#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Βασανισμοί διαδηλωτων εις μνήμην της ΠΑΣΟΚικής επετείου


Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της θεσμικής συμμορίας που λέγεται ΕΛ.ΑΣ. Το βράδυ του Σαββάτου 03-09-11 η πλατεία Συντάγματος δέχεται επίθεση από όλες τις μεριές.
Ακολουθεί πανικός με τον κόσμο να τρέχει μέσα στην κίνηση επί της Σταδίου και της Φιλελλήνων.

Λίγο αργότερα ακολουθεί επίθεση στα Everest ενώ κόσμος κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε επί της Ερμού μέχρι το ύψος των MAC.


Γκασταρμπάιτερ: Μια ιστορική απεργία


13 Αυγούστου 1973. Μια απεργία στη φίρμα Pierburg θα βγάλει μαζικά τους γκασταρμπάιτερ στους δρόμους και θα πετύχει για πρώτη φορά στην Ευρώπη την εξίσωση των μισθών ανδρών-γυναικών. Εγκέφαλος πίσω από την οργάνωση της ένας Έλληνας… ο Ανέστης Κελίδης.

«Η απεργία στο Pierburg ήταν μια απεργία που έγινε από γυναίκες κυρίως και που οι Ελληνίδες μετανάστριες είχανε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το βασικότερο αίτημα τους ήτανε η εξίσωση της αμοιβής με τους άντρες και στο τέλος το πέτυχαν. Η απεργία κράτησε αρκετές μέρες, ίσως και 25. Ήταν κλεισμένες μέσα στο εργοστάσιο οι γυναίκες και είχαν τους εργοδότες απέξω. Δεν τους άφηναν να μπούνε μέσα, να πάνε στα γραφεία τους. Εν τούτοις και με εκείνη την ομιλία των ελληνικών-γερμανικών, των γερμανικών που εκφέρονται με ελληνικό τρόπο δηλαδή, ήτανε να τις θαυμάζεις. Διεκδικούσανε ακόμα και με ομιλίες στα γερμανικά τα δικαιώματα τους, ανεξάρτητα αν οι Έλληνες που τις ακούγανε, δεν χρειαζότανε να τις ακούνε σε αυτά τα γερμανικά, οι δε Γερμανοί που τις ακούγανε σε αυτά τα γερμανικά, δεν καταλάβαινε κανείς. Αλλά καταλάβαιναν όμως ότι κάτι ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι και είναι αποφασισμένοι. Και ήταν αποφασισμένοι πράγματι. Και το πέτυχαν!», θυμάται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Μαντζουράνης, που κάλυπτε τότε το θέμα για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Ο ΑΓΩΝΑΣΜία εξαιρετική ταινία ντοκιμαντέρ για τους εργατικούς αγώνες 1974-1980 στην Ελλάδα. Εξαιρετικό ντοκουμέντο, για τους αγώνες που έρχονται.
 
Aformi

ΠΑΣΟΚ: Το μέγα ιστορικό δίδαγμα της τραγωδίας μας…

Το πιο σάπιο κομμάτι της καπιταλιστικής Ελλάδας είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση είναι το παρασιτικό «κατακάθι» αυτής της σαπίλας: Μια κυβέρνηση ατόφιων ανδρεικέλων.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς το «φαινόμενο ΠΑΣΟΚ» και τις μεταλλάξεις του: Σε αυτό καταγράφεται το πολιτικό μας δράμα…

Ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ της πρώτης δεκαετίας και στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ (το ποιοτικό άλμα της μετάλλαξης είναι ο «εκσυγχρονισμός») δεν έχει ανοιχτεί μονάχα μια ιδεολογική άβυσσος, αλλά μια ολοκληρωτική κοινωνική, πνευματική και ψυχολογική ανατροπή: Μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ανατομική αλλοίωση…

Δεν υπήρξε πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και σύγκαιρα πιο αποκρουστικό από την αηδιαστική αποσύνθεση αυτού του κόμματος ανάμεσα στα ερείπια των κατακτήσεών του (της πρώτης περιόδου) και όλων των ελπίδων που έθρεψε…

Έφυγε ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης

Το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκφράζει τη βαθειά οδύνη του για την απώλεια του αντιπροέδρου του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη, ο οποίος με την επιστημονική και την εθνική του δράση υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης της Ελληνικής νεολαίας και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού και τους αγώνες του για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 5.9.2011

Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος

Ο Γραμματέας Ευάγγελος Μαχαίρας

Κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα βλέπει για τον χειμώνα ο διεθνής τύπος !


 Μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες βλέπουν ..θερμό χειμώνα στη χώρα μας, από τη στιγμή που η κρίση βαθαίνει, με αποτέλεσμα η κοινωνική κρίση να φέρει και την κοινωνική έκρηξη.
Η γαλλική Le Figaro αναφέρει ότι η πίεση από την τρόικα για λήψη νέων μέτρων θα εντείνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών και «το θυμό των Ελλήνων που θα αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετά τη θερινή ανάπαυλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Financial Times, οι οποίοι μεταφέρουν και τις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για τις νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα, που τις παρομοιάζουν με εκείνες του περασμένου Ιουλίου σε ένταση και όγκο. ...

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα όσο η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στον απόηχο των νέων φορολογικών μέτρων.
Επικαλείται δε, εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας θα έχουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011: ‘’ …για να γίνουν τα σκοτάδια φώς…’’


FREE photo hosting by Fih.grΣήφης Καυκαλάς

Από τις πρώτες μέρες κιόλας των μέτρων του «Μνημονίου 1», υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι –ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα- φουρκισμένοι και αδύναμοι, που μουρμούριζαν: ‘’μακάρι να βγει η νεολαία στο δρόμο να τα κάνει όλα άνω κάτω’’. Αποφυγή ευθυνών και μετάθεση ρόλων; Εύκολη κουβέντα. Κάπου βαθύτερα πατάει αυτή η σκέψη. Ο Δεκέμβρης του 2008 με την εξέγερση που τρόμαξε την εξουσία, είναι κοντινός χρονικά στη μεγάλη κρίση που ξέσπασε και αυτό παίζει ρόλο. Η αριστερά, ιδιαίτερα η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική, έχει ισχυρότατη παρουσία ειδικά στη σπουδάζουσα νεολαία και αυτό μετράει. Κυρίως όμως είναι η ιστορική πολιτική παράδοση αυτής της χώρας, που θέλει τη νεολαία της να συμβάλει καθοριστικά σε τομές και άλματα του λαϊκού κινήματος. Να ανοίγει δρόμους νέων ευκαιριών συνάντησης των επαναστατικών απελευθερωτικών ιδεών με τα βάσανα και τις έγνοιες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να ξελασπώνει την αριστερά και να συντρίβει την ψυχολογία της ήττας και τη μιζέρια της συνδιαλλαγής. Ποιος δεν θυμάται την θρυλική ΕΠΟΝ, τον Λόχο ‘’Λόρδος Μπάιρον’’, τον Σωτήρη Πέτρουλα, τους Λαμπράκηδες.

Η κοινωνία θα υπερασπιστεί τους νέους και τα Πανεπιστήμια


FREE photo hosting by Fih.gr
 Σιάχος Μιχάλης
 
Η Θεανώ Φωτίου, καθηγήτρια ΕΜΠ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων, μιλά στο «Δρόμο» και το Μιχάλη Σιάχο. Στα πανεπιστήμια αναπτύσσεται ένας αγώνας που θα αγγίξει την ελληνική κοινωνία, λέει η Θεανώ Φωτίου, και τονίζει ότι η γνώση μπορεί να παράγεται μόνο μέσα σε καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας, το οποίο καταλύεται με το νόμο πλαίσιο που ψήφισε το συναινετικό πολιτικό μπλοκ.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση πέρασε το νόμο – πλαίσιο. Ακόμα και ο χρόνος σημειολογικά έχει σημασία...
Έχουμε πει πολλές φορές ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε υπουργός Παιδείας που να διανοηθεί να περάσει νόμο για την ανώτατη παιδεία μέσα στο καλοκαίρι. Η υπουργός ακολούθησε ένα σχέδιο ολόκληρη την περασμένη χρονιά ώστε να ακυρώσει τυχόν αντιδράσεις. Παρόλα αυτά, παρά τη μεθόδευση, η αντίδραση ήταν ακαριαία. Ο αιφνιδιασμός του καλοκαιριού, δημιούργησε μια τεράστια οργή, η οποία πιστεύω ότι διογκώνεται και αυτό φαίνεται από το ντόμινο των καταλήψεων, των αποφάσεων των συγκλήτων και όλων των ακαδημαϊκών οργάνων, των αποφάσεων των συλλόγων ΔΕΠ σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες είναι κατηγορηματικά αντίθετες και διατυπώνουν για πρώτη φορά συνολικά το αίτημα να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί αυτός ο νόμος.

