπορεί να πάψουν να υπάρχουν, οι οποίοι έχουν πλεονάζον προσωπικό. Και μπορεί το προσωπικό αυτό να είναι προσωπικό χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, προσωπικό που δεν προσφέρει τώρα κάτι».

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις...


Τι σημαίνει κοινοβουλευτική δικτατορία;


Απλές οι απαντήσεις και δεν έχουν σχέση με τους συνταγματάρχες της 21ης Απρίλη.
 
1. Όταν το ΚΚΕ δήλωσε «Εμείς είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα.
Δεν συμφωνούμε και το έχουμε καταψηφίσει», ξεχύθηκε το φασισταριό (Νέο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ & αγία Οικογένεια αποσταCiaς) να το κατασπαράξουν. 
 
Θυμάστε τι τράβηξε ο Μαΐλης στο κεντρικό δελτίο του Mega; 
Λίγο να απαιτήσουν να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ.
 
Όταν λέει ο αχρείος σαλτιμπαγκος βάλει εναντίον του Σύνταγματος γιατί είναι κόκκινη γραμμή (Πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το ισχύον Σύνταγμα) και δεν του επιτρέπει να απολύσει τους δημοσίους υπαλλήλου, το ίδιο πολιτικό σκυλολόι επιχαίρει τις καταγγελίες του Συντάγματος.
 
2. Όταν οι φοιτητές φωνάζουν «ο νόμος της Διαμαντοπούλου θα μείνει στα χαρτιά», είναι παράνομοι!
Θέλετε περισσότερα;
 
 
 

Μέσω του ευρώ μετατρέπουν την Ελλάδα σε φέουδο - Καζάκης Κακλαμάνος Ραδιο9 9/9/2011


Θεσσαλονίκη: Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία...


 Η πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για να διασφαλίσει ότι θα κυλήσει ομαλά η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται ότι θα μείνει....χαραγμένη στη μνήμη πολλών κατοίκων, από τους οποίους δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ειρωνεύονταν την κατάσταση και εκείνοι που αναρωτιόντουσαν που βρέθηκαν τα λεφτά σε καιρό κρίσης για μια τόσο μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να σταθμεύσουν με τις μοτοσικλέτες τους σε άσχετα τελείως σημεία από τα μέρη που επρόκειτο να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, ενώ αρκετοί αστυνομικοί μπήκαν στις πυλωτές πολυκατοικιών και ξαπόστασαν κάτω από τη σκιά, περιμένοντας οδηγίες από τους ανωτέρους τους. Οι εικόνες αυτές εκτυλίχθηκαν σε μια μεγάλη έκταση της Θεσσαλονίκης, ανατολικά του δημαρχιακού μεγάρου.
Ενδεικτικό της «αστυνομοκρατίας», μιας πρωτοφανούς εικόνας σε αυτό το βαθμό για τη Θεσσαλονίκη, την οποία οι παλαιότεροι δηλώνουν ότι δεν είχαν δει ούτε στα χρόνια της δικτατορίας, ήταν ότι αστυνομικοί στάθμευσαν τις μοτοσικλέτες τους στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Σιδηροκάστρου, ανατολικά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου (!) και εισήλθαν στην πυλωτή πολυκατοικίας περιμένοντας οδηγίες προς έκπληξη των ενοίκων της πολυκατοικίας, οι οποίοι, πάντως, συνειδητοποίησαν αμέσως ότι η παρουσία των αστυνομικών οφείλεται στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η αποχαύνωση ως παιδαγωγική μέθοδος


Ρωτάς τα παιδιά, τους μαθητές: «τι δώρο θέλεις να σου προσφέρουν οι γονείς, οι συγγενείς, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, στη γιορτή σου ή στα γενέθλιά σου;».

