#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η έννοια του «ειδεχθούς» χρέους (Odious Debt)


Ανεξάρτητα από τον στρουθοκαμηλισμό της Ελληνικής κυβέρνησης που, συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ισχυρίζεται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, γίνεται πλέον παραδεκτό από όλο και περισσότερους από αυτούς που επιμένουν να διατηρούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα ότι «τα κουκιά δε βγαίνουν».
Το δημόσιο χρέος είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα με μεγάλη ποικιλία συμβάσεων που έχουν συναφθεί με διαφορετικούς όρους σε διαφορετικούς χρόνους και με ελάχιστη διαφάνεια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν οι αποφάσεις της διαχείρισής του αποκλειστικά στα χέρια των «ειδημόνων» του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας και των καλοπληρωμένων σύμβουλων που στην πραγματικότητα ούτε παράγουν πολιτική ούτε κυβερνούν, αλλά, «χτίζοντας» τα «λαμπρά» βιογραφικά τους, απλώς διαχειρίζονται το δημόσιο χρέος προς όφελος των πρώην αλλά και μελλοντικών εργοδοτών τους, που δεν είναι άλλοι από τα διάφορα λόμπι των δανειστών της Ελλάδας, αυτών που συνιστούν ένα πανίσχυρο υπερεθνικό ολιγοπώλιο χρήματος.

Το Ταξίδι στην Άβυσσο: Οι ρίζες της Καπιταλιστικής Κρίσης


Κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής με αφορμή την επέτειο του "Μάυρου Σεπτέμβρη" του 2008 και της χρεοκοπίας της  Leman Brothers. Τρία χρόνια μετά ζούμε μια νέα υποτροπή της κρίσης σε διεθνές επίπεδο.

Η σημερινή κρίση έχει τις ρίζες της στην κρίση του 1973 και στην αποτυχία του καπιταλισμού να την ξεπεράσει παρά τις αλλεπάλληλες αναδιαρθρώσεις, τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές στρατηγικές, αρχικά του νεοφιλελευθερισμού και αργότερα των κεντροαριστερών ιδεολογιών της «νέας οικονομίας», του «τρίτου δρόμου» κ.α.  Η αποτυχία αυτή έχει αναφορά  κυρίως στα ποσοστά κέρδους τα οποία από τη δεκαετία του 1970 δεν κατάφεραν να ανακάμψουν στα μεγάλα κέντρα του καπιταλισμού.

Ο νεοφιλελευθερισμός εμφανίστηκε ως η λύση στη κρίση που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 αλλάζοντας τους στόχους της νομισματικής πολιτικής και χαλαρώνοντας τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο χρηματοπιστωτικό τομέα μετά τη μεγάλη ύφεση του 1929-1932. Το αποτέλεσμα ήταν η έκρηξη των χρηματιστηρίων  όπου οι καπιταλιστές προσπαθούσαν να αποσπάσουν ποσοστά κέρδους μεγαλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να αποσπάσουν από παραγωγικές επενδύσεις. Αυτή η απόκλιση οδήγησε σε μια «πληθώρα» κεφαλαίων που αναζητούσαν κέρδη στο χρηματοπιστωτικό τομέα, οδηγώντας στις δυο διαδοχικές «φούσκες» στην οικονομία των ΗΠΑ το 2001 και το 2007.

Ήττα της Α. Μέρκελ στην εκλογική της περιφέρεια

Οι Συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ σημείωσαν πτώση στα ποσοστά τους σήμερα στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Καγκελαρίου, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν με τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι φαίνεται να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση τους, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP), εταίροι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU), της κας Μέρκελ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν μπαίνουν στο Κοινοβούλιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας (βορειοανατολικά), ενώ οι Πράσινοι θα μπούν τελικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ARD, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD θα λάβει το 37% των ψήφων, μια αύξηση σχεδόν κατά 7 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2006, και το CDU 24%, μια υποχώρηση κατά 4,8 μονάδες. 