Να και οι προφητείες περί εκλογών (ΛΑΟΣ όπως λέμε NOΣΤΡΑΔΑΜΟΣ)Μια μυστηριώδης "πηγή" που απηχεί τις απόψεις του κου Καρατζαφέρη προφήτευσε:

Ένα σκοτεινό απρόβλεπτο γεγονός (δεν το μαρτυράμε) θα σύρει τον Γ.Α.Π. σε εκλογές (ενώ αυτός δε θα το θέλει-τραβάτε με κι ας κλαίω)


(ΚΡΥΦΗ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Yπουργείο Εξωτερικών - ας είναι και Άμυνας)


ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ >

Πρόωρες εκλογές εξαιτίας «απρόβλεπτου γεγονότος», βλέπει ο ΛΑΟΣ

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ! ΟΧΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!


ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Με μια κακόγουστη συγχορδία τόσο η Α. Διαμαντοπούλου όσο και ο Μιχ. Καρχιμάκης προέβαλαν ως «μπαμπούλα» την έξοδο από το ευρώ, προκειμένου από τη μια να δικαιολογήσουν τη σημερινή λεηλασία και κατεδάφιση και από την άλλη να κινδυνολογήσουν εναντίον όσων υποτίθεται απεργάζονται το εσωτερικό χάος, παραπέμποντας προφανώς στις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των λαϊκών στρωμάτων και της σπουδάζουσας νεολαίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την σκυτάλη της έντεχνης καταστροφολογίας από την «απώλεια του ευρώ» παρέλαβε την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος με αφορμή τη «διακοπή» των συνομιλιών κυβέρνησης-τρόικας τόνισε ότι «αυτό που διακυβεύεται είναι το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική»!

Το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» και ο «κομματικός πατριωτισμός»


Γιώργος Γεωργίου*
Ο όρος «σύνδρομο της Στοκχόλμης» πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Σουηδό ψυχίατρο και εγκληματολόγο Nils Bejerot και αναφέρεται σε ψυχολογική αντίδραση που παρατηρείται συνήθως σε θύματα απαγωγής ή άλλου γεγονότος, κατά την οποία ο απαχθής (θύμα) αναπτύσσει και παρουσιάζει έντονα συναισθήματα πιστής υπακοής, θαυμασμού, ταύτισης ή ακόμη και «αγάπης» απέναντι στον απαγωγέα του.
Μόνο με το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» μπορεί να παρομοιάσει κάποιος τον τρόπο λειτουργίας και πιστής υποταγής συγκεκριμένων (αν όχι των πλείστων) κομματικών μελών, κυρίως του κυβερνώντος κόμματος. Η Κύπρος ακολουθεί πλέον με γοργούς ρυθμούς τον δρόμο της οικονομικής υποδούλωσης, πτώχευσης και εξαθλίωσης ενώ προ-πολλού έχει πετύχει τον εθνικό εξευτελισμό. Η ανασφάλεια είναι το κυριότερο συναίσθημα που βιώνει ο μέσος Κύπριος πολίτης και ταυτόχρονα η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Αννα μην κλαις....ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!


Συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το αλαλούμ που επικρατεί με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων ζήτησε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου πάντως επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD.
 
Καταγγελία ΔΟΕ για τις ελλείψεις σε βιβλία Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατήγγειλε σήμερα το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ έθεσε και το ζήτημα του κόστους των φωτοτυπιών τονίζοντας: «Και το "κερασάκι στην τούρτα" είναι ότι τα έξοδα της εκτύπωσης φωτοτυπιών και DVD θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς. Μια κατάσταση πρωτόγνωρη και απαράδεκτη».


Το δ.σ. της ΔΟΕ καλεί:

Τα αδιέξοδα της εφεδρείας


Του Γιάννη Παντελάκη - "Ελευθεροτυπία"

Η εργασιακή εφεδρεία δείχνει πως αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της διακοπής των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας την περασμένη εβδομάδα.

Αν τουλάχιστον ισχύουν οι σχετικές πληροφορίες που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, κάτι ιδιαίτερα πιθανό, αφού και ο υπουργός Οικονομικών, στην έκτακτη συνέντευξη την περασμένη Παρασκευή, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα, μιλώντας μάλιστα για επέκταση της εφεδρείας σε όλους τους δημόσιους φορείς. Ολα αυτά θα συμβούν υποτίθεται στ' όνομα του περιορισμού των δημοσίων δαπανών. Θα υπάρχει όμως τέτοιος;

"Το Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ.....και από φέτος όλα τα παιδάκια στα εργοστάσια!


