#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

10 λόγοι που θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ ...Τι κέρδισα από το ΠΑΣΟΚ και θα το...ψηφίσω!!!
1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω...


3. Έκοψα το αυτοκίνητο
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

Εξόντωση με ρατσιστικά κριτήρια 75 χρόνια μετά


Members of the Reichstag greet Hitler in Octob...Image via WikipediaΤι διαφορά έχουν οι δύο φράσεις:

Πολύ πιθανή δήλωση Ναζιστή στην Γερμανία 3 χρόνια μετά το κραχ του 1929 εν μέσω τεράστιας ανεργίας και φτώχειας:
 

"Το ένα εκατομμύριο Εβραίων που ταλαιπωρούν τα δέκα εκατομμύρια της Βαυαρίας, με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους πειράξει όσο ζούνε, μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε"


Δήλωση δημοκράτη-σοσιαλιστή υπουργού 3 χρόνια μετά το κραχ του 2008 εν μέσω τεράστιας ανεργίας και φτώχειας:

"Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα δέκα, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε"

Κυριαρχία και υπακοή


Ίσως να είναι τυχαίο, ίσως όχι. Είναι όμως χαρακτηριστική σύμπτωση ότι, τις ημέρες που η κυβέρνηση έτρωγε χαστούκια από την τρόικα και ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωνε νέα ακόμη σκληρότερα μέτρα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης υπέγραφε στο Τελ Αβίβ την αναβαθμισμένη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ.

Μιλώντας περί οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, είναι υποχρεωμένος κανείς να αγγίξει τον πυρήνα ενός κράτους. Αυτοί οι δύο τομείς αποτελούν τους πυλώνες επάνω στους οποίους οικοδομείται η κυριαρχία του...


Μιλώντας για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου έχει ομολογήσει ότι είναι υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας. Αυτό στο οικονομικό επίπεδο είναι ολοφάνερο, καθώς οι πιστωτές και οι μηχανισμοί τους είναι αυτοί που επιβάλλουν τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας. Είναι αυτοί που κάνουν τους λογαριασμούς και αποφασίζουν ποιοι και με πόσα θα επιβιώσουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ


Μετά από  τις απροκάλυπτες δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας κατά διαδηλωτών και των αυθαίρετων κατηγορητηρίων που στήθηκαν κρίθηκε σκόπιμο να  εκδώσουμε το παρακάτω κείμενο με τις πρώτες νομικές βοήθειες εν όψει του αποκλεισμού της ΔΕΘ το Σάββατο 10/09/2011 από τους αγανακτισμένους:
ΠΡΩΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
1.   ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  (Εξακρίβωση στοιχείων) – ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.

2.   ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΓΕΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ :

- ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ  για να μας εκπροσωπήσει στην επαχθή θέση που μας έφερε η αστυνομία

- ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στην Gulaferit Unsal


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Θεσσαλονίκη: 06 / 09 / 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Η Gulaferit Unsal είναι αγωνίστρια και συνδικαλίστρια του πολιτικού και συνδικαλιστικού κινήματος στην Τουρκία.
Για τους αγώνες της υπέστη διώξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές της Άγκυρας και συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Όταν αποφυλακίστηκε συμμετείχε και πάλι στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Οι διώξεις σε βάρος της από τις τούρκικες αρχές συνεχίζονταν καθημερινά και αναγκάστηκε πριν λίγες εβδομάδες να έρθει στη χώρα μας και να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής της και απαιτεί την έκδοσή της στη Γερμανία. Στη Γερμανία βρέθηκε πριν 10 χρόνια για διάστημα 1,5 έτους και το 2001 επέστρεψε στην Τουρκία.


Η πολιτική δράση της αγωνίστριας για τη διακίνηση περιοδικών και άλλων εντύπων καθώς και για εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας θεωρήθηκε από το γερμανικό κράτος παράνομη και τρομοκρατική.
Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψής της το εξέδωσαν 8 χρόνια αργότερα και αυτό είναι αρκετό για να δείξει πως το κατηγορητήριο σε βάρος της αγωνίστριας ήταν κατασκευασμένο και με σκοπιμότητα.
 
Την τελική απόφαση για την τύχη της Gulaferit Unsal θα την πάρει ο Άρειος Πάγος στις 16 Σεπτέμβρη.
Απαιτούμε την αποφυλάκιση της Gulaferit Unsal και να της δοθεί πολιτικό άσυλο.