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες


Κρατούμενοι μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα παρουσιασθούν ενώπιον του εισαγγελέα αντιμέτωποι με κακούργημα, αφού παραπέμπονται με τις διατάξεις του "κουκουλονόμου" παραμένουν οι τρεις από τους έντεκα συλληφθέντες χθες στην Πλατεία Συντάγματος. Οι υπόλοιποι οχτώ αφέθηκαν ελεύθεροι και δικάζονται το πρωϊ της Δευτέρας αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Χιλιοπαιγμένη και κακογυρισμένη ιλαροτραγωδία καταντά η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος των πλατειών. Μετά τη μαζική συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών στην κινητοποίηση της 3ης Σεπτεμβρίου και ύστερα από την ουσιαστική Λαϊκή Συνέλευση, όπου επαναβεβαιώθηκαν η αποφασιστηκότητα και οι στόχοι, τα ΜΑΤ απρόκλητα και αναιτιολόγητα εισέβαλαν στην Πλατεία Συντάγματος εκδιώχνοντας βίαια με άγριους ξυλοδαρμούς όσους βρίσκονταν εκεί, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις.

«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ!!!»


Νίκος Μπογιόπουλος: Γκρεμίζει τους καθεστωτικούς μύθους
 

(εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη).


Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν ΟΛΟΙ: Δίνει το μίτο για να μην χαθείς μέσα στο λαβύρινθο της καπιταλιστικής μυθολογίας…

Σήμερα, το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην κατάρρευσή του βγάζει στον αφρό όχι μόνο όλη την κτηνωδία του, την απανθρωπιά του και την παραφροσύνη του, αλλά και τα ποικίλα και πολύχρωμα «επιστημονικά», πολιτικά και δημοσιογραφικά Ιερατεία: Τα μίσθαρνα όργανα παραγωγής των νέων ιδεολογημάτων του και μυθολογιών του…

Ιδιαίτερα η οικονομική επιστήμη έχει ολοκληρωτικά εκπέσει στην πληρωμένη ξιφομαχία της πονηρής απολογητικής των μαφιών του χρήματος:
Στην παραγωγή καλοθρεμμένων, γυαλιστερών και φλύαρων μύθων που αναστρέφουν ταχυδακτυλουργικά την πραγματικότητα και εμφανίζουν το μαύρο σαν άσπρο.

Μια τέτοια φρενοβλαβής μυθολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από τον οικονομικό «Μπιν Λάντεν», το χρέος, τους κερδοσκόπους και τα λοιπά νοσηρά συμπτώματα της καπιταλιστικής κρίσης: Τα αίτια συγκαλύπτονται, τα καρκινώδη συμπτώματα αυτονομούνται και εμφανίζονται σαν «δαιμονικές απειλές»…

Επίθεση Νεοναζιστών σε μικροπωλητή στην Ερμού με την ανοχή και αρωγή της ΕΛ.ΑΣΑκολουθούν δύο μαρτυρίες από το περιστατικό το οποίο συνέβει εχθές στις 16:00-17:00 στη συμβολη των οδών Ερμού και Νίκης έξω από το πολυκατάστημα Φωκάς. Η πρώτη από της μαρτυρίες έχει μεταφερθεί από το twitter (έχουν σβηστεί τα ονόματα των χρηστών για ευνόητους λόγους) έτσι όπως μεταδόθηκε σε εκατοντάδες ανθρώπους μέσω ίντερνετ, από μάρτυρα που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.
Η επόμενη μαρτυρία -και ένα μικρό βίντεο που δείχνει το παλικάρι πεσμένο κάτω και κάτι φουσκωτούς τρυγύρω μαζί με μπάτσους της ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ- είναι αλιευμένες  από το athens indymedia.  Σύμφωνα με καταγγελίες που υπάρχουν στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στο indymedia, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πάντα η συγκεκριμένη “καλαμποκου” μαζί με γνωστό ακροδεξιό αλλά και αστυνομικές δυνάμεις τριγύρω.
Θα πρέπει να θεωρείται φυσικό μάλλον ότι για τη “φύλαξη” της περιοχής έχουν αναλάβει και ειδικά “σώματα” από ρουφιάνους στα γνωστά πρότυπα της επταετίας.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΑδελφέ μου, σύντροφε και φίλε αναγνώστη, η ΠΑΣΟΚάρα, η «φιλελεύθερη» ΝΔ, ο πατριδοκάπηλος Χαντζιαβάτης, Καρατζαφέρης και η κόρη του πατέρα της, Μπακογιάννη, είναι συνένοχοι για όσα έχουν γίνει σε βάρος μας και θα κάνουν τα πάντα για να μας φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση.