 Αφου η κ.Διαμαντοπουλου στη φουρια της να επιβάλλει τη νεοφιλέλευθερη αντι-μεταρρύθμιση στα Πανεπιστημια "ξέχασε" να τυπώσει τα σχολικά βιβλία (αμελητέα παραλλειψη για μια Υπουργο Παιδείας ) και αφου η μεγαλοαστική μας τάξη επιμένει να γυρίσουμε στον 19ο αιώννα για να "σωθεί η χώρα" ας παρουμε μια γεύση απο τον αγαπημένο αιώνα όλων των καπιταλιστών οπως γλαφυρά περιγράφεται στο "Κεφαλαιο"  απο τον Καρλ Μαρξ:


Από την έκθεση της επιτροπής Ουαιτ για την παιδική εργασία στην Αγγλία το 1863:

"Είμαι 13 χρονών.....Τον περασμένο χειμώνα εργαζόμουν ως τις 9 το βράδυ και τον προπερασμενο χειμώνα ως τις 10. Τον τελευταίο χειμώνα έκλαιγα σχεδόν κάθε βράδυ γιατί πονούσαν τα πληγιασμένα πόδια μου".

Μιλάει στο “Βήμα” ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕ κ. Παπουτσής


Αναδημοσιεύει από τη Λέσχη η Jaquou Utopie
Δημοσιεύουμε μια εξαιρετικά επίκαιρη συνένεντευξη του κ. Παπουτσή όταν ήταν πρόεδρος της ΕΦΕΕ και υποστήριζε τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και το ΆΣΥΛΟ.
Εφημερίδα Βήμα, 27/1/1980,
έρευνα: Κώστας Παλούκης, πηγή
Πώς κλείνει τη συνέντευξή του ο χθεσινός πρόεδρος της ΕΦΕΕ και σημερινός Αρχηγός των Ταγμάτων Θανάτου της Αστυνομίας;
Ερώτηση: Υπάρχουν φόβοι ότι η εξέλιξη του θέματος δεν θα είναι τόσο ευχάριστη για τα εκπαιδευτικά θέματα:
Απάντηση: Βέβαια, υπάρχουν. Γιατί η εκπαιδευτική πολιτική δεν άλλαξε κατεύθυνση, αφού βρίσκεται στο δρόμο του “εκσυγχρονισμού” που έχει χαράξει η ΕΟΚ.
Θα ήταν δυνατός ο επηρεασμός για τη χάραξη μιας άλλης κατευθύνσεως αν προχωρούσαμε στη συγκρότηση “μετώπου παιδείας” με τη συμμετοχή των καθηγητών των πανεπιστημίων, των επιμελητών- βοηθών, των καθηγητών των ΚΑΤΕ, της μέσης εκπαίδευσης, των δασκάλων, των φοιτητών και των μαθητών. Αυτοί οι φορείς μπορούν να επεξεργαστούν ένα πρόγραμμα παιδείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού.
Δεν  γνωρίζουμε αν ποτέ αυτοί οι επαγγελαματίες χαμαιλέοντες εννοούσαν αυτά που έλεγαν, αμφιβάλλουμε αν το ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε ποτέ πραγματικά ένα αριστερό- σοσιαλιστικό πρόγραμμα και είμαστε βέβαιοι για την οριστική αστική- αντιδραστική μετάλλαξή του. Ωστόσο κάθε φορά οι διαδρομές έχουν σημασία…
http://wp.me/p1pa1c-cbc

Γάλλος δημοσιογράφος: «Ποιοί αντάρτες; Αυτοί ήταν εξαφανισμένοι. Το ΝΑΤΟ κατέλαβε την Τρίπολη»!