 
Αν απελαθεί στη Γερμανία θα καταλήξει στις φυλακές της Τουρκίας


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πω,πω...Δημοκρατία!!- Εννέα πράσινοι βουλευτές έστειλαν επιστολή...αρμοδίως, με την
οποία "δηλώνουν" την αντίρρηση τους στην εξαγγελθείσα εργασιακή
εφεδρεία...
Οπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, εμφανίζονται μερικές Κατίνες που
διεκδικούν μετάλλια...αντίστασης.
Δεν τους κακίζω. Απλά, με...κούρασαν με το...πουλί τους!!
Το κακό δεν είναι που το παίζουν...
Το κακό είναι πως όταν...ολοκληρώνουν την πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!! 


 - Ο αρχι-νεκροθάφτης Λοβέρδος απέδειξε πόσο παρδαλός και επι-
κίνδυνος είναι.
Ζήλεψε την Αννούλα των φωτοτυπιών που καταργεί Ασυλο και Δη-
μόσιο Πανεπιστήμιο και είπε να καταργήσει κι αυτός...κάποιο άλλο
άρθρο του Συντάγματος, εκείνο που προστατεύει τη μονιμότητα των
δημ.υπαλλήλων!!

Ζωή να 'χουμε, ζωή θα 'χουμε;


Του Δημήτρη Πουλικάκου

Οι έρημοι αποτελούν το 1/3 περίπου της στεριανής επιφάνειας της Γης. Τα τροπικά δάση, το 3%. Μαζί με τη δασογραμμή της τάιγκα (βελονοειδή δέντρα στην πρώτη δασική ζώνη, που αρχίζει στα 2.500-3.000 km από τον Β. Πόλο), το 5,5% περίπου της στεριανής επιφάνειας της Γης.

Οι έρημοι αυξάνονται κάθε χρόνο δραματικά και καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις. Ζωτικές εκτάσεις! Αντίθετα, τα τροπικά δάση, που είναι και οι κύριοι ενεργοί «πνεύμονες» οξυγόνου του πλανήτη μας, μειώνονται δραματικά. Έχουμε φτάσει να είμαστε πλέον γύρω στα 7-7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι! Διπλασιαστήκαμε στα τελευταία 65 χρόνια, έπειτα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή.

Επικίνδυνες τυχοδιωκτικές πολεμικές και προβοκατόρικες βλακείες στην Κύπρο


Μπορεί ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να αντιμετωπίζουν ακραία προβλήματα, η ανεργία να σκαρφαλώνει στο 25% και στο 50% για την νεολαία, οι φόροι να είναι ανελέητοι, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις να θυμίζουν καταιγίδα, εξαιτίας των Μνημονίων και της αντεργατικής πολιτικής, αλλά πολιτικοί και στρατιωτικοί θυμήθηκαν να μας βάλουν να σκοτωθούμε για τα πετρέλαια.

Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό και τη διπροσωπία που διέπει τα αστικά επιτελεία σε Κύπρο-Ισραήλ-Ελλάδα-Τουρκία. Ενώ το καλοκαίρι όλα τα κράτη συνεργάστηκαν αρμονικά να εμποδίσουν τον Στόλο της Ελευθερίας να φτάσει στα χωρικά ύδατα της Γάζας, κλείνοντας τα λιμάνια, καταλαμβάνοντας τα πλοία, φυλακίζοντας τους καπετάνιους, στρέφοντας τα όπλα στους φιλειρηνικούς αγωνιστές που επέβαιναν σε αυτά, τώρα ο Ερντογάν θυμήθηκε να το παίξει «Προστάτης των Παλαιστινίων» και διέκοψε τις σχέσεις με το Ισραήλ γιατί δεν του ζητούν συγγνώμη για τη δολοφονία 9 αγωνιστών που επέβαιναν στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά! Βεβαίως, φέτος, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρεψε στο πλοίο-σύμβολο Μαβί Μαρμαρά να συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας και εξαπέλυσε μια από τις πιο βάρβαρες εκστρατείες της εναντίον της κουρδικής μειονότητας. Για τέτοια Υποκρισία μιλάμε και χυδαία εκμετάλλευση των πόθων ενός λαού για ελευθερία!