Προβλέπονται ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις και θα πρέπει σαν πολίτες αυτού του τόπου να απαιτήσουμε εκλογές, όχι γιατί οι εκλογές μπορούν να δώσουν μια οριστική λύση στην ελληνική λαϊκή οικογένεια, αλλά είναι απαραίτητο να καταγραφεί η γνώμη των πολιτών. Η συγκυβέρνηση που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι στην ουσία ένα είδος πραξικοπήματος αφού δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


Κι εσύ Αλέξη Τσίπρα, έχεις ξεχάσει τι σημαίνει τσίπα και προσπαθείς να κρύψεις τα αδιέξοδα και τις συγχύσεις των συνιστωσών του συνονθυλεύματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από υποκριτικές προτάσεις για κοινό μέτωπο της Αριστεράς. Που ήταν το κοινό μέτωπο Αλέξη μου όταν συμμάχησες πίσω από τον κοινό υποψήφιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ στην Ικαρία, απέναντι στον υποψήφιο που υποστήριζε το ΚΚΕ; Που είναι το κοινό μέτωπο σε δεκάδες συνδικαλιστικές ενώσεις που, όπου χρειάζεται συμμαχείτε με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και τις ΝΔ για να μην περάσει ο έλεγχος των σωματείων στο ΠΑΜΕ;


Άσε τις κουτοπονηριές Αλέξη μου, και κοίτα να βρεις κανένα κοινό μέτωπο στις πολλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις του κόμματος σου, για την κρίση και στις λύσεις που προτείνεται.
 
 http://aliatas.blogspot.com/


Για "όμορφο μικρό πόλεμο" ετοιμάζεται το Ισραήλ;


Πρόσφατα ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκάν, ανταποκριτής στην Ελλάδα της τούρκικής ημερήσιας εφημερίδας «Embrensel», έγραψε για το μπλοκ μας ένα κείμενο για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσουμε στα όσα διαδραματίζονται στο Ισραήλ.

Στο βίντεο παρακολουθούμε τους πολίτες του Ισραήλ να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώνουν μαζικά κατά της πολιτικής του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν οι μεγαλύτερες στην ιστορία του Ισραήλ.

Όμως πρέπει να δούμε και την αθέατη πλευρά αυτού του σκηνικού. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση του Ισραήλ για να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα μπορεί να μεθοδεύσει μακελειό στην περιοχή.

Νόαμ Τσόμσκι: Ακαδημαϊκή ελευθερία και ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίωντου Νόαμ Τσόμσκι
 
Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Σκάρμπορο, 6 Απριλίου 2011
[Μετάφραση του απομαγνητοφωνημένου κειμένου από την επίσημη ιστοσελίδα του ομιλητή http://chomsky.info. Για την πλήρη διάλεξη, ο σύνδεσμος είναι http://bit.ly/oJEEUZ]


Πριν από λίγους μήνες, πήγα στο Μεξικό για διαλέξεις στο Εθνικό Πανεπιστήμιο (UNAM). Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πανεπιστήμιο με εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές - φοιτητές υψηλού επιπέδου και αφοσιωμένους – εξαιρετικές σχολές. Και είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση τους πριν από δέκα χρόνια αποπειράθηκε να προσθέσει και περιορισμένα δίδακτρα αλλά, μετά από μια εθνικού επιπέδου αποχή των φοιτητών, τελικά υποχώρησε. Και μάλιστα, υπάρχει ένα κτίριο διοίκησης που τελεί ακόμα υπό κατάληψη από τους φοιτητές και χρησιμοποιείται σαν κέντρο ακτιβισμού για όλη την πόλη. Υπάρχει επίσης, στην ίδια την πόλη, ένα άλλο πανεπιστήμιο το οποίο όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά έχει και ελεύθερες εγγραφές. Παρέχει μάλιστα δυνατότητα ενισχύσεων σε όσους το χρειάζονται. Πήγα και εκεί: έχει και αυτό εντυπωσιακό επίπεδο σπουδών, φοιτητών, σχολών κλπ. Και μιλάμε για το Μεξικό: μια φτωχή χώρα.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΕΙ- ΤΕΙ