Καταπέλτης ήταν σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan ο οποίος βρισκόταν στην Τρίπολη της Λιβύης την νύχτα που καταλήφθηκε από τις δυνάμεις όχι των «ανταρτών» αλλά του ΝΑΤΟ.
 Ο Γάλλος δημοσιογράφος εξηγεί ότι το όνομα της επιχείρησης κατάληψης της Τρίπολης ήταν «Σειρήνα» και αυτό από τα μεγάφωνα που χρησιμοποιούνται στα Τζαμιά.Έτσι την πρώτη ημέρα, εξηγεί ο Meyssan από τα μεγάφωνα ορισμένων τζαμιών τα οποία ήταν υπό τον έλεγχο φανατικών μουσουλμάνων άρχισαν να μεταδίδονται κωδικοποιημένα μηνύματα προς ομάδες είτε των αντικαθεστωτικών είτε άλλων –χωρίς να διευκρινίζει ποιο μπορεί να ήταν αυτοί- και αμέσως άρχισαν να διατρέχουν όλη την Τρίπολη χωρίς όμως κάποιο φαινομενικό αντικειμενικό σκοπό αλλά μόνο πυροβολώντας στον αέρα.Ο πραγματικός τους στόχος όμως ήταν να προκαλέσουν γενική σύγχυση ότι τάχα η Τρίπολη είχε καταληφθεί από τους αντικαθεστωτικούς μεταβατιστές αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία κατάληψη κτιρίου ή κάποιων κυβερνητικών θέσεων. Ταυτόχρονα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν όλες τις κύριες οδικές αρτηρίες και συγκεντρώσεις κυβερνητικών δυνάμεων.

ΟYΓΓΑΡΙΑ:(Μέρος β´)Η καταναγκαστική εργασία των Ρομά.Από την elva
Jobbik, ”το κινημα για μια …καλυτερη Ουγγαρια”, οπως λεει το συνθημα τους
Μολις πριν λιγες εβδομαδες ειχαμε αναφερθει σε αρθρο της Αrbetaren για το «ουγγρικό σχέδιο εργασίας», το οποιο και δημοσιευσαμε, ενω μολις προχθες  στην ιδια  εφημεριδα διαβασαμε και για ενα ακομα…”μεγαλεπηβολο” project, στην Ουγγαρια, (δεν τους προλαβαινουμε σε…”δημιουργικες ιδεες καταπιεσης πληθυσμων”) που, ομως, φορα τους …Ρομά της χωρας.
Οπως αναφερει το αρθρο:
“40 Ρομά άνδρες και γυναίκες εξοπλισμένοι με δρεπάνια, τσεκούρια και μαχαίρια – και ενα ηλεκτρικο πριονι -κοβουν θάμνους έξω από το χωριό Gyöngyöspata, στην Ουγγαρια. Αυτοι ειναι οι πιονιεροι της μεγαλεπηβολης καταναγκαστικης εργασιας της κυβερνησης Fidesz.
 
Ρομα μεταφερουν τα υπαρχοντα τους στο χωριο Gyöngyöspata
Μετά το «ουγγρικό σχέδιο εργασίας» το οποιο περασε απο το Κοινοβούλιο τον Ιούλιο, οι Ρομα έγιναν η πρώτη ομάδα που στη πραξη τους εχει ανατεθει καταναγκαστική εργασία, με αποζημίωση ίση με την κοινωνική πρόνοια….
- Έχω ανάγκη τα χρήματα, αλλά εδω δεν υπάρχουν τουαλέτες, και κάθε φορά που πηγαινει κανεις στους θάμνους εχει μυρμηγκοφωλιες και δεν υπάρχει σκιά πουθενά, λέει ένας από τους ανέργους για την εφημεριδα «168 Òra», όπως αναφέρεται στο blog Contrarian Hungarian.

Δεν θα ζήσουμε άλλο σαν κυνηγημένα ζώα!Συγκέντρωση διαμαστυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Σεπτέμβρη δεκάδες μετανάστες μικροπωλητές και αλληλέγγυοι  έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχιζόμενα πογκρόμ εναντίον τους, τα οποία την περασμένη Τρίτη έφτασαν σε παραβίαση οικογενειακού ασύλου. Δικηγόρος ανέβηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση, ενώ οι μικροπωλητές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε “Δεν θα ζήσουμε σαν κυνηγημένα ζώα” παρέμειναν για ώρες έξω από το αστυνομικό τμήμα μοιράζοντας το κείμενο που ακολουθεί:
Δεν θα ζήσουμε άλλο σαν κυνηγημένα ζώα!
Την Τρίτη 30 Αυγούστου για μια ακόμα φορά αστυνομικοί μας κυνήγησαν και καταστρέψανε τα πράγματα που πουλάμε για να ζήσουμε. Αυτή τη φορά κάνανε και κάτι παραπάνω.

Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ


καταργούνται οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ
Κόβουν τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ...
Εισηγήσεις για αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατατεθεί στη βουλή τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι
για να αναγνωρισθεί το -νέο- αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος τους. Δηλαδή, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ.