6η δόση εγκλήματος και... σαχλαμάρας

 

  Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τους ίδιους κομπάρσους.

Παίζεται κάθε τρεις μήνες με αφορμή τις δόσεις του δανείου από την τρόικα. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι ο τίτλος:

«Κινδυνεύει η 4η δόση» ήταν η πρώτη κόπια.
«Στον αέρα η 5η δόση» η δεύτερη εκδοχή.
«Στο κενό η 6η δόση» η τελευταία βερσιόν...


Και πάντα - μα πάντα - αμέσως μετά το τέλος κάθε παράστασης ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα σκληρά μέτρα. Μέτρα προαποφασισμένα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η επιβολή των οποίων έπεται της δημιουργίας ενός πρωτοφανούς κλίματος τρομοκράτησης των (πτωχευμένων) λαϊκών στρωμάτων για την «επερχόμενη πτώχευση της χώρας».

Διψασμενος "ΑΙΑΝΤΑΣ"...σε αφυδατωμενη ΔημοκρατιαΟι εργαζομενοι στην ΕΥΔΑΘ αρνηθηκαν να επιτρεψουν την τροφοδοσια του ΑΙΑΝΤΑ με νερο
δηλωνοντας οτι ειναι επικινυνο για τη σωματικη ακεραιοτητα των συμπολιτων τους.

Το εν λογω οπλο για να γεμισει χρειαζεται 6000 λιτρα νερου.


Περιπου δηλαδη οσο εχουν να εισπραξουν σε φτυσιματα στη διαρκεια του τριημερου, ολα αυτα τα αθλια ανθρωπακια της εξουσιας
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Κραυγή αγωνίας για τις τραπεζικές καταθέσεις


«Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τις ελληνικές καταθέσεις… 
αν το σύστημα καταρρεύσει οι καταθέτες δεν θα πάρουν τίποτα!» σε αυτή την παραδοχή – βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μιλώντας ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο ίδιος βέβαια, στην συνέχεια και μετά από παρεμβάσεις βουλευτών που επιχείρησαν να «διορθώσουν» τον πολύπειρο οικονομικό παράγοντα ώστε να μην προκληθεί πανικός στην αγορά, ανασκεύασε μερικώς τις αρχικές του δηλώσεις.

Ενα μάθημα από τον Ισημερινό; Nαι, αλλά να είναι ολοκληρωμένο!Επειδή πολλά διαβάζουμε για τον Ισημερινό και τη στάση του Κορέα, παρουσιάζοντάς τον ως σχεδόν το απόλυτο παράδειγμα για την αντιμετώπιση του χρέους αναδημοσιεύουμε άρθρο του Τζέιμς Πέτρας που γράφτηκε με αφορμή το πραξικόπημα πέρυσι τον Σεπτέμβρη και που θεωρούμε ότι είναι αρκετά διαφωτιστικό. Ενα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο μιας και κάνει παράλληλα μια συνολική αναφορά και αποτίμηση στα κεντροαριστερά καθεστώτα της Λ. Αμερικής.


Το πραξικόπημα στον Ισημερινό και η ευρύτερη σημασία του 
 
του Τζέιμς Πέτρας*

Το αποτυχημένο στρατιωτικο-αστυνομικό πραξικόπημα στον Ισημερινό, που έγινε στις 30 Σεπτέμβρη, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά σχετικά με το ρόλο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην επιχειρηματική ολιγαρχία καθώς και για τα αριστερά κοινωνικά κινήματα, τις ινδιάνικες οργανώσεις και τα πολιτικά τους κόμματα.

Ενώ ο πρόεδρος Κορέα και όλες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής καθώς και σημαντικά τμήματα της κοινής γνώμης στον Ισημερινό περιέγραψαν τις βίαιες αυτές ενέργειες σαν πραξικόπημα, το βασικό όργανο της Γουόλ Στριτ, η Wall Street Journal τις θεώρησε «διαμαρτυρία των αστυνομικών».

Θα μας αρχίσουν στις γρήγορες… μεταρρυθμίσειςΗ κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον -μετά τις πιέσεις της Τρόικα του ΣΚΑΪ και  του MEGA- αποφασισμένη να εφαρμόσει πιστά την επιτυχημένη οικονομική συνταγή “Γαία πυρί μειχθήτω” και την πολιτική συνταγή “Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”. Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στα γρήγορα καθώς αυτή η αναμονή της καταστροφής μας έχει κουράσει όλους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει η χώρα να κάνει επιτέλους αυτό το αποφασιστικό βήμα μπροστά που χρειάζεται για να πάψει να βρίσκετε στο χείλος του γκρεμού.