 
Του Γιάννη Καραμήτρου
 
 
Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ψήφισε τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με μια συμφωνία των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια τώρα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ ψήφισαν τον νόμο με πλειοψηφία των 4/5 στη Βουλή. Πλήρως συντεταγμένες και ευθυγραμμισμένες όλες οι δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να παγώσουν τον λαό και να καθηλώσουν το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα.
Το σύστημα επείγεται να αντιστοιχήσει την εκπαίδευση στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, στη νέα ταξική διαστρωμάτωση που έχει διαμορφωθεί από την πολιτική του μνημονίου. Είναι άμεση και ζωτική η ανάγκη για το σύστημα να την αντιστοιχήσει στη νέα πραγματικότητα της μαζικής ανεργίας και της προλεταριοποίησης μεγάλων κομματιών των μικρών και μεσαίων στρωμάτων, στις νέες εργασιακές σχέσεις που έχει επιβάλλει το κεφάλαιο στη βάση του νέου ταξικού συσχετισμού που έχει διαμορφωθεί.

ΤΕΩΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


papakon_pΤου ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

«Η Αλ Κάιντα επιστρέφει στη Λιβύη». Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για προπαγανδιστικό πυροτέχνημα του Μουαμάρ Καντάφι, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, αλλά για ρεπορτάζ της -κάθε άλλο φιλικής προς το παλιό καθεστώς- Liberation.

Όπως πρώτη αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα, στρατιωτικός διοικητής της Τρίπολης μετά την άλωσή της από τους εξεγερμένους ορίστηκε ο 35χρονος Αμπντελχακίμ Μπελχάτζ (γνωστός και ως Αμπντελχακίμ Αλ Ασάντι), ο οποίος διετέλεσε εμίρης της Λιβυκής Οργάνωσης Ισλαμικού Αγώνα (LFIG), πολέμησε στο Αφγανιστάν και συνελήφθη από τη CIA ως τρομοκράτης. Η περιπετειώδης διαδρομή του Μπελχάτζ έχει πολλά να διδάξει για τις διαρκείς ανατροπές στις σχέσεις των μεγάλων δυτικών δυνάμεων με τον ισλαμικό παράγοντα, αλλά και για τους κινδύνους που στοιχειώνουν τη μετακανταφική Λιβύη.
Αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του με δίπλωμα πολιτικού μηχανικού, ο Μπελχάτζ πήγε το 1988 στο Αφγανιστάν για να πολεμήσει μαζί με τους μουτζαχεντίν -συμμάχους τότε των Αμερικανών- εναντίον των Σοβιετικών. Το 1994 επέστρεψε στη Λιβύη. Η μετεκπαίδευσή του στα βουνά του Αφγανιστάν και στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν του επέτρεψε να γίνει ιδρυτικό στέλεχος του LFIG, το οποίο εξαπέλυσε ένοπλο αγώνα εναντίον του Καντάφι τη δεκαετία του '90, όταν ο συνταγματάρχης ήταν ακόμη μαύρο πρόβατο της Δύσης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ στα Wikileaks: Τι έλεγε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην Αμερικανική Πρεσβεία για την ΠΟΣΔΕΠ και τα σχέδιά της στην Εκπαίδευση.
φωτο: www.alfavita.gr
 
Τί είναι αλήθεια και τί ψέματα από όλα αυτά, ας αποδειχτεί από τη Δικαιοσύνη και τους ίδιους τους Πολιτικούς, τους οποίους κατονομάζουν τα έγγραφα και εμείς ψηφίσαμε να μας εκπροσωπούν (όσοι τους ψήφισαν, τέλος πάντων…), με γνώμονα τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας στην οποία κατοικούμε.
Πάντως, τα επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν από τα Wikileaks, κάνουν αυτές τις αναφορές και τα διαβάζει αυτή τη στιγμή όλη η Υφήλιος. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ στα wikileaks: Τι έλεγε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην αμερικανική Πρεσβεία για την ΠΟΣΔΕΠ και τα σχέδιά της στην εκπαίδευση
Οπως είναι γνωστό πάνω από 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (State Department) δημοσιοποιήθηκαν πλήρως …κατά λάθος*! Μιλάμε για τα γνωστά Wikileaks.
(* …κατά λάθος*>>Αν θέλουμε το πιστεύουμε.)
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Νομικά μέτρα κατά του ΑΝΤ1 Ελλάδος για την τουρκική σειρά “Ezel”


Σχόλιο Σ.Ο.: Μεταφέρουμε το σχόλιο της Κίνησης για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο:

Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι άρχισε η διαμόρφωση της δικογραφίας, με στόχο να κατατεθούν δύο (2) Πολιτικές Αγωγές:
1. Κατά της Κυβέρνησης, του Γενικού Εισαγγελέα, του Προέδρου Δ.Σ. της ΑΗΚ και του Προέδρου Δ.Σ. του ΚΕΒΕ, αναφορικά με την παράνομη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το ψευδοκράτος.
2. Κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος), αναφορικά με την παραγωγή και προβολή της προπαγανδιστικής τουρκικής σειράς “EZEL”.
Η κατάθεση των 2 Αγωγών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας υπολογίζέται να γίνει εντός των επομένων 15 ημερών.
ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ και στις 2 Αγωγές είναι το Νομικό Πρόσωπο της «Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κίνησης.
Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον «Κατάλογο Εναγόντων» της μιας ή/και των δύο Αγωγών, παρακαλούνται να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο “Έντυπο Διορισμού Δικηγόρου”, ερχόμενοι σε επαφή με το Δικηγορικό Γραφείο ΛΟΥΚΗΣ ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (Ανδρέα Αραούζου 7, 2ος όροφος, Τηλ. 22-376610), ΜΕΧΡΙ την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011.
Υπενθυμίζουμε, ότι οι Δικηγόροι ανέλαβαν τις δύο υποθέσεις αφιλοκερδώς και, συνεπώς, θα καταβληθούν μόνο τα καθ΄ εαυτό έξοδα που υπολογίζονται σε μερικές 100δες ευρώ ανά υπόθεση.

Κύριε,ψάχτε αλλού για δωρητές οργάνων!


Το νου σας....
Μην πείτε μετά δεν το ξέραμε;
Έχει βάλει στο μάτι, εκτός από τα δικαιώματά μας  και τα μάτια μας!

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

Τι να του πει κανείς;
Επιμένει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, εκτός και αν πράγματι δεν καταλαβαίνει, οπότε αντί να πούμε ότι πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη, να κάνουμε έκκληση να παρέμβει το ΕΣΥ.

«Δίνουμε μάχη και θα την κερδίσουμε ως χώρα, ως Έλληνες»,

Επιμένει να διακηρύττει, όπως έκανε και σήμερα στην Εθνική συνδιάσκεψη για τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.


 «Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα που αντανακλά τα συμφέροντα της ευρύτερης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, είμαστε δύναμη κυβερνητικής ευθύνης, δημιουργίας και αλλαγής. Είμαστε δύναμη πατριωτική γιατί πάνω από όλα θέτουμε το συμφέρον του κόσμου».

Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του...

 

Ερώτηση -ΒΟΜΒΑ- κατά Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στο Ευρωκοινοβούλιο 

 

πατήστε για μεγέθυνση
Από το "planet-greece"
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση:
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)

Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο... ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DEπηγή: exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΟΚ...πατριώτες...το εμπεδώσαμε!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...Μας πάτε γαμιώντας και δέρνοντας μέχρι την Κόλαση.
Πατριωτικά και συντροφικά.
...
Γουστάρετε να μας έχετε στο γύψο εφ΄όρου Ζωής.
Αλληλέγγυα και διεθνιστικά.
...
Μας κόβετε τις μερίδες στο μισό.
Διαιτητικά και οικονομικά.
...
Λεηλατείτε τα πάντα.
Συνεταιρικά και ευρωπαϊκά.
...
Ασελγείτε επί νέων και νεανίδων.
Φύσει και παρά φύσει.
...
Χτίζετε μιά νέα "μεταπολεμική" Ελλάδα.
Συναινετικά. Συναδελφικά.
Κ α τ α σ τ ρ έ φ ε τε...

Υπό τις επευφημίες Ημετέρων...
Υπό τα βλέμματα...ημών των...Αδιάφορων...


Κ α λ ά   μ α ς   κ ά ν ε τ ε!!

Αφού γινήκαμε γιουσουφάκια αγάδων...
Αφού καταπίνουμε το μάκο του πατριωτισμού σας...
Αφού βολευόμαστε με τον αυταρχισμό σας...
Αφού φοβόμαστε τη..."χρεοκοπία"...
Αφού σας καμαρώνουμε να μας εμπαίζετε, να μας εκβιάζετε...
Αφού...σ ι ω π α ί ν ο υ μ ε...


Σύνταγμα Fun ParkΠανηγυρικό κλίμα επικράτησε στη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα – η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και το κέφι χτύπησε κόκκινο. Μην πιστεύετε όσα διαβάζετε περί κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας – είναι όλα ψέματα. Θετικά ήταν και τα μηνύματα που βγήκαν από τη λαϊκή συνέλευση – η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει πως η χώρα πηγαίνει πια πολύ καλά και αποφασίστηκε να στηριχτεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Η βραδιά έκλεισε με τον όμορφο τρόπο που τελείωναν οι παλιές καλές ελληνικές ταινίες.

Μια βαρετή και μίζερη συγκέντρωση και τα ΜΑΤ που ανάψανε τα αίματα…


από ormithiella
Γράφει ο Παύλος 
Ο κόσμος ήταν συνολικά όχι πάνω από 5000 άτομα, όταν πήγα εγώ κατά τις 10 το βράδυ. Αυτή τη φορά πήγα εντελώς μόνος. Τα ΜΑΤ προηγουμένως, και με άνεση, είχαν απωθήσει τον κόσμο προς την πλατεία και τους δύο παράπλευρους της πλατείας και κάθετους στην Αμαλία δρόμους (Βασ. Γεωργίου και Όθωνος). Τα ΜΑΤ είχαν κάνει ανθρώπινο φράγμα και δεν άφηναν κανέναν να βγει στην Αμαλίας.
Μια «πατριωτική» ομάδα, περίπου 100 άτομα, με ελληνικές σημαίες και πανό ήταν μπροστά στα ΜΑΤ, στο δρόμο των μεγάλων ξενοδοχείων, στην Βασ. Γεωργίου. Εκεί στις 30 Ιούνη έδρασαν οι «μπαχαλάκηδες». Τώρα υπήρχαν ειρηνικές διαθέσεις. Κάποια στιγμή ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος. Από καμιά δεκαριά άτομα. Ακουγόταν μίζερο και απογοητευτικό.
Από την άλλη, στην πλατεία είχε συνέλευση. Οι ομιλητές εδώ ήταν στο δικό τους κόσμο και κάμποσοι μίλησαν για επανάσταση.

Μαρτυρια απο την δολοφονικη επιθεση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αφωνος
από παλιος 1:51πμ, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 1:59πμ, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011)
 
Ειμαι στους δρομους πλεον πανω απο 25 χρονια και τα ματια μου εχουν δει πολλα. Δεν εχω αυταπατες περι ανθρωπινων δικαιωματων κλπ ουτε πιστευω οτι οι μπατσοι ειναι υπαλληλοι που κανουν τη δουλεια τους κλπ. Ξερω πολυ καλα τι σημαινει κρατικη καταστολη, εχω σπασει κοκκαλα, εχω προσαχθει, εχω τραμπουκιστει. αυτο που εγινε σημερα στο Συνταγμα μετα τη ληξη της συνελευσης ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ. Το εκλαμβανω ως οροσημο περασματος στην παντελως απροσχηματιστη ΧΟΥΝΤΑ.

Μετα απο ελασσονες αψιμαχιες στο πανω μερος της πλατειας, αφιονισμενες διμοιριες, εμφανως ντοπαρισμενες, με 3-4 μπροσταρηδες-παληκαραδες, εσπρωξαν και τσαλαπατησαν κοσμο στα σκαλια, ανοξαν κεφαλια(ηρθε ασθενοφορο) αδειασαν ολη την πλατεια επιχειρωντας αδιακριτως, ορμαγαν στα γεματα. Στη συνεχεια κυνηγησαν μερικες δεκαδες κοσμου,ποτυ ειχε ηδη απωθηθει στην αρχη της Ερμου, στη συντριπτικη τους πλειοψηφια παρατηρητες, περαστικους, με εκδηλη την παντελη ελλειψη προετοιμασιας και διαθεσης για συγκρουση.