Τα νέα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

  • Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ ή μείωση του ποσοστού στο 50%, δηλαδή για αγορές αξίας 100 ευρώ να αναγνωρίζονται τα 50.
(Αυτό το μέτρο, αν προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την αγορά τροφίμων και δεν θα μπορούν να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.)

Ο Χάρτης της Συναίνεσης.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ο νεο-Εφιάλτης Βενιζέλος έχει αναγάγει την επίτευξη "Συναίνεσης"
σε ύψιστο πολιτικό προσωπικό στόχο, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη
του υπουργείου Οικονομικών.
Θεωρεί πως η λεγόμενη Συναίνεση αποτελεί το μαγικό ραβδί για τη
λύση όλων των προβλημάτων που φέρνει η Κρίση.
Η πρόταση απευθύνεται
κυρίως στη Ν.Δ. και δευτερευόντως στις
υπόλοιπες "αστικές" δυνάμεις (Λάος, Ντορίτα).
Στο σκηνικό έχουν παρέμβει από καιρό και πιεστικά διάφοροι ευρω-
παϊκοί "θεσμοί" και ηγέτες (Ρομπάϊ, Γιούγκερ, Μέρκελ κλπ).
  Μία μικρή ανάγνωση των "πεπραγμένων" από πέρυσι μέχρι φέτος
και μια απλή "διερεύνηση στόχων" εύκολα μας οδηγεί σε συγκεκρι-
μένα συμπεράσματα:

http://politikokoraki.blogspot.com/

 
 

 - Καλά...αυτός δεν ντρέπεται να σας αποκαλεί "συντρόφους".
Εσείς...δεν ανατριχιάζετε όταν ακούτε αυτή τη λέξη να βγαίνει από
χείλη...Εφιαλτικά;;
Από χείλη ανθρώπων που καταστρέφουν καθημερινά και συστημα-
τικά τη Χώρα;;
Από χείλη ανθρώπων που εξαπατούν ξεδιάντροπα ένα Λαό;;
Που πολιτεύονται αυταρχικά και δουλικά;;
Που Βιάζουν και Εκβιάζουν;;
Ηδονίζεστε ή μαγεύεστε;;

Ενα «μνημόνιο» πυροδοτεί την Επανάσταση του 1843


ilologos10.wordpress.com
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι απαιτήσεις των δανειστών, η επιβολή ανελέητης λιτότητας και ο ασφυκτικός έλεγχος των δημοσιονομικών ξεχείλισαν το ποτήρι…
Τα βασικά γεγονότα, που συνιστούν την Επανάσταση του 1843 και την εγκαθίδρυση της συνταγματικής μοναρχίας στη χώρα είναι λίγο-πολύ γνωστά. «Εντός τεσσάρων ωρών, από της 11 μ.μ. της 2ας Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 π.μ. κατελύθη αναιμάκτως, εκτός του φόνου ενός χωροφύλακος, η απόλυτος εν Ελλάδι μοναρχία του Οθωνος», όπως σημειώνουν οι ιστορικοί του 19ου αιώνα.
Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών (του Καλλέργη και των στρατιωτικών, του Μακρυγιάννη και των άλλων «συνταγματικών», του βασιλιά και των επιτελών του) είναι καταγραμμένες με λεπτομέρειες.

Η ανομία της εξουσίας

Της Μαρίας Kόρδα

Προ ημερών η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε να κηρύξει στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μέχρι την άρση της κυβερνητικής απόφασης για τη μετάταξη των επιχειρήσεων εστίασης στον ΦΠΑ 23%. Ο σάλος που προκάλεσε, αυτή η απόφαση  και η εικόνα διαίρεσης στο εσωτερικό του κλάδου σύμφωνα με τα όσα προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έφερε οξείες αντιδράσεις τόσο απ’ την κυβέρνηση όσο και από εκείνο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που απεχθάνονται κάθε έννοια απειθαρχίας στους νόμους και τις αποφάσεις της εξουσίας. Η επίσημη θέση του Μεγάρου Μαξίμου εκφράστηκε μερικές μέρες μετά και αφού προηγήθηκε η ανάλογη ζύμωση στα βραδινά τηλεοπτικά δελτία.  «Καταβάλλουμε μια πρωτόγνωρη εθνική προσπάθεια για να βγάλουμε τη χώρα από  την κρίση. Τα φαινόμενα ανομίας και όσοι τα προωθούν βλάπτουν την προσπάθεια αυτή. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Καλούμε όσους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης μιλούν για «στάση πληρωμών προς το  δημόσιο» να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που υπονομεύουν τον αγώνα που  δίνουμε όλοι και αφορά το μέλλον όλων μας» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Τραπεζικά τέρατα