Παρένθεση: Η ονομαστική εορτή σχεδόν καταργήθηκε. Σχεδόν κανένα παιδί δεν γιορτάζει, δεν κερνάει, δεν προσκαλεί την ημέρα της χριστιανικής γιορτής. Υπάρχουν μόνο τα γενέθλια.
Η δυτικόφερτη φραγκοσυνήθεια έχει επικρατήσει πλήρως. Και αυτά ακόμη τα γενέθλια δεν εορτάζονται στο γονικό σπίτι, αλλά σε κάτι φανταχτερές, ιδιωτικές παιδοφυλακές.
Το παιδί της πόλης, ως γνωστόν, ευρίσκεται υπό διωγμόν από την ευλογημένη πατρική εστία. Φωνάζουν, λερώνουν, γελούν, κλαίνε, μαλώνουν, πεινούν, πράγματα απαράδεκτα για ένα ψευτοπολιτισμό, που θέλει τα πάντα αποστειρωμένα και αποστεωμένα. Ακόμη και μηνύσεις υποβάλλουν ενοχλημένοι γείτονες και περίοικοι κατά παιδικών φωνών.
Ας κάνουν όλοι υπομονή. Οσονούπω θα καθιερωθεί το λεγόμενο ολοήμερο σχολείο, οπότε θα επιστρέφουν εξουθενωμένα, το απόγευμα τα παιδιά στο σπίτι, για να ξαναρχίσει το φροντιστηριακό λαχάνιασμα. Οι γονείς θα περιορίζονται σε μια «καληνύχτα» και ένα «καλημέρα» και μετά θα αναρωτιούνται, εν φόβω και τρόμω, γιατί έμπλεξε αυτό το παιδί.
Σημείωση ακροτελεύτιος της παρένθεσης: στα βιβλία γλώσσας – περιοδικά ποικίλης ύλης του Δημοτικού, δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη νύξη για ονομαστική εορτή. Υπάρχουν μόνο γενέθλια.

το νέο βίντεο του media center της πλατείας Συντάγματος


Το μεγάλο τους τσίρκο.


Ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν, άνθρωποι που φτύνουν φωτιές...
Ελέφαντες, τσακάλια, όφφιδες, γύπες και καρδερίνες...
Βαλίτσες ετοιμάζουν να  βγουν στη Σαλονίκη.
Να "εγκαινιάσουν" ότι απόμεινε από αυτήν.
Να παραδώσουν μαθήματα πατριωτισμού.
Να μυξοκλάψουν. Να αναστενάξουν. Να λυπηθούν.
Να μας φοβερίσουν. Να μας απειλήσουν. Να μας δείρουν.
Μ΄αεροπλάνα και θωρακισμένες λιμουζίνες.
Με σεκιουριτάδες και...μπάτσους. Πολλούς μπάτσους.
Με ειδικά εκπαιδευμένους τρομοκράτες
Με αύρες και υδροφόρες. Γκλομπς και χημικά.
Με θέληση και δύναμη.
Να πατάξουν κάθε διαμαρτυρία. Κάθε Πολίτη.
  Επιστράτευσαν κάθε ημέτερο.
Πράκτορες, προβοκάτορες, μυστικοί και φανεροί.
"Πλέκουν" το Δίχτυ της Τρομοκρατίας...αυτό που "αντικατέστησε"
το Δίχτυ Ασφαλείας
Δια παν ενδεχόμενο...

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γραφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Το ελληνικό  χρέος διακρίνεται σε α)δανειακό  χρέος και β)χρέος σε ομόλογα.
Α) δανειακό χρέος
το δανειακό χρέος διακρίνεται περαιτέρω σε νόμιμο και ειδεχθές ή απεχθές.
     1.Το χρέος της χώρας μας θεωρείται εν πολλοίς  ειδεχθές, διότι έχει αναληφθεί α) χωρίς την συναίνεση της κοινωνίας β) η πληρωμή αυτού θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την χώρα και γ) η δημιουργία του δεν ωφέλησε την κοινωνία.

   2. Επί πλέον δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα, διότι το βιοτικό επίπεδο του λαού σήμερα βρίσκεται σε χειρότερο επίπεδο  από αυτό που ήταν πριν την ανάληψη των δανείων(1981και μετά). Ακόμη τα δάνεια που δημιούργησαν το  χρέος δεν  είχαν κοινωνικό χαρακτήρα εφόσον δεν διατέθηκαν ,  για την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια, παρά ένα μικρό ποσοστό τους .  Αντιθέτως το συντριπτικό  μέρος των δανείων αυτό διατέθηκε για τους εξοπλισμούς της χώρας προκειμένου να είμαστε το προχωρημένο  φυλάκιο της Ευρώπης  και του ΝΑΤΟ απέναντι στους  Ρώσους  και τις Μουσουλμανικές  χώρες.  Επομένως  τα δάνεια διατέθηκαν  προς όφελος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ και όχι των πολιτών. Άλλος μεγάλος ωφελημένος  είναι οι Ελληνικές  τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα οι οποίες απεκόμισαν  τεράστια κέρδη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Τα πιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες  δανείζονταν  με επιτόκια 2% και 3% και τα πουλούσαν στις επιχειρήσεις με 8% ,10%  τα καταναλωτικά δάνεια τα πουλούσαν μέχρι και 18% (κάρτες).

Εισάγουμε λάδι .. Γερμανίας και ..ψάρια Ισπανίας !


