#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος κατά της δημοκρατίας

Η ιστορία της εκμετάλλευσης της Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ και η παραλίγο πραξικοπηματική ανατροπή του Τσάβεζ, το 2002, στο ντοκιμαντέρ του John Pilger. 
Με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Euro, quand les marches attaquent - Η κρίση του ευρώ
Ένα ντοκιμαντέρ του Jean Quatremer που προβλήθηκε στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte.
Έχει θέμα την ελληνική κρίση. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των:
Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ κ.ά. Μεταφράστηκε για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση στην ενημέρωση.
Αξίζει ν' αφιερώσετε μία ώρα για να το δείτε.
Un documentaire de Jean Quatremer sur la crise grecque et sur l'euro mal gouverné.
Je l'ai traduit en grec pour que tous mes compatriotes aient accès à l'information.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ANEΞAPTHTA KI ENANTIA ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Μαζί με την πρωτοβουλία για «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ»Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση – ανεξάρτητη διαδήλωση, το Σαββάτο 10 Σεπτέμβρη, 6 μμ, Καμάρα, Θεσσαλονίκη

& την συνάντηση-συνέλευση της πρωτοβουλίας για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα των εργατών, τη Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 10 πμ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NO comment........!!!!http://redflyplanet.blogspot.com/

Α. Λοβέρδος: Στυγνός εξουσιαστής και εξόφθαλμα ψεύτης


 «Ισχύουν απολύτως τα τρία "ΔΕΝ" (δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης-δεν αυξάνονται οι εισφορές –δεν μειώνονται οι συντάξεις)».

Ανδρέας Λοβέρδος, ΝΕΤ, Δευτέρα 1/2/210
_________________

Ο Λοβέρδος πάνω απ' όλα είναι ένας στυγνός εξουσιαστής, διατεθειμένος ακόμα και να γίνει και επανειλημμένως ρόμπα προκειμένου να κρατήσει την υπουργική καρέκλα. Από κει και πέρα είναι και προκλητικός ψεύτης. Στο βίντεο που παρακολουθούμε και παραλείποντας την ασυναρτησία του (πώς αλλιώς να την χαρακτηρίσουμε;) των λεγομένων του «Ότι συνέβη στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου μετά την μεταπολίτευση  αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μονάχα αν είσαι αριστερός», ξεπέρασε σε ψευδολογία και μίσος ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και τον Στέφανο Μάνο.

Ο κύκλος των Τιποτένιων.


Ξεκίνησαν από...Αριστερά, ως σοσιαλιστές και μαρξιστές.
Στρατοπέδευσαν μερικά χρόνια στο...Κέντρο, ως σοσιαλ-
δημοκράτες μεσογειακού τύπου.
Κατέληξαν στη...Δεξιά, στην πιο ακραία και αποκρουστική 
της εκδοχή, το νεοφιλελευθερισμό.
Αυτός είναι ο κύκλος των Τιποτένιων που κυβερνούν.

Εθνική Ανεξαρτησία.
Δημοκρατία-Ελευθερία.
Λαϊκή Συμμετοχή.
Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Πρόοδο και Ευημερία.
Αξιοκρατία και Ισονομία. 
Μέλλον για τους Νέους.
Αξιοπρέπεια για τους Γέροντες.
Σε 23 μήνες τα  Ξ ε π ο ύ λ η σ α ν  ΟΛΑ.


ΟΛΟΙ οι κύκλοι κλείνουν.
Αυτή τη φορά κλείνει ο κύκλος ο δικός τους.
Ο κύκλος των Τιποτένιων.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!


diktatoria_ee-nato-ipa…ΕΦΟΣΟΝ ΘΙΓΟΥΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ!


Με μια απαράδεκτη απόφαση, που λειτουργεί, στην ουσία, σαν ένα σύγχρονο Ιδιώνυμο, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας αποφάσισε να απαγορέψει τη δημιουργία του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή οι στόχοι του είναι - ανοιχτά - ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ!
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο "Ριζοσπάστης" (6/9), η ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης, πραγματικά, προκαλεί ανατριχίλα, αφού, στην ουσία, απαγορεύει όποια δράση δεν αποδέχεται - όχι γενικά τη «νομιμότητα» - τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Με λίγα λόγια, όπως φαίνεται και παρακάτω, οποιοσδήποτε στόχος δεν είναι σύμφωνος με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι παράνομος και επικίνδυνος.

Ασχήμιες ...Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Πειραιά να είναι ένας ...εφοπλιστής;
Το ερώτημα δεν είναι δικό μας. 
Είναι της υπουργού της (σ.σ.: Δημόσιας και Δωρεάν - εδώ γελάνε) Παιδείας, της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (23/8/2011) για το «νόμο - πλαίσιο».
*
Αντιθέτως, δικά μας είναι τα παρακάτω ερωτήματα. 
Τα οποία και θέτουμε στην κρίση σας. 
Με τη διευκρίνιση ότι δεν θα τολμούσαμε να τα θέσουμε υπόψη του αναγνωστικού κοινού αν δεν μας είχε σαγηνεύσει το βάθος της σκέψης της κυρίας υπουργού άμα τε και το βαθύτερο νόημα της πολιτικής της κυρίας υπουργού:
*
Ερώτημα πρώτον: Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πολυτεχνείου να είναι ένας ...μεγαλοεργολάβος (ή ακόμα καλύτερα: όλο το συμβούλιο να είναι μεγαλοεργολάβοι; Ε;)...

Οσμή εκβιασμού;


Αρκετές φορές δημοσιεύματα αστικών φυλλάδων δίνουν την αίσθηση ότι περιέχουν οσμή εκβιασμού. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι τα γραφόμενα τους αφήνουν να εννοηθεί ότι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά σε καμιά περίπτωση δεν γράφουν τα πράγματα με το όνομα τους;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την φυλλάδα «Πρώτο Θέμα»:
«Και μετά ψάχνουμε γιατί η κρίση βαθαίνει και στο τέλος θα πνίξει την χώρα μας. Μαθαίνει λοιπόν η στήλη πως εταιρεία του κλάδου των κατασκευών με άμεση σχέση με ταμείο κόμματος ενώ έχει δέσμευση του 50% των καταθέσεων της από το ΣΔΟΕ, θα λάβει άφεση αμαρτιών».

Οχυρωθείτε στους Καναπέδες σας!!


 
 Κλειδαμπαρώστε πορτοπαράθυρα...

Προμηθευτείτε κονσέρβες και νερό για...20 χρόνια...

Εφοδιαστείτε
με χάπια για την πίεση, καρδιά, εγκεφαλικά...

Ενημερωθείτε
για τα σήματα Μορς, σύστημα επικοινωνίας με τον
Εξω Κόσμο...

Καθορίστε
πράσινη ζώνη πέριξ της τρύπας σας...

Απαγορέψτε
στο μακρύ χέρι του...νεοφιλελευθερισμού να την παρα-
βιάζει...Θεωρήστε το cazus belli...

Κάντε στο σκατό σας παξιμάδι
...

Διαφυλάξτε τη Ζωούλα σας...

Προστατέψτε το κάτι τι σας...

Αφήστε τους άλλους να ψοφολογούν...

Επιλέξτε έναν έντιμο και κομματικό Θάνατο...


Αυτό σας  Α Ξ Ι Ζ Ε Ι !!


Οχυρωθείτε στους Καναπέδες σας!!

...κι αφήστε τους Αλλους...να σφάζουν!!
 


Από τα Σεπτεμβριανά του 1955 στον Νεο-Οθωμανισμό του 2010


Τά τραγικά γεγονότα τῆς 6ης καί 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ἀπό τά ὁποῖα ξεκίνησε ὁ ξεριζωμός καί ἡ συρρίκνωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Κωνσταντινουπόλεως, δέν ἦσαν ἕνα τυχαῖο καί μεμονωμένο γεγονός. Ἦταν αποτέλεσμα μακροχρονίου σχεδιασμοῦ, τόν ὁποῖο τηρεῖ ἀπαρέγκλιτα τό τουρκικό κράτος στά ἐθνικά του θέματα, παρά τή συνεχῆ ἐναλλαγή κυβερνήσεων. Ἀπό τό 1914, ὅταν ἄρχισε ἡ γενοκτονία τῶν Μικρασιατῶν, καί μέ ἀποκορύφωμα τό 1919, ὅταν ἄρχισε ἡ γενοκτονία 350.000 Ἑλλήνων Ποντίων, μέχρι καί σήμερα ἡ πολιτική τοῦ τουρκικοῦ ἐθνικισμοῦ ἔχει δύο σταθερούς ἄξονες: α) Τή δημιουργία ὁμοιογενοῦς ἐθνικοῦ κράτους μέ τήν ἐξόντωση ἤ ἐκδίωξη τῶν Χριστιανικῶν μειονοτήτων (Ἑλλήνων, Ἀρμενίων, Ἀσσυρίων κἄ.). β) Τήν ἐπέκταση τῆς στρατιωτικῆς, οίκονομικῆς καί πολιτικῆς ἐπιρροῆς τῆς Τουρκίας πρός ὅλες τίς κατευθύνσεις καί κυρίως πρός τόν ἐδαφικό χῶρο τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ἡ εἰσβολή τοῦ Ἀττίλα στήν Κϋπρο τό 1974.

Καθάρματα!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Η Ευρώπη «τους». Η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενωσής τους. Στην Ευρώπη του ευρώ «τους». Της ΟΝΕ τους. Του Μάαστριχτ τους.
Σε αυτή την Ευρώπη των «πολιτισμένων», των Συνόδων Κορυφής, των Βρυξελλών και των πολυεθνικών αποδεικνύεται μέχρι κεραίας αυτό που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι:
Ξέρω κάτι «πολιτισμένους» που μπροστά τους οι βάρβαροι δεν πιάνουν χαρτωσιά σε μισανθρωπισμό.
*
Στην Ευρώπη «τους» υπάρχουν - σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί.
Υπάρχουν πάνω από 13 εκατομμύρια καθημερινοί «Αγιάννηδες». Αλλά να που οι «μπίζνες» της φιλανθρωπίας τελείωσαν.
Κι έτσι βγήκε φιρμάνι:

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1932

altΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

(ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ! ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ "ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ, (2010))


Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ*
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ


Α'. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΛΑΓΩΜΑ
Η περίοδος 1931-32 είναι αρκετά δραματική για το λαό και την Ελλάδα. Η κρίση από 'να μέρος κι η πολιτική των φαυλοκρατικών κυβερνήσεων από τ΄ άλλο, ερήμωσαν πάλι τη χώρα. Τα καπνά κι η σταφίδα έμεναν απούλητα, μαζί με τις εξαγωγές πέφτουν κι οι εισαγωγές. Οι αγρότες πεινούν, οι εργάτες μένουν άνεργοι, όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση. Οι μόνοι που απολαμβάνουν μακάρια τη ζωή τους και αδιαφορούν για την τραγική αυτή κατάσταση είναι – εκτός από τους νεόπλουτους που δημιούργησε η κυβέρνηση Βενιζέλου – οι ξένοι και ντόπιοι ομολογιούχοι, που μέχρι το 1932 έπαιρναν στο ακέραιο το τοκοχρεολύσιο.
Με την αφαίμαξη όμως αυτή, ο προϋπολογισμός του 1931-1932 θα 'κλεινε με 1 δις έλλειμμα. Σε έσοδα 8.200 εκατομμυρίων έπρεπε να πάρουν οι ομολογιούχοι 4.400, δηλαδή τα 54%, την προηγούμενη χρονιά είχαν πάρει τα 40%. Για να πληρωθούν τώρα σε χρυσό, δεν αρκούσε το κάλυμμα της τράπεζας και δημιουργόταν άμεσος κίνδυνος να μείνει ο λαός χωρίς ψωμί, γιατί το περισσότερο στάρι εκείνο τον καιρό ερχόταν απ΄έξω.

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1843


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ 

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΌΘΩΝΑ
altΑκόμα πριν σκοτωθεί ο Καποδίστριας, οι «προστάτιδες» δυνάμεις άρχισαν να ψάχνουν για βασιλιά. Κι οι ντόπιοι αστοκοτζαμπάσηδες τα μάτια τους τα 'στρεφαν κατά την Ευρώπη, περιμένοντας από τους δυνατούς να τους βγάλουν από το χάος, που είχαν βυθίσει τη χώρα. Ξένοι και ντόπιοι κυρίαρχοι καταλάβαιναν ότι τους ήταν απαραίτητος ένας ξένος βασιλιάς, για να επιβάλουν πρώτα πρώτα την «τάξη» στο εσωτερικό, κάνοντας το λαό να πιστέψει στην αρχή πώς ο καινούργιος άρχοντας θα 'φερνε του πουλιού το γάλα, για να μπορέσουν υστέρα να εκμεταλλευτούν την καινούργια χώρα με άνεση.
Έτσι άρχισαν, λοιπόν, οι έρευνες για βασιλιά, και στην αρχή βρήκαν ένα Λεοπόλδο του Σάξ-Κοβούργου. Ό Καποδίστριας, όμως, έχοντας τη φιλοδοξία να μείνει ισόβιος Κυβερνήτης, τον κατάφερε με τα πολλά να μη δεχτεί το στέμμα. Ύστερα από την άρνηση του Λεοπόλδου, βιάστηκαν να βρουν όπως-όπως έναν άλλο βασιλιά. Σκέφτηκαν πρώτα το γιο του Ναπολέοντα, μα ο Γάλλος βασιλιάς δεν τον ήθελε γιατί θα ήταν υποχρεωμένος να τον ονομάζει -όπως συνήθιζαν οι βασιλιάδες- «αδερφό» του! Τότε μερικοί, -από τους πρώτους κι ο Έυνάρδος- πρότειναν τον Όθωνα κι οι Μεγάλες Δυνάμεις τον δέχτηκαν πρόθυμα, τους Έλληνες ούτε τους ρώτησε κανείς. Ποιους να ρωτήσουν, άλλωστε, αφού οι αστοκοτζαμπάσηδες συνέχιζαν το αντεθνικό τους όργιο και διαιρεμένοι ακόμα σε τρεις μερίδες, πράκτορες των ξένων, ματοκυλούσαν το λαό και είχαν κυριολεκτικά λυσσάξει ποια από τις τρεις θα πάρει την εξουσία, για να την κρατήσει με τον ερχομό του καινούργιου ηγεμόνα, οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός.

Για πρώτη φορά από την κατοχή, θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία


- Το 1946 ήταν η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο
- Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί τον... Νοέμβριο
- Δραματική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ λίγο πριν από την επίσημη πρώτη της σχολικής χρονιάς
- Ζητά και την παραίτηση Διαμαντοπούλου
- Μετά τον αγιασμό, οι απεργίες: 22 Σεπτεμβρίου απεργούν οι δάσκαλοι...

ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!ΣΕ «ΑΦΑΣΙΑ» Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Η χώρα έχει παραδοθεί στις πιο αδίστακτες και τυφλές δυνάμεις του ληστρικού και βρώμικου ιμπεριαλιστικού κατεστημένου της Ε.Ε. - πρώτα απ’ όλα του γερμανογαλλικού- και κυρίως στα δίχτυα του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας έχει αγκιστρωθεί πλήρως στις επιλογές λεηλασίας και κατεδάφισης της τρόϊκας, παρόλον ότι βλέπουν -και δεν μπορεί να μην βλέπουν- την επερχόμενη καταστροφή.
Αυτή την ώρα όλοι βλέπουν την παταγώδη αποτυχία και το πλήρες αδιέξοδο των μνημονιακών προγραμμάτων.
Το βλέπει η τρόικα, το βλέπει η κυβέρνηση, το γνωρίζει το οικονομικό επιτελείο, το έχουν αντιληφθεί πλήρως οι συναινούντες μνημονιακοί πολιτικοί εταίροι, ΛΑΟΣ και ΝΔ, με την τελευταία να διεκδικεί, στην ουσία, ένα χειρότερο και σκληρότερο μνημόνιο.
Κι όμως, παρότι βλέπουν τη μνημονιακή κατάρρευση, η τρόικα θέτει νέους όρους, ζητά σκληρότερη εφαρμογή των παλιών και απαιτεί νέα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση κάνοντας τη «δύσκολη» υποχωρεί και υπαναχωρεί, έτοιμη να προσφέρει «γη και ύδωρ» .

Πρόταση για την τακτική του πανεπιστημιακού κινήματος για την μη-εφαρμογή και την ανατροπή του ν.Διαμαντοπούλου


Η ευθύνη μας και η τακτική μας.
Για τη μην εφαρμοστεί, να ανατραπεί και τελικά να καταργηθεί
ο νέος Νόμος Πλαίσιο.

6/9/2011
Πάνω από 225 Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν καταληφθεί, μέχρι τώρα, με αποφάσεις των αντίστοιχων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Οι αποφάσεις αυτές προήλθαν από μαζικότατες διαδικασίες, πράγμα που αντανακλά τη στάση του φοιτητικού και σπουδαστικού κόσμου απέναντι στο νέο Νόμο Πλαίσιο. Η σημασία των φοιτητικών και σπουδαστικών αντιδράσεων έγκειται στο γεγονός ότι ήρθαν πολύ γρήγορα, πριν καλά – καλά αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και μπροστά στην έναρξη της εξεταστικής περιόδου.
Την ίδια στιγμή οι Σύλλογοι των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις που απορρίπτουν το νέο ΝΠ. Όπου δε έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες μελών ΔΕΠ που τοποθετήθηκαν αρνητικά σε σχέση με το ΝΠ με ανακοινώσεις τους. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι, μέχρι τώρα, κανένας σύλλογος ΔΕΠ δεν έχει εκφραστεί θετικά υπέρ του νέου ΝΠ. Θλιβερή παραφωνία είναι η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, η οποία ζητάει την εφαρμογή του νέου ΝΠ. Κι αυτό δεν είναι παράξενο ούτε και τυχαίο. Γιατί, μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών της υπουργού Αν. Διαμαντοπούλου με την αμερικάνική πρεσβεία και τη διαβεβαίωση που παρέσχε στους αμερικανούς ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «αυτή τη φορά η ΠΟΣΔΕΠ θα μπει μπροστά για την εφαρμογή του ΝΠ», ο ρόλος της είναι πεντακάθαρος και προσχεδιασμένος. Η στάση αυτή της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ συγκεντρώνει την κατακραυγή του ΔΕΠ. Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ δεν εκπροσωπεί τους πανεπιστημιακούς και οφείλει να παραιτηθεί.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ (phots)Los Angeles
Γεμάτο όχι μόνο αστέρες του κινηματογράφου αλλά και άστεγους που τους ονομάζουν (χόμ λες ) Hom

Υπάρχει λαός να αντισταθεί;


Από topontiki.gr

Του Σταύρου Χριστακόπουλου


Ήρθαμε λοιπόν στα ίσα μας. Πόσες μέρες κράτησε η νέα κωμωδία «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το μνημόνιο»; Πόσες μέρες κάποιοι πίστευαν ότι ο Γιώργος κι ο Βαγγέλης είναι παιδιά της πιάτσας και δεν δέχονται «εκβιασμούς» από τους ημιβάρβαρους της τρόικας; Πόσες μέρες οι ίδιοι πίστευαν ότι θα πάνε στη ΔΕΘ, θα «μειώσουν» τον ΦΠΑ και τον στόχο του ελλείμματος και θα γίνουν μάγκες; Πόσες... ώρες πίστευαν ότι οι τοκογλύφοι θα ανεχθούν τις αρκουδομαγκιές τους;


Οι κακοπαιγμένες παραστάσεις δεν μακροημερεύουν. Και αυτή η τελευταία της κυβέρνησης δεν είχε προοπτική να παιχτεί πάνω από μερικά εικοσιτετράωρα. Όταν οι της τρόικας έφυγαν από την Ελλάδα, άφησαν ένα σαφές μήνυμα: «Θα τα πείτε με τα αφεντικά». Ως σοβαροί και επαγγελματίες μπράβοι δεν μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλία. Και αμέσως μετά το φευγιό τους άρχισαν τα τριφασικά καρπαζώματα:

βιβλία γλόμπινγκ: αξίζει να το διαβάσετε και να το διαδώσετε.


Έχω ένα κόλλημα γενικώς μ' αυτό που λέμε "εκλαΐκευση", δηλαδή να μιλάς και να γράφεις όσο το δυνατόν πιο απλά να σε καταλαβαίνει κι ένα παιδί δυο χρονών. 

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στις αρχές του αιώνα και μεταφράστηκε στην καθομιλουμένη ελληνική των Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής, αλλά μια χαρά διαβάζεται και στο σήμερα.
Τώρα που κατέχουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, το γλόμπινγκ, όσο είναι δυνατό, θα προσφέρει βιβλία, μπροσούρες, κείμενα. 
Χρόνο να έχουμε και θα δείτε κι άλλα.

Μας παίρνουν σβάρνα. Θα τους πάρουμε φαλάγγι;


H χθεσινή μέρα δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έβηξαν τα εξ Ευρώπης και Αμερικής αφεντικά και τρόμαξαν οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα (πράσινοι, γαλάζιοι, πορτοκαλομπλέ και ...ντούροι φασιστομπλέ!).  Ίσως είναι η πρώτη φορά που ανακοινώσεις κυβέρνησης για το τι θα μας κάνουν είναι χειρότερες από τις φήμες που κυκλοφορούσαν πριν. 
Απολύσεις με τον συναινετικό πρασινογάλαζο όρο της "εργασιακής εφεδρείας", περιφερόμενοι "κρατικοί" υπάλληλοι, άρα και αβέβαιη ζωή, μειώσεις μισθών στο δημόσιο (η "προσωπική διαφορά" που ...ανακούφισε κάποιους πάει περίπατο), ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και οργανισμών, κατάργηση φορέων κ.λπ.. Ακόμη και ιδιόκτητα κτήρια που χρησιμοποιούν οι δημόσιες υπηρεσίες θα πουληθούν για να ...τα νοικιάσουν οι ίδιες υπηρεσίες μετά μας είπε ο Βενιζέλος. Και αυτό προς όφελος της οικονομίας πόρων!

ΛΑ.Ο.Σ: Όπου φυσά το "πατριωτικό" συμφέρον...


 
"Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ολυμπιονίκης (2004), παγκόσμιος πρωταθλητής (2010) και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2004, 2011) του τζούντο. Το πρoηγούμενο όνομα του νεότερου χρυσού Ολυμπιονίκη στην ιστορία του τζούντο είναι Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί. Το 2004 υιοθετήθηκε απο τον ομοσπονδιακό προπονητή του τζούντο, Νίκο Ηλιάδη." [ el.wikipedia.org ]
Ένα εξαιρετικά εύστοχο τραγούδι για τους διάφορους
(τηλε)πραματευτάδες "ελληνικότητας" και "πατριωτισμού"...

Διαβάστε επίσης:
 
 


Μπλακ άουτ (για πρώτη φορά) στη Βουλή...Από τον Κοινοβουλευτικό

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μπλακ άουτ
σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Διήρκεσε περίπου 4-5 λπετά. Και προκάλεσε αίσθηση γιατί είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Βουλή τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση. Οι διακοπές, ανά... διαστήματα, συνεχίζονται ακόμη και τώρα...


Ο Πετσάλνικος έριξε όλα τα φράγκα για την βίλα του... 

και "ξέχασε" να πληρώσει την ΔΕΗ για την βουλή....


τι τραβάει το έρμο καπιταλιστικό κοινοβούλιο....

gregor der grieche