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

 Tα πανηγύρια αυτές τις ημέ­ρες στην Ελλάδα κρατάνε το πολύ ένα 24ωρο. Ιδίως τα στημένα. Τόσο κράτησε και το νέο πανηγύρι για τον «γάμο» των τραπεζών Alpha - Eurobank. Οι ευχές, τα μπράβο και τα ζήτω έπεσαν βρο­χή. Από επίσημους και ανεπίσημους. Κι όλα αυτά γιατί; Μα για να κρύψουν την αλήθεια. Όταν δυο αντίπαλες μέχρι χθες φαμίλιες που καταδυναστεύ­ουν τον πληθυσμό μιας περιοχής απο­φασίζουν ξαφνικά να συνενωθούν, αυτό δεν είναι ποτέ για καλό.
Αν κάτι θετικό μάς προσέφερε αυ­τός ο «γάμος» είναι η διαπίστωση του πόσο βαθιά στην πολιτική έχει εισχω­ρήσει η διαπλοκή και η ταύτιση με τα τραπεζικά συμφέροντα. Όχι μόνο η κυβέρνηση και τα κόμματα κυβερνη­τικής εναλλαγής, αλλά και τα υπόλοι­πα, από τον ΛΑΟΣ έως τη Δημοκρατι­κή Αριστερά και φυσικά τη Δημοκρα­τική Συμμαχία της οικογένειας Μη­τσοτάκη, χειροκρότησαν την πράξη των τραπεζιτών.
Μόνο το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ αποστασι­οποιήθηκαν. Όλοι οι άλλοι «πατέρες του έθνους» συνωστίζονται στα σαλό­νια των τραπεζιτών για να κερδίσουν την εύνοιά τους. Όπως τα παλιά χρό­νια έκαναν οι ευνούχοι στις αυλές των αρχόντων. Κι ας πάρουμε τα πράγμα­τα από την αρχή.

«ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ»


ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΕΠΑΜ)
ΑΘΗΝΑ 5  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
 
 
Την ώρα αυτή που το λαικό κίνημα οργανώνεται  για να αντισταθεί στην επίθεση της χρεοκρατίας, η δαιμονοποίηση και η σπίλωση των αγνών πατριωτικών αισθημάτων του λαού μας ως «εθνικιστικών» και «φασιστικών» αποτελεί το στόχο συγκεκριμένων κύκλων του κατοχικού καθεστώτος.
Η στοχοποίηση αυτή γίνεται είτε από κύκλους που αυτοτιτλοφορούνται ως «αριστεροί» ή «αναρχικοί» με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμη και όσοι διαδηλώνουν με την ελληνική σημαία, είτε από κύκλους που ιδιοποιούμενοι τη ελληνική σημαία και άλλα εθνικά  σύμβολα του λαού μας επιχειρούν να συγκροτήσουν παραστρατιωτικούς και παρακρατικούς, δήθεν πατριωτικούς μηχανισμούς.

Η άρνηση του λαού οδηγεί αναγκαστικά στον φασισμό!


Λάβαμε ένα επώνυμο σχόλιο σχετικά με το «Επιστρέφει η δουλεία», το οποίο αν και δεν έχει να πει απολύτως τίποτε σχετικά με το συγκεκριμένο κείμενο, θέτει ένα ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης απάντησης γιατί μας οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Το σχόλιο:

Ενδιαφέρον κείμενο, αν και όχι από τα καλύτερά σας. Εκείνο όμως που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή είναι η καθηλωτική βεβαιότητά σας πως "Μόνο οι λαοί μπορούν να επιφέρουν την κατάρρευση του κυρίαρχου συστήματος". Ευτυχώς, είπα μέσα μου, υπάρχει ακόμα ένας από μηχανής θεός, ένας "τιμωρητικός" ή έστω "εξισορροπητικός" παράγων της Ιστορίας ο οποίος μπορεί, αν θέλει, να καταλύσει το σύστημα -- για να βάλει στη θέση του άραγε τί; Σας παρακαλώ, κ. Καζάκη, γιατί αδικείτε τόσο τους τακτικούς αναγνώστες σας -- τουλάχιστον όσους ακόμα έχουν απαιτήσεις;

Φοβάμαι πως δεν πρόσεξατε πως αυτή η οντότητα που βαφτίζετε "λαοί" είναι απλώς μια βολική και κουρασμένη απόπειρα να δοθεί μεταφυσική διάσταση σε έναν ουδέτερο περιγραφικό όρο. Το ίδιο έχει συμβεί στο παρελθόν με ανάλογα ιδεολογήματα, όπως "προλεταριάτο", "εργατική τάξη" ή, για να πάμε και στην άλλη άκρη του φάσματος, "αρία φυλή"...