Το ότι από γεννησιμιού της κομπραδόρικη αστική τάξη της Ελλάδας δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξολοθρεύσει εντελώς την παραγωγική βάση της χώρας μας όταν μπορεί να αποκομίσει περισσότερα κέρδη όχι σαν απλώς μεσάζοντας αλλά σαν εισαγωγέας είναι ένα γεγονός αυταπόδεικτο. Με αυτό δεδομένο δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε προϊόντα που τα πληρώνουμε πανάκριβα (χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που παρακολουθούμε στο βίντεο. Οι δικοί μας ελαιοπαραγωγοί οδηγούνται στον μαρασμό και την εξαφάνιση την ίδια ώρα που εισάγουμε λάδι από την Γερμανία και μάλιστα το αγοράζουμε 18 ευρώ το λίτρο, για τα "γκουρμέ" εστιατόρια!!!).

Κατάληψη δημαρχείου Θεσσαλονίκης από το Π.Α.ΜΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΩΡΑ-ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ,  ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ...


Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Λεωφόρο Στρατού με σκοπό να

εκκενώσουν κτίριο που έχουν καταλάβει αναρχικοί. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το κτίριο και η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο γίνεται με δυσκολία.Seleo.gr News μεσω
ΠΡΕΖΑ TV
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Ακροδεξιά και ηθικολογία: κατ’ επάγγελμα δολοφονική βαρβαρότητα

Άγγελος Καλοδούκας
 

Κάθε φορά που διαπράττονται (πραγματικά) «ειδεχθή εγκλήματα», δίδεται η ευκαιρία σε κάθε λογής (και πάλι, κυριολεκτικά) «ειδεχθείς ανθρώπους» να εκφράσουν τον (υποτιθέμενο) αποτροπιασμό τους. Δεν θα μπορούσε από αυτόν τον κανόνα να ξεφύγει το μακελειό που προκάλεσε ο Νορβηγός φασίστας Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ (ο τελικός απολογισμός είναι 77 νεκροί -ο ορισμός της φρικώδους πράξης).
Προσέξτε ωστόσο…
Μεγαλοδημοσιογράφοι γλοιώδεις υπηρέτες των αφεντικών τους, ανάλγητοι φραγκοφονιάδες που δεν διστάζουν, για να εισπράξουν την αργυρώνητη αμοιβή τους, να καταγγέλλουν κάθε απεργό ως επικίνδυνο για το «κοινωνικό σύνολο και την εθνική οικονομία», ξαφνικά αποκτούν «ηθική συνείδηση»: επιτέλους, μπορούν να φρικιάσουν μπροστά στο «ειδεχθές έγκλημα» και να «αποδείξουν» με αυτόν τον τρόπο ότι ακόμα διαθέτουν κάποιου είδους «ηθική συνείδηση». Ωστόσο, οι κοινότοπες περιγραφές τους δεν αποκαλύπτουν απλά έλλειμμα φαντασίας, αλλά έλλειμμα οποιασδήποτε ηθικής: «ψυχρός δολοφόνος», «δέσμιος μισαλλόδοξων απόψεων», «ανθρωπόμορφο τέρας που πυροβολούσε επί μιάμιση ώρα ανελέητα». Οι άνθρωποι βρίσκονται, απλά, σε διατεταγμένη αποστολή: οι «ανθρωπιστικές» κορώνες έχουν σκοπό να καταπνίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αναλυθούν τα γεγονότα στην Νορβηγία, να αναζητηθούν οι βαθύτερες αιτίες.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου «καβάτζωσαν» σχολικά βιβλία για τα παιδιά τους - «Δεν το ήξερα» λέει η Άννα


Και όμως βιβλία υπάρχουν. Γονείς αφήστε κάτω τα DVD players. Ιδού, έγγραφο το οποίο ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα από το Lesvosnews.net και αποδεικνύει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει... καβάτζα σχολικά βιβλία και τα μοιράζει στα παιδιά των υπαλλήλων.

«Ύστερα από επικοινωνία με τον ΟΕΔΒ σας ενημερώνουμε ότι τα σχολικά βιβλία θα χορηγηθούν με μεγάλη καθυστέρηση, περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου και μετά. Όποιος από τους συναδέλφους ενδιαφέρεται να προμηθευτεί σχολικά βιβλία για τα παιδιά του παρακαλείται να υποβάλει αίτηση στο γραφείο του Συλλόγου (xxxxxx) από 5 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2011. Πληροφορίες στους συναδέλφους τάδε και τάδε...», αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γγ του Συλλόγου των υπαλλήλων του υπ. Παιδείας.

Μόνο μια εθνική κρίση θα διασώσει το καθεστώς!!!!