Οσο Εμεις παραμενουμε απλα αγανακτισμενοι...τοσο Αυτοι θα γινονται πιο αποφασισμενοι!


Οσο εμεις παραμενουμε μετα τα οσα ζησαμε τους τελευταιους μηνες απλα αγανακτισμενοι ενω αυτοι μας δηλωνουν με καθε τροπο αποφασισμενοι το σκηνικο θα ειναι το ιδιο.

Εμεις στο μπλα-μπλα και στις συνελευσεις και αυτοι να παιρνουν οποτε θελουν την πλατεια.


Γιατι δεν ειναι δυνατον οι μπατσοι να εκενωνουν την Αμαλιας και η συνελευση να συνεχιζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ με μια μικρη μονο διακοπη για να φωναχτουν καποια συνθηματα και φτου και απ την αρχη στη γραφειοκρατεια της συνελευσης.


Οι μπατσοι ειχαν διωξει το κοσμο απο πανω, υπηρχαν πληροφοριες στο κατω μερος για τραυματιες, τα φορτηγα του Καμινη να καθαριζουν μπροστα απο τη βουλη και κατω στη συνελευση να συζητανε για μηνυσεις για το ξυλο και τα χημικα που φαγαμε τον Ιουνιο.

Πάλι για Παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε ο ηγεμών…
Quantcast
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Παπανδρέου μίλησε για «παγκόσμια διακυβέρνηση»…Κατα τα άλλα όλα τα κάνει για την πατρίδα!

Ποια πατρίδα όταν θέλει να εκχωρήσει όλες τις εξουσίες του κράτους-έθνους σε παγκόσμια κέντρα;

ΠΑΣΟΚοι να τον χαίρεστε… 

Καμαρώστε τον αρχηγό σας που ξεπουλά τα πάντα.

Ο Καπιταλισμός είναι ανίκανος
Aαναδημοσίευση απο Αρχειοθράυστη

''Στο παρελθόν οι εθνικές οικονομίες και τα εθνικά χρηματοπιστωτικά συστήματα μπορούσαν να ρυθμισθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις. Σήμερα όμως η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί πλέον να ρυθμισθεί παρά μόνο από μια παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία δεν υπάρχει''.


Η διαπίστωση αυτή (''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'', 14-8-2011) ανήκει στον Ναπολέοντα Μαραβέγια (Ναπολέων, αν διπλά μπερδεύεστε), καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος βέβαια δεν είναι η επιτομή του επαναστατικού στοιχείου. Κοινή σε πολλούς αστούς οικονομολόγους και μη, η παραπάνω άποψη απηχεί την πραγματικότητα, μέσα από τα μάτια ενός τίμιου και ειλικρινούς φιλελεύθερου. Ο παγκοσμιοποιούμενος καπιταλισμός σήμερα, δεν μπορεί να ελεγχθεί, παρά μόνο υπό την αίρεση μιας ''παγκόσμιας διακυβέρνησης''.

Στο ίδιο άρθρο διατυπώνονται θέσεις για την ερμηνεία της κρίσης, με πρώτο-πρώτο το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στην παραγόμενη από την ''πραγματική'' οικονομία αξία, και την αξία των διάφορων χρηματοπιστωτικών ''προιόντων'', ομολόγων, παραγώγων κ.ο.κ, ''προϊόντα'' τα οποία ανταλλάσσονται έναντι αμύθητων ποσών, ''χωρίς καμία αναφορά στην πραγματικότητα κατά την φάση ανόδου ή κατά την φάση καθόδου των ''τιμών'' των προιόντων αυτών''. Δεν αντανακλούν δηλαδή οι τίτλοι αυτοί πραγματικό πλούτο, με αποτέλεσμα να χάνονται εν μία νυκτί τεράστια ποσά, που όμως δεν υπήρξαν ποτέ στην σφαίρα των πραγματικών αγαθών.