Χωρίς αντιδράσεις οι Τουρκικές προκλήσεις


Να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα ότι “πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012” ήταν ο στόχος της Άγκυρας, με τη δήλωση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ότι αν δεν λυθεί μέχρι το δεύτερο ήμισυ του 2012 το Κυπριακό, η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή της Κυπριακή προεδρία στην ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην άτυπη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πολωνία στην οποία πήρε μέρος. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση που έχει κάνει ίδιος περί Κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι κατά τη σύνοδο, “μεταξύ των θεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκε και το Κυπριακό“.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι “ορισμένες φορές η ΕΕ γίνεται αιχμάλωτη των μηχανισμών που δημιουργεί” και ότι “το σημαντικότερο παράδειγμα γι’ αυτό, είναι το Κυπριακό“. Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του “δέχθηκαν με κατανόηση” τη δήλωσή του περί Κυπριακής προεδρίας και ότι “ήταν πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που δώσαμε με τη δήλωση αυτή. Το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012″.
Ωστόσο ως χθες το βράδυ στην επίσημη ιστοσελίδα του υπ. Εξωτερικών δεν υπήρχε απαντητική δήλωση του Στ. Λαμπρινίδη αλλά ούτε και κάποιος σχολιασμός επίσημος από το ΥΠΕΞ, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός ήταν παρών στην ομιλία Νταβούτογλου.

Νόαμ Τσόμσκι για τον σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό, τον αναρχισμό, την μισθωτή σκλαβιά την εξουσία τα ΜΜΕ video

Τι προμηνύει για την Αφρική η κατάρρευση της Λιβύης;Γράφει ο Heil Gap που μεταφράζει και προλογίζει ένα άρθρο του Amengeo Amengeo από την εφημερίδα «πολίτης» της Τανζανίας.Μέσα στα σχέδια αναδιάρθρωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που επεξεργάζεται η παγκοσμιοποίηση, ο Καντάφι όντως φάνταζε σαν ένα μεγάλο εμπόδιο. Μετά από μια σχετικά εύκολη αλλά πανηγυρική νίκη στην Τυνησία και την Αίγυπτο και τώρα με την διάλυση και την εκ νέου ιδιωτικοποίηση του εθνικού κράτους της Λιβύης, απομένει μόνο η Συρία το τελευταίο υποψήφιο θύμα της παγκοσμιοποίησης, ώστε ολοκληρώσει την λεηλασία των βορειο-αφρικανικών κρατών, καθώς αυτή θα οδεύει πλέον προς τα υπόλοιπα κράτη της μέσης ανατολής, Λίβανο κλπ.

το νέο αναγνωστικό του 2011 !!!


                                     Α ρε Διαμαντόπουλου τι μου θύμισες !!!


http://griniarogatos.blogspot.com/2011/09/2011.html
 
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/


Ο προαναγγελθείς θάνατος ενός πολιτικού συστήματος


«Οταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού… το να κάμη τότε ο λαός επανάστασιν… είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του».
Ρήγας Φεραίος 

Το κράτος, ως θεσμική οντότητα, έχει πάντοτε αναφορά στην οργάνωση, την τάξη και την ασφάλεια του πληθυσμού που «εκπροσωπεί» ασχέτως ιδεολογίας, εποχής και αποτελέσματος.
Η εκπλήρωση των παραπάνω, σε συνδυασμό με ένα ανεκτό υλικό υπόβαθρο, υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε σταδιακή παραλυσία των πολιτικών αντανακλαστικών μιας κοινωνίας, ειδικά αν δεν υπάρχει δυναμικό «αντίβαρο».
Συνεπώς, στην περίπτωση μιας ολομέτωπης αντικοινωνικής επίθεσης του κεφαλαίου, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να προκύψουν εν μια νυκτί κινηματικές δομές που να μπορούν να «σηκώσουν το βάρος» της λαϊκής οργής και να τη μετουσιώσουν σε οργανωμένη δύναμη πάλης.