Μετά την κρίση τους...


Επειδη Ελλαδα δεν ειναι μονο η....Θεσσαλονικη!


Ο τιτλος βεβαια θα μπορουσε να ειναι " Να σας δω χωρις βρακι, να δω τι θα κανετε "οπως εγραφε καποτε η κατερινα.
Και το περιεχομενο δυο σκεψεις πολυ-πολυ απλες.

Η Θεσσαλονικη το τριημερο θα ειναι φρουριο για να αντιμετωπισθει ο "Εχθρος Λαος ".


H AΘΗΝΑ ΟΜΩΣ ; 


H AΘΗΝΑ ΟΜΩΣ ; 

H AΘΗΝΑ ΟΜΩΣ ; 

H AΘΗΝΑ ΟΜΩΣ ; 

 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη απο το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου!!

Ούτε...ρόδα δεν θα κινείται από το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, μέχρι τουλάχιστον τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ....

Πάρε το όπλο σου...Θανάση.

Νάμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές.
Στο ίδιο θέατρο με τους ίδιους θεατρίνους.
Με τους "εταιρικούς/θεσμικούς" εκβιασμούς και τους κυβερνητικούς 
επικοινωνιακούς λεονταρισμούς.
Πανάθλιο έργο.
Στημένο παιχνίδι.
Κουρσάροι ηθοποιοί, τενεκέδες θεατές.
 - Πριν από την 5η δόση και την ψήφιση του  Μεσοπρόθεσμου είχαμε 
την Μαρία των Βρυξελλών (Δαμανάκη) που "προειδοποιούσε" για 
την επιστροφή της Χώρας στη δραχμή...τώρα έχουμε την Αννούλα 
των φωτοτυπιών να "ανησυχεί" για τον επόμενο πρωθυπουργό μας, 
μήπως και θάναι πρωθυπουργός της δραχμής!!
Ερχονται,λοιπόν, οι εν λόγω κεχαριτωμένες δασκάλες της Σχολής
"Εξαθλίωσης και Υποταγής" να τραβήξουν τα αυτάκια ημών των κακο-
μαθημένων θεατών/μαθητών και κορόϊδων, απειλώντας μας με...

"Ζεσταίνουν" το χατί της τρομοϋστερίας;Είναι φανερό ότι στις συγκεκριμένες συνθήκες για το κράτος και τους μηχανισμούς του είναι αποτυχημένη κάθε προσπάθεια να «ζεστάνουν» το χαρτί της τρομοϋστερίας για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που με τόσο θέρμη υπηρετεί η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ-Τσολάκογλου.

Το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καμιά οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας με έντονη παρουσία και ούτε σε μονόστηλο αστικών φυλλάδων δεν αναφέρονται ενέργειες κάποιας οργάνωσης που αμφισβητεί ένοπλα το αστικό καθεστώς.

Επιστολή πρώην αντιπρύτανη του ΕΜΠ που καταγγέλει το νόμο Διαμαντοπούλου και αρνείται να μπει στην 5μελή επιτροπή εφαρμογής του


Κύριε Πρύτανη,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το άρθρο 76 , παραγ. β των μεταβατικών διατάξεων που αναφέρεται στην εκλογή οργάνων των ΑΕΙ, η έναρξη των διαδικασιών εκλογής των οργάνων διοίκησης γίνεται με τη συγκρότηση 5-μελούς επιτροπής . Η επιτροπή αυτή προβλέπεται να απαρτίζεται από τους δύο προηγούμενους Πρυτάνεις του ΑΕΙ και τρεις Αντιπρυτάνεις κατά σειρά της πλέον πρόσφατης υπηρεσίας τους στην Πρυτανεία. Από την ανάγνωση του άρθρου αυτού προκύπτει και η δική μου συμμετοχή, λόγω του ότι διετέλεσα Αντιπρύτανης στην προηγούμενη Πρυτανεία του ΕΜΠ.
Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να καταστήσω σαφή την απόφασή μου να μην συμμετάσχω στη συγκρότηση αυτής της επιτροπής  για τους κάτωθι λόγους: