#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνω! Με τον παρά μου σώζονται οι τραπεζίτες και καταστρέφονται τα παιδιά μου!  Γράφει ο Δευκαλίων
 
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε όντως το ακατόρθωτο. Απέτυχε σε όλους (μα όλους) τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε σε συνεργασία με την Τρόικα. 
Και χαρακτηρίζουμε ακατόρθωτο αυτό το επίτευγμα διότι τουλάχιστον όπου πάει το ΔΝΤ ο στόχος του ελλείμματος επιτυγχάνεται, εδώ ούτε και αυτό το πέτυχαν. Και δεν φτάνει αυτό το πρωτοφανές κατόρθωμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε ένα ακόμα περιφανή θρίαμβο.
Έριξε την χώρα στο σπιράλ του θανάτου. Ύφεση και ανεργία κάθε ημέρα που περνάει θεριεύουν και ξεπερνούν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.
 
Και μπροστά σε αυτή την αποτυχία τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα μας; Αντί να προχωρήσουν σε δημόσια αυτοκριτική έστω για τα μάτια του κόσμου, απτόητοι προχωράνε για νέους θριάμβους. Τι προσπαθούν να κάνουν; 
 
Με επικοινωνιακά τερτίπια να αποφύγουν την αυτοκριτική και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την αναζήτηση των υπευθύνων για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής. 
 
Πως επιδιώκουν να πετύχουν αυτό τον στόχο;
 
  Εξαπέλυσαν την Υπουργό Παιδείας κα. Α. Διαμαντοπ

Χωρίς κουκούλα.


Χωρίς κουκούλα εμφανίστηκε απόψε ο νεο-Εφιάλτης Βενιζέλος.
Δεν την χρειάζεται, εξ άλλου.
Περιεκτικός, ακριβής και...πατριώτης, όπως πάντα.
Βγήκε να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις του...έκτακτου στρατο-
δικείου, που προεδρεύει ο έτερος νεο-Εφιάλτης-Παπανδρέου,επι-
κεφαλής του επονομαζόμενου...ελληνικού υπουργικού συμβουλίου.
Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε η οριστική εκτέλεση της
Πατρίδας και των Πολιτών, από ένα δουλικό πολιτκό  κατεστημένο,
παραδομένο πλήρως στα Αφεντικά, Ξένα και ντόπια.
  Εξαρτημένοι πλήρως από το χασίσι της Εξουσίας ομοφώνησαν στην
ταχύτατη εκποίηση της Χώρας και των Εργαζομένων της
"Πουλάμε γρηγορότερα και φτηνότερα"
"Σκλάβοι γίνεστε εδώ και τώρα".
Αυτό ήταν το ρεζουμέ της συνεδρίασης.

Κακή οργάνωση ή πολιτική επιλογή η έλλειψη βιβλίων;


Η έλλειψη των βιβλίων, τα οποία θα εμφανιστούν, αν εμφανιστούν, στα σχολεία κατά πάσα πιθανότητα μετά τον Νοέμβρη δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός και δεν φταίει η κακοδαιμονία του "ανοργάνωτου" ελληνικού κράτους όπως θέλουν να μας πείσουν.
Είναι ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης, άλλωστε το εκδοτικό του ΟΕΔΒ έχει καταργηθεί πλέον και οι εξαγγελίες περί ηλεκτρονικού βιβλίου δεν είναι καινούργιες. Οι γονείς στους συλλόγους, όπως και οι μαθητές, το συζητάγανε και το περίμεναν από την προηγούμενη κιόλας σχολική χρονιά, ήταν χαρακτηριστικές οι κουβέντες όταν γινόντουσαν οι συγχωνεύσεις -  καταργήσεις σχολείων που κατέληγαν ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Όλοι το περιμέναμε, από το μυαλό μας το βγάλαμε;

Εκπαίδευση: Η φρίκη της αναλγησίας και της συναίνεσης…Στις μέρες μας η μοίρα της Εκπαίδευσης έχει δεθεί άρρηκτα με τη μοίρα του χρήματος.

Όταν τα κυβερνητικά κόμματα και οι δορυφόροι τους τοποθετούν την ελληνική Εκπαίδευση στο εδώλιο και μιλούν για «αναβάθμιση» και «μεταρρύθμισή» της εννοούν τούτο: Ότι η ελληνική Εκπαίδευση δεν έχει προσαρμοστεί («μεταρρυθμιστεί») ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στις απαιτήσεις του χρήματος, δηλαδή στις ανάγκες και απαιτήσεις της Νέας Τάξης.

Χρόνια τώρα και τα δύο κυβερνητικά κόμματα και οι «τσόντες» τους το δηλώνουν καθαρά: Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της Νέας Εποχής, στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Πρέπει η Εκπαίδευση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διεθνούς κεφαλαίου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, γιατί αυτό προστάζουν αυτές οι ανάγκες…

Οι νεοφιλελεύθεροι...χύνουν!!


Βρισκόμαστε στο στάδιο της αποκορύφωσης!!
Συνεπαρμένοι οι κυβερνώντες από την...ηδονή του επερχόμενου
πατριωτικού οργασμού τους...χύνουν τη Χώρα και τους Πολίτες
στο...χυτήριο του νεοφιλελευθερισμού!!
 - Ο νεο-Εφιάλτης Βενιζέλος αυξάνει το...σουβλάκι, επιρρίπτοντας
ευθύνες στον προκάτοχο του που,λέει, δέσμευσε την κυβέρνηση!!
Κλείνει παζάρια με τους Φινλανδούς, υποσχόμενος εγγυήσεις, λες
και υπογράφει προγαμιαίο συμβόλαιο με το...γαμπρό του!!
- Ο παρ΄ολίγον οδοντίατρος Ρέππας ξηλώνει τις "αδικίες" στο μι-
σθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με παχιές...μειώσεις σε μισθούς
και επιδόματα!!

Ο… σκόλοψ της ζωής


Αναδημοσιευση απο epic-atheist

Ακολουθώντας, κάθε χρόνο, πιστά την συνήθεια του αποχαιρετισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές, με μια ανάλαφρη ανάρτηση με θέμα το καλοκαίρι, αλλά και με έντονη διάθεση να φιλοσοφήσουμε για να μην πάει ο κόπος μας χαμένος, φέτος σας αποχαιρετώ, αν και καθυστερημένα, με ένα θέμα που αφορά το σώμα και τη ζωή μας!
Επικούρειοι εμείς οι άθεοι πάντα λατρεύαμε τον ήλιο και τη φύση, το σώμα και τη ζωή!
Μπροστά σ’ αυτήν την κακομοιριά της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε κάτι που οι ξένοι τροϊκανοί δεν μπορούν να μας το πάρουν!
Ακόμα και τώρα, για να γευτούν τον ήλιο και τη θάλασσα, πρέπει να έρθουν εδώ και να τα αγοράσουν, παρά την αμετάκλητη και άνευ όρων παραχώρηση της εθνικής μας ασυλίας! Εμείς όμως αυτά τα έχουμε δωρεάν όλο τον χρόνο.
Έτσι λοιπόν, λουστείτε στο Φως και στην ζεστασιά της Φωτεινής μας Πέτρας (Ελ-λας). Είναι το μόνο που μας απέμεινε αν και θρησκευτικά κάποιοι, εδώ και αιώνες, προσπαθούν να μας το στερήσουν, διακηρύσσοντας ότι σαν χριστιανοί πρέπει να ζούμε την κακομοιριά μας, υποχρεωμένοι να μιμούμαστε το πάθος και τη σταύρωση του Ιησού κάθε μέρα.

Η Ασφάλεια ξέρει… την κατάληψή σου!


Το κείμενο στο βιβλίο συμβάντων του νυχτοφύλακα του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι μάλλον γλαφυρότατο…
“Στις 7:30 ήρθαν αστυνομία από Ασφάλεια και ήθελαν να μπουν στο χώρο του Πανεπιστημίου να κάνουν έλεγχο αν γινόταν καταλήψεις από φοιτητές. Τους είπα να μην μπουν και να ενημερώνονται από τον φύλακα. Έκαναν στροφή και έφυγαν. Ήταν προκλητικοί μου είπαν ότι ήθελαν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.”
Αυτή είναι η είδηση…
Ερωτήματα προκύπτουν χωρίς να θέλω να βασανίσω το μυαλό μου αλλά ούτε και το δικό σας:
1. Είναι συνήθης πρακτική των αστυνομικών της ασφάλειας να επισκέπτονται τα πανεπιστήμια και να ρωτούν πληροφορίες;
2. Δεν έχουν άραγε κανένα άλλο τρόπο να μάθουν αν γίνονται καταλήψεις;
3. Επειδή οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται εύκολα με ένα ψαξιματάκι στο διαδίκτυο μήπως αντί να ασχολείται με τα σχολεία και τα pdf η κυρία Διαμαντοπούλου να ασχοληθεί με την διάδοση των νέων τεχνολογικών μέσων στην Αστυνομική Ασφάλεια Κρήτης;
4. Επειδή ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να μάθει τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη χωρίς να φτάσει μέχρι το Πανεπιστήμιο Κρήτης μήπως ο λόγος που κάναν εκεί τη βολτίτσα τους οι ασφαλίτες ήταν για να περάσουν κάποιο άλλο μήνυμα;
6. Ωραίο δεν είναι το παιχνίδι της αφέλειας; Να το συνεχίσω ή να κρυφτώ πίσω από το δαχτυλό μου για να μη με βλέπετε;

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ''ΨΕΥΤΟ-ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ'', ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!


Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ! 

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕΤΑ Η 6η ΔΟΣΗ! 

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΧΩΡΑ! ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!


Μετά την θεατρική δήθεν εμπλοκή των διαπραγματεύσεων τρόικας-κυβέρνησης την προηγούμενη βδομάδα, αμφότερες οι πλευρές προχωρούν, σε αγαστή συνεργασία, στη λεηλασία της χώρας.
Όπως επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευαγγ. Βενιζέλος,  η κυβέρνηση, παρά τους επικοινωνιακούς ''ψευτοτσαμπουκάδες'' της,  θα παραδώσει  άνευ όρων τη χώρα και τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις και τις ορέξεις της τρόικα, για την ικανοποίηση των πιστωτών της χώρας και των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. 

Η ανάγκη για «στρατηγούς»…στρατηγικά μυαλά
Χρειαζόμαστε «στρατηγούς» στην πολιτική και στην επιστήμη...
Είναι ψέμα ότι στην ΕΕ δεν υπάρχουν σήμερα ικανοί πολιτικοί. Το πρόβλημα είναι ότι εξαφανίσαμε, υποτιμήσαμε και αποκλείσαμε τους «στρατηγούς» . Μην τρομάζετε, δεν εννοώ τους στρατηγούς που ξέρετε, εννοώ τους άλλους, τους οποίους πολύ λίγοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν, αλλά ευτυχώς περισσότεροι να τους αναγνωρίσουν μέσω του έργου τους.

Μιλώ για τους «στρατηγούς» στο χώρο της πολιτικής και της επιστήμης. Αναφέρομαι στα στρατηγικά μυαλά. Στην ιδιοφυία κάποιων περίεργων υπάρξεων που υπερβαίνοντας τη «κοινή λογική» συμβάλλουν στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Σε εκείνους που με σκληρή αναλυτική εργασία ηδονίζονται να καταστρέφουν θεότητες που κατασκευάζει η συντηρητική πολιτική: τα ανελεύθερα, εκβιαστικά καθεστώτα που στηρίζονται στη διαμόρφωση και διαχείριση της απειλής. Στη διασπορά του τρόμου. Οι «στρατηγοί μου» μπορεί ως φυσικά όντα να φοβούνται , να δειλιάζουν να οπισθοχωρούν κάποιες φορές, αλλά δεν εκβιάζονται και δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να τους απειλήσει πραγματικά έξω από τον εαυτό τους. Φοβούνται, ωριμάζοντας, αποκλειστικά τον εαυτό τους και αυτό αν δεν τους τρελάνει τους χαρίζει αρετή και σοφία.

Οταν οι αστοί ασχολούντα με τον Μαρξ...


  νομίζω, πως τον διαβάζουν πάντα...

Οι σχεδιαστές πολιτικής που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον πανικό των αγορών, τις διαμαρτυρίες του κόσμου και όλα τα άλλα προβλήματα που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία, καλά θα έκαναν να επιστρέψουν στα γραπτά ενός οικονομολόγου που πέθανε πριν πολλά - πολλά χρόνια: του Καρλ Μαρξ. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσουν ότι αντιμετωπίζουν μια κρίση του καπιταλισμού από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή του ανθρώπου, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είναι για να βρουν διέξοδο. 

Το πνεύμα του Μαρξ βγαίνει από το μνήμα του μέσα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση που την ακολούθησε. Η ευφυής ανάλυση του καπιταλισμού από τον Γερμανό φιλόσοφο μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά η σημερινή παγκόσμια οικονομία εμφανίζει παράξενες ομοιότητες με τις συνθήκες που εκείνος προέβλεπε.

Γονείς σε απόγνωση. Αγοράζουν μόνοι τους τα "δωρεάν" βιβλία.


Μετά το φιάσκο των σχολικών βιβλίων δεν είναι λίγοι οι γονείς που απογοητευμένοι από τις περίφημες φωτοτυπίες και τα dvd της κυρίας Διαμαντοπούλου περνούν πλέον από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν τα σχολικά εγχειρίδια των παιδιών τους.

Αυτή τη στιγμή τίτλοι βιβλίων υπάρχουν σε ορισμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα οποία σε καθημερινή βάση δημιουργείται ουρά από γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα βιβλία.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο protothema.gr, πλέον δημιουργούνται ελλείψεις σε βιβλία, λόγω αυξημένης ζήτησης, ενώ τα τεύχη που διαθέτουν οι βιβλιοπώλες είναι ήδη περιορισμένα.


Το απόθεμα σε τίτλους και το αντίστοιχο κόστος

ΓΣΕΕ Δουλεμπορική ΑΕ - Καζάκης Κακλαμάνος Ράδιο9 6/ 9 /11«Γραφικοί νεοναζί με όπλο την πατριδοκαπηλεία».


ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΡΚΟΥΣ"...ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΗΛΕΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ.
 
Οριστε τα καραγκιοζηλικια. Και μαλιστα με ορκο που δενει δια βιου τους ορκιζομενους, στο εκκολαπτομενο κομμα. Δικην Ες Ες. Και με αλλο πλησιεστερο φιλμακι, που ο ιδιος ο «υποστρατηγος καταδρομων», επαναλαμβανει τα της παρασημοφοριας του (αλλα παραλειπει το απο ποιον), και της μεταφορας της ελληνικης σημαιας(;) στο πεδιο των μαχων(;).... δεν μπορω να φανταστω την σκηνη. Η πολεμας και μαλιστα με καταδρομικες τακτικες (οπως ισχυριζεται ΨΕΥΔΩΣ, οτι ηταν), που προσπαθείς να εισαι οσο πιο «αορατος» γινεται, η κρατας σημαια. Επι δε της δρασεως, η κρατας το οπλο σου, γερα, και κινεισαι αστραπιαια, η κρατας σημαια. Η Σημαια κρατιοταν οταν καποτε γινοταν η κατα μετωπον επιθεση, με εφ΄οπλου λογχη (σε αραδες, για να ειμαι πιο γραφικος), η οταν γυρω στο 1700, οι στρατοι, πηγαιναν στην μαχη υπο τους ηχους των τυμπανων και φλαουτων (αληθεια, εχει κανεις απο εσας, τιποτα κομματια απο εκεινη την μουσικη;), με τις σημαιες να ανεμιζουν και με αργο βημα, ωστε να «σκοτωνονται με κομψοτητα», οπως ελεγε καποιος Ευγενης στρατηγος, της εποχης, αναφερομενος στους στρατιωτες του.

Όταν ο φασισμός βγαίνει περίπατο στις ρούγες του διαδιακτύου


Ο κ. Μάνδρος μας τίμησε με δεύτερο σχόλιο το οποίο και επισυνάπτω:

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ψυχραιμία, κ. Καζάκη. Πολλή φόρα πήρατε. Στ’ αλήθεια “διαβάσατε” όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά στο παραπάνω σχόλιό μου; Θαυμάζω τη διορατικότητά σας. Κι ανάμεσα στις λίγες εκείνες γραμμές ανακαλύψατε πράγματι πως είμαι φασίστας, ανιστόρητος, άκρως αντιδραστικός και ηλίθιος; Μα τότε δεν είστε ένας απλός αρθρογράφος-οικονομολόγος, αλλά ο “ετάζων νεφρούς και καρδίας”. Mea culpa, λοιπόν, η αποστολή του σχολίου μου. Σας περίμενα πιο σοβαρό…

Σας ευχαριστώ πάντως πολύ για τον χαρακτηρισμό των απόψεών μου ως φασιστικών ή έστω νεοφασιστικών. Τόσα χρόνια δεν είχα καταλάβει τι ήμουν και τώρα, χάρη σ' εσάς, είδα επιτέλους το φως το αληθινό. Αλλά ακόμα πιο πολύ σας ευχαριστώ για την προσφορά δωρεάν ψυχιατρικών υπηρεσιών εκ μέρους εκλεκτών επιστημόνων του κόμματός σας. Γιατί όχι; Εξ όνυχος τον λέοντα... Υπήρξαν κι άλλοι, μάλλον πρώην πολιτικοί σας συγγενείς, στο πρόσφατο παρελθόν που έκλειναν τους διαφωνούντες σε ψυχιατρεία. Εκείνους τους έπαιρνε. Αλλά κι εσείς που δεν σας παίρνει, δεν έχετε βλέπω καμιά αναστολή για απρόκλητες επιθέσεις ad hominem και "δολοφονίες χαρακτήρος" -- έτσι δεν λέγεται η ηθική εκτέλεση του διαφωνούντος; Εγώ πάντως, αν και δεν σας αξίζει, θα σας αντιμετωπίσω ως "γνωστικό" σ’ αυτή την απάντησή μου, παρά τον παραληρηματικό χαρακτήρα του κειμένου σας και τις σοβαρές αμφιβολίες που έχω πια για την αντιληπτική σας ικανότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ''ΝΟΜΙΜΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ'' ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝEΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΥΠΕΡ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΝΕΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ!
Ένα βήμα ακόμα για την πιο στενή ''δορυφοροποίησή'' της στο Ισραήλ έκανε η  Ελλάδα  μετά το μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ''ασφάλειας'' που υπέγραψαν την Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Εχούντ Μπαράκ, κατά την επίσημη επίσκεψη του κ. Μπεγλίτη στο Ισραήλ.
Τα χειρότερα, όμως, αντιπροσωπεύει η παρακάτω πρωτοφανής δήλωση, στην οποία προέβη κατά τη συνάντησή του με τον Εχούντ Μπαράκ ο Π. Μπεγλίτης, ο οποίος κατά λέξη είπε τα εξής:

«Ταυτοποίηση» των ... δραστών.


Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"
 
«Ταυτοποίηση» των ... δραστών.
Αυτό που διαπράττουν στην Παιδεία είναι ένα έγκλημα.

Το μέγεθος του εγκλήματος το «μαρτυρεί» ένα επιπλέον γεγονός που δεν είναι άλλο από την «ταυτοποίηση» των δραστών.

Δείτε την «ποιότητα» όσων απαρτίζουν την «Ιερά Συμμαχία» που έχει συσταθεί εναντίον της μόρφωσης των παιδιών του λαού.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο:

Αυτή η «Ιερά Συμμαχία» του πνευματικού σκοταδισμού, της εκπαιδευτικής φτώχειας, του ταξικού οδοστρωτήρα, του «αγοραίας» λογικής του αναλφαβητισμού, που «υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς», απαρτίζεται σε πολιτικό επίπεδο από το ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ, από τον ΛΑ.Ο.Σ., από το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη.

ΣΤΕΡΕΨΑΜΕ...


Η αλήθεια είναι πως στερέψαμε.
Συσπείρωση ακούω
Ολοι μαζί
Οι μάζες να ξεσηκωθούν
Δεν υπάρχει
Η εποχή των μαζών πέρασε
Οι μελλοντικές επαναστάσεις θα είναι ατομικές ανυπακοές
Δυσκολότερες
Θα είναι μοναχικά όχι μέσα στα εκατομύρια ναι
Ναι αυτό υπήρχε πάντα, αλλά τώρα θα είναι η μόνη λύση
Δεν υπάρχουν περιθώρια να κρυφτούμε πίσω από τις φούστες των άλλων
Το περιθώριο της σελίδας πρέπει να γεμίσει κόσμο. Το κυρίως θέμα πρέπει να φτωχύνει.
Δεν είναι απαξίωση για τα μαζικά κινήματα, τα κοινά οράματα, το κοινό αγώνα
Δεν πιστεύω πια σε έναν αφηρημένο γενικόλογο αγώνα κατευθυνόμενο από λίγους που περιχαρακώνουν πολλούς
Ετοιμάζονται να πλασσάρουν το τεχνητό κρέας
Ενα τελευταίο υποκατάστατο πριν την επέλαση της ολικής παράνοιας

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Καθηγητής του ΑΠΘ σε ρόλο καταδότη;


jpg.
 Πηγή: alterthess (via RedNoteBook)
 
«Επιστρέφει το σπουδαστικό της Ασφάλειας;» αναρωτιέται κανείς διαβάζοντας την απίστευτη παρέμβαση του επίκουρου καθηγητή φιλοσοφίας στο ΑΠΘ Π. Θανασά σε ηλεκτρονικό διάλογο μεταξύ μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ. Προτείνει τη συγκρότηση «μαύρης» λίστας, όπου θα καταγράφονται όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους διευκολύνουν το κλείσιμο του πανεπιστημίου, την αναβολή των εξετάσεων, το χάσιμο του εξαμήνου! Καλεί μάλιστα όσους πανεπιστημιακούς επιθυμούν να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της!! Η ανεκδιήγητη πρόταση σε όσους έχουν ιστορική μνήμη θυμίζει τη μετεμφυλιακή 20ετία και την περίοδο της χούντας, όταν η Ασφάλεια είχε ειδικό τμήμα το οποίο παρακολουθούσε κάθε «ύποπτη» δραστηριότητα εντός των σχολών (συνελεύσεις, συζητήσεις κτλ.), κατέγραφε και φακέλωνε αγωνιστές φοιτητές. Βέβαια, ο Π. Θανασάς δε φτάνει τη δόξα του διοικητή της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που λίγο  πριν τη δικτατορία έλεγε στην  κατάθεσή του σε δίκη αγωνιστών φοιτητών «Οι αριστεροί φοιτηταί παρακολουθούνται και εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, και θα παρακολουθούνται ακόμη και εντός των εκκλησιών».

Απολύονται 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς αποζημίωση!

Απολύονται 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς αποζημίωση! 
Μετά απο 23 μήνες στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό οτι δεν έχει επιτύχει απολύτως τίποτα στοεπίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος. Μάλιστα όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί και εφέτος στα επίπεδα του 10% του ΑΕΠ. 


Όλοι σήμερα έχουν αντιληφθεί οτι ο κύριος υπαίτιος για την επιδείνωση της ύφεσης είναι η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Και αντί να γίνουν προσπάθειες ώστε να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά με κίνητρα για ανάπτυξη η Κυβέρνηση είναι πλέον αναγκασμένη να απολύσει περίπου 150 χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο αλλά και στον στενό δημόσιο τομέα.