Το σάπιο πολιτικοοικονομικό καθεστώς στη χώρα μας, το οποίο είναι δομημένο πάνω σε ένα συγκεκριμένο πάγιο πολιτικό σύστημα, έχει οδηγήσει κατ’ επανάληψη στην νεώτερη ιστορία κυκλικά σε κρίσεις.  
Παρότι όμως  έχει οδηγήσει πολλές φορές σε κρίσεις τη χώρα και το λαό, εντούτοις, πάντα καταφέρνει να διασώζεται το ίδιο και να  επανέρχεται μετά τις κρίσεις για  να συνεχίσει στο τιμόνι της εξουσίας, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε νέα κρίση.
Όμως, πως καταφέρνει άραγε και διασώζεται, χωρίς να επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη δομή του; 

Τρεις είναι ιστορικά οι παράγοντες που σαν από «μηχανής θεός»,  διέσωζαν στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα.

Μια εκδοχή του Homo Metapoliteuticus

 

Του Γιώργου Μπιλίνη

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μετά την επαναφορά της δημοκρατίας, είδα το παλιόφιλο το Μάκη να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες υπό μάλης. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του '"εθνάρχη" με τα ιδιόμορφα φρύδια. Η αμφίεση χαρακτηριστική: Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με τη τρίχα κάγκελο βιτρίνα και το παχύ βαφτιστικό σταυρό του να παριστάνει το εκκρεμές, παπούτσι με εξάποντο τακούνι. Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. "'Αυτοεξόριστος" κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους Σουηδούς, που του αγοράσανε και αμάξι επειδή είχε κάνει δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο Πόντιος με το καινούριο volvo.

Mε το volvo ήρθε οδικώς στην Ελλάδα αρχές του 1975 με την ιδιότητα του αντιστασιακού, αυτοεξόριστου, κατατρεγμένου αντιφρονούντα, κι αμέσως έπιασε δουλειά. Ένας κολλητός του δούλευε στη νομαρχία. τμήμα πολεοδομίας. Κάτι μαγειρέψανε με ένα οικόπεδο, κάτι άδειες πλαστογραφήσανε και, από εκεί που γύρισε άφραγκος, με μια αντιπαροχή βρέθηκε με τρία διαμερίσματα στη κατοχή του. Τα νοίκιασε σε φοιτητές της σχολής, που άνοιξε στη πόλη του και κάαααθονταν. Τώρα είχε χρόνο να σώσει τους συμπολίτες του από την κατάρα της αντιπαροχής που τσιμέντωσε τα πάντα!

Ας ακούσουμε τον αχρείο υβριστή ...τι έλεγε ο παρλαπίπας "καθηγητής" δημόσιος υπάλληλος! 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στις "Αληθινές Συνεντεύξεις" του Τζίμη Πανούση, στην εκπομπή του (του Τζιμάκου, όχι του υπουργού) "Δούρειος Ήχος" (21/4/2010) στο Ράδιο ΘΕΜΑ 98.9.

Η πτώχευση, το plan b και η έξοδος από την Ευρωζώνη


blogs.ft.com
Την ώρα που το ελληνικό χρηματιστήριο με την γνωστή «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ανέβαινε χθες περίπου 8% νέα πυκνά μαύρα σύννεφα μαζεύονταν πάνω από την Ελλάδα μια μόλις μέρα μετά τις φιλόδοξες αναγγελίες του υπουργού Οικονομικών οι οποίες δεν φάνηκε να γίνονται ιδιαίτερα πιστευτές από κανέναν πλην κάποιων αφελών ή κερδοσκόπων του ελληνικού Χρηματιστήριου.
Την πτώχευση της Ελλάδας το Δεκέμβριο προβλέπει η Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει «βίαιη» εξάπλωση της κρίσης στις διεθνείς αγορές.

Απέναντι στο παΣΟΚ της καταστροφής που μας απειλεί παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας…


 
FREE photo hosting by Fih.gr
Είναι  βέβαιο πως ζούμε πολύ δύσκολές έως τραγικές στιγμές.  Είναι ακόμη σιγουρότερο πως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφιστούν τα πάντα για να πάρουμε την 6 δόση μας απειλεί μια ολοκληρωτική κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Είμαστε επιβάτες ενός τραίνου που οδηγείτε στο γκρεμό και εμείς  για να σωθούμε θα πρέπει να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια και να πατήσουμε φρένο. Και στην συνέχεια να αλλάξουμε ρότα για πολιτείες πιο φιλικές για εμάς και το περιβάλλον. Η κυβέρνηση ακολουθώντας κατά γράμμα τις λογικές της φασίζουσας λογικής των νεοφιλελευθέρων προκαλεί επανωτά σοκ που τρομοκρατούν  τους εργαζόμενους στοχεύοντας στην απονεύρωση τους.